Találatok a következő kifejezésre: 19 eves vagyok, van (173 db)

19 éves vagyok. Van egy 6 hónapos kisbabám. én szeretnék elvégezni egy műkörmös és később több ehhez a témához kapcsolódó tanfolyamot. Anyosom szerint felesleges mert nem lehet belőle megélni. Ez tényleg igy van?

kés?bb szeretnék egy vállalkozást csinálni.minden álmom ez.mondjak le róla? szerintetek?

Legjobb válasz: Ismerõsöm 1 éve végezte el ezeket! Fodrász és mükörmös sulit. Talán felesleges is volt neki. Manapság akinek nincs végzettsége többet keres ilyen téren mint akinek van! Vagy ez nem így van?:S

Ismerõsöm 1 éve végezte el ezeket! Fodrász és mükörmös sulit. Talán felesleges is volt neki. Manapság akinek nincs végzettsége többet keres ilyen téren mint akinek van! Vagy ez nem így van?:S
akkor jo hogy elolvstam a kérdéSed..én most fogom végezni a tanfolyamot, nekem is van kisfiam , 10 honapos. a csalädban nälunk csomo fodràsz van, körmös ugyan egysem..unokanövéremnek van egy szépségszalonja , benne fodràszat, müköröm, szoli, masszäzs, kozmetika...az eljeén sokba volt neki mire megcsinälta, mära pedig nagyon jo müködö salon jo, bevétellel..ugy hogy mär kifizette a dolgozokat, meg rezsit..stb ugy marad nàla 350 körül havonta.DE!!!!egy szalon müködtetéSe akkor éRi cska meg ha benne is dolgozol fodräszként , vagy körmösként!ugyanugy dolgozol mint egy normàlis ember..hétfötöl pénte kig, felvàltott müszakban pl..hiszen igy van jo bevételed.unokanövérem akié a szalon, most terhes, és eladja a tulajdoni jogot, hiszen egy csecsmö mellett képtelenség lenne bejärni meloznia és igy nem érné meg.ugyhogy ugynéz ki, mivel 3 hoanp és végzem a tanfolyammal, hogy àtveszem töle a szalont.hiszen jol megy, csalädban marad legaläbb, ugyis körmösként akartam dolgozni és ugyis näla..igy meg pont jol összejött.de az hogy egyedül belevàgj majd egy szalonba nagyon nehez!cska ugy ha àtveszed a tulajdoni jogot majd, egy olyan szalonnäl ami jo hleyen van és arànag jo vendéGekkel...ha nem annyira ment a szalon elötted..akkor nevet is vältoztass meg neki, és nagyon reklàmozd..felkell turbozni a szalont és akkor jo lesz a bevétel.amugy meg ha sima körmös leszel, az is jo pénz..de attol függ mennyire jo szalonba helyezkedsz el.no ha csepel fele laksz, ott a szalon amiröl beszéltem, amikor àtveszem a szalont, és elvégezted a sulit, beszélhetünk..:) .puszi
A kérdező hozzászólása: ok köszi :D ha gondolod irhatsz privit :)
Fodrászattal mondjuk még jól lehet keresni én fodrász tanuló vagyok és a fodrászatban ahol tanulok naponta kb.20 vendég látogat be. Mûkörmös hát az lehet hogy kevesebbet keres mint egy fodrász mert a fodrászatban is van egy csaj aki mûkörmös és eddig ritka alkalom volt hogy valaki azért jött be a fodrászatba hogy megcsináltassa a körmét.Mert már sokan inkább megveszik a százforintos boltban és megcsinálják saját maguknak.
Szia! Én kb. 1éve végeztem el. Sajnos nem nagyon dolgozok benne, csak az ismerõsöket csinálom. Ahhoz, hogy elmenj dolgozni benne, ki kell váltani a vállalkozóit vagy kiskönyvvel. De azt se lehet sokáig így csinálni. A vállakozói sajnos igen sokba van, ha jól tudom mire mindent kifizetsz kb.50.000.ft. Plussz, ha fizetsz a helyért, ahol dolgozol az is változó, de egy 20-30.000ft. És még nem vettél alapanyagot, ami igen drága. Én az elejétõl kezdve írtam, hogy mi mennyi volt...ha nem gond, megosztom veled, DE NEM ELRETTENTÉS MIATT. A tanfolyam volt 120.000ft. Ami ha jól tudom mostanság 150.000ft. És mire mindent megveszel, lakkoktól az eszközökig legalább 100.000ft. Hidd el, sok kicsi sokra megy. És akkor elkezdesz dolgozni...egy jó pár hónap mire visszajön az ára. De én azt mondom neked, hogy ha szeretnéd VÁGJ BELE! Én 2évig gondolkoztam rajta és belevágtam. NEM BÁNTAM MEG, hiába nem dolgozok benne. Mert bármikor jól jöhet, nem válik káromra 1 szakma. Az elõzõ válaszolónak: nem hasonlítanám össze a 100ft-os mûkörmöt az igazihoz, mert az 10percenként kell ragasztani, ez meg akár egy hónapig is bírja. SOK SIKERT KÍVÁNOK HOZZÁ, és ha ez az álmod, csináld...mert ha arra gondolsz, hogy egy nap, bemennek hozzád 3an, hogy szeretnének mûkörmöt, akkor az már borravalóval és ha olcsón dolgozol 13-14.000ft. Így könnyen visszajön. Én leírtam a jót és rosszat is...remélem segítettem valamit.
én voltam a 2.vàlaszado.annak a vàlaszadonak irnék kicsit aki azt irta hogy 100ft-os köröm, stb.ok hogy te fodràsztanulo vagy, de mint irtad tanulo, tehät mühelyben vagy méG, és alap hogy nem mennek oda körömre a népek....én sem mennék.de mnt mär irtam, nagyon függ attol hogy milyen szalonban fogsz dolgoznihiszen nem mindegy hogy egy nap van 1 vagy 4 vendéGed...amit emlitettem neked szalont(a kéRdezöhöz irom), ott a körmös csajoknak naponta(felvàltott müszakban vannak)van kb 4 vendéGük, és az nagyon jol keres ugy..de az is igaz ha olyan szalont fogsz ki aho alig lép be vendéG..és ha ezt észlelnéd kb 2 -3 hétig akkor felkell mondnai..független attol hogy hitegetne a tulaj hogy ätmeneti..sok szalon van ami nem nagyon müpködik jol..van bevétel de nem sok.mert elhanyagoljäk a reklämozàst(és ez a legnagyobb lököje-bukoja egy szalonnak)irok privit most, irj majd hogy megkaptad e!pusz
én a saját körmösömbõl tudok kiindulni. 5ezer egy köröm, ha csak napi 5vendége ven az 25ezer/nap, 20napra, ha hétvégén nem dolgokzik 500e. És hidd el, hogy több mint 5vendége van. Van amikor csak pár nap után tud idõpontott adni mert reggel 8tól este 8ig tele van. De idõ kell ahhoz, hogy kialakíts egy ekkora vendégkört. Szerinte kell hozzá egy-két év.
a 2.välaszado vagyok.hääät ez tény hogy ha reggeltöl estig dolgozik ugy määäs...ugy sokkal jobb a kereset..söt..böven.de akinek van babäja ezt nem teheti meg.

Férjnél vagyok, 19 éves vagyok. Van házunk, kocsink, hitelünk nincs. Várjak még a babával, vagy már jöhet?

azért kérdezem hogy várjunk-e vele,mert a házunk még nincs kész teljesen.Még csak most csinálgatjuk.Szerintetek megvárjam hogy készlegyen a ház vagy ne?Mert már szeretnénk csak még idáig nemprobálkoztunk a babával a ház miatt?

Legjobb válasz: Ha mind a ketten akarjátok akkor hajrá! De ezt nektek kell eldönteni.

Ha mind a ketten akarjátok akkor hajrá! De ezt nektek kell eldönteni.
Szia! Ha tudod hogy a párod is 100 % akarná, és nem érzed rá magad fiatalnak, ha úgy érzed kiszórakoztad magad, és tényleg babázni szeretnél, miért ne, hajrá!!!A ház majd elkészül.Annyi de annyi minden van életünk folyamán, ami közbejön, akár kiadás is, sosincs pont megfelelõ idõ erre, mindig lehetne kifogásokat találni.De nem érdemes, hadd jöjjön az a picuri, sok sikert!
De jó neked, hogy mindenetek megvan, irígyellek!Ha elég érettnek érzed magad az anyasághoz, akkor HAJRÁ!
a baba, úgyis akkor fog jönni, amikor szeretne (némi segítséggel) nem pedig, amikor ti szeretnétek. tehát nyugodtan próbálkozzatok csak.
Mikor teherbe estem nekunk sem volt kesz a haz, de legalabb felgyorsitott mindent es igy a vegere kesz lett, ugyhogy szerintem ha babat akartok ez nem akadaly.

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Legjobb válasz: 19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!

itt már nem segít az ha megbeszéled a dolgot az anyukáddal! a megoldás az elsõ válaszolók közt volt! költözz albérletbe! jobb megoldást én nem látok!
Hm... lehet csak méregbõl mondta, mert nem dolgozol és lógatod a lábad (ezt nem írtad le, ha mégis dolgozol, akkor bocs a feltételezésért) Nem tudod feljelenteni...mégis mit mondanál. Nem akarlak bántani, félre ne érts, de én is voltam 19 éves, és fogalmam sem volt, mit akarok az élettõl. Nem tanultam, csak a nyelvvizsgát csináltam meg, nem dolgoztam. Anyum rám is mérges volt, na nem akart otthonról kihajítani, de... elviselhetetlenebb voltam mint kamasz koromban. Ha leírod, hogy mi lehet a gondja az anyukádnak...talán többet tudnánk segíteni, keresni a megoldást
19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!
Kereshetsz albérletet néhány lakótárssal.
Szerintem válalj munkát, és költözz albérletbe..
Bocs, az utolsó bejegyzésed késõbb jött, mint ahogy írtam. Neked mi a meglátásod, miért akar anyukád kitenni? Anyagi oka van, vagy valamiért nem jó a viszonyotok? Mi történ köztetek?
Szerintem fordulja családsegítõhöz, ott biztos meg tudják mondni mit tehetsz! Sajnállak nagyon, amiért ilyen helyzetbe kerültél, de hidd el Anyukád most a saját életét [email protected] el ezzel, nem a Tiedet! (Persze ezek a gondolatok biztos nem vigasztalnak most.)
Ilyet nem mond egy szülõ ok nélkül, de tény, hogy elküldhet, mert már nagykorú vagy. Nem írtál róla, miért jutottatok el idáig, mi történt köztetek? Iskolába jársz? Dolgozol már? Ha dolgozol, kiveszed-e a részed a költségekbõl? Részt veszel otthon a házimunkában? Mi a kifogása anyukádnak ellened?
Sajnálom a helyzeted, mindenképp meny el az önkormányzat szociális osztályára a családsegitõkhöz, bírosági panasznapra. Kérdezd meg milyen pénzek járnak, nincs e hely valamilyen gyerekotthonban. A lakást meg túrd át hivatalos papírokért, a lakás paírjait jó lenne megnézni tényleg anyud nevén van-e. Beszélj az összes rokkonal, néz albérlet után. Jellentkez a munkaügyi központba. Anyuddal meg közöld hogy ha idõslesz és a pasik már sehol ne téged hívjon. Egyesített Szociális Intézmény Szolnok, Kaán K. út 20. Dr. Szabó Julianna, igazgató-fõorvos tel.: 56/410-00, 3410-000 porta e-mail: [email protected] http://www.humanszolgaltato.hu/csaladsegito_szolgalat/csalad.. http://www.birosag.hu/engine.aspx?page=courtdata&group=BIR_J..
kollégiumba menj
Addig is kötelezõ eltartani, amíg tanulsz, nem?
Na itt a nagy tévedés:nem kell eltartania...hozzájárulni az eltartásáhouz igen....de a kettõ nem ugyanaz. Úgyhogy érdemels lenne mindenkinek elgondolkoznia, mielött mag akarja mondani otthon a tutit.
Igen, én kérek elnézést, a kérdezõ biztos nem arcoskodott, csak fel akarja jelenteni az anyját. Az a 30.000 ft kb egy ember rezsije, tehát anyuka a kérdezõre költi. Ezt az újhullámos baromságot meg, hogy egy szülõnek örökké ki kell nyalnia a gyereke valagát, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nincsenek, el kellene már felejteni.
Tévedés, hogy nem szüntetheti meg az állandó lakcímed: ha a lakás kizárólag az õ tulajdonában van, akkor a bíróságon kérvényezheti "állandó lakcím megszüntetését". Mivel már elmúltál 18 éves, sanszos, hogy a bíróság meg is teszi ezt.
ma 16:11 vagyok! Én 21/L vagyok párom 19/F. 19 évesen nem tudja magát fenntartani, sajnos. Legalábbis nem törvényesen. Szomszéd lány is végzettsége van Õ 20 éves Õ se talált munkát SEHOL! Persze aki 30 évesen szüleik meg egybõl 3 végzettséggel és legalább 6 év gyakorlattal annak könnyû elhelyezkedni.
Ne hagyd azt hogy lássa rajtad, hogy rosszul érzed magadat, mert ez ad neki erõt! Ha minden áron ezt szerette volna elérni veled kapcsolatban, hogy kirúg otthonról, és utána a képedbe röhög, mikor a családi pótlékot szeretnétek visszakérni, akkor nagyon rossz indulatú ember lehet, és csak azt szeretné hogy neked még rosszabb legyen! Nézz elõre! még ha nem is tudod majd mit kezdesz magaddal! Ami a legfontosabb, hogy a tettéért cserébe soha még csak ne is köszönj neki az utcán, ne is akard felismerni, azokkal törõdj, akik szeretetet adnak neked, és segítik az életedet. Õ eddig segített neked te eddig szeretted õt, most már nem tartozol neki egy köszönéssel sem! Addig biztosan nem, amíg Õ meg nem teszi az elsõ lépést feléd, hogy bocsánatot kérjen tõled tettéért! Valahogy érd el, hogy ezt az álláspontodat visszahallja tõled! Késõbb majd meg fogja bánni a tettét, fõleg, ha majd nem mosolyog rá a kutya sem, és nem segít neki senki sem öreg napjaira...Majd akkor hiányozni fogsz neki, te meg majd segítesz neki ha bocsánatot kér tõled, amit ugye nagyon nehéz kimondani:) Amúgy sok szerencsét az életed során, eljönnek majd még a te napjaid is, ha igazán megharcolsz értük!
Ne keresd egy jó darabig! Sõt, ne vegyél tudomást arról, hogy õ létezik! Elõbb-utóbb belátja, hogy hülyeséget csinált... Szépen írasd át magadra a családi pótlékot, és keresd fel édesapádat azzal, ami történt, és mondd neki, hogy ezentúl neked utalja a gyerektartást! (Biztos, hogy ha pl. a bíróságra írsz egy beadványt, elõ fogják keríteni.) Kitartás! Érettségi után sokkal könnyebb lesz, addig próbáld kihúzni a barátodnál, vagy állj össze több másik fiatallal egy albérletbe!
Hát itt nagyon sokan mondták 18 éves korodtól rakhat ki. Én azt hallottam, hogy 20 éves korodik kötelezõ eltartania. Szerintem menj el a legközelebbi önkormányzathoz, kérdezz utána. Én 20-tól tudom, de úgy tûnik rosszul. Namind1, önkormányzathoz elmennék azért.
anyám velem megtette ugyanezt, kirakott 20évesen és utána hallottam h a bejelentett címedrõl nem rakhatnak ki csak úgy, utána kéne járni h h néz ki a kényszerkijelentés és h megtette-e. mert azért nem éppen könnyû estin, én is úgy csináltam, feleannyi a tanóra mint napppalin ugyanannyi az elvárás viszont. ha nem tudsz mit tenni és költözni kell elmennék a helyedben mekibe v tescoba nemtom mik a lehetõségek, és kolesz v lakótársak. ugyan jogilag nem értek hozzá, de ha apától járna gyerektartás amíg nappalis, akkor anyától nem, ha kirakta? vagy ez már ilyenkor jóindulat kérdése? mindenesetre elég szemét az ilyen anya, tudom. kitartást!
Megteheti, hogy kirak. 18 éves korod után nem kötelessége eltartani, eddig is szívességbõl maradhattál. Ha már nem otthon laksz, akkor a gyerektartás neked jár. Amúgy is neked járna, nem anyádnak. Szerintem anyád hazudik, hogy ne kelljen neked adnia. Szintén a családi pótlék is neked jár, nem anyádnak: az állam ennyivel száll be a nevelési költségekbe. Nem sok, de ez van. Megintcsak hazudik...
Üdv. Vegyél fel és beszélgetünk. [email protected] Gábor vagyok :D
Az ilyen nem anya! Az ilyen ... inkább nem is írom le. Felháborító! Egyébként én is hasonló helyzetben vagyok. Hova valósi vagy?
sajnos nincs ilyen törvény:( a csp-t igényelheted saját jogon, a gyerektartást meg addig fizeti az apa ameddig bíróság útján vissza nem vonja. Akár 30 éves korodig is fizetheti. Tudom, mert 22 éves vagyok és van egy lányom, apám mégis fizet utánam gyerektartást, mert mondta, hogy inkább nekem adja mint a banknak a tartozása miatt. A növérem után meg 28 éves koráig fizette... Amúgy anyád a lakásból kényszerkijelenthet de szerintem nem tette meg csak fenyegetözik. Próbáld még kihùzni ezt az 1 évet aztán úgyis kimész Angliába! Kitartást kívánok!
Sajnos megteheti. 18 éves korodig voltál tanköteles, és fiatalkorú. Most már felnõtt embernek számítasz jogilag, így az anyukádnak nem kell eltartania többé (hangsúlyozom JOGILAG). A morális része már más probléma. Muszáj lesz elmenned dolgozni és albérletezni ha ki akar tenni, ugyanis semmit nem tehetsz ellene.
Gyere hozzám:) Ha csinálsz házimunkát cserébe lakhatsz itt.
Szia! Szomorúan olvastam amiket írtál...én is voltam ilyen helyzetekben...Az én anyukám bármilyen kis apróságon fel tudja húzni magát és gondolhatod akár egy órán át tudja mondani az õ igazát..még ha nincs is neki:) Az én szüleim 3 éves koromban váltak el (most leszek augusztus végén 24)apukámmal egy városban laktunk...de volt olyan h 6 évig látni se láttam mert anyu részérõl a "családom"ellene beszélt mindig elõttem szidták aput meg minden! Ennek ellenére imádom aput..De sajnos július 4én volt egy éve h meghalt---feladta---Az anyai részrõl a családom senki csak egyik unokatesóm mondta h sajnálom:S durva és Egyszer amikor anyuval vitatkoztunk felhoztam neki ezt..de nem értette meg hogy szerethettem aput ennyire amikor nem is volt velem. nekem is mondta(többször is) h költözzek el...ne aggódj mondtam én is..h akkor megyek..Ki tenni csak úgy tehetett hogy aláírt a nevedben hamisított...valahogy apud kéne megkeresni tudom nem keres de...én megbántam h nem tettem sokat segíthetett volna nekem ha van!!Akkor jöttem rá mennyit amikor meghalt! Valaki azt írta hogy ezt megbeszélni nem lehet már de igenis meg kell amikor jó napja van látod rajta jó kedve van és mond neki hogy szeretnél kettesben beszélni...ha van kert kint a szabadban...v a te szobád..és beszéljétek át hogy ez így nem mehet...h te nem akarsz elköltözni mert szereted õt és le kell érettségizned mert csak úgy tudsz elhelyezkedni jól keresni:) Ha neki a pénz a fontos az én anyum is ilyen! Azt nem tudom mennyit szoktál keresni de megbeszélheted anyuddal h ha keresel akkor hazaadsz valamennyit és majd ha dolgozol akkor többet..én 80000ret keresek és 20000at hazaadok..pedig hónap végén már alig tudom h mit együnk a párommal:S ha gondolod az a lakbér:S mert te is használod a vizet villanyt stb.. és eszel!v ha van pénzed akkor vegyél magadnak de jobb amit anyu fõz gondolom!Segíts neki otthon takarítani is bármit ami nem pénzbeni de látszatja van elmosogatsz helyette stb..már is kedvesebb lesz veled szerintem legalábbis nálam bejött anno:D Az hogy a pasija nem jön be az sorry de be kell nyelned muszáj õ se cikizi a tied õ öt szereti el kell fogadnod!Az én anyukám is összejött egy furi fazonnal:S olyan a hangja mint egy dörmögõ macinak de komoly:D mondtam h anyu ne már és csak azért is megszületett húgom akit imádok és muszáj volt a pasinál meg az anyjánál laknunk:S útáltam de muszáj mert õ adja a fedélt és a kaját!!!!Szerencsére elköltöztünk már nem lakik velünk a pasi:) :) :) Most nõi uralom van:) ) Visszatérve tûrni kell egy évig aztán úgyis kimész Londonba addig meg amennyit csak lehet tanulj addig se látod a pasit v menj a pasidhoz tévézni nála legyetek aludj nála 1X 2X..stb ha keresel vmennyi pénzt adj haza de hagyj magadnak is vagy annyi is elég h megkérdezed van kenyér hozzak és veszel a saját pénzedbõl ha van persze!! Bocsi ha egy kicsit gubancos a story de olyan kicsi ablakban lehet írni:Dnem görgetem mindig vissza gondold végig szolnok meg szép város és nagy:) Neten nézz utánna hol van a gyámügy de biztos a polg mesteri hivatalban is találsz vkit aki segit DE EZT CSAK VÉGSÕ ESETBEN!!!pussz
Csak nagyjából olvastam el a válaszokat. Kedves kérdezö nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, hozzám jöhetnél, csak én külföldön élek... Milyen szövetkezetekben dolgozol, hogy csak 40 ezret kereshetsz? Ahol én voltam ott 160 óra a max, ami 520-as órabérrel szép összeg. Azoknak a válaszolóknak, akik az édesanyának adtak igazat: Az a baj, hogy a törvény itt nem pontos, valóban 18 éves kortól az ember "felnött", mégis vannak iskolák, ahol 20 éves korig tanul az ember(én is így voltam)...Ezen szerintem módosítani kellene(a törvényeken). Az meg más kérdés, hogy megteheti jogilag, na de milyen anya, aki megteszi? Ha gyermeket vállalok nem 18 évre vállalom, hanem egy életen át.
Utolsó válaszadóval tökéletesen egyetértek! Ha életet adunk, akkor szeressük is azt egy életen keresztül!
Én a helyedben napi szinten zaklatnám amíg nem adja oda a családit meg a gyerektertást.
Remélem az a fiú akihez mentél, rendes ember. Anyukádról lehetetlen úgy véleményt mondani, hogy ne töröljék ki innen! Nem szülõ az ilyen! Édesapádat keresd meg szerintem nyugodtan, azt gondolom ezek után, hogy Anyukád tett valami olyat, hogy Apád nagyívbe elkerülje(és így sajnos Téged is)! Ékes bizonyítéka annak, hogy nem tartozol hozzá, hogy elküldött mikor mentetek a csp-ért. Fel a fejjel és álljon melletted a barátod is! Sok sikert az újrakezdéshez! 21/L
egy jó ügyvéd bármit meg tud nyerni, van esélyed, de ahoz pénz kell Pont most néztem, hogy a kérdésed alatt volt egy google hirdetés Nézd meg http://www.drgaaledina.hu/
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de nem. Megpróbálok még egy két segélyt kérni, aztán elcuccolni vkikkel albérletbe, de még jövõ hét után lesz fogadó nap suliba talán felvesznek a koleszba, ha lesz hely. Most már kicsit le nyugodtam, így könyebb is gondolkodni. köszönöm a tanácsokat
Sok sikert :)
Kérdezõ, vedd fel velem a kapcsolatot! Egyébként 18éves kor felett kérheted, hogy te kapd a cspt, én úgy tudom.
Borzasztónak tartom az ilyen anyát. A szememben nem is anya. Mitõl gondolja valaki, hogy betöltesz egy korhatárt és meg tudsz állni a lábadon? Én 18 évesen még szakmát tanultam! Már húszon túl vagyok, kint az iskolapadból, keresek állást, de sajnos nem találok, pedig lassan már mindenhova küldöm az önéletrajzomat. És nem arról van szó, hogy válogatok. És igen, zavar. Nem tudom ki lenne képes, milyen szülõ az, aki ilyen helyzetben kitenné az enyém (vagy a te) szûröm, mert betöltöttem egy kort... Részemrõl az ilyen nem szülõ.
Ez egy szarkupac, nem szülõ, kinyomni nem nagy érdem...Felnevelni, szeretni, emberré formálni annál nagyobb.Ennek is csak a csp meg a stb kellett, aztán a gyerek levan tojva és 18 éves kora után meg mehet a p*ába... 28N
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívott anyám :S Azt akarta h menjek át hozzá jövõ hétvégén vacsorára. Köpni-nyelni nem tudtam, azt hazudtam neki h nem érek rá... Szerintetek át kéne mennem hozzá?
elmentél végülis?
A kérdező hozzászólása: ezen a hétvégén kéne mennem, de sztem nem megyek. nem tudom ezek után mit vár tõlem :S
Szerintem írd ide a számlaszámod, már van vagy 70 ember, aki elolvasta a történeted, és biztosan vannak akik szívesen segítenek, és tudnak is, ha mást nem, egy keveset!
Egyszerûen nem értem meg mért nem lehetett az esti vacsora adagot beletenni egy tányérba, és beba.zni a hûtõbe???! Mondjuk a helyedben, én direkt elõrántottam volna valami húst a hûtõbõl, vagy tojást, vagy tudom is én mit, és csináltam volna egy kaját saját magamnak...Elõbb-utúbb csak leszoktak volna arról, hogy ne egyenek meg mindent csak azért mert te késõbb jössz haza...Amúgy az a nagy helyzet, hogy a szülõkkel nem 19 évesen kellene megtalálni a hangot, hanem kb. 16évesen. Addigra legyenek meg a saját dolgaid, a saját véleményed, a saját akaratod a házban! Ha akkor nem alakul ki ez a saját karaktered, akkor ez az elnyomásod csak fokozódik, és lásd, az az eredménye, hogy még ki is röhög az anyád, ha a saját pénzedet kéred vissza, vagyis a csp-t. Szóval a lényeg, hogy én pl. kivívtam magamnak anno valamilyen tiszteletet, nem hagytam, hogy a szüleim rám másszanak, megértettem velük, Ezeket a dolgokat, hogy a félre rakott vacsora is ehetõ lesz még órák múlva, vagy amikor elmegyek valahova haverokkal, az ugyanúgy fontos, mint az hogy iskolába járok. Így magánéletem is volt. Nem hagytam semmiféle lelki terrornak, semmilyen érzelmi befolyásnak. csak is kizárólag az értelmes dolgokkal foglalkozom. Szerintem otthon beléd simán bele lehetett rúgni, mert hagytad magadat minél jobban befolyásolni! Mostanra meg már ha hangot adsz valaminek, annak nincs súlya. Értem a problémádat, de hidd el el lehet jutni addig a pontig, ha nagyon erõs vagy, hogy az anyukád neked adjon már igazat, és a te véleményedet tartsa jónak! Csak ez szakaszosan alakul ki, és legalább 16 éves korodtól el kell kezdened vele a folyamatos harcot. csak így lesz meg késõbbiekben köztetek az egymás iránti tisztelet! Most már mondjuk mindegy ez az egész, de az életed késõbbi szakaszában majd mutasd meg magadnak is, és anyukádnak is néha néha, hogy nem vagy te egy otthonról kilökhetõ akárkicsoda, nem lehet téged csak úgy elnyomni! Ha eddig nem mutattad meg, mutasd meg most, pl. azzal, hogy visszaszerzed magadnak a csp-t, elmész dolgozni, befejezed a sulidat, megélsz akármi legyen is. Majd ha anyukádnak meg kell valami, akkor meg bánj vele úgy mintha valami idegen lenne, úgy ahogy õ bánt te veled... A lényeg az az, hogy mi itt megsajnálhatunk meg minden, meg segíthetünk neked jó tanácsokkal, de az élet az nem ilyen, ha pl. elveszíted a barátodat, már nem sok mindenkihez tudsz majd segítségért fordulni, és saját magadnak kell majd mindent egyedül megoldanod! Erre törekedj, és ne mutasd ki anyukád felé ezek után, hogy sikerült neki az utcára kidobós terve...jézus úgy beszélek mintha valami fater lennék...:)
Félelmetes, milyen hidegvérrel írtok itt páran arról, hogy egy Anya akinek kötelessége (nem papíron, törvényekkel alátámasztva) segíteni a gyermekét, mennyire érthetõen teszi, ha a csökött kis életét szeretné kicsit kevésbé csökötten élni, amihez úgy érzi az kell, hogy kidobja a gyermekét. Félelmetesek vagytok.
Nem tudod apukád hol lakik vagy esetleg egy rokon tudja és személyesen beszéld meg vele hogy te kéred a gyerektartást.
igen bíróság elõtt jó lenne megtudni h 100%-e h fizet.
Családi pótlékot egyszerûen kéred az államkincstárba a saját számládra utalni.Anyád nem kell hozzá. Apádat felhívod, hogy már nem laksz anyádnál, és megadod a számlaszámod, hova utaljon. Nem értelek.Tényleg vissza akarsz költözni anyád mellé?Egyébként nincs az a bíróság, aki kötelezné rá, hogy fogadjon vissza, gondolkozz, akkor ennyi erõvel apádhoz is becuccoltathatnának.De ez nem így mûködik... Sajnállak, de ugyanakkor magadnak kerested a ajt.Igenis el kellett volna fogadnod, hogy anyukádnak barátja van, az, meg hogy balhéztál azon, hogy a pasi ruháit is be kell tenni a mosógépbe..szánalmas....
A kérdező hozzászólása: ezek után nem akarok már visszaköltözni hozzá, csak a pénzt ami nekem járna azt akarom megkapni. Voltam az államkincstárba a jövõ havi csp-t már az én számlámra utalják, de a mostanit már kiutalták az anyámnak-viszont õ ezt nem akarja oda adni.Azt mondta ez jár azért, mert a múlt hónapba még otthon lakhattam. Hívtam apám h irassa át a munkahelyén a bankszámla számot h a gyerektartást nekem utalja majd(utalja, õ, de anyám azt állítja soha nem fizetett egy ft-ot se :S ), meg mondtam mi van, de csak azt mondta h beszéljem meg anyámmal h haza mehessek, meg h majd küldjem el sms-ben a bankszámlaszámomat. Jah, meg közölte h mivel õ minden hónap 3-án kap fizetést, a gyerektartást is már megkapta anyám :S Azért akarnám feljelenteni, mert kitett egy ft nélkül az utcára, mert nem akarja oda adni azt a pénzt ami igenis nekem jár!!! Ha õ ilyen velem, én se fogok kedveskedni vele az biztos. Én még mindig úgy gondolom h nem nekem kellett volna alkalmazkodnom anyám pasijához, hanem neki hozzám. Elvégre õ költözött be egy már megszokott élettérbe. Nekem õ senkim se h beleszóljon h minek megyek el itthonról( anyámnak megszoktam mondani h kivel, hova megyek, mikorra jövök-soha nem volt belõle probléma) meg hepciáskodik nekem h kiélt k. leszek sõt már az is vagyok, csak rá kell nézni a fejemre h ennyit eljárok buliba-ha már este elmentem vhova akkor a hapsi azt mondta h buliba megyek k-urvulni, holott volt h csak moziba, vagy pizzázni mentem el, vagy csak beültem vhova barátommal vagy barátnõimmel :S Amikor itt volt mindent felzabált, ha nem voltam vacsi idõbe éhes vagy épp nem voltam otthon mire éhes lettem volna már megette elõlem. ha ezt szóvá tettem anyámnak akkor a hapsija mellé állt h mert mért nem eszek amikor kész a kaja. Mondjuk mert nem vagyok éhes, vagy mert dolgoztam, vagy akármi miatt. De hiába magyaráztam. Gusztustalan volt h alsógatyában mászkált mindenhova a lakásba a pasi, és ráadásul olyanba amibõl a fél tõke majdh nem kinn volt-akaratlanul is feltünt. Mosni meg ugy szoktunk h csak hétvégén a ruhákat, bugyit, zoknit, melltartót meg 2 naponta kézzel. Anya is meg én is a sajátomat. Akkor kezdtem el mosni a barátja alsógatyáit én, mikor a konyhába összefutottunk és anyám csipkés majdhnem átlátszó bugyija volt rajta, mert nem volt tiszta alsója!!! Azt hittem elhányom magam! Nem akartam ezt még egyszer látni, vagy h legközelebb meg meztelenül mutatkozzon elöttem :S
Az e havi gyerektartásra és családi pótlékra már keresztet vethetsz, hacsak be nem perled anyádat. Az viszont sokkal többe fog kerülni, mint a két említett összeg... Már az ügyvéd megbízási díja is több. Ezt sajnos elbuktad. Nagyon jó, hogy beszéltél édesapáddal, illetve hogy már intézkedtél a MÁK-nál. Ebbõl a pénzbõl és az alkalmi hoszteszmunkáidból talán kihúzod albérletben (lakótársakkal közösen persze) az érettségiig. Nyugodj meg, az érettségi azért nem olyan nehéz, hogy hétvégente ne mehetnél el dolgozni suli mellett... Kitartás, ügyes voltál eddig is! :)
Tudom hogy ez most nem vigasztal de anyukád életébõl a pasik pár év múlva kikopnak ott marad magányos vénlányként és akkor nagyon megbánja hogy így viselkedet veled.
Sajnos vannak ilyen lóty*k akik ha viszket a pin*juk elfelejtik hogy anyák, és csak a pasin jár az eszük és csak a pasi számít aki kefélgeti õket.tudok olyat aki a tartásdíjat nem a gyerekére költi hanem szoláriumra mûkörmösre, ruhákra, a gyerek meg szakadt ruhákba jár és folyton éhes.
20:36-nak Mi a szar az hogy boldogságra vágyik, és ez esetben kiba.za a lányát az utcára????? Te ezt hol tartod normális emberi gondolkozásnak? Az õ lánya volt/van nevelje is fel, ha kell meg segítse is az életét! Bevállalta ba..za meg, akkor törõdjön is vele! Ha nem boldog mellette, attól még a felelõssége ott van!Azt be kell tartania, ha szar az élete, ha nem! Mindig így volt ez õseink körében! Mindenki felnevelte majd életképessé tette saját gyermekét, a mai csúcsszuper világban, ezt mért kell megváltoztatni? A fõ kérdésem viszont az, hogy egyáltalában mért vannak olyan emberek, akiknek eszükbe jut, hogy 18 életévet betöltött gyermekünket az utcára vágjuk, mert a saját boldogságunk fontosabb????Fõleg ilyen módon, hogy még pénzt sem adunk neki!!!!Úgyhogy te is elmehetsz a búsba, ha így vélekedsz a gyereknevelésrõl kisfiam!
Dehogy menj! Mutasd meg neki, ha már volt ilyen ****** hogy kirakott, megállsz te a saját lábadon is! Ne keresd, majd fog õ, ha belátja, mit tett.
A kérdező hozzászólása: nincs vmi törvény h a szülõ nem rakhatja ki a lakásból a gyereket hiába nagykorú ha még nem fejezte be a középiskolát? Tudom h 18 éves koromig vagyok tanköteles, de most azért h fenn tudjam tartani magam, ott kéne hagynom a sulit, mert magántanulóként nem tudnám csinálni a munka mellett. Ahol lakok, vagy csak gyárba 3-4 müszakba lehet menni dolgozni vagy kocsmába, ahol nem 8 órát kellene dolgoznom. Levelezõn meg nincs olyan h csak az utolsó évet kezdem el, szeptemberbe indul és csak ugy ha 11. osztálytól.
A kérdező hozzászólása: Év vesztes vagyok, és 5 osztályos gimibe járok, most fogok csak érettségizni. Nincs keresetem. Diák munkázni szoktam néha ha tudok menni. MOndtam neki h akkor kérem a családi pótlékot ha ki akar tenni, meg én ugy tudtam h apám utal havi 20.000Ft-ot gyerektartást(amig be nem fejezem a gimit addig utalja-még egy pár évvel ezelött anyám ezt mondta), de most anyám azt mondta h apám egy vasat se szokott küldeni és ha családi pótlékhoz sincs nekem semmi közöm. Mit tudok csinálni?
Próbálj meg egy picit nyugton maradni. Érettségizz le, szerezz egy szakmát munkát és költözz el.
A kérdező hozzászólása: egy pár éve még azt mondta h apám havi 20.000ft-ot utal gyerektartásként.meg mutatta a banszámla kivonatot. Most meg azt h apám soha egy fillért nem adott. Ki akar tenni egy ft nélkül. két i8skola szövetkezetnél vagyok tag, de általába csak az egyiktõl hívnak. Viszont 40 ezer ft-nál nem kereshetek többet, mikor már elérem azt az összeget akkor abba a hónapba nem hívnak dolgozni. Ez nem tudom miért van. Tavaly minden pénzt amit kerestem oda adtam neki, és talán egyszer vagy kétszer kértem tõle egy ezrest starndra vagy mozira. ha meg vmi kellett akkor kölcsönbe adott nekem pénzt. Mint pl. az iskolai tankönyvek vagy osztálypénz, cipõ, ruha ilyesmi. Amint elmentem dolgozni így évközbe vissza kellett adnom a kölcsönt. Ezt meguntam és azóta nem adom neki oda.
Szerintem van jogod anyukád barátját, életét kritizálni, ha az a te életedet is befojásolja. Anyád visszaél a szülõi hatalmával, ha a véleményed elmondása után kirakással fenyeget. És ez akkor is érvényes, ha jogilag már nem vagy gyerek. Tudtommal még tanulsz.
A kérdező hozzászólása: én megvárnám amig leérettségizem, de anyám már most ki akar tenni. Én szivem szerint feljelenteném. Csak nem tusom h megtehetem e
nem lehet, hogy csak mérges volt és azért mondta? próbáld megbeszélni vele..
A kérdező hozzászólása: érettségi után ki akarok menni London au-par-kedni egy évet, és amit ott keresek abból finanszíroznám az egyetemet. Kötelezheti a bíróság anyámat h amig nem fejezem be a gimit addig ne rakhasson ki?
Ahogy látom, Õ viszont "megunta", hogy Te meguntad a költségekbõl való részvételt és még megjegyzéseket is teszel a barátjára. Adok-kapok helyzet ez már nálatok, mert elmérgesedett a viszonyotok. Nem hiszem, hogy azzal kezdõdött ez az egész, hogy egyszer csak közölte anyukád, költözz el! Ez egy folyamat. Az a baj, hogy a helyzetet "izomból", jogi lépésekkel szeretnéd megoldani. Szerinted milyen légkör alakul ki nálatok, ha feljelented azért anyukádat, hogy legyen szíves téged továbbra is eltartani és fedelet biztosítani? Rettegsz attól, hogy el kellene tartani magad, önállóvá válni, viszont erõszakkal szeretnéd ezt ráerõltetni anyukádra. Ez nem jó így, másképp állj a kérdéshez és talán még meg tudjátok beszélni. Õ is, Te is hibáztatok, hogy idáig fajult a helyzet.
családi pótlékot kérheted saját jogon, a gyermektartást meg a bíróságon kérvényezheted...munkásszállóra talán elég, ha vállalsz munkát mellette a tescoban v hasonló helyen részmunkaidõben ja és igen, kitehet, de ez esetben a csalási pótlékra nem lesz jogosult
barhogy is beszologatsz a hapsija miatt, sosem ertettem azilyen anyakat, noket. mia fenenek vallaltak gyereket ha a hapsija az fontosabb? legalabb azt varna meg mig befejezed a sulit leerettsegizel, akkor sem lenne a jogos a kirakasod akkor is egy genya huzas lenne, de legalabb akkor meg az ember jobban elfogadna. ne keseredj el ha netan megtenni, apad gyerektartasara es a csaladi potlekra igenyt tarthatsz. aztan ne felejsd el anyad is lesz majd oreg es rad fog majd szorulni, akkor ismeteld meg neki ezen szavakt amiket neked mondott....
A lakásból nem tehet ki, ha az az állandó lakcímed, az a te otthonod is. Azt nem tudom, hogy jogilag mennyire köteles eltartani, mivel nagykorú vagy, így elvileg nem kéne, viszont még nappalin tanulsz, középiskolában. De a lakásból semmiképp nem tehet ki. Ha pénzt nem ad, próbálj diákmunkát vállalni, hogy a kiadásaidat fedezni tudd. Vagy a másik megoldás, hogy elköltözöl albérletbe lakótársakkal (rengeteg olyan oldal van a neten, ahol szobatársat, lakótársat keresnek, és estin vagy levelezõn fejezed be az iskolát munka mellett.
Nézd, apukád nem ad egy fillért sem, tehát anyukád egyedül próbál eltartani, iskoláztatni. Nagykorú vagy, simán eltarthatnád magad Te is, ezzel szemben, amit keresel, magadra költöd, Õt pedig kritizálod. Én is idegbajt kapnék ebben az esetben, de szerintem Te is azt fogsz kapni, ha ilyen helyzetbe kerülsz majd a saját gyerekeddel. Anyukád mérgében, tehetetlen dühében mondja azt, hogy kitesz, pont azért, mert nem érzi, hogy felfogod, milyen nehéz neki egyedül állni kettõtök költségeit, pedig elvárhatná, hiszen már nem vagy kisgyerek. A lakás gondolom anyukádé, a barátja pedig akkor mászkál ott alsógatyában, amikor anyukád megengedi. Nagyon nehéz együtt élni máskkal, idegenekkel, én ezt elhiszem, de az diktál, aki a költségeket állja és akié a lakás. Ez van. Gondolom ez az egész helyzet úgy alakult ki nálatok, hogy azt mondta anyukád, ha nem tetszik valami, mehetsz.
A kérdező hozzászólása: nem akarom ott hagynia sulit, igy h még nincs meg az érettségim se...
A kérdező hozzászólása: Sokat veszekszünk mostanában az uj pasija miatt. Én nem bírom a hapsit, és ennek hangot is szoktam adni.
Így már értem. Nincs jogot anyukád barátját, életét kritizálni.
Úgy tudom, ki nem tehet jogilag.
15:39 vagyok, én sem láttam a késõbbi bejegyzéseid. Mondd anyudnak, hogy márpedig maradsz a fenekeden és nem fogsz elköltözni, vagy családi pótlék vándorol a te zsebedbe, mert ugye 23 éves korodig jár (feltétele, hogy nappali tagozatos legyél) Nem túl jó fej anyukád!
hát..nem irigyellek! elég durva ez anyád részérõl! ezt velem is megcsinálta egyszer, majd közöltem vele, hogy õt is apám tartja el! remélem rendezõdik a dolog! Szorítok:)
A kérdező hozzászólása: Jogilag tehetek vmit ellene? Mi történne ha feljelenteném? Anyám azt mondta ha nem megyek el akkor a rendõrség fog elvitetni, meg h már ki is jelentett a lakásból, mivel mint tulajdonos megtehi h az én tudtom nélkül kijelentsen, és a rendõrök elvinnének mert neme nincs semmilyen jogom ott tartozkodni
Tûrj az érettségiig és utána menekülj amilyen messze csak tudsz. Hidd el, késõbb csak rosszabb lesz. Gyûlölöm az ilyen szülõi hozzáállást. 31F
jobban belegondolva, ha az állandó lakcímed ott van, akkor nem tehet ki, de eltartani nem köteles
A kérdező hozzászólása: azt mondta már kijelentett, és ha nem megyek el magamtól majd a rendõrök elvisznek
Én úgy tudom, állandó lakcímrõl a Te beleegyezésed nélkül nem jelenthet ki.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h én szinte nem is emlékszem rá. A telefonálást is az utobbi 4 évbe teszi meg, h szülinapomkor felhív és ennyi. elötte semmi. Pedig lett volna lehetõsége h látogasson.
.. de egy próbát nem ér meg? Amúgy melyik városban laksz? Csak hátha esetleg tudok segíteni...
A kérdező hozzászólása: Szolnok
Akkor sajna nem :( De én a helyedben bocs, de apuddal tennék egy kísérletet. Lehet nem is miattad, hanem anyud miatt nem keresett...
Ha a házban nincs semmilyen jogod (tulajdon vagy haszonélvezeti) akkor édesanyád bármikor kitehet, joga van hozzá. Felnõttkorú vagy tehát elvileg már tudnod kéne gondoskodni magadról. Ha minden kötél szakad estin befejezheted a sulit, mellette dolgozhatsz hogy megélj valahogy az albérletben. Ha anyád nem gondolja meg magát akkor tényleg elég nagy bajban vagy, de meg fogod oldani.
Megteheti. Nem is kell rendõrég, bõven elég az, ha legközelebb kiteszed a lábadat, õ meg kicseréli a zárat. A nyarat próbáld meg rokonoknál kihúzni, aztán kérj kollégiumot. Az államkincstárba igényelheted saját magadnak a családi pótlékot, így a te számládra megy.Gyermektartásra már nem vagy jogosult, de amíg nem érettségizel le rokontartásra igen(ez kevesebb, mint a gyermektartás általánban).Ezt a gyámhivatalban érdemes elkezdeni.A családi pótlék egyébként 20 éves korig jár...(ha tanulsz) /vagy:leülsz beszélni anyukáddal, bocsánatot kérsz, meghúzod magadat érettségiig(arra úgyis tanulni kellene ezerrel), beállítod az órádat, hogy csörögjön kajaidõben stb..és nem szólv vissza, akármi van!
Így jár az a gyerek akit csak családi pótlékért szültek, meg bocs de az a véleményem.Költözz albérletbe lakótársakkal jobban jársz.
Én nem mennék el otthonról. Valami nem stimmelhet ezzel a pasival, ha anyád ennyire ideges. Lehet, hogy ki fogja tenni. Egyszer majd azt mondja neki, 3 napja van, hogy elköltözzön, különben a rendõrséggel viteti el. Szerintem tévedésbõl Terajtad gyakorol... Nyugi. A helyzet változni fog. Amit Te tehetsz, hogy kifejezed az érzéseidet nyíltan, õszintén, másokba nem belemarva. Biztosan igazad van abban amit érzel. Mesélj róla édesanyádnak is! És nyugodtan várj. Szeretem, hogy ilyen eltökélt vagy a tanulással kapcsolatban. Ezt jól csinálod. Errõl ne hagyd Magad lebeszélni. Mindig tanulj valamit rendszeresen. És várj. A görcs is elmúlik, tudod. A baj is el szokott múlni. Ne menj sehova. Anyád is változik szegény. Máskorra más lesz. Nyugi. Fejezd ki Magad, ez a legfontosabb. Fejezd ki az érzéseidet õszintén! Drukkolok! drama
A kérdező hozzászólása: tudom h kap uttánam gyerektartást, mert a bíróság kötelezte apámat h fizessen és a fizetésébõl vonják neki. Láttam a bankszámla kivonatot is amin rajt volt, meg emlékszem anyám anno mondta is
ÉS most nem tudnád vele megbeszélni? Neki is mondd el, hogy mi a helyzet, hogy nincs hová menned... ki tudja, még a végén kiderül, hogy tök jófej rendes apud van... jobb esetben
A kérdező hozzászólása: apámat 7 éves koromban láttam utoljára, azóta évente egyszer felhív telefonon és ennyi.
Egyébként szerintem mihelyett tudsz, menj el... ilyen "anya" mellõl jobb minél hamarabb eltakarodni.. aki még önmagát állítja be mártírnak, hogy nem ****ta ki a lányát 18 éves korában. Akinek csak addig vagy jó, ameddig a családi pótlék jár utánad.
A kérdező hozzászólása: mondtam neki haadja oda a családi pótlékot meg a gyerektartást mert tudom h jár, de nem adja. Képes lenne egy ft- nélkül ki tenni az utcára.
kérj segítséget a gyámügyön, húzd ki egy évig munkásszállón, aztán irány külföldre bébisintérkedni...de a csp-t és a gyermektartást kérd át a te nevedre, gyámügyön segítenek
Végülis odaadni nem köteles, de az elvielg azért van, hogy rád költse, közvetlenül vagy közvetetten. De szemét dolog, hogy csak eddig voltál jó neki. Hol laksz amúgy?
A kérdező hozzászólása: hát ha azért van h rám költse és most meg ki akar tenni, akkor ahoz nekem van jogom ha már nem lakok otthon, nem?
Fordítva, mihelyett nem laksz otthon, úgy tudom, õ nem jogosult egyikre sem. A csp-ra azért lett volna jogosult, mert a CSALÁDjában van eltartott gyermek, és hogy besegítsen anyagilag a nevelésébe. A gyerektartást meg azért kapná, hogy az apa az õ részét kivegye a támogatásodból. Szóval tulajdonképpen a gyerektartás arról szól, h apud így "költi rád" azt, amit amúgy rád költene, ha veletek élne. De miután elköltözöl, úgy tudom, anyud nem jogosult gyerektartásra.
az anyja nem, de õ jogosult lesz mindkettõre... apád nem tudod megkeresni, hogy egy évet kihúzz nála?
Szerintem várd meg, amíg a rendõrök elvisznek. Anyád szív ezzel nagyobbat, nem te, te nem vagy bûnözõ, pusztán a családodnál akarsz élni. Viszont: eltartani nem köteles, de a családi pótlék sem jár neki akkor. Ezt be lehet jelenteni valahol... hát nem tudom, hol. De a sulidban biztosan megmondják, beszélj az osztályfõnököddel vagy az igazgatóval, vagy olyan tanárral, aki jó fej, és bírjátok egymást. Azt hiszem, családi pótlék csak akkor van, ha anyád iskolalátogatási papírral igazolja, hogy jár utánad, viszont a papírt a sulidból szerezheti meg. Akadályozd meg! Apádat meg hívd fel, kérdezd meg, mi az igazság, utal-e pénzt, ha igen, mennyit, mondd meg, hogy ezentúl neked adja, és kérdezd meg, nem mehetnél-e hozzá egy évre. Végülis apád is van, nem csak anyád. Szóval mondd meg anyádnak, hogy te megvárod a rendõröket. Ha tényleg kihívja õket, szépen mesélj el nekik mindent, ebbõl neked NEM lehet bajod, csak anyádnak. Ezért nem is hiszem, hogy kihívná õket.
Tudod, mennyi a családi pótlék? kb 13000 ft, plusz az a 20000, amit vagy kap az apádtól utánad, vagy nem. Szerintem fürdesz otthon, eszel, tvzel, netezel, szóval anyád azt az összeget rád költi, nyugodj bele. Ez meg, hogy feljelentheted-e...hát NEM. Egyáltalán mi lenne a feljelentésed jogi alapja? Az, hogy nem tart el tovább? Ennyi erõvel õ is feljelenthetne téged becsületsértés miatt, amiért beszólsz a pasijára. Az az igazság, hogy a rendõrök nem anyádat, hanem téged néznének hülyének. Az meg ugyan engedtessék már meg anyádnak, hogy 19 évvel a gyereke születése után ne csak anya legyen, hanem nõ is, saját élettel. Valamit te is nagyon elronthattál, mert tényleg nem úgy kezdõdik a családi viszály, hogy a szülõ azt mondja a gyerekének, költözz el. Nem lehet, hogy túl nagy arcod volt mostanában, és anyád besokallt?

19 éves vagyok, és van egy 1 éves kisfiam. Van még valami remény a számomra?

Szóval az a nagy gondom, hogy elegem van már a titkolózásból, hogy sosem mondhatom meg, hogy van egy kisfiam...Bárkivel összefutok, megismerkedek, már-már azt hiszem, lehet is valami, de mikor kiderül, hogy anyuka vagyok, szépen lassan eltűnik mindenki. Nem vagyok roma, egy, ha szabad így fogalmazni, elit családból származom, de így sikerült, jött a baba, és meg akartam tartani., amit nem bántam meg. És teljesen megértem a férfiak álláspontját, hogy nem akarnak már most babázni, de vágyom valakire, akihez hozzábújhatok, aki azt mondja, gyönyörű vagyok, na meg persze a szexre is... Szerintetek van olyan pasi, akinek kellenék így is?

Legjobb válasz: Van, csak nem a 19-20 évesek között, hanem mondjuk 24-25 évtõl felfelé.

Van, csak nem a 19-20 évesek között, hanem mondjuk 24-25 évtõl felfelé.
Ennyibõl nem lehet megmondani. Tény, hogy a legtöbb ember olyat keres, akitõl saját gyereke lehet, de a szerelem sok mindenre képes.
17 évesen estél teherbe?
Szeretem a gyerekeket :) kislány vagy kisfiú?
A kérdező hozzászólása: Eléggé el vagyok keseredve így is, nem számítok semmi jóra. Problémáknál megy a "de mit bajlódjak vele, mikor nem is az enyém" címû szöveg. Nekem kéne egy társ, a fiamnak pedig egy apa. Tudom, hogy nehéz, de errõl barátnõkkel sem lehet beszélni, mert õk mindig csak ugyanazt hajtogatják "majd lesz valaki"... Ezért tettem fel itt a kérdést. De mindenki válaszát nagyon köszönöm!!!
Mondjuk én sem tudnám elviselni ha a pasimnak lenne egy gyereke más nõtõl... Nem azért mert bajom van a gyerekekkel (imádom õket) Hanem azért mert a gyerek kapocs köztük a gyereke anyával amit nem tudnék elviselni 20.L
De ne legyél elkeseredve, persze hogy van remény, hogy ne lenne? Maximum csak a komolyabb kapcsolattal még várnod kéne, amíg a pici nagyobb lesz, sztem ugy egy férfinak könnyebben elfogadható a dolog, ha a baba már van 2-3éves:) Addig is ha ölelés és sex kell, már emlitették a barátságXtrákkal dolgot, és ki tudja, talán épp abból alakul ki valami:) Fel a fejjel
Bár nem tartozik szervesen a dologhoz, mi lett az expasival, vagyis miért mentetek szét?
A kérdező hozzászólása: Igazából elég bonyolult. Szinte az elejétõl kezdve megcsalt, amikor megtudta, hogy terhes vagyok, lelépett a csajjal. Nagyon kiborított, hiszen neki ott volt a másik nõ, és a gyereken sem kellett idegeskednie...
A gyerektartásit fizeti? Ez a minimum, hogy azt lehúzod tõle.
Most gonosz leszek, de hülyeség volt megtartani a gyereket, fõleg ilyen apa mellett...
Szerintem pedig sok esetben jobb hagyni a gyerektartást. Sõt, nevére sem szabad engedni, illetve jogilag lemondatni a gyerekrõl teljesen! Ismerek olyan embert, aki csak azért ment oda 10 év után az exéhez, hogy a gyerek még az õ nevén van, neki van másik, és hogy felvegye utána a szocpolt. Mivel az anyuka + gyerek elég rossz körülmények között éltek, az "apukának" itélte a bíróság....
A kérdező hozzászólása: A gyerektartást természetesen fizeti, a pénzügyekkel sosem volt gond.
hát vonzó srácok nem nagyon vállalnak be ilyet... és minden embernek a vonzó kell, tudod. Max 25-30 éves esetleg.
nehéz. de ismerek olyat aki hasonló helyzetben be tudott pasizni, és már el is vették. nehéz, de van remény.
Én emiatt szakítottam egy lánnyal 1 hónap után, mert nem bírtam elviselni, hogy van egy kislánya. Nem vagyok képes 27 évesen más gyerekét nevelni. Eleinte meg is beszéltük, hogy csak õ és más senki, nem is kell rá gondolnom, hogy nekem az õ gyerekét kellene felnevelnem. De 3 hét után, már éreztem rajta, hogy azt szeretné, ha én lennék a pótapuka, holott világosan mondtam, hogy ez nem fog menni. De miért voltál ennyire meggondolatlan, hogy belementél ebbe a dologba? A pasi meg lelépett?Szemét dög. De tulajdonképpen neked kellett volna elõre gondolkodni, nem pedig lefeküdni egy disznóval, aki megbízhatatlan. Sok sikert, majd csak lesz olyan pasi, aki ezt bevállalja, de az is csak szerintem 35 felett.
Én elég felnõtt vagyok ahhoz, hogy el fogadjak egy nõvel egy gyereket is. Ha szeretem a nõt, akkor "csomagban" kapom. Tudom, hogy neked, és a hozzád hasonlóknak nehéz, nem mindenki tudja vagy akarja szeretni más gyerekét. Az emberek nem igazán szeretik a sok felelõsséget. Fõleg ha nem így. De szerintem a szerelem nem az, amit a tvben látni, és nem csak a jó dolgokat kell el fogadni. HA egy hozzád hasonlóan egyedülálló anyuka lenne az, akit tudok szeretni, és õ is engem, boldog lennék, hogy találkoztam vele, és szeretném amíg élünk.
Jólvanmár sárkánykoma, dolgoztál te is egéssz nap??
Nem, az egész világon egy sincs... Most komolyan, szerintem te is tudod erre a választ.
Biztos van de nehéz találni. Ilyen barátság extrákkal kategóriába még csak belemennék egy gyerekes lánnyal, de kapcsolatba... Amikor még saját gyereket se tervezek mostanság nem hogy másét nevelni elég riasztó :) 23/F
persze hogy van. :) ha gondolod majd egyszer elmesélek neked egy történetet.
nekem kellenél, ha tetszenél, szóval 1 lehet hogy van!
A kérdező hozzászólása: igen, 17 éves voltam, mikor teherbe estem :) de köszönöm a válaszokat! én sem a 19-20 évesek között keresgélek, de még a 25+osok is úgy vannak vele, hogy nem szívesen babáznak, max a sajátjukkal, ha muszáj... :/
nekem meg baszol válaszolni a kérdésemre. 3#
A kérdező hozzászólása: 3-as, benne van a kérdésben, hogy fiú :)
biztos h van, csak nehéz megtalálni.
Baba mindig megítélés kérdése, de tény, hogy háttérbe szorul az, akinek már van egy gyereke mástól. Viszont talán kevesebb puncivadász célkeresztjébe kerülsz.... Személy szerint döntõ, de nem a legfontosabb tény, hogy a "feleségjelöltnek" van-e gyereke, inkább ott a problé- mák száma aggaszt: a gyereknek van apja, másnem biológiai. Kérdés a kettõjük kapcsolata...
3-as: Te annyira hülye vagy, hogy az fáj :D
Jah:D:D hogy a ge*ibe nem láttam?? :D:D:D
talán ezen elõbb kellett volna gondolkodni nem most. még jó hogy senki nem akarja bevállalni, hisz én sem vállalnám be.

Lehet, h nem jó témakörbe irom a kérdést, nem találtam jobbat. Az van, h én 19 éves vagyok, de mindenki fiatalabbnak 16-17évesnek néz és ez engem nagyon zavar. Mit csináljak, h többnek nézzek ki?

Nem tudok mit csinálni, ilyen alkatom van, vékony vagyok és nem tudok meghízni.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem akkora probléma. 2-3 év egyáltalán nem sok, örülj neki, hátha késõbb is így lesz. :) Az sok lenne, ha mondjuk 19 évesen 14-nek néznének, vannak ilyenek is. Amúgy az öltözködés, smink, haj mindig sokat dob ezeken.

Szerintem ez nem akkora probléma. 2-3 év egyáltalán nem sok, örülj neki, hátha késõbb is így lesz. :) Az sok lenne, ha mondjuk 19 évesen 14-nek néznének, vannak ilyenek is. Amúgy az öltözködés, smink, haj mindig sokat dob ezeken.
Engem is 16-17évesnek néznek pedig én 22 éves vagyok. Engem egyáltalán nem érdekel.Majd pár év múlva jól jön.
25 vagyok, de ízesített sörnél elkérik a személyimet. Majd nem kis megdöbbenés után nem gyõznek szabadkozni.:) Eddig borzasztóan zavart a dolog, most már inkább kezdek örülni neki. Próbálj kicsit kisugárzásra gyúrni, ha külsõn úgy változtatsz, hogy nem illik az egyéniségedhez, csak rosszabb lesz az eredmény.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz:D bár én 23 vagyok, de pont a múltkor kérték el a kisboltban a személyimet, pedig én is csak ízesített sört vettem..múltkor meg kérdezték, hogy most érettségizek? Holott már 4 éve az egyetemet nyomom..:D Én már megszoktam, nem zavar, majd 40 évesen örülni fogok neki biztos:D
A kérdező hozzászólása: De én még ott tartok, hogy egyelõre zavar. Nincs valami ötletetek, hogy mit csináljak, h többnek nézzek ki??

19 eves vagyok, gimnaziumi vegzettsegem van, tudnak-e munkat talalni budapesten? Ha igen milyen munkat? Es ha nem, akkor milyen kepzes a legajanlottabb?

Legjobb válasz: hát ha 19 évesen gimnáziumi végzettséggel még mindig tudNÁK-ot írsz akkor nem.

hát ha 19 évesen gimnáziumi végzettséggel még mindig tudNÁK-ot írsz akkor nem.
Képes voltál átmenni az érettségin úgy, hogy nákolsz? Ez is csak azt mutatja, hogy manapság az érettségi olyan, mint harminc éve a nyolc általános volt. Alapvetõ dolog. Ne várd, hogy szakma nélkül bárki is alkalmazna. Persze a bevásárlóközpontba elmenni kocsit tologatni minimálbérért még talán ez a végzettség is elegendõ. Magasabb színvonalú munkákat ne várj.

Miért nem múlik el? Mindjárt 19 éves vagyok és még mindíg sok pattanásaim vannak sajnos. Már mindent kipróbáltam a börgyógyásztól kedve az összes arctisztító gélig mindent, mégse javul az állapotom.

Nemtudnátok valahogy segíteni? nagyon idegesít. Még az étrendemre se gohatom mert arra is figyeltem. Egyedül egy gyógyszer segített de annak volt 1 olyan mellékhatása amiért abbahagytam. segítetek?

Legjobb válasz: Ha egy szakértõ megnézte és nem tudott segíteni akkor miböl gondolod, hogy valaki aki nem is látott meg tudja mondani mi a legjobb neked. En is 19 vok 18 éves koromig én is kenegettem minden félével, utána abbahagytam és most már csak esténként kamillás púderrel ami csökkenti a pirosodást, reggel meg teafa kivonattal ami szárítja a pattanásokat. Lehet rendelni az Oriflmetõl, jha és csak keveset mert én is sokat és gyakran kentem és eltõmítette a pórusokat és csak még több pattim lett. Nem lehetséges, hogy túlzásba vitted a sokfajta krémmel, meg kenõccsel, és eltömítetted a pórusokat??

Ha egy szakértõ megnézte és nem tudott segíteni akkor miböl gondolod, hogy valaki aki nem is látott meg tudja mondani mi a legjobb neked. En is 19 vok 18 éves koromig én is kenegettem minden félével, utána abbahagytam és most már csak esténként kamillás púderrel ami csökkenti a pirosodást, reggel meg teafa kivonattal ami szárítja a pattanásokat. Lehet rendelni az Oriflmetõl, jha és csak keveset mert én is sokat és gyakran kentem és eltõmítette a pórusokat és csak még több pattim lett. Nem lehetséges, hogy túlzásba vitted a sokfajta krémmel, meg kenõccsel, és eltömítetted a pórusokat??
Én ugyan így voltam. 11 éves koromtól tiszta pattanás mindent kipróbáltam. Bõrgyógyásznál is voltam vagy 100x. Aztán tavaly 19 évesen elegem lett, elmentem nõgyógyászhoz felírt egy fogamzásgátlót és most szedem 6 hónapja és a bõröm!!!!!! Hihetetlen milyen szép lett. Imádom és mindenki aki ismer megjegyezte milyen szép az arcom :) )
A kérdező hozzászólása: Még bioptron lámpázni is szoktam!!
milyen gyógyszert szettél?
A kérdező hozzászólása: sotretet szedtem
A kérdező hozzászólása: és nem lett semmi bajod a fogamzásgátlótól?
Szia Nem, nem lett semmi bajom tõle szerencsére, csak az arcom , , javult, , meg :) Meg ha fél évig nem lett bajom, nem hinném, hogy most jelentkezne majd. De lekopogom :) Amit írtál az is fogamzásgátló? És te rosszul lettél tõle?
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé mert miníd száradt a szám hiába kentem labeloval, meg nagyon hámlott a kezem, meg lent is voltak problémaim érted, de amikor abbahagytam elmúlt.
Persze, megértem. Sajnálom. Remélem találsz majd valamilyen megoldást ami beválik :)

19 éves vagy a párom 20 nemsoká (július közepe) születik a picim! Más kismamik is vannak akik ilyen fiatalon szülnek szültek? Hogy zajlik a minden nap a picurkával ill. aki még nem szült anélkül?

Legjobb válasz: én még nem töltöttem be a 19-et amikor szültem. Apuka se. Azóta egyedül maradtam, van egy új párom, és most 24 hetes pocis vagyok

én még nem töltöttem be a 19-et amikor szültem. Apuka se. Azóta egyedül maradtam, van egy új párom, és most 24 hetes pocis vagyok
Jo is meg nem is.Fiatal anyuka leszel, de a masik olyan fiatalon valakivel egyutt , es gyerek, en mindig azt latom, hogy az ilyen fiatal kapcsolatok nem hosszutavuak, hamar szetmennek es egyedul maradsz a gyerekkel.at nem tudom mi a jobb!
21 vagyok. A férjem 28. Augusztus végére várjuk a kisfiúnkat, akit terveztünk. 2 éve dolgozok, a férjem is dolgozik. Munkahely mellet hétvégén vendéglátóztunk, így tellet saját házra, berendezésre (nem is akár milyenre). 19 voltam amikor hozzámentem, ami életem legboldogabb napja volt. Szépen élünk, vannak barátaink, akikkel a mai napig le szoktunk ülni, mint azelõtt, h terhes lettem. Ráadásul úgy tûnik, hogy õk is kedvet kaptak a babázáshoz :) Érettségim van, a baba mellet szeretnék majd tanulni. Semmit sem bántam meg, én mindenkinek kívánok ennyi boldogságot, mint amennyi nekem van!!
Szia!18éves voltam mikor megtudtam hogy Babám lesz!Már egyetemre jártam. Ma már 19vagyok 33hetes pocakos:) :) Nem tervezett Baba volt, de mára már nagyon várom hogy megérkezzen a Kisfiam:) Házunk ugyan nincs szülõknél lakom, de a Párom aki 27éves külföldön dolgozik, jol keres, a Picinek megvan, meglesz mindene. Én sajna napközben unatkozom, már alig tudok vmit csinálni, párom nagyon messze:( De már csak 7hét és Babázunk anyuval éjjel nappal:DKözben páromat várom haza. Gratulálok a Babához!!
Szia! ÉN 31 vagyok és a baba nem akar jönni! Mostmár úgy gondolom, hogy hamarabb jöjjön mint sosem! Gratulalok nektek, te legalább fiatal anyuka leszel!
A nem szültek azok buliznak itt a nyár.... A szültek pedig neveli a babát.Èn ilyen fiatalon nem akartam szülni.Más járt a fejemben.Elözször is munka, lakás, stb..28 vagyok, a lányom 1, 5 éves. Jó lett volna pár évvel elöbb szülni, de akkor nem úgy alakult az életünk...Külföldre költöztünk...Fiatalon jó, mert fiatal anyuka leszel.Csak kérde´s, hogy megfelelö körülmények lesznek e???
Persze én 18 vagyok és 11 hetes kismama. De nem bánom egy csöppet se. Szórakozni meg majd egyszer.
Szia!Én 21 évs vagyok és mire meglesz a picúr 22 leszek.tervezett baba volt.A párom dolgozik és egy darabig még énis.Mindenkinek jó babavárást.
Na ha ajándékba kap az ember lehet is házad... Szerencséd van, mert másként ilyen felfgással nem tudom, hogy mikor lenne--- Jó hogy ne kellett érte küzdened. Gratula a picihez, boldog babázást majd....
A kérdező hozzászólása: Ja az egyik kérdezõnek válaszolnék...meg van az érettségim, + a teknikusi is....ha a picim nagyobb lesz akkor elvégzem a mûköröm építõ tanfolyamot vagy pedig neten keresztûl még valamikor!!Nem tanulok én tovább...ja és a házat azt ajándékba a kaptuk bútorral együtt:9
A kérdező hozzászólása: Köszi:) végre egy normális ember, normális véleménnyel:)
Szia! Én is 20 vagyok , mire születik a baba már 21, a párom 24éves. Mindig is fiatal kismama szerettem volna lenni, ha rajtunk múlt volna, már rég babázunk. 2 éve munkahelyem van, így én még dolgotok. A picurt nagyon várjuk, most vettük meg neki a kiságyat, jövõ hónapba a babakocsit és így tovább. 23 hetes km
Szia! Én augusztusban töltöttem a 20-at, októberben tudtuk meg a párommal (õ 26 éves), h babánk lesz. Nem terveztük, legalábbis csak a fõsuli utánra (most harmadéves vagyok), de nagyon örültünk neki mindketten. Amikor megtudtuk, h babánk lesz, passzív félévre "mentem" annak ellenére, h utolsó év lett volna, és elmentem dolgozni, így GYED-et sem a minimálisat kapom majd. Kb. 1 hét múlva születik meg a picink, már mindent összekészítettünk, kivéve a kórházas csomagomat...nem tudom magam rávenni, mindig csak halogatom, pedig tényleg bármikor jöhet mostantól...:) Én az elsõ 7 hónapban dolgoztam (kórházban adminisztrátor, nem olyan megterhelõ), veszélyeztetett lettem, azóta itthon vagyok táppénzen. De nem bánom (bár úgy terveztem, végig dolgozni fogok), az elsõ 2-3 hétben, mióta itthon vagyok, szinte folyamatosan pihentem, utána a 33-34. héten vettünk meg mindent a kislányunknak. Múlt héten raktuk össze a kiságyat, rendezgettem a szekrényekben a dolgokat. Most meg folyamatosan mosok-vasalok, m kaptam egy nagycsomó ruhát ismerõsömtõl, amiket tudok hordani, miután megszületik a pici. :) De már egyre jobban izgulok :P Sajnos császár lesz (3 különbözõ doki mondta), mivel nem fordult be a babám, kényelmesen csücsül, és várja a nagy napot :D Már kezdek megbarátkozni a gondolattal (mármint a császárral), bár minden vágyam az volt, h "normálisan" szülessen, de ez van, az a lényeg, h már itt legyen velünk. Párom dolgozik, nagyon jól keres, ráadásul kötetlen munkaidõben (MLM), úgyhogy szinte egész nap itthon van már így a vége felé õ is velünk, és észrevettem, h az utóbbi 2-3 napban (mióta belassult a babánk), folyamatosan az arcomat fürkészi (állítólag megváltozott...), és ugrik minden szisszenésemre (jóslók), szóval már õ is nagyon "rajta van"! :) Én a baba elõtt rengeteget jártam társaságba, bulizni, pörögtem, de egyáltalán nem hiányzik már, jobban érzem magam, ha itthon lehetek, és pihenhetek, beszélgethetek a kislányommal...remélem, hallja is, amit mondok :) Na, kicsit hosszú lett...elméláztam! Bocsi :D Kellemes babavárást Neked, és utána könnyû szülést! Üdv: 20 éves, 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értettem hanem úgy hogy aki 18-19 éves kismama és még nem született meg a picije hogy annak hogy telik egy napja...erre gondoltam:) hát gondoltam hogy aki nem terhes az bulizik:)
A kérdező hozzászólása: Ja amugy persze megfelelõ...hát miért ne egybõl arra kell gondolni hogy mert 19 vok akkor már a körülmény is rossz...hát nem!Most érettségiztek le a párom jól keres vettünk 1 szép házat, mindent megvettük a picurnak ugyhogy minden oké..nem értem az olyan embereket akik a kor maitt egybõl rosszra gondolnak...
Szia! Én is 20 éves voltam , amikor a fiam született, most 17 éves lesz. Azóta van még 3 gyerekünk. Nekem nagyon jó volt, hogy fiatalon lettem anyuka, nagyon élveztem. Persze, most a 9 hónapos kislányommal más volt ismét kismamának lenni, újra babát várni. Szerintem mindkét életkornak megvannak a maga pozitív és negatív oldalai. De, inkább a pozitívumokra koncentrálj és akkor minden rendben lesz. Boldog babavárást és könnyû szülést!
19.5 évesen szültem, életem legjobb döntése volt.A fiam ma már 17 éves, az öccse 1, és nagyon imádom õket.Jó lenne, ha születne egy húguk...szval én nagyon nagyon boldog vagyok, h így alakult.Kívánok minden jót Nektek is!
rájössz, hogy nem fontos mindent egy összenyomorgatott mondatban leírni...
Beszéltél már errõl a lánnyal? Elõször beszéljetek és ha õ a másik fiúba szerelmes akkor felejtõs.És keress olyat aki téged szeret!
Csak akkor tudod visszahódítani, ha még téged szeretne de mivel, most õ egy új kapcsolatban van, gondolom szerelmes is, így kevés az esély rá.
Alázd be a gyreketek ilyenekkel : - Mi van f½sz, a saját súlycsoportban nem találsz csajt ? Persze, mivel atom rusnya vagy ! Egy idõ után megunja :DD Az ilyeneknek úgy se azért kell, mert olyan hûûde szerelmesek !:D
A csaj nem azért jár sztem 19évessel, mert szerelmes hanem mert az ösztönei azt súgják, hogy férfiasabb mint te. Nem tehetsz semmit. A nõk nem az agyuk alapján döntenek, hanem ösztönök alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, ez a dumálós dolog nem is rossz. Ma azt álmodtam, hogy a "lányunk" megjelent nálam aki már 14 év körüli volt és mindkettõnkre hasonlított és azt mondta, hogy hozzam vissza "anyát" aki a volt barátnõm. Persze ez csak álom volt! Valaki tudja mit jelenthet ez?
... Túl sok romantikus filmet nézel barátom. Ha pedig beszólsz annak a gyereknek jó eséllyel kiüti néhány fogad, ha a volt barátnõd õt szereti, hagyd hadd legyen boldog.

19 éves vagyok, 1 éve van barátom, és anya még most sem engedi, hogy együtt aludjunk. Elég vallásos sajnos, és az ő nézeteit veszi csak figyelembe. Hogyan érhetném el, hogy megengedje, együtt aludhassunk?

Legjobb válasz: voltál már vele együtt úgy értem az ágyban?? mert ha igen akkor ezt is el kellene mondanod édesanyádnak, hiszen be kell látnia lassan h kislánya felnõtt, hiszmár 19 vagy. gondolom, biztosan nehezebb egy vallásos családban de el kell neki mondanod õszintén h mit gondolsz mert hidd el h te irányítod az életed :)

voltál már vele együtt úgy értem az ágyban?? mert ha igen akkor ezt is el kellene mondanod édesanyádnak, hiszen be kell látnia lassan h kislánya felnõtt, hiszmár 19 vagy. gondolom, biztosan nehezebb egy vallásos családban de el kell neki mondanod õszintén h mit gondolsz mert hidd el h te irányítod az életed :)
Szia.az én anyám nem annyira vallásos, de õ sem engedte meg, hogy együtt aludjunk, kérdem én, jobb lenne ha valahol kocsiban kellene szerelmi életet élni?ha már volt szex, akkor mért nem lehet együtt aludni?õ sem adott választ.egyik este mondtam, hogy ott alszik a barátom, erre õ azt, hogy ne gondoljam, hogy minden úgy van, ahogy én gondolom.becsaptam az ajtót, elmentünk szórakozni, és ott aludt.a reggel kicsit kellemetlen volt, de azóta meg kellett szokniuk, és mostmár egész hétvégén együtt alszunk.
a filmel kapcsoltaosan kedves harmadik válaszoló, nézz utánna kicsit esetleg wikipédiázz vagy könyvtárazz mielött elhiszel minden marhaságot...:D
Sajnos ö mindenáron meg akar védeni, igaz nincsen mitöl de meg akar.Beszélj vele, mondd meg neki hogy ez igy neked nem jo, ismeri a barátodat rendes fiú.És ne engedj!
Mond meg anyukádnak hogy már nem vagy kisslány felnõtt önnáló nõ vagy és ne szóljon bele az életedbe.Nyugodtan aludj eggyütt a barátoddal lehet hogy õ vallásos de te nem vagy az és meg kell értenie hogy nem szólhat bele az életedbe.Én a helyedben nem hagynám annyiban a dolgot.
Próbáld vele ezt megbeszélni és ha nagyon erõszakos akkor ne engedj neki mert akkor máskor ugyan ez fog történni , az õ döntése fog érvényesülni!!!
Ha annyira vallásos, akkor nézesd meg vele ezt: http://www.zeitgeistmovie.com (fõleg az elsõ 30 percet) Remélem ettõl megváltozik a véleménye...
apuddal mi a helyzet? esetleg õ rá tudná venni az anyukádat! (ha végképp nem megy sehogy sem, hát kamuzd azt, h az egyik barátnõdnél alszol :) )
Most közvetlenül tapasztalhatod a vallás káros hatásait. Sajnos nekem sincs túl jó ötletem... vagy kénytelen vagy összeveszni, vagy tûrsz. Kérdezd meg anyád, szeret-e téged egyáltalán? Mert most nem tesz jót veled, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok bibliát olvasni, engem ez a téma egyáltalán nem érdekel......Egy csöppet sem Ezért szeretném, ha nekem nem anya szokásait/nézeteit kellene követnem.
Ráadásul 19!!! éves vagy jogilag felnõtt. Mi a franc beleszólása van anyádnak a szexuális életedbe?
Elõször is olvass 1 kis történelemkönyvet/bibliát és nézd meg mit tesznek a vallások az emberiséggel. Ha ezután is érdekelni fognak anyád vallási szemléletei, akkor gyenge vagy, vagy nem is akarsz szexet.
A kérdező hozzászólása: Mert? Mi a film lényege?
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. kommentelõ! Megnéztem a filmet, de sajnos én pont nem beszélek angolt, anya sem, ezért nem értettem, és õ sem értené. Nem bírtam sajnos a lényeget kivenni belõle :(
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy élünk szexuális életet, ugyanis megtalálta a fogamzásgátló gyógyszerem dobozát. Nem veszekedett, mert akkor leállítottam, hogy örüljön, hogy nekem legalább van rá eszem, nem úgy, mint sok tizen-pár éves lányanyának. Ezért is nem értem, mi akadálya, hogy együtt aludhassunk, de ha kérdem, õ sem tud értelmes magyarázatot adni, ami számomra elfogadható. Mert az, hogy neki sem engedték, mikor ennyi idõs volt, az engem nem igazán érint. Elvégre ez a XXI. század. Vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Anya a fõnök. Apa nem szólna bele, de ha anya azt mondja nem, akkor apa abba beleegyezik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!