Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éves órákig visszatartja a (1 db)

2, 5 éves kisfiam órákig visszatartja a kakilást, majd minden megy bele a bugyiba anékül, hogy szólna, vagy a bilit kérné. Mi a baja?

Az elején nagyon jól haladtunk a szobatisztasággal, el?ször a kakinál szólt, aztán a pisinél; éjjel biztonsági okokból van még pelus rajta, de reggel mindig száraz. Egy kis ideje azt vettük észre, hogy a kakinál nem szól, hanem megy minden a bugyiba, a fürd?vízbe... Újabban pedig visszatartja, ha bilire akarom ültetni, üvölt, ellenkezik; próbáltuk szép szóval, kilátásba helyeztünk büntetést, jutalmat, semmi nem használ. Amikor bekakil, nem engedi kivenni /volt, hogy benne hagytuk, hogy érezze: kellemetlen, büdös; a popsija is kipirosodott, de semmi hatás/. Pár hónap múlva mehetnénk oviba; van valami ötletetek?

Legjobb válasz: szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk ,hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni,akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!

szia! az én kisfiam amikor két éves volt, akkor a pisinél nem nagyon volt gond. Aztán a kaki az már nehezebb ügy volt. Nem tudtuk , hogy mitõl lehet. Aztán a drágám elmondta, hogy egy néni a boltban azt mondta, hogy a WC-bõl kijön az egér!!! nem mert még a bilire sem ráülni. Kénytelenek voltunk a kakinál mindig pelust rakni a segge alá, mert csak abba kakilt. Aztán egyszer amikor a pelus már fogyóban volt, megmutattam neki, hogy tényleg elfogy, és hogy anya már nem tud többet venni, akkor tényleg egyik napról a másikra fordult egyet a kocka. Aztán amikor sikerült a WC-be kakilni ott volt az egész család, és együtt örültünk az alkotásnak:) Ha egy másik tanácsot is megfogadsz: szerintem nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is. Én is mindig alátettem, aztán egyik este elfelejtettem. Nem Pisilt be. Próbálkozz, mert most jó idõ van, nyár van, ha be is pisil, nem olyan nagy az esélye a felfázásnak mint télen. Remélem tudtam valamennyit segíteni!
Szia!Valóban nem szabad büntetni, mert szorongás alakul ki benne.Valószínûleg szorulása lehetett valamikor, ami nagyon fájt, és azóta nem mer kakilni, fél tõle.Vagy esetleg kicsit megsérült a végbele, az fájhat.Mi onnan vettük észre, hogy vérzett a popsija kakiláskor.(mintha aranyere lenne)Lehet kapni a patikába paraffinolajat, kaki elõtt mekenni, és pár nap múlva minden rendbe lesz.Próbáld meg, hogy a bili aljára teszel wcpapírt, nekem bejött.2, 5 évesen már wc-n ült.
Szerintem egyátalán ne bübtesd a kicsit. Én soha nem erõltettem a szobatisztaságot, mindent szépen kényelmesen csináltunk. Nálunk is volt csak bugyi és belepisilt, akkor lecseréltem a bugyit felkínáltam a bilit, de az én kisfiam somfordált a hóna alatt szorongatta a pelust, én meg visszaadtam rá a pelust. Aztán késõbb mikor jöttek az autós pólók, meg pizsamák, megkérdezte hogy anya van-e autós pelus? - mondtam autós pelus nincs, de autós bugyi az van, de abba aztán nem szabad se belepisilni, se belekakilni. Azt mondta ha veszek autós bugyit akkor õ nem csinál bele. Nosza vettem autós, buszos, kamionos bugyikat, boldogan feszített benne, fél óránként a bilire ült nehogy baleset érje a szép bugyiját. Nem is érte egyszer sem. Ripsz-ropsz szobatiszta lett, és akkor töltötte a három évét. Szerintem légy türelmes, ha érzi a kicsid hogy nem erõlteted vagy bünteted, hamarosan ráál a bilire, vagy szûkítõvel a WC-re.
az elõzõ válaszoló vagyok.. szerintem ha a bugyiba kakil, akkor magyarázd el neki, hogy azt anyának kell kimosnia (esetleg vidd oda magad mellé és egyszer tényleg elõtte mosd ki a bugyit), és hogy az neked nem jó.. nekem a védõnõm mindig azt mondta, hogy büntetni nem szabad, mert akkor a kakilást szorongásnak éli meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen hidegpárásítót ajánlanátok?

Nagyon száraz a levegő a lakásban, és most, hogy indul a fűtési szezon, a kislányomnak éjjel előjön a száraz köhögése. Persze van párologtató a szobában, de szerintem nem elég. Milyet ajánlanátok? Még nem nagyon tudom, hogy mit figyeljek, mekkora tartályos megfelelő, jobb, ha szűrős-e, mit jelent, hogy ultrahangos, mindegyi az-e, kell-e hogy Salvus vizet is bele lehessen önteni?

4

Mentek ma sétálni, játszóra ilyen nagy szélben?

Azokat kérdezem akik "csak úgy" mennek, nem azokat akiknek muszáj elindulni, nagytesó miatt vagy ilyesmi.
Mit adtok a kicsire, harisnya kell már 14 hósra vagy elég egy melegebb melegítőnaci?

1

Megvan valakinek a Tippi Afrikában című könyv? Szereti a gyerkőcötök?

1

A Cataflam cseppet hány napig szoktátok adni?

5

Gyerekülés kérdés! Milyet vegyünk ebben a helyzetben?

Hamarosan születik a tesó,kipróbáltuk,hogy hordozó nem fér el férjem mögött,mert hátra kell húznia az ülését,hogy kényelmesen vezethessen.Nagylányunk,4,5 éves 15 kg,és még az a fajta ülése van,amelyik túllóg a rendes ülésen.Tegnap kipróbáltuk őt férjem mögött,de nem kényelmes egyiküknek sem.Olyat néztünk ami nem lóg túl rendes ülésen,és olyat szeretnénk,aminek még van saját öve is nemcsak az autó biztonsági övével lehet bekötni,és ha lehet ülésmagasítóra le lehessen csonkítani ha már csak az kell,ne kelljen külön azt is venni később.Néztük Brendon honlapját ezek a NANIA ülések milyenek,valakinek van tapasztalata,merthogy ez most SOS-ben kell,és azért árérzékenyek vagyunk.

10

3, 5 évesd mennyi tejet, tejterméket eszik, iszik naponta?

Nemrég voltunk gasztrón,és azt mondta az orvos,hogy 4 dl jó lenne naponta,de az én lányom már rég nem fogyaszt ennyit.Nem szereti a sajtot,joghurtot.Néha iszik macikávét,meg tejbegrízt.A sima tejtől öklendezik,hacsak ránéz:(

2

SOS! Milyen állapot az, amikor otthon tartjátok a nagyobbat, ha a kicsivel egyébként otthon vagytok?

Betegségre gondolok.Tiszta sor,ha lázas,vagy hányás hasmenés van vagy pöttyös marad(maradna ha dolgoznék is).
Hamarosan megszületik a tesó,tehát itthon vagyok.Szombaton vettem észre,hogy folyik az orra,de éppen hogy.Tegnap vásároltunk s hazafelé autóban igencsak el volt pillendve,szemei csillogtak,nekem nem tetszett,nem ilyen szokott lenni.Szólt,hogy hánynia kell,álljunk meg,de akkor ott épp nem lehetett megállni,mire megálltunk kiderült,hogy csak torka kapart.Éjszaka kétszer köhögött,és szólt,hogy fáj mindene.Reggelre semmi,pici orrfolyás,de kérdeztem fáj e még valami lába,hasa torka(ezeket válaszolta,de ismerem,hogy csak mondta).Adtam neki prospant az be szokott válni.S mondtam neki meglátjuk ha délután nem érzi jól magát elviszem orvoshoz.Bele is nyugodott.Nem tudom jól tettem e hogy elküldtem oviba.Férjem szerint semmi komoly.És a későbbiekre nézve nem tudom mi az az állapot ami még belefér,hogy elmehet oviba,ha itthon leszek picivel.Nehogy azt mondják hogy elküldöm betegen és közben meg volna lehetőség,hogy itthon maradjon.Viszont azt sem szeretném,hogy minden szíre szóra itthon maradjon,mert akkor járna is meg nem is oviba.Szereti amúgy,most kezdte a középsőt,de nyilván ez egy új fura állapot,hogy én és tesó itthon vagyok/leszek,ő nem.Egyébként reggel férjem viszi,ott is alszik,délután mire ébrednek fél 3 megyek érte,messze van ovi,mert munkahelyemhez van közel,de nem akartam változtatni,csak azért mert most itthon leszek,mert nagyon szuper ovi,szuper óvó nénikkel.Ezért van így megoldva,hogy így van oviban.

10

7 éves örökbefogadott fiamban mi játszódhatott le?

Megkérdezte hogy is készül a kisbaba...idáig a mesét mondtuk neki arról ,hogy egy másik néni pocakjában nőtt meg ,eltévedt,de szerencsére ránk talált,viszont tegnap azt is elmondtam neki ,hogy egy másik bácsi is kellett hozzá,hogy szerelemből bujjanak össze és a bácsi sejtje és a nénié kellett ahoz ,hogy ő legyen ,nagyon zavarba jött ,sőt nagyon szomorú is lett ,most nem úgy reagált mint máskor mikor a szokásos szöveget mondtam neki...megölelt és annyit mondott nem baj,de utána egész nap gondolkodott rajta.
Másképp kellett volna elmondanom,korai volt ez így ?

7

Miért gondolok mostanában erre?

Kisfiam most lett első osztályos. 1 éves kora óta az apa nélkül nevelem
Mióta elkezdődött a suli ,azon gondolkodom sokat,hogy vajon ha egy apa is velünk lenne = nem csonka család lennénk..
Vajon mennyit foglalkozna vele? Tanítaná e ? Levinné e játszani,focizni és hasonló fiús dolgok.

Félre értés ne essék, nem hiányzik az apa, nem is akarok tőle semmit.

2

Mi a címe annak az aranyos mesének, ami ma délelőtt ment a TV2 matinén és a Diego előtt volt?

A Korni és Bernit írta a műsorújság de az nem az a mese. Rágugliztam. Ez egy fejlesztő mese volt egy robottal és két űrhajó-fejű babócával.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!