Találatok a következő kifejezésre: 19 hetesen a baba Akkor (10 db)

Hány hetes is vagyok? Január 19-én volt utoljára mensim. Múlt heti uh-on (szerdán) azt mondta a doki hogy6 hetes 3 napos a baba. Akkor most szerdán lesz 7 hetes 3 napos, nem de?

Ma voltam kiskönyvet csináltatni ahol a véd?n? 8 hetet írt bele.Akkor most hány hetes vagyok pontosan?

Legjobb válasz: Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.

Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.
7 hetes és 3 napos terhes, tehát a 8. hétben vagy. :-)
Szülés várható idõpontja: 2009-10-26 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-02-02 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 224 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: GS (petezsák): 30 milliméter CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter Súly: 1 gramm Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése.
pont ma vagy 8 hetes.
a menzi szerinti és az uh szerinti idõpont között azért lehet különbség, mert nem középidõben fogant a baba. ezért látja kisebbnek/fiatalabbnak a doki. a védõnõ a menzi szerint számol. tehát hivatalosan 8 hetes vagy ma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.És akkor most mit vegyek figyelembe?Az uh-t vagy az utolsó mensit?
ha jól értem kb. 1 hét az eltérés. igaz? ez nem nagy különbség, lehet, hogy egy idõ után ki fog egyenlítõdni. a 12. heti uh-nél fontos az idõpont. azt 11-13. hét között kell elvégezni. szerintem a "védõnõ szerinti" betöltött 12. hét után menj uh-ra.
A terhesség elején az ultrahang a mérvadó nem a mensi idõpontja. Késõbb meg már a terhesség elején megállapított kor lesz a mérvadó, nem az ultrahangos méretei.

19 hetesen mekkora a baba? Akkor már teljes hosszúságot néznek vagy crl-t?

Legjobb válasz: Crl-t néznek végig,teljes hosszúságot csak a szülés után tudnak mérni!

Crl-t néznek végig, teljes hosszúságot csak a szülés után tudnak mérni!

Hányás-hasmenés vírust kaphattam el? Egész éjjel a wc-re futkostam, azóta sem marad bennem semmi. Pedig sokat kéne inni. Volt, akivel előfordult ilyen? 19 hetes vagyok, biztos nem a baba miatt van, a hányás-korszakom már rég elmúlt.

Legjobb válasz: Szia, nekem volt ilyen szintén 19 hetesen. A lényeg, hogy figyeld ne legyen lázad, én 37,8-nál vettem be egy fél algopyrint, levitte. Az ivás is nagyon fontos, még ha ki is jön, azért próbálj meg teát inni, vagy vizet, de nekem a tea jobban megmaradt, citrommal - az csillapítja a hányingert. Ha már jobban vagy egy kicsit egy pár napig diéta javasolt, pirítós, krumplipüré stb. Tudom nagyon rossz, de 2-3 nap alatt elvileg elmúlik! Jobbulást! Üdv:22 hetes kismama

Szia, nekem volt ilyen szintén 19 hetesen. A lényeg, hogy figyeld ne legyen lázad, én 37, 8-nál vettem be egy fél algopyrint, levitte. Az ivás is nagyon fontos, még ha ki is jön, azért próbálj meg teát inni, vagy vizet, de nekem a tea jobban megmaradt, citrommal - az csillapítja a hányingert. Ha már jobban vagy egy kicsit egy pár napig diéta javasolt, pirítós, krumplipüré stb. Tudom nagyon rossz, de 2-3 nap alatt elvileg elmúlik! Jobbulást! Üdv:22 hetes kismama
szia! én a multhéten voltam ugy h elöl-hátul jött belölem, sokat hánytam.nagyon beparáztam, de kihivattam házhoz a háziorvosom, és adott egy b6 szurit, a normafloret, és szén tablettát.másnapra hál'Istennek helyrejöttem. A normaflore a gyomrodat, a beleket állitja helyre, a szén tabletta pedig megállitja a hasmenést, és ezt nyugodtan szedheted kismamaként. jobbulást!
ja, és diéta és folyadék, kortyolgatva, ne igyál egyszerre sokat.én reszelt almát ettem, citromos viz, sós kukit rágcsáltam.
Allitolag jarvany van...nekem sok ismerosom kapta ugyanezt el ami neked van most! Jobbulast!
Szia, én hétfõn voltam így, szerencsére csak 1 napig (10 hetes vagyok, nálam a láz rizikósabb volt). Igyál Normaflore-t és sok teát( a víz nem jó!!), de csak 2-3 kortyot 10 percenként, hogy megmaradjon. És sós kekszet egyél, az is megmarad. Ha 38 fölé megy a lázad, akkor Algopyrin. Jobbulást neked!


Először 16 hetesen kezdtem buborékokat érezni a hasmaban, de kb egy hete nem érzek semmit. A baba volt? De akkor most miért nem érzem? Kezdek aggódni.19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Mért van az, h csak akkor érzem a babámat, ha hanyatt fekszem? Bár akkor is csak alig. Mégcsak 19 hetes vagyok, elsö baba, lehethogy azért?

de elvileg oldalt fekve,meg ülve is kéne érezni nem?

Legjobb válasz: Leírtad magad is a választ. Azért nem érzed, mert még pici (én az elsõ babánál a 20. héten éreztem elõször) és mert elsõ baba és nem tudod, hogy mit kell érezzél. Fog õ még jó nagyokat rúgni ha megerõsödik, ne félj!

Leírtad magad is a választ. Azért nem érzed, mert még pici (én az elsõ babánál a 20. héten éreztem elõször) és mert elsõ baba és nem tudod, hogy mit kell érezzél. Fog õ még jó nagyokat rúgni ha megerõsödik, ne félj!
még nagyon korai, néhány hét múlva már picit erõsebben fogod érezni, utána pedig hajjajj....:-)
Szia! Én ülve kb. a 27-28. héten éreztem elõször, minden rezdülését a 30.hét után érzem. Ne aggódj, még nagyon picike, tényleg majd el jön az idõ, amikor pici pihit kérsz tõle... Nekem már napok óta az ülés nem megy, mert rögtön feszíti a bordámat. 32hetes pocis
Azért, mert elsõ, azért, mert még pici. Úgy a 20-24 hét között meglátod, vagyis megérzed, hogy egyre erõsebben fogod érezni, sõt ha éjjel aktívabb netán aludni sem nagyon fogsz tudni tõle. Egyébként háton ne feküdj, mert a méhed a súlya miatt nyomja az egyik fõ artériát és ezáltal kevesebb oxigén jut neked is és a babádnak is. Csak oldalt, és fõleg a bal oldalt javasolják. Jó babavárást!

A 18 hetes uh-ra megyek nemsokára (akkor leszek 19 hetes). Látszódni fog a baba neme? Egyek csokit előtte, hogy mozgolódjon?

Legjobb válasz: A csoki jo ötlet! Latszodni fog mar rendesen! Nekünk kisfiu es mar a 12. Heten látszott :) a 16-on mar egyértelmû volt!

A csoki jo ötlet! Latszodni fog mar rendesen! Nekünk kisfiu es mar a 12. Heten látszott :) a 16-on mar egyértelmû volt!
???
18 hetesen nekem is szépen mutatta magát h kislány elõtte én is jól becsokoládéztam :) mocorgott is :) akkor is nagyon biztosra mondta a doki a nemét most 24 hetesen meg már 100% kijelentette h lány el se lehet téveszteni úgy terpesztett :) ha úgy fordul, olyan pózban tartja magát biztosra megmondják :) 25hkm
A kérdező hozzászólása: Nem, majd jövõ héten megyek.
ma voltál dokinál? megmutatta magát??
ha megmutatja magát akkor látszani fog. Nekünk ekkor már biztosra mondták hogy kislány lesz és úgyis lett.
Nálunk szégyenlõs volt a babu és az utolsó pillanatban mutatta meg hogy kislány!Ez nekem is a 19 hét fele volt ugyhogy biztosan:)
Nekem a 18.heti sztk-s 2D uh-n már 100%-ra megmondták. És nem tévedtek.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!:) A 12 hetesen is meg a kombinált teszten is fiút tippeltek de nem mondták biztosra.Nagyon jó lenne már tutira tudni:)
Nekem 15 hetesen már egyértelmûen látszódott a kukac:) 16hkm.
A kérdező hozzászólása: jövõ hét elejére kaptam csak idõpontot de írok amint megmondják:)

Aki még nemtudja biztosra a baba nemét de már 19-20 hetesen elkezdett vásárolni apróságokat az miket vett?

Legjobb válasz: mi csokit vettünk neki, amit persze én ettem meg, hogy eljusson hozzá:D de ha rucit szeretnél, akkor vehetsz sima fehéret, barnát, pirosat, zöldet, ezek mind unisex színek.Vagy játékot, amire eleinte nem lesz szükség.

mi csokit vettünk neki, amit persze én ettem meg, hogy eljusson hozzá:D de ha rucit szeretnél, akkor vehetsz sima fehéret, barnát, pirosat, zöldet, ezek mind unisex színek.Vagy játékot, amire eleinte nem lesz szükség.
:) jahj ez a csokis aranyos volt...jót mosolyogtam rajta:) Én olyankor unisex rucit vettem.. cumit, egy két kis csörgõt, pici zoknikat... Szóval csupa csupa ilyen kis apróságot..:)
Mi a 30.héten tartunk és még nem derült ki mi a baba neme.Mindenbõl próbálunk olyat venni amit kislány és kisfiú is használhat.Ruhákból inkább fehéreket vettünk persze mindegyik más-más mintás szóval nem sima fehér, nagyon aranyosak.A babakocsi vajszínû pici kékkel.Egyébként nem kell aggódni mert a ruhákat olyan hamar kinövik a pici babák, hogy amit születés utánra vesztek úgysem tudja sokáig használni.Utána meg már neme szerint tudtok vásárolni neki.Persze bármikor kiderülhet fiú vagy lány lesz-e.
Én egy sárga tipegõt vettem meg egy kiszoknit. Úgy gondoltam ez mindkét nemnek jó lesz. Mikor kiedrült, hogy fiú akkor már jobban igyekeztem annak megfelelõen vásárolni, de akkor is sok unisex dolgot vettem. pl. az ágynemû is sárga.

18-19 hetes kismamák! Volt közöttetek olyan akinek ebben az időszakban megmondták a baba nemét, mert megmutatta magát, de a terhesség előrehaladtával kiderült, hogy más nemű lesz a pici?

Most voltam a 19hetes genetikai Uh-n. A doki megkérdezte szeretném-e tudni mi lesz, mondom persze. És mondta, hogy kisfiú. Én meg kérdeztem, hogy ez biztos-e. És mondta, hogy ha nem látná biztosan akkor nem mondta volna. Köszönöm

Legjobb válasz: Nekem is anno rávágták h lány :) és az is lett :)! Mondjuk ez az uh-s csak akkor mondja ha tutira látja :)!

Nekem is anno rávágták h lány :) és az is lett :) ! Mondjuk ez az uh-s csak akkor mondja ha tutira látja :) !
Mi a 18. héten egy kislánynak örültünk. A 26. héten nõgyógyászt váltottam, aki rá akart nézni a kicsire. Õ mondta, hogy ne vegyünk rózsaszín cuccokat, mert fiú lesz. Hát majdnem leestem az asztalól, pedig feküdtem! :) )))
Szia! Pont a 19. héten mondták meg hogy kislány lesz. Rá két hétre kiderült hogy mégis kisfiú! Szerencsére csak egy rózsaszín pólócskát vettem neki. :-)
Az ismerõsömnek a 36.héten derült ki hogy fia lesz, elõtte lányt mondtak. Már minden rózsaszín volt a szobában. Most szült pár hete....
Én azért tudok ellenpéldát. :) A barátnõmnek 3 uh-n mondták, hogy kisfiú lesz (16. 20. 28. hét) és a szülõszobán kiderült, hogy kislány. Nem gyakran, de elõfordul. Nekem mindkét fiamat a 18. héten mondták meg és valóban fiúk lettek. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, szó szerint ugyanezt mondta nekem a doki :)
A kisfiúkat hamarabb megmondják, mint a kislányokat általában. Így fiúból nagyon ritkán lesz a végére lány. Fordítva sûrûbben elõfordul :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint szinte biztos lehetek benne, hogy kisfiam lesz :)
Igen, nekem 1.terhességemnél 17hetesen megmondták, h fiam lesz.Most 2.gyereket várok, 27hetesnél derült ki h lány lesz.Hamarabb nem mondta meg a doki, mert nem volt benne biztos, h mi lesz.Szóval, csak akkor mondja, ha 100% biztos benne.
Ja és 18 hetesen mondta meg!
16 hetesen mondták hogy kis fiam lesz 18. -nál 100%-ra megerõsítették hogy fiam lesz! 26hkm

Akinek a babája este 20.30-tól 7. 00-ig alszik és 7kor indul az első tápszeres kajája, az hogy oldja meg a napi 5x-i étkezést? Illetve azt, hogy ne késő este kapja meg a vacsit.19 hetes és csak tápszeres baba.

Azért érdekelne, mert még csak most keztük a kóstoltatást és csak tápszert eszik. A két tápszeres etetés között 3,5 órát hagyok, de így is ma este 9-re esik neki az utolsó kaja. Kevesebb id?t azért nem merek hagyni, mert néha így is jön vissza neki, pedig ar-es tápszert eszik. És ? már este nagyon ny?gös, fáradt, álmos és 20.30kor már szeretne aludni. Ti hogy oldanátok meg, azt hogy ne olyan kés?n legyen a kaja? Adnátok valamelyik étkezést 3 órára az el?z?t?l? a válszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nemtudom mennyit adsz neki, de az enyém többet kert es kevesebbszer, igy tudtam megoldani, hogy este idöben legyen az elalvas, mert ö is nyügösködött. 4x eszik 200-at és ez elég is így. Nekem az orvos javasolta, hogy ha igy kivanja akkor csinaljam igy, mert nem szentiras ami a tapszeren fel van tüntetve, csak ajanlott mennyiseg es ajanlott a napi etkezesek szama. az enyem 4x eszik egy nap es eleg neki szepen fejlödik es elegedett.

Nemtudom mennyit adsz neki, de az enyém többet kert es kevesebbszer, igy tudtam megoldani, hogy este idöben legyen az elalvas, mert ö is nyügösködött. 4x eszik 200-at és ez elég is így. Nekem az orvos javasolta, hogy ha igy kivanja akkor csinaljam igy, mert nem szentiras ami a tapszeren fel van tüntetve, csak ajanlott mennyiseg es ajanlott a napi etkezesek szama. az enyem 4x eszik egy nap es eleg neki szepen fejlödik es elegedett.
Hát igen szerintem nyugodtan adhatod akkor fel oraval hamarabb az utolso kajcsit max kevesebet fog enni. :) JÓ BABÁZÁST.
Szia! Nálunk már régóta a következõ a rendszer: 7, 10, 13, 16.30, 20-kor eszik. Most 7 hónapos, nemrég váltottuk ki a déli szopit, most kezdjük a délelõttivel.
A kérdező hozzászólása: 167-et eszik
Nos nekem 4x eszik a kislányom. Este 9-kor alszik el, reggel 8-ig. Tápszer+cici reggelire 9-kor, majd 13-kor ebéd tejpép, 17-kor cici+tápi, 20:30-kor cici+tápi. 4, 5 hós

Kisfiú vagy kislány? Az utolsó mensim jan 19-24ig volt, most vagyok 5 hetes babás, akkor a mensim utáni hétem estem teherbe ami ugye messze nem a félidő. Akkor szerintetek mi lesz a baba neme? ?

Legjobb válasz: Hát lehet hogy én vagyok hülye de majd az orvos úgy a 16. héten már meg tudja talán mondani, de hogy ezekbõl az adatokból itt valaki...Kíváncsian várom...

Hát lehet hogy én vagyok hülye de majd az orvos úgy a 16. héten már meg tudja talán mondani, de hogy ezekbõl az adatokból itt valaki...Kíváncsian várom...
A kérdező hozzászólása: voltam már orvosnál és ott mondta h 5 hetes és dobogott a szíve is már!!!De már 3 hetesen is voltam!!
Szia! ezek a hetek csak tippelt adatok, késõbb a baba fejlõdése alapján lehet megmondani a pontosabb "életkort". Ha valóban akkor estél teherbe-máskor nem volt szex?- és a pé-d is a ciklus kb. felénél van, akkor ismerve a kissrácok élettartamát és mozgékonyságát, kislányt mondanék. De túl sok a ha... azért kíváncsian várom, írd majd meg:) !
hát nem hinném, hogy ez lenne a befolyásoló tényezõ a nemét illetõen, inkább a párod fiú vagy lányspermájának gyorsasága:)
A kérdező hozzászólása: azért kérdeztem mert mindenki azt mondja hogy a pé elõtti egy két nap esélyesebb a lány, és mivel én mensi után igen hamar teherbe estem ebbõl gondolom hogy talán a lánykák gyorsabbak voltak!Lehet én kérdeztem hülyeséget!!:)
http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html nekem bevált mndkét gyereknél. de a biztos, amikor megszületik :)
Ebbõl lehetetlenség megállapítani. A másik meg az, hogy a fiú spermák a gyorsabbak, de rövidebb ideig élnek, és a lányok a lassabbak, de tovább élnek.
Nekem is így volt, lányra nagyobb esély van! (Tovább életben maradnak, és ha pe elõtt több nappal volt az aktus, akkor a fiúspermák nagy eséllyel nem bírtak addig várni...) Mindenképp írd meg, hogy mi lett, ha egyszer végre kiderül! :) De aztán ha mégse lány, a fiúnak is örülni ám! :) üdv, 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Örülünk ha kisfiú lesz akkor is, csak már van egy kisfiam ezért szeretnénk kislányt!!!:) úgy irigylem az utolsó válaszolót, hogy nemsokára babázik!!!!!Könnyû szülést neked!!!!
köszönöm szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!