Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves kislányom (211 db)

2, 5 éves kislányod milyen méretű ruhát hord? Hány cm, és hány kg?

Legjobb válasz: Szeptember végén volt pontosan 2,5 éves. 25-ös lába van 15 kg 97 cm 98, de inkább már 104-es rucikat hord A Te kislányod milyen paraméterekkel rendelkezik?

Szeptember végén volt pontosan 2, 5 éves. 25-ös lába van 15 kg 97 cm 98, de inkább már 104-es rucikat hord A Te kislányod milyen paraméterekkel rendelkezik?
Az én lányom szeptember elején volt 2, 5 éves. Neki is 25-ös a lába, tegnap mértem meg a falra akasztott mércénél (nem teljesen pontos), ott pont 100 cm-ert mértem. +-2 cm a tévedés. A súlya 13 kg körül lehet, most sokat fogyott, beteg volt.:( Lába 25-ös, a cipõi egy kivételével már 26-osak. Ruhamérete elméletileg 98-as, de a felsõk nagyobbak, hogy a derékhosszuk jó legyen. (104, 110)
Bocsánat az elõbb zavaros voltam. Szóval a magasságát tegnap mértem....100 cm...
Az enyém október végén volt 2, 5 éves. 14kg és 93cm magas. 92-98-as ruhái vannak.
A lábméret lemaradt, 24-es. :)
szeptemberben volt 2.5 kb.11.5 kg 89 cm 22-es a lába
Szia!93 cm, 11kiló és 86-92es rucikat hord.De ez márka függõ. Ill a kabátja 98as. Cipõmérete: 23, csizmája 24es jelenleg. Õ mondjuk kicsin született, s elég rossz evõ volt sokáig(s egy vit hiány miatt nem is rakodott le amit megevett.)
Eddig azt hittem, hogy a lányom átlagos, mert a bölcsiben is ekkorák a lányok, mint õ, de most tök meglepõdtem, hogy milyen nagyok a lányaitok! A kislányom 2, 5 évesen 90 cm körül volt, 12 kg, és 92-98-as ruhákat hordott, lába 23-as volt. Most 3 éves lesz, de sokat nem nõtt azóta sem.
90 cm, 12, 5 kg, 23-as lábbal.

2, 5 éves kislánnyal, aki eleven ugyan, de egyébként jó gyerek lehet úgy nyaralni szerinted, hogy az anyának is pihentető és kikapcsoló legyen?

3 nap 2 éjszakára megyünk csak, többre még nem merünk, mert nem tudom, hogy fogja viselni a lányunk. Abba biztos vagyok, hogy tetszeni fog neki, de félek, hogy nem tudja magát rendesen kipihenni és akkor csak ny?gl?dne. NA de, ha viszek kész ételeket, ill. vendégl?ben eszünk, akkor szerintetek lehet felh?tlen egy ekkora gyerekkel a nyaralás? Tapasztalatokat, élménybeszámolókat várok.

Legjobb válasz: Kisfiam 2,5 éves. 3.-ára voltunk vele nyaralni. Semmi gond nem volt vele, jókat aludt, ne volt nyûgös. Élvezte és mi is, mivel együtt voltunk, kirándultunk, nagyokat játszottunk a vendég ház udvarán. Elsõ évben 5 hós volt, akkor még csak szopott. 2. évben vittem neki bébikaját. Most meg csináltam mindég valami gyors vacsit. Nem fõzni mentem hanem pihenni. Egyébként elsõ 2 évben 5 napra mentünk (4 éjjelre), most sajna csak 3 éjjelre futotta, tehát 4 nap volt.

Kisfiam 2, 5 éves. 3.-ára voltunk vele nyaralni. Semmi gond nem volt vele, jókat aludt, ne volt nyûgös. Élvezte és mi is, mivel együtt voltunk, kirándultunk, nagyokat játszottunk a vendég ház udvarán. Elsõ évben 5 hós volt, akkor még csak szopott. 2. évben vittem neki bébikaját. Most meg csináltam mindég valami gyors vacsit. Nem fõzni mentem hanem pihenni. Egyébként elsõ 2 évben 5 napra mentünk (4 éjjelre), most sajna csak 3 éjjelre futotta, tehát 4 nap volt.
2, 5 évesesel nem mertk többre menni, mire vártok?? ha ygreked van, már soha nem lesz nyaralás oylan mint elõtte , nem pihensz, de sokkal szórakoztatóbb tud lenni. Nem kell rástresszelni, meg mi lesz..elmentek és kész. nekem a z év fénypontaj(i), he lemegyünk nytalni, 7 hosszú 7 végére, vagy elutazunk valahova. Már az jó, hogy az ember nem otthon van. A kicsi 2, 5 éves lesz, angy 11, 5. Mi mind akettõvel már féléves korukban mentünk elõször nyaralni.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem engedhettük meg magunknak, 4 éve nem voltunk nyaralni. Nem stresszelek, csak már fura, hogy kimozdulunk! Tudom, hogy már nem olyan kicsi, de mivel még soha nem voltunk vele sehol, csak a nagyszülõknél, ezért egy kicsit tartok tõle. De hidd el nagyon várom én is! 7 hétvége??? Az igen, tudtok élni! :D
A kérdező hozzászólása: :D :D :D Ez aranyos! Köszönjük
2, 5 évessel és 10, 5 hóssal indulunk kedden 6 napra a Balcsira. Én nem stresszelek, sõt már nagyon várom. Egész nap homokvárat fogok építeni, ha meg rossz idõ lesz, hajókázunk, kilátóba megyünk, állatkertbe, vagy ha épp semmi máshoz nincs kedvünk, akkor játszótér és sütizés.
A kérdező hozzászólása: Sajnos tényleg nem tudunk többre menni, már csak az anyagiak miatt is, de köszönjük és ez az egy-egy óra egyedül, míg a másik a gyerekkel van jól hangzik, de mit lehet csinálni egyedül, ha nincs napozós idõ?
Már az is nagyon kellemes, ha tíz oldalt elolvashatsz a könyvedbõl, és közben senki nem akar pisilni, nyakadba ülni, lekváros kenyeret enni, stb.
Igen, tapasztalatból írtam.:-) Tavaly az akkor másfél éves kisfiunkkal a Balatonnál nyaraltunk. Akkor ment a parton való rohangálás. Végül egy háromgyerekes család "szánt" meg minket, s ültették be a fiunkat a felfújható csónakba az õ legkisebbjükkel, ami a parton állt, teli vízzel. Végül mind a négy gyerek abban a falatnyi csónakban pacsált. Az a félóra volt nyugi az 5 napból. Örök hálám nekik. :-) Idén Visegrádon voltunk. Innen a kompozásos történet. Tegnap 14:07-es voltam.

2.5 éves kislányomnak szeretnénk cicát. Nősteny vagy kandur cica az ajánlottabb? A májusi születésű cica már idősnek számít, mennyi időset keressünk Neki? Inkább 6-8 hét körülit?

Menhelyen lenne 20 hó körüli cica, ivartalanítva, oltásokkal.

Legjobb válasz: 2.5 fél éves mellé én azt mondanám, hogy egy jó menhelyrõl hozzatok ki egy felnõtt macskát, akit már megismertek a gondozói, vagy aki élt családban ideiglenes befogadónál és látták már ilyen vagy hasonló helyzetben, kiismerték hogy milyen családba való. Akár kicsit idõsebbet is. Egy nyugodt, türelmes macskára van szükségetek, aki jól kijön a gyerekekkel. Egy kismacska egy kisördög, harap, karmol játékból, vagy ha meghúzzák, olyat csinálnak, ami nem tetszik, az még nem tanult "illemet" meg lehet nem is lesz olyan személyiség. Szerintem nem az való egy 2.5 fél éves mellé. Persze, nem azt mondom, hogy lehetetlen, meg katasztrófa, de én úgy gondolom, ha választani lehet, akkor inkább egy nyugodt, megfontolt és gyermek mellé is ajánlott cicát válasszatok egy ismeretlen kisördög helyett. Jobb lenne.

2.5 fél éves mellé én azt mondanám, hogy egy jó menhelyrõl hozzatok ki egy felnõtt macskát, akit már megismertek a gondozói, vagy aki élt családban ideiglenes befogadónál és látták már ilyen vagy hasonló helyzetben, kiismerték hogy milyen családba való. Akár kicsit idõsebbet is. Egy nyugodt, türelmes macskára van szükségetek, aki jól kijön a gyerekekkel. Egy kismacska egy kisördög, harap, karmol játékból, vagy ha meghúzzák, olyat csinálnak, ami nem tetszik, az még nem tanult "illemet" meg lehet nem is lesz olyan személyiség. Szerintem nem az való egy 2.5 fél éves mellé. Persze, nem azt mondom, hogy lehetetlen, meg katasztrófa, de én úgy gondolom, ha választani lehet, akkor inkább egy nyugodt, megfontolt és gyermek mellé is ajánlott cicát válasszatok egy ismeretlen kisördög helyett. Jobb lenne.
Egyetértek a harmadik válaszolóval. Egy ekkorka lányka mellé egy tapasztalt, nyaggatható és rém türelmes, idõsebb macskusz való, aki még akkor sem reagál, ha a kislány pl. meggyûrködi a fülét. :) Egy családban, gyerekek között nevelkedett, 3-4 éves macsek tökéletes lenne, vagy még idõsebb. Egy kölyökmacska nagyon hirtelen természetû, kapkod, csócsál, hiszen még nem tanulta meg, hogy a "gazdinak fáj, ha körömágyon harapom".
8 hetes alatti korút semmi esetre se!!!! Azokkal még sok gond adódhat.
Én inkább idõsebb kifejlett macskát ajánlok.2.5 éves gyerek még elég tapasztalatlanul durván tud játszani, bánni a macskával és egy kiscicával könnyen elõfordul hogy úgy megszorítja, megnyomja hordozgatja hogy akaratlanul is súlyos bajt okoz a kiscicának.Egy kifejlettebb cica jobban bírja a gyûrõdést a kisgyerek mellett és egy karmolással megtanítja a gyereket "szépen" játszani.
Benti cica lenne? Szerintem a kandúrok bújósabbak, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Persze a menhelyi is tökéletes lenne, hamar megszokja új helyét és az ivartalanítás is meg lenne oldva. Ha kiscicát szeretnétek akkor inkább 10-12 hetes korút válasszatok.
Azt úgy bírom, mikor valaki kérdez, majd az összes válasz ellenére csinálja, amit valószínûleg úgy is akart eredetileg is. :) Ilyenkor bánom, hogy törtem magam a gépelésért. Na mindegy, hátha más megtalálja és annak segít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 6 hetes cica lett, gyönyörû, eddig vasárnap óta, semmi gond. Rögtön használja az almot, a lányomon 1-2 karmolás, de nem vészes. Csendes, nyugodt cica.
A kaparófa jó de készülj fel hogy minden bútoron lesz karomnyom.És ha csak benti cica lesz akkor az alom állandó helye legyen meg a szõnyegek védelmében.
Vehetsz nyugodtan. :) Az nem kér enni. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, megfontolandókat írtatok. Kaparófát pl.vegyek rögtön? Még mielõtt hazahozom?
Ja a neme az mindegy. 6 macskánk van, van fiúból is, lányból is bújós is meg nem bújós is.Személyiségtõl függ. Az összes közül amúgy az egyik lány a legbújósabb, néha már bosszantó, annyira nyomul... Egyébként mind ivartalanítottak.
Egy cicának 12 hétig kell z anyukája mellett maradnia, hogy , , lelkileg" is egészséges legyen. Szóval majd egy ilyesmi korú cicát válasszatok, ha kicsit szeretnétek, mert így hamar meg fog szokni titeket.
Nem lehet ezt így megállapítani, hiszen minden macska más és más személyiséggel rendelkezik. A nõstényeket és a kandúrokat is ivartalanítani kell, tehát tulajdonképpen mindegy ilyen szempontból. Mikor kiválasztjátok Õt, ne azt nézzétek, milyen nemû, hanem azt, hogy megtetszik-e, kiválaszt-e magának titeket. Ezek a fontos dolgok, ezek határozzák meg a késõbbi kapcsolatotokat az állattal.

2, 5 eves kislanyod hany kilo, milyen magas?

Legjobb válasz: 2 évesen volt 92 cm 13 kg, 3 évesen 101 cm 16 kg. 2,5 évesen ha jól emlékszem 96 cm 15 kg volt (de ez nem biztos, csak kb)

2 évesen volt 92 cm 13 kg, 3 évesen 101 cm 16 kg. 2, 5 évesen ha jól emlékszem 96 cm 15 kg volt (de ez nem biztos, csak kb)
A kérdező hozzászólása: szuletett
A kérdező hozzászólása: 2009 augusztus 10 szuletetett.
amúgy olyan meg nincs, hogy "túl fejlett". Fejlettebb az átlagnál, de nem kell TÚLozni:)
akkor egyforma az én kislányommal. Mikor született? Olyan jó 3, 5 évesnek felel meg a méretében. Sosem izgattam magam rajta, legalább nem õt fogják fellökni az oviban:) )
A kérdező hozzászólása: Az en kislanyom 28 honapos, 97 cm es 16 kg. Mindenki azt mondja hogy tul fejlett a korahoz viszonyitva.
December 5-én töltötte a 2, 5 évet. 102 cm és 14 kg. Manöken alkat :) Hosszú és karcsú.
27 hónapos kislányom 96 cm, és 16 kg.
28 hónapos 99 cm és 16, 3 kg. Szép nagy csajszi:)
Az enyém még csak 2 éves, de 94 cm és 14 kiló. Nem lesz egy kis növésû gyerkõc!
96cm és két hete volt 12 kg, de korházban mértük, eléggé levolt fogyva. Szerencsésebb esetben megvan 14 szerintem.
Lányom 27 hónapos, 90cm és 12, 5kg-t mértek a bölcsiben, de ebbõl le kell vonni, mert cipõben/ruhában mérik õket.
az én kislányom 3-án:)

Milyen úszógumit vegyek 2, 5 éves kislányomnak?

Néztem a biztonsági gumikat, de azokból a legtöbb csak 10-11kg van. Találtam biztonsági öveset 6.000-ért, és vannak a hagyományos, illetve a beleül?sek! Ennyi id?sen a hagyományos még nem elég biztonságos Neki, ugye? Tippek? Most megyünk el?ször nyaralni Vele, nincs tapasztalatom4

Legjobb válasz: Szerintem már való neki a hagyományos. 2 éves volt a lányom, amikor elõször nyaralni voltunk vele tengerparton. Vittem a beülõs úszógumiját, amit babakorában használtunk, de már nem volt hajlandó benne lenni. Aztán látta hogy másoknak van úszógumijuk, õ is akart, vettünk is neki, és már tudta használni. Nagyon élvezte, hogy szabadon mozoghat benne a teste. Persze az elején mutatni kellett neki, hogy hogy kell használni. 2.5 évesen már karúszót is használt. A legkisebb méretet vedd meg, amibõl nem csúszik ki olyan könnyen. Úgyis pár száz ft-ba kerül, ha mégsem jó még neki, akkor elteszed, nem egy nagy beruházás.

Szerintem már való neki a hagyományos. 2 éves volt a lányom, amikor elõször nyaralni voltunk vele tengerparton. Vittem a beülõs úszógumiját, amit babakorában használtunk, de már nem volt hajlandó benne lenni. Aztán látta hogy másoknak van úszógumijuk, õ is akart, vettünk is neki, és már tudta használni. Nagyon élvezte, hogy szabadon mozoghat benne a teste. Persze az elején mutatni kellett neki, hogy hogy kell használni. 2.5 évesen már karúszót is használt. A legkisebb méretet vedd meg, amibõl nem csúszik ki olyan könnyen. Úgyis pár száz ft-ba kerül, ha mégsem jó még neki, akkor elteszed, nem egy nagy beruházás.
Nekunk sem a karuszo, sem a beulos nem valt be. Harmadikra a Swimtrainer markajuval probalkoztunk, es ez nagyon jo! 3 meretben letezik, mi 2 evesen mar a narancssargat hasznaltuk ( felfujhato uszogumi es melleny egyben), csak ajanlani tudom! Egyszer belepottyant vele a medencebe, de igy sem merult el, minket meggyozott.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És azt nem tudod véletlenül melyik méret a legkisebb? :) Mert olyanokat látok, hogy cm-ben van megadva mindnek az átmérõje, és ebbõl nem tudom melyik lenne jó.
A piros a legkisebb, nekünk ilyen van, és fél éves korától használta. Most 2, 5, de az idén még nem próbáltuk. Elvileg 18 kg-ig jó. http://hu.swimtrainer.de/shop/swimtrainer-rot

2, 2, 5 éves kislányok nunijában szokott lenni fehér váladék? Kislányomnak van, igazából régebben is volt, de mindig azt hittem, hogy popsikenőcs lehet, de egy ideje bilizik és azóta alig kenjük popsikenőccsel, mégis ott van a fehér valami.

Természetesen a gyerekorvossal is beszéltem, de sokra nem jutottam vele.

Legjobb válasz: Az én 2 és fél éves lányomnak (kb. fél éve szobatiszta) is mindig van. Sõt, még fürdés után is marad egy kicsi. Szerintem ez normális. Így tisztul, így tartja fenn az egyensúlyt és védi a kórokozóktól. Bár magamnak nem szoktam nézegetni és valószínûleg jobban meg is tudom mosni, biztos nekünk felnõtteknek is van. Ha körülötte nem piros, gyulladt a puncija, nem nagyon sok a fehér vááladék, nincs a bugyijában is folyamatosan nyoma, akkor nincs okod aggodalomra.

Az én 2 és fél éves lányomnak (kb. fél éve szobatiszta) is mindig van. Sõt, még fürdés után is marad egy kicsi. Szerintem ez normális. Így tisztul, így tartja fenn az egyensúlyt és védi a kórokozóktól. Bár magamnak nem szoktam nézegetni és valószínûleg jobban meg is tudom mosni, biztos nekünk felnõtteknek is van. Ha körülötte nem piros, gyulladt a puncija, nem nagyon sok a fehér vááladék, nincs a bugyijában is folyamatosan nyoma, akkor nincs okod aggodalomra.
Én is azt írtam volna, mint az elsõ válaszoló, de Õ részletesebben megfogalmazta.

Ajándékot szeretnék venni egy 8 éves és egy 2.5 éves kislánynak karácsonyra. Akinek van ennyi idős gyerkőce segítene nekem?

uhákból tele a ház nekik.. pedig az lenne a legkönyebb, úgyhogy ez kil?ve :)

Legjobb válasz: Mondjuk egy ruhát maximum anyuka értékelne, egy 2,5 éves biztos, hogy nem. Nekem 3 éves a lányom, nála a póni a menõ, meg a fõzöcskézés. 8 év körül szerintem most a Hannah Montana a menõ. Meg a Hello Kitty.

Mondjuk egy ruhát maximum anyuka értékelne, egy 2, 5 éves biztos, hogy nem. Nekem 3 éves a lányom, nála a póni a menõ, meg a fõzöcskézés. 8 év körül szerintem most a Hannah Montana a menõ. Meg a Hello Kitty.
Bár nekem fiam van, aki 8 éves, de jó lehet még a társasjáték is. Vagy valami gyöngyfûzés. A kicsinek baba, póni, babakonyha, valami építõ.
Valami jó kis dvd?Nálunk a mesehõsök a slágerek, de õ fiú.A hugom lányát sose érdekelte a baba, vagy a lányos játékok, Õ mindig autózott.A legegyszerûbb ha az anyukával megbeszéled mit szeretnek minek örülnének.

Normális, hogy 2, 5 éves kislányom ennyire elfárad? Vagy ez lehet hiszti?

Bölcsis október óta, de csütörtökre már tök kész van, du. mikor hazaérünk ny?gös, cipelteti magát, sír. A bölcsiben mondják, hogy nem tud rendesen aludni vhogy, nincs sötétít?függöny, zörögnek, csapkodják az ajtót, van hogy fél-1 óra után felébred. De a többi gyerek miért tud aludni, és ? miért nem? Gondolom más se zajongott otthon, mikor még a gyerek otthon aludt délután, tehát ?k sincsenek hozzászokva.. Aztán ha elmegyünk vmi családi összeruccanásra is, 2 óra elteltével el "kell" jönni, mert úgy látom, hogy idegesítik a zajok, mondja, hogy ne beszéljünk, "esik szét", de majd itthon már semmi baja, fél óra nyugi után kezdi a játékot, vagy le se tudjuk l?ni, mintha átesne egy holtponton, és akkor meg nem tud elaludni, csak hisztivel, vagy ha épp jobb kedve van, akkor ringatással tudom az ágyában tartani. Mit gondoltok? Néha azt hiszem, hogy vmi az idegrendszerével nem oké, annyira érzékenyen reagál, vagy ezt én gerjesztem azzal, hogy reagálok rá? Kéne edzeni vagy mi? Köszi(este tudom majd csak olvasni a válaszokat..)

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen normális. Az én gyerekem már ovis (4 éves), de péntekre õ is kipurcan. Iszonyú zaj van ennyi gyerek között. Amikor a beszoktatás zajlott, és ott ültem két napig egész délelõtt, utána én is 2 órát aludtam (ebéd után). Az én gyerekem sem tud rendesen aludni az oviban, vagyis alszik 1,5 órát, de az nem olyan pihentetõ számára, mint itthon a 1,5 óra. Ott köhög-prüszköl az összes gyerek, világos van, stb Az én gyerekemnek nagy alvásigénye van, és hamar el is fárad. De ettõl nincs idegrendszeri problémája, nem beteg, egyszerûen õ ilyen.

Szerintem ez teljesen normális. Az én gyerekem már ovis (4 éves), de péntekre õ is kipurcan. Iszonyú zaj van ennyi gyerek között. Amikor a beszoktatás zajlott, és ott ültem két napig egész délelõtt, utána én is 2 órát aludtam (ebéd után). Az én gyerekem sem tud rendesen aludni az oviban, vagyis alszik 1, 5 órát, de az nem olyan pihentetõ számára, mint itthon a 1, 5 óra. Ott köhög-prüszköl az összes gyerek, világos van, stb Az én gyerekemnek nagy alvásigénye van, és hamar el is fárad. De ettõl nincs idegrendszeri problémája, nem beteg, egyszerûen õ ilyen.
Amit írsz, abból arra következtetek, hogy otthon mindig csend volt, amikor aludt. Ehhez szokott, azért nem tud aludni a legkisebb zaj miatt sem. Nem kell tökéletes csendnek lenni, ha alszik egy kisbaba vagy kisgyerek. Még a nagyobb zajokra sem ébrednek fel mindig. A kislányod idegrendszerével nincs semmi baj. Majd hozzászokik a zajokhoz, akkor fog aludni rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszi. Az okés, hogy én ezt elfogadom, hogy az én gyerekem ilyen, de már a bölcsiben is szóltak, hogy mennyire fáradt, és du. nem bírnak vele...Hát bakker ez a dolgunk nem?? Meg nem tudok mit tenni, muszáj dolgoznom..:-(( Annyira sajnálom szegényt...a rohadt pénz miatt kell szenvednie... De "örülök" hogy másnak is van ilyen gondja...köszi
az én kisfiam a bölcsiben szintén csütörtökre szokott lemerülni (most már ovis, azt jobban bírja) pörgött rendesen és elfogyott az energia, onnantól hisztis volt (a bölcsisek marha rendesek voltak, mert egy idõben õt külön fektették a játszó-szobába, hogy ne kelljen felébrednie akkor amikor a többieknek ) ki fogja nõni, megtanul gazdálkodni az energiájával
Mintha csak az én 2, 5 éves fiamról írnál.Õ is kipurcan, csak õ nem péntekre hanem már ma du is ilyen lesz.Nagyon sok inger éri ott õket, rengeteg játék van, csak kapkodják a fejüket melyikkel játszanak, sok pajtás akihez alkalmazkodni kell plusz még a gondozók is mondókáznak nekik, kézmûveskednek, udvaron vannak vagy nekik a külön játszószobába még mászóka, csúzda is van tehát még rossz idõben is van nekik mozgás. Az én fiamnak is nagy az alvásigénye és õ alszik is 2 óra hosszát a bölibe de sztem is az nem olyan pihentetõ mint itthon. Itthon én is elsõtétítek és igenis biztosítom(biztosítottam már kicsinek is)a nyugodt, csendes körülményeket alváshoz, én sem szeretek ricsajban, fényáradatban aludni!No erre õ a bölibe pont az ablak alatt alszik, ahol nem húzzák le a redõnyt még kicsit sem. De én is azt tudom mondani, hogy majd megszokja a "nyüzsissebb alvást", addig meg kitartás.
Az én 2, 5 éves kisfiam állítólag jól alszik a bölcsiben, mégis mindig hulla nap végén, a hétvégén nincs ilyen probléma, pedig itthon már kevesebbet alszik, mint a bölcsiben. Én hétköznap fél órával korábban fektetem, reggel is hagyom aludni, ameddig csak lehet, és mi (most ugye leginkább az idõ miatt) bölcsi után már egyenesen hazamegyünk és csak otthon játszunk, mesét nézünk, vagy mesekönyvet olvasunk, mert ez így pihentetõ neki, így is hisztis egyszer-kétszer, de nem vészes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek a választ! :-) Megnyugodtam..:-))

Anyukák, én ezt már nem bírom, segítséget kérek szépen tőletek. Van egy 2, 5 éves kislányom és egy 7 hónapos kislányom. A nagyobbik kislányom nem alszik, de miért?

A nagy reggel fél6 és 6 között kel reggel,ezáltal a kicsi is felébred.Reggel ellátom mind a kettőt.Onnantól kezdve a nagyobbik nyűgös, kedvetlen, nem hajlandó játszani semmit, csak ül az ágyon meg néha motorozik 1-2 -t és állatira álmos,de nem alszik.Mire ebédelünk, addigra már annyira álmos....megebédel a család, majd fél1-1 között lefekszünk.Eddig a nagyobbik az ágyában napi 20-30 percet aludt.3-4 hónap után,már idegileg kibuktam és az ebéd utáni alváshoz magam mellé vettem, kint aludtunk a kanapén 1 óra megvolt.De ez csak 4 napig tartott.Már az utóbbi napokban megint nem alszik.ezáltal a kicsi is felébred.Õ is nyűgös,hisztis.A nagyobbik délután fél5-től ismét olyan,mint délelőtt...majd 8-9 között elalszik.Az egész este nyűglődés és én ettől már kivagyok nagyon,úgy érzem depis is vagyok már, a sírógörcs kerülget,meg állatira beidegelem magam.Mit tegyek anyukák,kétségbe vagyok esve......;-ÿ( Ja és ilyen rossz időben ki sem tudunk mozdulni, kedvem sincs semmihez,nem tudok örülni semminek. Ha netán elmegyünk sétálni itt a környéken,akkor a nagyobbik szinte csak vonszolja magát,mert hát fáradt.a belváros, ahol nyüzsgés van 30 percre van, tehát a rövid séta alatt még emberekkel sem találkozok....amikor dolgoztam, akkor napi több száz emberrel találkoztam,beszélgettem,stb......

Legjobb válasz: Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir,mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!

Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-) En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir, mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!
Szegényke, nem irigyellek, valóban nehéz lehet. Nincs lehetõséged a kicsit külön helyezni, hogy legalább õ aludjon? Vagy nagylányt mamihoz vinni, esetleg apával mesét nézni, más napirend? Nem irtad, nagylány miért nem alszik? Esetleg tudatosan nem akar? Akkor lelki dolog, amin segíteni kell neki, vagy csak már más napirend kéne neki, mint a kicsinek, ez amit most csinálsz vele, nem köti le, és össze-vissza van, nincs meg a saját ritmusa, a kicsi ritmusához õ már túl nagy?
Két gyermekkel nem könnyû. Nekem a nagy 5 a kicsi 2 éves. Amikor a kicsi megszületett úgy csináltam, hogy a nagyot bevontam a kicsi gondozásába: fürdésnél simogathatta, peluscserénél krémezhette, így nem maradt ki semmibõl. Amikor a kicsi aludt mindig játszottam a naggyal, persze valami csöndes játékot, de érezte, hogy akkor csak õ vele volt foglalkozva. Így amikor alvásra került a sor nem volt akkora hiányérzete. Szerintem azért nem akar aludni, mert hiányzol neki, eddig csak õ volt, most meg itt a tesó, osztozni kell anyán. Ezenkívül mindig igyekeztem a saját igényeiket figyelembe venni. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha néha összebújtok. Viszont a friss levegõ jót tenne nekik is neked is. Én ügyfélszolgálaton dolgoztam, én is rengeteg emberrel találkoztam, beszéltem. Eleinte nagyon nehéz volt, hogy sehol senki csak pelus, sírás... emberrel a mai napig nem nagyon beszélek, de legalább sétálásnál nem vagyunk a négy fal között. Most már beiktatok idõnként nagymamit, kerit és pihenek, ha csak egy órát, akkor annyit. Neked is szükséged van pihenésre. Néha az apa is velük maradhat, te meg elmész kávézni a barátnõiddel. Kiegyensúlyozottabb leszel, feltöltõdsz. A háztartás meg úgyis megvár, vagy idõnként apa, mami besegíthet abba is. Kitartás!
Szia. A 2.valaszolo vagyok. Merre laksz? Nekem is jot tenne egy kis kimozdulas.... :-)

2, 5 éves kislányomat úgy érzem a kistesó húzza vissza a szobatisztaságban - ilyen estben mit tegyek, mit ne tegyek?

Kislányom hallani sem akar a bilirõl-wcrõl , de leginkább arról, hogy le vegye a pelust... pedig szól ha kaki lesz, ill. fürdéskor már nem egyszer elõfordult, hogy mondta, hogy pisilni kell, és felajánlottam a bilit, de inkább visszatartotta míg kapott pelust - ebbõl gondolom, hogy igazából már érett rá. 1 éves Húga van , épp mikor õ született, azelõtt kapta a bilit, akkor érdekelte, fürdsések elõtt ráült saját akaratából, s mikor megszületett a Húgi, mintha ezt elvágták volna... eddig nem is erõltettem, de most már kezdek kicsit aggódni. Hogy lehet ebben a helyzetben elhagyni a pelust? Mit tegyek , vagy ne tegyek? esetleg majd együtt lesznek szobatiszták? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2,5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.

Nem próbáltátok még a wc szûkítõt? "Mint a nagyok..." effektus. Az én lányom is 2, 5 éves, igaz õ szobatiszta, de nálunk nem rég köszönt be az utánzós korszak. Mindenben leutánoz minket és élvezi, ha egyedül valamit megtud csinálni. Nálunk most fog születni a húgi, de a lányom pl. a babáit szokta bepelenkázni és mondogatja közben, hogy úgy csinálja, mint anya a húgival.
A kérdező hozzászólása: Igen, WC-szûkítõt is kapott már, fellépõvel , de semmi... nem tudom mi lenne a jó , ha kicsit erõsebben noszogatnám, vagy ha hagyom, ahogyan eddig... csak még is jön majd az ovi, szeretném, ha nem elõtte pár héttel lenne szobatiszta, hogy ügyesen menjen már neki, mert sajnos nem igazán jókat hallani az oviról...
A kistestvér érkezése szerintem még sok más dologban is vissza fogja húzni. Amit eddig egyedül megcsinált, azt most várja, hogy te csináld meg helyette. Nálunk még nem született meg a kisöcsi, de visszaszoktunk éjszaka a pelusra, és egyszer napközben bekakilt (3, 5 éves). Azt akarja, hogy öltöztessem...stb. Nézegeti, tapogatja a cici-micit, pedig már jó rég szopizott utoljára. Biztos nagy próbatétel egy kisgyereknek a kistestvér érkezése és elfogadása. Szerintem legyél vele türelmes, érezze, hogy õ is ugyanolyan fontos, még ha most már nem is jut rá annyi idõ, mint korábban. Szerintem idõvel megoldódik a helyzet
A kérdező hozzászólása: Türelmes vagyok , hisz már 1 éves a Húgi... és igen, õ is sokszor ölbe veteti magát, sokkal többet cumizik, kiskádban fürdik... szóval tényleg érezhetõ a kistesó hatása, épp ezért kérdezem, aki hasonló helyzetben volt, hogyan alakúlt? Félre ne értsétek , nem erõltetni karom, csak szerintem az, hogy vissza tudja tartani már azt mutatja, érett lenne rá , és érdekel, hogy majd magától elhagyja a pelust, vagy esetleg terelgessük... én már arra is gondoltam, hogy nyáron már a Húgi is le veszi a pelust néha, akkor kedvet kap... csak ez ugye közel van az ovihoz, ezért lenne jó kicsit korábban...
mikor kezdi az ovit? ha 3 évesnél nem korábban akkor van még fél évetek. én most a helyedben 1-2 hónapig nem erõltetném, nem nyaggatnám. utána viszont tavasszal már kitartóan rávezetni arra, hogy próbálja meg a bilit.valamivel motiválni. én kivittem a nappaliba a bilit, és amikor láttam hogy pisilni fog vagy még pisi közbe ráültettem, és nagyon megdícsértem ha volt a bilibe. (akkor is ha nem az õ érdeme volt) aztán már tetszett neki a pisi kiöntés, wc lehúzás
A kérdező hozzászólása: Õsszel kezdi az ovit - most nagyon babásodik minden téren, pl. a Húgi most teszi meg az elsõ lépéseit , és olyankor õ is ugyanúgy odatipeg hozzánk, stb...
Próbáltál már "csodabugyit" venni? Próbáld ki, hogy elmentek vásárolni és azt mondod, hogy ide az van írva, hogy ez egy újfajta csodabugyi, de csak pelus nélkül lehet felvenni. Egy próbát megér a trükközés :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!