Találatok a következő kifejezésre: 19hetes vagyok nem (13 db)

Panadolt is lehet bevenni terhesség alatt
a gyógszertárosok tapasztalatból mondom, h néha többet tudnak segíteni....egyébként meg amit már lehet kis gyermeknek is adni az valószínûleg nem árt néha....panadol Én jártam agykontrollra és 10-20 perc alatt teljesen el tudtam még anno mulasztani a fejfájást, ha hiszel benne lehet h érdemes....
Paramax
Énis így voltam, mint te. Nekem a 10.héttõl a 20.hétig iszonyat fájt a fejem. Én gyógyszerellenesség miatt nem vettem be semmit. Nekem a jégzselé használt. Bekentem vele a homlokom, halántékom, tarkóm és jobb lett. Naponta többször. Plusz a hidegvizes borogatás is bevált. No, meg a sok friss levegõ. Próbáld ki, hátha...
Ez komoly hogy Aspirint meg Algopyrint javasolt az orvosod??? Kb. pont ezeket NEM szokták terhesen ajánlani, inkább a paracetamolt (tehát a panadolt). Egy gyógyszerész-
Szerintem is a gyógyszertárban kérdezd meg, hogy mit lehet, õk tudni fogják. Nekem egy Ibumax nevû fájdalomcsillapítót javasoltak anno a patikában, addig nem is tudtam, hogy ilyen létezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Tényleg több orvos is javasolta az aszpirint meg az algopyrint.
A kérdező hozzászólása: Ibumax az ibuprofént tartalmaz ami nem javasolt a terhesség alatt.

19hetes vagyok és nem érzem a manóm mozgását, ez baj?

Egyébként most voltam uh és nagyon ari volt ahogy mozgot de én mégse érzem és ez 1kicsit elszomorít,ja és ? lesz az els? babóm.

Legjobb válasz: Meg egy-ket-harom het, es mar te is erezni fogod, ez egyaltalan nem baj!

Meg egy-ket-harom het, es mar te is erezni fogod, ez egyaltalan nem baj!
Bajnak nem baj. Van akinek vastagabb és van akinek véknyabb a hasfala. ennek tudható be hogy ki mkior érzi. No meg attól is függ mennyire figyelsz oda. Pl én már a 6ik héttõl itthon voltam mert veszéleztetett voltam és feküdnöm kellett nagyon ráértem.. :) és én már 16-17 hétben éreztem és addig is nagyon nehezen bírtam kivárni. Fogod még nyugi eleget érezni, még csendesíteni is fogod. Az én kismanóm már sokszor fájdalmakat is okoz.. annyira mozog. Lesz még ilyen is. :) Kitartás! 39 hetes 3 napos kismama
Nem baj, majd fogod, én is 20 hetesen éreztem elõszõr és azóta minden nap nagyon sokat mozog.Ugyhogy türelem. 26 hetes kismami
Szia! Ne idegeskedj mert érzi az én fiam (az elsõ) nagyon késõn "mozdult meg" és utána is alig alig éreztem néha mikor már nagyobb volt kb 30 hét körül picit lökdöstem finoman hogy itt vagy még fiam?? A második most vagyok vele terhes õ most 25 hetes olyan mint a mérgezett egér egyébként minden baba és terhesség más de azt tudom ha azon stresszelek hogy miért nem mozog annál jobban nem mozog. Dölj hátra egy kényelmes fotelba legalább fél órára simizd a pocid és beszélj hozzá téged már hall és meglátod ha csak rá figyelsz akkor "jelezni" fog neked!
Szia! Rajtam volt eleve egy kis úszógumi, és bevallom, igazándiból a 25. héttõl éreztem a Babát, de csak kicsit, aztán egyre jobban, ahogy nõtt. Ne aggódj! Van még idõd!

Kismamák, Anyukák! 19hetes terhes vagyok, egy hete éreztem elöször a baba mozgását, és azóta minden nap amikor nyugiba vagyok. Ez lehetséges? Mármint azért kérdezem, mert sok helyen olvastam, hogy amikor ilyen pici nem minden nap érezni, hogy mozog.

Sőt, tegnap hanyatt feküdtem, ráraktam a hasamra a férjem kezét, és éppen kifogott egy nagy rúgást, amit egyértelműen érzett. Nem koraiak ezek a dolgok? Köszönöm

Legjobb válasz: Nem, nem koraiak! Ne aggódj, minden rendben! Én 14 hetes kora óta érzem mocorogni és Apa már 17 hetesen érezte. Vékony vagyok, vékony a hasfalam, ennyi az oka.

Nem, nem koraiak! Ne aggódj, minden rendben! Én 14 hetes kora óta érzem mocorogni és Apa már 17 hetesen érezte. Vékony vagyok, vékony a hasfalam, ennyi az oka.
Egyáltalán nem korai, én 16 hetesen éreztem határozottan elõször.
A kérdező hozzászólása: Olyan fantasztikus dolog :) Köszönöm a válaszokat! Azon gondolkoztam tegnap egy -két határozott rúgásnál, hogy mi lesz akkor ha már nagy lesz, ha akkor is így fog rugdalni akkor nem marad ép bordám :)


Mit okozhat ha a terhességem 4. -5. hetéig szedtem fájdalomcsillapítókat? Nem tudtam, hogy terhes vagyok, de azóta semmi ilyesmit nem vettem be. Az orvos szerint rendbe van minden a babával most 19hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Azért gondolom nem levélszámra szedted õket.Ilyen fiatal terhességnél még nem okoz nagy bajt, hisz sokan nem is tudják még, hogy baba lesz, ahogy te sem tudtad. Nyugodj meg semmit nem ártottál a kicsidnek.

Szia! Azért gondolom nem levélszámra szedted õket.Ilyen fiatal terhességnél még nem okoz nagy bajt, hisz sokan nem is tudják még, hogy baba lesz, ahogy te sem tudtad. Nyugodj meg semmit nem ártottál a kicsidnek.
hogy mit okozhat? nem hiszem h most mindenfélét akarsz hallani, nem is tudnánk megmondani. Ha az orvos azt mondta h minden rendben van akkor nyugi!!! egyébként mire és milyen gyakran szedtél milyen gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Fejfájásra szedtem saridont, panadolt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon kedves vagy!Minden jót.
1. óóóó ne aggódj, azt lehet terhesség alatt is......már azt hittem cataflant v hasolót szedtél.....extra nyugalom!!! jó szülést!!!!
Semmi bajt nem okoz, ez biztos.Valamelyik nap volt egy mûsor, amiben Dr. Czeizel azt nyilatkozta, hogy a terhesség elsõ hónapjában még szándékosan sem lehet kárt tenni az embrióban.Egyrészt: magához a beágyazódáshoz is 1 hét kell, és utána sem kerül azonnal kapcsolatba a keringéseddel.Így az általad fogyasztott dolgokból Õ nem kap, nyugi.+az elsõ 5-6 hétben még semmit nem ronthatsz el, mert az õssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ha lenne is gond, azonnal kijavítják a hibát.Azt mondják, ha megmarad a terhesség, egészséges lesz.Nyugodtan hidd el az orvosodnak, hogy minden rendben!
majd érzed pár héten belül ;)
Szia! Én is elsõ babámat várom és csak a 23!! héten éreztem elõször mozogni. Gondolhatod, mennyire ideges voltam már én is emiatt, ráadásul a védõnõm is piszkált már, hogy kellene érezni. Mentem is UH-ra, mondtam az orvosomnak mennyire kétségbe vagyok esve. Úgy feküdt a kis Drágám, hogy nem érezhettem egyértelmûen, meg egyébként is lusta baba a mai napig. Nyugodj meg, bõven van még idõd hogy érezd és ne izgulj emiatt. Elõbb utóbb érezni fogod õt egyértelmeûen. 38 hkm
Már régen mozog, nyugi, csak még te nem érzed :) ) Néhány nap, 1-2 hét és biztosan érezni is fogod.
Én 21.héten kezdtem el érezni igazán.Addig nem volt egyértelmû, vagy észre sem vettem, nem figyeltem rá.

19hetes kismamák! Nektek is ritkán mozog a babátok? Nagyon aggódom, mert már 2 napja nem érzem mozogni a babucimat. Ez ilyenkor még normális vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Ne aggódj biztosan alszik!Nálam is volt ilyen elmentem dokihoz de nem volt semmi baj!Ha nyugtalan vagy akkor menj el egy uh-ra az orvosodhoz!Én amikor hanyatt feküdtem kinyújtott lábbal akkor alig észre vehetõen megmozdult mert kényelmetlen volt neki!

Ne aggódj biztosan alszik!Nálam is volt ilyen elmentem dokihoz de nem volt semmi baj!Ha nyugtalan vagy akkor menj el egy uh-ra az orvosodhoz!Én amikor hanyatt feküdtem kinyújtott lábbal akkor alig észre vehetõen megmozdult mert kényelmetlen volt neki!
Gondolom, még nem is régóta érzed, hogy mozog a pici. Úgy értem, talán csak 1-2 hete. Én a 18-19. hét környékén éreztem elõször, hogy mozog. De ez még csak olyan kis gyenge, bizonytalan valami volt, alig érezhetõ. Szerintem azért lehet, hogy 2 napja nem érzed, mert még õ nem olyan nagy és nem mozog erõsen. Én az elsõ után napokig nem éreztem. Még elég kicsi ahhoz, hogy ha nem éppen arra koncentrálsz, hogy mozog-e és nem vagy ellazulva, akkor észre sem veszed. Persze megnyugtatásként talán érdemes beszélni a dokiddal, de szerintem nem lesz gond, ez normális dolog. Minden jót nektek!
Ma töltöm a 19. hetet és én is alig érzem Õt, és azt is csak nagyon ritkán. Inkább csak kis buborékokat érzek a pocimban, hol jobb oldalon, hol baloldalon, vagy épp egészen lent.
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Én hétfõn töltöm a 20-ik hetet, kb. 1-2 hete érzem a babuci mocorgását (kis lufikat), de ebbõl csak 2-3-szor éreztem intenzíven, amúgy csak néha, véletlenül. Úgy tûnik, hogy a háton fekvés nem tetszik nekik, mert akkor érezhetõ jobban. Nyugodj meg, most még van elég helye. Majd néhány hét múlva... rendezkedik majd rendesen :-)
En ma toltottem a 20. hetet, de eleg intenziven erzem reggelente, hogy a holyagomat rugja, ez nem tul kellemes. Amugy napjaban 4x-5x erzem, hogy mozgolodik.
Szia, én is 19 hetes vagyok, de nekem is szokott néha lustálkodni, de ez természetes, ne izgulj :-)

19hetes terhes vagyok. Pár napja voltam ultrahangon de nem mutatta magát a babám. Azt hallottam sok ismerösömtől hogy ilyenkor nagy valószinüséggel lány lesz. Mennyi esély van rá?

Legjobb válasz: Kb. 50% esély van rá, hogy lány lesz. Ezt így nem lehet megmondani. Legközelebb ha mész ultrahangra, akkor vigyél magaddal egy kis szõlõcukrot vagy valami édes szénsavas italt. Egy kis édesség tuti felkelti és ficánkolni fog. Hátha akkor elcsípitek a lényeget. :-)

Kb. 50% esély van rá, hogy lány lesz. Ezt így nem lehet megmondani. Legközelebb ha mész ultrahangra, akkor vigyél magaddal egy kis szõlõcukrot vagy valami édes szénsavas italt. Egy kis édesség tuti felkelti és ficánkolni fog. Hátha akkor elcsípitek a lényeget. :-)
19 hetesen már látszik fiú vagy lány, ha mutatja magát rendesen. Ha nem, 50% az esély erre vagy arra. Olyan szokott lenni, hogy viszonylag jól látszik (de nem tökéletesen), hogy nincs fütyi, ilyen esetben elõfordulhat hogy a lányból végül fiú lesz. A has alakjából nem lehet a nemre következetetni. Hogy milyen alakú, az a csípõd szélességétõ függ. Ha széles, nem valószínû hogy hegyes hasad lesz, mégha fiút is vársz és fordítva, keskeny csípõjûeknek csak elõre tud nõni a hasa.
Nekem a 24.-dik hétig nem tudták megmondani, hogy mi lesz, mindenki azt mondta ha biztos lány lesz. Majd véletlenül megmutatta magát de csak épp annyira, hogy kiderüljön fiú. Erre nincs mit adni. 50-50% esély van.
Nekem is 24 hetesen mutatta magát. Addig mindenki azt mondta, hogy tuti kislány, márcsak a hasam alakja miatt is. Persze, én legyintettem a dologra, nem hiszek az ilyesmikben. 24 hetesen megkérdezte a szonográfus, hogy mire számítunk, erre a párom rávágta, hogy kislányra, hisz mindenki azt mondja. Erre elmosolyogta magát a nõ, és annyit mondott a páromnak, hogy akkor majd talán a következõ, mert hogy a picúrunk kinövesztette a fütyijét.
Szia! Én folyamat azt mondogatom, hogy mindegy fiú vagy lány csak tudni akarom. Semmit nem mutatott a 24. hétig mikor is kijelentették, 4D-n, hogy kislány. 29, 31 héten tutira fiút állítottak! Hát most várunk! 32+2 hetes kismami
Ne hallgass a nagy valószínûséggelekre. Tényleg 50% az esély. Vagy lány lesz, vagy fiú. Mi ne nézettük meg, már túlhordában vagyunk, már nagyon kíváncsi vagyok. Mindenki azt mondja, hogy az alakja alapján fiú. Na ennek ellenére 50-50 nálunk is. Sok olyat hallottam már, hogy így is lány lett. És a terhesúszáson volt egy kismama a csoportban, akinek pont olyan volt a hasa alakja mint az enyém és 2-án kislánya született. Ezekre a jelekre ne alapozz egyáltalán. 40+4
31 hetes vagyok és még nem tudjuk h mi lesz.de 16 hetesen széttette a lábát és volt ott egy vonal-azt mondta a doki h fiu.22 hetesen nem ugy feküdt-akartunk rola egy jo fotot, hogy látszodjon rendesen a baba és a kukac is.erre rávágta a doki h valószínûbb h lány, de nem ugy fekszik h meg tudja mondani pontosan.na most 30-an megyek uh-ra és talán akkor az én drágám megmutatja magát.de ha nem az sem gond, majd ha kibujik akkor megtudjuk biztosra.
Én a 20.hétben járok, de az orvos az utolsó vizsgálaton nem mondott semmit, pedig kérdeztük, de annyit mondott, ez még ilyenkor bizonytalan....jobb lett volna, ha azt mondja, nem látja vagy nem mutatja magát. Az elõzõ doki azt mondta, vszínû a 18hetesen, ha mutatja magát, már megtudjuk, fiú-e vagy lány. 2 nap múlva megyek dokihoz, abban bízom, akkor mutat valamit.

19hetes terhes vagyok. Igen rendesen beteg vagyok, szerencsére nincs lázam. Orrcseppet használhatok? Nem kapok levegőt. Illetve mit lehet még szedni?

Legjobb válasz: Szia! Hát a fentiek nekem semmit nem használtak. Úgy csináltam végig a terhességemet, hogy Nasivin orrcseppen éltem...háromszor voltam lázas beteg, meg amúgy is bedugult az orrom. A szülészorvosom azt mondta, nyugodtan cseppentsek, fontosabb a jó közérzet és az alvás. Megnyugodtam, csepegtettem. 8 hónapos egészséges kisfiú anyukája

Szia! Hát a fentiek nekem semmit nem használtak. Úgy csináltam végig a terhességemet, hogy Nasivin orrcseppen éltem...háromszor voltam lázas beteg, meg amúgy is bedugult az orrom. A szülészorvosom azt mondta, nyugodtan cseppentsek, fontosabb a jó közérzet és az alvás. Megnyugodtam, csepegtettem. 8 hónapos egészséges kisfiú anyukája
C vitamin, orrcseppbõl olyat ami sós vizes oldat, lándzsás utifû szirup köhögésre, vagy stodal, az is homeopátiás, oscillococcinum, ha esetleg lázas is leszel Panadol. Jobbulást kívánok!
Nagyon együtt érzek veled, nekem a terhességem alatt kétszer is volt orrdugulásos megfázásom, szörnyû volt, hogy semmit nem lehet (szinte) szedni. A tengervizes oldatok nálam abszolút semmit nem használtak! A dokim azt mondta, hogy próbáljam meg a Nasivin csecsemõknek való változatát, na az valamicskét javított a helyzeten. - azért konzultálj a dokiddal vagy a védõnõddel. Jobbulást! 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves válaszokat!!! Nekem is van Stérimar orrspray, csak annyira nem használ. :( Így este cseppentettem 1-1 cseppet a Nasivin orrcsppbõl és még mindig "szelel az orrom". Sokkal jobban érzem így magam, csak félem a picurkámat. Kellemes szép napot kívánok mindenkinek!

Miért nem érzem a kicsit? Ha baj lenne 19hetesen annak lenne tünete? Elhalásnál beindul a szülés, vagy észre sem venném máshogy, csak a mozgáshiányból?

19hetes vagyok a második törpével, kicsit lustácska, a 16.hétt?l érzem, hogy kalimpál odabent. A nagyobbikkal is mindig vártam két napot, ha esetleg nem jelentkezett, de ez elég ritka volt. Most nagyon nem akar aktivizálódni a kicsi. Kezdek nagyon aggódni, mi van ha valami baj van.

Legjobb válasz: 19 hetesen elõfordulhat még, hogy nem érzed minden nap a babát. Viszont abban nem tudlak megnyugtatni, hogy tüneted lenne, ha baj van. Nekem se volt 36 hetesen, CSAK nem éreztem 3-4 órája mozogni, mire beértünk nem volt szívhang. Mindenképp menj, s nézesd meg magad! Csak pozitívan gondolkodj, biztos csak lustizik kicsit!

19 hetesen elõfordulhat még, hogy nem érzed minden nap a babát. Viszont abban nem tudlak megnyugtatni, hogy tüneted lenne, ha baj van. Nekem se volt 36 hetesen, CSAK nem éreztem 3-4 órája mozogni, mire beértünk nem volt szívhang. Mindenképp menj, s nézesd meg magad! Csak pozitívan gondolkodj, biztos csak lustizik kicsit!
11.09 vagyok nagyon örülök, további sok boldogságot! :-) 38 h.km.
Nagyon örülök, hogy minden rendben, s nem kellett átélned azt a borzalmat, amit nekem! További boldog, s nyugis babavárást! elsõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: Minden okés:D Azért remek a természettõl, hogy ha baj van azt sem jelzi, mi meg aggódhatunk.
jaj, csajok, muszáj itt taglalni a hullafoltokat, mikor szegény pont parázik ezerrel???? Gondolom már voltál a védõnõnél... minden okés??????
Kin jelentek meg hullafoltok? A sógornõdön???? Ezt nem értem...
ez a hullafoltok sztori sántít. :) annak nem ez lenne a jele, hanem vérmérgezés. de kérdezz meg egy orvost
szorítok hogy minden rendben legyen. Sajnos az elhalásnak nincs mindig jele, sógórnõm 26 hetesen veszítette el a babáját és úgy jöttek rá, hogy már megjelentek rajta a hullafoltok:S:S:S nem ijesztgetni akarlak, csak egy keserû tapasztalat családon belül:S:(
A kérdező hozzászólása: Most mintha, de ez még a puki is lehetett annyira "semmi" volt:S A fiam két napja jól meglovagolt, ezért is félek, mert a tíz kilójával jókat vetõdött, sajnos egyszer nagyot ugrott a pocakomra:( ezért is félek, nehogy az ütéstõl legyen gond, lepényleválás és hasonlók.
Szorítok, hogy ne legyen baj. Írd meg majd, hogy rendben vagytok és kalimpál a picur (mert biztos így lesz) :-) 3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a két napos haladékot is túllépte. Az fix, hogy a kis lustit jól elporolom, mert rám hozza a frászt. Elvileg fél óra múlva lesz védõnéni, és beszélek vele, hogy beugrok egy szívhangra. Nem örülnék neki, ha egy 19hetes babát meg kéne szülni:S:S:S:S:'( mert gond van.
na jól van örülök. bakker, még én is úgy beparáztam! vigyázzatok magatokra! további jó egészséget kívánok!

19hetes kismama vagyok, elkaptam valami hányós-hasenős vírust. Megnyugtattak h ettől nem lesz semmi a babával:Diéta+sok folyadék! Gyógyszer csak láznál kell, de az nincs. Volt valakinek így? Nyugtassatok meg, mert én akkor is aggódom.

Legjobb válasz: Harmadik gyerekemmel voltam terhes, mikor ugyanígy jártam. A nagyobbak hoztak haza az Óvodából egy ilyen hányós-hasmenéses nyavalyát. Nagyon megijedtem, még csak a harmadik hónapban jártam. Felhívtam az orvost, kérdeztem, hogy aggódjak-e. Azt válaszolta, csak akkor, ha attól jobban érzem magam, egyébként nem kell. Most már 7 éves a kicsi fiam. Semmi baj nem történt. Nyugi!

Harmadik gyerekemmel voltam terhes, mikor ugyanígy jártam. A nagyobbak hoztak haza az Óvodából egy ilyen hányós-hasmenéses nyavalyát. Nagyon megijedtem, még csak a harmadik hónapban jártam. Felhívtam az orvost, kérdeztem, hogy aggódjak-e. Azt válaszolta, csak akkor, ha attól jobban érzem magam, egyébként nem kell. Most már 7 éves a kicsi fiam. Semmi baj nem történt. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod!! Tényleg megnyugtató! :)
Szia! Barátnõm volt így és õ még csak 11 hetes volt. Olyan hasgörcsei voltak, h fetrengett, ma már másfél éves a kisfia. Neki is azt mondta az orvos, h nem lesz baja a babának és nem is lett:) Boldog babavárást, ne aggódj :)
Pont így jártam én is a 12. hétben. A nagy hazahozta az oviból. Semmi baja nem lesz, meg sem érzi, de te annál inkább:DD
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm h írtatok!!! meg is nyugodtam! :) szép délutánt nektek!!!
6 hetes voltam, amikor így jártam. Sok folyadék és keksz! :) Szerencsére 4 nap alatt túl lettem rajta és semmi baja nem lett a babának!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!