Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes vagyok. Az orvos (14 db)

Aprilis 2-an voltam utojara beteg. Akkor hany hetes terhes vagyok? A nogyogyaszom szerint 18-19 hetes vagyok! A csaladi orvosom meg azt mondja 21 hetes vagyok! Akkor kinek is van igaza?

Legjobb válasz: Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes

Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor a nogyogyaszom elszamolt valamit?Hogy lehehetseges ez?Akkor gondok akadhatnak a terhesegel?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 19-diken kell menjek ujra nogyogyaszhoz
Nem mindegy, hogy a mensi alapján számolnak, vagy a baba méretei alapján. Egyik sem biztos, hogy hibás. Én mensi alapján 26 hetes vagyok, az orvos korrigálta már régen, hogy idõsebb a babám, mint amit a naptár papírforma szerint mond, ma 27 hetes 4 napos vagyok a baba méretei alapján. Nem kell megijedni. Az egyik csak a naptár és 28-as ciklussal 14. napi peteéréssel számol, csak nem vagyunk robotok, tudod :) A nõgyógyász mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Es mar ereztem h megmozdult a pici is!Alig varom hogy ujra mehesek kontrolba:)
Pont ma vagy 21 hetes gratulálok. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: koszonom:)
Beteg??? Bocs, de a betegségnek mi köze a terhességhez? Ha beteg vagy, attól még nem esel teherbe....
Egyesek így hívják a menstruációt. Nagymamám is így hívta.

19 hetes vagyok. Mért van az, hogyha megyek wc-re pisilni, akkor olyan nehezen tudok, és egyböl fáj a hasam alul? Normális ez? Vagy kéne szolnom az orvosnak, hogy nincs e valami gond?

Legjobb válasz: Szia! Nekem végig ugyan ilyen volt a terhességem alatt, már az elejétõl fogva. Nekem akkor fájt a hasam, ha nagyon erõlködtem / legalábbis ahhoz képest, hogy elõtte rögtön jött/, volt hogy nagyon kellemetlen volt. Végig nagyon nehezen tudtam pisilni, sztem olyan helyen nyomta a hólyagot a lányom. Orvosnak nem is mondtam, mert mindenre azt mondják, hogy terhesség alatt normális, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. De ha gondolod nyugodtan említsd meg orvosnak, hátha tud okosabbat mondani :)

Szia! Nekem végig ugyan ilyen volt a terhességem alatt, már az elejétõl fogva. Nekem akkor fájt a hasam, ha nagyon erõlködtem / legalábbis ahhoz képest, hogy elõtte rögtön jött/, volt hogy nagyon kellemetlen volt. Végig nagyon nehezen tudtam pisilni, sztem olyan helyen nyomta a hólyagot a lányom. Orvosnak nem is mondtam, mert mindenre azt mondják, hogy terhesség alatt normális, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. De ha gondolod nyugodtan említsd meg orvosnak, hátha tud okosabbat mondani :)
szia! én 20 hetes vagyok és szinte ugyan ezt élem át. Iszonyatosan kell pisilni, aztán mikor leülök a wc-re erõlködnöm kell hogy kijöjjön és a hasam is fáj közbe. én annak tudom be hogy nyom a baba. boldog babavárást
Menyny orvoshoz, ha tényleg fáj, nekem ezért kellett befeküdni, és kiderült , hogy felvagyok fázva.....27 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Igen, a külsõ méhszáj egy újjnyira nyitva.Nem mondta hogy sok fekvés, és pihenés?Nekem a 21. héttõl 1.5100 az adat, tehát rosszabb mint a tiéd.Most vagyok 28 hetes, sokat fekszek, pihenek, nem nagyon járkálok csak minimálisan.
Nekem a 19. héttõl 3100-as az adat. Normális érték, nem is szólt semmit a doki. Én személy szerint állandóan talpon vagyok, jó ha 2-3 napot tudok egy héten pihenni. 37+4 hetes km

16 hetesen voltam uh-on és akkor azt mondta az orvosom, hogy a lepény melső falon, mélyen eléri a belső méhszájat, ma kellett mennem megint 19 hetes vagyok, és a lepény nem mozdult. Jelenthet ez baj?

Legjobb válasz: Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.

Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.
Szia nekem 12 hetes UH-n vették észre, azóta kicsit mozdult onnan , de még mindig érinti a méhszájat. Lehet hogy neked nem fog elmozdulni, akkor császáros leszel. Egyébként vigyázz magadra nagyon. Ne emelj, ne terheld magad sokat, Szexnél is óvatosan. Veszélyeztetett terhesnek számitasz, mert ezektõl a dolgoktól amiket leirtam, mind bevérezhetsz és akkor gáz van. Én ülõ munkát végzek és ez sem tesz túl jót a doki szerint, már igy az 5. hónapban :( Bármilyen vérzés vagy görcs esetén azonnal értesitsd az orvost.
Szia!Nekem 19hetesen volt ez a problémám, azt mondták ne emeljek, ne hajoljak és ne éljek nemi életet.A dokim magne b6-ot ajánlott.22 hetesen már vissza is húzódott.Ne izgulj, nem lesz baj.Boldog babavárást!

Az alhasam jobb odala egyre jobban szúr görcsölget illetve a derekam jobb odala is! 19-20 hetes vagyok. Nincs orvosom, az SZTK-ba nem volt délután orvos. Menjek az ügyeletre, onnan elküldenek valahova korházba? Mi lehet ez?

Legjobb válasz: A körzetis kórház nõgyógyászati ügyeletére nyugodtan bemehetsz. Általában uh-ot csinálnak és ha nem látnak semmilyen elváltozást, más panaszod nincs, elképzelhetõ, hogy hazaküldenek. Ha nagy a fájdalmad, akkor esetleg felajánlhatják, hogy megfigyelésre befekhetsz. Bármi kisugározhat, nem feltétlenül a terhes méh a ludas. Nézesd meg magad ügyeleten! Írd meg, hogy mi lett!

A körzetis kórház nõgyógyászati ügyeletére nyugodtan bemehetsz. Általában uh-ot csinálnak és ha nem látnak semmilyen elváltozást, más panaszod nincs, elképzelhetõ, hogy hazaküldenek. Ha nagy a fájdalmad, akkor esetleg felajánlhatják, hogy megfigyelésre befekhetsz. Bármi kisugározhat, nem feltétlenül a terhes méh a ludas. Nézesd meg magad ügyeleten! Írd meg, hogy mi lett!
A kérdező hozzászólása: Beküldtek a Klinikákra/ IIsz/ NEM TALÁKTAK SEMMIT SZERENCSÉRE!Picur jó van!Sajna egyfolytába szurkál, nagyon kellemetlen!Remélem hamar elmúlik!3x1 magne b6-ot javasoltak, eddig csak egyet szedtem, mert nem nagyon keményedtem!Szia jó éjt!

19 hetes vagyok, de a baba mérete 16-17 hetesnek felel meg. Már az elején is el lehet számolni? Az orvos szerint a combcsont rövidebb mint a többi méret.

Legjobb válasz: nekem meg a kis fejecskéje picit nagyobb, két hét az eltérés. Úgy tudom, h behozzák a lemaradást, illetve majd "utolérik" egymást a testrészei. ha itt körülnézel, ez az eltérés elég gyakori. ne aggódj, minden rendben lesz!

nekem meg a kis fejecskéje picit nagyobb, két hét az eltérés. Úgy tudom, h behozzák a lemaradást, illetve majd "utolérik" egymást a testrészei. ha itt körülnézel, ez az eltérés elég gyakori. ne aggódj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Eléggé aggódom mert az Afp is nagyon-nagyon rossz lett.
Szia! Nekünk a fejecskéje akkora mint egy 20 hetesnek. A combcsont az meg 18 hetesnek felel meg. Én is aggódtam egy kicsit de a doki azt mondta minden mérete olyan mint egy átlagos gyereknek. 18 hetes kismama!
Az elszamolasrol annyit, hogy a kolleganom elmeletileg 5 es fel honapos. Ehhez kepest most derult ki, hogy a baba meretei alapjan betoltotte a 6. honapot. Szoval siman elszamolhatjak, de ugyebar a gyerekek sem egyforman nonek. Hol a fejuk nagyobb, hol a labuk :o)
Pontosan. Simán el számolják, szoritok hogy minden rendbe legyen, de ha elszámolják az afp.d is lehet rossz. Rengeteg országba be tiltották az afp-t már.A genetikaid milyen lett? Nem gondolkodtatok egy 4d-en? Nekem 2 nappal számolták el, vagyis semennyire se, az afp-m tökéletes volt, a genetikain azt mondta a doki hogy a jobb végtak nem hozható látótérbe. Azzonnal szaladtam egy 4d-re, minden rendbe volt. És nekünk viszont rövid volt a comcsont, és megszületett, egy 3680g és 54cm es gyönyörû formás kislány.
A kérdező hozzászólása: Tegnap derült ki az egész, hétfõn 8-ra kell mennem a genetikai ultrahangra. Elég gyorsan kaptam idõpontot szerencsére.
Nagyokat fogsz kuncogni fél év múlva a mostani aggodalmadon!:) ) Jó egészéget nektek!
Ha a méhlepényed mellsõ falod tapadt, akkor késõbb érzed meg. 1. babánál is késõbb érzõdik.
Ha az orvosod mindent rendben talált, akkor ne aggódj Több oka is lehet, hogy még nem érzed, pl túlsúly elülsõ falon megtapadt lepény lusta baba :) Ne aggódj, lesz, amikor majd visszasírod a nyugis napokat, egy-egy átvirrasztott éjszaka és veselerúgás után :)
A kérdező hozzászólása: Túlsúly biztos nem. Az orvos szerint minden rendben, az uh-kon mindig ficánkol a baba, és állítólag még a hasfalam is vékony. Nem tudom, h akkor miért nem érzem.
Én 20 hetesen éreztem elõször!Türelem!
engem is mindenki ezzel szekált, én csak a 22. héten éreztem elõször! (mellsõ fali lepényem, volt) minden rendben volt a babával, a vége felé már majd kirúgta az oldalamat :)
honan érzik ha nem fogják meg nem látják mozgást csak te férjed midne baba máskor mozdul meg
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba és kicsit aggódok, h mások ilyenkor már érezték. Az sem lehet, h nem tudom, hogy õ az, mert bélszerû-ill. pillangószerû mozgást sem érzek.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-)

19 hetes terhes vagyok. Az orvos cisztákat látott a méhemben. Kezdjek el aggódni, vagy felesleges?

Legjobb válasz: Sok terhességnél diagnosztizálnak cisztát, a terheség hajlamosít rá. Ha nem zavar, akkor nem fogják bántani, kihordod szépen a picidet:-) Ha meg annyira rossz helyen van, vagy nõ, akkor elhajtják gyógyszerrel, úgyhogy ne izgulj, nem lesz ebbõl baj.-) CSak ne idegeskedj, nem jó neked és a babának sem.-)

Sok terhességnél diagnosztizálnak cisztát, a terheség hajlamosít rá. Ha nem zavar, akkor nem fogják bántani, kihordod szépen a picidet:-) Ha meg annyira rossz helyen van, vagy nõ, akkor elhajtják gyógyszerrel, úgyhogy ne izgulj, nem lesz ebbõl baj.-) CSak ne idegeskedj, nem jó neked és a babának sem.-)
Szia nekem 12hetesen egy 20mmes cisztát találtak, nem piszkálják, azt mondják a terhesség is okozhatja, de figyelni kell.ne aggódj, szülés után azért nézesd meg majd valamikor egy 16hetes kismama
szia! ne aggodj a ciszta miatt mert a terhessés alatt is felszívódhat, az elsõ terhességem alatt is volt de mire megszületett a baba ciszta sehol.(de ez attol is függ mekkora)aggodalomra semmi okod lehet , hogy a baba majd szétnyomja.nekem így volt.22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat!!!

Mennyire hihetek az orvosnak a nemét illetően? 19 hetes vagyok

Tegnap voltam a genetika ultrahangon. Nagyon sokáig nézte, 3D-n is. Egyértelműen azt mondta hogy kislány. Csak picit félek hogy esetleg tévedett. Nektek mennyire jött be amit ennyi idősen mondtak? Fiút szoktak kislánynak mondani?

Legjobb válasz: Hú te nagyon kisfiut akarsz. Igen szoktak, de szerintem 20-ik hét körül már egy ilyen szakember olyan 90%-ra mondja. 10% mindig ott van hogy a szülésnél más lesz.

Hú te nagyon kisfiut akarsz. Igen szoktak, de szerintem 20-ik hét körül már egy ilyen szakember olyan 90%-ra mondja. 10% mindig ott van hogy a szülésnél más lesz.
Hihetsz, ez tuti fix. Nekem 12 hetesen és 15hetesen mondták meg sima uh-n a nemüket és nem tévedtek. Az elsõ kislány a második kisfiú lett.
Miért akarna nagyon fiút? Engem is az érdekelt, a 19 hetes után, hogy milyen gyakran nézik a lányokat fiúnak, mert ugye az kevésbé egyértelmû. Nekünk is egyértelmû lányt mondtak, mi is úgy láttuk, azóta is úgy néz ki. :) 22 hkm
Ennyi idõsen, fõleg, ha 3D-ben is nézték, eléggé biztosra meg tudják mondani. Egyébként az ismerõsök tapasztalatai alapján sûrûbben nézik fiúnak a lányokat, mint fordítva, mert a köldökzsinór olyan helyekre lóghat be, ami miatt az orvos kisfiút tippel. :) Én is kislányt várok, én például az uh-n (a simán is) egyértelmûen láttam a kisajkakat, amiket a szonográfus mutogatott nagy beleéléssel. :) Olyanok voltak, mint két, világító, éles, fehér vonal. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: Épp ellenkezõleg, kislányt szerettünk volna. Van már egy 2 és fél éves kisfiunk. Nála is a 20. héten mondta meg a doki hogy fiú, és az is lett. Nagyon boldogok vagyunk, fõleg apa :-) Mi így is terveztük. Majd azért elmegyünk jövõ hónapban 4D-re is. Én úgy hallottam hogy a lányt szokták fiúnak nézni, de fiút nem néznek általában kislánynak. Remélem tényleg csajszi lesz :-)
Tévedhetnek simán. Ikerterbabákat vártam, a 15-16. héten voltunk 3-4D UH-n, ott azt mondták hogy két lány. A 18. héten elvesztettem õket, a szülésnél kiderült, hogy két fiúcskám "született". De ugyanúgy imádom õket, hidd el teljesen mindegy, annak örülj, hogy van/vannak!

Amikor megfogadom az orvost, akivel még nem találkoztam, illik pénzt adni? 19 hetes vagyok

Magánrendelése nincs, kórházba járnék hozzá. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem kell adni pénzt. Fõleg, hogy nincs magánrendelése se. Viszont azt megbeszélheted vele, hogy szüléskor összegileg mire számíts. Illetve, ha emlékeim nem csalnak, volt korábban hasonló kérdés és akkor jött a kérdezõnek olyan válasz is, hogy valaki alkalmanként adott 2000 Ft-ot. Én mindenesetre nem adnék a szülésig, hiszen szakrendelésrõl van szó, az a dolga a dokinak, hogy ellásson.

Nem kell adni pénzt. Fõleg, hogy nincs magánrendelése se. Viszont azt megbeszélheted vele, hogy szüléskor összegileg mire számíts. Illetve, ha emlékeim nem csalnak, volt korábban hasonló kérdés és akkor jött a kérdezõnek olyan válasz is, hogy valaki alkalmanként adott 2000 Ft-ot. Én mindenesetre nem adnék a szülésig, hiszen szakrendelésrõl van szó, az a dolga a dokinak, hogy ellásson.
Én magánrednelésre jártam dokihoz, ott ki volt írva a vizsgálati tarifa. Viszont amikor megkérdeztem, hogy a szülésért mennyit kér, arra azt mondta, hogy "nem illik ilyet kérdezni", szóval neki mindegy volt. Más doki egyértelmûen közli ezt is. Sztem ha nem magánrednelésre jársz, akkor ne adj neki pénzt. Majd szüléskor, ha tényleg bejön, és elégedett vagy vele, akkor. A hálapénz, ha már létezik ilyen, akkor tényleg a hála kifejezése legyen, ne megvásárold vele, ami alapvetõen kötelessége.
Jaj, dehogy!! :) Csakis a szülés után "kell" adni neki, elõtte semmiképp! Viszont kérdezz rá, hogy elvállalna-e és ha igen, akkor mennyiért.
Szerintem meg adj pénzt ha azt akarod, hogy terhesgondozáson is hozzá járnál. Legalábbis én így csináltam. Pénz beszél, persze ez orvosfüggõ is. Én elõtte mindig felhívtam, hogy mikor lesz bent, mikor menjek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!