Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes vagyok kb egy (9 db)

Először 16 hetesen kezdtem buborékokat érezni a hasmaban, de kb egy hete nem érzek semmit. A baba volt? De akkor most miért nem érzem? Kezdek aggódni.19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Nem tudom, hogy elsõ babát várod e, mert elsõ babásoknál általában 21hétig nem késõ az elsõ nagy rúgás. Ez az idõ is ráteszi a bélyegét a baba közérzetére és lehet a te babád ezt lustin fogadja, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

19 hetes terhes vagyok kb egy hete minden reggel bevan dugulva az orrom és napközben is gyakrabban fujjom és nem csak viz jön ki, et mitöl lehet?

Legjobb válasz: Szia. Hasonló cipõben járok. És elég régóta nekem is bedugul az orrom éjjelente. Nem vagyok megfázva, és ha kifújom elõfordul h. véres váladék jön. A vérnyomásom alacsony. Szerintem a terhesség velejárója. Üdv: 24 hetes kismama

Szia. Hasonló cipõben járok. És elég régóta nekem is bedugul az orrom éjjelente. Nem vagyok megfázva, és ha kifújom elõfordul h. véres váladék jön. A vérnyomásom alacsony. Szerintem a terhesség velejárója. Üdv: 24 hetes kismama
Az immunrendszer sokkal gyengébb, ilyen megfázásos idõben nem csoda. Vitamint egyél, és gyógyszertárban kérj orrcseppet, de szólj, hogy terhes vagy! Ha sokáig nem enyhül, elõfordulhat, hogy allergia jött ki. Jobbulást!
Én voltam orr-fül-gégésznél és azt mondta, hogy a nyálkahártya megduzzad és ez valóban velejárója a terhességnek. Orrcseppet írt fel, de nem használom mert nem látom értelmét, vigyázz ha te mégis veszel, olyant válassz amitõl nem válhatsz függõvé. A gyógyszertárban biztos tudnak ebben segíteni.
Szia! Amióta terhes vagyok nekem minden reggelre bedugúl az orrom és sajnos sokszor vérzett is.Hála égnek semmi bajt nem okozott a terhességem alatt!Azt mondták, hogy normális, sõt a terhességem elsõ feléig a fülem is bedugult és kellemetlen volt mert mindent kétszer kellett megkérdeznem, de ez elmúlt!(hála égnek) (38 hetes kismama)

14 hetesen elsoszor rugot egy nagyot ritkan rug kb 2 naponta 1-et ha rug mikor lesz az hogy folyamatosan rugni fog? 19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, engem már a 25. héttõl kezdve, 10 percre sem hagyott békén a Csöppem. :)

Ha jól emlékszem, engem már a 25. héttõl kezdve, 10 percre sem hagyott békén a Csöppem. :)
Én 17 hetesen éreztem elõször, onnantól kezdve hébe-hóba.A 21.héten beállt arra, hogy reggel este.Most 25 hetesek vagyunk, reggel este ugyan úgy megmaradt, + egyre többet érzem már napközben is. Folyamatosan szerintem soha nem fogjuk érezni a mozgást, mivel nem fognak folyamatosan nagy erõvel mocorogni.
17 hetesen éreztem elõször és kb a 19.héttõl napi többször is rugdál :) 20 hkm
Én az elsö konkrét rugást 20hetesen éreztem.Azóta minden nap rug többször is.ha Apa a pocimra teszi a kezét és beszél hozzá, akkor meg teljesen beindul :)


A gyümölcs tea nem árthat a babámnak? 19 hetesek vagyunk. Nem iszom erösen. Kb.1.5 literbe áztatok egy eper izü filltert.

Csak olvastam hogy terhesség alatt nem ajánlott a kávé és a tea sem.De szerintem a fekete erö teára gondolnak ök.Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia, a gyümi tea nem okoz problémát, én naponta 1/5liter teát iszok, plusz gyümilevet, vizet, és semmi bajom sincs. A tea amúgy is kevesebb koffeint tartalmaz mint a kv. Nyugodtan ihatsz teát, semmi baja nem lesz a picinek.

Szia, a gyümi tea nem okoz problémát, én naponta 1/5liter teát iszok, plusz gyümilevet, vizet, és semmi bajom sincs. A tea amúgy is kevesebb koffeint tartalmaz mint a kv. Nyugodtan ihatsz teát, semmi baja nem lesz a picinek.
Semmi gondja nem lesz a babának, ne izgulj. Én a várandóságom alatt még kávéztam is, igaz, csak reggelente és tejeskávét. Ha valami jólesik, az nem fog ártani a babának, ne félj! Persze túlzásba semmit nem kell vinni, de egy-egy csésze tea vagy kávé nem okozhat gondot.:-)
1, 5 literbe 1 filter, az teljesen jó. És tényleg a fekete teára gondolnak, meg a zöldre, amiben tein van. Ami tulajdonképp koffein. Én Teekanne-s teákat iszom, meg Milfordot, olvasd el a leírást a hátuljokon, mert ebben a kettõben pl. nincs is tea! CSAK a szárított növények keveréke! Én így aztán literszám iszom.
A kérdező hozzászólása: Pickwick teat iszok.Annak a dobozán nem láttam semmit!
3. vagyok. A pickwickben VAN fekete tea! Tehát arra a fajtára vonatkozik a gyenge tea jelzõ! :)
Szóval, 1 filter rövid áztatással nyugodtan mehet naponta, de tényleg másfél literbe, és ne lépd túl! (3.)

Baj, ha egy héten 4-5x is eszek kenőmájast? Kb.3 hete nagyon kívánom! 19 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Én egész terhességem alatt minden reggel azt reggeliztem mert annyira kívántam, és semmi bajunk nem lett tõle.

Én egész terhességem alatt minden reggel azt reggeliztem mert annyira kívántam, és semmi bajunk nem lett tõle.
Egyél nyugodtan! Mi is szeretjük:-)
Inkább arra figyelj, hogy ha lehet, te magad készítsd el. Így friss, és kontrollálni tudod a fûszerezését is. :)
vigyázz vele mert sok benne a tartósító és a só és hiába finom nem túl egészséges
nyugodtan, mi is rá vagyunk kattanva paradicsommal. :)
Nem baj! Én is sokat eszek!:) pl.tegnap éjszaka is azt kellett ennem paprikával meg sajttal!:) Eddig semmi bajunk, pedig már a 25.hétben vagyunk. A nemtudom hanyadik hozzászólásra pedig annyit, hogy ha azt nézzük manapság már semmi se egészséges! És éljenek az éhezõ várandós nõk, akik megvonnak maguktól szinte mindent, amit megkívánnak, mert az ilyen hozzáállású emberek miatt terjednek el az ilyen dolgok, hogy "jujj ez nagyon veszélyes", "ez nagyon egészségtelen", "ilyet ne igyál, ne egyél", stb. De igenis egyen, meg igyon mindent a kismama amit megkíván!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépent csajok a válaszokat! Annyira kívánom, hogy nem tudom megvonni magunktól! Talán én is azért pánikolok sokszor, mert hallok, olvasok ezt-azt. Pl.:kajáról, mikróról, mobilról, errõl-arról hogy káros, de tényleg akkor levegõt sem vehetnénk, és akkor nagyon gyorsan itt sem lennénk :-)Boldog babavárást!!!!
Szerintem nyugodtan egyél. Ha mindenhez úgy állnánk, hogy ezt se egyél, azt se egyél, akkor nem lenne mit.... Nem nagyon tudsz olyan kaját venni, amiben nincs tartósító, fõleg nem, ha szalámiról, sonkáról, vagy éppen kenõmájasról van szó... Nem lehet minden nap vajas kenyeret enni :)

Hétfőn leszek 19 hetes és nagyon szomorú vagyok kb.1 hete! Ártok ezzel a babának, mert egyre kevesebbet is mozog?

A párom nem figyel rám,a barátai fontosabbak és szinte mindennap sírok,már a hasam is keményedik néha,de szerintem ez túl korai.Félek ha nem oldódnak meg a problémák koraszülött lesz a kisbabám!Hiába kérem hogy figyeljen rám többet,nem teszi és érzem hogy valami baj lesz a babával,de nemakarom a páromat se elveszíteni,de ha így halad tovább valakit elfogok!

Legjobb válasz: Lehet hogy egy kicsit korai.Szeretnélek megismerni.Ha gondolod írogathatnánk egy másnak.Nekem is volt ilyen össze is vesztem emiatt a párommal,de azóta sokkal többet figyel rám.Kitartás!Nyugalom.Boldog Baba várást! 28 heteske

Lehet hogy egy kicsit korai.Szeretnélek megismerni.Ha gondolod írogathatnánk egy másnak.Nekem is volt ilyen össze is vesztem emiatt a párommal, de azóta sokkal többet figyel rám.Kitartás!Nyugalom.Boldog Baba várást! 28 heteske
Szerintem a baba élete most a fontosabb, ha sokat idegeskedsz el is mehet a baba.Én is túlpörögtem az elején mert sokat kellett dolgoznom, s minden nap bekeményedett a hasam, s figyelmeztettek, hogy baj lehet.Magne B6 jó a keményedésre, s kérdezd meg a párodat mi a gond, lehet hogy bepánikolt.Tervezett baba ? Ha nem változik a helyzet döntse el mit akar, mert ha baj lesz a babával az visszafordíthatatlan.Fel a fejjel! Egy életet hordozol a szíved alatt, most Õ a legfontosabb!Ne sírj, élvezd az anyaság kezdetét. Ki a fontosabb?
próbáll meg nyugodni, csak a babádra gondolj ne a gondokra.Én is ilyen voltam egész terheséggem alatt, sírtam idegeskedtem, szintén hasonló okok miatt, nagyon aggódtam a babám miatt, egy ilyen eset alkalmával sürgösségire is elmentem, de nem történt semmi baj, és ma már 2 hónapos egészséges nyugodt kisbabám van aki nagyon boldoggá tesz és elfelejtetti a múltat.ha nem változik a pasi akkor hagyd el ha el tudod, majd megbánja, és nyugi halgass olyan zenét ami megnyugtat és mély levegõ vétellel relax.üdv: boldog anyuka
Szia. Én 39 hetes vagyok, és rengeteget idegeskedtem, sírtam a terhesség alatt, és még mindig bent van a picúr, pedig én is féltem, hogy koraszülött lesz. Amikor szomorú vagyok, a babám is teljesen máshogy viselkedik bent a pocakomban. Simogasd, beszélj hozzá sokat, én elszoktam ilyenkor neki mondani, hogy mennyire szeretem, és nem miatta szomorkodom, kicsit bolondnak tûnhetek, de általában úgy érzem segít, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor legalább rá figyelek, és nem a problémákra. Egyetlen pasi sem ér annyit, mint a gyermeked élete, hidd el, nekem is párkapcsolati problémáim vannak. Fel a fejjel, kitartás! Próbálj kicsit kikapcsolódni, menj sétálni, igyál egy jó kis meleg teát, találkozz a barátaiddal, menj moziba, és szedj magnéziumot. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, próbálok megnyugodni, de nagyon nehezen megy, egyre nagyobb a feszültség köztem és a párom között!Életemben nem gondoltam volna, hogy aki elvileg szeret engem pont a terhességem alatt változik ekkorát!

19 hetes kismama vagyok! Már írtam hogy Kb 2 hete hagyott itt a párom, de már nem bírom tovább. Mindennap találkozunk és azt mondja hogy nem bírja ki hogy egy napig ne lásson, de tegnap elutaztam 20km-re de még csak fel sem hív. Már kibírja?

Mit gondolnátok a helyemben?Tegnap el?tt együtt töltöttük az egész napot elutaztunk a barátainkhoz,és csodás volt,nekik is és mindenkinek azt mondja hogy leszünk még együtt szerinte.Eddig er?t vettem magamon és nem kerestem.Nem is akarom,pont azért jöttem el otthonról hogy hátha elgondolkozik.De nem úgy t?nik.Holnap megyek haza,és nem tudom mire számítsak hogy milyen lesz ha eljön hozzám.Ez a bizonytalanság felemészt.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy terhesen miért kell ennyire "gyerekesen" viselkedni. Vagy együtt vagytok, vagy nem. Nálam ez 16 évesen befejezõdött, (vagy el sem kezdõdött?) Üljetek le, beszéljetek meg mindent elejétõl a végéig, ha együtt laktatok próbáljátok meg újra, ha nem megy, akkor végleg be kell fejezni. Szerintem a babának sem jó, hogy te elég sokat vagy feszült,ideges emiatt.

Nem tudom, hogy terhesen miért kell ennyire "gyerekesen" viselkedni. Vagy együtt vagytok, vagy nem. Nálam ez 16 évesen befejezõdött, (vagy el sem kezdõdött?) Üljetek le, beszéljetek meg mindent elejétõl a végéig, ha együtt laktatok próbáljátok meg újra, ha nem megy, akkor végleg be kell fejezni. Szerintem a babának sem jó, hogy te elég sokat vagy feszült, ideges emiatt.
Hiába pontozol le, ez is csak a gyerekesség része... nõjj fel, és láss, mert megcsalnak!
Én a helyedben megmondanám neki, hogy nem szeretném tovább így folytatni. Döntse el, mit akar, mert ez a bizonytalanság a legrosszabb. Vagy legyen veled, vagy inkább ne is találkozzatok. Tudom, ezt nehéz megtenni, de hosszútávon csak ez segíthet. Én egyszer voltam ilyen helyzetben a párommal, õ akkor a kötelezettségektõl ijedt meg, pedig nálunk még szó sem volt babáról akkoriban. Amikor rájött, hogy nem lesz örökké visszaút, és hogy valóban örökre elveszíthet, észhez tért. Azóta évek teltek el, házasok vagyunk, és most várjuk az elsõ gyermekünket. De ha nem így alakult volna, akkor sem bánnám, hogy akkor erõs voltam. Abból, amit írtál, hogy szerinte lesztek ti még együtt, egyértelmû, hogy biztos abban, hogyha akarja, te visszafogadod, és így még sokáig eljátszhat veled. Ne hagyd ezt, és bármilyen nehéz is, legyél határozott! Hidd el, megéri! Már csak a baba miatt is, milyen lenne neki, hogy hol van apja, hol meg nincs.
Szia! Nem tudom elképzelni, a helyzeted, csak veled érezni. A húgomat is elhagyta a párja, megcsalta ( a testvérem holnapra van kíírva), még a teresség elején. Mostanában kezd normálisan viselkedni, Õ is sokat meglátogatja a húgomat, kedves, normális. De sajnos ez nem az igazi. Mindig ott van valami köztük, ami soha nem fog helyrejönni. A testvérem egyedül, pár és társ nélkül "csinálta" végig a terhességet, (Sõt van egy 2 és fél éves fiúk is).Soha nem kérdezte meg a párja, hogy mi van Velük. ( csak most, a végén érdeklõdik). A testvérem nem akar békülni, nagyon megbántotta, megalázta Õt a volt párja. Én az elején azt tanácsoltam a húgomnak, hogy beszéljék meg a helyzetet. Úgy gondolom, nektek is le kell ülni és meg kell beszélnetek, hogy ki, mit akar a másiktól. Szerintem a bizonytalannál sokkal jobb a biztos, mégha az rossz is. Ha holnap hazautazol, ülj le vele, és beszéljétek át!!!! Sok sikert és sok boldogságot kívánok Nektek!!
Nõje van, száz százalék. fogadd el! most lelkiismeret furdalása is van, azért akar szinte minden nap látni.nem tud dönteni. ez van.
A kérdező hozzászólása: NEM GONDOLOM HOGY LENNE VALAKILYE, ÉS VOLTUNK IS EGYÜTT ELÉGSZER MIÓTA KÜLÖN VAGYUNK IS.NEM TUDOM MIT KELLENE TENNEM HOGY VISSZASZEREZZEM, NEM TUDOK ILYEN BIZONYTALANSÁGBAN LENNI AMIG MEG NEM SZÜLÖK.MONNDJUK SOK MINDENT NEM TUDOK CSINÁLNI, VAGY EZ VAN VAGY SZAKITOK ÉN VELE VÉGLEG.DE AZT NEM TUDOM MEGTENNI, ÉS AMIKOR EL AKARTAM KÜLDENI HOGY FELEJTSEN EL MINKET AKKOR AZT MONDTA HOGY UGYSEM ÖRÖKRE LESZ VÉGE!!!!AZT MONDJA HOGY SE VELEM SE NÉLKÜLEM, DE ILYEN NINCS ÉS HOGY NEKI IS ROSSZ MERT MÉG SOHA NEM VOLT ÍGY.
A kérdező hozzászólása: Ha százszor nem beszéltem vele akkor egyszer sem, de semmi lényegeset nem tud mondani.Néha ugy érzem hogy tele vagyok erõvel és nem érdekel, de most pl ugy érzem megbolondulok ha nem keres meg.Én imádom és szeretném ha visszajönne, és nekem is van egy fiam aki apjaként szereti õt, ezért is nehéz nagyon.
A kérdező hozzászólása: BOCS DE ÉN NEM PONTOZTAM LE SENKIT.ÉS NEM VAGYOK GYEREKES!!MARHÁRA NINCS HUMOROM GYEREKESKEDNI.ÉS NINCS IDELYE HOGY MEGCSALJON VAGY LEGYEN VALAKIJE DE HA ESETLEG MÉGIS VAN AKKOR MAJD MEGIROM NEKED!!!!MINDENKINEK KÖSZÖNÖM!!!!
Megcsal, nõje van.Te meg egy naiv vagy. Nem kellett volna lepontozd azokat akik õszintén megírták neked.Õ is butának lát h nem veszed észre! Majd könnyen megteheti máskor is. De elöbb-utóbb ráun.És tudja Õ is ezt , h csak ideig -óráig van ezzel a mostani nõjével. De ha te nem látod a fától az erdõt, akkor sajnállak.
Szerintem is van valakije, rajtad kívûl. Nem tudom meddig jútott azzal, hogy megtörtént-e köztük vagy még nem, de tutti.Amért veled lefekszik, attól még megcsalhat. 15 éve férjnél vagyok, sokszor voltunk így mint ti most hidd el.Nem amikor terhes voltam, hanem szülés után a férjemnek volt barátnõje.Attól még nem akart elhagyni, imádott engem is a gyereket is és mindent megtett értünk. Ahányszor másik nõ volt a láthatáron, mindig így viselkedett mint a tied most. Volt amikor félreálltam és majd visszafogadtam, volt a mikor megtéptem a másik nõt.Olyan is volt h hajat festettem , újruhát vettem és visszacsábítottam. Te döntsd el h most a te helyzetedben mire vagy képes.
a higanynak a gõze mérgezõ amúgy, és kénesporral lehet felszedni, bár kismamaként nem tudom az mennyire veszélyes.
valakivel szedesd fel. nem minden higanyoslázmérõ színezett aludj másik szobában. kénesporral lehet felszedni
Ha nem nyúltál bele, nem lehet bajod.
Kösz a lepontozást... Így segítsen az ember...
Azért ennyire nem tragikus a dolog, mivel nem ittad meg, nem etted meg, annyi higanynak a gõzétõl pedig az égvilágon semmi bajod nem lesz. Fõleg, mivel nem is igazi tömény higany, hanem színezett. Nyugi! Kint az utcán ártalmasabb a levegõ.
Én kénport nem szórnék szét a lakásban, de te tudod. Sima hintõpor is megteszi, rögtön amikor szeditek össze.
vegyész hallgató vagyok, és engem pontoztak le a legjobban. :D (a kénesporos vagyok)
És mi van a fogászaton használt amalgámmal? Abban is van higany.
Ha nem érintkeztél vele, semmi baj! Csak szabadulj meg a higanytól valahogy..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, azonnal felszedte a párom csak a gyöngyökkel volt baj mert nem akart feljönni, de az is megvan.A biztonság kedvéért ma beszórjuk még kénporral, de akkor nem lehetett annyi gõze sem....vagy 2 órát szellõztettünk is.Még 1x köszönöm.sziasztok
De ma már nem nagyon használnak amalgámot pont a higany miatt.
Mi használtunk, és én voltam az asszisztens. Elvileg nem értem hozzá kézzel, és kb a 6. hétig dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: a "kössz a lepontozást.....így segítsen az ember...." nek írom, hogy remélem nem nekem írta , mert én nem pontoztam le!!!és meg is köszöntem minden segítséget!!:) és még 1x köszönöm a válaszokat.

19-hetes pocis vagyok! Kb mennyibe kerül egy pici baba érkezése? Ha nem veszek mindenböl újat? Irjatok!

Legjobb válasz: Szia! Hát elég nehéz válaszolni, de megpróbálom összeszámolni,amibõl lehet, használt árat írok, amennyiért én vettem: kiságy:10000Ft Babakocsi:20000Ft Kisruhák,56-os62-es duriból:4000 Kisruha(Hazahozós ,új) tipegõ body:4000Ft Pelenka eldobós: 1 cs 2500 textil pelus 10 db Új: 2500Ft Autósülés :6000FT Kell még cumisüveg,cumi, lázmérõ ,egyéb ilyen apróság, ezeket nem vettem még meg,de ezek is újak lesznek, szerintem 10000Ft-ba ezek beleférnek. babapléd :2000Ft

Szia! Hát elég nehéz válaszolni, de megpróbálom összeszámolni, amibõl lehet, használt árat írok, amennyiért én vettem: kiságy:10000Ft Babakocsi:20000Ft Kisruhák, 56-os62-es duriból:4000 Kisruha(Hazahozós , új) tipegõ body:4000Ft Pelenka eldobós: 1 cs 2500 textil pelus 10 db Új: 2500Ft Autósülés :6000FT Kell még cumisüveg, cumi, lázmérõ , egyéb ilyen apróság, ezeket nem vettem még meg, de ezek is újak lesznek, szerintem 10000Ft-ba ezek beleférnek. babapléd :2000Ft
Tehát most kb 60000Ft-ot költöttünk, de határ a csillagos ég, a családból is kapni fogunk ruhákat, sok mindent, be lehet szerezni az ismeretségi körbõl is. Én minden hónapban veszek valamit, ha megszületik a pöttöm akkorra már csak a dokinéni által felírt dolgok maradjanak.Ja majdnem kimaradt, nem járok magándokihoz.Neked is szükséged lesz jópár dologra, a babával összefüggésben , ez nincs benne a listában
Mire megírtam, már nem az utsó listája volt, de mindegy. Én úgy számolom, h kb 150000-be megálltunk.
8:53-as vagyok, nekünk mindent meg kell venni, mert a családban, barátoknál sincs még kisgyerek; nincs mit "örökölni"
Mi mindenbõl újat vettünk, csak néhány apróságot sikerült beszerezni innen-onnan. Próbáltam visszafogni magam, tájékozódni, mi hol olcsóbb, próbáltam hülyeségeket nem megvenni, de mire a végére értem, kb. 300.000 Ft-nál tartottam. Ha a drágább dolgokat (kiságy, pelenkázó, babakocsi, légzésfigyelõ stb.) sikerült volna valahonnan "megörökölni", vagy netán ha használtan vettem volna, akkor megállt volna a költésgvetés kb. 150.000-200.000 Ft-ból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!