Találatok a következő kifejezésre: 19 éves A barátom a szüleivel (9 db)

A baratommal mar tobb mint egy eve egyutt jarunk, en 16 eves es ö 19 eves. A kor az mondjuk nem is szamit nem akadaly. De nem ertem a szuleim szerint meg raertem volna. MIert ilyenek a szulok?

Edesapam oroke azzel jon hogy jo volna tanulni nem mintha nem tanulnek sokszor meg o is segit.Halottem az apai feltekenysegrol hogy feltik a gyerekuket hogy tul hamar kirepulnek. De en nem ferjhez menni akkarok egyelore, hanem csupan vele jol erzem magam es amikkor itthon is veszekszek a szulokkel van hva menjek es o mindig tamogat mindenbe persze nem csak ezert vagyok vele hogy legyen valakim, hanem mert szeretem es a jelekbol itelve o is hisz egy evet nem hinem hogy csak szorakozasbolt tette volna. Sajnos en meg zuloktol fugog hisz amikkor csak vele szeretnek taalkozni meghenezitik a dolgom(pedig a suliba amit talalkozunk pluesz szerda penteken a buliba szombaton mikkor nalunk jon es vasarap nagy ritkan). Sokszor ugy erzem jobban orvendenenek annak ha edig minden heten mas pasim lett volna meg stb.! Nem tudom mit tegyek ellene hogy kicsit segitsenek es ne legyenek annyira ez a kapcsolat ellen.

Legjobb válasz: ne haragudj, h rögtön ebbe kötök bele, de a határozószók között csak az "akkor" van dupla k-val. Ez nagyon bántotta a szemem, több helyen is olvastam, és nem tûnik elírásnak. Nem akarok azzal jönni, h "elõbb tanulj meg helyesen írni", csak ez tényleg kicsit zavaró volt, és nem túl nehéz megtanulni. :) Amúgy meg nem is igazán értem, mi a baj, mert nem sokat írtál róla, h a szüleid hogyan viszonyulnak hozzád, meg a barátodhoz... Talán ha több közös program lenne, amin keresztül a szüleid is jobban megismerik õt, segítene. Talán nem ismerik õt eléggé, vagy vmi rosszat hallottak róla... Az sem segít, ha leülsz velük beszélgetni?

ne haragudj, h rögtön ebbe kötök bele, de a határozószók között csak az "akkor" van dupla k-val. Ez nagyon bántotta a szemem, több helyen is olvastam, és nem tûnik elírásnak. Nem akarok azzal jönni, h "elõbb tanulj meg helyesen írni", csak ez tényleg kicsit zavaró volt, és nem túl nehéz megtanulni. :) Amúgy meg nem is igazán értem, mi a baj, mert nem sokat írtál róla, h a szüleid hogyan viszonyulnak hozzád, meg a barátodhoz... Talán ha több közös program lenne, amin keresztül a szüleid is jobban megismerik õt, segítene. Talán nem ismerik õt eléggé, vagy vmi rosszat hallottak róla... Az sem segít, ha leülsz velük beszélgetni?
Lehet h jobb lenne ha a helyesirassal foglalkoznal egy kicsit jobban...., meg emigy is megkiskoru vagy a szuleidnek te vagy a szemuk fenye ugyh ne parazz ezen, ez meg 40evesen is igy marad..problaj komolyan leulni veluk beszelgetni egy vasarnap delutan, mond el nekik h mennyire szereted es h probaljak megismerni jobban..
Feküdj rá a nyelvtan tanulásra, hasznodra válna... Minden szülõ félti a lány gyermekét, nem csak a tiéd. AZ meg valóban hasznos jó tanács, hogy a suli legyen az 1., ne a pasizás. Bizonyára ha eléred a felnõtt kort, kevésbé fognak beleszólni a párkapcsolatodba, persze attól is függ, mennyire állsz majd a sarkadra...Rajtad múlik, mit harcolsz ki magadnak.
A kérdező hozzászólása: Na jó a helyes irasomba ténleg vannak balyok talan az se tatszik , hogy ékezetnelkül irtam.
Mert agyilag nem vagy 13.
Mert még túl fiatal hozzád
mert a pedofília büntetendõ. õk meg nem akarnak bûnpártolni
kölcsön adjam apádnak a pisztolyom, hogy megoldja az ügyet?
Figyu, nõvéremnek megvannak még a Barbie-ai a padláson, csak adj egy címet és elküldöm. :D
Mert nem normális dolog, hogy egy 13 éves kislány, egy 19 éves felnõtt férfival "barátkozzon"!
egyszer még hálás leszel nekik ezért... egy 19 éves fiúnak komoly igénye van a sexre, viszont elég sokat ülhet érte, ha veled megteszi (és a börtönben nem biztos hogy, lesz rá igénye, de megkapja, elég csúnyán). Ne gondold, hogy tényleg meg tudjátok találni a közös hangot. Tök normális, hogy féltik a lányukat, én is félteném az enyémet...
Ne legyél ilyen! Csak kihasználná a naivságodat! Velem is pont ugyanez volt 13 évesen! 17L
Még ha csak naiv lenne a kérdezõ...
Felfogják, jobban mint te, pont ezért tiltanak el. Amúgy hiába vannak lazább törvények erre vonatkozóan, a pasid így is mehet a sittre, örülj hogy nem jelentették fel.
Kaptál már tõlük egy-egy egészséges fülest? Mert ha nem akkor szólok nekik, hogy adjanak.
Neeeeee :D.
Mert nem is kicsit cinkes?
ez ugye vicc?:DDDDDD
Mert gyerek vagy, O meg felnõtt férfi
Túl öreg vagy neki.
az én szülaim is ilyenek.. pedig én 14 vagyok a barátom meg 18 és amikor megtudták anyámék hogy járunk, kicsapták a patáriát hogy elvisznek megvizsgálni hogy szûz vagyok-e. szomorú, hoggy ennyire nem bízik bennem és nem vesz annyira hogy tudja, én ilyenekkel aki ilyen korba lévõ lánnyal dugni akarnak szóba sem állok.

19 éves vagyok a szüleimmel élek a barátommal és a kislányunkkal havi 35ezret kell adnunk oda anyáméknak ti mennyit adtok oda havonta a szülőknek és hányan lakotok ott?

Legjobb válasz: teljesen reális összeget fizettek. saját házban sokkal több lenne a rezsitek, én kb. 90 eFt-ot adok fel havonta rezsire a postán. elsõnek bár stílusa nyers, szavaiban mély igazság rejlik...

teljesen reális összeget fizettek. saját házban sokkal több lenne a rezsitek, én kb. 90 eFt-ot adok fel havonta rezsire a postán. elsõnek bár stílusa nyers, szavaiban mély igazság rejlik...
Ezzel azt szeretnéd kérdezni, hogy ez sok vagy kevés? Szerintem 3 fõre ez nem sok. Gondolj bele, hogy víz, villany, fûtés, stb, mennyi kiadás van. Mi anyósomnál lakunk, kp-t nem adunk neki, hanem a csekkeket adjuk fel, illetve párom kajajegyét adjuk oda.
Mi együtt lakunk apukámmal (4-en), õk 3-an vannak. Külön kasszán vagyunk teljesen!! Mindent felezünk!! Ilyesmiket, hogy wc papír, kézmosó, mosogatógép tabletta, egyszer õk vesznek, egyszer mi.
2. vagyok, mi sem jó kedvünkbõl lakunk együtt. Ahogy elõttem is írták, így sokkal olcsóbb, és a kérdezõ se ad bele túl sokat! Mi is tanulunk csakhát eleve a férjem szülei és a saját szüleim is úgy el vannak adósodva, hogy egy forinttal nem tudtak támogatni az egyetem alatt és még sorolhatnám. Így nehéz életet kezdeni.
Szerintem nem sok ez az összes, albérletben ennyi lenne csak a lakbér, és akkor még a rezsirõl nem is beszéltünk... És: 19:19: Mi az, hogy anyádék nem hagyják? Olyan nincs! Menjetek és éljétek az életetek!
Most miért pontoztátok le az elsõt? Teljesen igaza van!!! Másrészt meg sztem ez nem opció hogy másnak mennyit kell fizetnie. Nektek ennyit kell. Ebben állapodtatok meg. Szüleid vannak döntési helyzetben, nem pedig ti.
Igaza van az elsõnek, de nem ez volt a kérdés, így nem hasznos a válasz.
nem lakunk a szülõknél. elõször tanultunk, aztán dolgoztunk, aztán vettünk házat, és utána szültem a gyerekeket
Az elsõnek aztán igaza van!!!!!!
Szia! Mi öten lakunk együtt, édesanyám, húgom, férjem, kislányunk és én. Mi 60-at adunk, borzalmasan sokallom igazából, mert külön háztartásunk van, mindenki magára föz, stb. És mi kevesebbet fogyasztunk mindenböl, de a tisztítószereket is mindig mi vesszük, miközben a lakást ök is ugyanúgy használják. Mennénk is el, de anyámék nem hagyják, mert nem akarnak teljes rezsit fizetni.
Nekem a szüleim nem fogadtak el sohasem pénzt, hiába akartam kivenni a részem. Pedig lett volna hova tenniük. Így hetente bevásároltam, igaz mindig veszekedtek érte velem, de nem volt arcom nem adni semmit, ha volt mibõl. 22 éves koromig csak õk tartottak el stb. Igazából nem tudom mi a jó megoldás. Férjem van és gyerekem már, albérletben lakunk, gyûjtögetünk ugyan, de nagyon lassú folyamat hisz 40 ezer csak a bérleti díj, ami valljuk be olcsónak számít bp-n. Lakhatnánk szülõknél, gyorsabban gyûlne a pénz, de akkor is ezt csinálnák, hogy nem engednének semmit fizetni...úgyh marad az albi.
Szerinted kérdezõ 19 évesen megélnél ennyibõl egyedül a gyerekkel mégis mit gondolsz ez baromi kevés oda szültél egy gyereket a nakukra és még neked áll feljebb.
Nem látom a kérdésben, hol áll az hogy ezt kifogásolja a kérdezõ. Csak azt kérdezi, ki mennyit fizet.
Ha belegondolsz, [email protected]ért, h_gyért laktok ott. Ha nem tetszik nektek, miért nem kerestek mást?
A kérdezõ miért nem kommentál? Kiváncsi lennék a véleményére!
Szia!szerintem a 35000 nem sok.Ha ti úgy érzitek jobb lenne úgy, vegyetek ki albérletet, bár ott többet kell jóval fizetni.Lakást venni a mai világban iszonyú nehéz, nem mindenkinek adatik, meg, hogy a szülõk vesznek neki, vagy anyagilag belepótolnak.Hitelbe belemenni pedig "életveszélyes"!!!! Mi 30 évesek vagyunk a párommal és 6 éves a lányunk, lakást venni nem tudunk (egyenlõre)....albérletben élünk a mai napig, és még ki tudja meddig!!!Megélünk, elvagyunk, igy sem áll meg az élet.Persze mi is szeretnénk saját lakást.....de az még a jövõ zenéje sajnos!
A 35000 piti összeg mi 70000 ft-ot fizetünk rezsire.Négyen vagyunk.És családi házról van szó.Én a helyedben örülnék mint majom a [email protected]
Futás egy albérletbe és majd megtanulod értékelni amid van. Egyébként pont az ilyen elcseszett gondolkodás miatt mondják sokan, hogy tizenévesen nem kell gyereket vállalni. A kérdezõ is bebizonyította, hogy fogalma sincs az életrõl. 35e pitiáner összeg! Mi is anyukáméknál lakunk, ketten, és 60ezret adunk haza. És szerintem ez rendjén van. Eddig õk segítettek, most mi segítjük õket. 27/n
Én amíg otthon éltem saját magam fizettem mindent.A rezsi el lett osztva annyi felé ahányan vagyunk.A kaja, pia, és egyéb extrák mindenki maga vette meg.Amikor terhes lettem, akkor úgy döntöttem, hogy nem élek tovább a szüleim nyakán, hiszen a babát nem a szüleim nyakára akartam sózni.Így albérletbe mentünk, és havonta hármunkra a rezsivel, kajával, mindennel együtt volt 100 ezer forint is. ÍGy a válaszom, hogy nem sok a 35 ezer forint.Ha valaki a szüleivel él akkor ennek ez az ára.Olcsón él havonta, de mégsem szabadon ..Nekem többet ér az önállóságom ..:) Jobb a békesség..
Én még a szüleimmel élek..egyedül..30 ezer forintot fizetek.
elsõ vagyok. válaszoltam a kérédsre, hogy mennyit adunk oda a szülõknek. Semmit. Nem volt feltétel, hogy csak az válaszolhat aki ott is lakik. A kérdezõ csak megemlítette, hogy õk ott laknak. Ha már precízkedünk.
Azért lett lepontozva mert nem az volt a kérdés, hogy õ hol lakik, és hogy alakította az életét. Nekik ilyen az életük és kész. Nem tudom miért kell lehurrogni a kérdezõt, hiszen nem tudunk róla semmi egyéb információt...
2. vagyok. Lepontozhattok nyugodtan. De az jelentkezzen elõször, aki mindenféle hátszél/korrupció/más letaposása nélkül tanult és házat épített a mai világban!! És nem múlt el 50, ha ezt megtette... Mert gondolom az nem tetszik a válaszomban, hogy egy fedél alatt élünk.
Az elsõ válaszban semmilyen összeg nem szerepel, csak az, hogy hogyan alakította az életét. Szerintem nem sok 3 emberre a 35 ezer, én egyedülálló vagyok és 20 ezret adok oda a rezsibe, minden mást magamnak veszek.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:21 hát se engem se a párom nem támogattak a szülõk se az iskola éveink alatt se utána, nekik is van hova tenni. De még nem lett saját ház ahova betudtuk fészkelni magunkat addig a gyerek téma sem jött szóba. Szóval teljesen mindegy hogy tud-e támogatni a szülõ vagy sem , aki akar az el tud költözni otthonról. Én még otthon laktam 30 ezret adtam oda.Ti pedig hárman vagytok így a 35 ezer nem sok.
19:19 vagyok. Zsarolnak érzelmileg, hogy majd mi lesz ha itt hagyom öket mindennel együtt. Viszi a bank a lakást és egy fillért nem látok belöle stb. (jelzáloggal terhelt). Babát sem ide szültem igazából, de anyámnak ez jól jött, azzal a szöveggel édesgetett minket, hogy milyen jó lesz ha hazaköltözöm, kevesebbet kell fizetnem egy baba mellett mint egy albérletben. Már tudom, hogy nem...
Szerintem sem sok a 35 ezer 3 emberre. Én albérletben lakom másokkal együtt, de 25ezerbe nekem is belekerül havonta (csak magamra), plusz erre jönnek a tisztítószerek, stb. amiket szintén közösen használunk. Egy lakás rezsije min. 50-60ezer ft. 5-en laktok, tehát nektek többet kell belefizetni, mint a szülõknek. Attól is függ, hogy a kaját, egyebeket ki fizeti?
Egyáltalán nem sok 3 emberre, akkor sem, ha az egyik még kisgyerek. Nekem ahogy lesz fix állásom, 20 ezret kell majd hazaadnom, ezen felül magamnak veszek minden élelmiszert, ruhát, tisztálkodási szereket, egyszóval mindent. 2-en lakunk anyámmal egy családi házban.
Persze... etessük csak hülyeséggel a népet...

Normális az, hogy 19 éves vagyok, 9 hónapja vagyok együtt a barátommal, és a szüleim egyszerűen hallani sem akarnak arról, hogy együtt aludjunk?

Persze tudom, hogy ez nem olyan dolog, amit pár hónap után illik felhozni, de még csak a hetekben kezdtem emlegetni a dolgot, és egyszer?en nem tudják elfogadni, hogy már nem vagyok kislány, és kezdek kiakadni...

Legjobb válasz: Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)

Jár a fiú hozzátok? Az kellene, hogy a szülõk megkedveljék. Amúgy szerintem 18 fölött már lehetne engedni, utána nekem se akadtak fenn ilyesmin (persze tartós kapcsolat esetén)
Kérdés, hogy magával a fiúval van-e gondjuk, vagy azzal, hogy testi kapcsolat legyen-e közöttetek, vagy ez ott történjen-e nálatok?
Én 21 éves vagyok. 3 éve van barátom, õ nem aludhat nálunk illetve én se náluk. A szülõk folyton azt hajtogatják, hogy az õ házukba nem fogunk együtt aludni, majd ha lesz külön lakásunk akkor annyit alszunk együtt amennyit akarunk... Addig viszont felejtsük el..
Semmi kozuk a maganeletedhez. Allj ki magadert, mar tudsz sajat donteseket hozni. 9 honap nem olyan keves ido, nem szolhatnak bele mindenbe. Mi az, hogy apukad feltekeny? Mindenben ilyenek vagy csak ebben az egyben? Biztos tudnal veluk ertelmesen kommunikalni, elmagyarazni, hogy nem normalis amit muvelnek, el kell engedjenek.
Ha a barátodnál aludnátok együtt, nem engednének el, vagy mi? Már ne is haragudj, de 19 évesen én a képükbe röhögnék.
Már nem azért, de nagy korú vagy, tulajdonképpen semmi közük hozzá, hogy kivel bújsz ágyba.
hát ez gáz, és nem csodálnám ha emiatt egyszercsak megelégelne téged. a volt bnõm szülei ugyanezt csinálták, sõt náluk kb úgy kellett viselkednünk, mint 2 idegen embernek. nagyrészt emiatt dobtam ki
* majd saját lakásotokban alszotok együtt annyit, amennyit akartok Ezt én írtam. A lakás vásárlásban nem hiszem, hogy a segítségünkre lesznek. Ráadásul nálunk nem lenne tömeg a fürdõben se, hiszen kertes házban élünk, a szüleim az alsó szinten, én és a testvérem a tetõtérben külön szobában vagyunk... Szóval nekünk fönt van külön fürdõ, nappali, konyha, wc és a 2 szoba. Nos, nálunk még így se lehet szó róla.
mondd meg nekik, hogy már szexeltetek, mert azt bárhol lehet, hegytetõn, játszótéren éjszaka, kocsiban, mittudomén... de azért jó lenne ágyban is, meg együtt aludni is haha
00.48 vagyok - én csak annyit tudok, hogy Anyukám az 1, 5 szobás (egymás melletti szobás!) kis panelunkban is megengedte, megengedi. (18 éves korom óta 3 tartós kapcsolatról volt szó.) Sõt, 77 éves Mamám is tud róla, és ha nem is kommentálja, de nem tiltakozik. Vannak ilyen emberek is, meg olyanok is...
Szóval a fürdõszoba, helyhiány stb. nem kifogás. "Majd a saját lakásotokban" szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni. "Ne lássák, mikor szexeltek" - ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel.
"szerintem akkor jogos, ha valóban saját lakáshoz segítenek jutni." Ezzel nem lesz probléma, támogatni fognak. "ezt ki kéne javítani "ne lássuk"-ra :P Másokat nem érdekel." Sajnos de, egy undorítóan pletykás, rosszindulatú faluban élünk, ahol még 4 év után is téma volt hogy együtt vagyunk. A fürdõszobai tumultussal kapcsolatban pedig, egy helyiségben van a wc és a fürdõszoba, és még úgyis nagyon sokszor van vita belõle, ha nincs itt senki más. Szóval valahol megértem õket. 25/L
Hm mondjuk faluban tényleg más lehet.
mi is kis lakásban éltünk anyummal, mégsem ágált ellene, hogy 17-18 éves koromban ott aludjon a barátom. ismerte a srácot, kedvelte, elfértünk. ha nagyon jófej akart lenni, akkor átment aznap este, a és párjánál aludt õ is. furcsa, nálunk ebbõl sosem volt probléma. sõt, egyszer látta rajtam, h ki vagyok borulva, mer egy idióta nagyon megbántott. mondta, h nyugodtan menjek át a barátomhoz aludni, majd õ megvígasztal :D szerintem ennyi idõsen a tiltás inkább ellenszenvet ébreszt a szülõ iránt a gyerekben. mert mondjuk más eset az, hogy 15 évesen nem engedi koncertre vagy bulizni. akkor még haragos a gyerek, de pár év múlva rájön, h ennek oka volt, és talán még hálás is lesz a szülõnek. de könyörgöm, 18 éves korban nem olyan nagy bûn, és nem jár semmilyen veszéllyel az, ha valaki a párjánál alszik.
Én 25 éves vagyok, és sajnos még mindig a szüleimmel élek. Már majdnem 5 éve vagyunk együtt a barátommal, és nem engedik meg, hogy nálunk aludjon. Én mondjuk mehetnék hozzájuk, mert leláncolni ugye nem tudnak, de nem vagyok jóban a családjával, meghát elég gáz lenne úgy hogy õ nem jöhet ide. Nálunk is inkább az apámon múlik, de ez nem féltékenység, hanem prûdség, vagy nem is tudom. Az érvei hasonlóak mint amiket már írtak: - nem akarnak átjáróházat és tolongást a fürdõszobában - majd ha lesz saját lakásom, abban azzal alszom együtt akivel akarok - nem kell az egész falunak tudni mikor szexelünk -.- Végülis engem nem érdekel különösebben, így is jól megvagyunk, abban meg igazuk van hogy az õ házuk, úgyhogy nem hiszem hogy jogos lenne emiatt feleselni.
nekem sem "engedték" soha. De nem is kérdeztem. Számomra tiszta volt, hogy míg gimis vagyok, nincs keresnivalóm a párom ágyában. Aztán elvégeztük a gimit, egyetemisták lettünk, mindketten albérletben lakunk, senkinek nem fáj semmi. Habár mikor elõször mentem a páromhoz hétvégére (150km re lakik tõlem) akkor anyukám nagyot nyelt...azóta megemésztette:) Az az igazság a pároméknál még én sem aludtam soha úgy, hogy a szülei otthon voltak és õ se nálunk (mondjuk egyikünknek sincs saját szobája és mindkettõnknek van testvére...) Ez engem ebben a felállásban nem is zavar. A másik meg az, hogy a szülõk úgy élnek a saját házukban ahogy akarnak, nekem nincs jogom feltúrni az intim szférájukat, ha õk így éreznek. Én sem szeretnék egy átjáróházat csinálni a házamból pár év múlva.... Szóval ha nagyon nem hajlanak akkor az együtt alvással várnotok kell, vagy pedig tényleg nem egyszerû dolog de költözni és dolgozni. Viszont, ha a párodéknál adott a lehetõség, akkor bejelented, hogy "anyu, apu ma Petinél alszom. " téma lezárva nem kérdezel, nem kérezkedsz mész, megtiltani nagyon nem tudják. (mi évekig nem aludtunk egymásnál, mégis kibírta a kapcsolatunk 21-L 21-F)
anyu, apu, ma este a Pistinél alszom, felnõtt ember vagyok, a magánéletemben hadd döntsem már el, h mit szeretnék. tényleg furák az õseid, ennyi idõsen ebbe azért már ne szóljanak bele sztem...
mér lenne szûz? attól még, hogy nem alhatnak együtt még csinálhatták :D
És ezek szerint szûzen fogsz meghalni, mert õk nem engedik?
Ha megprobalsz veluk kompromisszumot kotni es nem hajlandoak egy fikarcnyit sem engedni akkor vagy megszoksz vagy megszoksz. Bocs nincs ekezetem, de tudod mire gondolok.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából vannak furcsa dolgai anyukámnak, apukámon lepõdtem meg most nagyon, hogy fõleg õ ellenzi a dolgot, mert õ sokkal engedékenyebb, és tudom, hogy csupán ez áll a dolog mögött, hogy féltékeny.
Nem olyan egyszerû a "képükbe röhögni", ha az illetõ otthon lakik és ezt leszámítva jó a kapcsolat az õsökkel. Nekem sem engedték meg, és azt sem, hogy a barátomnál aludjak (aki azóta a férjem), holott én is elmúltam már 18.
A kérdező hozzászólása: Csak ha összepakolnám a cuccom, és elfutnék vele itthonról, de ahhoz a botrányhoz nekem nincs kedvem, ami utána jönne.. ennél több eszem van:/
A kérdező hozzászólása: Jár hozzánk gyakran, és szeretik is nagyon, anyukám is sokszor megmondta, hogy semmi baja vele, ami nála tényleg nagy szó... úgyhogy itt egyedül a féltékenység játszik közre náluk, fõleg apukámnál..
nem, ez egyáltalán nem normális..én az ilyen hülye begyepesedett elveik miatt megcsömörölnék anyáméktól, de szerencsére nem ilyenek..szerintem ha van lehetõséged rá, sürgõsen keress munkát és költözz el otthonról..mert ha még abba is bele akarnak szólni, hogy hogy meg mikor szexelj, akkor minden másba is bele fognak..és az biztos nem hiányzik neked.

19 évesen nem merem elmondani hogy van barátom, a szüleimmel nem jó a viszonyom és így mindig ki kell találnom valamit hogy hova megyek el. Hogyan beszéljek velük?

Legjobb válasz: Nos ezt egy darabig én is csináltam! Szerintem a legjobb ha elmondanád a szüleidnek ha titkolozol az csak bajt hoz! Ha szereted a srácot mutasd be nekik de ne síettesd szépen apránként.

Nos ezt egy darabig én is csináltam! Szerintem a legjobb ha elmondanád a szüleidnek ha titkolozol az csak bajt hoz! Ha szereted a srácot mutasd be nekik de ne síettesd szépen apránként.
Na ez engem is érdekelne, csak én fiú vagyok.
Nem értem, miért nem mondod meg nekik. 19 éves vagy, van valakid akivel szeretitek egymást. Ennyi. :) Szerintem butaság emiatt hazudozni.
09, 24-nek igaza van.Miért kell neked otthon hazudoznod? A szüleid miért nem örülnek ha boldog vagy valakivel? Egyébként meg felnõtt ember vagy, nincs szükséged az engedélyükre semmihez.Természetesen ehhez az is hozzá tartozik, hogy ez esetben meg kell állnod a saját lábadon. Miért rossz a kapcsolatotok?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy értem a rossz viszont a szüleimmel, h soha nem kérdeztek még rá eddig h szerelmes vagyok e, van e barátom vagy valami......:S Szóval soha nem beszéltünk ilyen dolgokról, még a szexrõl sem :S

19 éves leszek 16 éves a barátnõm terhes mind a 2-ten meg akarjuk tartani a babát van jövedelmem, dolgozok, ha én nem akarom és ö se, a szülei igaz nem vetethetik el SEGÍTSETEK?

2 évig legjobb barátok voltunk és bele szerettünk egymásba fél éve vegyunk együtt ! a szülei nem nézik jó szemmel ezt a kapcsolatot mert az édes annyát veszik példának h sok fiuval szexelt ! és a lányuknak ezért nem akarnak kapcsolatot ! de mi nagyon szeressük egymást mindenen keresztül mentünk és most terhes lett ! nem szeretnénk el vetetni nem szeretnénk el dobni 1 csodálatos dolgot ! a szülei nem vetethetik el ha én nem akarom mit tegyek hogy velem éljen ? :/ valaki segitsen !

Legjobb válasz: Ebben az esetben nem vetethetik el,ha nem akarja.

Persze, tartsátok meg. Aztán neveljétek segíjkébû, én meg a többi adófizetõ meg eltartunk titeket.
Kérdezõ: eléggé ciki ez az egész topik, az odáig rendben van, hogy ezer idegenektõl információt kérsz, de mint látod nagy a fejetlenség, az idõd pedig rohan, mivel egy terhesség kb. 9 hónapig tart. A fenti linken is láthatod, hogy nem egy rövid folyamatról van szó, és igen sok feltétele van, szóval kezdjetek el állami szervekhez fordulni, a fenti link alapján, de még ott az önkormányzat, családsegítõ stb. Ha itt ülsz a gép elõtt válaszokat várva azzal nem oldod meg az életetek.
33: [link] ; na csak ezért ellentmondásos, amit állítasz.
Mi az ellentmondas benne? Leforditom bugyutara, jo? Nem kell hogy apuci es anyuci beleegyezzen, hogy Katika es Pistike osszehazasodjon, a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem. Am Katika es Pistike koteles beslattyogni a gyamhivatalba es kerni a "kiskoru hazassagkotesenek engedelyezeset" mert anelkul anyakonyvezeto bacsi elhajtja oket a buspcsaba. ERTED?????
Kissé ellentmondásos ez a mondatod így. Nem gondolod? :D
Nem, nem okes, mivel nem kell szuloi beleegyezés, ellenben kötelezi a gyamhivatali engedély.
Jó...elgépeltem...gyám=szülõ! Így már okés? :D
Hulyeseget beszélsz 26. Nem kell a gyam beleegyezese. Eleve átlag embernek nincs is gyamja. Gyamhivatali engedély kell, az viszont kotelezo.
Inkább kerületi családsegítõbe kérjetek a lánnyal együtt segítséget/tanácsot.
A kérdező hozzászólása: és ha szülei ki takadják akkor se ? :(
Nem egészen, mert gyám beleegyezés kell, ezért írtam én is, h szülõkkel beszéljétek higgadtan meg, ha látják, h komolyak a szándékaid, és elvennéd stb., talán õk is nagyobb eséllyel higgadnak le.
Te 34! Áruld mar el, hogy mi ellentmondásos abban, amit írtam, pláne, hogy a linkeken világosan kifejtik, hogy mi szukseges az engedélyezéshez .....
Atyám...és még én nem tudok értelmezni. :D Ezt írtad: "a kutyat nem erdekli hogy az osok akarjak e vagy sem" A link, amit ír: "- a kiskorú házasulandó törvényes képviselõjének meghallgatása, " Fordítsak??? Magyarul...baromira nem igaz, h a kutyát se érdekli, hogy az õsök mit mondanak, vagy akarnak. Nem díszbõl hallgatják õket is meg. Ennyi.
Majd rájössz, ha érettebb leszel valaha!
A kérdező hozzászólása: te éhes vagy ? a lány is ezt akarja ha érdekel :) mert utálja öket :)
Látom itt már rég nem az a lényeg számodra, h helyre hozd a dolgokat. Inkább csak a saját sérelmeid a lány szülei felé. Szegény lányt elõre sajnálom, h miken fog még keresztül menni, egy idióta hibája/vétke, vagy óvatlansága miatt.
A kérdező hozzászólása: aha persze feleségül veszem inkább mint hogy legyen hozzá közük
Te kérdezõ! Fogd már fel, h egy kiskorúval kezdtél, és egy kiskorú lett terhes tõled. Egyenlõre a szülõknek több közük van a kiskorú lányhoz, és születendõ gyermekéhez, mint neked, és az államnak is. Neked akkor lesz közöd hozzá, ha helyt állsz és megfelelsz az elvárásoknak. De azt nem te fogod eldönteni. Amúgy inkább örülj, h van egyáltalán némi lehetõséged helyre tenni a dolgokat, és akár felvállalni mindent, ez a minimum. Ha már olyan bátor voltál, h egy kis korúval kezdtél, és óvatlan is voltál, legyél olyan bátor, hogy elkezded felelõsség teljesen, és szabályokat betartva rendbe tenni a dolgokat, ahelyett, h itt vitázol a neked válaszolókkal. Ennyi.
Nézd, tolem azt kepzelsz, amit akarsz. A szülõt akkor is meghallgatják, ha pl anyuka véglegesen kulfoldre akarja vinni a kiskorút es a szuloi felugyeleti joga megszûnt. Nem azert, mintha bármi beleszólása lenne. Sot akkor is meghallgatják, ha anyuka uj férje örökbe akarja fogadni a gyereket, aki felett apukanak megszûnt a szuloi feugyeleti joga. Formasagnak hívják az ilyet, döntést nem befolyásol Te meg álmodozzal kerdezo, az anyakonyvvezeto majd jol korberohog, amikor gyamhivatali engedély nelkul bejelented a házasságkötési szándékodat. Amúgy a gyermek megtartásához is gyamhivatali engedély kell, ha az ellenkezik a kiskoru törvényes képviselõjének, jelen esetben a szülõnek az akaratával. Ugyanez lenne a menete az abortusznak is egyebkent.....
A kérdező hozzászólása: te vagy már okos már boccs a kifejezésért ha már fel basztam meg akarjuk tartani meg minden akkor nekik ehez semmi közük a gyámhivatal ha ki jön meg nézi a körülménykeket akkor semmi gond 3000 ft 2 gyürü 2 tanú és már a feleségem is :)
Jól van akkor, álmodozzál. Biztos díszbõl hallgatják meg õket, sõt az biztos nem számít, h õk a törvényes képviselõk, és 16 éven át õk nevelték a kis korú lányt. Ha az állam döntését nem befolyásolná eleve meg se hallgatják õket.
Meghallgatják õket. De nem számít a véleményük. :)
Mellesleg már az elejétõl azt is félre értelmezted, h miért írtam a kérdezõnek, a szülõk témáját. Totál nem függött azzal össze, h végül az õ döntésük lesz-e a mérvadó, vagy se. Az más kérdés, h te mint válaszadó vmiért a szülõket abszolút kiakarnád a dologból zárni, de láthatod, h állam részérõl se így megy. :D
A kérdező hozzászólása: A munkával nincs gond a körülményekkel sem akkor igaz simán el vehetem feleségül :)
Ugy tudod feleségül venni, hogy besétálsz vele kezén fogva az illetékes gyamhivatalba es kerítés a kiskoru hazassagkotesenek engedélyezését. Jobpvedelem vizsgalat, lakhatási körülmények vizsgálata az alap, tehat ha munkanelkuli vagy, nem kell próbálkozni se nagyon....
19 évesen mivel foglalkozol, hogy el tudj tartani magaddal együtt 3 embert?
Az óvszert nem szeressétek?
Hány hetes terhes a kislány?
"mi nagyon szeressük egymást" - hát szeressétek egymást, meg szeressétek a nyelvtanórát is ezentúl... Tényleg, mindjárt suli!
Ha a lány nem egyezik bele el nem vetethetik, viszont azért gondoljátok végig mennyi minden vár rátok, ha ezt tudjátok vállalni, akkor viszont hajrá. Beszéljétek meg szüleivel is, hogy komolyan szeretnétek, akkor lehet, hogy õk is rábólintanak minden téren és még támogatni is fognak.
5: már bocs, de ne a saját parádból indulj már ki!!! És akkor mi van, ha x év múlva elválnak? Ez a legnagyobb problémád? :D Mert szerintem nekik meg az, h szeretnék a babát megtartani és felnevelni, egy családként.
Aha, vegye feleségül... Hogy 2 év múlva majd váljanak el, vagy utálják egymást és 0-24 veszekedjenek, milyen jó élete lesz a gyereknek... Amúgy, most persze nagyon szeretitek egymást, de a bnõd még gyerek, huszonévesen nagyon nem így fog gondolkozni és viselkedni, változni fog, és te így szeretted meg, a felnõtt énjét már nem biztos hogy szeretni fogod. Ezért szoktak felnõttek házasodni, nem azért mert nagykorúak hanem mert érzelmileg felnõttebbek. Szóval, ha akarjátok, tartsátok meg, és maradjatok is együtt, de számíts rá, hogy lehet hogy nem fogtok örökké együttmaradni.
Ja és amúgy is illene feleségül venned, nem kell nagy lakodalom, meg mi egymás, és akkor minimális költségekkel megoldhatjátok, talán ez esetben a lány családja is idõvel megbékél a kapcsolatotokkal.
Vedd feleségül. Onnét kezdve a lány felnõttnek számít, és nem vehetik semmi esetre se el a babát a szülõk. El sem vetethetik. Bár én úgy tudom, h 16 éves lány esetén már amúgy se tehetnek így szülõk.
Én ezt nem hiszem el. Irány vissza általános elsõ osztályába, olvasókönyv, vonalas füzet, ilyesmi...
Ok, te 19 õ 16, de kb gyerekek vagytok. Ha azt nézem, hogy mi a szitu akkor pedig kifejezetten azok vagytok. Nos mit tegyetek? Ha meg akarjátok tartani akkor hajrá. Legyetek együtt, boldogok stb. De azt tudd, hogy onnantól kemény lesz az élet, mert a baba, nem egy plüss, ha megunod bedobd a sarokba! Hatalmas felelõség, akkor is, ha aszondod most van jövedelmed. Sajna olyan a világ, hogy lehet holnap nem lesz, de enni stb holnap is kell. Szóval mérlegeljetek, az utálatot anyucival félretenni és összeülni beszélni! Nem csak a mostról, hanem a "holnapról" is!!! Én pl biztosan megtartanám, felnevelném, bár a feltételeink mások, de a te helyzetedben is azt tenném.
Ezt nagyon gondoljátok át! Nem tudom mi a munkád amibõl eltudsz tartani egy 3 tagú családot, de nemcsak a jövedelem fontos! Még mindketten nagyon fiatalok vagytok, fõleg a barátnõd aki 16 évesen majdnem gyerek még! Oké, hogy most meg akarjátok tartani, de ez nem egy olyan dolog amiért maximum pár hónapig tartoztok felelõsséggel. Ha szeretnétek persze tartsátok meg, de ha magamból indulok ki én biztosan nem tartottam volna meg amikor 16 éves voltam. A helyetekben inkább az iskolapaddal próbálkoznék még!
Szülõkkel, és a lánnyal beszéld meg elõbb. Én úgy tudom, ha semmi puccos témát nem akartok, meg nem futja rá, akkor hivatalba 3eFtba kerül+vmi gyûrût veszel még. Persze ez így eléggé tré, de késõbb majd még komolyabb pót esküvõt attól még csinálhattok. Kérdezd meg a kerületi illetékes hivatalnál, h mi-merre hány méter.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a segítséget :) és azt szeretném még kérdezni hogy-hogyan tudnám feleségül venni? !
20asnak: igen, házasságkötéshez kell gyám beleegyezése, de talán a szülõk is jobban támogatnák az egészet, ha a fiún látnák, h komolyak a szándékai, és nem az a terve, h 2 év után ott hagyja a gyereket is, meg a lányt is, erre egyenlõre a legjobb megerõsítés a házasság kötés. Ha már a baj adott, ezt lehetne leginkább jó irányba elindítani. Hogy x év múlva mi lesz, azon kár agyalni, vannak olyan példák is, h 16 évesen gyerek lett, házasságot kötöttek és még 40 évesen is boldogok egymással, nem a parákból kell kiindulni. Többieknek: tiszta mónikashow folyik itt. Nem ismeritek õket, a 16 éves lányt se, ma már sok 16 éves lány sokkal érettebb, még ha látszólag felelõtlennek is tûnik. Legalább helyre akarják hozni, és nem rohannak mindjárt abortuszra. De látom sokaknak itt az lenne a divat, h sebaj megcsináltuk a szart, legközelebb is így tehetünk, mert ott az abortusz és az értelmesebb megoldás. Komoly, és még egyesek fikázzák a kérdezõt.
Na és kedves kérdezõ mégis mi a búbánatból szeretnéd eltartani kiscsaládodat? Elmész dolgozni 80 ezerért? Hát ez édes kevés egy gyerek felneveléséhez. Ja majd anyuciék segítenek.... Na ezért nem szabad a semmire gyereket vállalni, nyomoroghattok majd. Gratulálok...
Nem kell a lánynak leérettségeznie. Kis babával hogyan is tudna. Igaz, így munkát se fog találni magának, amikor a szerelme elhagyta. Majd sorba áll segílyért, hogy aggyanak aggyanak. Az egyetlen jövedelme a gyerek lesz...
Eloszor is kiskoru hazassagkotesehez gyamhivatali engedély kell, aminek az alapja a jovedelem vizsgalat es a lakhatási viszonyok vizsgálata. Esélytelennek látom, hogy 16 es 19 évesen stabil anyagi helyzetetek legyen. A terhességrõl a mai magyar törvények értelmében egyedül az anya jogosult dönteni. Amennyiben kiskoru, akkor a törvényes képviselõje, tehat jelen esetben a szulei. Amennyiben a szülõk es a kiskoru terhes véleménye nem egyezik, a kiskorúnak gyamhivatalhoz kell fordulnia. A gyamhivatal 1000esetbol 999nel a kiskoru akarata melle áll. Tehat ha a lany nem akarja elvetetni, akkor arra nem fogjak kényszeríteni.
de akkor ugye tudod, hogy össze kell költöznetek és el kell tartanod + 2 személyt, még több évig amíg a lány leéretségizik+ lehet még felsõoktatásba is megy
Ti döntötök, nem a szülõk. Ha vállalni akarjátok, vállalni is fogjátok.
Ha nálad lenne semmi közük hozzá, mert az egyik barátomnak is így van, és ö neveli
Atya ég szegény szülõk!... Felelõtlenek vagytok! Tényleg az óvszert és egy helyesírás könyvet javasolnék én is! De valószínûleg a szülõk is megérnek egy misét, ha ilyen gyerekeik vannak.
Ebben az esetben nem vetethetik el, ha nem akarja.

19 éves vagyok. A barátom a szüleivel lakik. Pár éven belül szeretném felvenni a szocpolt. Tetőteret szeretném beépítettni. /konyha, 4szoba, fürdő, wc, kamra folyosó, /tető része 200 m2, elég lenne hozzá? A tetöt nem emeltetném meg.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem bõven elég. Nekünk 85 m2-es a tetõterünk és mivel jól kihasználtuk a teret (sztem) elég nagy... pedig nagy konyhánk, nappalink, hálónk, dolgozószobánk van... minden azon múlik, hogyan tudod kihasználni a helyet... de egy jó tanács... (mi is így jártunk) ne költözzetek össze a szülõkkel, mert soha nem lesz saját életetek!!!Hiába lesz külön bejárat, saját rezsi, külön konyha... soha nem fogtok tudni önállóan, kettesben élni... na mindegy... lehet, h félreértettem...

Szia! Szerintem bõven elég. Nekünk 85 m2-es a tetõterünk és mivel jól kihasználtuk a teret (sztem) elég nagy... pedig nagy konyhánk, nappalink, hálónk, dolgozószobánk van... minden azon múlik, hogyan tudod kihasználni a helyet... de egy jó tanács... (mi is így jártunk) ne költözzetek össze a szülõkkel, mert soha nem lesz saját életetek!!!Hiába lesz külön bejárat, saját rezsi, külön konyha... soha nem fogtok tudni önállóan, kettesben élni... na mindegy... lehet, h félreértettem...
A tetõtér beépítésénél arra kell figyelni, hogy az építési engedélyben õnálló lakásként jelenjen meg.Mi is ezt csináltuk, csak mi tetõcserével, igy lett kb 130m2 hasznos területünk. A 200 m2 elég kell, hogy legyen, föleg, ha elég meredek a tetõ lejtése.
A kérdező hozzászólása: szia!én is igy gondolom!letudnád irni nekem hogy hány m2-ek a helyiségek?kösz.csak tervezgetni szeretnék.

Szülők, mit tennétek a helyemben? 19. éves lányom tavaly ősz óta jár egy fiúval, addig kitűnő tanuló volt, orvosira készült. Azóta fokozatosan minden téren romlik, az érettségije sem sikerült jól. Olyan bunkó módon viselkedik mint a" barátja".

Alpári módon beszél,ha a fiúnál alszik akkor iszik is, bármit kérek t?le, semmiben sem segít.Már csak közli az igényeit, s várja, hogy teljesítsem. A fiú családja tanulást semmire sem becsüli, ezt többször is közölték /a fiú bukott, nem tanult tovább, de nem is dolgozik/.A férjemet nem érdekli az egész,úgyhogy a lányom engem szid,a hátam mögött csak hülyének nevez.Ez a nevelésem cs?dje, MIT TEGYEK?

Legjobb válasz: Hát NE teljesítsd az igényeit, amit közöl. Mondd meg neki, hogy õ már nagykorú, és ha erre van igénye (a fiú, a piázás, meg a trágár beszéd), akkor az igényeit is a barátjának közölje. Persze nem tudni, mit reagál rá, lehet, hogy elidegenítenéd ezzel magadtól... akkor szóba jöhet még egy alapos, mély elbeszélgetés. Így nehéz tanácsot adni, a Te lányod, neked kell tudnod, melyik módszer "hatná" meg jobban.

Hát NE teljesítsd az igényeit, amit közöl. Mondd meg neki, hogy õ már nagykorú, és ha erre van igénye (a fiú, a piázás, meg a trágár beszéd), akkor az igényeit is a barátjának közölje. Persze nem tudni, mit reagál rá, lehet, hogy elidegenítenéd ezzel magadtól... akkor szóba jöhet még egy alapos, mély elbeszélgetés. Így nehéz tanácsot adni, a Te lányod, neked kell tudnod, melyik módszer "hatná" meg jobban.
Ez nagy "meccs" lesz, erõsnek kell maradnod! Ha látja a "gyengeséged" akkor felül kerekedik. Az egyensúly a legfontosabb! Ez persze nagyon nehéz, legyél következetes, legyél anya és persze barátnõ is egyben. Igen, legyenek otthon új szabályok és érezze azt, hogy nem õ irányít, de ha akar valamit te ott vagy neki. Ez idegjáték lesz de megéri. Sokat fogsz még mérgelõdni de az nyer aki tovább tud játszani! Most a határokat feszegeti, megnézi meddig mehet el! Ne lássa, hogy kibuktál!
sajnos van ilyen... ha nálatok lakik mond meg neki " ez van és kész " el lehet költözni... aztán majd megtudja milyen a szar élet és talán tanul a saját hibájából... meg van a másik a mély el beszélgetés... :D
Nehéz dolog mert ha elköltözik elronthatja az egész életét. Én nem a retorziót alkalmaznám mert annál rosszabb lesz. Én váltanék! Kedves lennék és a fiút csak szépen okosan "furnám", hogy azt higgye téged nem zavar.Szerintem ez a szerelem úgyis elmúlik és ez a korszak a "második dackorszak", ennek is vége lesz majd. Most úgy érzi ki kell szabadulnia a szülõi nyomás alól, ne segíts neki ebben, legyél rafinált! Nálam ez jött be. A 17 éves lányom egyszer csak átment egy idegenbe nem ismertem rá, elõször balhéztam az nem segített , sõt rontott aztán megengedtem , hogy a fiú hozzánk jöjjön és jó fej voltam vele, ez bejött. Utána már nem volt miért harcolnia és látta a srác hibáit. 2 hónap múlva már nem jártak együtt. Azóta mindent elmond nekem.
Szerintem ne tiltsd. Engem is ennyi idõsen tiltottak a barátomtól bár õ egyetemista volt és én is jól tanultam. Annál jobban kellett. Idõvel belátja a lányod hogy nem minden arany ami fénylik. Viszont fontos hogy ne ugrálj kénye kedve szerint. Ha õ önálló nõként akar élni, akkor otthon is viselkedjen úgy. Szó szerint SEMMIT ne tegyél meg neki, ahogy õ sem teljesíti a te kérdésidet. Mindezek mellett próbálj higgadt maradni vele és kedves. Ha a fiú ellne áskálódsz és rájön, az csak olaj a tûzre. Nehéz helyzet lehet. Ha kirakod lecsúszhat örökre és az esély s elvész hogy tanulni fog. Mégis valahogy rá kellene vezetni hogy megélni csak munkából lehet.
A kérdező hozzászólása: Soha egy rossz szót nem mondtam , sõt nem is tiltottam a fiútól / bár lehet, hogy azt kellett volna még az elején/, nagy beszélgetések 3 hetente voltak, mert amiben megegyeztünk 2-3 hét után mind felrúgta. Már kezdek belefásulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, s várok minden jó tanácsot !
hát az õ baja lesz csak nem lesz normális élete az biztos

A barátom hétvégén mutat be a szüleinek, van okom félni? Félek hogy nem tetszek majd nekik, mivel Õ 26 éves, én még csak 19.

Legjobb válasz: Az apukák általában jó fejek. Az anyukák mindig beleszólnak mindenbe,de teljesen elfogadnak! :)

Az apukák általában jó fejek. Az anyukák mindig beleszólnak mindenbe, de teljesen elfogadnak! :)
szerintem semmi okod félni, ha a szülei olyan fajták lennének akik mindenbe belekötnek, akkor nem mutatna be nekik! majd irj hogy hogy sikerült!!!!
Szerintem elsõ alkalommal mindenki fél egy kicsit. De szerintem sem lesz gond :)
Mondhatjuk, hogy egy fiatal nõ vagy és nem egy kis csitri, tehát nincs mitõl félned, függetlenül attól, hogy õ már 26 :) biztos tetszeni fogsz nekik :)
A koroddal semmi baj. Természetes, hogy félsz. Mondjuk ilyenen én nem pazáztam soha, mert amúgy könnyen alkalmazkodó tipus vagyok, tudok beszélgetni bárkivel szinte bármirõl. Pár apróságra figyelj csak oda. Légy udvarias. Tisztelettel beszélj és viselkedj, ne vágj a szavukba, ne fintorogj, ha valamit nem értesz csak bólogass. :) Próbálj meg nem butaságokat mondani, ha semmi értelmes nem jut az eszedbe, akkor inkább hallgass. Légy természetes. Az sem jó ha megjátszod magad. Értelmes csajnak tûnsz, nem lesz gond! ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!