Találatok a következő kifejezésre: 19 évesen vagyok, (805 db)

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Legjobb válasz: 19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!

itt már nem segít az ha megbeszéled a dolgot az anyukáddal! a megoldás az elsõ válaszolók közt volt! költözz albérletbe! jobb megoldást én nem látok!
Hm... lehet csak méregbõl mondta, mert nem dolgozol és lógatod a lábad (ezt nem írtad le, ha mégis dolgozol, akkor bocs a feltételezésért) Nem tudod feljelenteni...mégis mit mondanál. Nem akarlak bántani, félre ne érts, de én is voltam 19 éves, és fogalmam sem volt, mit akarok az élettõl. Nem tanultam, csak a nyelvvizsgát csináltam meg, nem dolgoztam. Anyum rám is mérges volt, na nem akart otthonról kihajítani, de... elviselhetetlenebb voltam mint kamasz koromban. Ha leírod, hogy mi lehet a gondja az anyukádnak...talán többet tudnánk segíteni, keresni a megoldást
19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!
Kereshetsz albérletet néhány lakótárssal.
Szerintem válalj munkát, és költözz albérletbe..
Bocs, az utolsó bejegyzésed késõbb jött, mint ahogy írtam. Neked mi a meglátásod, miért akar anyukád kitenni? Anyagi oka van, vagy valamiért nem jó a viszonyotok? Mi történ köztetek?
Szerintem fordulja családsegítõhöz, ott biztos meg tudják mondni mit tehetsz! Sajnállak nagyon, amiért ilyen helyzetbe kerültél, de hidd el Anyukád most a saját életét [email protected] el ezzel, nem a Tiedet! (Persze ezek a gondolatok biztos nem vigasztalnak most.)
Ilyet nem mond egy szülõ ok nélkül, de tény, hogy elküldhet, mert már nagykorú vagy. Nem írtál róla, miért jutottatok el idáig, mi történt köztetek? Iskolába jársz? Dolgozol már? Ha dolgozol, kiveszed-e a részed a költségekbõl? Részt veszel otthon a házimunkában? Mi a kifogása anyukádnak ellened?
Sajnálom a helyzeted, mindenképp meny el az önkormányzat szociális osztályára a családsegitõkhöz, bírosági panasznapra. Kérdezd meg milyen pénzek járnak, nincs e hely valamilyen gyerekotthonban. A lakást meg túrd át hivatalos papírokért, a lakás paírjait jó lenne megnézni tényleg anyud nevén van-e. Beszélj az összes rokkonal, néz albérlet után. Jellentkez a munkaügyi központba. Anyuddal meg közöld hogy ha idõslesz és a pasik már sehol ne téged hívjon. Egyesített Szociális Intézmény Szolnok, Kaán K. út 20. Dr. Szabó Julianna, igazgató-fõorvos tel.: 56/410-00, 3410-000 porta e-mail: [email protected] http://www.humanszolgaltato.hu/csaladsegito_szolgalat/csalad.. http://www.birosag.hu/engine.aspx?page=courtdata&group=BIR_J..
kollégiumba menj
Addig is kötelezõ eltartani, amíg tanulsz, nem?
Na itt a nagy tévedés:nem kell eltartania...hozzájárulni az eltartásáhouz igen....de a kettõ nem ugyanaz. Úgyhogy érdemels lenne mindenkinek elgondolkoznia, mielött mag akarja mondani otthon a tutit.
Igen, én kérek elnézést, a kérdezõ biztos nem arcoskodott, csak fel akarja jelenteni az anyját. Az a 30.000 ft kb egy ember rezsije, tehát anyuka a kérdezõre költi. Ezt az újhullámos baromságot meg, hogy egy szülõnek örökké ki kell nyalnia a gyereke valagát, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nincsenek, el kellene már felejteni.
Tévedés, hogy nem szüntetheti meg az állandó lakcímed: ha a lakás kizárólag az õ tulajdonában van, akkor a bíróságon kérvényezheti "állandó lakcím megszüntetését". Mivel már elmúltál 18 éves, sanszos, hogy a bíróság meg is teszi ezt.
ma 16:11 vagyok! Én 21/L vagyok párom 19/F. 19 évesen nem tudja magát fenntartani, sajnos. Legalábbis nem törvényesen. Szomszéd lány is végzettsége van Õ 20 éves Õ se talált munkát SEHOL! Persze aki 30 évesen szüleik meg egybõl 3 végzettséggel és legalább 6 év gyakorlattal annak könnyû elhelyezkedni.
Ne hagyd azt hogy lássa rajtad, hogy rosszul érzed magadat, mert ez ad neki erõt! Ha minden áron ezt szerette volna elérni veled kapcsolatban, hogy kirúg otthonról, és utána a képedbe röhög, mikor a családi pótlékot szeretnétek visszakérni, akkor nagyon rossz indulatú ember lehet, és csak azt szeretné hogy neked még rosszabb legyen! Nézz elõre! még ha nem is tudod majd mit kezdesz magaddal! Ami a legfontosabb, hogy a tettéért cserébe soha még csak ne is köszönj neki az utcán, ne is akard felismerni, azokkal törõdj, akik szeretetet adnak neked, és segítik az életedet. Õ eddig segített neked te eddig szeretted õt, most már nem tartozol neki egy köszönéssel sem! Addig biztosan nem, amíg Õ meg nem teszi az elsõ lépést feléd, hogy bocsánatot kérjen tõled tettéért! Valahogy érd el, hogy ezt az álláspontodat visszahallja tõled! Késõbb majd meg fogja bánni a tettét, fõleg, ha majd nem mosolyog rá a kutya sem, és nem segít neki senki sem öreg napjaira...Majd akkor hiányozni fogsz neki, te meg majd segítesz neki ha bocsánatot kér tõled, amit ugye nagyon nehéz kimondani:) Amúgy sok szerencsét az életed során, eljönnek majd még a te napjaid is, ha igazán megharcolsz értük!
Ne keresd egy jó darabig! Sõt, ne vegyél tudomást arról, hogy õ létezik! Elõbb-utóbb belátja, hogy hülyeséget csinált... Szépen írasd át magadra a családi pótlékot, és keresd fel édesapádat azzal, ami történt, és mondd neki, hogy ezentúl neked utalja a gyerektartást! (Biztos, hogy ha pl. a bíróságra írsz egy beadványt, elõ fogják keríteni.) Kitartás! Érettségi után sokkal könnyebb lesz, addig próbáld kihúzni a barátodnál, vagy állj össze több másik fiatallal egy albérletbe!
Hát itt nagyon sokan mondták 18 éves korodtól rakhat ki. Én azt hallottam, hogy 20 éves korodik kötelezõ eltartania. Szerintem menj el a legközelebbi önkormányzathoz, kérdezz utána. Én 20-tól tudom, de úgy tûnik rosszul. Namind1, önkormányzathoz elmennék azért.
anyám velem megtette ugyanezt, kirakott 20évesen és utána hallottam h a bejelentett címedrõl nem rakhatnak ki csak úgy, utána kéne járni h h néz ki a kényszerkijelentés és h megtette-e. mert azért nem éppen könnyû estin, én is úgy csináltam, feleannyi a tanóra mint napppalin ugyanannyi az elvárás viszont. ha nem tudsz mit tenni és költözni kell elmennék a helyedben mekibe v tescoba nemtom mik a lehetõségek, és kolesz v lakótársak. ugyan jogilag nem értek hozzá, de ha apától járna gyerektartás amíg nappalis, akkor anyától nem, ha kirakta? vagy ez már ilyenkor jóindulat kérdése? mindenesetre elég szemét az ilyen anya, tudom. kitartást!
Megteheti, hogy kirak. 18 éves korod után nem kötelessége eltartani, eddig is szívességbõl maradhattál. Ha már nem otthon laksz, akkor a gyerektartás neked jár. Amúgy is neked járna, nem anyádnak. Szerintem anyád hazudik, hogy ne kelljen neked adnia. Szintén a családi pótlék is neked jár, nem anyádnak: az állam ennyivel száll be a nevelési költségekbe. Nem sok, de ez van. Megintcsak hazudik...
Üdv. Vegyél fel és beszélgetünk. [email protected] Gábor vagyok :D
Az ilyen nem anya! Az ilyen ... inkább nem is írom le. Felháborító! Egyébként én is hasonló helyzetben vagyok. Hova valósi vagy?
sajnos nincs ilyen törvény:( a csp-t igényelheted saját jogon, a gyerektartást meg addig fizeti az apa ameddig bíróság útján vissza nem vonja. Akár 30 éves korodig is fizetheti. Tudom, mert 22 éves vagyok és van egy lányom, apám mégis fizet utánam gyerektartást, mert mondta, hogy inkább nekem adja mint a banknak a tartozása miatt. A növérem után meg 28 éves koráig fizette... Amúgy anyád a lakásból kényszerkijelenthet de szerintem nem tette meg csak fenyegetözik. Próbáld még kihùzni ezt az 1 évet aztán úgyis kimész Angliába! Kitartást kívánok!
Sajnos megteheti. 18 éves korodig voltál tanköteles, és fiatalkorú. Most már felnõtt embernek számítasz jogilag, így az anyukádnak nem kell eltartania többé (hangsúlyozom JOGILAG). A morális része már más probléma. Muszáj lesz elmenned dolgozni és albérletezni ha ki akar tenni, ugyanis semmit nem tehetsz ellene.
Gyere hozzám:) Ha csinálsz házimunkát cserébe lakhatsz itt.
Szia! Szomorúan olvastam amiket írtál...én is voltam ilyen helyzetekben...Az én anyukám bármilyen kis apróságon fel tudja húzni magát és gondolhatod akár egy órán át tudja mondani az õ igazát..még ha nincs is neki:) Az én szüleim 3 éves koromban váltak el (most leszek augusztus végén 24)apukámmal egy városban laktunk...de volt olyan h 6 évig látni se láttam mert anyu részérõl a "családom"ellene beszélt mindig elõttem szidták aput meg minden! Ennek ellenére imádom aput..De sajnos július 4én volt egy éve h meghalt---feladta---Az anyai részrõl a családom senki csak egyik unokatesóm mondta h sajnálom:S durva és Egyszer amikor anyuval vitatkoztunk felhoztam neki ezt..de nem értette meg hogy szerethettem aput ennyire amikor nem is volt velem. nekem is mondta(többször is) h költözzek el...ne aggódj mondtam én is..h akkor megyek..Ki tenni csak úgy tehetett hogy aláírt a nevedben hamisított...valahogy apud kéne megkeresni tudom nem keres de...én megbántam h nem tettem sokat segíthetett volna nekem ha van!!Akkor jöttem rá mennyit amikor meghalt! Valaki azt írta hogy ezt megbeszélni nem lehet már de igenis meg kell amikor jó napja van látod rajta jó kedve van és mond neki hogy szeretnél kettesben beszélni...ha van kert kint a szabadban...v a te szobád..és beszéljétek át hogy ez így nem mehet...h te nem akarsz elköltözni mert szereted õt és le kell érettségizned mert csak úgy tudsz elhelyezkedni jól keresni:) Ha neki a pénz a fontos az én anyum is ilyen! Azt nem tudom mennyit szoktál keresni de megbeszélheted anyuddal h ha keresel akkor hazaadsz valamennyit és majd ha dolgozol akkor többet..én 80000ret keresek és 20000at hazaadok..pedig hónap végén már alig tudom h mit együnk a párommal:S ha gondolod az a lakbér:S mert te is használod a vizet villanyt stb.. és eszel!v ha van pénzed akkor vegyél magadnak de jobb amit anyu fõz gondolom!Segíts neki otthon takarítani is bármit ami nem pénzbeni de látszatja van elmosogatsz helyette stb..már is kedvesebb lesz veled szerintem legalábbis nálam bejött anno:D Az hogy a pasija nem jön be az sorry de be kell nyelned muszáj õ se cikizi a tied õ öt szereti el kell fogadnod!Az én anyukám is összejött egy furi fazonnal:S olyan a hangja mint egy dörmögõ macinak de komoly:D mondtam h anyu ne már és csak azért is megszületett húgom akit imádok és muszáj volt a pasinál meg az anyjánál laknunk:S útáltam de muszáj mert õ adja a fedélt és a kaját!!!!Szerencsére elköltöztünk már nem lakik velünk a pasi:) :) :) Most nõi uralom van:) ) Visszatérve tûrni kell egy évig aztán úgyis kimész Londonba addig meg amennyit csak lehet tanulj addig se látod a pasit v menj a pasidhoz tévézni nála legyetek aludj nála 1X 2X..stb ha keresel vmennyi pénzt adj haza de hagyj magadnak is vagy annyi is elég h megkérdezed van kenyér hozzak és veszel a saját pénzedbõl ha van persze!! Bocsi ha egy kicsit gubancos a story de olyan kicsi ablakban lehet írni:Dnem görgetem mindig vissza gondold végig szolnok meg szép város és nagy:) Neten nézz utánna hol van a gyámügy de biztos a polg mesteri hivatalban is találsz vkit aki segit DE EZT CSAK VÉGSÕ ESETBEN!!!pussz
Csak nagyjából olvastam el a válaszokat. Kedves kérdezö nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, hozzám jöhetnél, csak én külföldön élek... Milyen szövetkezetekben dolgozol, hogy csak 40 ezret kereshetsz? Ahol én voltam ott 160 óra a max, ami 520-as órabérrel szép összeg. Azoknak a válaszolóknak, akik az édesanyának adtak igazat: Az a baj, hogy a törvény itt nem pontos, valóban 18 éves kortól az ember "felnött", mégis vannak iskolák, ahol 20 éves korig tanul az ember(én is így voltam)...Ezen szerintem módosítani kellene(a törvényeken). Az meg más kérdés, hogy megteheti jogilag, na de milyen anya, aki megteszi? Ha gyermeket vállalok nem 18 évre vállalom, hanem egy életen át.
Utolsó válaszadóval tökéletesen egyetértek! Ha életet adunk, akkor szeressük is azt egy életen keresztül!
Én a helyedben napi szinten zaklatnám amíg nem adja oda a családit meg a gyerektertást.
Remélem az a fiú akihez mentél, rendes ember. Anyukádról lehetetlen úgy véleményt mondani, hogy ne töröljék ki innen! Nem szülõ az ilyen! Édesapádat keresd meg szerintem nyugodtan, azt gondolom ezek után, hogy Anyukád tett valami olyat, hogy Apád nagyívbe elkerülje(és így sajnos Téged is)! Ékes bizonyítéka annak, hogy nem tartozol hozzá, hogy elküldött mikor mentetek a csp-ért. Fel a fejjel és álljon melletted a barátod is! Sok sikert az újrakezdéshez! 21/L
egy jó ügyvéd bármit meg tud nyerni, van esélyed, de ahoz pénz kell Pont most néztem, hogy a kérdésed alatt volt egy google hirdetés Nézd meg http://www.drgaaledina.hu/
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de nem. Megpróbálok még egy két segélyt kérni, aztán elcuccolni vkikkel albérletbe, de még jövõ hét után lesz fogadó nap suliba talán felvesznek a koleszba, ha lesz hely. Most már kicsit le nyugodtam, így könyebb is gondolkodni. köszönöm a tanácsokat
Sok sikert :)
Kérdezõ, vedd fel velem a kapcsolatot! Egyébként 18éves kor felett kérheted, hogy te kapd a cspt, én úgy tudom.
Borzasztónak tartom az ilyen anyát. A szememben nem is anya. Mitõl gondolja valaki, hogy betöltesz egy korhatárt és meg tudsz állni a lábadon? Én 18 évesen még szakmát tanultam! Már húszon túl vagyok, kint az iskolapadból, keresek állást, de sajnos nem találok, pedig lassan már mindenhova küldöm az önéletrajzomat. És nem arról van szó, hogy válogatok. És igen, zavar. Nem tudom ki lenne képes, milyen szülõ az, aki ilyen helyzetben kitenné az enyém (vagy a te) szûröm, mert betöltöttem egy kort... Részemrõl az ilyen nem szülõ.
Ez egy szarkupac, nem szülõ, kinyomni nem nagy érdem...Felnevelni, szeretni, emberré formálni annál nagyobb.Ennek is csak a csp meg a stb kellett, aztán a gyerek levan tojva és 18 éves kora után meg mehet a p*ába... 28N
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívott anyám :S Azt akarta h menjek át hozzá jövõ hétvégén vacsorára. Köpni-nyelni nem tudtam, azt hazudtam neki h nem érek rá... Szerintetek át kéne mennem hozzá?
elmentél végülis?
A kérdező hozzászólása: ezen a hétvégén kéne mennem, de sztem nem megyek. nem tudom ezek után mit vár tõlem :S
Szerintem írd ide a számlaszámod, már van vagy 70 ember, aki elolvasta a történeted, és biztosan vannak akik szívesen segítenek, és tudnak is, ha mást nem, egy keveset!
Egyszerûen nem értem meg mért nem lehetett az esti vacsora adagot beletenni egy tányérba, és beba.zni a hûtõbe???! Mondjuk a helyedben, én direkt elõrántottam volna valami húst a hûtõbõl, vagy tojást, vagy tudom is én mit, és csináltam volna egy kaját saját magamnak...Elõbb-utúbb csak leszoktak volna arról, hogy ne egyenek meg mindent csak azért mert te késõbb jössz haza...Amúgy az a nagy helyzet, hogy a szülõkkel nem 19 évesen kellene megtalálni a hangot, hanem kb. 16évesen. Addigra legyenek meg a saját dolgaid, a saját véleményed, a saját akaratod a házban! Ha akkor nem alakul ki ez a saját karaktered, akkor ez az elnyomásod csak fokozódik, és lásd, az az eredménye, hogy még ki is röhög az anyád, ha a saját pénzedet kéred vissza, vagyis a csp-t. Szóval a lényeg, hogy én pl. kivívtam magamnak anno valamilyen tiszteletet, nem hagytam, hogy a szüleim rám másszanak, megértettem velük, Ezeket a dolgokat, hogy a félre rakott vacsora is ehetõ lesz még órák múlva, vagy amikor elmegyek valahova haverokkal, az ugyanúgy fontos, mint az hogy iskolába járok. Így magánéletem is volt. Nem hagytam semmiféle lelki terrornak, semmilyen érzelmi befolyásnak. csak is kizárólag az értelmes dolgokkal foglalkozom. Szerintem otthon beléd simán bele lehetett rúgni, mert hagytad magadat minél jobban befolyásolni! Mostanra meg már ha hangot adsz valaminek, annak nincs súlya. Értem a problémádat, de hidd el el lehet jutni addig a pontig, ha nagyon erõs vagy, hogy az anyukád neked adjon már igazat, és a te véleményedet tartsa jónak! Csak ez szakaszosan alakul ki, és legalább 16 éves korodtól el kell kezdened vele a folyamatos harcot. csak így lesz meg késõbbiekben köztetek az egymás iránti tisztelet! Most már mondjuk mindegy ez az egész, de az életed késõbbi szakaszában majd mutasd meg magadnak is, és anyukádnak is néha néha, hogy nem vagy te egy otthonról kilökhetõ akárkicsoda, nem lehet téged csak úgy elnyomni! Ha eddig nem mutattad meg, mutasd meg most, pl. azzal, hogy visszaszerzed magadnak a csp-t, elmész dolgozni, befejezed a sulidat, megélsz akármi legyen is. Majd ha anyukádnak meg kell valami, akkor meg bánj vele úgy mintha valami idegen lenne, úgy ahogy õ bánt te veled... A lényeg az az, hogy mi itt megsajnálhatunk meg minden, meg segíthetünk neked jó tanácsokkal, de az élet az nem ilyen, ha pl. elveszíted a barátodat, már nem sok mindenkihez tudsz majd segítségért fordulni, és saját magadnak kell majd mindent egyedül megoldanod! Erre törekedj, és ne mutasd ki anyukád felé ezek után, hogy sikerült neki az utcára kidobós terve...jézus úgy beszélek mintha valami fater lennék...:)
Félelmetes, milyen hidegvérrel írtok itt páran arról, hogy egy Anya akinek kötelessége (nem papíron, törvényekkel alátámasztva) segíteni a gyermekét, mennyire érthetõen teszi, ha a csökött kis életét szeretné kicsit kevésbé csökötten élni, amihez úgy érzi az kell, hogy kidobja a gyermekét. Félelmetesek vagytok.
Nem tudod apukád hol lakik vagy esetleg egy rokon tudja és személyesen beszéld meg vele hogy te kéred a gyerektartást.
igen bíróság elõtt jó lenne megtudni h 100%-e h fizet.
Családi pótlékot egyszerûen kéred az államkincstárba a saját számládra utalni.Anyád nem kell hozzá. Apádat felhívod, hogy már nem laksz anyádnál, és megadod a számlaszámod, hova utaljon. Nem értelek.Tényleg vissza akarsz költözni anyád mellé?Egyébként nincs az a bíróság, aki kötelezné rá, hogy fogadjon vissza, gondolkozz, akkor ennyi erõvel apádhoz is becuccoltathatnának.De ez nem így mûködik... Sajnállak, de ugyanakkor magadnak kerested a ajt.Igenis el kellett volna fogadnod, hogy anyukádnak barátja van, az, meg hogy balhéztál azon, hogy a pasi ruháit is be kell tenni a mosógépbe..szánalmas....
A kérdező hozzászólása: ezek után nem akarok már visszaköltözni hozzá, csak a pénzt ami nekem járna azt akarom megkapni. Voltam az államkincstárba a jövõ havi csp-t már az én számlámra utalják, de a mostanit már kiutalták az anyámnak-viszont õ ezt nem akarja oda adni.Azt mondta ez jár azért, mert a múlt hónapba még otthon lakhattam. Hívtam apám h irassa át a munkahelyén a bankszámla számot h a gyerektartást nekem utalja majd(utalja, õ, de anyám azt állítja soha nem fizetett egy ft-ot se :S ), meg mondtam mi van, de csak azt mondta h beszéljem meg anyámmal h haza mehessek, meg h majd küldjem el sms-ben a bankszámlaszámomat. Jah, meg közölte h mivel õ minden hónap 3-án kap fizetést, a gyerektartást is már megkapta anyám :S Azért akarnám feljelenteni, mert kitett egy ft nélkül az utcára, mert nem akarja oda adni azt a pénzt ami igenis nekem jár!!! Ha õ ilyen velem, én se fogok kedveskedni vele az biztos. Én még mindig úgy gondolom h nem nekem kellett volna alkalmazkodnom anyám pasijához, hanem neki hozzám. Elvégre õ költözött be egy már megszokott élettérbe. Nekem õ senkim se h beleszóljon h minek megyek el itthonról( anyámnak megszoktam mondani h kivel, hova megyek, mikorra jövök-soha nem volt belõle probléma) meg hepciáskodik nekem h kiélt k. leszek sõt már az is vagyok, csak rá kell nézni a fejemre h ennyit eljárok buliba-ha már este elmentem vhova akkor a hapsi azt mondta h buliba megyek k-urvulni, holott volt h csak moziba, vagy pizzázni mentem el, vagy csak beültem vhova barátommal vagy barátnõimmel :S Amikor itt volt mindent felzabált, ha nem voltam vacsi idõbe éhes vagy épp nem voltam otthon mire éhes lettem volna már megette elõlem. ha ezt szóvá tettem anyámnak akkor a hapsija mellé állt h mert mért nem eszek amikor kész a kaja. Mondjuk mert nem vagyok éhes, vagy mert dolgoztam, vagy akármi miatt. De hiába magyaráztam. Gusztustalan volt h alsógatyában mászkált mindenhova a lakásba a pasi, és ráadásul olyanba amibõl a fél tõke majdh nem kinn volt-akaratlanul is feltünt. Mosni meg ugy szoktunk h csak hétvégén a ruhákat, bugyit, zoknit, melltartót meg 2 naponta kézzel. Anya is meg én is a sajátomat. Akkor kezdtem el mosni a barátja alsógatyáit én, mikor a konyhába összefutottunk és anyám csipkés majdhnem átlátszó bugyija volt rajta, mert nem volt tiszta alsója!!! Azt hittem elhányom magam! Nem akartam ezt még egyszer látni, vagy h legközelebb meg meztelenül mutatkozzon elöttem :S
Az e havi gyerektartásra és családi pótlékra már keresztet vethetsz, hacsak be nem perled anyádat. Az viszont sokkal többe fog kerülni, mint a két említett összeg... Már az ügyvéd megbízási díja is több. Ezt sajnos elbuktad. Nagyon jó, hogy beszéltél édesapáddal, illetve hogy már intézkedtél a MÁK-nál. Ebbõl a pénzbõl és az alkalmi hoszteszmunkáidból talán kihúzod albérletben (lakótársakkal közösen persze) az érettségiig. Nyugodj meg, az érettségi azért nem olyan nehéz, hogy hétvégente ne mehetnél el dolgozni suli mellett... Kitartás, ügyes voltál eddig is! :)
Tudom hogy ez most nem vigasztal de anyukád életébõl a pasik pár év múlva kikopnak ott marad magányos vénlányként és akkor nagyon megbánja hogy így viselkedet veled.
Sajnos vannak ilyen lóty*k akik ha viszket a pin*juk elfelejtik hogy anyák, és csak a pasin jár az eszük és csak a pasi számít aki kefélgeti õket.tudok olyat aki a tartásdíjat nem a gyerekére költi hanem szoláriumra mûkörmösre, ruhákra, a gyerek meg szakadt ruhákba jár és folyton éhes.
20:36-nak Mi a szar az hogy boldogságra vágyik, és ez esetben kiba.za a lányát az utcára????? Te ezt hol tartod normális emberi gondolkozásnak? Az õ lánya volt/van nevelje is fel, ha kell meg segítse is az életét! Bevállalta ba..za meg, akkor törõdjön is vele! Ha nem boldog mellette, attól még a felelõssége ott van!Azt be kell tartania, ha szar az élete, ha nem! Mindig így volt ez õseink körében! Mindenki felnevelte majd életképessé tette saját gyermekét, a mai csúcsszuper világban, ezt mért kell megváltoztatni? A fõ kérdésem viszont az, hogy egyáltalában mért vannak olyan emberek, akiknek eszükbe jut, hogy 18 életévet betöltött gyermekünket az utcára vágjuk, mert a saját boldogságunk fontosabb????Fõleg ilyen módon, hogy még pénzt sem adunk neki!!!!Úgyhogy te is elmehetsz a búsba, ha így vélekedsz a gyereknevelésrõl kisfiam!
Dehogy menj! Mutasd meg neki, ha már volt ilyen ****** hogy kirakott, megállsz te a saját lábadon is! Ne keresd, majd fog õ, ha belátja, mit tett.
A kérdező hozzászólása: nincs vmi törvény h a szülõ nem rakhatja ki a lakásból a gyereket hiába nagykorú ha még nem fejezte be a középiskolát? Tudom h 18 éves koromig vagyok tanköteles, de most azért h fenn tudjam tartani magam, ott kéne hagynom a sulit, mert magántanulóként nem tudnám csinálni a munka mellett. Ahol lakok, vagy csak gyárba 3-4 müszakba lehet menni dolgozni vagy kocsmába, ahol nem 8 órát kellene dolgoznom. Levelezõn meg nincs olyan h csak az utolsó évet kezdem el, szeptemberbe indul és csak ugy ha 11. osztálytól.
A kérdező hozzászólása: Év vesztes vagyok, és 5 osztályos gimibe járok, most fogok csak érettségizni. Nincs keresetem. Diák munkázni szoktam néha ha tudok menni. MOndtam neki h akkor kérem a családi pótlékot ha ki akar tenni, meg én ugy tudtam h apám utal havi 20.000Ft-ot gyerektartást(amig be nem fejezem a gimit addig utalja-még egy pár évvel ezelött anyám ezt mondta), de most anyám azt mondta h apám egy vasat se szokott küldeni és ha családi pótlékhoz sincs nekem semmi közöm. Mit tudok csinálni?
Próbálj meg egy picit nyugton maradni. Érettségizz le, szerezz egy szakmát munkát és költözz el.
A kérdező hozzászólása: egy pár éve még azt mondta h apám havi 20.000ft-ot utal gyerektartásként.meg mutatta a banszámla kivonatot. Most meg azt h apám soha egy fillért nem adott. Ki akar tenni egy ft nélkül. két i8skola szövetkezetnél vagyok tag, de általába csak az egyiktõl hívnak. Viszont 40 ezer ft-nál nem kereshetek többet, mikor már elérem azt az összeget akkor abba a hónapba nem hívnak dolgozni. Ez nem tudom miért van. Tavaly minden pénzt amit kerestem oda adtam neki, és talán egyszer vagy kétszer kértem tõle egy ezrest starndra vagy mozira. ha meg vmi kellett akkor kölcsönbe adott nekem pénzt. Mint pl. az iskolai tankönyvek vagy osztálypénz, cipõ, ruha ilyesmi. Amint elmentem dolgozni így évközbe vissza kellett adnom a kölcsönt. Ezt meguntam és azóta nem adom neki oda.
Szerintem van jogod anyukád barátját, életét kritizálni, ha az a te életedet is befojásolja. Anyád visszaél a szülõi hatalmával, ha a véleményed elmondása után kirakással fenyeget. És ez akkor is érvényes, ha jogilag már nem vagy gyerek. Tudtommal még tanulsz.
A kérdező hozzászólása: én megvárnám amig leérettségizem, de anyám már most ki akar tenni. Én szivem szerint feljelenteném. Csak nem tusom h megtehetem e
nem lehet, hogy csak mérges volt és azért mondta? próbáld megbeszélni vele..
A kérdező hozzászólása: érettségi után ki akarok menni London au-par-kedni egy évet, és amit ott keresek abból finanszíroznám az egyetemet. Kötelezheti a bíróság anyámat h amig nem fejezem be a gimit addig ne rakhasson ki?
Ahogy látom, Õ viszont "megunta", hogy Te meguntad a költségekbõl való részvételt és még megjegyzéseket is teszel a barátjára. Adok-kapok helyzet ez már nálatok, mert elmérgesedett a viszonyotok. Nem hiszem, hogy azzal kezdõdött ez az egész, hogy egyszer csak közölte anyukád, költözz el! Ez egy folyamat. Az a baj, hogy a helyzetet "izomból", jogi lépésekkel szeretnéd megoldani. Szerinted milyen légkör alakul ki nálatok, ha feljelented azért anyukádat, hogy legyen szíves téged továbbra is eltartani és fedelet biztosítani? Rettegsz attól, hogy el kellene tartani magad, önállóvá válni, viszont erõszakkal szeretnéd ezt ráerõltetni anyukádra. Ez nem jó így, másképp állj a kérdéshez és talán még meg tudjátok beszélni. Õ is, Te is hibáztatok, hogy idáig fajult a helyzet.
családi pótlékot kérheted saját jogon, a gyermektartást meg a bíróságon kérvényezheted...munkásszállóra talán elég, ha vállalsz munkát mellette a tescoban v hasonló helyen részmunkaidõben ja és igen, kitehet, de ez esetben a csalási pótlékra nem lesz jogosult
barhogy is beszologatsz a hapsija miatt, sosem ertettem azilyen anyakat, noket. mia fenenek vallaltak gyereket ha a hapsija az fontosabb? legalabb azt varna meg mig befejezed a sulit leerettsegizel, akkor sem lenne a jogos a kirakasod akkor is egy genya huzas lenne, de legalabb akkor meg az ember jobban elfogadna. ne keseredj el ha netan megtenni, apad gyerektartasara es a csaladi potlekra igenyt tarthatsz. aztan ne felejsd el anyad is lesz majd oreg es rad fog majd szorulni, akkor ismeteld meg neki ezen szavakt amiket neked mondott....
A lakásból nem tehet ki, ha az az állandó lakcímed, az a te otthonod is. Azt nem tudom, hogy jogilag mennyire köteles eltartani, mivel nagykorú vagy, így elvileg nem kéne, viszont még nappalin tanulsz, középiskolában. De a lakásból semmiképp nem tehet ki. Ha pénzt nem ad, próbálj diákmunkát vállalni, hogy a kiadásaidat fedezni tudd. Vagy a másik megoldás, hogy elköltözöl albérletbe lakótársakkal (rengeteg olyan oldal van a neten, ahol szobatársat, lakótársat keresnek, és estin vagy levelezõn fejezed be az iskolát munka mellett.
Nézd, apukád nem ad egy fillért sem, tehát anyukád egyedül próbál eltartani, iskoláztatni. Nagykorú vagy, simán eltarthatnád magad Te is, ezzel szemben, amit keresel, magadra költöd, Õt pedig kritizálod. Én is idegbajt kapnék ebben az esetben, de szerintem Te is azt fogsz kapni, ha ilyen helyzetbe kerülsz majd a saját gyerekeddel. Anyukád mérgében, tehetetlen dühében mondja azt, hogy kitesz, pont azért, mert nem érzi, hogy felfogod, milyen nehéz neki egyedül állni kettõtök költségeit, pedig elvárhatná, hiszen már nem vagy kisgyerek. A lakás gondolom anyukádé, a barátja pedig akkor mászkál ott alsógatyában, amikor anyukád megengedi. Nagyon nehéz együtt élni máskkal, idegenekkel, én ezt elhiszem, de az diktál, aki a költségeket állja és akié a lakás. Ez van. Gondolom ez az egész helyzet úgy alakult ki nálatok, hogy azt mondta anyukád, ha nem tetszik valami, mehetsz.
A kérdező hozzászólása: nem akarom ott hagynia sulit, igy h még nincs meg az érettségim se...
A kérdező hozzászólása: Sokat veszekszünk mostanában az uj pasija miatt. Én nem bírom a hapsit, és ennek hangot is szoktam adni.
Így már értem. Nincs jogot anyukád barátját, életét kritizálni.
Úgy tudom, ki nem tehet jogilag.
15:39 vagyok, én sem láttam a késõbbi bejegyzéseid. Mondd anyudnak, hogy márpedig maradsz a fenekeden és nem fogsz elköltözni, vagy családi pótlék vándorol a te zsebedbe, mert ugye 23 éves korodig jár (feltétele, hogy nappali tagozatos legyél) Nem túl jó fej anyukád!
hát..nem irigyellek! elég durva ez anyád részérõl! ezt velem is megcsinálta egyszer, majd közöltem vele, hogy õt is apám tartja el! remélem rendezõdik a dolog! Szorítok:)
A kérdező hozzászólása: Jogilag tehetek vmit ellene? Mi történne ha feljelenteném? Anyám azt mondta ha nem megyek el akkor a rendõrség fog elvitetni, meg h már ki is jelentett a lakásból, mivel mint tulajdonos megtehi h az én tudtom nélkül kijelentsen, és a rendõrök elvinnének mert neme nincs semmilyen jogom ott tartozkodni
Tûrj az érettségiig és utána menekülj amilyen messze csak tudsz. Hidd el, késõbb csak rosszabb lesz. Gyûlölöm az ilyen szülõi hozzáállást. 31F
jobban belegondolva, ha az állandó lakcímed ott van, akkor nem tehet ki, de eltartani nem köteles
A kérdező hozzászólása: azt mondta már kijelentett, és ha nem megyek el magamtól majd a rendõrök elvisznek
Én úgy tudom, állandó lakcímrõl a Te beleegyezésed nélkül nem jelenthet ki.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h én szinte nem is emlékszem rá. A telefonálást is az utobbi 4 évbe teszi meg, h szülinapomkor felhív és ennyi. elötte semmi. Pedig lett volna lehetõsége h látogasson.
.. de egy próbát nem ér meg? Amúgy melyik városban laksz? Csak hátha esetleg tudok segíteni...
A kérdező hozzászólása: Szolnok
Akkor sajna nem :( De én a helyedben bocs, de apuddal tennék egy kísérletet. Lehet nem is miattad, hanem anyud miatt nem keresett...
Ha a házban nincs semmilyen jogod (tulajdon vagy haszonélvezeti) akkor édesanyád bármikor kitehet, joga van hozzá. Felnõttkorú vagy tehát elvileg már tudnod kéne gondoskodni magadról. Ha minden kötél szakad estin befejezheted a sulit, mellette dolgozhatsz hogy megélj valahogy az albérletben. Ha anyád nem gondolja meg magát akkor tényleg elég nagy bajban vagy, de meg fogod oldani.
Megteheti. Nem is kell rendõrég, bõven elég az, ha legközelebb kiteszed a lábadat, õ meg kicseréli a zárat. A nyarat próbáld meg rokonoknál kihúzni, aztán kérj kollégiumot. Az államkincstárba igényelheted saját magadnak a családi pótlékot, így a te számládra megy.Gyermektartásra már nem vagy jogosult, de amíg nem érettségizel le rokontartásra igen(ez kevesebb, mint a gyermektartás általánban).Ezt a gyámhivatalban érdemes elkezdeni.A családi pótlék egyébként 20 éves korig jár...(ha tanulsz) /vagy:leülsz beszélni anyukáddal, bocsánatot kérsz, meghúzod magadat érettségiig(arra úgyis tanulni kellene ezerrel), beállítod az órádat, hogy csörögjön kajaidõben stb..és nem szólv vissza, akármi van!
Így jár az a gyerek akit csak családi pótlékért szültek, meg bocs de az a véleményem.Költözz albérletbe lakótársakkal jobban jársz.
Én nem mennék el otthonról. Valami nem stimmelhet ezzel a pasival, ha anyád ennyire ideges. Lehet, hogy ki fogja tenni. Egyszer majd azt mondja neki, 3 napja van, hogy elköltözzön, különben a rendõrséggel viteti el. Szerintem tévedésbõl Terajtad gyakorol... Nyugi. A helyzet változni fog. Amit Te tehetsz, hogy kifejezed az érzéseidet nyíltan, õszintén, másokba nem belemarva. Biztosan igazad van abban amit érzel. Mesélj róla édesanyádnak is! És nyugodtan várj. Szeretem, hogy ilyen eltökélt vagy a tanulással kapcsolatban. Ezt jól csinálod. Errõl ne hagyd Magad lebeszélni. Mindig tanulj valamit rendszeresen. És várj. A görcs is elmúlik, tudod. A baj is el szokott múlni. Ne menj sehova. Anyád is változik szegény. Máskorra más lesz. Nyugi. Fejezd ki Magad, ez a legfontosabb. Fejezd ki az érzéseidet õszintén! Drukkolok! drama
A kérdező hozzászólása: tudom h kap uttánam gyerektartást, mert a bíróság kötelezte apámat h fizessen és a fizetésébõl vonják neki. Láttam a bankszámla kivonatot is amin rajt volt, meg emlékszem anyám anno mondta is
ÉS most nem tudnád vele megbeszélni? Neki is mondd el, hogy mi a helyzet, hogy nincs hová menned... ki tudja, még a végén kiderül, hogy tök jófej rendes apud van... jobb esetben
A kérdező hozzászólása: apámat 7 éves koromban láttam utoljára, azóta évente egyszer felhív telefonon és ennyi.
Egyébként szerintem mihelyett tudsz, menj el... ilyen "anya" mellõl jobb minél hamarabb eltakarodni.. aki még önmagát állítja be mártírnak, hogy nem ****ta ki a lányát 18 éves korában. Akinek csak addig vagy jó, ameddig a családi pótlék jár utánad.
A kérdező hozzászólása: mondtam neki haadja oda a családi pótlékot meg a gyerektartást mert tudom h jár, de nem adja. Képes lenne egy ft- nélkül ki tenni az utcára.
kérj segítséget a gyámügyön, húzd ki egy évig munkásszállón, aztán irány külföldre bébisintérkedni...de a csp-t és a gyermektartást kérd át a te nevedre, gyámügyön segítenek
Végülis odaadni nem köteles, de az elvielg azért van, hogy rád költse, közvetlenül vagy közvetetten. De szemét dolog, hogy csak eddig voltál jó neki. Hol laksz amúgy?
A kérdező hozzászólása: hát ha azért van h rám költse és most meg ki akar tenni, akkor ahoz nekem van jogom ha már nem lakok otthon, nem?
Fordítva, mihelyett nem laksz otthon, úgy tudom, õ nem jogosult egyikre sem. A csp-ra azért lett volna jogosult, mert a CSALÁDjában van eltartott gyermek, és hogy besegítsen anyagilag a nevelésébe. A gyerektartást meg azért kapná, hogy az apa az õ részét kivegye a támogatásodból. Szóval tulajdonképpen a gyerektartás arról szól, h apud így "költi rád" azt, amit amúgy rád költene, ha veletek élne. De miután elköltözöl, úgy tudom, anyud nem jogosult gyerektartásra.
az anyja nem, de õ jogosult lesz mindkettõre... apád nem tudod megkeresni, hogy egy évet kihúzz nála?
Szerintem várd meg, amíg a rendõrök elvisznek. Anyád szív ezzel nagyobbat, nem te, te nem vagy bûnözõ, pusztán a családodnál akarsz élni. Viszont: eltartani nem köteles, de a családi pótlék sem jár neki akkor. Ezt be lehet jelenteni valahol... hát nem tudom, hol. De a sulidban biztosan megmondják, beszélj az osztályfõnököddel vagy az igazgatóval, vagy olyan tanárral, aki jó fej, és bírjátok egymást. Azt hiszem, családi pótlék csak akkor van, ha anyád iskolalátogatási papírral igazolja, hogy jár utánad, viszont a papírt a sulidból szerezheti meg. Akadályozd meg! Apádat meg hívd fel, kérdezd meg, mi az igazság, utal-e pénzt, ha igen, mennyit, mondd meg, hogy ezentúl neked adja, és kérdezd meg, nem mehetnél-e hozzá egy évre. Végülis apád is van, nem csak anyád. Szóval mondd meg anyádnak, hogy te megvárod a rendõröket. Ha tényleg kihívja õket, szépen mesélj el nekik mindent, ebbõl neked NEM lehet bajod, csak anyádnak. Ezért nem is hiszem, hogy kihívná õket.
Tudod, mennyi a családi pótlék? kb 13000 ft, plusz az a 20000, amit vagy kap az apádtól utánad, vagy nem. Szerintem fürdesz otthon, eszel, tvzel, netezel, szóval anyád azt az összeget rád költi, nyugodj bele. Ez meg, hogy feljelentheted-e...hát NEM. Egyáltalán mi lenne a feljelentésed jogi alapja? Az, hogy nem tart el tovább? Ennyi erõvel õ is feljelenthetne téged becsületsértés miatt, amiért beszólsz a pasijára. Az az igazság, hogy a rendõrök nem anyádat, hanem téged néznének hülyének. Az meg ugyan engedtessék már meg anyádnak, hogy 19 évvel a gyereke születése után ne csak anya legyen, hanem nõ is, saját élettel. Valamit te is nagyon elronthattál, mert tényleg nem úgy kezdõdik a családi viszály, hogy a szülõ azt mondja a gyerekének, költözz el. Nem lehet, hogy túl nagy arcod volt mostanában, és anyád besokallt?

19 éves vagyok még nem szexeltem mert félek a szextől. Mit tegyek?

miért van ez?

Legjobb válasz: Fiú vagy vagy lány? Nekem is van egy barátnõm, 23 éves és még emiatt nem szexelt, pedig nem érte tudomásom szerint semmilyen trauma, és egyéb téren dögös, vagány csajszi, senki nem gondolná róla. Amikor beszélgettünk errõl, hogy miért fél, az jött ki, hogy õ mindig úgy képzelte, hogy azzal veszíti el, aki a férje lesz. Neked nem voltak ilyen álmaid? Ez magyarázat lehet. Mondtam neki, hogy ez a legjobb szándék ellenére is meghiúsulhat, attól nem lesz rossz ember, hogy próbálkozik. Lehet még ok, hogy félsz a teherbeeséstõl (illetve hogy teherbe ejted a barátnõdet) ez esetben érdemes egymás kielégítésének más módját gyakorolni, és egy nõgyógyászt felkeresni biztos védekezés céljából. Szerintem a legjobb megoldás félelmeid eloszlatására egy bizalmas szerelmi kapcsolat lenne, akivel fokozatosan haladnátok a szex felé, nem durrbele. Jó lenne, ha a (leendõ) párod tudna ez irányú félelmeidrõl, hoyg megértõ és türelmes lehessen. (illetve ha fiú vagy, akkor meg határozott :) ) Nem vagy elkésve még semmivel, más is van így! Pl. én is 19 évesen veszítettem el, pedig nem vagyok vallásos, semmi ilyesmi.

Fiú vagy vagy lány? Nekem is van egy barátnõm, 23 éves és még emiatt nem szexelt, pedig nem érte tudomásom szerint semmilyen trauma, és egyéb téren dögös, vagány csajszi, senki nem gondolná róla. Amikor beszélgettünk errõl, hogy miért fél, az jött ki, hogy õ mindig úgy képzelte, hogy azzal veszíti el, aki a férje lesz. Neked nem voltak ilyen álmaid? Ez magyarázat lehet. Mondtam neki, hogy ez a legjobb szándék ellenére is meghiúsulhat, attól nem lesz rossz ember, hogy próbálkozik. Lehet még ok, hogy félsz a teherbeeséstõl (illetve hogy teherbe ejted a barátnõdet) ez esetben érdemes egymás kielégítésének más módját gyakorolni, és egy nõgyógyászt felkeresni biztos védekezés céljából. Szerintem a legjobb megoldás félelmeid eloszlatására egy bizalmas szerelmi kapcsolat lenne, akivel fokozatosan haladnátok a szex felé, nem durrbele. Jó lenne, ha a (leendõ) párod tudna ez irányú félelmeidrõl, hoyg megértõ és türelmes lehessen. (illetve ha fiú vagy, akkor meg határozott :) ) Nem vagy elkésve még semmivel, más is van így! Pl. én is 19 évesen veszítettem el, pedig nem vagyok vallásos, semmi ilyesmi.
Ha úgy érzed, hogy késen állsz rá akkor, ne félj de ha nem akkor várj vele!Vannak akiknek csak 20-23 évesen jó elveszíteni!
Ezt neked kéne tudnod, mi nem ismerünk. De ha lesz komoly kapcsolatod valakivel akiben teljesen megbízol akkor szerintem menni fog.
Szia! Van barátod? Beszéltetek már errõl? Ha igazán szereted, és megbízol benne, akkor nincs mitõl félned.
mert nem vagy rá felkészülve. szüleiddel beszélgettetek ilyesmirõl? vagy esetleg egy nagyon bizalmas barátnõddel? 27/L
Szerintem is azért félsz mer nem volt még olyan sráccal kapcsolatod akiben 100% leg ig mebiztál volna de majd ha eljön az ideje megteszet nyugi:) Am. ez természetes hogy félsz az esõtõl és mind egy hogy hány éves vagy.
mert még nem vagy rá felkészülve és nem találtál ideális pasit, akiben teljes mértékig megbízol. kitartás, vannak ilyen pasik...:) 21/f

19 éves vagyok és szűz?

19 éves fiú vagyok és még szűz.. ez eléggé idegesít engem mert az osztályomba kb az összes fiú már elveszítette szüzességét és ez engem zavar.. lányok titeket nem idegesít? vagy van olyan lány itt aki hasonló helyzetbe van?:/

Legjobb válasz: Én 19 évesen vesztettem el, most vagyok 20. 1 éve vagyok azzal a lánnyal, akivel elõször szeretkeztem, õ is 20 éves. Inkább várd ki, ez nem verseny. Aki meg ezzel huszárkodik, és csesztet, mosolyogj rajta egy jót.

Én 19 évesen vesztettem el, most vagyok 20. 1 éve vagyok azzal a lánnyal, akivel elõször szeretkeztem, õ is 20 éves. Inkább várd ki, ez nem verseny. Aki meg ezzel huszárkodik, és csesztet, mosolyogj rajta egy jót.
Az osztályban kb a fiúk fele hazudik!
Ha szerelmet akarsz, és nem azt, hogy egy gyors testi megkönnyebbülés + natúlvagyokrajtalegyen, legyél büszke erre. Majd ha megtörténik, biztosan többet ér majd, mint ha csak egy hencegni való "élmény" lenne.
beírod a gugliba hogy rosszalnyok.hu és ott egyeztetsz idõpoktot a k*rvákkal! GOOD LUCK!
Bmeg!!!! Nem szüz vagy, hanem béna pö-!!!!
13/F vagyok én 8 évesen veszetem el :$
Nem hiszem, hogy több lettél ezáltal!
K*rvázz!
Szerintem azt sem tudtad, mit csinálsz! Amúgy elég hihetetlen, amit írtál. A másik meg, hogy olyan nagyon itt sem lehetnél, mert messze vagy a 18 éves kortól! Úgy hogy máskor ne gyere ide, ha szabad kérnem!
én is 19 éves vagyok, van egy tesóm 21 és ö most vesztette el. Már nincs együtt a csajjal, és bánja, hogy egy olyannal feküdt le akit nem is szeretett.
Igen , az elsõ feledhetetlen, akár az elsõ ütés :D
Nincs semmi baj, sem gáz! Nem hiszem, hogy több lennél azzal, ha most mondjuk 20 lánynál járnál, aki "megvolt" neked! Nekem kifejezetten rokonszenves a magatartásod. Várd meg azt, akibe nagyon szerelmes leszel, Akit ha csak meglátsz, már boldog leszel. Én átéltem ezt, hidd el, megéri! Soha életemben nem volt még egy olyan lány! Senki nem ért még a nyomába sem! És bár nem lett a feleségem, az ország túlsó végébe ment férjhez, azért még mindig szeretem és minden létezõ jót, boldogságot kívánok neki!
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó válaszoló:) Én nem vagyok ilyen típus nekem ilyenekre nincs szükségem sem. én az igazit akarom megtalálni.. ha egyáltalán van ilyen..:(
elhiszem h zavar...várd ki, h tökéletes legyen, de látom is h nem akarsz te ku.rvázni :) az gáz szerintem. némelyik válaszoló visszafoghatná magát, csak égeti a fejét.
Én örülnék, ha majd a párom olyan lenne, aki várt az igazira... 18/L
Szerezz barátnõt. Ha ennyire idegesít, hogy szûz vagy, akkor egy szûz csajt szedj fel. Pl. engem. :P
Akkor ismerkedj! :) suliban lehet! hobbin, barátokon keresztül... :)
A kérdező hozzászólása: nem viccnek szántam a kérdést! tudod nem az a fajta vagyok hogy k*rvát szedjek össze! igaz szerelmet akarok már ha van ilyen..
Ez nem verseny, de ha mindenáron össze akarsz szedni valami betegséget, akkor nyald végig a nyilvános wc ülõkéjét - kb ennyit érne, ha csak úgy elveszítenéd.
én 19 voltam amikor elvesztettem életem nagy szerelmével. Kivártam, de elhagyott 2 hete. Teljesen össze vagyok tõrve, de Õ nem. Kegyetlen az élet. Nagyon hiányzik nekem, nem tudom kiheverni... Szóval jól gondold meg kivel. Kötõdni fogsz hozzá. 22/F ja és a 13 évesnek írnék, 8 évesen, hogy vesztetted volna el? Gondolkozz már... Azt se tudod még most se mi a szeretkezés... Nem csak szexrõl van szó. És hozzá tenném még, hogy ez felnõtt tartalom.

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Legjobb válasz: Nem fognak repesni. De 19 éves vagy, ha elveteted nem is kell róla tudniuk. Ha meg megtartjátok, akkor gondolom el tudjátok majd tartani magatokat, tehát így sem szólhatnak bele.

Nem fognak repesni. De 19 éves vagy, ha elveteted nem is kell róla tudniuk. Ha meg megtartjátok, akkor gondolom el tudjátok majd tartani magatokat, tehát így sem szólhatnak bele.
Szia! 19 évesen én is így jártam. Nem mertem elmondani otthon, titokban elvetettem. Most felnõtt fejjel másképp csinálnám. Lett diplomám, jó munkám, éltünk a párommal, és már családom is van. Nem maradtam le semmirõl, de tudom, hogy mindez a babával is meglett volna, és most lenne egy 16 éves gyermekem. A szüleim támogattak volna, nehezebben, de elértem volna a céljaim. Azt tanácsolom beszélj a szüleiddel. Azután még mindig két lehetõség van.
#1 lényegében elmondott mindent. - Ha el tudjátok tartani, akkor a ti életetek, ti döntésetek. - Ha nem tudjátok eltartani, akkor vetesd el titokban. De anyádék nyakára ne szülj! Még te is iskolás vagy.
Milyen a kapcsolatod édesanyáddal, édesapáddal? Ha nem jó (pl. nagyon konzervatívok vagy egyszerûen nem találjátok a közös hangot), akkor titokban vetesd el - 19 éves vagy, nem kell hozzá senki beleegyezése. Ha jó a viszonyotok, akkor mondd el, hiszen úgyis támogatni fognak lelkileg. Hidd el, jobb most egy abortusz, mint 19 évesen 0 keresetre egy baba, akirõl nem tudsz érzelmileg és anyagilag megfelelõen gondoskodni, egyedül. Mert sajnos arra vajmi kevés az esély, hogy a barátod hosszútávon veled marad - a tinikapcsolatok 95%-a egyébként is felbomlik, hát még ahol váratlan teherbeesés van. Ha normálisan védekeztetek (nem megszakítással stb.), akkor ne szégyelld magad, sajnos megesik az ilyesmi.
Szia, nehéz lesz, de el kell mondanod. Akár megtartod a babót, akár nem, akkor is mondd el. Elõször biztosan mérgesek lesznek rád valamennyire, de melletted fognak állni. Én örülnék, ha a lányom bizalommal fordulna hozzám ilyen esetben. Biztosan nem dicsérném meg, de mellette állnék és támogatnám, akárhogy is dönt.
Én nem biztatnálak arra, hogy ne mondd el.Nem lehetne velük megbeszélni?Ha megtartjátok a babát, akkor úgy is mindenki megtudja, ekkor részletkérdés, hogy mit fognak gondolni. De nem hinném, hogy anyukád szétkürtölné a családban, hogy abortuszod volt.Szerintem tudnia kellene róla akár hogy is döntesz.És nem utólag.Feldolgozzák, ne aggódj.
Elõször szerintem döntsetek a barátoddal. Beszéljétek meg, mi hogy lesz, ha megtartjátok mi lesz a sulival, anyagiak. Aztán együtt beszéljetek anyukáddal.
Sok boldogsagot es kitartast kivanok a gyerekneveleshez! Orizd meg a jo kapcsolatot a szuleiddel, azt semmi nem potolhatja. Biztosan lesznek nehez idoszakok de gondolj arra, ha masnak sikerult neked is fog. 64.&69. voltam :)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek a 74-es válaszolóval! Külföldön élünk(itt ismerkedtem meg a barátommal) tehát picit jobb anyagi környezetben élünk, mégsem szállok el ettõl és nem, nem várom azt, hogy a szüleim tartsák el a születendõ gyerekemet. Valamilyen szinten támogatni fognak egy ideig, de aztán meg fogjuk találni a megoldást, hogy megálljunk a saját lábunkon. Én mindig azt mondom, hogy a pénz nem minden...
Remélem azért az én lányom felelõsségteljesebb lesz, és nem történik vele ilyesmi, mert õszintén szólva bármennyire is szeretném a gyerekem, azzal, hogy õt megszültem, köszönöm kibabáztam magam, ezután nem egy gyereket szeretnék a háztartásomba, hanem egy unokát külön, akit imádni, kényeztetni lehet, de nem nekem kell felnevelni, és eltartani. Azért egy kisbaba sír, gond van vele, amíg te tanulsz/dolgozol addig valakinek vigyáznia kell rá (értelemszerûen anyukád...), mindemellett pedig valószínû téged is a tervezettnél tovább kell eltartania, ha fõiskolára/egyetemre megy annak is a tandíját fizetni, plusz a gyereket is etetni, ruházni. Nem érezném magam szívtelennek, ha én ebbõl köszönöm nem kérnék, a gyerekem vállalja a felelõsséget a saját hülyeségeiért, ne az én nyakamba varrjon plusz munkát. Ha nagylány a gyerekvállaláshoz, akkor lehet külön háztartásba költözni, és boldogulni, én meg támogatnám amennyiben idõm, lehetõségem, és pénze van rá.
Látom a kérdezõ nagyon nem akarja bevallani hogy esett teherbe - gondolom nem védekeztek megfelelõen...
A kérdező hozzászólása: 79: védekeztünk, bogyót is szedtem de elõtte beteg voltam és antibiotikumot szedtem ami simán kiüti a fogamzásgátló hatóanyagát...
És nem húztál rá kondomot :)
Igazad volt 79-es :) Tényleg nem védekeztek megfelelõen, és ez most mennyi ember sorsát érinti. Nagyon nagyon bízok benne, hogy az én gyerekeim ettõl felelõsségteljesebbek lesznek. Sajnálom anyukádat kérdezõ. Az öcsédet is. Ennek ellenére kívánom, hogy jól alakuljon a sorsotok, fõleg a most születendõ gyerkõcé. Remélem szeretõ családban fog felnõni, és jó életet tudtok neki biztosítani. Sok sikert!
Minek szedtél fogamzásgátlót, ha ennyire nincs benned felelõsségérzet!?
71%-os, te vizualizálod is, hogy védekeztek, vagy hogyan nem? Nálad, komolyan mondom, már nincs lejjebb. Kéjes örömet okozna, ha megtudnád, hogy megölik ezt a babát? Erkölcsi érzéked nincsen, de lelked se?
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az anyummal, elmondtam neki mi a helyzet. Nyugodt körülmények között beszélgettünk, teljesen normálisan fogadta(már ami ebben a helyzetben normálisnak tekinthetõ) megkaptuk a fejmosást, aztán kérdésekkel bombázott, de õ is mondta, hogy bárhogy is alakuljon az abortusz kizárt. Még gondolom sokk alatt van(és lesz is egy darabig) nem zárkózott el a dolgoktól.
"Ha tablettát szed rendesen(de tényleg rendesen!!), akkor nem lesz terhes." Mindig ott van az a 0, 1% kivétel.
Csak még erre válaszolj Kérdezõ: hogy fogod megoldani, ha anyukád nem támogat? És párod anyukája felocsúdva az elsõ sokkból leveszi rólatok a kezét? Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen alternatívád van, tanulhatunk tõled, ha simán menni fog.
Még bizonygatod is a hlyeséget?:D A terhességet az utolsó menstruációtól számítják! Amikor megfogan a baba, akkor már 2 hetes terhes a kismama!
Aha, csak tudod nincs olyan, hogy 2hetes terhesség... :D A terhesség heteit az utolsó menstruáció napjától számítják, így mire megtudod, hogy terhes vagy, már 4 hetes terhes vagy! Apám, szavak nincsenek rád!
Miert baj az, ha a szulok segitenek egy fiatal csaladot? Attol meg nem az anyja nyakara szuli a gyereket, ha egy fedel alatt laknak. Sokkal gazdasagosabb es sokkal tobb szeretet veszi korul a babat. Viszonzasul fozhet, moshat, takarithat, mert az is munka.
Csak az egyik válaszoló nagyon jól leírta a lényeget. Ha a szülõk szerettek volna még egy gyereket, akkor bevállalták volna. Viszont nem így lett..
"Attol meg nem az anyja nyakara szuli a gyereket, ha egy fedel alatt laknak." Nem? Tényleg?:) Ki fizeti arra a házra a biztosítást, hitelt, fûtést, vizet, áramot, szemétszállítást és a többit? Ja, hogy a leendõ nagymama... "Sokkal gazdasagosabb" Sokkal gazdaságosabb munka nélkül segélyre szülni, minthogy megalapozottan, tapasztalattal, a saját lábunkra állva, biztos helyre? "es sokkal tobb szeretet veszi korul a babat." Rengeteg szeretet fogja körülvenni a babát, ha a fiú és a leány beköltöznek egy kis szobába, és majd a csecsemõ mellett élik a nemi életüket :) . Ezenkívül rengeteg feszültség és probléma is, ami egy ilyen összezsúfolt élethelyzetben napirenden van... "Viszonzasul fozhet, moshat, takarithat, mert az is munka." Persze, addig meg vigyázhat a nagymama a gyerekre - ami szintén munka, addig fürdetni, etetni, pelenkázni, elszórakoztatni. Remek alternatíva.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nagyon megoszlanak a vélemények. Ma fogok beszélni az anyukámmal, szépen, nyugisan. Bizonyára ki fog bukni, fejmosás stb. Olvasgattam a válaszaitokat, amikre regálnék. 1. Igen, teljesen tisztában vagyok az anyagi dolgokkal, tudom, hogy egy gyerek nem olcsó mulatság(márcsak azért is mert van egy kisöcsém) 2. Nem igazán értem hogyan lyukadtunk ki a 'mi mennyibe fog kerülni, gyes, gyed, családi pótlék' dologhoz a kérdésemtõl. 3. Lehet, hogy többen ellenkeznek velem amiért meg szeretném tartani a babát a korom 'önállótlanságom' miatt, én mégis azt mondom nem fogom megölni a saját gyerekemet. 4. A nagyszülõkre nem szeretném(nénk) rásózni minden feladatot... Köszönöm a válaszokat!
66.-nak: Aki kitartoan keres munkat, az talal es tudja fizetni a raeso koltsegeket. A babak tobbsege egy szobaban alszik a szulokkel (biztonsagi okokbol) de meg 4 evesen is anya melle bujnak estenkent vagy ejjel ha felriadnak. Szexelni nem csak agyban lehet. Gyerek mellett is lehet hazimunkat vegezni. Az pedig ne essen nehezere a nagyinak, ha a fotelban ulve az unokan kell tartania a szemet.
"A babak tobbsege egy szobaban alszik a szulokkel (biztonsagi okokbol) de meg 4 evesen is anya melle bujnak estenkent vagy ejjel ha felriadnak. " Melyik országban? Normális helyeken van babafigyelõ, és külön szobában alszik a gyermek, mivel az éjjeli nyugalomra ÉS magányra a szülõknek is szüksége van. Persze, szexelni meg nem csak az ágyban lehet..lehet anyuka kanapéján meg kádjában is, az remek példa a kisöcsinek is pl :) 4 éves gyereknél meg kisebbeknél is természetesen normális, ha megijed, felriad és az anyja mellé bújik néha, de minden este csak az alszik ott, akit oda szoktatnak....
Most már arra lennék nagyon kíváncsi, milyen védekezés mellett esett teherbe a kérdezõ. Egyébként a terhességet általában az utolsó menstruációtól számolják. Ami mondjuk érdekes lehet, mert az egyik barátnõm 4havonta menstruál. Kérdezõ, majd írd meg, mi volt. Ha anyukád nem hajlandó támogatni, kénytelen leszel elvetetni.
". Kéjes örömet okozna, ha megtudnád, hogy megölik ezt a babát? Erkölcsi érzéked nincsen, de lelked se?" Nem okozna nekem semmilyen érzelmi többletet, ha a kérdezõ abortálná a sejtcsomót a méhébõl. Erkölcsi érzékem meg nehogy már nekem ne legyen. Én legalább tudom mi az a felelõsség és a védekezés, a kérdezõvel ellentétben! Mert a felelõsség sajnos nem ott végzõdik, hogy kiszüli aztán majd lesz valami. Igen, úgy gondolom, hogy tényszerû hogy 19 évesen a semmire felelõsebb, értelmesebb döntés lenne az abortusz. Fõleg, ha annyira nem érett, hogy a nem megfelelõ tablettaalkalmazás mellett kiegészítõ védekezést használjon. Akkor a gyereknevelésre majd érett lesz?
Az elõttem szóló biztosan irigyli a kérdezõt, akire élete legszebb idõszaka vár: a terhességi rosszulétek, hízás, puffadás, mellébõl csöpögõ tej, suliból kimaradás, bulikból kimaradás, szülés, varratszedés, kitágult hüvely, szoptatás, lógó csecsek, éjjeli felkelések, pelenkázás, fáradságtól ingerlékeny pasasa, aki vágyakozva nézi a karcsú, feszes mellû fõiskolás csajokat... eközben a kérdezõ barátnõi elmaradoznak, hiszen továbbtanulni, vagy dolgozni mentek, pasiznak, utaznak, buliznak, élnek... neki marad a babapopsi, meg a babapapi, házimunka, egyre kevesebb szex... aztán a tizenéves fickója besokall a felelõsségtõl, lelép, õ meg akkor szembesül a valósággal, hogy se a fiúknak, se a munkaadóknak nem kell egy tanulatlan, 19 éves leányanya. Jaj, micsoda gyönyörû élet, irigylem én is..
Elõre is bocsánat, nem olvastam el minden hozzászólást, így lehet, hogy csak ismételek valaki mást. Mindenképpen mondd el a szüleidnek, hogy hogyan reagálnak, az teljesen emberfüggõ. Van ismerõsöm, aki 17 évesen szült. (becsúszott a baba egy alkalmi kapcsolatból) A szülei mindenben támogatták, még örültek is az unokának. A lány levelezõn leérettségizett, majd diplomázott és jó állása lett. Meg egy gyönyörû gyereke fiatalon. Ilyen is van, bár nem gyakori. Ha el sem mondod nekik, soha nem tudod meg, mi lehetett volna. Nem biztos, hogy elsõre el lesznek ragadtatva a dologtól, de ki tudja mi lesz belõle. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, Németországban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind a kulturált, és mind a kevésbé hasznos válaszokat. Lehet, hogy fiatal és 'felelõtlen' vagyok, attól még nem fogom megölni a babámat, akkor se nehéz lesz. Írtó nehéz, ez biztos de hiszek abban, hogy megállom a helyem anyaként. A szüleim és a párom támogatásával mindene meglesz a picinek, kis kihagyás után tovább tanulok és ugyanúgy küzdök az álmaimért. Talán nem most kellett volna jönnie a picinek, de nincs mit tenni itt van, jött. Valamiért jönnie kellett, lehet ez valamiféle jel, hogy önálló legyek, tanuljak meg gondoskodni magamon kívül egy pici életrõl is. Bízom abban, hogy úgy alakulnak a dolgok a suli lezárása körül is, ahogyan én azt eredetileg elterveztem. Igaz, még nem tudom hogyan alakul az érettségi stb, a baba meg fog születni, akit szeretettel fogok/fogunk várni.
Én Németországból írok, az év elején a szomszédban lett a 18 éves lánynak gyereke, iskola mellett. Gyakorlatilag a szülésig járt iskolába (nappalin), és szües után 6 héttel folytatta tovább. A szülei támogatták, és minden gond nélkül megoldották a problémát.
Jézusom. Nem azt írtam, hogy a nyomorba kell szülni a gyereket, meg azért szülni, hogy kapjuk utánuk a segélyt.Olvasd már el újra. De ezek szerint, szerinted csak a gazdagok szülhetnének, (vagy jó lenne, ha csak õk szülnének), mert õk majd mindent meg tudnak adni a gyereknek? Attól, hogy valakinek nincs saját lakása, hanem albérletben lakik, nincs autója, (de képzeld ott a tömegközlekedés, ami elvisz bárhova) és nem dúsgazdag, az már biztosan egy alacsony intelligenciával rendelkezõ ember, aki tizenévesen 'elli' a gyerekeket? Gondolkodj már egy kicsit mielõtt írsz. És az miért törvényszerû, hogy a fiatal apák elhagyják a párjukat, ha jön a gyerek? Meg amúgy is. Nem a tizenévesekrõl beszélünk. A kérdezõ is 19 éves, amikor már igenis lehet olyan stabil kapcsolata, hogy bevállalja a babát.
Szerintem helyesen teszed, hogy megtartod, nem is értem, miért akarják egyesek ráeröltetni másra az abortuszt, csak mert fiatal ės nincs meg minden feltétele az ideális gyermekvállaláshoz.Miért kevesebb egy néhány hetes magzat, mint egy megszületett baba?Ez lenne a helyes döntés, mindenkinek, aki nemi életet él, mert számolnia kell a terhességgel és a felelõs döntés saját gyermekünkrõl, nem a likvidálás, azt hiszem.
"kiszül egy-kettõt", "elleni kezdenek" - ezekkel a kiszólásokkal ne törõdj, kérdezõ. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Természetesen félek, egy pici baba születése mindenkire nagy hatással van, fõleg ránk. Már 7 hetes lesz, szépen növekszik és semmi pénzért nem öletném meg, akárki is akármit beszél! Az elsõ pár hónap biztos nehéz lesz, igazából nem 'merek' még belegondolni, ezért tanácsokat várok mit hogyan kell majd csinálni stb. :)
(: ahogy haladsz elõre, ez a "félelem", ami ilyenkor, fõleg elsõ gyereknél normális, erõsödni fog. Én most járok a 20. hétben, de már 'pánikolok', hogy jéézusom, még soha nem pelenkáztam gyereket, meg se merem majd fogni, annyira kis pici lesz, honnan fogom tudni, hogy éppen miért sír és hasonlók. Mindenki nyugtat, hogy ezek majd ösztönbõl jönnek, és igenis tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Ebben bízok :D Úgyhogy nyugalom, minden rendben lesz, mindenben jó leszel. Amiben kevésbé, abba meg majd belejössz :D Boldog babavárást :)
Szia! Irtad, hogy kulfoldon elsz. Melyik orszagban?
Nem fura. A dokival tényleg nincs több dolgod, legalábbis itt Magyarországon. Fel kell keresned a védõnõt, õ ad egy hosszú listát, hogy milyen vizsgálatokra kell menned. A háziorvos pedig felírja a beutalókat. Legközelebb az eredményekkel együtt menj a dokihoz a 12. héten. De a védõnõ mindent elmond.
""kiszüli" a "sejtcsomót"??? Mondd csak, édesanyád méhében anno te is sejtcsomó voltál csupán? " Természetesen. Hiszen hivatalosan magzatnak a terhesség NYOLCADIK hetétõl nevezzük az adott sejtcsomót, elõtte embrió a helyes szó. Nincs ezzel semmi gond, a fejlõdés része. "Tudod, ha te materialista "értékrendeddel" gondolkodom, akkor is tudományos tény, hogy az a lény, akit te sejtcsomónak titulálsz, 100% humán DNS-sel rendelkezik, azaz EMBER!!!" Az az ember egyelõre egy öntudattalan, érzésektõl, benyomásoktól és érzékeléstõl mentes sejtcsomó. Kb. annyira nevezhetõ embernek, mint egy daganat az agyadban, és annyit is érez, ha eltávolítják (semmit). Így néz ki egy 5 hetes embrió: http://babafalva.hu/files/2010/01/petezsak.jpg Ilyenkor még csak a megnagyobbodott petezsák látható. "Ha pedig túllépek a materializmuson, akkor azt is állítom, hogy halhatatlan lelke is van." :D Oké, már látom miért ilyen negatív a százalékod és miért írsz ilyen hülyeségeket. Ezoterista vagy valláskamus vagy, mi? :D "amint látod, itt, ezen a fórumon is egyedül maradtál a véleményeddel. Talán nem véletlenül." Nem egyedül javasoltam az abortuszt, tehát te valamit félrenézhettél :) "A kérdezõ egy becsületes fiatal lány" Na! Becsületes fiatal lányok nem szülnek segélyre 19 évesen szerintem :)
Figyelj, menjél hóhérnak. Oda úgyis efféle erkölcsi hullák kellenek. A százalékom meg a hozzád hasonló vérszomjas abortuszimádók miatt ilyen, éppen ezért büszke vagyok rá - már ha ennyire érdekel. Nem veszi be az agyad, hogy a kérdezõ SZÜLNI FOG? Segélyre - ahogy mondod? Normális vagy? Az nem zavar, hogy a istenverte imádott abortuszodat is támogatja az állam? Hogy az én TB-m rovására is részfinanszírozzák? Csak azt nem bírod megemészteni, hogy van, aki szülni tud/akar? Mi az, neked nem megy? Vagy nem ment? Szánalmas. A kérdezõ boldog és az is marad, az édesanyja támogatja, ahogy olvashattad, basszus, micsoda pech!! :) ) Egyébként ilyen károgó halálmadár nincs még egy a válaszadók között. Aki abortuszpárti, az sem kéjes örömmel kiált Barrabást - már ha ismered a történetet egyáltalán.
"Na! Becsületes fiatal lányok nem szülnek segélyre 19 évesen szerintem" Mifele segelyrol irsz? Van eleg idejuk munkat keresni. Becsuletes ember NEM VESZI EL A GYEREKE ELETET!!!!!
...Látom, megjöttek a kabbalisták. Tudom, hogy ez kényes kérdés. De úgy gondolom, intelligens, felnõtt emberek tiszteletben tartják a másik véleményét, és nem állnak neki "szánalmas"ozni meg mocskolódni meg rugdosódni ilyen vérszomjas módon. Ennyi erõvel egyik amerikai állam lerohanhatná a másikat, mert egyik helyen megengedett a halálbüntetés, másik helyen nem. Szóval. Vannak, akik úgy gondolják, hogy egy csomó ember életminõsége és életkörülményei elsõbbséget élveznek egy véletlenül becsúszott embrióval szemben. Vannak, akik úgy gondolják, hogy lényegtelen, hány ember életminõségét befolyásolná egy megszületendõ csecsemõ, ha elérte a hímivarsejt a petesejtet, akkor annak a gyereknek 9 hónap múlva ki kell másznia az anyjából. Szerintem meg ez minden esetben úgyis csak a kismama álláspontjától függ. De... végül is mindegy. Most, hogy mindenki elmondta a véleményét, rugdosódjatok nyugodtan.
Az senkit nem érdekel, beleértve a leendõ felelõsségteljes anyukát is, hogy milyen rombolást végezhet egy magzat fejlõdésében a fogamzásgátló -amit minimum a terhessége elsõ négy hetében végig szedett- és az antibiotikum?
Mármint 94-es kisreményeb elõtt még 95 ös volt
Kedves 97-es, hidd el, adott esetben nevelõszülõknél/otthonban élni 18-20 évet még mindig sokkal jobb, mint meghalni. Egy emberöltõ kb. 75-80 év, amibõl a nehezebb startot követõen 55-60 még mindig marad, hogy boldoguljunk. Azaz nem éri meg az eleje miatt odadobni az egészet. Varázsgömbje pedig senkinek sincs, azaz nem állíthatjuk még valószínûnek sem azt, hogy minden örökbeadott/intézetis élet helybõl bukta. Nem értem, mire gondolsz, hogy édesanyám miben segített: sokban egyébként, de 16 éves korom óta dolgozom, egyetem mellett is ezt tettem és másfél éves volt az elsõ gyermekem, amikor újra munkába álltam. Hogy lediplomázhattam mellette, nos abban édesanyámnak valóban nagy része van, de mivel õ teljesen más tudományterületen tanult, mint én, fõleg noszogatással, notórius piszkálással, lelkiismeretfurdalás-gerjesztéssel és némi gyerekvigyázással állt mellettem.
Kérdezõ, tök normális, értelmes nõ vagy. Hajrá ne foglalkozz a károgókkal, sok boldogságot a babákhoz és megsúgom, hogy még minden álmod, célod meg tudod valósítani a baba mellett! Semmirõl nem fogsz lekésni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még annyi kérdésem lenne, milyen rutinvizsgálatokra kell mennem a hatodik hétben? A legutóbbi ultrahangon a doki megnyugtatott, hogy minden rendben és legközelebb csak a tizenkettedik héten akar látni. Ez nem fura?
Így van, ösztönbõl tudni fogod mit kell csinálnod, ne aggódj! :) A többibe belejössz! Ne feledd, édesanya is születik majd akkor nem csak a baba! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Apummal sajnos felszínes a kapcsolatunk, évek óta nem nagyon beszélünk ezért õt nem is zargatnám ezzel, ellenben Anyummal mindig, mindent megbeszélünk, mégis félek. A párom maximálisan mellettem van és támogat. Abortusztól rettentõen félek, a gyerekem nem akarom megölni. Életem egyik legfontosabb döntését kell meghoznom, minél elõbb ami nem könnyû...
" Én vállalom a felelõséget, akárhogy is lesz mert a gyerekemrõl van szó, aki akár tetszik, akár nem már a hasamban fejlõdik." Ezzel az a baj, hogy 19 évesen eltartottként a felelõsséget nem TE vállalod, hanem a szüleid és a barátod szülei. Nekik kell majd pénzelniük, gondoskodniuk a ti gyereketekrõl, amíg ti tanultok. Magyarán sajnos nem magadnak szülöd a kicsit, hanem a nagyszülõknek. Így nyilván könnyû hadonászni azzal, hogy felelõsség, ha rád gyakorlatilag nem sok szakad belõle, hiszen a pénzügyi részére szinte gondolnod sem kell...
Egy volt diákom is pontosan így járt. Érettségi évében lett várandós, nagy pocakkal leérettségizett, majd meglett a baba. Párja érettségi után dolgozni kezdett. Szülõk támogatták õket mindenben. Az idén lett elsõs a nagyfiúk. És még mindig együtt vannak a párjával. Én kitartást, sok erõt, és boldog babavárást kívánok neked!
Ha abortuszellenes vagy, és " vállalod a felelõsséget", akkor az a minimum, hogy anyád elé állsz még most, aki ugye el fog tartani téged és a gyerekedet még jó pár évig!! Nem értem miért tetted fel a kèrdèst.
Hûha, micsoda gyûjtemény! Eszembe nem jutna egy csokorba szedni ezeket! Számoljunk kicsit, jó? Az anyuka gyest kapna (28.500, -) és családi pótlékot (13.700, -), ami összesen 42.200 forint. Most is szülei tartják el. Miért is nem lehet ennyi pénzbõl fedezni egy csecsemõ szükségleteit? Ezenkívül írta, hogy a párja dolgozni fog a suli mellett. Miért beszéled le róla, hogy vállalja és szeresse a gyermekét? Õ maga azt írta, nem szeretné elvetetni. A kérdés a szülõk, rokonok reakciójára vonatkozott. Hogy jön ide az abortuszos propaganda?
26-os nem az abortusz propagálásáról van szó, hanem arról, hogy a Kérdezõ azt hiszi, hogy a "felelõsségvállalás" a baba kitolása, pedig a szülei fogják még évekig õt és a gyerekét eltartani. És itt most nem caak a pénzrõl van szó, hanem a K. jövõjérõl is. Nem kapkodnak a munkaadók csakúgy a gyerekes huszonéves érettségizettek után. Egy fõiskola gyerek mellett kb. 5x olyan nehez, mint nélküle. Nem csak a szülésig kéne látni. Szóval mérlegelni kell és minden lehetõséget figyelembe venni. ( az abortuszt is). 25-ös voltam.
"Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak tetteted?! Egy kisbabának a PELENKA egy hónapra 20.000 ft! " Mibõl van az a pelenka? Aranyból? Elég nevetséges, mert persze lehet 20000ft is a pelenka, ha anyának a legfaintosabb kell, de ha megelégszik az átlagossal akkor kb. csak a fele a pelenka!
jaj ezt nem is láttam :) "És mi van, ha ráadásul tápszeres lesz mondjuk a baba, mert neadj' isten az anyukának nincs teje? Hm?! Az önmagában 40.000 ft/hó körülbelül!" Ha tápszeres a gyerek, akkor tb. támogatásssal írják neki a tápszert! az is kb. 10000 ft egy hónapban! Te mely bolygón élsz az áraiddal?
Jól gondolod meg, hogy hogyan döntesz! Elég erõsnek érzed magadat, a párodat és a kapcsolatotokat egy gyermek felneveléséhez? Ha mindenképpen megtartod, akkor sok erõt, és kitartást! Az érettségivel nem kell sokat csúsznod, csak õszig (bár biztosan iszonyatosan nehéz lesz). Majd néha írj, mi a helyzet veletek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok, kedves erõt adó kommentet! Való igaz, hogy a korombeliek többsége ahogy megtudná babát vár azonnal rohan vetélésre, ami szerintem nem megoldás. Én vállalom a felelõséget, akárhogy is lesz mert a gyerekemrõl van szó, aki akár tetszik, akár nem már a hasamban fejlõdik. Nem lesz egyszerû, de ahogyan többen is mondták a család összefogásával nem lehetetlen. Akinek volt hasonló élménye írjon privát üzenetetet!
Az abortusz természetesen nem megoldás, ahogyan Te is érzed. Tudod, minden bepótolható, halasztható az Elõtted álló dolgok közül, de a gyermeked nem. Õ egy teljesen egyedi, megismételhetetlen, egyszeri, eleven hús-vér csoda, aki ezekben a pillanatokban is a világra készülõdik. Mindenképp beszélj szüleiddel, miként lehet babázni, majd a baba mellett tanulni. Ez nem lejtmenet, de nem is lehetetlen vállalkozás. Off: Hála Istennek, hogy vannak még felelõsen gondolkodó fiatalok, akik szentnek tartják az emberi életet, akármikor kopogtat is az ajtón. :) Egyszóval: ne azon gondolkodjatok, miért ne, hanem hogy miként IGEN. Sok erõt, kitartást és boldogságot kívánok Nektek.
A kérdező hozzászólása: Igazából nemrég derült ki, elsõnek nem voltam benne biztos de mikor a nõdoki megerõsítette, kénytelen voltam elhinni. Tudom, hogy utólag már semmit nem lehet változtatni, és minél elõbb el kell mondanom anyumnak. A párom már elmondta az anyujának, aki kissé lesokkolódott de ez ebben a helyzetben abszolút érthetõ. Anyum keményebb menet lesz ezért is félek.
Már nem vagy gyerek, magadban jó lenne ha eldöntenéd mit szeretnél és úgy állnál oda az anyukád elé.Ha van barátja az embernek, ez mindig benne van a pakliban.A rokonokra csak annyi tartozik, amennyit elmondtok nekik, de hidd el, mindenkinek van hasonlò esemény az életében.Extrém fiatal nem vagy, nincs miért megszóljanak és érettségizni, továbbtanulni is lehet így.Ha sikeresen felvesznek valahova, kérhetsz évhalasztást, egyéni órarendet, ha megszületett a baba, kaphatsz többletpontokat és az állam is azt nyomja, hogy szüljünk az egyetem, fõsuli alatt.Babával államvizsgãztam, a szüleim segítségével.Ne félj, csak most óriási sokkhatãs, de ez része az életünknek.
A kérdező hozzászólása: Abortusz ellenes vagyok, nem is gondoltam erre a megoldásra. Tudom, hogy picit korai de meg lehet oldani ahogyan ez elõttem válaszoló is említette. Úgy érzem, most rengeteg lelki támaszra lesz szükségem akárhogyan is döntök! Amitõl a legjobban tartok jelen esetben az az érettségi. Mi, hogy lesz stb...
Ha tényleg megtartod, akkor a sulidtól kérd, hogy az utolsó évben had lehess magán tanuló. Nekem az egyik osztálytársam lett terhes 4-ben, megtartotta és magán tanulói státuszt kér a sulitól. Leérettségizett velünk együtt. Ha anyukád támogat és a párod is, akkor biztos segítenek, vigyáznak majd a babára még te leérettségizel. Meg lehet csinálni. Sok sikert és kitartást nektek.
Ha megtartod, akkor beszélj az igazgatóval, õ meg tudja mondani hogy fogsz tudni érettségizni. Azt is találjátok ki, mi lesz az anyagiakkal. Párod dolgozik? Hol fogtok élni?
Miért lettünk itt többen 0%-sak? Pedig semmi rosszat nem írtunk. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, csak segíteni akartam. De ha nem kell a segítség, akkor sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Még nem dolgozik, de nagyon afelé hajlik, hogy keresni fog munkát. Az anyagiak egyelore kérdésesek. Nem tudom tényleg mi lenne a legjobb döntés.
Az abortusz lenne a legjobb döntés, ezt te is tudod. Annak szinte esélye sincs, hogy a barátod veled marad, hiába írnak errõl páran. Ilyen sajnos ebben a korban csak a tündérmesékben létezik. A valóság inkább az, hogy elkezd dolgozni, otthon várja a stressz, pénztelenség, tanulás, üvöltõ csecsemõ, kedvetlen fiatalasszony...és beleun 1-2 év alatt, lelép és éli az életét. Jobb esetben foglalkozik ezután a gyerekkel, rosszabb esetben csak a gyerektartást kapod majd utána :(
Azért nem olyan gáz az élet egy babával mint ahogy írták. Attól hogy másfél, két évet babázol, még nem áll meg az élet. Még lehet tovább tanulni, a kicsi bölcsibe mehet. Persze kell az összefogás, támogatás, szeretet. Pont errõl szól a család.
Annyira, de annyira egyetértek a 21-es válaszolóval!!!
Én is maximálisan egyetértek a 21-essel. Könnyû ilyenekkel dobálózni, hogy jaj más 19 éves rohanna elvetetni, de én milyen felelõsségteljes vagyok, blabla... Hát nem mindenki engedheti meg magának, hogy 19 évesen eltartson egy gyereket, vagy eltartasson a szüleivel. Én is elvetettem volna annak idején, ha teherbe esek (bár én mindig figyeltem rá, hogy véletlenül se legyek az). Ha megtartod, azért arra is gondolj, hogy nem biztos, hogy a pároddal örök életedre együtt maradtok sajnos. Nekem is van egy ismerõsöm, õ is 19-20 és kora körül szülte a kislányát és kb. õk voltak az álompár, most 3 éves a kicsi és mégis szakítottak. De ettõl függetlenül kívánom, hogy a számotokra legmegfelelõbb döntést hozzátok meg és a legjobb lenne, ha minél elõbb beszélnél anyuddal, mert a dolgok nagy része úgyis rá hárul majd.
14:58 ezt az emelt anyaságit mégis honnan veszed? Ez csak egy tervezet, egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik...
71%-os társunk csak önigazolást keres. Bármilyen áron.
45-ös vagyok. Igen van gyerekem. Egy 17 éves lányom és egy 12 éves fiam. Egyedül nevelem õket, a segítség az árva ellátás. A lányom már most arra készül, hogy úgy fog tovább tanulni, hogy mellette vállal valami olyan melót, ami mellett tovább tud tanulni, hogy ennyivel is segítsen nekem. Itthon fog lakni továbbra is, de nagy segítség lesz, hogy a kis saját pénzébõl tudja magának fizetni, ami nekem így is elég megterhelõ. Tehát nem kidobni fogom, a rezsibe sem kell beszállnia akkor sem, de nagy könnyebbség lesz, hogy sok mindent meg tud majd magának venni, iskolába utazgatást fizetni, a szórakozását kigazdálkodni. Ha ehhez képest azzal állna elém érettségi elõtt, hogy tanulás helyett szül egy gyereket, ide költözik a szintén tanuló párja, és erõmön felül is támogassam, az öccsétõl is elvonva azt, amit neki már megadtam, akkor igen, ezt mondanám neki is. Szerintetek nem lenne önzõség tõle? Ez lenne a felelõsségteljes gondolkozása? A gyerekemrõl és az unokámról lenne szó, de ha ahhoz lenne esze, hogy szüljön, akkor azt is elvárhatnám tõle, hogy ezt ne mások rovására tegye.
" hogyan védekeztek, és mégis miért 5 hét után tûnt csak fel neki a dolog?" Hogy 5 és fél hetes terhes, azt jelenti, hogy kb. másfél hete tud a terhességérõl... Biológiából 1-es!!!!! Valószínû már akkor feltûnt neki, de mire eljut a nõgyógyászához, hogy igazolják is a gyanút, addig eltelik 1-2 hét!
"Hogy 5 és fél hetes terhes, azt jelenti, hogy kb. másfél hete tud a terhességérõl... Biológiából 1-es!!!!! " A biosz egyes neked jár, ugyanis ha balaeset történt, akkor az elsõ dolog az esemény utáni, a második pedig az elsõ adandó alkalommal teszt (ami mint írtam kb. 2 hét). Nem a több mint egy hónapi várakozás, mire hajlandó tesztelni.
" hogyan védekeztek, és mégis miért 5 hét után tûnt csak fel neki a dolog?" Az észlelés nem a kimaradt menstruáció után 5 és fél héttel történt te, matekból is 1-es! áruld már el nekem, miért szaladna esemény utániért, ha teszem azt, tablettát szed?
Az abortuszellenzõk mind azt hiszik, megszülni a gyereket mindenáron felelõsségteljes. Pedig nem. És ha valaki abortuszellenes, annak az abortusz a nagyobb áldozat, nem a szülés, hisz a meg *akarja* szülni, úgyhogy nem kell rögtön szobrot állítani neki.
54-es: viszont ha tabletta mellett fogant, akkor oda a teóriád.. Kérdezõ, én ugyanezen átestem 18 évesen. Nekünk hüvelygyûrû mellett fogant meg a baba. A szüleimmel nagyon rossz volt akkoriban a kapcsolatom, a párom munkanélküli volt... Én sosem akartam volna a szüleim nyakára gyermeket szülni. Azért nem lett még 1 tesóm, mert nekik elég ennyi gyerek. Akkor én milyen jogon szültem volna nekik még egyet? Nézz utána mennyire drága dolog gyermeket vállalni. Gondolj bele abba, hogy a pároddal hogyan fogtok így majd lakást venni.. Óriási hátránnyal indulnátok az életben! Téged, mint huszonéves gyermekkel rendelkezõ anyukát szerinted ki alkalmazna? Megsúgom, senki. Tehát a te kereseted maximum minimálbér. A párod egyedül nem biztos, hogy annyit fog keresni, hogy a megélhetés + a gyerek kiadásai mellett félre tudjatok tenni esetleg lakásra, kocsira, bármire. Ezt nagyon gondold át. Így az életben nem fogtok egyrõl a kettõre jutni! Ha én megszültem volna azt a babát 18 évesen, akkor a legkisebb bajom az érettségi lett volna... Nem tartanék ott, ahol most: 3 szakmám van, 4 nyelvet beszélek, havi 350.000 ft-ot keresek. És még mindig nem tartunk ott a párommal, hogy be merjünk vállalni egy gyereket! Nem élhetsz örökké a szülõ nyakán!
58-asnak +1!
"A biosz egyes neked jár, ugyanis ha balaeset történt, akkor az elsõ dolog az esemény utáni, a második pedig az elsõ adandó alkalommal teszt (ami mint írtam kb. 2 hét). Nem a több mint egy hónapi várakozás, mire hajlandó tesztelni." Az utolsó mondatod után nincs több kérdésem hozzád! :) Aki annyira buta biológiából, hogy egy 5 és fél hetes terhesség esetén azt írja, hogy a kérdezõ több, mint egy hónapot várt az terhesség észlelésétõl a tesztelésig, az ne adja már a lovat senki alá! 5 és fél hetes terhesség esetén kb. akkor tudta meg, hogy terhes! De legkorábban is csak 4 hetes terhesség estén mutat a teszt bármit is...ha mutat!
ez mindent elárul az iq szintedrõl! "Erre most borítékolható, h tartsa még ezután is évekig" Ne zavarjon, hogy a kérdezõ már döntött! Mit érdekel az téged, hogy az anyja nyakára szül? Õ baja, meg az anyjáé! Neked ne fájjon!
45-ös, csak egy kérdés: van gyereked? Ha igen, akkor is ezt mondanád neki, ha a te lányod állna eléd egy ilyen problémával?
Elfogadott törvény, csakúgy, mint a rugalmas gyes-gyed, azaz 3 évig akkor is kapja a neki járó összeget - vagy egy összegben is felveheti a hátralevõ összeget, ha munkába áll . De a kérdés talán nem is ez, hidd el, hanem amit a kérdezõ kiírt: miként mondja el a babáját a szüleinek/rokonainak, ill. milyen reakciókra számíthat.
ha nem akarod, ne vetesd el.a babát betakarja havi 40ezer forint.ha pedig megszületik, elég akkor babakocsit venni az anyaságiból.ruhából sem kell a legdrágábbat, a használt is nagyon jó, fõleg hogy egy pici baba nem használja agyon.maximum rábukik, ki lehet mosni.én 18 évesen vállaltam a gyerekem, nem a szüleim tartanak el minket, a párom dolgozik, azt a pár nap érettségit meg meglehet oldani hogy nagyszülõk segítségét kéred, hogy pár órát vigyázzanak a picire.anyósodék/anyukádék biztos nem mondanának nemet.szorítok nektek!!kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! :)
15:05 errõl tudnál valamit linkelni? Én úgy tudtam, nem fogadták ezt el.
ez a rugalmas gyed-gyes, anyasági nem elfogadott még! csak tervezet!
"Elfogadott törvény, csakúgy, mint a rugalmas gyes-gyed, azaz 3 évig akkor is kapja a neki járó összeget - vagy egy összegben is felveheti a hátralevõ összeget, ha munkába áll " Ilyen törvények magyarországon nem léteznek, légyszíves ne írj baromságokat.
Újra megkérlek, hogy olvasd el a kiírt kérdést. Magyarországot, pedig, tudod, nagy kezdõbetûvel írjuk - csak már, ha a baromságot említed... Nem bírod elviselni, hogy van, aki nem teszi meg a gyerekével, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen fiatal vagyok, nem tudom mi vár rám de az lenne az utolsó gondolatom, hogy megöljem a babámat. Tudom, hogy nehéz lesz, véget ér a fiatalságom. Tisztában vagyok az árakkal, azonban bízok a családom támogatásában, még akkor is ha ez az egész hirtelen jött.
Ezek szerint azt a fiatalt, aki leérettségizik, azonnal ki kell lökni a családi fészekbõl, nem etetni, lakhatást nem biztosítani, nem ruházni, nem taníttatni, csak mert felnõtt magyar állampolgár? Te ezt tetted/teszed a gyereke(i)ddel?
"De legkorábban is csak 4 hetes terhesség estén mutat a teszt bármit is...ha mutat!" Te a 80-as években élsz, vagy hol? A teszt 2 hetes terhességet már kimutat. A baj/baleset észlelése után 2 héttel már megvehette volna a tesztet, de ehelyett várt 1 hónapig.

19 éves vagyok, és van egy 1 éves kisfiam. Van még valami remény a számomra?

Szóval az a nagy gondom, hogy elegem van már a titkolózásból, hogy sosem mondhatom meg, hogy van egy kisfiam...Bárkivel összefutok, megismerkedek, már-már azt hiszem, lehet is valami, de mikor kiderül, hogy anyuka vagyok, szépen lassan eltűnik mindenki. Nem vagyok roma, egy, ha szabad így fogalmazni, elit családból származom, de így sikerült, jött a baba, és meg akartam tartani., amit nem bántam meg. És teljesen megértem a férfiak álláspontját, hogy nem akarnak már most babázni, de vágyom valakire, akihez hozzábújhatok, aki azt mondja, gyönyörű vagyok, na meg persze a szexre is... Szerintetek van olyan pasi, akinek kellenék így is?

Legjobb válasz: Van, csak nem a 19-20 évesek között, hanem mondjuk 24-25 évtõl felfelé.

Van, csak nem a 19-20 évesek között, hanem mondjuk 24-25 évtõl felfelé.
Ennyibõl nem lehet megmondani. Tény, hogy a legtöbb ember olyat keres, akitõl saját gyereke lehet, de a szerelem sok mindenre képes.
17 évesen estél teherbe?
Szeretem a gyerekeket :) kislány vagy kisfiú?
A kérdező hozzászólása: Eléggé el vagyok keseredve így is, nem számítok semmi jóra. Problémáknál megy a "de mit bajlódjak vele, mikor nem is az enyém" címû szöveg. Nekem kéne egy társ, a fiamnak pedig egy apa. Tudom, hogy nehéz, de errõl barátnõkkel sem lehet beszélni, mert õk mindig csak ugyanazt hajtogatják "majd lesz valaki"... Ezért tettem fel itt a kérdést. De mindenki válaszát nagyon köszönöm!!!
Mondjuk én sem tudnám elviselni ha a pasimnak lenne egy gyereke más nõtõl... Nem azért mert bajom van a gyerekekkel (imádom õket) Hanem azért mert a gyerek kapocs köztük a gyereke anyával amit nem tudnék elviselni 20.L
De ne legyél elkeseredve, persze hogy van remény, hogy ne lenne? Maximum csak a komolyabb kapcsolattal még várnod kéne, amíg a pici nagyobb lesz, sztem ugy egy férfinak könnyebben elfogadható a dolog, ha a baba már van 2-3éves:) Addig is ha ölelés és sex kell, már emlitették a barátságXtrákkal dolgot, és ki tudja, talán épp abból alakul ki valami:) Fel a fejjel
Bár nem tartozik szervesen a dologhoz, mi lett az expasival, vagyis miért mentetek szét?
A kérdező hozzászólása: Igazából elég bonyolult. Szinte az elejétõl kezdve megcsalt, amikor megtudta, hogy terhes vagyok, lelépett a csajjal. Nagyon kiborított, hiszen neki ott volt a másik nõ, és a gyereken sem kellett idegeskednie...
A gyerektartásit fizeti? Ez a minimum, hogy azt lehúzod tõle.
Most gonosz leszek, de hülyeség volt megtartani a gyereket, fõleg ilyen apa mellett...
Szerintem pedig sok esetben jobb hagyni a gyerektartást. Sõt, nevére sem szabad engedni, illetve jogilag lemondatni a gyerekrõl teljesen! Ismerek olyan embert, aki csak azért ment oda 10 év után az exéhez, hogy a gyerek még az õ nevén van, neki van másik, és hogy felvegye utána a szocpolt. Mivel az anyuka + gyerek elég rossz körülmények között éltek, az "apukának" itélte a bíróság....
A kérdező hozzászólása: A gyerektartást természetesen fizeti, a pénzügyekkel sosem volt gond.
hát vonzó srácok nem nagyon vállalnak be ilyet... és minden embernek a vonzó kell, tudod. Max 25-30 éves esetleg.
nehéz. de ismerek olyat aki hasonló helyzetben be tudott pasizni, és már el is vették. nehéz, de van remény.
Én emiatt szakítottam egy lánnyal 1 hónap után, mert nem bírtam elviselni, hogy van egy kislánya. Nem vagyok képes 27 évesen más gyerekét nevelni. Eleinte meg is beszéltük, hogy csak õ és más senki, nem is kell rá gondolnom, hogy nekem az õ gyerekét kellene felnevelnem. De 3 hét után, már éreztem rajta, hogy azt szeretné, ha én lennék a pótapuka, holott világosan mondtam, hogy ez nem fog menni. De miért voltál ennyire meggondolatlan, hogy belementél ebbe a dologba? A pasi meg lelépett?Szemét dög. De tulajdonképpen neked kellett volna elõre gondolkodni, nem pedig lefeküdni egy disznóval, aki megbízhatatlan. Sok sikert, majd csak lesz olyan pasi, aki ezt bevállalja, de az is csak szerintem 35 felett.
Én elég felnõtt vagyok ahhoz, hogy el fogadjak egy nõvel egy gyereket is. Ha szeretem a nõt, akkor "csomagban" kapom. Tudom, hogy neked, és a hozzád hasonlóknak nehéz, nem mindenki tudja vagy akarja szeretni más gyerekét. Az emberek nem igazán szeretik a sok felelõsséget. Fõleg ha nem így. De szerintem a szerelem nem az, amit a tvben látni, és nem csak a jó dolgokat kell el fogadni. HA egy hozzád hasonlóan egyedülálló anyuka lenne az, akit tudok szeretni, és õ is engem, boldog lennék, hogy találkoztam vele, és szeretném amíg élünk.
Jólvanmár sárkánykoma, dolgoztál te is egéssz nap??
Nem, az egész világon egy sincs... Most komolyan, szerintem te is tudod erre a választ.
Biztos van de nehéz találni. Ilyen barátság extrákkal kategóriába még csak belemennék egy gyerekes lánnyal, de kapcsolatba... Amikor még saját gyereket se tervezek mostanság nem hogy másét nevelni elég riasztó :) 23/F
persze hogy van. :) ha gondolod majd egyszer elmesélek neked egy történetet.
nekem kellenél, ha tetszenél, szóval 1 lehet hogy van!
A kérdező hozzászólása: igen, 17 éves voltam, mikor teherbe estem :) de köszönöm a válaszokat! én sem a 19-20 évesek között keresgélek, de még a 25+osok is úgy vannak vele, hogy nem szívesen babáznak, max a sajátjukkal, ha muszáj... :/
nekem meg baszol válaszolni a kérdésemre. 3#
A kérdező hozzászólása: 3-as, benne van a kérdésben, hogy fiú :)
biztos h van, csak nehéz megtalálni.
Baba mindig megítélés kérdése, de tény, hogy háttérbe szorul az, akinek már van egy gyereke mástól. Viszont talán kevesebb puncivadász célkeresztjébe kerülsz.... Személy szerint döntõ, de nem a legfontosabb tény, hogy a "feleségjelöltnek" van-e gyereke, inkább ott a problé- mák száma aggaszt: a gyereknek van apja, másnem biológiai. Kérdés a kettõjük kapcsolata...
3-as: Te annyira hülye vagy, hogy az fáj :D
Jah:D:D hogy a ge*ibe nem láttam?? :D:D:D
talán ezen elõbb kellett volna gondolkodni nem most. még jó hogy senki nem akarja bevállalni, hisz én sem vállalnám be.

Ha 19 éves vagyok és 16 éves koromig voltam tanköteles, akkor küld az iskola levelet a szüleimnek igazolatlan hiányzás esetén?

12.-es vagyok.

Legjobb válasz: 19 évesen már nem küldenek levelet csak bizonyos igazolatlan óra után kirugnak. de feljelentés már nem megy.

19 évesen már nem küldenek levelet csak bizonyos igazolatlan óra után kirugnak. de feljelentés már nem megy.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
A szülõnek?Nagykorú vagy...Viszont a jogviszony 30 után megszûnik, azt azért ne érd el, mert gondolom le akarsz érettségizni.
A kérdező hozzászólása: 19 éves fiú vagyok :)
Tudnád, ha elélveznél, mert a gatyádon ott maradna a sperma.
Majd megszokod öcsköss :D ha meg nagyon durva akk gondolj másra xD
lehet elönedved van
Ha jólesik, akkor nem mindegy? :) Két menet között meg tessék helyesírási szabályzatot nézegetni!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget!!
ha zavar, akk ajánlom randi elött egy maszturbálás. Hidd el sokat segít. Hormonjaid nem lesznek olyan aktívak.

19 éves vagyok, a kedvesem 28. Szeretnénk gyereket. Ti mit tanácsoltok?

A környezetemben sokan elítélnek emiatt. Én úgy érzem emellett tudnám csinálni a f?iskolát, a páromnak is van biztos munkahelye, és jól is keres. Szerencsére azért sokan támogatnak is, és nagyon jól esik, hogy a kedvesem is nagyon-nagyon szeretné. Sokat vagyok gyerekek között, érettnek érzem magam.

Legjobb válasz: Szerintem ilyen kérdésben ne kérj tanácsot, hallgass a szívedre és az eszedre. Van, aki már 19 évesen érett, van, aki késõbb. Ha ti szeretnétek, és elég érettnek tartjátok magatokat, akkor mindent bele:) Egyébként olyan nincs a babavárásra, hogy tökéletes pillanat. Mindig van valami (egyetem, aztán lakáskérdés, hitel, munkahelykeresés/váltás, stb.). Ha mindkettõtökben megérett az érzés, hogy vágytok a babára, na, talán az a tökéletes pillanat. Sok sikert! Egy anyuka, aki 33 évesen lett elõször anyuka:)

Szerintem ilyen kérdésben ne kérj tanácsot, hallgass a szívedre és az eszedre. Van, aki már 19 évesen érett, van, aki késõbb. Ha ti szeretnétek, és elég érettnek tartjátok magatokat, akkor mindent bele:) Egyébként olyan nincs a babavárásra, hogy tökéletes pillanat. Mindig van valami (egyetem, aztán lakáskérdés, hitel, munkahelykeresés/váltás, stb.). Ha mindkettõtökben megérett az érzés, hogy vágytok a babára, na, talán az a tökéletes pillanat. Sok sikert! Egy anyuka, aki 33 évesen lett elõször anyuka:)
Ez csak a mai kor felfogása, ne törõdj másokkal. Régebben mindenki 18-19 évesen szült! Tök jó lesz ráadásul, hogy a gyerekednek fiatal anyukája lesz! Gondolj bele, én anyukám 30 évesen szült, ki tudja megéri-e hogy elballag az unokája? Mennyivel jobb volt régen.. A családban még ükonoka is van, az egyik ág olyan fiatalon szül! :) De tök jó szerintem!
nem akarlak elkeseríteni, meg nem is látok a helyzetetekbe. Kívánom, hogy boldogok legyetek. De azért nem kellene inkább összeházasodni elõtte? Nem másért, csak az én ismerettségi körömben is van egy hasonló háttérrel rendelkezõ pár, a pasi keres, idõsebb, a csaj veled egyidõs, egyetemista. Mindenki azt mondja, hogy „felcsináltatta” magát a pasassal, az meg eltartja cserében. Nehogy rosszul essen majd, ha esetleg ilyen megjegyzéseket is hallotok.
Ne hallgass mások véleményére ebben a kérdésben, mert mindenki máshogy gondolkodik, mindenkinek más az ideális pillanat. Te tudod, hogy kész vagy rá és minden klappol, akkor tedd azt, amit szeretnél. Azt meg, hogy olyanokat mondtak arra a lányra, hogy "felcsináltatta" magát, inkább azt az embert minõsíti, aki ilyeneket mond. Ha szép pár és minden rendben van közöttük, akkor ez tényleg csak rosszindulatú megjegyzés. Nem értem ezt a mai világot. Miért kellene mindenkinek "banya korban " szülni? 25/N.
Hát akkor mindent bele:) Minden adott ahoz, hogy szülessen egy baba!Rajta, ne foglalkozzatok senkivel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó válaszoló, de tervezzük azt, hogy összeházasodunk egy pár hónapon belül. Tudom, (illetve gondolom) hogy lesznek majd olyan emberek, akik rosszat fognak gondolni, de ez már maradjon az õ bajuk. Mindenkinek szép napot kívánok:)

19 éves vagyok, és szeretnék babát több mint egy éve. Miért nem jön össze?

medd? vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.

Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.
Ne akarj 19 évesen babát. Hidd el, annyira ráérsz még erre! Éld az életet, élvezd minden percét annak, hogy szabad vagy, nincsenek olyan kötöttségeid, amik miatt nem lenne idõd magadra. Foglalkozz magaddal, tanulj, flörtölj, szórakozz. Ez való a 19 éveseknek, nem a gyerek. Most lehet, hogy babát szeretnél, de tuti biztos, hogy pár év múlva (lehet 5 év, lehet 10 év) megbánod, hogy nem élted ki magad. Akkor meg már késõ lesz!!!
Elõzõ válaszoló vagyok! Hozzátenném, én 22 hetes kismama vagyok és 25 éves! Most jutottam el arra az elhatározásra, hogy igen, babát szeretnék. Meg van a megfelelõ háttér, úgy érzem kiéltem magam, tanultam, megvolt a tini korom. Te csak most vagy benne igazán, nehogy elszúrd!!!!!!
Én nem akarlak a tervedrõl lebeszélni, persze nekem is lenne ehhez a témához hozzáfûznivalóm... Szerintem keress fel egy nõgyógyászt, ha veled van a baj, arra õ fényt deríthet. Aztán a párodnak is el kell mennie dokihoz. Ha mindketten rendben vagytok, akkor lehet, hogy csak rossz idõben próbálkoztok, ezért nem fogan meg a baba. Szedhetsz terhes vitaminokat is... de majd a doki részletesen elmondja.
Azt gondolom, gyerek ne neveljen gyereket. Tapasztalat: anyám 17 évesen esett velem teherbe, 18 évesen szült meg engem úgy, hogy lélekben még õ is gyerek volt. Csak hát akkoriban a faluban az a szóbeszéd járta, hogy aki az elsõ gyerekét elveteti, annak soha többé nem lehet. Így születtem meg én. :P Anyám pont emiatt soha nem tudott karriert építeni, manapság ez pedig fõleg nehéz, miután kisgyerekes anyukákat senki nem vesz fel dolgozni! Azóta is a szememre veti néha hogy ha anno nem találkozik apámmal, teljesen máshogy alakult volna az élete. Mindig maradni fog benne egy tüske emiatt, hogy nem bontakoztathatta ki a tehetségét, nem élhette ki magát. Ráadásul õt az anyukája egész életében kisgyerekként kezelte, ezért is mondhatja azt, hogy neki sosem volt rendes fiatalkora, és csak anyukája halála után, 26 évesen lett igazán felnõtt. Én most 22 éves vagyok, és józan belátással tudom mondani, hogy nem tartom magam érettnek az anyaságra sem gondolkodásban, sem más téren, nincs meg az a tapasztalatom a világról, ami elengedhetetlen a gyerekneveléshez, azaz hogy ne csak biológiaileg legyek a gyerekem anyja, hanem érzelmi, erkölcsi és anyagi támaszt is tudjak neki nyújtani. A mai világban azt hiszen, 25 éves kor alatt nem is lenne szeabad szülni engedni a nõket. Lehet, kicsit sarkalatos a véleményem, de szerintem ráérsz még a gyerek-témán agyalni...
Elképzelhetõ, hogy pszichikai tényezõk gátolják a teherbeesést. Lehetséges, hogy tudat alatt te is tisztában vagy azzal, hogy még igazából túl fiatal vagy az anyasághoz, és emiatt nem jön össze.

Tényleg igaz az hogy ha nem élem ki magam késõbb gondjaim lesznek az életben? 19 éves vagyok és nem voltam még sem buliban, nem járok el itthonról, és szûz is vagyok, ráadásul még egy bartáom sincsen

Legjobb válasz: Nem ez hülyeség... Ezzel akarják másra erõltetni a baromságaikat a bulizós, magukat összehányós fiatalok. Ha nem érzel erre késztetést -ami egyébként normális- akkor nem kell csinálni és nem lesz semmi bajod. Mellesleg nem kell szélsõségekben gondolkozni ilyen téren. Nekem annyi volt ez a "kiélõs" korszak, hogy kipróbáltam a cigit, és 1-2x berúgtam. Aztán elég is volt. De! Ez nem azt jelenti hogy nem ártana eljárnod otthonról és keresni az emberek társaságát. Csak nem feltétlenül kell bulikba járni, meg marhaságokat csinálni. Szerintem 19 évesen már elég nagy a késztetésed arra hogy párt keress... Szóval hajrá.

Nem ez hülyeség... Ezzel akarják másra erõltetni a baromságaikat a bulizós, magukat összehányós fiatalok. Ha nem érzel erre késztetést -ami egyébként normális- akkor nem kell csinálni és nem lesz semmi bajod. Mellesleg nem kell szélsõségekben gondolkozni ilyen téren. Nekem annyi volt ez a "kiélõs" korszak, hogy kipróbáltam a cigit, és 1-2x berúgtam. Aztán elég is volt. De! Ez nem azt jelenti hogy nem ártana eljárnod otthonról és keresni az emberek társaságát. Csak nem feltétlenül kell bulikba járni, meg marhaságokat csinálni. Szerintem 19 évesen már elég nagy a késztetésed arra hogy párt keress... Szóval hajrá.
Nem, nem igaz!
Hát attól függ mit értünk kiélés alatt, bár szerintem eleve gáz ha az ember úgy tekint magára mint valami haszonállatra, amit ki kell fárasztani (kiélés) hogy aztán engedelmes munkára lehessen fogni (felnõttkor). Azt csináld, amihez kedved van, ha be akarsz rúgni, próbáld ki, semmilyen vélemény ne korlátozzon se pro se kontra. De törekedj erre minden tekintetben, a kíváncsiságodat ki kell elégítened, és akkor nem érzed majd úgy hogy bármirõl is lemaradtál volna. A másik fontos dolog hogy aktívan teljenek a napjaid. Ha nem most van az az idõszak, amikor eljárkálsz iszogatni ezzel-azzal, akkor legyen másnak az idõszaka: tanulás, sport, önfejlesztés, a külsõd rendbehozatala, utazás, pénzkeresés. Bármi amiért tudsz lelkesedni és hasznos is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!