Találatok a következő kifejezésre: 19 hetesen a (446 db)

19 hetesen a babám akkor érzem, ha ülő helyzetben előre dőlök (talán nem tetszését nyilvánítja ki olyankor). Ha a pocimra teszem a kezem, akkor semmi. Ti ezzel hogy álltok? Nektek mikor aktívabb a pocaklakó?

Legjobb válasz: 19 hetesen még nem éreztem mindig, hogy merre jár, mozog-e, vagy szundizik. Ha elõredõlsz és kicsit megnyomod, akkor tutira dörömbölni fog, hogy "Anyu, menj arrébb, ezt nem szeretem!" :) Ha megsimized, otthagyod a kezed a hasadon, hol megnyugszik tõle, hol pedig elkezd játszani veled. Odanyomja magát, vagy éppen belerúg a tenyeredbe, mikor milyen kedve van. Mi a párommal megfigyeltük, hogy az õ tenyerére éktelen rugdosásba, nyomakodásba kezd, és sokszor így fél óráig is elszórakoznak õk ketten. Az én kezemre pedig változóan reagál, de többnyire odabújik és megnyugszik, sokkal gyorsabban elalszik, stb.

19 hetesen még nem éreztem mindig, hogy merre jár, mozog-e, vagy szundizik. Ha elõredõlsz és kicsit megnyomod, akkor tutira dörömbölni fog, hogy "Anyu, menj arrébb, ezt nem szeretem!" :) Ha megsimized, otthagyod a kezed a hasadon, hol megnyugszik tõle, hol pedig elkezd játszani veled. Odanyomja magát, vagy éppen belerúg a tenyeredbe, mikor milyen kedve van. Mi a párommal megfigyeltük, hogy az õ tenyerére éktelen rugdosásba, nyomakodásba kezd, és sokszor így fél óráig is elszórakoznak õk ketten. Az én kezemre pedig változóan reagál, de többnyire odabújik és megnyugszik, sokkal gyorsabban elalszik, stb.

Másfél éve volt egy vetélésem, most a második baba 19 hetes a hasamban. Már mocorog, de azt hiszem félek kötődni hozzá még. Kell-e csinálnom valamit ez ügyben, vagy majd jön a dolog magától?

Sajnos a vetélés elég "látványos" volt, sokáig nem is tudtam feldolgozni. Persze a babának nagyon örülünk, de azt vettem észre magamon, hogy még a terhességemen se tudtam túllépni rendesen: minden reggel újra kell hogy tudatosuljon: terhes vagyok. Néha persze vicces, mikor vacsora után rugdos,de nem tudom ?t elképzelni.. nevet sem találtunk még (úgy érzem, fiú lesz, de még nem tudjuk). Más kismama is van így ezzel? Vagy ezt nem a vetélés miatt érzem? Ti beszélgettek vele? Nem tudom, fog-e menni, hogy énekelgessek neki meg ilyesmik. Sajnos nálunk a családban nincs is kisgyerek sehol, életemben nem is láttam még újszülöttet, nemhogy megfogni.. a férjem családjában viszont sok gyerek van, ? oldottabban is közelít a témához.. de mégiscsak én leszek az anyja.. (ez is olyan furcsa, nem tudom magamhoz kötni az "anya" szót.)

Legjobb válasz: Szia! a vetélés sajnos nagyon gyakori dolog... én is átéltem, nem volt kellemes, de hát kinek az? a lényeg, hogy lehetséges túl korán jött az új babó még lehet kellett volna neked egy kis idõ, de ne bánd, hogy így alakult, 19 hetesen ne aggódj a vetélés miatt, eszedbe se jusson! mindenkinek vannak félelmei, olyannak is, akinek sosem volt vetélése ez teljesen normális!az idõ haladtával ahogy egyre nagyobbra nõ a pocid és a baba is egyre erõsebb lesz benned, úgy is megbarátkozol a gondolattal, hogy anya leszel! :-) legkésõbb akkor, amikor legelõször hallod ahogy felsír szülés után és amikor a karodban fogod tartani õt! tudom, hogy ez még olyan távolinak tûnik, de az idõ tényleg mindent elfog rendezni a gondolataidban hidd el! :-) szóval ne félj kötõdni hozzá, õ a te kis picurod és csak ez számít! :-)

Szia! a vetélés sajnos nagyon gyakori dolog... én is átéltem, nem volt kellemes, de hát kinek az? a lényeg, hogy lehetséges túl korán jött az új babó még lehet kellett volna neked egy kis idõ, de ne bánd, hogy így alakult, 19 hetesen ne aggódj a vetélés miatt, eszedbe se jusson! mindenkinek vannak félelmei, olyannak is, akinek sosem volt vetélése ez teljesen normális!az idõ haladtával ahogy egyre nagyobbra nõ a pocid és a baba is egyre erõsebb lesz benned, úgy is megbarátkozol a gondolattal, hogy anya leszel! :-) legkésõbb akkor, amikor legelõször hallod ahogy felsír szülés után és amikor a karodban fogod tartani õt! tudom, hogy ez még olyan távolinak tûnik, de az idõ tényleg mindent elfog rendezni a gondolataidban hidd el! :-) szóval ne félj kötõdni hozzá, õ a te kis picurod és csak ez számít! :-)
Szerintem kicsit meg vagy ijedve az egésztõl. De majd ha már nagyobb lesz a pocid, úgyis tudatosul benned, hogy ott van 1 kis jövevény, aki a tied. És hidd el, mikor megszületik, oda és vissza leszel érte!:) Meg kérdezhetem hogy te mennyi idõs vagy?? 17/L.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, korai volt-e, a vetélés után másfél évvel jött. Igaz, nem nagyon sürgettük :) Lehet, hogy igazad van, csak gondoltam, megkérdezem, mert foglalkoztat.. úgy érzem, van még hátra pár nagyobb sírás, mire felszabadultan tudok örülni neki .. :)
A kérdező hozzászólása: 32 éves vagyok. Nem érzem magam annyinak, de nem hiszem, hogy ez annyit számít, a 32 nem sok:) igaz, nem vagyok egy anyatipus, sose gügyögtem idegen gyerekeknek.
A kérdező hozzászólása: Ja, a pocim már most óriási, majdnem 100 centi, azon nem múlik :) ))
A kérdező hozzászólása: És még valami: "van ott egy kis jövevény, aki a tied" ez zavar egy kicsit, mert nem hinném, hogy az enyém:) Én is a magamé vagyok, nem anyué:) Lehet, hogy ez onnan indult ki, hogy már kicsi koromban is elég önálló, "koravén" voltam, pedig anyu is azt hitte, hogy de jó játék leszek:) )) (20 évesen szült.) Inkább az melegít, hogy én mutathatom meg neki, hogyan legyen boldog, és hogy milyen fura ez a bolygó ahova érkezett:) Ja, és a koromról annyit, hogy épp tegnap sóhajtottam el magam, hogy még nem voltam Prodigy koncerten, mire a férjem megjegyezte, hogy terhesen az nem jó buli, rám nézett, és kitört rajtunk a nevetés.. néha elég hülye vagyok, de egyébiránt normális felnõttnek számítok, azt hiszem:)
Szia! Nekem két vetélésem volt a fiam születése elõtt és ha hiszed ha nem akkor nyugodtam meg igazán amikor már a karomban fogtam, addig mindig ott volt bennem a félelem, hogy itt hagy bennünket. Jó persze ez csak bennem zajlott legbelül kívülrõl normális kismama voltam. Az anyaság érzés meg majd kialakul és menni fog az éneklés is. 17 hónapos kisfiú anyukája és 21 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jó, örülök neked:) a két babának is, örülök, hogy írtál, feldobott:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Igen, azt hiszem, tényleg fantasztikus. Ma úgy rugdos egész nap, hogy alig tudok másra figyelni:) A szüléstõl nem félek, mert mindenképpen kiszedik valahogy:) ) ma már nagyon fejlett az orvostudomány, magamat nem féltem, fájni meg fájni fog, egye fene. Azt hiszem, én is egész jó anyuka leszek, bár néha el-elkap a kétség, de szerencsére a férjem megnyugtat:) Azt hiszem a kötõdés is ki fog alakulni, elõbb-utóbb mindenképp. Lehet, hogy nagyok az elvárásaim:)

17 hetes terhes vagyok a 3 babámmal nem érzem még mozogni pedig az elsőt 19 hetesen a másodikat 15 hetesen már éreztem. Szerintetek miért van ez?

Legjobb válasz: nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük,fekvésük is más lehet,a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!

nem fejlõdik minden baba egyforma ütemben. és a te tested is változhatott az utolsó lurkó óta. az elhelyezkedésük, fekvésük is más lehet, a méhlepény is máshol lehet. sok mindentõl függ!
Szia! Én a 4. Babámat csak a 20 héten éreztem...Attól függ, hogy hol tapad a méhlepény.Melsõ falinál lehet legkésöbb érezni a mozgásokat! Nyugi, nincs semmi baj! :-)

Ma vagyok 19 hetes. A babám megmozdult amikor 15 hetes 2 napos volt. Azt hittem ahogy telik az idö egyre gyakrabban érzem majd de nem. Normális ez?

Azt hogy mozgolodik kb. 2-3 érzem egy héten azt hogy "csiklandoz" gyakran elöfordul.Ez azt jelentené hogy kis lusta lesz vagy még nem olyan erös a rugása hogy sokat érezzem?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult,mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem,hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz,de nem.Viszont érezzük a mocorgást,ha kicsit is és nem olyan gyakran,ez a lényeg,szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz,legalábbis,ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.

Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult, mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem, hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz, de nem.Viszont érezzük a mocorgást, ha kicsit is és nem olyan gyakran, ez a lényeg, szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz, legalábbis, ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.
Szia! Majd a késöbbiekben ugy 22-23-dik héttöl fogod intezivebben érezni a baba mozgását.Ilyenkor van még , hogy 1-2 nap ki is marad!Ne izgulj majd lesznek még a pocakodban nagy hancurok.Csak ki kell várni! Boldog babavárást!!!!
Szia! Én most 20 hetes vagyok és már rendszeresek a rugdosások, boxolások, de ezeket már 18. héttõl éreztem. Fõleg az ünnepek alatt, amikor sokat pihentem és félig feküdtem a fotelben, akkor éreztem a legjobban, illetve evés után. Egyszer arab zene alatt végig mocorgott, tetszett neki. De elõfordult olyan is, hogy 1-2 napig nem volt semmi. Mostanában pedig a hugyhólyagom van útjában :) Minden jót!

19 hetesen a CRL 12, 6 cm. Nem túl kicsi? Nektek mekkora volt ennyi idősen a baba?

Legjobb válasz: Nekem nem mértek mostanság, de megnéztem neked a www.babaszoba.hu-n és ott 19.héten a CRL 12,8 cm.Sztem akkor a tiéd nagyon jó.Ne aggódj ha gond van úgyis szólnak.MInden jót nektek!

Nekem nem mértek mostanság, de megnéztem neked a http://www.babaszoba.hu-n és ott 19.héten a CRL 12, 8 cm.Sztem akkor a tiéd nagyon jó.Ne aggódj ha gond van úgyis szólnak.MInden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi:)
http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Sok boldogságot! 26 hetes kismami
Szia, Én 18 hetesen és 4 naposan voltam, és nekem nem mértek CRL-t.Azt mondta a henetikus nõ, hogy ilyenkor már azt nem nézik, csak a teljes hoszt.-csak néznek ha nektek is néztek. Amúgy teljes hosszban 21 cm volt a kis babó a combcsontja 33 mm volt.Ebbõl talán lehet következtetni.Neked teljes hosszba mekkora volt?Vagy a combcsontja mekkora volt?
A kérdező hozzászólása: pedig mért a doki CRL-t. én mondtam neki, hogy minden adatot kérek!:)
Még bõven felhúzódhat! Persze nem 100%, de még rengeteget fog mozogni!
Egyetértek az elõttem szólóval. Elsõ terhességemnél nekem is rálógott a méhszájra, bár nem borította. A végére feljebb húzódott ugyan, de még így is vészesen közel maradt. Bár akkor 34 hétre szültem egy makk egészséges fiacskát, császárral, de nem a lepény elhelyezkedése miatt volt szükség a mûtétre. Van olyan ismerõsöm, akinek végig rálógott. A lényeg, hogy terhessége válogatja. Remélhetõleg feljebb megy, de sajnos elõfordulhat, hogy marad nagyon közel.
A 13. héttõl elõfordult rózsaszín folyás, majd a 18. héten észrevette a dokim, hogy rálóg a lepény a méhszájra, ez okozza a "vérzést". A 20. héten éppenhogy elérte a méhszájat, még egy-egy rózsaszínem volt, most a 24. héten, meg már nem is látta az uh-on, anynira felkúszott a lepény.

Milyen 19 hetesen a 4D ultrahang, babamozi? Tapasztalatok!

Legjobb válasz: Nagyon jó. Még nem annyira husis a baba, nincs igazi baba formája, de már nagyon élvezhetõ a látvány. Mindent látni,még majdnem az egész teste belefért a képbe. Az én fiamat rögtön el is nevezték Ficánkának. Annyit mozgott. :)

Nagyon jó. Még nem annyira husis a baba, nincs igazi baba formája, de már nagyon élvezhetõ a látvány. Mindent látni, még majdnem az egész teste belefért a képbe. Az én fiamat rögtön el is nevezték Ficánkának. Annyit mozgott. :)
A kérdező hozzászólása: Na hello! Megvolt!nem tudtunk teljes babamozit csinálni mert hátat forditott és aludt, de azt megmutatta hogy fütyije van:-)))))
Akartam rakni képet, hogy hogy nézett ki, de nem mûködik a képfeltöltés. :( Na de ez már több mint 2 éve volt. :)
Nagyon jó volt!!! Szépen látszott a pofija. Ezután 24 hetesen mentem, és sajnos egy másik helyre.. ott már nagyot csalódtam.
de röhögtem ezen az 515 percen :) Nekem amúgy nem jött be a csoki-kóla, az én babáim ezektõl mindig békésen aludtak :) De nem ez az általános, úgyhogy mindenképpen próbáld ki!! :)
Elõzõ vagyok. Bocsi 5-15 perc :)
Egyél elõtte 515 perccel csokit, meg igyál kólát :) De a vizsgálatot végzõnek is vannak trükkjei az ébresztéshez. Meg fel kell köhögésre is, stb. Nekem a csoki kólával jött be nagyon. Jó babamozizást!
A kérdező hozzászólása: Ma délután megyünk:-) Remélem nekem is ficánkolni fog!!
Mi is most voltunk, 19 hetesen. Nagy élmény volt, bár a kisasszony a magzatvizet módszeresen odébb kotorta, és bújt a hasamhoz, meg a méhlepényhez, így nem lettek annyira jók a képek. De hát hozott anyagból dolgoznak, így ez nem az uh-os hibája :)
Mindkét terhességemnél voltunk a 19.héten, és nagyon klassz volt!! Kis soványka babácska, de aranyos :)
Mi is a 19. héten voltunk. Nagyon édes volt, csak soványka. Összességében mégis kifejezõbb volt ez a felvétel, mint a terhesség vége felé készített másik 4D-s filmecske.
A kérdező hozzászólása: majd megirom, hogy milyen volt!! Nincs valami módszer, ami segit abban, h mozogjon akkor a baba?

Mikortól lehet megemelni egy picit a babakocsit, nem ülőhelyzetre gondoltam? 19 hetes a babám, de már nem szeret feküdni a kocsiba, mert úgy nem tud nézelődni.

Legjobb válasz: Szerintem már egy kicsit meg emelheted neki. Végül is a babahordóban is félig ülõ helyzetben van a baba. A lényeg, hogy ne egész nap legyen úgy mert az árt a gerincének, de egy kis ideig szerintem nyugodtan lehet.

Szerintem már egy kicsit meg emelheted neki. Végül is a babahordóban is félig ülõ helyzetben van a baba. A lényeg, hogy ne egész nap legyen úgy mert az árt a gerincének, de egy kis ideig szerintem nyugodtan lehet.
Az én babám most 6 hónapost, és most ültettem fel kicsit, nézelõdni :-) Szerintem akkor jobb, ha már kicsit tud ülni. De ahogy az elõttem válaszoló is írja, egy kis idõre biztos nem árt neki! Jó babázást!
6 hónapos a kislányom, és most raktuk át sportkocsiba félig ülõ helyzetbe.Imádja mert nézelõdhet.
Szia! Próbáld ki hogy hason és kifelé feküdjön. Az enyém már vagy egy hónapja így utazik és imádja. Nem tud még ülni, de így jól tud nézelõdni.
én majd csak akkor emelem, ha tud ülni. Olyan kocsink van, amibõl alapból jól kilát, mivel hátul kezdõdik az árnyékoló és alacsony a pereme (régi gagyi kocsi, de ki gondolná). Amúgy meg ott a kenguru, az tartja a hátát és nézelõdhet is.
15:48-tól érdeklõdnék, hogy te hogy teszed hason, kifelé a babát a kocsiba? Be lehet úgy is kötni? Vagy nem kötöd be? Milyen babakocsitok van? Nekünk Pierre Cardin van csak a tolókart lehet átfordítani, de az árnyékoló tetõt nem lehet áthelyezni a másik oldalra. Vagyis csak úgy kivitelezhetõ (hogy ki is lásson) ha a kocsi lábrészénél van a baba feje, viszont így meg nem lehet bekötni, tolni nem is merném mert szerintem tuti fejre esne a kocsiból. Írd már le légyszi, hogy te hogyan csinálod mert már nagyon kíváncsivá tettél! :) Köszi elõre is.
Szia! Nekünk Raf-pool king kocsink van és simán lehet úgy tolni, hogy felém néz a babánk, vagyis lábfelé mert elég nagy a perem, hogy ne essen ki, viszont kilát fölötte. Ilyen: http://aprosagokboltja.hu/spd/28popiel/KING_RAFPOL_4
Ja, és a tolókart is meg lehet fordítani, de így jobb, mert így engem is lát, meg kifelé is :-)

19 hetesen mekkora volt a babátok? Cm? Mozgott már? Kismamák ti hogy érzitek magatokat? Vásárolgattatok már? Kisfiú vagy kislány?

Én is 19 hetes vagyok,és érdekelne más kismamák ebben az id?szakban hogy állnak:)

Legjobb válasz: Nekem ezek az adatok vannak 19 hetesen: bpd 45 mm, fl 29 mm, becsült súly 300 gramm, kislány. Már megszületett, de amúgy 19 hetesen még nem vásároltam semmit, kb. 25-26 hetesen kezdtem el vásárolgatni. Én 16 hetesen éreztem õt elõször (ez olyan buborékolás-féle volt), aztán 18 hetesen rúgott elõször. S nagyon jól éreztem magam, semmi panaszom nem volt. Szép babavárást!

Nekem ezek az adatok vannak 19 hetesen: bpd 45 mm, fl 29 mm, becsült súly 300 gramm, kislány. Már megszületett, de amúgy 19 hetesen még nem vásároltam semmit, kb. 25-26 hetesen kezdtem el vásárolgatni. Én 16 hetesen éreztem õt elõször (ez olyan buborékolás-féle volt), aztán 18 hetesen rúgott elõször. S nagyon jól éreztem magam, semmi panaszom nem volt. Szép babavárást!
19hét 4nap-nál járunk. Tegnap voltunk Uh-on, és kislány. BPD:45mm, FL:29, Súlya:300g, Hossza:27cm!!A Doki szerint most óriás, hossza pár héttel meghaladja a korának megfelelõt... de nem baj, nem kell aggódni, ez nem jelent semmit, majd ez szépen kiegyenlítõdik. 17. héttõl érzem a mozgását, mára már sokkal erõsebben. Nagyon élénk, fõleg este 8-9 között. A hasam is nagy, 90cm... 5kg súlytöbbletem van. (177cm- 55kg-val indultam) A 7-9. hétben volt erõs hányingerem, ami hirtelen elmúlt, azóta szuperül vagyunk, a sportolunk, nagyokat sétálunk. Lábduzzadás, derék/hát fájás egyáltalán nincs..még eddig legalábbis. Már megvettük a babkocsit, hordozót, és pár kisebb dolgot. A többit majd a következõ hónapban fogjuk megrendelni a Brendonból (a lista már kész) Az utolsó hónapokra már nem szeretnék semmit sem hagyni. Remélem Ti is jól vagytok, további szép babavárást!

19 hetes terhesen már lehet kívülről érezni a baba mozgását?

Sziasztok! Ma reggel olyan érzésem volt, mintha rugdosna a babám, de ez sokkal er?sebb volt, mint eddig (eddig olyan hullámszer? volt), ezt már kívülr?l is lehetett érezni. Ebben a korban ez már lehetséges, vagy még korai?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 21+4 hetes. Az én babám már 16+4 hetesen már rendesen érezhetõen rugott, belül. 19 hetesen meg már az apukáját is fejen rugta. Este mindig hallgatózik apa, így esett a dolog. Nagyon vicces , mert nagyon produkálja magát apának. Ugyhogy lehet. Ja én fürödni szoktam és 19 hetesen már láttam a hasamon, ahogyan kinyomja valamijét. Mert szoktam elnyulni a kádban.

Szia! Én most vagyok 21+4 hetes. Az én babám már 16+4 hetesen már rendesen érezhetõen rugott, belül. 19 hetesen meg már az apukáját is fejen rugta. Este mindig hallgatózik apa, így esett a dolog. Nagyon vicces , mert nagyon produkálja magát apának. Ugyhogy lehet. Ja én fürödni szoktam és 19 hetesen már láttam a hasamon, ahogyan kinyomja valamijét. Mert szoktam elnyulni a kádban.
Páromnak 23 hetesen tudtam megmutatni a mozgást. Akkor már érezhetõ volt számomra pár hete (18 hetesen kaptam az elsõ kis rúgást), de el kellett kapni a pillanatot, mert még nem sokszor csinálta és nem volt olyan nagyon erõs. 23 hetesen koromra viszont egyre jobban és jobban lehetett érezni õt, nem csak nekem, hanem a párom is érezte a kezével. A lényeg, hogy nem lehetetlen 19 hetesen érezni õt.
Én enyhén éreztem ekkor már.
Én 17 hetesen éreztem elõször enyhén a mocorgását, de akkor kívülrõl még nem lehetett látni. Talán csak azt, hogy hullámzik a pocakom egy picit. Nem emlékszem pontosan mennyi idõ múlva lehetett látni kívülrõl is, de egészen biztosan nem a 19. héten!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) nekem mindig akkor mozog, amikor épp nem arra figyelek, aztán csak kapkodom a fejem:)
szerintem 19 hét körül már lehetett kívülröl is. 16 hetesen éreztem ülve elöször majd ez minden napos lett, és a párom mindig nyafogott hogy nem érzi. egyik este feküdtem, mikor fogtam a hasamat és éreztem nagyon aktívan. párom éppen játszott a gépen, és mondta hogy mindjárt, ez kb 2 perc volt és persze abba hagyta. de kb pár nap múlva megint volt. de kb 19-20 hetes lehettem.
A kérdező hozzászólása: Nekem nagyon keveset mozog, néha rúg egyet aztán órákig semmi, legalábbis nem érzem.
Nekem 20 hetesen lehetett elõször érezni kívülrõl és nekem van is egy kis felesleg a hasamon, úgyhogy ha vékonyabb alkat vagy, szerintem simán érezhetõ a 19. héttõl.
Én vékony vagyok, 19 hét 5 naposan érezte elõször a férjem is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!