Találatok a következő kifejezésre: 2,5 éve a (350 db)

12 évesen? Nem. Azt szeretné, ha elmennél nyaralni. Ha azt mondta csak barát akar lenni, akkor ne kombinálj.

2, 5 év a tesók között. Tapasztalatok?

Kinek mi a tapasztalata? Mennyire nehéz/könny?? Mennyire jól viselte a nagy a kicsi érkezését, a jól bevált napirend borulását stb. stb.?

Legjobb válasz: bocsi, de engem is érdekelnének a tapasztaoatok :)

Szerintem amíg nem születik meg a kistesó próbáljátok a nagyot egy icsit az önállóság felé terelni. Evés, ivás, öltözés, elalvás, így mindenkinek könnyebb lesz. Nekünk van egy fiók, amit elér a konyhában, ott vannak a tányérjai, poharai, így elõ tud venni magának, és nagyon élvezi a nagylány szerepét...
bocsi, de engem is érdekelnének a tapasztaoatok :)
Napirend nem borult fel, igaz arra nagyon kell figyelni, hogy mindig a nagyot kell üdvözölni stb... pici féltékenység természetes, kisgyerek még.
Csak annyit tudok mondani h a lehetõ legrosszabb.Pláné ha külömbözõ nemûek.
Én a nagyot elviszem fürdeni, addig a pici a pihenõszékben nézelõdik a fürdõben. Olvasunk a nagynak egy mesét, és õ egyedül alszik el. Neki is kiságy van, nem mertünk váltani még, olyan jól mûködik az egyedül alvás, tuti, ha kijöhetne, ez felborunla. tehát a nagy alszik.. Ekkor jön a pici, végre kettesben, vagy hármasban apával. Fürdés, szopi, majd alvás. Szépen nyugodtan, nem kell a nagy miatt rohangálni mindenhez közben.
Nálunk kezdetben apa kapta meg a kicsit a szopiidõn kívül, mert a nagy folyton engem akart. Apa 1 hetet itthon volt szülés után. Ezalatt kicsit lecsendesült a féltékenység, és megszokta a nagy a babát. Sokszor még ezután is a nyakamba mászott mikor szoptattam. A nappali alvást mindíg igyekeztem úgy idõzíteni, hogy mikor a kicsi elaludt, akkor gyorsan altattam a nagyot is délben. Ez fél évig bevált, azóta nem alszik a nagy napközben, de nem is bánom, mert ha alszik akkor csak este 11-kor alszik el. Esti alvásnál elõbb a picit altattam 8 körül, aztán a nagyot 9-kor. A kicsi 9-fél10-kor kelt és üvöltött hajnal kettõig. A nagy sosem ébredt fel rá, csak én voltam idegroncs. Ez tartott 3 hónapig. Aztán rájöttünk hogyha a pici 9 után alszik el akkor alszik reggelig egy keléssel. Ezután kengyelt kaptunk, azóta nem alszunk, hiába került le róla 3 hónap múlva. Most 10 hónapos 5-6x kel éjjel, de gyorsan visszaalszik. A nagy sosem ébred fel rá. Fürdetésnél ha egyedül voltam akkor együtt fürdettem õket, mert a nagy nem bírta kivárni míg a kicsit fürdettem. A nagynak a kiskádját betettem a nagykádba, a kicsinek megvettünk egy kádra tehetõ állványt, meg egy másik kádat, ami úgy volt kialakítva hogy nem kellett tartanom folyamatosan. Napközben hol jobb hol rosszabb. Nem sokmindent lehet csinálni mellettük, de most lassan 1 év után, már eljátszanak kicsit együtt is és könnyebb. Ugyanakkor imádnivalóak és ez mindent megér.
Engem is érdekelnek a válaszok:) Nekünk 2 héten belül meglesz az öcsi 2év 2hónap lesz a különbség. Én pla fürdetést egyszerre tervezem. A nagy a normál kádban fürdik és játszik én meg a kád mellett állványos kádban gyorsan fürdetem majd a picit. Mivel a pici fürdetése pár perc addig beszélek a bátyuskájához is. Aztán gyorsan a fürdõben a mosógép tetején egy pelenkázólapon felöltöztetem a picit és ha kész és otthonvan apa kiviszem a picit amig a nagyot is felöltöztetem ha meg egyedûl leszünk addig a picit pihenõszékbe rakom amíg a naggyal öltözünk. De ez még csak terv......majd kiderûl mûködik-e?
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de én is kíváncsi vagyok a válaszokra, ugyanebben a cipóben járok, apa nincs itthon sosem, lányom nappal velem alszik el, ráadásul a zajok is zavarják. Én a fürdetés egyenlõre úgy tervzeem, hogy elõbb a nagy a megszokott idõben, aztán ráadom a köntöst, együtt fürdetjük a kicsit. És remélhetõleg amíg a nagy issza az esti tejét addig a kicsi is eszik. De hogy aztán hogy alszanak el az még passz.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszod. én az olyanoktól félek, hogy esti rutin, meg a nagy nappali alvása....ui. õ egyelõre úgy alszik el csak, ha melléfekszem, nagyon izgága, és egyébként esze ágában sincs ottmaradni....este meg egyedül nem tudom, hogyan lehet megoldani a fürdést, altatást stb. van, hogy egyedül vagyok , nincs ott az apja este.
A kérdező hozzászólása: kedvs utolsó, m kifejtenéd bõvebben? miért rossz? és miért fontos, hogy milyen nemûek?

2.5 év a két gyerkőc között nagyon "húzós" az anyukának?

Legjobb válasz: Nem igazán. nálunk 15 hó volt a külömbség!Szinte összenõttek !

Nem igazán. nálunk 15 hó volt a külömbség!Szinte összenõttek !
Nem:) Nálunk a két nagyobb 25 hónap van, a középsõ és legkisebb közt 28:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Mondjatok erveket amellett hogy miert jo testverek kozt a keves korkulonbseg, pontosan 2, 5 ev?

testverek

Legjobb válasz: 2,5 év szerintem már nem is olyan kevés korkülönbség. Pont ennyi van a gyerekeim között. A lányom 5, a fiam pont a fele. Mostanában már tudnak együtt játszani, a kicsi rengeteget tanul a nagytól. a nagy meg élvezi, hogy õ a nagy! Bár egyre többet is veszekednek. A lányom 2,5 évesen, amikor a kicsi született szerintem már elég "okos" volt ahoz, hogy megértse, hogy nem csak õrá figyelek. De ez gyerekfüggõ gondolom. A környezetemben sok 1 év korkülönbséges tesó van, az már nehezebb eset eleinte, de késõbb összenõnek. Szerintem az ideális valahol 2 és 4-5 év között van.

2, 5 év szerintem már nem is olyan kevés korkülönbség. Pont ennyi van a gyerekeim között. A lányom 5, a fiam pont a fele. Mostanában már tudnak együtt játszani, a kicsi rengeteget tanul a nagytól. a nagy meg élvezi, hogy õ a nagy! Bár egyre többet is veszekednek. A lányom 2, 5 évesen, amikor a kicsi született szerintem már elég "okos" volt ahoz, hogy megértse, hogy nem csak õrá figyelek. De ez gyerekfüggõ gondolom. A környezetemben sok 1 év korkülönbséges tesó van, az már nehezebb eset eleinte, de késõbb összenõnek. Szerintem az ideális valahol 2 és 4-5 év között van.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! remelem jo testverek lesznek:) nagyon varom mar hogy ujra babazzak:) en is elmeseltem a kislanyomnak hogy van egy baby a hasamban es tesoja lesz, azt mondta jo:) mondtam neki hogy jatszunk majd vele, meselunk neki:) ez az otlet is tetszett:) ha megkerdem mi van anya hasaban, mondja hogy baby. a teso szot meg nem mondja:)
azt szokták fel hozni érvként, hogy: így együtt nõnek fel-és még tudnak együtt játszani.és egyszerre "levan tudva" a két gyerek-így nem kell párév múlva megint kimaradni a munkából..! de azért bevallom nagyon nehéz volt az elsõ hónapokba.most hogy a kicsi is már elmúlt 1éves-egy kicsit kezd könnyebb lenni.
A kérdező hozzászólása: nalunk pont 2, 5 ev korkulonbseg lesz a ket gyerek kozt, olvasgatok hogy mire szamithatok de persze csalad es gyerekfuggo...en tobb ev kulonbseget szerettem volna, de most jon:) boldog is vagyok, meg most gondolok bele igazan hogy nekem meg a nagy is kicsi...
tesóméknál pont 2, 5 év van a 2 fiú között.Nálunk 2 év 2 hónap lesz, decemberben szülök:) Õ nagyon figyelt már az elejétõl, hogy a "nagy" mindenbe be legyen vonva.Simogathatja mindenét a picinek, csak a fejét nem, az "törékeny":) Segít a pelenkázásban, a fürdetésben, bevonják mindenbe.A pici még csak 4 hónapos, de egyáltalán nem panaszkodik tesóm.A nagy nagyon szereti a picit, képes hozzá 10-15 percet dumálni mikor sír.Mikor tesóm szoptatja odamegy és nyomja a cicijét, hogy több tej menjen a tesónak:) Szóval nem törvényszerû a féltékenység:)
Szia, a 2, 5 évrõl nem sokat tudok, nálunk 19 hó van a fiú és a lányka között és a legjobb, hogy hamar túléljük a nehéz idõszakot. A nagy most 2, 5 éves, a kicsi 13 hós. Sok-sok nehézség is, de a legnagyobb elõny csak most jutott eszembe: dupla szeretet, sok belõlük.
Nálunk is két és fél év van a lányok között. Az elején nagyon könnyû volt, a nagy imádta, hogy testvére lett, nem volt féltékenység. Most hogy a kicsi 1, 5 éves, és sokkal akaratosabb és erõszakosabb természete van a nagynak, nehezebb velük, szeretik egymást, de megy a harc rendesen. Azt vettem észre, hogy a kicsit sokkal kevésbé kell bármire is tanítanom, mert egyszerûen mindent lát a nagyobbtól, természetesnek veszi, és utánozza õt. Néha pont ezt érzem hátránynak is, hogy jobban örülnék, ha nem mindig a tesót akarná utánozni a kicsi, hanem megmaradna az õ kis 1, 5 éves szintjén és eljátszana a neki megfelelõ játékokkal. Örülök, hogy ennyi a korkülönbség köztük, jól összenõttek, és könnyû nekik programokat találni, foglalkoztatni õket, vagy játszani velük itthon.

A barátnőm szakított velem kicsivel több mint 2.5 év után.Az eszére vagy a szívére fog hallgatni?

Õ21 én 29 vagyok.Indokként azt hozta fel,hogy kicsit sokat veszekedtünk(ami szerintem nem igy van,hisz minden kapcsolatban van néha nézeteltérés)Mi is csak az átlagot súroltuk...

Legjobb válasz: Szerintem most varj egy ojan hetet kb es ne jelentkezz,mert o most arra kivancsi mijen nelkuled,de ha te jelentkeznel fojton(tudom h joindulattal),akkor azt erezne hogy megse szabad ahogy o akarta s probalna minnel jobban kerulni.Szerintem varj egy hetet,ha o egyaltalan nem jelentkezik egy het utan irhatsz egy smst neki h szija,hogy vagy?De az biztos hogy 2,5 ev nem keves ido,es ha ugyis erzed hogy szeret,elobb vagy utobb visszafog menni hozzad.Csak most kivancsi,mert 2.5 evet levolt foglalva es hogy mijen lenne nelkuled.sok sikert kivanok neked:*

Szerintem most varj egy ojan hetet kb es ne jelentkezz, mert o most arra kivancsi mijen nelkuled, de ha te jelentkeznel fojton(tudom h joindulattal), akkor azt erezne hogy megse szabad ahogy o akarta s probalna minnel jobban kerulni.Szerintem varj egy hetet, ha o egyaltalan nem jelentkezik egy het utan irhatsz egy smst neki h szija, hogy vagy?De az biztos hogy 2, 5 ev nem keves ido, es ha ugyis erzed hogy szeret, elobb vagy utobb visszafog menni hozzad.Csak most kivancsi, mert 2.5 evet levolt foglalva es hogy mijen lenne nelkuled.sok sikert kivanok neked:*
Erre a helyzetre 2Pac mondta meg a tutit (R.I.P.) Miszerint: "Ha szeretsz valakit, engedd szabadon. Ha visszajön hozzád, biztosan a tiéd. Ha nem jön vissza, akkor sosem volt az" Ennyi a lényeg :)
Valóban csak dumának tûnik. Ha melletted nem érezte magát szabadnak, de azért se bulizni, se férfiakkal ismerkedni nem akar... hát kissé ellentmondásos. Keress egy idõsebb, érettebb lányt.
A második hozzászóló írta az én véleményem is, hogy ez valószínûsíthetõen csak mellébeszélés.Aki szeret valakit, az nem akar szünetet. Legyen férfiúi büszkeséged, ne alázkodj meg ennyire-találsz jobbat.Ha nem kellesz neki, -van még sok lány aki örülne egy ilyen odaadó pasinak-veszekedni meg mindenki szokott-a lényeg, hogy utána ki kell békülni, ez nem lehet igazi ok. Mindazáltal az írásod alapján egy megjegyzés: érdemes lenne elgondolkodnod, hogy nem túlságosan mászol rá az emberekre-úgy értem, az is fojtogató lehet egy kapcsolatban, ha valaki túl odaadó-szerintem kicsit vegyél visszább.Nem szeretik a csajok sem, ha valaki állandóan csak a kedvüket keresi, ez nyomasztó lehet.
Szerintem ez csak duma. Ha szüksége van rád, akkor nem szakít. Ha meg nincs, akkor ne erõlködj. Egy kapcsolat akkor jó, ha mind a két fél akarja. Kerüld az alérendelt szerepet. Magaddal köss komprosmisszumot ne vele. Döntsd el meddig vagy hajlandó várni, és ezt kedvesen add a tudtára. Úgy hogy megértse nem játszhat az érzelmeiddel. Magadban bízz.
Ne erõltesd, ne bombázd sms-ekkel. Tartsd tiszteletben a döntését. Úgyis találkozni kell az egymásnál hagyott cuccok miatt. Olyanor légy kedves vele. Ne keresd a találkozást, mert az hozhatja vissza hozzád, hogy hiányoztok egymásnak. Azért hetente hívd fel, hogy jelezd, nem felejhjtetted el, és még mindig hiányzik. Légy jó pasi! Sportolj, az a lelkedet is kiegyensúlyozza, hosszabb távon a testedet is. Öltözz rendesen, tarts rendet magad körül. Hozd vissza azokat a vonzó tulajdonságaidat amik a kapcsolat elején megvoltak, aztán az idõ múlásával hanyagolni kezdted. 31F
szerintem hagyd, amig rajon, mit akar. ha most elkezded hivogatni, akkor megjobban szabadsagra fog vagyni. probalj masra koncentralni, munkadra vagy barataidra, par het szabadsag utan lehet, hogy rajon, szuksege van rad.
Szerintem ne bombázd sms-ekkel meg ilyesmi.De mongyuk néha beülhetnétek egy kávéra beszélgetni.Felidézhetnéd neki közben pár szép emléketeket is, és lehet, hogy hiányozna neki, és 1-2 ilyen kávézás után rájönne, hogy mennyire hiányzik neki az együttöltött idõ. :) . Szal szerintem ne zaklasd.De teljesen neszakiitsátok meg a kapcsolatot.Hetente 1x azért hiivd fel, hogy hogy van, és mongyuk 2 hetente üljetek be valahova. Szurkolok neked
A kérdező hozzászólása: Amugy õ olyan, hogyha 2 napig nem jelentkezem már írja az smst.Aztán vár max.1 órát és ha nemválaszolok neki, már hív, hogy miért nem válaszoltam, stb. Ilyenkor persze én azthiszem akar még valamit és egybõl vérszemet kapok:) De jön az elutasítás... Szal.nemegyszerû...
Hát öreg...ilyenek a csajok :D ... nemlehet mást mondani. Furcsa teremtmények az biztos

Amelyik gyerek szeptemberben tölti a 2.5 évet, beadható -e ugyanaz év márciusába oviba?

Legjobb válasz: Akkor adható be, ha betöltötte a 2.5-et. A fiam októberben tölti a 2.5-et, akkor kezdi az ovit is.

Akkor adható be, ha betöltötte a 2.5-et. A fiam októberben tölti a 2.5-et, akkor kezdi az ovit is.
2, 5 éves kortól mehet oviba, ha van hely. Abban az évben márciusban 2 éves még csak akkor bölcsiben a helye vagy otthon.
nem minden ovi vállalja a 2, 5 évesek nevelését! Ehhez bizonyos feltételek meglétére van szükség, hisz egy tiszta kiscsoportban még nagy lenne a különbség a 2, 5 évesek és a majdnem 4 évesek fejlettsége között. Te akkor úgy gondolod, hogy bár szeptemberben lenne még csak 2, 5 éves, de már elõtte márciustól vinnéd oviba? Úgy biztosan nem lehet! Csak bölcsibe vennék fel. 2, 5 éves kora elõtt semmiképp nem mehet oviba... egy óvónõ anyuka

Szerintetek 2, 5 év után is lehet szerelmes az ember a párjába?

Legjobb válasz: 2,5 év után? 9 éve vagyunk együtt a párommal, de olyan õrült szerelemmel szeretem, hogy azt elmondani nem lehet! Szóval lehet!:)

attól függ ki, hogy definiálja a szerelmet. ha szigorúan nézve, arra a meglátod és pillangók repkednek a gyomrodban érzésre gondolunk, akkor az elmúlik. én több mint öt éve vagyok a párommal. ha meglátom, nem érzem azt a heves szivdobogást, de helyette valami olyan mély szeretetet érzek, kötõdést, hogy ez jobb mint a hormonokon alapuló szerelem. ha meglátom mosolygok, úgy megölelném, hogy kinyomnám belõle a szuszt is. imádok hozzábújni, vele lenni. ha ezt szerelemnek lehet nevezni, akkor az vagyok.
2, 5 év után? 9 éve vagyunk együtt a párommal, de olyan õrült szerelemmel szeretem, hogy azt elmondani nem lehet! Szóval lehet!:)
Lehet hát!:)
Igen, én szerelmes vagyok a férjembe, 4, 5 éves házasok vagyunk.
Persze! Miért ne lehetne?!
9-es vagyok. amúgy szerintem nem kell lebecsülni a szeretet fogalmát, sokan nem is értik, és negativan gondolnak arra, hogy õk már csak szeretik a párjukat.
Én sokáig nem hittem a "sírig tartó" szerelemben, de aztán nagyon sokat tanultam. Ha mindkét fél folyamatosan dolgozik a kapcsolaton, hogy megmaradjon a kötõdés és az intimitás, akkor lehet. Nem lesz ugyanaz, mint a kezdeti lángolás, hanem annál sokkal-sokkal mélyebb.
IGEN! Mi lassan 3 éve vagyunk együtt! 4 hónapja össze is házasodtunk! Jobban szeretjük egymást, mint azelõtt! Én 32F Õ 26N
Ha õ Brad Pitti akkor talán. Bár még akkor sem biztos, ki fog derülni hogy horkol. Vagy középen kezdi meg a fogkrémet. Vagy valami. Mindegy mi, valami gáz úgy is lesz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert azt olvastam valahol aminap, hogy a szerelemért felelõs hormon, a feniletilamin maximum 18 hónapig van jelen az agyban, utána úgymond felszáll a "rózsaszín" köd...persze szereted a párodat, de nem szerelemmel. Na, hát mi még mindig úgy érezzük, ahogy itt a többség is, hogy nagyon szeretjük egymást. Szerelemmel, nem pedig szeretettel...most akkor mi az igazság??? :)
Biztos igazuk van a hormonokkal kapcsolatban, csak épp a már nem rózsaszín köddel szeretést és nem "már csak szeretem"-ként, hanem "most szerettem bele igazán, mélyen, igaz szerelemmel"-ként definiálnám. Mivel nincs rózsaszín köd, és látod a hibáit, és azzal együtt is szereted, az nem kevesebb, hanem több! Vagy inkább mélyebb, igazibb.
Mi most, 9 hónap után is látjuk már egymás hibáit, semmiféle rózsaszín köd nincs, mégis szerelmesek vagyunk, õ is, én is. Semmit sem fakultak az érzéseink a kezdetek óta!:) Remélem így is marad még nagyon, nagyon sokáig:) )
Ha 2, 5 év után már nincs szerelem, akkor ott valami más baj van, csak az illetõ próbálja nyugtatgatni magát, hogy ez így normális. Pedig nem! A szerelem állítólag idõvel átalakul egy mélyebb, tartósabb érzéssé, no de nem ilyen kis idõ után. Ott másról lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Bocsi, de itt szó sem volt olyanról, hogy nincs szerelem...feltettem egy kérdést, mert egy újságban olvastam errõl. Kiváncsi voltam mások véleményére. Ennyi! :)
Amúgy meg hosszú kapcsolatokban amikor már igazán mély, másféle szeretetet éreztek egymás iránt, hogy apróságok miatt, csak úgy, megint lángol a szenvedély, mint a kezdetekkor.. ez az amikor úgymond újra és újra bele tudsz szeretni a párodba :) ) Amúgy én is olvastam a cikket, de ez persze nem jelenti azt, hogy 18 hónap után mindenki szakít ^^ Barátnõm is 3 éve van együtt a barátjával, és minden a legnagyobb rendben:) Persze ez személyfüggõ is, õk úgy néz ki egymásra találtak. :) )
Igen lehet.Az újságokban sok mindent írnak, ami általánosság, nem jelenti, hogy mindenkinél igy van.amúgy Én ezt is olvastam.Hattyúpárok http://www.mindennapi.hu/cikk/tudomany/tovabb-tart-az-orok-s..

2, 5 éve járunk a barátommal, szeretem őt, de kíváncsi vagyok 1 másik srácra, de a srác tolókocsis. Mit kéne tennem? Ez gáz?

Legjobb válasz: Attól, hogy kerekesszékes még mindig ugyanaz a vonzó fiú számodra, akiért a 2,5 éves kapcsolatból kikíváncsiskodsz. A külsõ semmit sem jelent, legalábbis nekem nem. Nem azt jelenti, hogy legyen ronda mint az ördög, de a klasszikus szépfiúktól én a falra mászom. Hozzám is csak a külsõm miatt próbáltak közeledni a tartalom senkit nem érdekelt. Megkérdeztem a páromat ha baleset érne és megcsúnyulnék vagy bármilyen okból (pl betegség) lebénulnék akkor is szeretne e. Azt válaszolta, hogy igen és így már 2,5 éve élünk boldog házasságban. Nem az állapota a lelke a lénye a fontos. Szerintem próbáld megismerni az új fiút. Sok szerencsét kívánok! Egy 26 éves anyuka

Attól, hogy kerekesszékes még mindig ugyanaz a vonzó fiú számodra, akiért a 2, 5 éves kapcsolatból kikíváncsiskodsz. A külsõ semmit sem jelent, legalábbis nekem nem. Nem azt jelenti, hogy legyen ronda mint az ördög, de a klasszikus szépfiúktól én a falra mászom. Hozzám is csak a külsõm miatt próbáltak közeledni a tartalom senkit nem érdekelt. Megkérdeztem a páromat ha baleset érne és megcsúnyulnék vagy bármilyen okból (pl betegség) lebénulnék akkor is szeretne e. Azt válaszolta, hogy igen és így már 2, 5 éve élünk boldog házasságban. Nem az állapota a lelke a lénye a fontos. Szerintem próbáld megismerni az új fiút. Sok szerencsét kívánok! Egy 26 éves anyuka
Ha 2, 5 éve jársz a barátoddal, akkor csak az gáz, ha a háta mögött kezdesz ki mással. Legyél tisztességes, és vess véget a kapcsolatnak, mielõtt másikba kezdesz. Gondolod végig a dolgot, és döntsd el, hogy megéri-e a másik srác, hogy a pasidat kidobjad a lehetõségért, hogy összejöttök. Ezt pedig csak te tudod eldönteni.
Egyet értek az elõttem szólóval és ez ki is maradt az elõbb. Nem szabad biztonsági játékot játszani, hogy a háta mögött kavarni kezdesz a másikkal és ha nem jön be még ott a 2, 5 éves kapcsolat. Úgy a tisztességes ha elmondod neki, hogy mit és érzel, gondolsz errõl az egészrõl. A 26 éves anyuka
Szia. Ha már alapból igy indulsz neki hogy gáz, akkor igen, az. Azért mert tolókocsis, még érhet többet mint egy egészséges ember.
Na várj, mert egy dolog nem tiszta, most a barátod a tolókocsis, vagy a srác akire kíváncsi vagy? Ha utóbbiról van szó, akkor tisztázni kell magadban pár dolgot, majd a barátoddal is. Nekem is van barátom, nagyon szeretem, persze emellett szeretek új embereket is megismerni, de mindig meg kell húzni egy határt. Ha ezt betartod, akkor nem lehet nagy probléma. Ha viszont ezen a határon túl lépnél, akkor komolyan el kell gondolkodnod, hogy a 2, 5 éves kapcsolatod meg ér e ennyit? Szerelmes vagy-e még a barátodba, vagy szimplán már csak szereted? Milyen állapotban van a kapcsolatotok és megbánnád-e, ha vége lenne? Mellesleg a barátod önértékelésének is adnál egy pofont. Ezeket mind-mind végig kell gondolni, mielõtt bármit is tennél.
nem az a gáz h a srác tolókocsis mert ettõl õ teljes értékü ember mint bárki más.itt az a gáz h barátod van nem is rövid ideje, és más felé kacsintgatsz.itt ez a gáz, ezen gondolkodj el.
A kérdező hozzászólása: Engem nem izgat, hogy tolókocsis, arra vagyok kíváncsi, hogy a környezetem milyen szemmel nézné, illetve hogy õ nem érezné-e rosszul magát. Amúgy meg miért lenne gáz, hogy más tetszik? egy kapcsolat is kihûlhet!
De ha kihûltnek érzed a kapcsolatod, akkor mielõtt valami "hülyeséget" csinálsz, ülj le a barátoddal és beszéljétek meg a dolgot, zárjátok le, ha neked más kell. Így neked is nyugodt lehet a lelkiismereted, és a barátod se fog egy gerinctelennek tartani. Szerintem kifelé nem gáz, ha tolókocsis gyerekkel jársz, persze pár emberben biztos felvetõdik, hogy csak szánalomból, de az ilyeneket le kell magasról... A lényeg az, hogy elõtte zárd le az elõzõ kapcsolatadat, ha te nem érzed magad jól benne. Mert minél nagyobb a lufi, annál nagyobbat durran.

2, 5 éve örököltem egy házat, ami akkor 5, 5m ft-ot ért. Most eladnánk 6, 5m-ért! így mennyi lenne a szja amit fizetnem kéne?

Legjobb válasz: Mégegyszer: 6.5 Mft - 5,5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)

Mégegyszer: 6.5 Mft - 5, 5 MFt - költségek ______ X összeg - 10 % amortizáció ______ Y összeg = az adó alap 2011-ben az ADÓ = Yx25% nem kerül más bevétellel összevonásra (az összevonás 2008 elõtt volt, bocsánat ezt eltévesztettem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni!bocsánat, de nem jól írtam nem 2, 5éve, hanem 2007.októberében örököltük!így nem 90, hanem 60% amit nézni kell?elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szóval, a vevõnek jan.1után kéne beadni a bankba a papírokat?vagy lehet elõbb és akkor aláír az adásvételit?
Az adásvételi dátuma számít.
"én úgy tudom, hogy édesapám miatt aki ugye az özvegy kevesebbet kell adózni" Neked a te tulajdonrészed után kell adózni. Nem derül ki, hogy édesapád milyen minõségben részes az ingatlanban. Ha csak haszonélvezõ, akkor a haszonélvezeti jog arányában adóznia kell neki is. A haszonélvezeti jog aránya az életkorától függ.
Ha viszont édesapád most hunyt el, és emiatt kerül le a haszonélvezeti jog, ami 2007-ben rákerült, akkor rosszabb a helyzet, mivel most a teljes bevétel a tiéd, szerzéskori értékbõl viszont le kell vonni a haszonélvezeti jog arányában.

Van egy lány, akit én már 2, 5 éve szeretek és ezt ő már legalább 2 éve tudja, de nem akar velem összejönni mindig más a kifogása. Vajon érdemes-e utána futni?

Pl.:nem rég elment a suliból az a lány, akit ? a legjobb barátn?jének tartott, de ennek ellenére már 2 hete nem beszéltek és ezért áladóan azt vágja a fejemhez, ha elmennénk a suliból (gimisek vagyunk) akkor már misem tartanánk a kapcsolatot és nem tudom meggy?zni az ellenkez?jér?l meg ehhez hasonló gyerekes kifogásokkal jön. Pedig én elég sok mindenre hajlandó lennék érte, most nyáron is megyek szerelni gépeket este nappal pedig áramot szerelek ez legalább 150 ezer/hó és ennek a negyedét félre akarom tenni egy bankszámlára, mert ha neki valami baja lenne, akkor hogy ott lehessek mellette és foghassam a kezét és mondhassam, hogy most pihenjél és meg tudjam neki adni azt, amire csak vágyik, de néha elgondolkodom, vajon érdemes-e? Talán sosem leszünk együtt talán nem is lenne boldog mellettem?

Legjobb válasz: ha 2 éve nem foglalkozik veled, felejtsd el, és hagyd a francba. ne spórolgass neki, nem érdemli meg.

ha 2 éve nem foglalkozik veled, felejtsd el, és hagyd a francba. ne spórolgass neki, nem érdemli meg.
Én is tapasztalatból mondom neked, hogy hagyd a lányt. Nekem is volt egy hasonló "kapcsolatom" csak az az volt, hogy a lánynak volt közben barátja. Ezt a lányt én mint barátot nagyon-nagyon szerettem és még szeretem a mai napig is. Úgy volt, hogy egyszer írt egy sms-t nekem, hogy menjek be a munkahelyére mert unatkozott. Diákmelón volt. Akkor ott bennt elbeszélgettünk mindenfélérõl. Utána persze msn-en tartottuk folyamatosan a kapcsolatot és 1x csak elkezdte nekem mondani, hogy szeretlek. De én azt hittem, hogy csak mint barát mondja. Úgyhogy nem is foglalkoztam nagyon vele. De egyre többet mondta... Ha pl. nem írtam neki 2 vagy 3 percig akkor már jöttek tõle a pirulós smilék, szivecskék meg minden. És 1x csak mondta, hogy felfogtad mit mondtam az elõbb??? Akkor elgondolkodtam rajta, hogy miket is mondott mostanában... Hogy szeretsz?? Igen azt, hogy szeretlek. Kivesézte utána, hogy nem mint barátot szeret, hanem hogy úgy szeret... És akkor köpni-nyelni nem tudtam. Meglepõdtem, mert elõtte semmi jelét nem mutatta ezzel kapcsolatban. Ja és közben mondtam neki, hogyha engem szeretsz hagyd ott a barátodat. Természetesen nem hagyta ott. A mai napig együtt vannak. De nem húzom tovább a szót. Az a lényeg, hogy kiderült mi volt köztünk, a barátja megtudta és akkor természetesen én lettem a rossz meg minden. A barátja nem haragudott rám, hanem a lány b...ott le. És hogy felejtsem el meg minden... Úgyhogy azt tudom csak mondani, hogy hagyd a lányt, hadd menjen!
Inkább felejtsd el mert az 1 dolog hog a lányok szeretik húzni a dolgot de ez már mindennek a teteje van rajta kívül legalább 3 milliárd nõ a világon 1et csak neked teremtettek . De ha te mindneképp õt akarod akkor valami "agresszívabb hódítási taktikát" válassz fõleg hogy azon se kell izgulnod hogy hogy moandod emg neki h szereted. Egyszerûen menj oda hozzá és kérdezd meg hányadán álltok mert ha nem mséz oda akkor sokáig csak játszani fog veled ... akkor legalább megmondja h szeret vagy nem szeret stb
Inkább keress magadnak másik csajt ne pazarolj 2, 5 évet el az életedbõl!!! Biztos találsz majd egy olyan csajt akivel eggyütt boldogok lesztek...:)
En tapasztalatbol mondom baratom , minnel tobbet futsz egy lany utan annal kevesebb lesz az eselyed , hogy a tied legyen , mert tul konnyu predanak erez , es azt gondolja , hogy barmikor megkaphat teged mert nalad csak o johet szoba , ha kicsit is tetszel a lanynak probald meg feltekennye tenni , vagy csinalj ugy mintha nem erdekelne teged a csaj egyaltalan . Lehet az is zavarja a csajt , hogy ennyire onfelaldozo vagy meg minden, amugy meg mert akarod , hogy a penzedert szeressen? beszeljel meg vele es ha nem sikerul akkor probaljd meg amit irtam... Amugy a csaj olyan mint az olimipiai aranyerem , egy csomot futsz utanna aztan mikor megkapod csak log a nyakadba :P
Jaj te szegény:(Én is csak azt tudom mondani hogy próbáld meg elfelejteni mert ha eddig csak kifogásokat talált akkor biztos hogy nem akar tõled semmit.
futni valaki után alapból nem jó...
A kérdező hozzászólása: Eddig mindenki ezt mondta, de nem tudtam se elfelejteni se más lányt felszedni mert amikor más lánnyal vagyok egyût mindig az jut az eszembe, hogy menyivel jobb lenne vele és hogy õ mit csinál nem tudom egyszerûen kiverni a fejembõl és õ csak mint egy barát úgy tud rám gondolni (benne vagyok a 3 legjobb barátja közt)
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat, még mindig nem vagyok biztos benne, de most már meg próbálom még egyszer elfelejteni, hátha megy.
sose fuss azon szekeret amelyik nem vesz fel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!