Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes 5 (31 db)

19 hetesen 5 kg plusz sok? Mit tegyek h ne hízzak annyit?

Legjobb válasz: nem, egyáltalán nem vészes. Annyitz tudsz tenni hogy nem éásznélkül eszel. Sok zöldség gyümölcs, kerülöd a cukros dolgokat, de az 5 Kg egyáltalán nem sok.

nem, egyáltalán nem vészes. Annyitz tudsz tenni hogy nem éásznélkül eszel. Sok zöldség gyümölcs, kerülöd a cukros dolgokat, de az 5 Kg egyáltalán nem sok.
19.hétben nekem is 5kg plusz volt. Most a 33. hétben 15. Hát, még 2-3 kilóra számítok.... Az elsõ 3 hónapot végig ettem, nem tagadom. De azt tudni kell, hogy elõte egy elég drasztikus fogyókúrám volt ( nem tudom miért, olyan vékony voltam:D 171cm 49-50kg) De hiábamondja mindenki, hogy "jajj ez nagyon sok"... A francokat sok.... A nõk többsége 20kg körül hízik, hoába " nem normális".... Nekem akkor ált le a hízás, amikor tojtam rá... :D azóta nem is jön sok plusz fel:D nem állok otthon a mérlegre, ês kész! Nem lát szemem nem fáj szívem:D 33hkm
Most vagyok 19 hetes. Épp tegnap néztem, hogy a 11 éves fiammal 19 hetes koromig 3 kg-t híztam, a 2 éves lányommal 19 hetes koromig 5 kg-t híztam. Most pedig minusz 1 kg-nál tartok
Nekem 21 hetesen volt plusz 5 kilóm most a 33 héten plusz 9-nél járok :) boldog babavárást.
Szia! Én itt szoktam figyelemmel követni, mennyi az ideális súlygyarapodás. Beírod a kezdõ súlyodat, magasságodat, és hetekre lebontja a súlygyarapodást, három kategóriába sorolva.
17het 1nap -5kilo meg mindig...:-( (a hulye rosszulletek es gyomorsav em mult el a 12.het utan :-S ) Sajnos sok eteltol, italtol megundorodtam. PL: Sulthusok, cola, csoki , chips..csak a levesek, csirkrmell es gyumolcs...jegkrem es kenyerfelek. Napi 2-2, 5l asvanyvizet iszok.A pocakom es a mellem ugyan no es a baba is..de ettol fuggetlenul olyan buntudatom van ill. Ugy haragszom magamra amiert nem hizok ...raadasul azt hallgatom a csaladtol, hogy majd ezert lesz baja a picinek...meghogy kis sullyal szuletik majd. Szoval orulj hogy hizol:-)En irigylem ezt! Jo baba varast:-) .
Utolsó ne foglalkozz a családdal, nincs össze függés a babasúlya és a tied között anyám a nõvéremmel 40 kilót hízott a nõvérem 2800 grammal született :D
Szia! Én 20 hetes vagyok, vagyis holnap már 21, de a héten voltam védõnõnél és én is +5nél tartok.. Azt mondta, hogy az pont jó.. Nem sok, de nem is kevés..

19 hetesen +5-6 kg? Volt valaki így? Nagyon sok?

Legjobb válasz: Nekem is ennyi volt, az elején nagyon kívánós voltam. A doki még rám is szólt. De a végére összesen +10 lett, szülés után szinte semmi sem maradt rajtam. Figyelj arra hogy mit és mennyit eszel, nem vagy még elveszve :) Az utolsó 2 hónapban nem is híztam semennyit, pedig nem koplaltam vagy ilyesmi, és a baba tökéletesen fejlõdött. Csak tarts mértéket és nem lesz baj. Esti nasi: savanyúság vagy fagyasztott meggy (késõbb a baba szeretni fogja a savanyú gyümiket, nálunk bevált, nagy ribizlirajongó) és ezekben kevés a kalória.

Nekem is ennyi volt, az elején nagyon kívánós voltam. A doki még rám is szólt. De a végére összesen +10 lett, szülés után szinte semmi sem maradt rajtam. Figyelj arra hogy mit és mennyit eszel, nem vagy még elveszve :) Az utolsó 2 hónapban nem is híztam semennyit, pedig nem koplaltam vagy ilyesmi, és a baba tökéletesen fejlõdött. Csak tarts mértéket és nem lesz baj. Esti nasi: savanyúság vagy fagyasztott meggy (késõbb a baba szeretni fogja a savanyú gyümiket, nálunk bevált, nagy ribizlirajongó) és ezekben kevés a kalória.
én ilyenkor már 10kgal voltam több.mindent ettem mindennel.csokit koviubival meg hasonlók.ne aggódj teljesen jó vagy :)
Itt csekkold: http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ Amúgy szerintem sem vészes, én olyan 4 kiló plusznál jártam ilyenkor. (Nem volt se hányinger, se étvágytalanság, se kajaundor.) Mindjárt jönnek azok a válaszolók is, akik csak fogytak, de azért szerintem a hízás az átlagos, szóval nyugi!
ennyi kiló ilyen idõs terhességnél nem sok. Sokan sokkal többet szednek fel. Én 7kg-ot szedtem fel a 20. hétig
Hány kilóval kezdted? Aki 52 kilósan esett teherbe, annál ez teljesen OK, aki 70 kilósan, annál ez sok. Engem nagyon megijesztettek a terhességi cukorbetegséggel, úgyhogy én pont annyit eszem, mint elõtte. A tévhitekkel ellentétben csak a 3. trimeszterben kell növelni a bevitt kalóriát. Egyébként az a legjobb módszer, ha minden reggel méred magam. (22. hetesen +2 kilónál járok).
én 62kg-val kezdtem a terhességet.most 22hetes vagyok és kb.69kg. Azt hozzá kell tennem, hogy az elsö 4hónapban csak émelyegtem, de azt is alig, hányni soha nem hánytam és nagyon kívánós voltam.Azt nem tudom, hová ment fel ez a 7kg, mert szinte hasam is alig van.Mondogatja a védönö, hogy vigyázzak, mert a végére sok plusz kg felszaladhat, de ha megkívánok valamit nem fogom megvonni magamtól.Szerintem a te plusz 5-6 kg-od sem sok.
Én 20. héten jártam +12 kg-nál. 25 kiló többlettel mentem szülni. Szóltak, hogy sok, de nem tudtam megállni, hogy ne egyek. Szülés után 2 hónappal már le is ment minden felesleg.
Szerintem ne foglalkozz vele mennyit híztál és más mennyit hízott, mert ez genetika is. Én a nagylányommal az elején alig híztam valamit, de utána kezdtem vizesedni, 50kg-al kezdtem és 86.5-el zártam a 37. héten meg is indították a szülést e végett. A fiammal mindössze 7 kg-ot híztam. Most 29 hetes terhes vagyok és 8 kilónál tartok újra vizesedem.

Mit jelentenek ezek az adatok? Jók ezek az adatok? BPD 49 mm, TAD 43 mm, AC 133 mm, FL 20 mm, HC 166 mm. A voltunk uh. -n és ezeket az adatokat írta fel az orvos.19 hetes 5 napos km

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ulrahang-rov.. Kedves kérdezõ! Nézd meg ezt az oldalt. Amúgy teljesen jók az értékek a terhességi korodhoz! További boldog babvárást! 23 hkm

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ulrahang-rov.. Kedves kérdezõ! Nézd meg ezt az oldalt. Amúgy teljesen jók az értékek a terhességi korodhoz! További boldog babvárást! 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Boldog babavárást kívánok neked is :)
Szia!Én gyorsan ki is számoltam neked, 319 gramm most a babud, és 18 cm.Kicsike, de biztos aranyos lehet. A BPD adata már majdnem a 21.hétnek felel meg, a HC 19 és 20.hét között van,
bocsi folytatom, véletlenül elküldtem. AC a 18 és 19 hét között mozog, és az FL a 16.hétnek.De ez nem jelent semmit.Van ami átlag felett, és van ami alatta van, ez teljesen normális:) ) Jó, és problémamentes babavárást kívánok!!!! 37 hetes pocakos

Mit jelent az, hogy a "Kp-nél valamivel több magzatvíz"? Baj? Nagy baj? Tudom valamivel befolyásolni? Vagy csak jó úszó lesz Zsófi? (19 hetesek 5 naposak vagyunk)

Legjobb válasz: nem baj és nem tudod bafolyasolni. Ha túl sok lenne akkor csapolással leszívnának belõle. Ne aggódj a valamivel több az még nem jelent semmit, csak megjegyzés. A kórosan több az már baj, de megoldják az ügyes orvosok.

nem baj és nem tudod bafolyasolni. Ha túl sok lenne akkor csapolással leszívnának belõle. Ne aggódj a valamivel több az még nem jelent semmit, csak megjegyzés. A kórosan több az már baj, de megoldják az ügyes orvosok.
Ha a dokid nem mondta, hoyg rendszeresen kell ellenõrizni innentõl kezdve, akkor nagy baj nem lehet. A több magzatvíznek egyébként sok oka lehet. Az anya fertõzése, anyagcsere zavara, szívbetegség, a baba részérõl szintén lehet fertõzés, nyelési nehézség, esetleg rendellenesség, de akkor már kórosan sok a magzatvíz. Lehet viszont a terhességi cukor jele is, amit néha csak a több magzatvízbõl vesznek észre. Elég gyakori dolog, ne aggódj, ha gond lenne, akkor a dokid hetente visszrendelne ellenõrizni a babát.
Kedves Kérdezõ! A 3. kisfiamnál kimondottan sok magzatvizem volt, és nem tudta senki megmondani, hogy miért, mert minden laboreredményem tökéletes volt. (Most a 4. babánkat várom, és most meg kevesebb vizet lát a doki a normálisnál...) Szerintem elõfordulhat, hogy ez is olyan, mint a placenta mérete, meg a babus mérete, és a köldökzsinór hossza: gyermekenként, esetenként változó... Szerintem ne aggódj, kenegesd a pocid, mert nekem hatalmas volt, mit egy ikerterhesnek, és nagyon húzódott rajta a bõr. Kellemes, aggodalmak nélküli babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a gyors válaszokat. A doki 2 múlva újra szeretne "látni". Remélem minden rendben lesz!
Valószínûleg azért akar a dokid 2 hét múlva látni, hogy ellenõrizze a víz mennyiségét. Nekem is volt ilyen, pont ugyanezzel a szöveggel. Azt mondták, ha legközelebb normáis, akkor semmi baj. Legközelebb jó lett. Kérdeztem, hogy mitõl lehet sok, azt mondták, hogy sok mindentõl, elsõsorban ilyenkor terhességi cukorra gyanakszanak, de sok olyan eset is van, amikor minden eredmény jó, egészséges baba születik és sosem derül ki, miért volt sok a víz.

19. heti genetikai ultrahang. Lehetseges, hogy túl magas a nyaki redő? (19 hetes es 2 napos vagyok, a doki 19 hetes es 5 naposra irta)

BPD: 4.64

Legjobb válasz: Ha a dokid nem mondta, hogy aggódj, akkor ne aggódj! Nekem a 19. héten már nem nézett tarkóredõt! Errõl a plexusról pedig még nem is hallottam. :S 24 hetes kismama

Ha a dokid nem mondta, hogy aggódj, akkor ne aggódj! Nekem a 19. héten már nem nézett tarkóredõt! Errõl a plexusról pedig még nem is hallottam. :S 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 4d ultrahangon voltam, mert a dokim 21 hetesen kuld ultrahangra. a plexus allitolag gyakori es majd felszivodik, de azert en aggodok..tenyleg gyakori? volt mas babajanak is?

1, 5 hét múlva megyek a 19 hetes uh-ra. Már lehetséges, hogy kiderüljön a baba neme? Mikor fogom érezni a babát? Még csak pukkanásokat érzek meg csikit. Köszi!

Legjobb válasz: Hát ha már érzed a csikit, akkor már érzed a babád! :) És bizony ez szépen egyre erõsebb és biztosabb lesz! Én 17 hetesen éreztem elõször, a 18. héttõl pedig folyamatosan és egyre erõsebben! És persze, meg tudják mondani már ilyenkor, hogy mi lesz, de a babádnak is akarni kell! Ha szégyenlõs, akkor pech! Nekünk a 28. hétig takarta magát. Bár a 19. héten azt mondta a doki, mintha fiút látna, de nem biztos. Így nem éltük magunk bele. De aztán már a 28. héten tuti lett. Láttuk a kis kukiját! :) Minden jót! 32 hetes kismami

Hát ha már érzed a csikit, akkor már érzed a babád! :) És bizony ez szépen egyre erõsebb és biztosabb lesz! Én 17 hetesen éreztem elõször, a 18. héttõl pedig folyamatosan és egyre erõsebben! És persze, meg tudják mondani már ilyenkor, hogy mi lesz, de a babádnak is akarni kell! Ha szégyenlõs, akkor pech! Nekünk a 28. hétig takarta magát. Bár a 19. héten azt mondta a doki, mintha fiút látna, de nem biztos. Így nem éltük magunk bele. De aztán már a 28. héten tuti lett. Láttuk a kis kukiját! :) Minden jót! 32 hetes kismami
Igen, ilyenkor már látható. Különösen a fiú:) Nekem 17 hetes ultrahangon mutatta a doki, én is jól láttam!
Nálunk a 18. héten látszott a neme. 1-2 hét mulva már tutira erösen fogod érezni, legalábbis nálam igy volt, 19 hetesen már kaptam a rugásokat :)
Én most 18 hetes vagyok holnap megyek uh-ra. Remélem kiderül, hogy mi lesz az én kis drágám. Már érzem a mozgását nagyon jó érzés. :)
Szia! A babát érzed bizony, ugye fantasztikus érzés? Sajnos nálunk csak a 31. héten derült ki a neme, mert elõtte farfekvéses volt, üldögélt, és még a köldökzsinórt is odapakolta, nehogy meglássuk. Ilyenek a kiscsajok... Remélem, Nálad jól látszik majd! Boldog babavárást!
Szia! Nekem a 13 hetesen mondta a doki, hogy valószínû fiú, a 18 hetesen pedig meg is mutata a bizonyítékokat! :) A babát pedig már most is érzed, nekem is olyían mintha kis buborékok pukkannának el, nagyon jó érzés! :) 19 hetes km
Szia! Én 17+4 naposan voltam és már látszott a kukaca :) És gratulálok, hogy már érzed a babád ;) Sok boldogságot 18+3 hetes kismami
Szia!Igen nagy esély van arra, hogy megmondják a babád nemét ha Õ is úgy akarja :-) Igyál elõtte colát vagy egyél csokit UH elõtt kb 30 perccel, és hátha fog mozgolódni.Nekem bevált.A kis pukkanások már a babád, rúgásokat és 21 hetes korom körül tapasztaltam, de kicsit duci vagyok.Hamarosan Te is érezheted.Minden jót kívánok nektek.Boldog babavárását. 22 hetes
Szia! Nekem pont a 19 hetes uh-n mondtak meg h lany a pocaklako:) Jo babavarast!udv:28 heteske

19 hetes kismama vagyok. Kb.5 napja nagyon gyenge vagyok, folyamatos hányinger, állni nem bírok, esnék össze. Eddig semmi bajom nem volt. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia én is pont így vagyok most. 19 hetes, a tüneteim hasonlóak, mint amiket leírtál, kiegészítve azzal, hogy sokat hányok, öklendezek, és fáj a fejem. az elején nekem sem volt semmi bajom, de a 14. héten volt hasonló rosszullét pár napig, meg most. én sem tudom mire vélni.

szia én is pont így vagyok most. 19 hetes, a tüneteim hasonlóak, mint amiket leírtál, kiegészítve azzal, hogy sokat hányok, öklendezek, és fáj a fejem. az elején nekem sem volt semmi bajom, de a 14. héten volt hasonló rosszullét pár napig, meg most. én sem tudom mire vélni.
A kérdező hozzászólása: Én ma megyek dokihoz, kiíratom magam kicsit pihenni. Bár a környezetemben terjed vmi vírus, remélem nem az.Amúgy én is hánytam.:-(
Sajnos van most egy virus, ami nagyon durva hányással és fejfájással jár. Én el is ájultam, s kórházba kerültem, infúzióra, nehogy valami baja legyen a babának.. pihenjetek, meleg tea és sós piritós kötelezõ!!!

Ki hányszor volt uh-án a terhessége alatt? Van vmilyen káros hatása ha sokszor megyünk? Én 19 hetes vagyok és már 5-ször voltam, félek vmi baja lesz a babámnak.

Legjobb válasz: A "tudomány mai állása szerint" azt mondják, semmi baja nem lesz a babának. De azt is olvastam (máshol), hogy a hullámai megmozgatják, megzavarják a magzatvizet. Én azt vettem észre, hogy a babám utálja, mert minden uh-kor hadonászott és eltakarta az arcát a kezeivel. Ezért én nem voltam híve a sok uh-nak (a 4D-t is ellenzem). Ennek ellenére mégis összesen 8x kellett mennem, ezeket nem tudtam elkerülni. De ne aggódj, minden babát legalább ennyiszer uh-znak, van amelyiket többször félórákig is babamoziznak. Ma már én is egy gyönyörû és szépen fejlett 8,5 hónapos kisfiú anyukája vagyok.

A "tudomány mai állása szerint" azt mondják, semmi baja nem lesz a babának. De azt is olvastam (máshol), hogy a hullámai megmozgatják, megzavarják a magzatvizet. Én azt vettem észre, hogy a babám utálja, mert minden uh-kor hadonászott és eltakarta az arcát a kezeivel. Ezért én nem voltam híve a sok uh-nak (a 4D-t is ellenzem). Ennek ellenére mégis összesen 8x kellett mennem, ezeket nem tudtam elkerülni. De ne aggódj, minden babát legalább ennyiszer uh-znak, van amelyiket többször félórákig is babamoziznak. Ma már én is egy gyönyörû és szépen fejlett 8, 5 hónapos kisfiú anyukája vagyok.
Én is így voltam , 22.hetesen már a 7.UH-n voltunk túl. Majd én hülye még 4D-vel is kínoztam szegényt 50 percen keresztül.. Aztán másnap a kötelezõ UH-n a kórházban mindenféle eltéréseket találtak a babámon, emiatt pedig továbbküldtek központba, ismét pár UH, majd CVS 24 hetes terhesen...(tök feleslegesen mint kiderült) majd több magzatvizet mondtak (pedig a hasam nem nõtt nagyon a súlyom nem ugrott meg, a babának semmi baja nem volt de ezt ugye nem tudhattam.) Mindent összevetve jó sok UH-n részt vettem. A fiam is menekült az UH elõl, belebújt a lepénybe sose látszott az arca emiatt. na szóval nem akarok hülyeségeket gondolni, de a következõ gyerekemnél BIZTOS nem megyek ennyiszer.Nem teszem ki ennek. A kötelezõkre elmegyek és 12 hetesen megcsináltatom a markeres vizsgálatot (ami fizetõs itt felénk) és ennyi. Se babamozi, se egyéb ilyen. Ja persze végül egészséges szerencsére, de szerintem ez az UH is csak a megfelelõ határokon belül jó. ( 5 db terhesség alatt)
Én mos vagyok 14 hetes de már 5 uh-n voltam.Pénteken megyek a 6. uh-ra.A babám szépen fejlõdik, és azt mondják ettõl nem lesz baja:) )akkor nem néznék ilyen sokszor
Elvileg nem árt az uh a babának. Én 9-szer voltam a terhesség alatt, ebbõl 3 4Duh volt, ami tovább tart jóval, mint a kórházi uh. A babám teljesen egészséges, ma 1 hónapos :)
Határozottan nem állítanám azt hogy nem árt neki, de azt sem hogy használ!!!! Én a terhesség alatt 6* voltam uh-on és szerintem ez bõven elég is. De ne aggodj ha az orvos küld menj nyugodtan (bár nem raknám a kezem a tûzbe a dokikért)! Jó egészséget nektek!
Én 38. héten szültem, 6 alkalommal voltam UH-on.
Sziasztok én 10 hetes terhes vagyok eddig 4-szer voltam UH-n minden vizsgálat szükséges volt.Eddig minden rendben.Pár hónapja elveszítettem egy magzatot nekem megnyugtató látni ahogy növekszik és dobog a szive..

Szerintetek adhat fals eredményt az AFP, ha a menstruáció szerint 19 hetes voltam, az UH szerint pedig 16+5? az UH szerint lett levéve.

Legjobb válasz: Az AFP bármikor adhat fals eredményt, 50%-os a találati aránya. Európában már csak Magyarországon alkalmazzák ezt a vizsgálatot kötelezõen. Nem sok értelme van, szóval ne foglalkozz az eredménnyel. Remélhetõleg az orvosod is így áll majd hozzá...

Az AFP bármikor adhat fals eredményt, 50%-os a találati aránya. Európában már csak Magyarországon alkalmazzák ezt a vizsgálatot kötelezõen. Nem sok értelme van, szóval ne foglalkozz az eredménnyel. Remélhetõleg az orvosod is így áll majd hozzá...
Mindig az uh szerint van számolva, tehát csak emiatt nem lesz fals az eredmény. Ugyanis a menszi napján még nem vagy terhes, gondolj bele. Kell kb 2 hét, mire beágyazódik, innen az eltérés. És józan paraszti ésszel is logikusabb az uh idõpont.
Úgy van, ahogy az elsõ mondta! Mikor én vártam az elsõ babám, nekem is mondták többen még az AFP elõtt, hogy nagyon megbízhatatlan teszt, ha nem pont idõben veszik le, simán mutathat rossz eredményt, akár pozitív, akár negatív. Azt meg ugye elég kevesen tudják teljesen biztosan, hogy mikor fogant a baba! Úgyhogy én nem is foglalkoztam nagyon az eredménnyel, bár normális volt. Egyébként tényleg nem értem miért kell erõltetni, hiszen Magyarországon kívül én sem tudom, hogy még hol csinálják. Csak a kismamákat stresszelik vele!
Én csak azt nem értem, hogy minek ez a vizsgálat? Totál pénzkidobás az állam részérõl. Egy támogatott kombinált vagy integrált tesztel jobban lehetne szûrni az esetleges kockázatokat.

Hogyan mulasszam el 5 hete tartó orrdugulásomat? 19 hetes kismama vagyok.

Az inhalálástól elkezdve az összes terhesség alatt használható orrcseppet és orrsprayt kipróbáltam, de egyszer?en nem múlik el. Olvastam valahol, hogy ez lehet a terhesség "mellékhatása", és 9 hónapig is eltarthat.Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Lehet az is a probléma, hogy túl sok orrcseppet használtál, az ugyanis pont ellenkezõ hatást vált ki. Én nem vagyok kismama és nem tudok arról, hogy ez lehet-e a terhesség mellékhatása, csak, hogy a túl sok orrcsepp használata az orr nyálkahártyáját megduzzaszthatja és elzárhatja a légutat. Én pont így jártam...ha elmész a fül-orr-gégészetre írnak fel egy másfajta orrspray-t, ami segít

Lehet az is a probléma, hogy túl sok orrcseppet használtál, az ugyanis pont ellenkezõ hatást vált ki. Én nem vagyok kismama és nem tudok arról, hogy ez lehet-e a terhesség mellékhatása, csak, hogy a túl sok orrcsepp használata az orr nyálkahártyáját megduzzaszthatja és elzárhatja a légutat. Én pont így jártam...ha elmész a fül-orr-gégészetre írnak fel egy másfajta orrspray-t, ami segít
Szia!Sajnos lehet, hogy végigkíséri a terhességedet:(Én is végig szenvedtem, és ahogy megszületett a lányom, mintha elvágták volna.Kitartást, egészséges babát Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat4 Elfogyott az összes orrsprém és egy éjszakát végig kellett szenvednem nélkülük, most két napra rá, egész jól kapok levegõt, hogy nem használok semmit. Ráadásul miután bespréztem iszonyúan elkezdett fájni a fejem. lehet, tényleg végig lesz a nátha.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!