Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves órákig visszatartja a (1 db)

2, 5 éves kisfiam órákig visszatartja a kakilást, majd minden megy bele a bugyiba anékül, hogy szólna, vagy a bilit kérné. Mi a baja?

Az elején nagyon jól haladtunk a szobatisztasággal, el?ször a kakinál szólt, aztán a pisinél; éjjel biztonsági okokból van még pelus rajta, de reggel mindig száraz. Egy kis ideje azt vettük észre, hogy a kakinál nem szól, hanem megy minden a bugyiba, a fürd?vízbe... Újabban pedig visszatartja, ha bilire akarom ültetni, üvölt, ellenkezik; próbáltuk szép szóval, kilátásba helyeztünk büntetést, jutalmat, semmi nem használ. Amikor bekakil, nem engedi kivenni /volt, hogy benne hagytuk, hogy érezze: kellemetlen, büdös; a popsija is kipirosodott, de semmi hatás/. Pár hónap múlva mehetnénk oviba; van valami ötletetek?

Legjobb válasz: szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk ,hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni,akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!

szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk , hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni, akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!
Szia!Valóban nem szabad büntetni, mert szorongás alakul ki benne.Valószínûleg szorulása lehetett valamikor, ami nagyon fájt, és azóta nem mer kakilni, fél tõle.Vagy esetleg kicsit megsérült a végbele, az fájhat.Mi onnan vettük észre, hogy vérzett a popsija kakiláskor.(mintha aranyere lenne)Lehet kapni a patikába paraffinolajat, kaki elõtt mekenni, és pár nap múlva minden rendbe lesz.Próbáld meg, hogy a bili aljára teszel wcpapírt, nekem bejött.2, 5 évesen már wc-n ült.
Szerintem egyátalán ne bübtesd a kicsit. Én soha nem erõltettem a szobatisztaságot, mindent szépen kényelmesen csináltunk. Nálunk is volt csak bugyi és belepisilt, akkor lecseréltem a bugyit felkínáltam a bilit, de az én kisfiam somfordált a hóna alatt szorongatta a pelust, én meg visszaadtam rá a pelust. Aztán késõbb mikor jöttek az autós pólók, meg pizsamák, megkérdezte hogy anya van-e autós pelus? - mondtam autós pelus nincs, de autós bugyi az van, de abba aztán nem szabad se belepisilni, se belekakilni. Azt mondta ha veszek autós bugyit akkor õ nem csinál bele. Nosza vettem autós, buszos, kamionos bugyikat, boldogan feszített benne, fél óránként a bilire ült nehogy baleset érje a szép bugyiját. Nem is érte egyszer sem. Ripsz-ropsz szobatiszta lett, és akkor töltötte a három évét. Szerintem légy türelmes, ha érzi a kicsid hogy nem erõlteted vagy bünteted, hamarosan ráál a bilire, vagy szûkítõvel a WC-re.
az elõzõ válaszoló vagyok.. szerintem ha a bugyiba kakil, akkor magyarázd el neki, hogy azt anyának kell kimosnia (esetleg vidd oda magad mellé és egyszer tényleg elõtte mosd ki a bugyit), és hogy az neked nem jó.. nekem a védõnõm mindig azt mondta, hogy büntetni nem szabad, mert akkor a kakilást szorongásnak éli meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kiscsoportos gyerekek már egymással játszanak, vagy ebben a korban még az egymás melletti (egyedül) játék a jellemző?

11

Ezt nagyon elrontom?

Van egy 3 éves fiam és egy 1 éves lányom!
A FIam nem fogad szot nekem állandoan menne és nem érti ha nem lehet valamit!
Töbször megszidom meg fegyelmezem!
Ugy érzem ellenem csinálja, mintha egy kis ördög bujt volna belé!
Szeretem és ezt mindig mondom neki meg éreztetem is vele!
De egyszerüen mindig felhuz, és olyankor azt mondom nem érdekel!
Ez amit müvel már tulzás!
Hogyan kezeljem?
Hiszti e³lenkezés miután megszidom sirva mondja a magáét.
Sokszor ugy érzem ok nélkül szidom le, mit engedjek mennyire?

2

Fiam az üzletben levett a polcról egy üdítőt majd azon nyomban leejtette, odalépett a biztonsági őr és kérdezte, miért ivott bele a gyerek az üdítőbe, elnézést kértem és feltöröltem a nálam lévő tőrlőkendővel, szégyelltétek már magatokat így?

Valójában nem ivott bele ,de mikor leejtette letörött a szívókája .Megkérdezte,hogy ezt most ki fogja kifizetni,úgy szégyelltem magam ,rátettem a kupakot ,feltörőltem és mondtam,hogy természetesen mindenképpen kifizetem,egyébként a nagyja még benne volt az üvegben,autista a fiam végül látta az őr ,hogy van elég baj enélkül is sajnos.Hazafelé az autóban elsirtam magam.

12

Tudtok Budapesten óvodás korú gyereknek foci egyesületet?

Nagyon szeretne a fiam focizni, de csak Szigetszentmilóson találtam ovi-focit, az messze van nekünk, nem tudom oda hetente 2x hordani.

3

Milyen megtakarítási mód lenne jó 10 évesem számára? Persely vagy hasonló nem jó, mert ki lehet venni és elkölteni a pénzt. Olyat keresek, amivel érvényesül a sok kicsi sokra megy elv, és tényleg csak hónapok múlva lehet hozzányúlni!

Nem nagy dologra gondolok, csak valami olyasmire, mint a mi gyerekkorunkban a takarékbélyeg volt. Néztem a most reklámozott takarékmatricát, de semmi köze az eredetihez, és kifejezetten nem tetszik.

6

Meddig lehet BKVn (BKKn) ingyenesen vinni a kisgyerekeket?

Szeptemberben tölti a lányom a 6 évet. Viszont iskolába csak jövőre megy.
Kell/lehet ezt valahogy igazolni, ha jönnek az ellenőrök?

9

Ha jóban lennél egy anyukával és a gyerekeitek egy idősek lennének, és mindig a csibészséget, rosszaságot hoznák ki egymásból akkor inkább kerülnéd a társaságukat, vagy igyekeznél a rosszaságot kezelni és hagyni hogy játszanak együtt?

amúgy jól elvannak,sokat nevetnek,csak nagyon kihozzák egymásból a maximumot.

8

Normális, hogy a szomszéd gyereke szinte egész nap itt van a körfolyosón?

Motorozik, tolja a babakocsit, labdázik. Az anyja közben bent főz meg netezik (nyitva van ajtó-ablak, ezért tudom).

Elég zavaró. Szerintetek szóvá tehetem?

12

Hány órát tartózkodhat maximum a gyermek az óvodában, illetve a bölcsődében naponta?

6

Mikor lehet egy kisgyereknél a rácsos ágyat kiságyra váltani?

kisfiam 20 hónapos lesz a kis tesó érkezésekor - neki kombi kiságyat vettünk, most viszont nagy a dilemma hogy mi lesz ha már 2 gyerkőc van - hely se sok a szobában.Érdemes lenne már a bátyusnak rendes ágyat leesésgátlóval venni? vagy egy újabb rácsos ágy kéne a kistesónak?
Kombiban 120x70 a matrac a kisfiam már most lassan 85cm...

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!