Találatok a következő kifejezésre: 19 hónapos kisfiam (52 db)

Mi baja lehet 19 hónapos kisfiamnak, aki minden éjszaka felébred?

Éjfél után felkel és onnan kezdve nem tudom visszaaltatni,mert ha kimegyek a szobából azonnal sír.Eddig nagyon jó alvó volt,visszaadtam neki a cumiját és aludt tovább.Most ott tartunk hogy magamhoz veszem éjszaka és együtt alszunk.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet, 15 hónapos a kisfiam. Én úgy vettem észre, hogy azóta van mióta bejött a hidegebb idõ és elég hûvös van a lakásban. Hiába melegítünk hõsugárzóval, nem lesz tõle tartósan meleg, én szerintem fázik. Nem lehet hogy a Te kisfiadnak is ez lehet a baja? Ha odaveszem magunk közé, akkor odabújik hozzám és alszik reggelig :)

Nálunk is ez a helyzet, 15 hónapos a kisfiam. Én úgy vettem észre, hogy azóta van mióta bejött a hidegebb idõ és elég hûvös van a lakásban. Hiába melegítünk hõsugárzóval, nem lesz tõle tartósan meleg, én szerintem fázik. Nem lehet hogy a Te kisfiadnak is ez lehet a baja? Ha odaveszem magunk közé, akkor odabújik hozzám és alszik reggelig :)
15 hós a lányom és ugyanígy ébredt éjjel többször is. Nagyon nehezen tudtam visszaaltatni én is. Aztán rájöttem, hogy a kókuszmatrac hideg már neki ilyenkor. Múlt télen is letakartam neki a matracát egy termotakaróval és arra tettem a lepedõt. Ez bevált, remélem idén is be fog.

Miért lökdösődik 19 hónapos kisfiam?

Eddig csak szaladgált,és szépen elvolt a gyerekekkel,most odaszalad egy-egy nagyobbhoz,és húzza a ruháját,nagyokat nevetve,a gyerekek már elhúzódnak t?le.Mit tegyek?Végig a nyomában vagyok, bocsánatot kérek,elviszem onnan,mondom,nem szabad,hazaviszem a játszótérr?l.Más is volt ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Nem vagy egyedül!Az én kislányom is ilyen 20 hónapos!Én rászólok ha nem használ bünti helyre állítom (valahol ahol egy kicsit egyedül van de láthatja hogy a többiek szépen játszhatnak) sír és menni akar játszani ezért bocsánatot kér 2 perc után engedem ki!Egy kicsit visszafogottabb lesz!Nekem bevált remélem tudtam segíteni!

Nem vagy egyedül!Az én kislányom is ilyen 20 hónapos!Én rászólok ha nem használ bünti helyre állítom (valahol ahol egy kicsit egyedül van de láthatja hogy a többiek szépen játszhatnak) sír és menni akar játszani ezért bocsánatot kér 2 perc után engedem ki!Egy kicsit visszafogottabb lesz!Nekem bevált remélem tudtam segíteni!

Hogyan szoktathatom le a 19 hónapos kisfiamat a hisztirõl?

Kisfiam 19 hónapos,és iszonyatosan hisztis kb3 hónapja.Szinte egész nap csak sikít,sír,nem hallgat ránk,a tiltást sem érti.Ráadásul nem valami jó alvó,van,hogy este is felébred és torka szakadtából ordít,kijön hozzánk,nem akar visszafeküdni.Az utcán sem mindig lehet vele babakocsi nélkül közlekedni,mert ott is leheveredik a földre és ordít,de a boltban is elõfordul.Mit lehetne vele tenni,hogy elhagyja,mert már az egész családot kikészíti.A nagyobbik fiamat is állandón felébreszti este,õ sem tud aludni,rólunk meg ne is beszéljünk :( Ha este nem kel fel,akkor van,hogy 5-kor már fel van,kijön,nem akar visszafeküdni....járkál.Köszi a segítséget

Legjobb válasz: Leszoktatni sehogy, mivel abban a korban van, szimplán kordában lehet tartani, megtanítani ki a fõnök. Rászólsz többször, ha nem használ akkor ráhagyod. Ha nem éri el amit akar, akkor igen gyorsan abbahagyja és leszokik róla. De amíg az van, amit õ akar, eléri ezzel a viselkedéssel az akarata érvényesítését, csodát ne várj. Kicsit nagyobb határozottság, ha kell büntetés stb. Utcán ha elveti magát hagyd ott, lépj kettõt arrébb, majd észreveszi magát. Ez szimpla dackorszak semmi más.

Leszoktatni sehogy, mivel abban a korban van, szimplán kordában lehet tartani, megtanítani ki a fõnök. Rászólsz többször, ha nem használ akkor ráhagyod. Ha nem éri el amit akar, akkor igen gyorsan abbahagyja és leszokik róla. De amíg az van, amit õ akar, eléri ezzel a viselkedéssel az akarata érvényesítését, csodát ne várj. Kicsit nagyobb határozottság, ha kell büntetés stb. Utcán ha elveti magát hagyd ott, lépj kettõt arrébb, majd észreveszi magát. Ez szimpla dackorszak semmi más.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Akkor pedig jó úton haladok, mert semmi olyan nincs rá hagyva, amit nem szabad, sõt nem is hagyom, hogy õ parancsoljon.Remélem akkor minél elõbb abba hagyja.
Hordozast probaltad mar? Ejjelre meg segithet, ha bent van nalatok a kisagya, vagy hagyjatok, hogy mellettetek aludjon el, es ha elaludt, atkiseritek.


Én nem kockáztatnék, menj el a legközelebbi patikába és kérdezd meg. Legfeljebb veszel másmilyet ha azt mondják, hogy nem javasolják.
Ugyan mi baja lenne?? Az én gyerekkoromban nem is volt más csak Erigon szirup meg Tetrinfan por...

19 hónapos kisfiam kisebb-nagyobb megszakításokkal kapta a Maltofer cseppeket (vas csepp). Jelen vérképe szerint abba kellett hagyni. Azóta nagyon lecsökkent az étvágya? EZ a vas abbahagyása miatt lehet?

El vagyok keseredve, mert nagyon jó evő gyerek volt. Házi orvos szerint már túl jó is, mert mindig baja, hogy nagy, magas, és súlyos. Jelenleg 92 cm és 14,3 kg. Jelenleg még nem sovány, de, ha ez így megy, akkor sovány kisfiú lesz belőle. Küzdelem az étkezés. Gyümölcsöt például egyáltalán nem tudok bele diktálni. Nem ehhez voltam szokva. Mit tudok tenni, hogy ez változzon? Vagy nyugodjak bele, hogy a gyerekem, aki eddig rendesen evett már csak ímmel-ámmal falatokat fog enni? Nagyon rossz szembesülni ezzel. Vagy ez lehet csak átmeneti? Nem tudom... Esetleg köze lehet, hogy két múlvára várjuk a tesót? Nem hiszem, mióta nem kapja a vascseppet, azóta nem akar enni.

Legjobb válasz: Én a helyedben iratnák fel újra cseppeket vagy vennék vény nélkül, ha lehet és akkor kiderülne...

Én a helyedben iratnák fel újra cseppeket vagy vennék vény nélkül, ha lehet és akkor kiderülne...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Van még cseppünk, majdnem egy üveg, de nem adom neki, mert határértéken felül van a vasszintje. 20 a határ, nekünk 27 jelen vérkép szerint.
A felsõ határtól még messze van, én adnát, akár csak 1-2 hétig, hogy lássan, jobb lesz-e az étvágya...
Isten õrizz, a vas állatira étvágyat csinál és még a bacik is szeretik. Így is azt írod, hogy súlyos. Nem lesz sovány, ne aggódj. Nem kell a vas.
A kérdező hozzászólása: Mióta nem kapja, siralmas az étvágya. Nagyon kivagyok. Cebion2xMultit adok neki most, de ettõl sem eszik jobban.
Nekem a fiam a laktóz-intoleranciát kapta ki, kb hathónaposan, Aztán kinõtte, de kicsi és vékony volt vagy hatodikos koráig. Most 15 éves, 187 centi és 95 kiló. Beírattam konditerembe.... ne aggódj, hogy nem eszik, mert ott a másik véglet, amikor elkezd és muszáj neki adni. (tudom, hogy könnyû tanácsot adni)
A kérdező hozzászólása: Köszi, Vörösnefelejcs meg mindenki más, aki válaszolt! Tudod, az én gyerekemen is már látszik, hogy extra magas lesz, mert akkora, mint egy három éve. Jelenleg súlya is van hozzá, de meddig, ha nem akar enni? Se, gyümit, se zöldséget, se semmi normális ételt? Nem ehhez voltam szokva, hanem ahhoz, hogy jó evõ a gyerekem. Sõt a háziorvos nemrég még diéára akarta fogni, hogy ne adja neki édességet meg azt azt. Egyik fülemen be másikon ki. Lehet egyébként az is benne van a pakliban, hogy napokon belül szülni fogok és a változás viseli meg. Nem tudom... Na, meglátom. Ha nem akar enni huzamosabb ideig, akkor veszek neki Béres cseppet. Elképzelem amúgy, hogy egy ekkora 15 éves fiú milyen mennyiséget ehet meg! :)

19 hónapos kisfiammal mostanában nagy "csatákat" vívunk alvás ügyben. Napok óta egyáltalán nem akar aludni! Miért van ez?

Egyszer alszik egy nap, délelőtt. Koránkelő (hajnali 5-5,15-kor ébren van), viszont a délelőtti alvás miatt már 19 órakor alszik. Eddig így volt. Most már megy a hiszti, ki akar jönni a kiságyból,kidobál mindent, nem küzd az alvás ellen.Eddig nem voltam ennyire tanácstalan, mint most. Miért nem akar aludni? Hisztis sem volt eddig, de úgy érzem, mostanság igencsak próbálgatja a "szárnyait", hogy meddig mehet el, anya meddig bírja kiborulás nélkül?! Néha nagyon nehéz!

Legjobb válasz: Mikor teszed le aludni?

Mikor teszed le aludni?
A kérdező hozzászólása: KÜZD az alvás ellen. Benne maradt a szövegben véletlenül a "nem". Általában 9-10 körül szokott aludni délelõtt. Ha véletlenül nem vagyunk itthon, akkor csúszik kicsit az alvása.
Miért nem ebéd után próbálod meg letenni?
A kérdező hozzászólása: Mert van, amikor nem bírja ki ebédig!
Akkor kell letenni, amikor nagyon fáradt már, de még nem pörgött túl. A lányom is csinálta jó ideig, aztán nagy nehezen kitaláltuk, mikor a legjobb letenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most 3. napja már kihúzza ebédig és utána egybõl elalszik. Meglepõ módon 3 órát alszik. Ez egyáltalán nem volt rá jellemzõ. Úgy néz ki átáll erre. Nem is baj, mert ha megy bölcsibe, ott ugye ebéd után van alvás. :)

19 hónapos kisfiam nem igazán akar beszélni?

19 hónapos a kisfiam, és már nagyon pici kora óta, alig pár hetesen kezdte, mondja a magáét, de babaszöveggel. Viszont még most sem hajlandó igazán beszélni. Mondja, hogy Apa, baba, egy, hoppá, nagy ritkán, hogy Anya, de ennyi. A védőnő szerint egyáltalán nincsen elmaradva, csak mivel nem igazán van babák között, így nem kényszerül arra, hogy beszéljen, mert velünk tökéletesen megérteti magát. Mi is sokat beszélünk hozzá. Viszont a mesemondás nem köti le. Nagyon okos kisfiú, már az elejétől kezdve fejlettebb volt a kortársainál.

Legjobb válasz: Igaza van a védõnõnek. Annyi az elvárás, hogy 2 éves korára mondjon 10 szót. A beszédtanulás bonyolult agyi folyamat, bármilyen furcsa, nem attól kezd hamar beszélni egy kisgyerek, hogy "sokat beszélnek hozzá". Az meg, hogy ennyi idõsen nem köti le a mese, teljesen normális, majd fél év múlva talán.

Igaza van a védõnõnek. Annyi az elvárás, hogy 2 éves korára mondjon 10 szót. A beszédtanulás bonyolult agyi folyamat, bármilyen furcsa, nem attól kezd hamar beszélni egy kisgyerek, hogy "sokat beszélnek hozzá". Az meg, hogy ennyi idõsen nem köti le a mese, teljesen normális, majd fél év múlva talán.
Ennyi idõsen az én kisfiam is kb. ennyit szót mondott (bár nem ezeket). Szinte napra pontosan 2 évesen kezdett beszélni és nagyon gyorsan összetett, hosszú mondatokban. Abszolút semmivel nincs elmaradva a kisfiad.
nekem is ennyi idõs a lányom most, õ se bezsél sok mindet. Vagyis vannak szavai, de nem teljes szavak, van amibõl az elejét vany amibõl a végét mondja.
Fiam 3 évesen kezdett. Úgyhogy még nyugi.

19 hónapos kisfiam sehogy sem akar beleülni a biciklis gyerekülésbe. Volt már ilyen valakinek? Sikerült rászoktatni?

Most, hogy jó idő van végre szeretnénk bringával vinni a tesót az oviba, de a kicsi egyszerűen nem hajlandó beülni az ülèsbe. Annyira rúgkapál, hogy ki sem tudtuk próbãlni, messziről elkerüli az udvaron a bringámat is. Pedi tavaly párszor vittem már akkor semmi baja nem volt vele, persze sokkal kisebb volt most.

Legjobb válasz: neki van bicaja? úgyértve hogy az a 3kerekû lábbalhajthatós mûanyagmotor? Próbáld meg azt, hogy mutatsz neki képeket anyaállatról és a picinyérõl, a legjobb, ha olyat mutatsz, ahol a picit hordozza a mamaállat (majom, hattyú, stb). Ezután mutasd meg neki a bicajod, aztán az övét, hogy van a bababicaj meg a bababicaj, és hogy a te viheted õt a mamabicajon, úgy mint ahogy a mamamajom is viszi a gyerekét a hátán. Hátha ez beválik.

neki van bicaja? úgyértve hogy az a 3kerekû lábbalhajthatós mûanyagmotor? Próbáld meg azt, hogy mutatsz neki képeket anyaállatról és a picinyérõl, a legjobb, ha olyat mutatsz, ahol a picit hordozza a mamaállat (majom, hattyú, stb). Ezután mutasd meg neki a bicajod, aztán az övét, hogy van a bababicaj meg a bababicaj, és hogy a te viheted õt a mamabicajon, úgy mint ahogy a mamamajom is viszi a gyerekét a hátán. Hátha ez beválik.
*mamabicaj és bababicaj, bocsi, korán van... :D

19 hónapos kisfiam nem hajlandó enni. Mit csináljak?

A kisfiam születését?l fogva tápszeres (nem volt tejem). 3,5 kg-mal született és kezdett?l fogva rosszétvágyú, havonta 400-500 gr-okat hízott, ezért a gyermekorvos és véd?n? hatására 4 hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást, hogy hátha többet hízna. Az elején még nem volt nagy gond (bár nem evett nagy adagokat és nagyon ragaszkodott a tápszerhez), de ?sszel (év eleji születés?), ahogy haladtunk el?re a hozzátáplálásban, egyre elutasítóbb lett. A tápszer dominált, az én f?sztömet nem, csak a bébiételt volt immel-ámmal megenni. Vannak olyan napok, amikor csak a tápszert fogadja el. Most délben is 2 kanál bébiételt evett meg.

Legjobb válasz: ne aggódj az én kislányom 16hónaposan volt ilyen de hála bepótolta késõbb!!

ne aggódj az én kislányom 16hónaposan volt ilyen de hála bepótolta késõbb!!

19 hónapos kisfiamnak névnapra?

2 hét mulva lesz a névnapja!Mit vegyünk neki?A keresztszüleinek is kell valami ötlet...ugyhogy segitsetek!

Legjobb válasz: mire van szüksége? persze a névnap is jelentõs, de szülinapra azért nagyobb konkrétabb ajándékot szoktak adni névnapra nem kell valami hatalmas nagy ajándék szerintem..

mire van szüksége? persze a névnap is jelentõs, de szülinapra azért nagyobb konkrétabb ajándékot szoktak adni névnapra nem kell valami hatalmas nagy ajándék szerintem..
ha van kertetek akkor kerti játékot felfújható ugrálóvárat. ikeában lehet kapni sátrat meg kúszóalagutat. szintén ott Landet márkanév alatt kis farmot állatokkal autókkal terepasztal szõnyeg lakásba teraszra ehhez van fa -gumi autó szett is. aztán homokozószett pölö névnapra van ebbõl is gigapack Wader gyártja meg óriási dömper négyezer körül
Szerintem nem kell túlzásba esni, nekem a 20 hónapos kicsim egyáltalán nem értékelte a névnapját, örült az ajándékoknak, aztán ment is a sarokba a többi mellé. Szerintem vigyétek inkább el valami jó kis játszóparkba, ugrálóvárba, gyerekkörhintára, állatkertbe, sokkal nagyobb élmény neki, mint egy kisautó, vagy más játék és azért ez sem olcsó mulatság.
Szerintem nagyon hasznos könyvecskék: Tavaszi-Nyári-Õszi-Téli vagy Éjszakai böngészõ Lányom odavolt/van értük, teli van mindenféle rajzzal, õk maguk kereshetnek meg benne figurákat, állatokat, embereket, eszközöket, bármit, és sokat tanulnak belõle! Lányom 14 hónaposan kapta, most 20 hónapos és állandóan nézegeti, én meg magyarázom mit lát, de már van amit õ mond belõle, direkt keres valamit. Fejlesztõnek, szórakoztatónak, ismertetõnek szuper jó és sokáig hasznos lehet számára. http://www.booker.hu/konyv/tavaszi_bongeszo_rotraut_susanne_..
Mi legot kértünk, ahhoz mindenféle tartozékot lehet késõbb is és akár mindenkitõl lehet azt kapnia, mégis más fajták. De a könyv sem rossz, ha szereti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!