Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes még nem (67 db)

Baj, ha 19. hetesen még nem érzem a babámat mozogni? Első baba, mellső falon mélyen tapad. Uh. Jövőhéten lesz, 12 hetes kora óta nem láttam, és egy kicsit be vagyok rezelve.

Legjobb válasz: Biztosan minden rendben van,ne idegeskedj!Az elsõ babámat én is 18 hetesen éreztem elõször,és nem is voltam biztos benne,hogy õt érzem.Nyugi,hamarosan bejelentkezik a kicsid :)

Biztosan minden rendben van, ne idegeskedj!Az elsõ babámat én is 18 hetesen éreztem elõször, és nem is voltam biztos benne, hogy õt érzem.Nyugi, hamarosan bejelentkezik a kicsid :)
Szia, nekem is ezek a paramétereim (mellsõ fali, mélyen tapadó lepény). Kerek 20 hetes voltam, amikor elõször tutira mondtam, hogy a babócát érzem. Utána egy -két napig megint semmi, most kb 4 napja érzem minden nap (22 hét), de most is csak inkább akkor, ha hanyatt fekszem. Amúgy vékony alkatú vagyok. Amúgy amikor én 17 hetesen elkezdtem aggódni, hogy még nem mocorog, a védõnõ is és az orvosom is azt mondta, hogy semmi gond, mellsõ fali lepénnyel van aki csak 22 hetes korától érzi. Én amúgy beszereztem egy szívhang hallgatót, elég hamar meg szoktam találni és engem megnyugtat. No para!
hát, a "lehet hogy õt érzed" re azt mondanám, hogy biztos :) Nekem a dokim mondta a szívhang hallgatót, nem használom minden nap, csak akkor, ha hanyatt fekve sem érzem egy darabig, és alkalmanként 1-2 perc max, míg megtalálom. Kicsit hallgatózom és ki is kapcsolom, nem akarom túlzásba vinni és izgatni Õt. Angel Sounds a neve, 8900 Ft volt, van hozzá elem, zselé (kb 4 alkalomra elég), fülhallgató két bemenettel, így egyszerre tudjátok hallgatni apával. Bár sokan ellenzik (amiatt, amit Te is mondtál, meg ha úgy fordul a pici, sokáig nem találni a szívecskéjét, és attól anyuka még jobban megijed stb.), de szerintem ésszel és mértékkel használva nem árt, ha még is ijed a baba egy kicsit, tán még mindig jobb, mintha esetleg órákon keresztül aggódsz, hogy vajon minden okés-e odabenn...hm de persze ez csak az én véleményem...
Milyen Uh lesz jövõ héten? A 18 hetes genetikait csak az AFP eredményével nézik meg, neked még nincs meg az AFP? Akkor hogy vagy 19? Valami nem kerek nekem:)
A kérdező hozzászólása: Mikor beszéltem a védõnõvel errõl, azt mondta, hogy még nem baj.Jah, amúgy meg van helye :D mivel 70kg-val indultam.Sokszor arra gondolok, hogy lehet hogy érzem, csak azt gondolom, hogy nem õ.Most várom az AFP-eredményemet, és állítólag jövõhéten meg kellene jönnie 2 hét után, és utána uh, remélem minden rendeben lesz.A hasam szépen növöget, amúgy abból azt gondolom, hogy minden oké.A szívhanghallgatóra én is gondoltam, de nekem azt mondták, hogy nem szereti a kisbaba, zavarja õt, megijed tõle.Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért vetted?
Pont ugyanezt éltem át, mit te. A 20. hét végén, mintha éreztem volna valamit, de nem voltam benne biztos. Kb. a 21. héttõl minden nap érzem :D . Mostmár tudom, hogy a "nem biztos" is õ volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam tudom hogy minden rendben van!Köszi a segítséget. 14:47 Igen, az AFP eredményemet várom a hétre, és után megyek uh-ra mert már 2 hete 17 hetesen voltam, így már érted?
Nálam csak akkor csinálták meg a 18 hetes UH-ot, ha megvolt az AFP eredménye, még mindig nem jött meg az eredményed?
A kérdező hozzászólása: Március 5-én voltam, és azóta semmi eredmény!

Nem baj hogy 19 hetesen meg nem erzem a babam mozgasat?

Elso babamat varom es voltam par napja UH-n, a babam aktiv, egezseges. Azt mondjak amikor eloszor erzem majd hogy a baba mozog biztosan tudni fogom hogy o az. Az orvos szerint 1 heten belul kellene erezzem...Kicsit szomoru vagyok mert mas kismamak erzik mar 16-17 hetes kortol..

Legjobb válasz: Szia! Ne szomorkodj! Az én babám 22. hetes és csak a múlt héten éreztem elõször, azóta is csak alig. De nekem kemény izomzatú a hasfalam, mert aktivan sportoltam. Esténként pici bugyborékolást érzek, ami már az Õ mozgása. Nyugi! Majd biztos keménykedik a kicsink. Sok boldogságot

Szia! Ne szomorkodj! Az én babám 22. hetes és csak a múlt héten éreztem elõször, azóta is csak alig. De nekem kemény izomzatú a hasfalam, mert aktivan sportoltam. Esténként pici bugyborékolást érzek, ami már az Õ mozgása. Nyugi! Majd biztos keménykedik a kicsink. Sok boldogságot
Én a 19. héten éreztem elõször, de akkor még nem voltam bizos benne, hogy õt érzem. Igazából csak 1-2 hét múlva tudtam biztosra beazonosítani, hogy ez magzatmozgás. Ne aggódj, biztosan hamarosan érezni fogod. Meg aztán alkat kérdése is ki mikor érzi elõször, állítólag a vékonyabb nõk hamarabb, a dundibbak kicsit késõbb érzik meg. Ha a babád egészséges, pár hét különbségnek nincs jelentõsége.
Szia! 31hetes terhes vagyok és én is csak a 21.héten éreztem elõször a babám mozgását. Ne aggodj, jelezni fogja, hogy õ ott van! Sok sikert!

19 hetesen még nem érzek rúgásokat, csak ilyen mocorgásokat. Ez normális?

Mellsõ fali a lepényem.

Legjobb válasz: Teljesen, van aki még ennyit sem érez. Még nagyon pici a baba, a lepény elhelyezkedése miatt pedig egyébként is másképp lehet érezni. Rendes rugásokat még egy jó darabig nem fogsz érezni.

Teljesen, van aki még ennyit sem érez. Még nagyon pici a baba, a lepény elhelyezkedése miatt pedig egyébként is másképp lehet érezni. Rendes rugásokat még egy jó darabig nem fogsz érezni.
Én nekem sohasem rúgdosott a babám. Inkább csak úgy mocorgott. :)
Nekem 20. héten rúgott egyet, és nekem is mellsõ fali volt a lepény. Egyáltalán nem pillangószárny rebegtetéshez hasonlított, ahogy mondani szokták, hanem rúgott egy nagyot a hasamba! :-)


19. hetesen még nem érzem mozogni a babát? Szívhangfigyelővel viszont jol hallani.

Lehet csak azért mert nagyon akarom hogy érezzem meg ideges is vagyok az amnio eredménye miatt hogy minden rendbe legyen ma van 2 hete hogy levették remélem nem telefonálnak, azt írják sokan az a vízválasztó.

Legjobb válasz: én sem éreztem még akkor!valaki elõbb valaki késõbb érzi! nyugodj meg minden rendben van!:)

én sem éreztem még akkor!valaki elõbb valaki késõbb érzi! nyugodj meg minden rendben van!:)
Semmi baj hogy nem érzed.van aki még a 21. héten kezdi el érezni.Nyugodj meg, ne idegeskedj!Hamarosan érezni fogod!24 hkm
én is csak a 21. hét tájékán kezdtem érezni, attól kezdve viszont minden nap és egyre erõteljesebb. örülök is, hogy nem elõbb, mert frászt kaptam volna, ha egyszer már megérzem és utána napokig/hetekig semmi.. így viszont mindennap bejelentkezik és nagyon megnyugtató érzés :) 27 hkm

Baj van? Ma vagyok 19 hetes. Még nem érzem a baba mozgását.

3 hete voltam dokinál, akkor minden rendben volt. 4 nap múlva kell mennem ismét. Nagyon aggógom.

Legjobb válasz: Ne izgulj általában 20. héttõl kezdve fogod érezni. Ha kicsit duci vagy akkor állítólag késõbb. Ha a doki szerint minden ok akkor nyugi. Esetleg próbálj meg ellazulni és hanyatt feküdni hátha úgy megérzed. 10 hónapos kisfiú anyukája

Ne izgulj általában 20. héttõl kezdve fogod érezni. Ha kicsit duci vagy akkor állítólag késõbb. Ha a doki szerint minden ok akkor nyugi. Esetleg próbálj meg ellazulni és hanyatt feküdni hátha úgy megérzed. 10 hónapos kisfiú anyukája
Szia én is duci vagyok és nyugi nekem a 20.héten mozdult meg legalábbis én akkor éreztem már 28 hetes vagyok de már a párom is érzi majd kirugja a kisasszony a ház oldalát!Néha "kellemetlen"anyira mozog boxol rug forog majd meglátod ne parázz jol van és fog mozognni! Üdv 28 hetes km
Én is duci vagyok, 23.héttõl éreztem, de akkor se aktívan és rendszeresen.
70 kilóval lettem terhes, most 20 hetes vagyok, és nem érzem. Pedig semmi baja, él és virul, és az UH-n nagyonis virgonc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást. Elég duci vagyok: 170cm/90kg.
Szia! Nem jelenti azt hogy ha duci vagy nem érezheted elöbb. Most várom az elsõ babámat (104 kilóval lettem terhes) és nekem 15 héttõl már rendszeresen mozgott napi 2-3 alkalommal hajnalban éreztem és a 18 héten mentem uh.ra mert nem mozgott utánna. egy hétig nem is éreztem semmit. Lehet hogy már megmozdult csak ezek még annyira kis finom mozgások hogy átsiklasz felette ha csinálsz is valamit közben. Én ahogy ültem a gépnél összegörnyedve akkor éreztem elöször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Kicsit megnyugodtam. Az is vígasztaló, hogy van még rajtam kívül duci kismama. A váróban csupa vékony, nagyon kecses kismamával találkozom. Nekem meg nem is látszik a pocakom, csak hogy jó húsban vagyok. :) Boldog babavárást mindnyájatknak!
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg elsõ baba lenne, 3 sikertelen terhesség után (5., 6., 10. héten elveszítettem õket).
A kérdező hozzászólása: Gratula a 10 hónapos kisfiú anyukájának!

19 hetesen meg nem ereztem egyszer sem a babankat. Ugye nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Nem baj van akinél kitolódik 24 hétig ez normális úgy olvastam. Attól is függ hogy hol van a méhlepény mert az is felfog az ütésbõl. Nekem melsõfali ezért én is késöbb kezdtem el érezni Õt. Akörül mint Te vagy most.

Szia! Nem baj van akinél kitolódik 24 hétig ez normális úgy olvastam. Attól is függ hogy hol van a méhlepény mert az is felfog az ütésbõl. Nekem melsõfali ezért én is késöbb kezdtem el érezni Õt. Akörül mint Te vagy most.
Szia!nekem is mellsõfali, én a 20.héten éreztem elõször, de tutira a 21.-en.no para.24+5hetes
Én pontosan 18+5 hetes voltam, amikor éreztem 3 rúgást egymás után. Elõtte is volt olyan, mintha éreztem volna valami kaparásfélét néha, de nem voltam benne biztos. Nekem is mellsõ fali a méhlepényem. Azóta már majd kirúgja néha az oldalamat, sõt pontosabban már rúgni nincs helye, csak próbálkozik, de azt keményen(-: Ne aggódj! Hamarosan érezni fogod(-:
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves Kismamik, én nem tudom az én méhlepényem hol helyezkedik el.Kellemes babavárást'

Kb 3-4 hete éreztem valami bugyborékolást, pár napig azóta meg semmi, most vagyok 19 hetes, miért nem érzem a babám?

Legjobb válasz: Én 22hetes vagyok és nálam is elõfordul,hogy nem mindig érzem,hogy mozogna a babám.De ilyenkor nem szoktam aggódni,mert biztos alszik.Biztos lesz olyan ídõszak neked is mikor egésznap lubickol és majd az fog zavarni.Türelem és ne idegesítsen,hogy nem mindig érzed. Boldog babavárást.

Én 22hetes vagyok és nálam is elõfordul, hogy nem mindig érzem, hogy mozogna a babám.De ilyenkor nem szoktam aggódni, mert biztos alszik.Biztos lesz olyan ídõszak neked is mikor egésznap lubickol és majd az fog zavarni.Türelem és ne idegesítsen, hogy nem mindig érzed. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: köszi, neked is!
Én a 20. héttõl érzem intenzíven. Kitartás!! Minden jót, 24 hetes kismami
Én is hol érzem, hol nem. Még mindig nagy helye van, elfér bõben, ezért érezzük csak ritkábban, de hamarosan beindul majd. :)

Lehetséges, hogy 19 hetesen 4D-s ultrahangon még semmit nem tudnak mondani a baba nemére?

15 hetesen azt mondta a doki, hogy látná de nem úgy fekszik. Aztán 17 hetesen mikor vizsgált elfelejtettem megkérezni és már mikor fel voltam öltözve akkor kérdeztem meg. Erre azt mondta, hogy legközelebb vizsgálat közben kérdezzem, mert õ most konkrétan azt nem figyelte nem emlékszik rá. Ma megint voltam vizsgálaton, vizsgálat közben mondtam nézzünk már rá akkor hátha most lát valamit, de azt mondta most ezzel nem kell foglalkozni, meg egyébként is úgy fekszik, hogy nem látja. Lassan már úgy érzem direkt nem akarja elmondani. Vagy ez tényleg lehetséges hogy 19 hetesen még semmit nem lát?

Legjobb válasz: 4d 19 hetesen azerintem azert lehet latni. 2d-n elofordulhat ha ugy fekszik akkor nem latszodik. Ismerosomnek is 32 hetesen tudtak megmondani h mije lesz addig nem mutatta magat. Igaz nem votlak 4d vizsgalaton akkormeg. Most 4d-n voltal? Mert ott azert tuzetesebben megnezik nem is nagy meg h ne lassa meg mije van. Mondjuk tapasztalatom nincs eteren mert 18 hetes voltam mikor 2d-n siman megmondta h lanyom lesz mert pont ugy fordult h tisztan latszodott. Es lany is lett. :-). Van akinek 12. heten is megmondja jol a doki h mije lesz.:-)

4d 19 hetesen azerintem azert lehet latni. 2d-n elofordulhat ha ugy fekszik akkor nem latszodik. Ismerosomnek is 32 hetesen tudtak megmondani h mije lesz addig nem mutatta magat. Igaz nem votlak 4d vizsgalaton akkormeg. Most 4d-n voltal? Mert ott azert tuzetesebben megnezik nem is nagy meg h ne lassa meg mije van. Mondjuk tapasztalatom nincs eteren mert 18 hetes voltam mikor 2d-n siman megmondta h lanyom lesz mert pont ugy fordult h tisztan latszodott. Es lany is lett. :-). Van akinek 12. heten is megmondja jol a doki h mije lesz.:-)
A kérdező hozzászólása: Igen, 4D-n voltam és ez ami fura, hogy sokan írják már a 12. héten tudták én is picit reménykedtem hátha, na de most már nagyon kíváncsi vagyok. Vásárolgatni addig meg nem is merek/tudok míg nem tudom. Tudom sokan direkt nem is akarják tudni csak majd a szülésnél, de én valahogy nyugodtabb lennék és valahogy kicsit jobban személyesíteni is tudnám, így még neven se gondolkoztunk, mert elõre nem akarom magam beleélni:)
a kérdésben egy dokiról van szó? csak mert nálam 4 bõl 3 doki meg tudta mondani már 11 hetesen szóval a helyedben én mással megnézetném és nagyon nem tetszik ez nekem, hogy 4d-sen ilyen alapvetõ dologgal nincsenek tisztában, amikor sokkal "nehezebb" dolgokat is ki kell vele tudni mutatni!
A 4d ráadásul nem tb-s vizsgálat azért te fizetsz külön! Így kérheted h mit nézzenek meg rajta elõször. Sõt nekem azzal kezdte a nõci aki csinálta a 4d-s vizsgálatot h szeretnénk-e tudni h mi a neme. Nemh még meg sem mondja. Azért ez szemétség tõle. Ha ennyire nem lát akkor csináljon ilyen vizsgálatot ha meg nem akarja megmondani váltanék azonnal.
A kérdező hozzászólása: Igen ugyanannál a dokinál voltam mindhárom alkalommal. A terhesség kezdetén voltam másnál aki csak hüvelyi ultrahanggal tudta nézni, ott érthetõ volt, hogy nem látja. Ezért nem fizettem, kötelezõ a vizsgálat minden terhesgondozás után. Itt ahova járok(Szeged), itt 4D van. Arra is gondoltam lehet a 20. hétig nem akar semmit mondani nehogy aztán kiderüljön, hogy mégsem az. Ismerõsömnél pl. kisfiút mondtak, nevet is választottak, vásárolgattak is és 5 hónaposan derült ki, hogy kislány. Szóval ilyesmire tudok esetleg gondolni, hogy addig nem akar biztosat mondani. De azt nem akarom elhinni, hogy nem lát semmit, mert nem úgy fekszik stb...
Nekünk az elsõ gyerekkel már a 12. héten megmondta, a másodiknál a 18. hetin még nem látta, mert a lába között volt a köldökzsinór, a 21. hetin már másképp feküdt, akkor megmondta. Mindegyik 2d-s gép volt és fiúk.
javaslom menj másik dokihoz is! ami amúgy sem árt, márcsak a szakértelem tekintetében sem. sõt. én speciel idõs doktorokban nem is bízom, meg van rá az okom, hosszú lenne a sztori.
A kérdező hozzászólása: Ez egy viszonylag fiatal, olyan max 40 körüli doki lehet. Jövõhéten amúgy is mennem kell erre a kötelezõ genetikai uh-ra, oda másik dokihoz kell menjek, remélem õ tud már mondani majd valamit..
írd meg nekünk is, ok?

1, 5 hét múlva megyek a 19 hetes uh-ra. Már lehetséges, hogy kiderüljön a baba neme? Mikor fogom érezni a babát? Még csak pukkanásokat érzek meg csikit. Köszi!

Legjobb válasz: Hát ha már érzed a csikit, akkor már érzed a babád! :) És bizony ez szépen egyre erõsebb és biztosabb lesz! Én 17 hetesen éreztem elõször, a 18. héttõl pedig folyamatosan és egyre erõsebben! És persze, meg tudják mondani már ilyenkor, hogy mi lesz, de a babádnak is akarni kell! Ha szégyenlõs, akkor pech! Nekünk a 28. hétig takarta magát. Bár a 19. héten azt mondta a doki, mintha fiút látna, de nem biztos. Így nem éltük magunk bele. De aztán már a 28. héten tuti lett. Láttuk a kis kukiját! :) Minden jót! 32 hetes kismami

Hát ha már érzed a csikit, akkor már érzed a babád! :) És bizony ez szépen egyre erõsebb és biztosabb lesz! Én 17 hetesen éreztem elõször, a 18. héttõl pedig folyamatosan és egyre erõsebben! És persze, meg tudják mondani már ilyenkor, hogy mi lesz, de a babádnak is akarni kell! Ha szégyenlõs, akkor pech! Nekünk a 28. hétig takarta magát. Bár a 19. héten azt mondta a doki, mintha fiút látna, de nem biztos. Így nem éltük magunk bele. De aztán már a 28. héten tuti lett. Láttuk a kis kukiját! :) Minden jót! 32 hetes kismami
Igen, ilyenkor már látható. Különösen a fiú:) Nekem 17 hetes ultrahangon mutatta a doki, én is jól láttam!
Nálunk a 18. héten látszott a neme. 1-2 hét mulva már tutira erösen fogod érezni, legalábbis nálam igy volt, 19 hetesen már kaptam a rugásokat :)
Én most 18 hetes vagyok holnap megyek uh-ra. Remélem kiderül, hogy mi lesz az én kis drágám. Már érzem a mozgását nagyon jó érzés. :)
Szia! A babát érzed bizony, ugye fantasztikus érzés? Sajnos nálunk csak a 31. héten derült ki a neme, mert elõtte farfekvéses volt, üldögélt, és még a köldökzsinórt is odapakolta, nehogy meglássuk. Ilyenek a kiscsajok... Remélem, Nálad jól látszik majd! Boldog babavárást!
Szia! Nekem a 13 hetesen mondta a doki, hogy valószínû fiú, a 18 hetesen pedig meg is mutata a bizonyítékokat! :) A babát pedig már most is érzed, nekem is olyían mintha kis buborékok pukkannának el, nagyon jó érzés! :) 19 hetes km
Szia! Én 17+4 naposan voltam és már látszott a kukaca :) És gratulálok, hogy már érzed a babád ;) Sok boldogságot 18+3 hetes kismami
Szia!Igen nagy esély van arra, hogy megmondják a babád nemét ha Õ is úgy akarja :-) Igyál elõtte colát vagy egyél csokit UH elõtt kb 30 perccel, és hátha fog mozgolódni.Nekem bevált.A kis pukkanások már a babád, rúgásokat és 21 hetes korom körül tapasztaltam, de kicsit duci vagyok.Hamarosan Te is érezheted.Minden jót kívánok nektek.Boldog babavárását. 22 hetes
Szia! Nekem pont a 19 hetes uh-n mondtak meg h lany a pocaklako:) Jo babavarast!udv:28 heteske

Mennyi az esélye annak, hogy 19 hetes uh-n meg tudják mondani a gyerkőc nemét?

Legjobb válasz: Már nagyobb rá az esély. Nekem 16 hetesen már 100%-ra mondták, majd utána 19 hetesen is. S bejött a tipp. :) Ha jó a doki és a gép, ha jól helyezkedik a baba, akkor már van rá bõven esély, hogy megtudd milyen nemû.

Már nagyobb rá az esély. Nekem 16 hetesen már 100%-ra mondták, majd utána 19 hetesen is. S bejött a tipp. :) Ha jó a doki és a gép, ha jól helyezkedik a baba, akkor már van rá bõven esély, hogy megtudd milyen nemû.
A kérdező hozzászólása: Kisfiú lesz :)
ha jó a doki, jó a gép és jól fekszik a baba: 100%
attól függ, hogy milyen a doki és hol csinálják a vizsgálatot. én mindkétszer 4d-n voltam a 19héten UH-n mindkétszer csuda egy képet kaptam egy-egy kukackáról!
Nekem 100%-ra megmondták mind a két terhességemnél, hogy fiaim lesznek.És azok is lettek. De rendesen meg is mutatták magukat. :)
50% az elsõ gyerekemnél a 35 hétig kislányt mondtak, ott akkor elõször fiút. Fiam született második terhességnél, a 18 héten kislányt mondtak, és az is lett
Mindkét terhességemnél a 18 hetes uh-n biztosra mondták, hogy kisfiú. És az is lett mindkettõ.
Én pont ma voltam, és nem tudta megmondani:(Lerázott azzal, hogy ilyenkor még nem lehet biztosat mondani.De hozzáteszem ez sztk, a magándoki jobban töri magát. Az elsõ babámnál megtippelték a 12.héten, a 18.héten, rá egy hétre is volt egy másik kórházba uh, ott is jól tippelték. Biztosra a 25 hetes 4 d-n mondták, és a 30.heti uh-on. Amúgy ha jól fekszik a baba, és készséges a doki, akkor természetesen megmondja, esetleg hozzáteszi, hogy ne vegye készpénznek:)
A kérdező hozzászólása: Szurkoljatok csütörtökön megyünk. Már nagyon izgulok mert a 12. hét óta nem volt uh.
Ügyes doki meg tudja mondani, feltéve, ha úgy fordul a baba. Mert akármilyen ügyes is az orvos, ha a baba nem mutatja meg magát.
19 hetesen már meg tudják mondani ha: - úgy fekszik és/vagy fordul a baba hoyg látható legyen - elég idõt szán rá a doki/szonográfus - jó az UH gép minõsége Ebben a korban már kifejlõdtek a nemi szervek.
100 %. Annak, hogy helyesen, annak sokkal kisebb. Nekem ilyenkor azt mondta a doki, kisfiú. Legközelebb: "mondtam múltkor, hogy kislány, ugye?!"....
:) Jó babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!