Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes vagyok. Tegnap (17 db)

19 hetes vagyok. Tegnap mikor szálltam ki a kocsiból egy kis kutya porázon gazdával odajött hozzám elkapta a gatyaszáramat elkezdte rángatni és közben megkarcolhatta a lábamat is mert éreztem. Megfertőződhetek igy?

Semmi nem látszik a lábamon nem vérzett nyoma nincs mégis parázok nem fert?zhetett e esetleg meg?Persze a gazdája semmit nem mondott,elmentek én meg félek nehogy baj legyen.Köszi

Legjobb válasz: Pontosan mivel is fertõzõdnél így meg? Nem értem a félelem alapját. Szerintem nem. Fõleg ha még seb sincs. Ha megharapott volna az más, akkor kaphatnál veszettséget (de általában be vannak oltva az ellen a kutyák, már amelyiket úgy is tartják). De szerintem ebben az esetben nincs mitõl tartanod.

Pontosan mivel is fertõzõdnél így meg? Nem értem a félelem alapját. Szerintem nem. Fõleg ha még seb sincs. Ha megharapott volna az más, akkor kaphatnál veszettséget (de általában be vannak oltva az ellen a kutyák, már amelyiket úgy is tartják). De szerintem ebben az esetben nincs mitõl tartanod.
Hogy megnyugodj csináltass Toxoplasma és Toxocara vizsgálatot a következõ vérvételnél. Engem nem harapott meg kutya, de kutyabolond vagyok a mai napig is. Ingyenes mindkét vizsgálat, csak a háziorvosod írjon "beutalót" a laborba, ahol vizsgálják. Így neki érkezik meg az eredmény. Amúgy nem tök felesleges vizsgálat egyik sem. Szerintem sem lehet bajod abból, hogy megrángatták a lábadszárát:) , ha nem sebes és vérzik/gennyedzik, akkor nincsen semmi baj!
Nadrágon keresztül, seb nélkül biztosan nem fertõzõdhettél meg. 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi már a családban is mindenki hülyének néz e miatt de én ezt a terhességemet nagyon tul parázom!köszi igy hogy nem családtag mondja könnyebb elfogadni!
Megkarcolhatta??? Nem látni? Mert ha nem, akkor biztos nem is karcolt meg. Amúgy nem hiszem, hogy bajod lenne. Csak nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: köszi nektek!
Nem lehetett a vizeletben? Ha biztos nem, akkor nem emelted meg magad? Én azért megmutatnám a dokinak, .
Szia! A saját megnyugatatásodra keresd fel az orvost. Nekem kétszer volt pecsételõ vérzésem (16 és 19 hetesen), de mondjuk az nem egy-két mmes volt. Én nagyon megijedtem, és azonnal orvos és uh. Másodszorra, pont szilveszterkor pedig kórház! Azóta pedig ágynyugalom, pihenés! Jobb utánajárni, szerintem! Inkább 100 felesleges hívás... Minden jót! 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Amúgy múlthét csütörtökön voltam uh-on és ott minden rendben volt. Nem tudom ez számít e valamit.
Nem lesz semmi gond a babával, én is dec. 28-án voltam uh-n, minden rendben volt, majd 31-én, mint ahogy az elõbb írtam, bevéreztem, azért erõsebben, mint Te, pedig akkor már jócskán lassítottam az elõzõ tempón! A doki azt mondta, ilyenkor jóval bõvbb a szervezet, és a méh vérellátása, és ilyen elõfordulhat, de... Vigyázz nagyon, és csak a biztonság kedvéért nézesd meg magad! Nekem a kórházban magnéziumos infúziót, majd sima magnézium tablettát adtak. Nem tudom, nem e esetleg valami fertõzés, mert néhány hete kaptam kúpot, és pl. amikor tisztult a szervezetem akkor rózsaszin folyásom volt, Na meg egy-két vérpötty az egyik este, de az alig látható! Na de gondolhatod, én ezek után mára annyira féltem, de a doki megnyugtatott, hogy ez utúbbi csak egy tisztulási folyamat! Mindegy azért csak nézesd meg, és inkább pihenj, lassíts a tempón!

Ugye normális hogy fájt tegnap este a medencecsontom, derekam? 19 hetes vagyok. Nem erősen, és a hasam is szurkált, néha a hátamba is. Ugye csak nő, tágul?

Megyek ma dokihoz, azért megemlítem neki, de nektek is volt már ilyenkor? Nem korai?

Legjobb válasz: Szia.Igen volt, hát remélme normális.Én 24 hetes vagyok.Majd írd meg hogy mi volt a dokinál, de biztos minden rendben.

Szia.Igen volt, hát remélme normális.Én 24 hetes vagyok.Majd írd meg hogy mi volt a dokinál, de biztos minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Tegnap voltam uh-n is, ott is minden rendben volt. Remélem normális.
Szia! Én is 24 hetes vagyok mint az elõzõ válaszoló és nálam is többször elõfordul, de ez tuti azért van mert "csinálja" a helyet a drága. Nekem idõszakonként ismétlõdik és egy két nap alatt elmulik. Nagyon tudja fesziteni a medencecsontom, és huzza a derekam, meg a hátam. Korainak nem korai, nekem már ugy a 14-ik hét környékétõl kezdõdött.
Elsõ vagyok.Nekem is mint az utolsó válaszolónak, idõszakonként jelentkezik, utána napokig semmi.Én is arra gondolok hogy ilyenkor nõ a méh, meg tágul, és hát nekem nincs valami széles csípõm.Gondolom ez is alkati kérdés.Szép pocakodást.
Szia, 23 hetes vagyok és nekem is az elmúlt hetekben voltak a hasszurkák, fájogatások. Szerintem ez a növekedés miatt volt, a doki sem mondott semmi problémát, és most már a köldököm fölött rugdos a bébim. Szóval nyugi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek. Én is arra gondoltam hogy csinálja a helyet a Manó. Nagyon Boldog Babavárást Nektek is!

19 hetes vagyok! Ti hogy viselitek ezt az idöt? Nekem tegnap és ma is fáj a derekam és fájogat a hasam alja mint ha megakarna jönni. Más is igy van? Vagy csak növünk?

Legjobb válasz: Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!

Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!
Nõttök is, meg front is van szerintem, és lehet hogy érzékenyebb vagy rá mint terhesség elött.Magne B6 a hasfájásra, görcsökre és sok folyadék, pihenés.Mást nem tudok mondani, remélem hamar vége lesz nálam is.Kezdek olyan lenni mint egy zombi:D Kitartást!
szia, Én 17 hetes vagyok a 2. babóval. Nyugi nincs semmi baj, ez teljesen normális. Még nõ a méhed, nõ a baba teljesen természetes, hogy fáj. Mondjuk engem most annyira nem visel meg (kopp-kopp) mint az elsõ. Gondolom már a taró szallagok kellõképpen meg vannak nyúlva. De a derekam nekem is fáj. Valószínû a rá nehezedõ súly miatt.

Bajt jelenthet? Meg vagyok ijedve! Tegnap délután óta nem érzem a babát mocorogni. Igaz, csak fekve érzem még, de este, se reggel nem ficánkolt.19 hetes vagyok, kb. két hete érzem még csak, és nem intenzíven.

Legjobb válasz: Próbálj enni,inni,hátha annak hatására megmozdul.Vagy feküdj egy ideig hanyatt,az is szokott segíteni.Ha csak nem rég óta érzed,akkor szerintem nem vészes a helyzet,de ha aggódsz,hívd fel a dokidat,vagy menj be a kórházba ügyeletre. Kérj ultrahangot,hogy megbizonyosodj róla,hogy NINCS GOND!!!!!!

Próbálj enni, inni, hátha annak hatására megmozdul.Vagy feküdj egy ideig hanyatt, az is szokott segíteni.Ha csak nem rég óta érzed, akkor szerintem nem vészes a helyzet, de ha aggódsz, hívd fel a dokidat, vagy menj be a kórházba ügyeletre. Kérj ultrahangot, hogy megbizonyosodj róla, hogy NINCS GOND!!!!!!
ne aggódj, várd meg az estét, ált. akkor aktívabbak..lehet h ebben a melegfrontos idõben sokat szundikál..nekem is volt olyan h több mint egy napig nem éreztem. ...de ha megnyugtat holnap hívd fel a dokidat, v a védõnénidet
Szia!Én is 19 hetes vagyok, nem érzem mindig.Lehet tényleg a front hat rá , és szundikál, de lehet máshogy fordul, és azért nem érezni.Nekem is csak mocorog, néha rúg eggyett kettõt, de van hogy napokig nincs rúgás csak mocorgás.Én szoktam olyat csinálni, a férjem haragszik is érte, hogy picikét rázogatom a hasam, persze csak gyengéden.Általában utánna mocorog a kicsim, lehet nem szereti, de megnyugszom hogy érzem.
A kérdező hozzászólása: :) Én hangos zenét hallgattatok vele, a rázás nem segít. Elég nagy a pocim, mármint van rajta zsírréteg, így a mocorgást nem is érzem. :( Egyáltalán. Csak egy-egy rúgást. Tegnap pl. nagyon aktív volt, ma meg talán megrúgott, de lehet már csak beképzeltem, hogy lenyugodjak.
Utólsó vagyok, nincs ott semmi baj, az enyém is most jelentkezett be:-)))Ezt a hangos zenét majd kipróbálom én is, hátha bejön:-))
Én a 16. héttõl MINDEN NAP éreztem, aztán 17+6 napön semmi, 18+1-en semmi, kivéve végre az éjszakát, amikor kimentem pisilni, után alaig tudtam visszaaludni, mert vagy 20 percig bejelentkezett vagy 2-3 percenként... Ne parázz, rengeteg helye van még, ne az tegye ki a napodat, hogy ezt figyeled! Nekem az jött be, ha nem figyelek oda, és akkor, ha 24 óra múlva is, de jön egy kis belsõ simítás... :) Hidd el, nincs értelme ezen aggódni 19 hetesen! Jah, nekem se a csoki, se a kóla, se a zene nem jött be! Akkor érzem, amikor az õ ÉS én pozíciónk ÉS az õ mozdulata totál megfelelõ... Boldog Karácsonyt! 18 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Délutánra elég aktív lett, kíváncsi vagyok, este mûvel-e valamit. Úgy hallottam, hogy amikor elkezd mocorogni, onnantól kezdve napról napra erõsebb és mindig érezni kell.

Tegnap este ettem szölöt egy hatalmas tálal. Lehettek attol hasgörcseim egész éjjel? 19 hetes vagyok reggel re minden oké

Legjobb válasz: Úgy tudom, a szõlõnek a héja puffaszt/görcsöltet. Próbáld meg esetleg úgy, hogy meghámozod (a saszlát nem egyszerû :)) és kiveszed a magját is. Bár, van egy olyan érzésem, hogy nem most fogsz ezzel kísérletezni... :)

Úgy tudom, a szõlõnek a héja puffaszt/görcsöltet. Próbáld meg esetleg úgy, hogy meghámozod (a saszlát nem egyszerû :) ) és kiveszed a magját is. Bár, van egy olyan érzésem, hogy nem most fogsz ezzel kísérletezni... :)
Szia! Szõlõvel már én is jártam így, sõt nekem még ment is a hasam tõle mint a fene. Úgy görcsöltem azt hittem meggebedek, féltettem is a babát. Azóta csak kis mennyiségben eszek. 27hkm:-)
A szõlõtõl volt, felpuffasztott. Ráadásul most lehet, hogy érzékenyebb az emésztõrendszered. Én is jártam így.
Én a kiwivel jártam így....azt hittem az ügyelten kötök ki. A védõnõm azt mondta, ha ilyen van, inkább vegyek be egy No-spát.
A szõlõ már csak ilyen. Ha nem lennél várandós és úgy ettél volna szerintem akkor is görcsölés lett volna a vége. Én is jártam már így, bár én nem éjszakára ettem. Már fél óra múlva 2szer akkora volt a hasam úgy felpuffadtam tõle... :)
Persze, hogy megtörténhet, én a naranccsal jártam így. Éjszakára már nem szabad olyan gyümölcsöt enni, ami sok savat csinál, mert nem fogsz tõle aludni tudni. :)
A szõlõ az puffaszt, tehát görcsölni fogsz tõle.egyet tudok javasolni, hogy mértékkel egyed, ne azonnal az egészet :)
A kérdező hozzászólása: remek pedig imádom.... de jol kicsezstem magammal. nagyon rosszul voltam
Én a szílvától voltam így.Azt hittem megszülõk annyira görcsöltem.Szinte fetrengtem.Azóta nem is ettem.Most vagyok 37 hetes:)
Én is így jártam. Ráadásul Otelló szõlõt faltam be. Olyan fekete lett a..., mint ha az ördög lyukából jött volna.
4 hónap és 3 hetes.20 hetesen leszel 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Igen én is erre gondoltam csak kerekítettem :) .
mond meg az ismerõsödnek hogy menjen vissza általános iskolába és tanuljon meg számolni!
Én a hónapokat elválasztottam a hetektõl (mivel a hónapok ugyebár nem 4 hetesek, hanem 30-31 naposak), mindig a kiírás idõpontjához mértem. december 1-re voltam kiírva, így mindig egy-egy hó elsején töltöttem be egy-egy hónapot. Tehát mondjuk június 1-én mondtam magam 3 hónaposnak, mert még 6 hónap volt hátra a szülésig. A 40 hét amúgy is csak körülbelül 9 hónap (akkor jön ki a nagyjából 9 hónap, ha 38 héttel számolsz, vagyis a fogantatástól számítod a terhességet, nem az utolsó mensitõl). De szerintem is jól mondtad, kb. 4 és fél hónapos terhes lehetsz. Amúgy meg, hogy ki hogyan számolja és mondja, szerintem nem olyan téma, amin érdemes lenne összeveszni, ha valaki nagyon köti az ebet a karóhoz (akármennyire hülyeséget is mond), hát hagyd rá :o)
A kérdező hozzászólása: Igazad van azt tettem a végén, csak furcsa, hogy mindenki okosabb olyan is aki még se kismama se anyuka nem volt. Köszönöm a választ.
Szerintem ha mar valaki ki tudja szamolni, hogy 20 het 5 honap es nagy bolcsen meg ezekutan masokat szol le, akkor szamoljon tovabb es mondja mar meg nekem, hogy akkor 40 het hany honap. Tiz??? Kezdjuk az elejen. 28 nap egyenlo 4 hettel, ami egyenlo egy HOLDHONAPPAL. 40 het tiz holdhonap. De ezt igy igen ritkan hasznaljuk. A honapok ritkan 28 naposak. Ha a terhesseget naptari honapokban akarjuk kifejezni (az emberek altalaban igy szoktak), akkor egy terhesseg 9 egesz honap es egy bo het. Ha nem akarsz ossze-vissza kalkulalni es tiz honapos terhes lenni, akkor egyszeruen nezd meg, hogy az utolso mensid ota mennyi ido telt el.Ez a legegyszerubb. Most meg az elejen talan nem lesz nagy kulonbseg a fent emlitett szamitashoz kepest, de minel tobb honap telik el es minel tobb napot csalunk el, annal nagyobb lenne az elteres, a terhesseg vegere ez majd egy honap lenne.
Én is úgy számolom, ahogy az utolsó hozzászóló írta. Mivel egy hónap nem négy hétbõl áll, hanem pár nappal mindig több, így én is a szülés kalkulált dátumától számolom visszafelé. okt.25-re vagyok kiírva, tehát minden hónap 25-én töltök be egy újabb hónapot. Gondolj csak bele, a terhesség 40 hét, de csak 9 hónap! A 40 hét alapján 10 hónapnak kellene mondani, ha egy hónapnak 4 hetet számolsz. Így nem igaz, hogy 20 hetesen 5 hónapos valaki.
A terhesség 9 naptári hónap de 10 holdhónap.
:) )))))Nagyon vicces ezt olvasni:) Mindig csak vitáztok

Tegnap úgy éreztem, hogy egy nagy csomó a hasam! Egyenesen nem is tudtam állni! 19 hetes babás vagyok! Lehet, hogy a babó jelez, menjek táppénzre most már?

Nagyon fájt a hasam,egész este,éjszaka is!Még most sem fájdalommentes a hasam,de jobb,mint tegnap.menjek ügyeletre vagy elég hétf?n rendelésre menni?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem bekeményedett a pocid és attól volt ilyen érzés,igaz annak már el kellett volna múlnia.Szedj magnéziumot,ha van otthon.Én helyedben elmennék az ügyeletre,Te is akkor nyugodsz meg.Nekem 20 hetesen szúrt nagyon a pocim,2napig és én is inkább megnézettem,szerencsére minden rendben volt a picivel.Nem tudom milyen munkát végzel,de biztos nem ártana lassítani.Én felszolgáló voltam,de 8hetes korunk óta itthon vagyok,nem mertem kockáztatni,fõleg,hogy évelején egy babát elvesztettünk,mert cipekedtem a munkahelyen. Üdv:32heteske

Szia.Szerintem bekeményedett a pocid és attól volt ilyen érzés, igaz annak már el kellett volna múlnia.Szedj magnéziumot, ha van otthon.Én helyedben elmennék az ügyeletre, Te is akkor nyugodsz meg.Nekem 20 hetesen szúrt nagyon a pocim, 2napig és én is inkább megnézettem, szerencsére minden rendben volt a picivel.Nem tudom milyen munkát végzel, de biztos nem ártana lassítani.Én felszolgáló voltam, de 8hetes korunk óta itthon vagyok, nem mertem kockáztatni, fõleg, hogy évelején egy babát elvesztettünk, mert cipekedtem a munkahelyen. Üdv:32heteske
Ne haragudj, de ha ekkora fájdalmaid vannak, nem ide kéne írogatni, hanem orvoshoz menni, nem? (Itt nem távgyógyító orvosok vannak) Remélem jobban vagy és nincs komoly baj, de inkább feleslegesen keresd fel az ügyeletet, minthogy késõ legyen. Legfeljebb azt mondják, hogy ez normális, te meg megnyugodhatsz.
Ez keményedésre utal. Most már ideje lenne lassítanod, pihenned, szerintem menj el táppénzre, ha ez megoldható. Feküdj minél többet, és amint érzed, hogy keményedik a pocak, vegyél be MagneB6-ot (napi max. 3X2).
én is a tappenzet, és a magne b6ot javaslom. meg sok pihenest 19, 5 hetes kismamó ps: en alvaskor nem tudom sokaig kinyujtani a labam hasonlo okok miatt, hat ez van, es ez még csak ilyenebb lesz!

19 hetes terhes vagyok. Tegnap volam genetikai uh-n, ahol a doki mindent rendben talált, csak azt mondta, hogy a hasam kemény és ez vetéléshez vezethet. Mit tegyek?

magne b6 extrát is szedek

Legjobb válasz: Szia! Kedves dokid van!Nem hiszem, hogy baj lehet,mert akkor nem csak magne b6-t mondta volna, hogy szedd!Ez egy szélsõséges kijelentés volt, mert legrosszabb esetben vezethet ez vetéléshez.A lényeg, hogy nyugodj meg és ne törd a fejed ezen!Vagy kérd ki egy másik doki véleményét!És persze pihenj minél többet!Gratulálok a babához! (37 hetes kismama)

Szia! Kedves dokid van!Nem hiszem, hogy baj lehet, mert akkor nem csak magne b6-t mondta volna, hogy szedd!Ez egy szélsõséges kijelentés volt, mert legrosszabb esetben vezethet ez vetéléshez.A lényeg, hogy nyugodj meg és ne törd a fejed ezen!Vagy kérd ki egy másik doki véleményét!És persze pihenj minél többet!Gratulálok a babához! (37 hetes kismama)
Szia!Nekem is kemény a hasam, de ez azért van, mert vékonyabb a testalkatom.A vetélésnek ilyen korban már vannak tünetei, a méhszáj kinyillik, vagy erõs görcsög.Nem értem, hogy a dokid ha ilyent tapasztal, akkor befektetne és adna valami gyógyszert.Ez csak vélemény, de szerintem nyugodj meg.Én 20 hetes babás vagyok, veszélyeztetett.A haskemnyedésnél sokat kell pihenni!Minden jót és gratula a picihez
Hihetetlen, hogy ilyen ember szülész-nõgyógyász!!!!Hogy mondhat ilyet egy kismamának aki teli van félelmekkel??? Hogy mit tegyél? Ha lehetõséged van rá akkor szerintem keress más orvost akinek van egy kicsi beleérzõképessége. Ja és nekem mindig bekeményedik a hasam az ultrahangon, mivel a baba nem szereti. egy 23 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!