Találatok a következő kifejezésre: 1998-ban rendszerváltás rendszerváltozás (1 db)

1998-ban rendszerváltás vagy rendszerváltozás volt?

Szeretnék világosan látni.

Legjobb válasz: 1998-ban mindössze kormányváltás volt.

1998-ban mindössze kormányváltás volt.
Szerintem csak módszerváltás volt.
Megboldogult Antall József mondta volt:legfeljebb lovat váltanak az emberek, és nem rendszert...
A rendszerváltás 1990-ben volt, ezt szokták rendszerváltozásnak és rendszerváltoztatásnak is nevezni, szerintem tévesen, mert akkor egy másik rendszerre váltottunk, nem a meglévõ változott vagy nem a meglévõt változtattuk. 1998-ban simán választás volt és mellesleg kormányváltás történt, de a rendszer ugyan az maradt.
Gengszterváltás volt! :-)
Az elsõ vagyok. Aki lepontozta, az a saját mûveletlenségét bizonyítja. Gratulálok neki. 98-ban kormányváltás volt, ami általában 4 évente van. A rendszerváltásnak nevezett dolog, ami ugyanaz mint a rendszerváltozás csak nyelvtanilag különbözik, az 1990-ben volt.
Rendszerváltás volt, 1990-ben volt rendszerváltozás... legalábbis iskolákban így tanítják.
érdekes dolog olyan emberek szájából hallani, hogy nem volt rendszerváltás, akik népszavazáson torpedóznak meg közben kormánydöntéseket... he tényleg nem lett volna, akkor ezek ez emberek nem a tvben szerepelnének, hanem legjobb esetben is börtönben ülnének. vagy magasrangú pártfunkcionáriusok lennének az attitûdjükbõl következõen... ha a fogalmakat úgy értelmezzük, hogy a változás magától következik be, a váltást meg valaki csinálja, akkor váltás volt. egyébként meg mindegy, egyszerû szófordulat.
Semmi sem volt, csak egy szipla kormányváltás! És azóta uagyanott toporgunk!
Az állítólagos "rendszerváltás" 1989-ben volt. Addig Magyar Népköztársaság voltunk, azóta pedig csak Magyar Köztársaság. Az akkori Magyar Szocialista Munkáspártot váltotta fel az SZDSZ meg az MSZP meg a Fidesz. Ezért is mondják, hogy egygyökerû kétpártrendszer van Magyarországon ---> módszerváltás volt nem rendszerváltás.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért van az, hogy bármilyen belpolitikai kérdés, a 4-5. válasz után át megy személyeskedésbe, és egy vita alakul ki az egészből?

Miért kellene mindig mindenkivel egyet érteni?
Miért nem lehet valakinek MAGÁN véleménye?

6

A HVG és az Index inkább a Fideszt vagy inkább az MSZP-t támogatja? Tudom, hogy mindkettő inkább liberális, de melyik párthoz áll közelebb?

8

Miért van ekkora cirkusz pár száz ember szavazatáért Baján?

9

Baján semmi se változik? Ugyanúgy szállítják kisbusszal az embereket. Illetve annyi változott, hogy most már a fidesz megfigyelőemberei is ott vannak egész nap.

http://index.hu/belfold/2013/10/13/a_fidesz_es_az_ellenzek_v..

3

Csak nekem van elegem Orbánék kicsinyes és szánalmas szabadságharcából?

Gazdaságpolitikailag a racionalitás szikráját sem veszem észre a kormányzásukban.
Megy az uszítás az EU ellen, mikor mindenki jól tudja, hogy szükségünk van rájuk, ráadásul bőven nettó haszonélvezői vagyunk a tagságnak, a fejlesztések 97%-a EU-s támogatásból történik.
Csak azért, hogy Viktor verhesse a mellét, hogy megszabadultunk a gonosz, kizsákmányoló IMF-től, visszafizettük az olcsó hitelt, helyette államkötvényeket bocsátunk ki sokkal magasabb kamattal.
Most megvették az E-ON magyarországi gáztározóit a piaci ár majdnem kétszereséért. Kérdem én, miért?
MOL részvényeket vásároltak 500 milliárdért, aztán egy részét sikeresen eltapsolták a tőzsdén.
Kőkeményen megy az államosítás az oktatásban, egészségügyben, túlsúlyba kerülnek a centrális döntések, tönkretették a magánnyugdíjpénztárakat, hogy abból a pénzből is parádézhassanak, és ugyebár nem ők a kommunisták...
Emellett persze ugyanúgy megy a mutyizás, a lopás, tombol a demagógia. Totális káosz az egész.
Csak én látom így? Vagy van valami ésszerű magyarázata ezeknek az intézkedéseknek?

7

Meddig folytatódott volna a magyarság arányának növekedése Nagy-Magyarországon belül, ha nem darabolják fel az országot 1920-ban?

4

Darányi Kálmánról youtube videók? Tudtok ilyent? A kereső így nem adja ki de tudom van fent olyan videó amin ő is látszik, régebben láttam.

2

MIÉRT ilyen önzőek az emberek? A külföldre való kivándorlással kapcsolatos! Főleg JOBBIKOSOK válaszának örülnék!

Azt nem értem hogy egyesek miért mennek ki külföldre AZÉRT hogy 3 kocsijuk legyen meg a legdrágább k.vákkal hemperegjenek ahelyett hogy a magyar hazát erősítenék a jelenlétükkel és azzal hogy itt dolgoznak!
Azt megértem hogy azért mennek el NEM ÖRÖKRE HANEM PÁR ÉVRE hogy szedjen annyi pénzt hogy itt Magyarországon új életet kezdhessen mert itt nem tudott megélni.
Indokolt válaszokat várnék köszönöm.

18

Magyarország IMF tartozása "0 forint", durva mi?

nulla

12

Mi a véleményetek Debreczenyi János (Veszprém korábbi fideszes polgármester) kilépő leveléről?

http://vastagbor.blog.hu/2013/10/12/bucsulevel_410

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!