Találatok a következő kifejezésre: 19 hetesen normális még (8 db)

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

19 hetesen is normális még a hasi szurkálás meg mintha megjönne a bajom, a derekamat is úgy érzem mint akkor szoktam?

félek, hogy baj van.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, ha nincs vérzés és görcs, akkor biztos nincs baj! Nekem is gyakran fáj a derekam és a hasam mensi elõttihez hasonló érzés. Pihenj minél többet, a sok ülés is okozhatja a fájdalmat (illetve persze fõként a méh növekedése). 22 hetes kismami

Szia! Ne aggódj, ha nincs vérzés és görcs, akkor biztos nincs baj! Nekem is gyakran fáj a derekam és a hasam mensi elõttihez hasonló érzés. Pihenj minél többet, a sok ülés is okozhatja a fájdalmat (illetve persze fõként a méh növekedése). 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi, tudom az elején is volt ilyen, de már régóta nem, és most megint, ezért ilyedtem meg :(
Szia! Nekem a pezefészkem szokott mensi szerûen görcsölni, engem is itt nyugtattak meg a kismamák, hogy termászetes, hisz így tágul a méh, nyomódnak szét a csontok.Ha nem tudsz megnyugodni, hívd fel a dokidat, meglátod nincs baj.Pihengess amikor csak tudsz.Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Látom ez nem csak az én problémám. Én is sokat kérdezgettem e felõl ismerõsöket és mindenki azt mondta ez normális, tágul a méh. Édesanyám pl azt mondta nekem, hogy õ mind a 9 hónap alatt érezte, hogy mikor kellene neki megjönnie. Szerintem míg nincs vérzés és erõs görcs és a mészáj is zárva van, addig nincs gond. Üdv: 19 hetes kismama

Másfél, két hete éreztem először, hogy mozgott a baba. Azóta nem érzem. Már több mint 1hete. Ez ilyenkor még normális? Ugye nincs baja? 19 hetes vagyok

Nem görcsölök,semmi bajom,de mégis megijeszt,több mint egy hete nem érzem.

Legjobb válasz: Szia,ne aggodj szerintem,lehet elfordult mas iranyban,es z is lehet h mozog o csak te pont nem voltal figyelmes.en a masodik gyerekemet varom 17 hetes vagyok es csak a tegnapelott kopogtatott mindha eloszor,de utana semmi,azotase,ne izgulj!

Szia, ne aggodj szerintem, lehet elfordult mas iranyban, es z is lehet h mozog o csak te pont nem voltal figyelmes.en a masodik gyerekemet varom 17 hetes vagyok es csak a tegnapelott kopogtatott mindha eloszor, de utana semmi, azotase, ne izgulj!
Szia! Ne aggódj, nincsen semmi baj. Én 16 hetesen éreztem elõször mozogni, és a 21. héttõl érzem minden nap. Ilyenkor még nagyon sok helye van mocorogni, azért nem feltétlenül érzed minden nap. Feküdj hanyatt, simogasd kicsit a hasad, és beszélj hozzá. Nekem erre általában szokott reagálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat:) Pont ezért szeretem ezt az oldalt, mert itt mindenki választ kap a kérdéseikre azoktól, akik maguk is ebbe a cipõbe jártak.Én jobban szeretek itt kérdezni "felesleges"dolgokat mint a dokinál.:)
ne aggódj, semmi baj. leírom az én esetemet: 21 hetes voltam. én is éreztem a babát olyan 16 héttõl. aztán volt úgy hogy szombat este óta nem éreztem õt. kedd reggelig bírtam, be az ambulanciára. elküldtek UH-ra, ahol láttam hogy az én édes lányom szépen kalimpál ott valahol a pocakban, csak én nem érzem õt mert még picuri...azóta is kalimpálós csak már megtudom õt ölelni és már 7 hónapos. :) egyébként mindig zat tanácsoltam, ha valakit megnyugtat, menjen be az ambulanciára és mondja el félelmét. engem nagyon kedvesen fogadtak, bocsánatot kértem amiért annyira beparáztam, de zat mondták: ez természetes, inkább nézzük meg a abbát 200-szor is hogy midnen rendben van.
Nálam is voltak 4-5 napos szünetek, hülyére izgultam magam, de aztán szerencsére mindig bejelentkezett. Rendszeresen minden nap a 19.héttõl mozog (elsõ babámnál a 21.héttõl).

19 hetes 2 naposan éreztem először a babámat mozogni, az normális hogy azóta 2 nap eltelt és még nem éreztem újból?

Csak azért kérdezem mert másoknak ilyenkor már rendszeres, hogy a babájuk mozog.

Legjobb válasz: Szia!Én ma reggel éreztem elõször:-),de azt mondták nekem h nem állandoan érzem,vmikor jobban,vmikor nem.Nyugi,szerintem nincs semmi baj.Olyan Isteni érzés volt!!!20 hetes kismama

Szia!Én ma reggel éreztem elõször:-), de azt mondták nekem h nem állandoan érzem, vmikor jobban, vmikor nem.Nyugi, szerintem nincs semmi baj.Olyan Isteni érzés volt!!!20 hetes kismama
Szia! Szerintem ne aggódj! Az én picikém sem mozog minden nap. Vagyis mozog õ, csak nem mindig érzem. a rendszeres mozgás sem azt jelenti, hogy minden nap ugyanakkor, ugyanúgy.. stb. Én is aggódtam, mikor kihagyások voltak, de a dokim azt monta, felesleges. Sokszor pont az idegeskedés miatt nem aktivizálja magát annyira. Próbáld ki, hogy lefekszel egy kényelmes pózba, és csak a picire koncentrálsz.Nekem mindig beválik, és olyankor "jön aranyoskodni". Sok bolgogságot neketek! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:) )
Lehet, hogya kár egy hétig is nem érzed, ahogy nõ, egyre többször fogod tudni, hogy õ az.
Az elsõ mozgások után pár nappal szinte mindenkinek szünetel egy picit.Nekem is egy hét után 2 nap csend volt.Izgultam is, de azóta mindennapos.

19 hetes vagyok és még mindig hányingerem van, főleg reggel, pár hét szünet volt de egy hete újra egyszer hánytam is. Étvágytalan vagyok. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! HA a baba normális ütemben fejlõdik a kkor nem gond! Én 3X voltam terhes, mind a háromszor a 9 hónapot végighánytam. Nem csak reggel, hanem minden étkezés után :S A legtöbb amit híztam 4 kg volt, de a picik jól fejlõdtek. A legkisebb 2600 gr a legnagyobb 3200 gr volt. Sajna vannak olyanok akiknél nem múlik el a hányinger a 12. hétig

Szia! HA a baba normális ütemben fejlõdik a kkor nem gond! Én 3X voltam terhes, mind a háromszor a 9 hónapot végighánytam. Nem csak reggel, hanem minden étkezés után :S A legtöbb amit híztam 4 kg volt, de a picik jól fejlõdtek. A legkisebb 2600 gr a legnagyobb 3200 gr volt. Sajna vannak olyanok akiknél nem múlik el a hányinger a 12. hétig

19 hetesen még nem érzek rúgásokat, csak ilyen mocorgásokat. Ez normális?

Mellsõ fali a lepényem.

Legjobb válasz: Teljesen, van aki még ennyit sem érez. Még nagyon pici a baba, a lepény elhelyezkedése miatt pedig egyébként is másképp lehet érezni. Rendes rugásokat még egy jó darabig nem fogsz érezni.

Teljesen, van aki még ennyit sem érez. Még nagyon pici a baba, a lepény elhelyezkedése miatt pedig egyébként is másképp lehet érezni. Rendes rugásokat még egy jó darabig nem fogsz érezni.
Én nekem sohasem rúgdosott a babám. Inkább csak úgy mocorgott. :)
Nekem 20. héten rúgott egyet, és nekem is mellsõ fali volt a lepény. Egyáltalán nem pillangószárny rebegtetéshez hasonlított, ahogy mondani szokták, hanem rúgott egy nagyot a hasamba! :-)

19 hetes vagyok, és reggel meg ebédkor elég jó az étvágyam, de ahogy közeledik az este, úgy egyre inkább nem kívánom a kaját. Normális ez? Nem ártok vele a babának?

Legjobb válasz: Szia! Biztosan nem ártasz, sõt még szerencséd is van. Mert ugyen este nem túl jó enni, mert akkor jobban hízik az ember...boldog babavárást!

Szia! Biztosan nem ártasz, sõt még szerencséd is van. Mert ugyen este nem túl jó enni, mert akkor jobban hízik az ember...boldog babavárást!
Szerintem sem ártasz, ami jó az anyának, az jó a babának! :o) Én pl extra fûszeres dolgokat eszek... tegnap addig fajultam, hogy vettem egy doboz csipszet és lenyalogattam róla a fûszert... :o)))))) tudom... hülye vagyok...
Ha nem kívánod nem kell enni... Csak ami jól esik. Én 6 kilót híztam a terhességem alatt. Nem voltam egy nagy étvágyú sosem.:) 3550g és 52 cm-rel született meg gyönyörû kislányom 5 óra alatt.(6 hós kislány anyukája)
Én is pont így vagyok. Reggel bezabálok, délben nem tudok enni, inkább délután, és estére meg semmit. Néha egy kis joghurtot, vagy zab-rozs-búzapelyhet tejbe áztatva lenyomok. De ezt is csak azért, hogy ne éjszaka ébredjek fel, hogy éhes vagyok. És még az emésztésemnek is jót tesz. Biztos nem ártasz. Nekem három picikérõl kell gondoskodnom. Mégsem érzem, hogy 4 helyett ennék. Sõt, már egyre kisebbnek érzem a gyomromat, kevesebbet tudok enni, mint régebben.
Szia! Ne aggódj emiatt. Én a 16. hetet töltöttem, és sajnos az elõzõ és a mostani terheségem is arról szól, hogy mi az, amit egyáltalán meg tudok enni és bennem is marad. Folyamatos erõs hányingerem van már déltõl, ami este hányással végzõdik. Így jó esetben az ebéd az utolsó kaja, ami bennem marad, és csak a következõ reggel tudok enni. Nagy volt az öröm a védõben, amikor kiderült, hogy a 16. hétre ismétellten elértem az 5. hetes terhességi súlyomat. Mivel az elsõ babámmal is ez volt (a 20. hétig tartott kb ez az állapot), bízom benne, hogy most is így lesz. Mindezek mellett (után), a 40. héten egészséges babám született. Üdv!
Ami kimaradt az elõzõbõl, a 4. héttõl tart nálam ez az állapot...
Szia Nekem egész nap szinte semmi étvágyam úgy kell egy zsömit legalább magamba tuszkolnom de aztán szinte egész este csak zabálok szerencsére eddig csak 5 kg jött rám 32 hetes
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat !

19. hetes vagyok, múlt héten a 17-18. hét körül éreztem először apróbb mozgásokat, ami valóban más jellegű, mint a bélmozágás, azonnal tudtam, hogy ő az! De valahogy még nem olyan intenzív? Normális ez, hogy nem minden nap érzem még őt?

Ez er?södni fog, s egyszer csak majd jobban lehet érezni a Picikémet?Más is így volt vele, hogy egyik nap 5-6..másnap szinte semmi, vagy nagyon gyengén 1-2, aztán harmad nap megint csak 1-2..!Azt gondoltam, hogy majd, ha végre érezni fogom, akkor már onnantól kezdve minden nap fogom érezni !:(

Legjobb válasz: Én a 24. hétig nem éreztem minden nap. Néha én is aggódtam, de semmi baj nem volt.

Én a 24. hétig nem éreztem minden nap. Néha én is aggódtam, de semmi baj nem volt.
Hamarosan minden nap erezni fogod, hol jobban, hol kevesbe. Lesznek majd aktivabb es lustabb napjai is, aztan szepen lassan beall az o ritmusa is. Ra fogsz jonni, hogy o hogyan osztja be a napjat, mikor alszik, es mikor van ebren. Azt mondjak, hogy koveti az anya ritmusat. Na, en ebben nem vagyok biztos, mert van, hogy az en picikem meg ejfelkor tornagyakorlatokat vegez, en meg mar reg aludnek. :o) Aztan azt is tudatni fogja veled nehany kedves ruhassal, hogy hogyan NE aludj. :o) Mostantol meg izgalmasabb lesz a eletetek. Tovabbi jo babavarast!
Szia! Én a 16-ik héten éreztem elõször, és nem volt semmi buborék, meg amikrõl írni szoktak, hanem nagyon apró, és gyors rúgások. Ülve éreztem elõször, mert akkor jobban hozzáfeszült a hasfalam a méhemhez. Aztán nekem is volt úgy, hogy kimaradt pár nap amikor csak figyeltem, és vártam, de nem voltam benne biztos, hogy mindig õt érzem. Utána 1 hét múlva kaptam 2 olyan rúgást, hogy már a kezünkkel is lehetett érezni, azóta minden nap egyre erõsebben mocorog.Fõleg este, és hajnalban:) Ne aggódja miatta, ha 1-2 napig nem ad jelt magáról, hamarosan Téged is megnyugtat a kis ficánka, hogy minden rendben:) Üdv:19 hetes kismama.
Teljesen normális, hogy nem nagyon, és nem mindig érzed. Még olyan kis pici, hogy a napi teendõid között gyakran észre sem veszed, ha mozog. Ne félj, egyre erõsödik, és lesz majd olyan, amikor odakapsz a pocidhoz, mert azt érzed, menten kifúrja valahol. :) Én 39 hetes vagyok, és rendszeresen olyat "játszunk", hogy õ kidugja a térdét a jobb oldalon, én pedig elnyomom neki, és akkor kinyomja máshol. :D Valóságos kis piramis vándorol ilyenkor. Vagy amikor nekifeszíti a popóját a hasamnak, háát... :)
A kérdező hozzászólása: Olyan édesen írtok róluk, köszi mindenkinek az élménybeszámolót...! Épp most mocorog egy kicsit...de csak kis "alattomosan" !:) Én már ezt is imádom...igazából ez olyan fura érzés, tényleg leírhatatlan, vártam a nagy pillangó, meg buborékolást, ahogy sokan jellemzik.. de elsõre (jó lehet már 16 hét körül volt a buborék, de azt én nem figyeltem, azt hittem a beleim..) olyan erõsebb lüktetésnek éreztem, meg picit "kellemetlennek", simogattam a hasam is közben, mert akkor erõsebb volt...de kb mindig a bal oldalam körül a köldök alatt, körül..volt ! De aztán most !! Pl.finonam érzem..tompán ! :) És most örülök, hogy ismét jelentkezik..!!
Teljesen normális. Én biztosra a 22. héttõl mertem mondani, hogy igen, ez õ. És a 24. héttõl lehet õt érezni naponta többször is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!