Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves órákig visszatartja a (1 db)

2, 5 éves kisfiam órákig visszatartja a kakilást, majd minden megy bele a bugyiba anékül, hogy szólna, vagy a bilit kérné. Mi a baja?

Az elején nagyon jól haladtunk a szobatisztasággal, el?ször a kakinál szólt, aztán a pisinél; éjjel biztonsági okokból van még pelus rajta, de reggel mindig száraz. Egy kis ideje azt vettük észre, hogy a kakinál nem szól, hanem megy minden a bugyiba, a fürd?vízbe... Újabban pedig visszatartja, ha bilire akarom ültetni, üvölt, ellenkezik; próbáltuk szép szóval, kilátásba helyeztünk büntetést, jutalmat, semmi nem használ. Amikor bekakil, nem engedi kivenni /volt, hogy benne hagytuk, hogy érezze: kellemetlen, büdös; a popsija is kipirosodott, de semmi hatás/. Pár hónap múlva mehetnénk oviba; van valami ötletetek?

Legjobb válasz: szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk ,hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni,akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!

szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk , hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni, akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!
Szia!Valóban nem szabad büntetni, mert szorongás alakul ki benne.Valószínûleg szorulása lehetett valamikor, ami nagyon fájt, és azóta nem mer kakilni, fél tõle.Vagy esetleg kicsit megsérült a végbele, az fájhat.Mi onnan vettük észre, hogy vérzett a popsija kakiláskor.(mintha aranyere lenne)Lehet kapni a patikába paraffinolajat, kaki elõtt mekenni, és pár nap múlva minden rendbe lesz.Próbáld meg, hogy a bili aljára teszel wcpapírt, nekem bejött.2, 5 évesen már wc-n ült.
Szerintem egyátalán ne bübtesd a kicsit. Én soha nem erõltettem a szobatisztaságot, mindent szépen kényelmesen csináltunk. Nálunk is volt csak bugyi és belepisilt, akkor lecseréltem a bugyit felkínáltam a bilit, de az én kisfiam somfordált a hóna alatt szorongatta a pelust, én meg visszaadtam rá a pelust. Aztán késõbb mikor jöttek az autós pólók, meg pizsamák, megkérdezte hogy anya van-e autós pelus? - mondtam autós pelus nincs, de autós bugyi az van, de abba aztán nem szabad se belepisilni, se belekakilni. Azt mondta ha veszek autós bugyit akkor õ nem csinál bele. Nosza vettem autós, buszos, kamionos bugyikat, boldogan feszített benne, fél óránként a bilire ült nehogy baleset érje a szép bugyiját. Nem is érte egyszer sem. Ripsz-ropsz szobatiszta lett, és akkor töltötte a három évét. Szerintem légy türelmes, ha érzi a kicsid hogy nem erõlteted vagy bünteted, hamarosan ráál a bilire, vagy szûkítõvel a WC-re.
az elõzõ válaszoló vagyok.. szerintem ha a bugyiba kakil, akkor magyarázd el neki, hogy azt anyának kell kimosnia (esetleg vidd oda magad mellé és egyszer tényleg elõtte mosd ki a bugyit), és hogy az neked nem jó.. nekem a védõnõm mindig azt mondta, hogy büntetni nem szabad, mert akkor a kakilást szorongásnak éli meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudok "elszakadni" a kisfiamtól. Vagy túl korai még az ott alvás? -bővebben lent-

Novemberben lesz 2 és fél éves a kisfiam. Az édesanyámmal imádják egymást, vigyázni is szokott rá, nagyon jól megvannak. Volt, hogyha színházba mentünk a férjemmel, a nagyi fektette le. Gond nélkül elalszik neki Szombaton suliba megyek, így a nagyi vigyáz rá napközben. A férjem munkahelye aznap estére vacsorával egybekötött dunai hajókázást szervez, ahol a feleségek is részt vehetnek. Édesanyám azt javasolta, reggel vigyük el a kisfiamat hozzájuk(ők kertes házban laknak, mi belvárosban), és vasárnap reggel menjünk érte. Tudom, hogy a kisfiam nagyon jól érezné magát, mégis már napok óta sírhatnékom van, hogy ilyen sokáig nem látom... Nyugtassatok meg, hogy nem korai, hogy ennyi időt nélkülünk töltsön. Nekem kéne kicsit lazábban hozzáállnom? Tudom, sokan örülnének, ha lenne lehetőségük egy kicsit kiszakadni a mókuskerékből. Néha nekem is eszembe jut, hogy de jó lenne egy nap nyugi. De most, hogy meg lehetne oldani, tisztára bepánikoltam, hogy nem leszek-e ettől "szaranya"...

6

A lisztérzékenység vizsgálatakor be kell feküdni a kórházba? És ha igen, hány napra és mi a vizsgálat menete?

2

Sehol nem adnak az óvodában tízórait?

Nekem ez nagyon furcsa, szinte hihetetlen. Mindenhol azt hallja az ember, hogy milyen fontos az egészséges étrend, aztán kiderül az óvodában nincs tízórai, így gyümölcsöt nem kapnak, esetleg, ha az ebédhez jár. Mi a véleményetek?

20

Ovival kapcsolatos kérdés?

kisfiam a héten kezdte a kiscsoportot, hétfőn. Az első két nap jó volt, kedden már egész délelőtt egyedül volt, csak ebéd után mentem érte, és szerdán is. Csütörtökön ott is aludt, mosolyogva várt délután, de mondta az óvónéni, hogy délelőtt elég sokat sírt, azt hajtogatva, hogy anya itt hagyott, anya nem jön értem. Ma éjjel egyfolytában felébredt, sírt, hisztizett. Reggel nem akart oviba menni, és mikor odaértünk, iszonyatos sírásba kezdett, még a folyosó végén is hallottam, ahogy jöttem el. Meddig tart ez az időszak? szörnyű érzés :( és az éjszakai ébredése kapcsolatban lehet az óvodával szerintetek?

5

A bugyipelenka jó lehet, ha az éjszakai pelusról akarom leszoktatni kisfiamat?

Nagyon hullámzó a dolog, van, hogy felébred, ha pisilni kell, több egymást követő éjszaka is, és van, hogy akár egy hétig sem, ezért nem szeretném egyelőre pelus nélkül hagyni. A bugyipelenka hasznos lenne, ha felébred, és kimegyünk, de nem tudom, hogy egy olyan éjszakát kibírna-e, amikor nem ébred fel.

6

Hpgy adjam be neki hogy ne hányja ki egy az egybe?

lányomnak mandula gyulladása van cedax baby antibiutikumot kellene hogy bevvegyxen tegnap belekevertem italba öszilébe és az egy az egybe visszahányta hogy adjam be?

4

6 hetes kisfiam nagyon hasfájos. Vettem neki espumisan cseppeket. Hogy kell adni neki?

6

Mi annak a lepedőnek a neve, ami vízhatlan, nem engedi át a pisit?

6

6 hetes kisfiam szopizik aztán másfél ora mulva ordit? Mi lehet a baj nem elég táplálo a tejem?

tejem az van mert amikor befejezi a szopizást meg marad benne?mi lehet a baj?kérlek segitsetek?

9

Könyvfaló 4, 5 évesnek keresek színvonalas olvasmányt, mit ajánlanál?

Az Annapeti, Boribon, Kippkopp típusú könyvek már nem elég "nagyosak" nekünk... :) Meseregény vagy nagyobbaknak való mesegyűjtemény kellene, amiben nemcsak 2-3 mese van, mert azt 1 este kivégezzük...

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!