Találatok a következő kifejezésre: 19 hetes és alig (10 db)

19 hetes vagyok és alul kicsit megnyomtam a hasam miközben elejtettem a morzsaszivót, ugye nem lesz baja a babámnak?

nagyon aggódom,segitsetek

Legjobb válasz: "Alul kicsit megnyomtam" - ne aggódj egy kis megnyomástól semmi baja nem lesz, pláne 19 hetesen. Minden jót :)

"Alul kicsit megnyomtam" - ne aggódj egy kis megnyomástól semmi baja nem lesz, pláne 19 hetesen. Minden jót :)
Szia, Szerintem se aggódj. Én már 34 hetes vagyok és a mai napig a gugolás helyett hajolok és érzem hogy öszenyomom a hasam (ráadásul elég nagy). Próbálok leszokni róla de mindig megfeledkezek magamról :( de a baba jól van, semmi baja. Bõséges védelemmel rendelkezik szerencsére :)
Dehogy lehet!!! De ezután inkább porszívózz!! :-D /Bocs nem hagyhattam ki.../
nyugi, semmi baj nem lesz! Én számtalanszor megnyomtam, sõt egyszer jól be is vertem a hasam a bevásárlókocsiba.Semmi baja a babámnak.
Nem, nem, nem lesz semmi baja. Védve van õ, jól be van bugyolálva, s még rengeteg helye van elmozdulni is onnan, ahonnan a nyomás érkezik. Nyugi, õ jól érzi magát! :)
ne aggódj a barátnöm 8 hónaposan leesett a csiga lépcsön és azt mondta <a doki ha érzi a babát és nem vérzik akkor nem is kell bemennnie. így is lett.

19 hetes vagyok! Ti hogy viselitek ezt az idöt? Nekem tegnap és ma is fáj a derekam és fájogat a hasam alja mint ha megakarna jönni. Más is igy van? Vagy csak növünk?

Legjobb válasz: Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!

Szia! 20 hetes vagyok. Pár napja nekem is mensiszerûen fájogat a hasam, sokszor úgy érzem, mintha le akarna szakadni. Aztán meg olyan szúró érzés is van a méhemben, olyan, mint amikor peteérésem volt és még a folyásom is olyan volt. És a derekam is fáj rendszeresen, iróasztalnál ülök napi 9 órában, ez sem sokat segít. Sokat szoktam nyújtózni, sétálni, ez szokott segíteni. Boldog babavárást!
Nõttök is, meg front is van szerintem, és lehet hogy érzékenyebb vagy rá mint terhesség elött.Magne B6 a hasfájásra, görcsökre és sok folyadék, pihenés.Mást nem tudok mondani, remélem hamar vége lesz nálam is.Kezdek olyan lenni mint egy zombi:D Kitartást!
szia, Én 17 hetes vagyok a 2. babóval. Nyugi nincs semmi baj, ez teljesen normális. Még nõ a méhed, nõ a baba teljesen természetes, hogy fáj. Mondjuk engem most annyira nem visel meg (kopp-kopp) mint az elsõ. Gondolom már a taró szallagok kellõképpen meg vannak nyúlva. De a derekam nekem is fáj. Valószínû a rá nehezedõ súly miatt.

Olyan furcsa, ma vagyok 19 hetes terhes, és a babám egyik nap aktiv a másiknap alig érzem a mócorgását. Normális ez? Mikor kezd el aktivaban mózogni?

Már 15 hetesen érztem a mózgását.

Legjobb válasz: Ilyenek ezek a babók,semmi gond. Nekik is van jobb és rosszabb napjuk.:) Mi most vagyunk 35 hetesek és én lassan azt számolom,mikor nem mozgolódik egyfolytában,mert azt egyszerûbb.:)

Ilyenek ezek a babók, semmi gond. Nekik is van jobb és rosszabb napjuk.:) Mi most vagyunk 35 hetesek és én lassan azt számolom, mikor nem mozgolódik egyfolytában, mert azt egyszerûbb.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Néha idegeskedem, mért érzem csak keveset, de talán még õ olyan picike, mózog õ de nem mindig úgy, hogy érzem.De jó neked!!Nem sokára karodba tarthatod babádat:) Nagyon szép baba várást kivánok neked!!
Ez így van, nekem hétvégén annyira lusta volt, itt voltak a "nagyszülõk", ne gondold, hogy bemutatkozott nekik. Na éjszak mikor szerettem volna aludni, volt olyan csete-paté odabent. :) Kiváncsi lennék mit csinálhat olyankor amikor a hasfalam a mennyezetig mászik! :) Úgyhogy ne aggódj, tutira minden oké! 23 hetes kismama


19 hetes vagyok és alig látszik a pocakom. Ez baj?

Legjobb válasz: Nem baj. én 35 hetesen szültem és amikor bementem a korházba megkérdezte a doki hogy miért mentem. ha akar megnõ.jó egészséget

Nem baj. én 35 hetesen szültem és amikor bementem a korházba megkérdezte a doki hogy miért mentem. ha akar megnõ.jó egészséget
A pocak növekedés alkati dolog is.Valakinél korábban la´tszik, v.kinél késöbb.Ne aggódj nincsen nálatok sem gond, csak késöbb fog látszódni. gratula a babához.
Az, hogy mikorra lesz látható a pocakod, függ attól is, hogy mekkora hely van számára a medencédnél.

19 hetes kismama vagyok. Az gond, hogyha néha kicsit sokat gyalogolok? Mert ma gyalog mentem a városba vásárolni, és kicsit fájt alul a hasam.

Legjobb válasz: Nekem mindig fájdogál alul a hasam, ha gyalogolok, csak nagyon lassan tudok sétálni. Valószínûleg úgy fekszik a nyuszifül, hogy valamit nyom ilyenkor.

Nekem mindig fájdogál alul a hasam, ha gyalogolok, csak nagyon lassan tudok sétálni. Valószínûleg úgy fekszik a nyuszifül, hogy valamit nyom ilyenkor.
én végig sétáltam a terhességem.15perces séta reggel, délután vissza.este kutyával fél óra. persze az utolsó hetekre 30percesek lettek a 15percek. :) szépen, lassan ahogy jól esik.azért kell a mzgás is. sok boldogságot 12hós kisfiú anyukája
Én is rengeteget sétáltam, végig egyedül voltam, magam jártam vásárolni, háztartás, orvoshoz gyalog...stb.nem is sorolom... Az egyetlen hátránya, amit érzek, hogy minden második éjjel begörcsöl a lábam. 40 h
Nekem is szokott álul fájdogálni séta után! És nem is kell sokat gyalogolnom, hogy fájjon! Fõleg akkor fáj, ha gyorsabban megyek!
Én ezt az érzést úgy írtam le a dokinak, hogy ha többet vagy gyorsabban gyaloglok, alul úgy fáj a hasam, mint mikor a tornaórán futunk és az oldalunk kezd el fájni. Erre azt mondta, hogy nem baj, természetes, a babótól van: a gravitáció miatt. Úgyhogy ilyenkor nekem is muszály lassítanom, ez csak akkor gáz, ha a párommal megyek, mert õ nem tud olyan lassan bandukolni :o)
semmi gond nincs, ez így normális.
Ne aggódj, ezt teljesen normális, én 20+1 hetes vagyok, és csak pár napja érzem határozottan, hogy ez már tényleg a baba, de még bõven nem "rúgást" érzek, csak kis pöcköléseket. Én sem vagyok vékony, ráadásul a méhlepény is mellsõ falon tapad. Ez mind befolyásolja, úgyhogy ne aggódj, minden rendben van.
Ne aggódj, biztos minden rendben van. Én 21+3 hetesen éreztem az elsõ olyan rúgást, amirõl már egyértelmûen tudtam, hogy a baba mocorog, aztán pár napig szinte semmi. Most 23+6 hetes vagyok, kb 1hete érzem minden nap, és egyre erõsebben. Hamarosan nálad is eljön ez az idõ!
Én is csak 20 hetesen éreztem egy rugást, addig semmit. Az átlag a 17-22 hét a google szerint, úgyhogy nyugi :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek!!!lehet h én reagálom túl!! :)
3-as vagyok. Nem reagálod túl, egyszerûen várod, hogy érezd a babád. Én is rengeteget olvasgattam, ide is írtam én is, mert sokaknál láttam, hogy már 15-16 hetesen érzik a babát, én is megijedtem, hogy minden rendben van-e. Az UH-on láttam hogy mocorog, tudtam, hogy jól van, csak még nem éreztem. Úgy tûnik mi azok közé tartozunk, akik kicsit késõbb kezdik érezni. Nyugi, már nem kell sokat várnod! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: igen igazad van meg nekem a sok okos szokta tömni a fejem h miért nem látszik még meg miért nem érzed bizots baj van stb....!de nagyon várom a csütörtököt hogy lásam h minden okés!!! :) szoktam esténként fogni a pocim és akkor szoktam valamit érezni de általába olyan mintha a szívem dobogna ott vagy nem is tudom meg néza kis dudoron kemény! de tuti igazad van és semmi baj!! :) köszi még egyszer!!!!
A kérdező hozzászólása: és persze nektek is sok egészséget!!!!
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121003/pooooc_www.kepfeltoltes.h..
ha mindent rendben találtak, úgy is van. Youtube-n találsz pocakvideókat ahol kérkednek a nõk az óriási hasukkal, soha nem értettem.Nem mindenkinek telik hasplasztikára. Szintén 19 hetesen nekem nagy, elõre félek hogy húzódik vissza majd szülés után, mert az elsõ után is maradt bõr, pedig vékony vagyok. Hidd el, jól van ez így, a baba is jól van, majd késõbb rugdos többet!:-)
szia! én is 19 hetes vagyok, én nem is érzem mindennap a babát, mellsõ fali méhlepényem van, ezért érzem ritkán. a pocakom már gömbölyödik, de nekem sem hatalmas. ha minden rendben van, ne aggódj, majd elkezd nõni a pocid is és a babát is többször fogod érezni :)
19 hetesen még nekem is alig volt pocim, éppenhogy látszódott, hogy baba van a dologban :) 18 hetesen mentem férjhez, normál menyasszonyi ruhában, menyecskeruhában, és sokan észre sem vették a pocimat... Pedig volt egy picike, vékony vagyok egyébként, feszes, lapos hasam volt. Nekem amúgy a 20. hét körül kezdett el hirtelen nõni. Ne aggódj a mozgás miatt sem, biztos, hogy semmi gond nincs. A mellsõ lepény állítólag tényleg tompít az érzésen (bár nekem az van, de engem szétrugdos a picikém, és elõször a 16. héten éreztem már a mozgását, viszont vékony a hasfalam) Késõbb fog annyit mozogni, olyan erõvel, hogy már tényleg azt fogod várni, mikor alszik végre el... De az egésznek ez a szépsége! Csak légy türelemmel, hamarosan te is sokat érzed majd a babádat! 34+2 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm csajok Boldog babavárást nektek is
22 hetes voltam, amikor elmentünk egy rendezvényre, ahol sok olyan távoli ismerõs volt, aki nem tudta, hogy terhes vagyok. Hát mit mondja.....senki nem vette észre, hogy terhes vagyok. Elég vacak érzés volt, hogy amikor megkérdezték mi a pálya és mondtam, hogy babát várunk, mindenkinek leesett az álla, mert nem látszott. Persze késõbb már ki lehetett szúrni, hogy terhes vagyok, de a szülés elõtti héten is sokkal kisebb volt a hasam, mint a velem egyidõs terheseknek. Viszont kárpótlásként egy darab csíkom nem lett:-)

19 hetes terhes vagyok és valószínű HÚGYÚTI FERTÕZÉSEM lett. Szinte félóránként kell mennem wc-re, de alig jön. Nem csíp, csak olyan teltnek érzem a hólyagom. Ez valami baci lehet?

a 16 hetes eredmények alapján a vizeletbe baktérium van-erre a véd?n? azt mondta az természetes. Tegnap kicsit fájt az alhasam, szóval olyan vizelési ingerem van, mégse akar jönni , csak kevés. 1 hónapja volt a hüvelyváladékba coli baci, arra kaptam antibiotikumot.

Legjobb válasz: Nyugodj meg, az antibiotikum nem árt a babának. Olyan anyuka is van, akinek az egész terhessége alatt szednie kell. "azt honnan veszem észre?" Pl onnan, hogy megindult a szülés... idõnek elõtte. :-(

Nyugodj meg, az antibiotikum nem árt a babának. Olyan anyuka is van, akinek az egész terhessége alatt szednie kell. "azt honnan veszem észre?" Pl onnan, hogy megindult a szülés... idõnek elõtte. :-(
A kérdező hozzászólása: Csak hétfõn megyek orvoshoz, az nem késõ még, ugye?
A kérdező hozzászólása: Melyik antibiotikum a legjobb ilyen jellegû hólyaghurutra?
A kérdező hozzászólása: Olvastam már errõl, de koraszülést, nem csak a súlyosabb eset okoz? Olyan esetben valószínû jobban fáj a has, nem?
Én nem vagyok orvos, azt nem tudom, hogy a te fertõzésedre melyik antibiotikum való. Hétfõ jó lesz, persze. Én egy hüvelyi fertõzés miatt szültem egy hónappal korábban a kelleténél. A 32 hetes vizsgálaton még semmi nyoma nem volt, a 35. héten azonban megrepedt a magzatburok, és egindult a szülés. Szerencsére erõs, egészséges fiam született, jó súllyal (3000 gr), de az én esetem is azt bizonyítja, hogy minden altesti fertõzést komolyan kell venni és ki kell kezelni. Mi lett volna, ha a magzatburok mondjuk 19 hetes koromban reped meg? Vetélés. :-( Jobbulást neked, és könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm Nekem colicabct és fekális enterococcus van, pedig normálisan tisztálokodom, , már a 4 adag antibiotikumot használom és csak ott van, nem akar elpusztulni, ezért aggódok.

19 hetes kismama vagyok. Tegnap voltunk genetikai ultrahangon, és kiderült, hogy a baba nagyon alul helyezkedik el. Szinte teljesen a szeméremcsont mögé bújt. Van hasonló tapasztalatotok?

A növekedési üteme és a szervei egészségesek, de kicsit aggódom amiatt, hogy nem gond-e, hogy tulajdonképpen "áll a méhszájamon"? Még ha ilyenkor nem is jelent?s a súlyuk (26 deka). A doki azt mondta, hogy elég szokatlan helyzet egy 19 hetes magzattól, de aggódalomra nincs ok.

Legjobb válasz: figyelj, ez nem mai keletû jelenség. "normál" terhesség alatt a méhszájhoz közeli izmok emelik a méhet, hogy ahogy nõ a magzat, úgy lehessen neki egyre nagyobb helye.Általában ez a folyamat lassan, de korán elkezdõdik. Van, hogy nem emelkedik annyira méh, és akkor a baba n közel marad a méhszájhoz.(általában az is rásegít, ha a méhlepény a méhszáj közelében tapad) Semmi bajt nem okoz, a belsõ méhszájnak tartania kell a babát. A hátránya annyi lehet, hogy császáros lesz a szülés, de ez is függ a baba súlyától, méretétõl stb.

figyelj, ez nem mai keletû jelenség. "normál" terhesség alatt a méhszájhoz közeli izmok emelik a méhet, hogy ahogy nõ a magzat, úgy lehessen neki egyre nagyobb helye.Általában ez a folyamat lassan, de korán elkezdõdik. Van, hogy nem emelkedik annyira méh, és akkor a baba n közel marad a méhszájhoz.(általában az is rásegít, ha a méhlepény a méhszáj közelében tapad) Semmi bajt nem okoz, a belsõ méhszájnak tartania kell a babát. A hátránya annyi lehet, hogy császáros lesz a szülés, de ez is függ a baba súlyától, méretétõl stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Féltem, hogy a súlyától kinyílhat a méhszáj, de megnyugtattál. :-)

19 hetes vagyok. Mért van az, hogyha megyek wc-re pisilni, akkor olyan nehezen tudok, és egyböl fáj a hasam alul? Normális ez? Vagy kéne szolnom az orvosnak, hogy nincs e valami gond?

Legjobb válasz: Szia! Nekem végig ugyan ilyen volt a terhességem alatt, már az elejétõl fogva. Nekem akkor fájt a hasam, ha nagyon erõlködtem / legalábbis ahhoz képest, hogy elõtte rögtön jött/, volt hogy nagyon kellemetlen volt. Végig nagyon nehezen tudtam pisilni, sztem olyan helyen nyomta a hólyagot a lányom. Orvosnak nem is mondtam, mert mindenre azt mondják, hogy terhesség alatt normális, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. De ha gondolod nyugodtan említsd meg orvosnak, hátha tud okosabbat mondani :)

Szia! Nekem végig ugyan ilyen volt a terhességem alatt, már az elejétõl fogva. Nekem akkor fájt a hasam, ha nagyon erõlködtem / legalábbis ahhoz képest, hogy elõtte rögtön jött/, volt hogy nagyon kellemetlen volt. Végig nagyon nehezen tudtam pisilni, sztem olyan helyen nyomta a hólyagot a lányom. Orvosnak nem is mondtam, mert mindenre azt mondják, hogy terhesség alatt normális, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. De ha gondolod nyugodtan említsd meg orvosnak, hátha tud okosabbat mondani :)
szia! én 20 hetes vagyok és szinte ugyan ezt élem át. Iszonyatosan kell pisilni, aztán mikor leülök a wc-re erõlködnöm kell hogy kijöjjön és a hasam is fáj közbe. én annak tudom be hogy nyom a baba. boldog babavárást
Menyny orvoshoz, ha tényleg fáj, nekem ezért kellett befeküdni, és kiderült , hogy felvagyok fázva.....27 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!