Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes vagyok, ha (48 db)

Hétfőn 24 órás vérnyomásmonitort tesznek rám, mert 142/86-t mértek nálam, mire számíthatok? Milyen átlagértéknél, mit szoktak tenni? 19 hetes vagyok, Ha magas lesz gyógyszert fogok kapni?

Legjobb válasz: Nekem végig magas volt, kb. ennyi, de nem adtak gyógyszert, agond, hogy a szülés után sem ment vissza. Most gyógyszer helyett fagyöngy és galagonya tablettával kísérletezek.

Nekem végig magas volt, kb. ennyi, de nem adtak gyógyszert, agond, hogy a szülés után sem ment vissza. Most gyógyszer helyett fagyöngy és galagonya tablettával kísérletezek.
Nekem ennél jóval magasabbakat is mértek (170/100!!!), aztán kiderült, hogy csak az orvosnál, mivel a 24 órás vérnyomásmérõ átlag 130/60-ast hozott ki. Ezután kéthetente kellett járnom a belgyógyászatra, mostmár hetente, mert a 38. héten járok, és otthon mérnem a vérnyomásomat. Kiderült, hogy itthon sosem megy 125/75 fölé, sõt a belgyógyászaton sem, ha megmérik, és így aztán gyógyszert sem kaptam a mai napig sem. Szóval egyelõre szerintem ne aggódj, majd akkor tudod meg, hogy valóban magas-e a vérnyomásod, mikor kielemzik a 24 órás eredményét.
Nekem 140/90 tõl irtak dopegytet.Most, hogy következik a 3trimeszter folyamatosan nö de az eddigi adagom1reggel fél este.
talán 150/90 felett adnask gyógyszert vagy 140/90 felett... Tudom, hogy nem mindegy, de most hirtelen nem vagyok benne biztos. Én kaptam dopegytet, azt szedtem + sótlan kaják és sok szénsavmentes, nitrát szegény ásványvíz. Szülés után még 4 hétig kellett szednem. Utána helyreállt minden.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy sokat idegeskedtem mostanában, de próbálok megnyugodni. Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és köszi annak a parasztnak is, aki lepontozta a válaszadóimat!

Elkezdtek jelentkezni a méhösszehúzódások (napi 3-4), illetve éjjel begörcsöl a lábam. Ha reggel beveszem az Elevitet, este meg egy szem Magne B6-ot, az jó? Vagy máshogy szedjem őket? (Esetleg több Magne B6-ot? ) Köszönöm.19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, hogy ha felhívnád az orvosod, vagy egybõl bemész a kórházba. 19 hetesen ez nem a legjobb. És az elevit, meg a MagneB6 nem fog csodát tenni. Szerintem.

A legjobb az lenne, hogy ha felhívnád az orvosod, vagy egybõl bemész a kórházba. 19 hetesen ez nem a legjobb. És az elevit, meg a MagneB6 nem fog csodát tenni. Szerintem.
Nekem napi 3*2 MagneB6-ot kellett szednem 14 hetes koromtól keményedés miatt. De mindenképpen orvost kérdezz meg!
Menj dokihoz. A magnézium nyugtató hatású, az épp jó, de ezt a doki mondja meg, nehogy baj legyen.
A MagneB6 pont méhösszehúzódásokra+görcsökre van.Én mindig szedek 3*1-et, de, ha görcsölök egy kicsit veszek be plusszba, és jó.Most vagyok 30 hetes.
Utolsó vagyok.Tehát, ha görcsölsz vagy keményedel, nyugodtan vegyél be MagneB6-ot.De kérdezd meg az orvosod, õ is ezt fogja mondani.
a magne b6-ból nagyon kevés az egy szem.én abból napi 3-at szedtem, aztán áttértem a béres magne b6-ra mert az gazdaságosabb.az sokkal nagyobb dózisú, abból egyet szedek.tényleg ajánlatos lenne felkeresned az orvost.
nekem 13 hetesen írta fel a doki a magneb6-t, keményedésre! reggel délben, este... mst 24 hetesen már 4-5-t szedek, fõleg ha front van... szóval nem ártasz ha nem egyet veszel be belõle, mert sztem az nem fog hatni, de kérdezd meg a dokid!!!
Kérj az orvosodtól Magnesii Citricit. Csak receptre adják, de olcsóbb, mint a recept nélküli magnézium.

19.hetes vagyok és ma is nagyon felidegesítettem magam! Még a fejem is elvörösödött! Aztán haza értem és megijedtem mert összehúzódott a méhem, 1 gombócba az egyik oldalon és nem éreztem a mozgását! Ugye nem lesz baja? Érezném ha baja lenne?

Nagyon megijedtem!Sírtam is!Most már izeg mozog-tehát nem lehet baj,ugye?Úgy szeretem!:-)

Legjobb válasz: Nyugodj meg, biztos minden rendben van, fõleg ha mozog már a pici. Azért komolyabb egészségügyi problémának kellene bekövetkezni ahhoz, hogy bármi baj legyen vele. Pihenj ma este, vegyél egy meleg zuhanyt,közben beszélj a babához, kényeztesd magatokat, maszírozd simogasd a hasad testápolóval! Sok Boldogságot! 19 hetes kismama

Nyugodj meg, biztos minden rendben van, fõleg ha mozog már a pici. Azért komolyabb egészségügyi problémának kellene bekövetkezni ahhoz, hogy bármi baj legyen vele. Pihenj ma este, vegyél egy meleg zuhanyt, közben beszélj a babához, kényeztesd magatokat, maszírozd simogasd a hasad testápolóval! Sok Boldogságot! 19 hetes kismama
Kiserteties... ez ez ilyen nap volt, ugy latszik! Szinten 19 hetes kismama vagyok, es engem is sirasig idegesitettek (ugyintezo...) es az en pocim is kemeny. Vettem be Magneziuomt, lepihentem, es utana lezuhanyoztam a derekam es a ocim finom meleg (nem forro!) vizzel. Most mar jo :) Ez kellemetlen, es aggodasra kesztet minket, de semmi komoly baja nem lesz :)
Na csajok ez tényleg hihetetlen. 19 hetes vagyok és a hivatali ügyintézõktõl frászt kapok, nem is tudom hogy lehet nyugodtan stressz nélkül kihordani egy kisbabát, veszélyeztett vok, de eszméletlen mi papírmunka van ezzel. Na mindegy... A lényeg hogy a bébim 16. hetes kora óra mocorog szépen rendszeresen sõtt nagyon erõsen, viszont ma nem igazán éreztem nagyon félek, én felhívtam a védõnénit és holnap megyek szívhangra. Nem nyugszom míg nem hallom, hogy jól van. Nagyon félek Szurkolok nektek is, és KITARTÁS
Nem lesz baja.De miért nem szedsz Hova nyugtatót, ha sokat idegeskedsz?Az biztosan segít!

19 hetesek vagyunk, egy hete érzem, hogy mozog a babóm, akkor jó ha sokat mozog, vagy akkor valami nem tettszik neki és azért mozog sokot?

Ha biciklizem utána eléggé aktív akkor nem szereti ha biciklizem?

Legjobb válasz: Nekem is 18 hetesen mozdúlt meg elõször a kis drágám, teljesen változó az aktivitása, de szerintem idõvel minden kismama kitapasztalja mi tetszik a pocaklakójának és mi nem. Ha én beszélek a kicsikémhez mindíg válaszol egy rúgással, a férjemnek pedig kedveskedni kell, a kicsi lányának, hogy rúgjon, ha hajat mosok nem szereti mert akkor nagyon elkezd rúgni vágni, szóval szerintem lassan ki lehet ezt tapasztalni, beszélj hozzá minnél többet, mert biztos létezik ez e hihetetlen kötelék ami az anyuka és a pocaklakója között van, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:)

Nekem is 18 hetesen mozdúlt meg elõször a kis drágám, teljesen változó az aktivitása, de szerintem idõvel minden kismama kitapasztalja mi tetszik a pocaklakójának és mi nem. Ha én beszélek a kicsikémhez mindíg válaszol egy rúgással, a férjemnek pedig kedveskedni kell, a kicsi lányának, hogy rúgjon, ha hajat mosok nem szereti mert akkor nagyon elkezd rúgni vágni, szóval szerintem lassan ki lehet ezt tapasztalni, beszélj hozzá minnél többet, mert biztos létezik ez e hihetetlen kötelék ami az anyuka és a pocaklakója között van, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:)

Szeptember 10én volt az utolsó mensim. Asszerint 19 hetes vagyok, a peteérésem szerint 17 melyiket kövessem? Ha a peteérésem szerint nézem akkor nem júni 17 hanem júni 23án szülök.

Legjobb válasz: Szia! Én február 10-re vagyok/voltam kiírva ehhez képest mivel mindig kisebb a baba 1.5-2 héttel a doki szerint 24.-e körül kéne szülni. Hozzáteszem,h. én rendszertelenül menstruáltam kb.2 havonta. Ez inkább a végén nagyon fontos nehogy megindítsák a szülést túlhordás miatt amikor még gyakorlatilag 40 hetes se vagy mert annak könnyen lehet császár a vége.

Szia! Én február 10-re vagyok/voltam kiírva ehhez képest mivel mindig kisebb a baba 1.5-2 héttel a doki szerint 24.-e körül kéne szülni. Hozzáteszem, h. én rendszertelenül menstruáltam kb.2 havonta. Ez inkább a végén nagyon fontos nehogy megindítsák a szülést túlhordás miatt amikor még gyakorlatilag 40 hetes se vagy mert annak könnyen lehet császár a vége.
Hát az az egy hét nem oszt nem szoroz....De mensi alapján szokott lenni a kiírás.
Én szintén a menzi szerint azt hittem 19 hetes vagyok, a nõgyógyászom szerint ennél 3-4 nappal fiatalabb, a genetikai UH-on pedig 18 hetesnek mérték a babát és ezutóbbi számít.
MINDENKI az utolsó mensitõl számol!Késöbb az ultrahang mondhat fiatalabbnak, idõsebbnek.
Szia Szeptember 10óta vagy terhes!!!!! És kutyát macskát nem érdekli, hogy akkor kezdtél el épp vérezni és a peteérésed 24körül volt. Nem mindenkinek 14napra van a PÉ, így könnyebben számolnak. Amúgy mindenhol úgy írják, hogy abban a pillanatban, hogy nem jött meg 4hetes terhes vagy!!! Majd az UHk alkalmával fogják a méretek alapján mondani, hogy kisebb, nagyobb. De a terminusod akkor is jún 17:) Picike tudni fogja mennyi idõs, és ki akar e jönni.

19 hetes vagyok! Ti hogy viselitek ezt az idöt? Nekem tegnap és ma is fáj a derekam és fájogat a hasam alja mint ha megakarna jönni. Más is igy van? Vagy csak növünk?

Legjobb válasz: Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!

Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!
Nõttök is, meg front is van szerintem, és lehet hogy érzékenyebb vagy rá mint terhesség elött.Magne B6 a hasfájásra, görcsökre és sok folyadék, pihenés.Mást nem tudok mondani, remélem hamar vége lesz nálam is.Kezdek olyan lenni mint egy zombi:D Kitartást!
szia, Én 17 hetes vagyok a 2. babóval. Nyugi nincs semmi baj, ez teljesen normális. Még nõ a méhed, nõ a baba teljesen természetes, hogy fáj. Mondjuk engem most annyira nem visel meg (kopp-kopp) mint az elsõ. Gondolom már a taró szallagok kellõképpen meg vannak nyúlva. De a derekam nekem is fáj. Valószínû a rá nehezedõ súly miatt.

14 hetesen elsoszor rugot egy nagyot ritkan rug kb 2 naponta 1-et ha rug mikor lesz az hogy folyamatosan rugni fog? 19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, engem már a 25. héttõl kezdve, 10 percre sem hagyott békén a Csöppem. :)

Ha jól emlékszem, engem már a 25. héttõl kezdve, 10 percre sem hagyott békén a Csöppem. :)
Én 17 hetesen éreztem elõször, onnantól kezdve hébe-hóba.A 21.héten beállt arra, hogy reggel este.Most 25 hetesek vagyunk, reggel este ugyan úgy megmaradt, + egyre többet érzem már napközben is. Folyamatosan szerintem soha nem fogjuk érezni a mozgást, mivel nem fognak folyamatosan nagy erõvel mocorogni.
17 hetesen éreztem elõször és kb a 19.héttõl napi többször is rugdál :) 20 hkm
Én az elsö konkrét rugást 20hetesen éreztem.Azóta minden nap rug többször is.ha Apa a pocimra teszi a kezét és beszél hozzá, akkor meg teljesen beindul :)

Miért kényelmetlen háton feküdni? Nekem olyankor feszül nagyon a hasam. Árthatok a babának, ha félig hason alszom? 19 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! És egyre jobban feszülni fog, ahogy nõ. Jobb, ha rászoksz az oldalon alvásra, mert néhány hét mulva már máshogy nem lesz kényelmes. A 35. hét után már ugy sem:-( Üdv:37 hetes kismami

Szia! És egyre jobban feszülni fog, ahogy nõ. Jobb, ha rászoksz az oldalon alvásra, mert néhány hét mulva már máshogy nem lesz kényelmes. A 35. hét után már ugy sem:-( Üdv:37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm! boldog babavárást!
Ez igy igaz, sehogy nem lesz jo idõvel. Ugyhogy amig neked félig hason fekve jo, vagy máshogy , addig használd ki. ha a babának valami nem lesz kényelmes, hidd azt neked jelezni fogja. 40hetes babás
Szia! Tényleg nem fogsz sokáig háton feküdni, de az is lehet hogy hamarosan meg kell tanulnod ülve aludni. Nekem hányingrem volt háton vagy az oldalamon, a baba is össze-vissza ficánkolt. Úgyhogy a vége felé már tényleg sehogy sem jó! Amióta megszületett bárhogy tudok aludni, ha a picim is akarja. Kellemes babavárást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája.

19 hetes vagyok ártok a picuromnak azzal ha koncertre szeretnék menni?

Legjobb válasz: Azért az, hogy a koncerten értelemszerûen csak tömegben lehet lenni és ki kell tennie magát annak, hogy megütik és megtapossák nem egészen igaz. Én speciel 18 hetesen voltam Bikini koncerten a ZP-ben. Aki valaha járt ott, az tudja jól, hogy csak a színpad elõtt közvetlenül van tömeg (ott sem akkora, tekintve, hogy nem egyedi alkalom a koncert, hanem nyáron minden nap van), a bejáratnám nem kell órákat várni. Szépen bementünk, a színpadtól és a hangfalaktól kicsit távol, de még élvezhetõ közelségben leültünk egy asztalhoz, a régi idõk emlékére megittam egy bambit és élveztem az estét. És koncerten voltam. Nem komolyzenei koncerten. Szóval ennyit errõl. Természetesen egy Prodigyt nem vállalnék be a szigeten, és Red Hot Chilire sem mentem el Londonba, pedig már megvolt rá a jegyem, de az tényleg nem kismamának való. Koncert és koncert között is rengeteg a különbség!

Azért az, hogy a koncerten értelemszerûen csak tömegben lehet lenni és ki kell tennie magát annak, hogy megütik és megtapossák nem egészen igaz. Én speciel 18 hetesen voltam Bikini koncerten a ZP-ben. Aki valaha járt ott, az tudja jól, hogy csak a színpad elõtt közvetlenül van tömeg (ott sem akkora, tekintve, hogy nem egyedi alkalom a koncert, hanem nyáron minden nap van), a bejáratnám nem kell órákat várni. Szépen bementünk, a színpadtól és a hangfalaktól kicsit távol, de még élvezhetõ közelségben leültünk egy asztalhoz, a régi idõk emlékére megittam egy bambit és élveztem az estét. És koncerten voltam. Nem komolyzenei koncerten. Szóval ennyit errõl. Természetesen egy Prodigyt nem vállalnék be a szigeten, és Red Hot Chilire sem mentem el Londonba, pedig már megvolt rá a jegyem, de az tényleg nem kismamának való. Koncert és koncert között is rengeteg a különbség!
Szia, én 12 hetes múltam 3 nappal, amikor elmentem a Madonna koncertre Bécsbe. Több mint 50.000-en voltunk, de lökdösõdés, meg durvulás nem volt, pedig állójegyet vettünk. Mondjuk amíg el nem kezdõdött addig én végig ültem. 3 hungarocell darabot egymásra tettünk, azon ültem, majd a koncerten arra álltam, és így jobban láttam...Nem bántam meg, hogy elmentem, bár a dokim le akart beszélni róla... Szerintem is sok függ attól, hogy milyen a koncert. Ha nem pogóznak melletted, és nem a legnagyobb tömegben akarod végigverekedni magad, talán nem lesz baj...a végén is várd meg míg már oszlik a tömeg...Jó döntést!
Hát én is szeretem a koncerteket, de olyan lökdösõdés, meg tömeg szokott ott lenni, én a helyedben most nem vállalnék be ilyet.
Én sem ajánlanám a koncertet mert nem ér annyit hogy valaki megüsse a hasad!! jobb félni mint megijedni 18 hetes kismami
Varjatok, en eddig kétféle koncerten voltam :D Az egyik a komolyzenei (pl müpában a carmina burana), szerintem oda simán mehetsz, ha van elegáns kismamarucid (vagy ha rádmegy vmelyik régi csini ruhád). A másik meg az ugrabugra koncert (metal meg rock koncertek), na oda véletlenül se, még akkor se, ha nagyon vigyázol, mert mas nem fog!
Nem ártasz vele, menjél nyugodtan. Én is szoktam. Csak vigyázz meg ne üssenek a tömegben. Üdv 29 hetes kismami
Én 20 hetesen a saját lagzimon vettem részt, ott is nagyon hangos volt a zene, ugrabugri is volt, meg rángattak is, de semmi bajom nem lett. Szeritem nyugodtam vállald be, persze nem az elsõsorban kell csápolni. Ja, és közel legyen a WC :-D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Igen, a külsõ méhszáj egy újjnyira nyitva.Nem mondta hogy sok fekvés, és pihenés?Nekem a 21. héttõl 1.5100 az adat, tehát rosszabb mint a tiéd.Most vagyok 28 hetes, sokat fekszek, pihenek, nem nagyon járkálok csak minimálisan.
Nekem a 19. héttõl 3100-as az adat. Normális érték, nem is szólt semmit a doki. Én személy szerint állandóan talpon vagyok, jó ha 2-3 napot tudok egy héten pihenni. 37+4 hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!