Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves órákig visszatartja a (1 db)

2, 5 éves kisfiam órákig visszatartja a kakilást, majd minden megy bele a bugyiba anékül, hogy szólna, vagy a bilit kérné. Mi a baja?

Az elején nagyon jól haladtunk a szobatisztasággal, el?ször a kakinál szólt, aztán a pisinél; éjjel biztonsági okokból van még pelus rajta, de reggel mindig száraz. Egy kis ideje azt vettük észre, hogy a kakinál nem szól, hanem megy minden a bugyiba, a fürd?vízbe... Újabban pedig visszatartja, ha bilire akarom ültetni, üvölt, ellenkezik; próbáltuk szép szóval, kilátásba helyeztünk büntetést, jutalmat, semmi nem használ. Amikor bekakil, nem engedi kivenni /volt, hogy benne hagytuk, hogy érezze: kellemetlen, büdös; a popsija is kipirosodott, de semmi hatás/. Pár hónap múlva mehetnénk oviba; van valami ötletetek?

Legjobb válasz: szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk ,hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni,akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!

szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk , hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni, akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!
Szia!Valóban nem szabad büntetni, mert szorongás alakul ki benne.Valószínûleg szorulása lehetett valamikor, ami nagyon fájt, és azóta nem mer kakilni, fél tõle.Vagy esetleg kicsit megsérült a végbele, az fájhat.Mi onnan vettük észre, hogy vérzett a popsija kakiláskor.(mintha aranyere lenne)Lehet kapni a patikába paraffinolajat, kaki elõtt mekenni, és pár nap múlva minden rendbe lesz.Próbáld meg, hogy a bili aljára teszel wcpapírt, nekem bejött.2, 5 évesen már wc-n ült.
Szerintem egyátalán ne bübtesd a kicsit. Én soha nem erõltettem a szobatisztaságot, mindent szépen kényelmesen csináltunk. Nálunk is volt csak bugyi és belepisilt, akkor lecseréltem a bugyit felkínáltam a bilit, de az én kisfiam somfordált a hóna alatt szorongatta a pelust, én meg visszaadtam rá a pelust. Aztán késõbb mikor jöttek az autós pólók, meg pizsamák, megkérdezte hogy anya van-e autós pelus? - mondtam autós pelus nincs, de autós bugyi az van, de abba aztán nem szabad se belepisilni, se belekakilni. Azt mondta ha veszek autós bugyit akkor õ nem csinál bele. Nosza vettem autós, buszos, kamionos bugyikat, boldogan feszített benne, fél óránként a bilire ült nehogy baleset érje a szép bugyiját. Nem is érte egyszer sem. Ripsz-ropsz szobatiszta lett, és akkor töltötte a három évét. Szerintem légy türelmes, ha érzi a kicsid hogy nem erõlteted vagy bünteted, hamarosan ráál a bilire, vagy szûkítõvel a WC-re.
az elõzõ válaszoló vagyok.. szerintem ha a bugyiba kakil, akkor magyarázd el neki, hogy azt anyának kell kimosnia (esetleg vidd oda magad mellé és egyszer tényleg elõtte mosd ki a bugyit), és hogy az neked nem jó.. nekem a védõnõm mindig azt mondta, hogy büntetni nem szabad, mert akkor a kakilást szorongásnak éli meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen székletlazítót lehet adni 4 évesnek?

Nem hajlandó gyümölcsöt enni. Naponta eszik egy fél almát, keveset iszik. Nehezen tud kakilni 4 naponta kakil.

4

Gyermekeim nem takaróznak be éjjel, lerúgják magukról a takarót. Mit tehetek?

6 és 4 évesek. (Nagyon aktív gyerekek nappal is.)
Éjjel hamar lekerül róluk a takaró, a párnán se sokáig fekszenek, hanem össze vissza az ágyban. Nyáron persze nem annyira baj ez, de télen már nem ártana betakarózni.
Van valami megoldás szerintetek?

8

19 hósom nem hajlandó húst enni. Van valaki még így? Mit csináljak?

Csak a virslit eszi meg. Se sült hús, se főtt hús, se fasírt, még a darált húst sem eszi meg a spagettin. Parizert még megenné de azt nem akarok adni neki mert tele van adalékanyaggal.
Milyen trükkök vannak hogy rávegyem hogy megegye a húst valamilyen formában?

6

Mit tennétek, mi történhetett?

Múlthét csütörtöktől szombatig az anyósomnál volt a gyerek 2,fél éves fiúcska. Idáig szeretett ott lenni, semmi nem volt amikor ott töltött párnapot, de most elkezdett harapni minket, engem és a férjem. Ma voltunk bölcsi beszoktatáson ahol a bölcsi gondozónő azt mondta frusztráció lehet az oka, meg hogy így fejezi ki a szeretetét. És ma történt egy furcsa dolog. Felszoktam hívni az összes családtagot, beleértve az anyósomat is, mindenkivel külön külön beszéltünk, és a fiam mindenkivel akart beszélni, Apámmal, Anyámmal, Dédiékkel de az anyósommal nem! Lehet hogy történt valami azalatt a 3 nap alatt??? Ö még nem tudja elmondani, csak a viselkedése fura az anyósommal... Aggódnom kéne, hogy történt valami a 3 nap alatt? Volt veletek is hasonló helyzet?

1

Milyen ruhadarabokat vesztek oviba, és miből mennyit?

Minden ruha darab érdekel még a bugyi is zokni is sapka...minden.

4

Hány éves korig sírnak a gyerekek ha megütik magukat, vagy nem sikerül valami?

9

2éves gyereknél meddig tart a torokgyulladás és láz?

2éves a lányom,péntek dután lett lázas és kivittük a dokihoz és kiderült h torokgyulladása van.Kapott rá gyógyszert,de azóta fél-1naponként mindig belázasodik.Eddig nem volt olyan magas a láza,38-38.5 között kapott algoflex babyt.
Mire számítsak,meddig tart ez még,vagy mikor vigyem orvoshoz?A házi orvos nem mondott semmit,csak hogy kapja a gyógyszert és ha magasra szökne a láza hideg vizes törölközőt tegyünk a hasára és úgy hűtsük.

2

A bohócok főként a gyerekek szórakozására lettel kitalálva, még is a legtöbb gyerek fél tőle. Miért?

:)

5

Milyen hobbija legyen a gyereknek?

Nagyon fontos, hogy a gyereknek legyen valami hobbija. Bármi, ami a jövőjében is szerepet kaphat akár, amitől jól érzi magát, ami magabiztossá teszi. Akinek nincs, az unalmasnak tarthatja az életét.
Tegyük fel 6 éven belül születik 3 gyermeked. Fiú, lány vegyesen. A pénz nem akadály. Milyen hobbit, elfoglaltságot választanál neki?
Tánc, lovaglás, hangszer, festés.... stb stb
Olyan amiben egyénileg vagy csoportosan kell töltenie az idejét?

11

Van itt olyan, akinek a (kis) gyerekénél gerincferdülést állapítottak meg? Milyen fokút, mennyi idősen, mit kellett vele tenni? Javult, elmúlt, romlott?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!