Találatok a következő kifejezésre: 19 éves 2,5 (10 db)

19 éves vagyok, 2, 5 éve van barátom. Szerinte tökéletes az alakom, de én nem így látom. A melleim lógnak és ezzel sok gondom van vele. Már lassan ott tartok hogy nem vetkőzök le előtte. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Próbáld meg magad elfogadni. Kitennéd magad egy drága és fájdalmas mûtétnek? És a barátod elfogadná, hogy megmûteted? Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Gondolod, hogy a barátod azt nézi, hogy milyen a melled? Nyugodtan levetkõzhetsz elõtte, a személyiséged miatt van veled 2,5 éve, itt már nem a külsõ számít.

Ha ennyire a külsõ számítana mindenkinél, akkor az én barátom is találhatna nálam sokkal szebbet. De nem ez számít. A súlyzó amúgy tényleg jó :)
Próbáld meg magad elfogadni. Kitennéd magad egy drága és fájdalmas mûtétnek? És a barátod elfogadná, hogy megmûteted? Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Gondolod, hogy a barátod azt nézi, hogy milyen a melled? Nyugodtan levetkõzhetsz elõtte, a személyiséged miatt van veled 2, 5 éve, itt már nem a külsõ számít.
Emelgess egy kis súlyzót. Jót tesz a karodnak és a mellizmaidnak és javít a tartásán. Végezz felsõ hasizom gyakorlatokat az is feljebb tolja egy picit. Szerintem ez a leghatásosabb módszer.
fekvõtámasz minden nap
Szerintem ne feljel, semmi baj ha szeret s te azt allitod akkor ezzel sem lesz problemaja:D sok szerencset
A kérdező hozzászólása: És ha talál valakit aki jobban néz ki mint én?Õ is 19, és nem hiszem hogy nem találna?
És ha megmûtteted, utána már lehetetlenség lesz nálad szebbet találnia? Erre gondolj. Úgy jársz majd, hogy mindig találsz magadon valamit ami éppen nem tetszik. örökké meg nem mûttetheted magad.
Szia! Gondolom mit érezhetsz!Nekem is a melleimmel van gondom.De nekem azért mert túl kicsik.70-75-ös.De ha a barátod tényleg szeret akkor nem fogja érdekelni.Nekem 11hónapja van barátom, és õt nem zavarja hogy ilyen kicsivel áldott meg engem az isten.Persze a mûtét is megoldás.Ezen én is gondolkoztam, de aztán rá jöttem, ha a barátomnak igy jó akor minek? Szerintem nincs mit szégyelni.Eleinte én is az voltam, és volt hogy felsõbe vagy melltartóba szeretkeztünk, de ma már nem.Igy fogad el ahogy vagyok! És ha szeret akkor neki sem lesz ez gond
Ha a barátod szerint tökéletes az alakod - MIÉRT ellenkezel vele??? Eszedbe ne jusson magadat bármilyen módon is kicsinyíteni elõtte! Bele akarod beszélni??? A szerelem nagyon meg tud szépíteni férfit és nõt egyaránt! Õt pl. nem látod szépnek? Õ szépnek lát téged, az biztos. Ha meg nem vetkõzöl le elõtte, én az õ helyében óvást nyújtanék be :-) Nem vicc! - viszont talán ne éles napfényben tedd (hacsak nem kéri: mert akkor RAJTA!) Egy jó hangulatvilágítás is csodákat tehet. Azon meg, hogy a melled KICSIT megereszkedett, lehet segíteni. Mellizom erõsítése, ahogy írták is... és van jó pár testhelyzet, amikor kifejezetten jól néz ki egy "lógó" mell: pl. ha elõre hajolsz, vagy fölé hajolsz. Van férfi, aki már erre be tud indulni. Ne dõlj félig hátra, mert attól még lógóbbnak néz ki... és, ha a hátadra fekszel, ugye olyankor sem lóg? Ha terhes leszel, a melled feszesebb és még szebb lesz :-)
szentem ha nagyon-nagyon zavar és van rá lehetõséged mûtesd meg! nem a barátod miatt õt nem zavarja hanem magad miatt. én biztos megmûtetem ha idõsebb leszek. de, elfogadni magad olcsóbb megoldás, és valszeg ugyanazt éred vele el.
Üdv! Irj nekem privátot, és akkor szerintem tudok segíteni. 23L
rájössz, hogy nem fontos mindent egy összenyomorgatott mondatban leírni...
Beszéltél már errõl a lánnyal? Elõször beszéljetek és ha õ a másik fiúba szerelmes akkor felejtõs.És keress olyat aki téged szeret!
Csak akkor tudod visszahódítani, ha még téged szeretne de mivel, most õ egy új kapcsolatban van, gondolom szerelmes is, így kevés az esély rá.
Alázd be a gyreketek ilyenekkel : - Mi van f½sz, a saját súlycsoportban nem találsz csajt ? Persze, mivel atom rusnya vagy ! Egy idõ után megunja :DD Az ilyeneknek úgy se azért kell, mert olyan hûûde szerelmesek !:D
A csaj nem azért jár sztem 19évessel, mert szerelmes hanem mert az ösztönei azt súgják, hogy férfiasabb mint te. Nem tehetsz semmit. A nõk nem az agyuk alapján döntenek, hanem ösztönök alapján.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, ez a dumálós dolog nem is rossz. Ma azt álmodtam, hogy a "lányunk" megjelent nálam aki már 14 év körüli volt és mindkettõnkre hasonlított és azt mondta, hogy hozzam vissza "anyát" aki a volt barátnõm. Persze ez csak álom volt! Valaki tudja mit jelenthet ez?
... Túl sok romantikus filmet nézel barátom. Ha pedig beszólsz annak a gyereknek jó eséllyel kiüti néhány fogad, ha a volt barátnõd õt szereti, hagyd hadd legyen boldog.

Mit tennetek? 19 evesen ha 2.5 eves kapcsolatotok lenne es teherbe esnetek? A babat megtartanatok? (nem tervezett baba)

Legjobb válasz: Van lehetõségetek 3-asban(nyugalomban) lakni? Anyagi háttér megvan? Jó a kapcsolatotok??? A párod el tud tartani hármotokat? Elég érettnek érzed magad??? Hogyha ezek, mind megvannak akkor megtartanám:)

Van lehetõségetek 3-asban(nyugalomban) lakni? Anyagi háttér megvan? Jó a kapcsolatotok??? A párod el tud tartani hármotokat? Elég érettnek érzed magad??? Hogyha ezek, mind megvannak akkor megtartanám:)
Én 21 évesen szültem.6 hónapja voltunk együtt a párommal, mikor terhes lettem.Nem volt kérdés, h megtartjuk.Ha minden rendben van köztetek, szerintem tartsátok meg, nincs nagyobb boldogság egy kismanónál.
Természetesen elõbb mérlegelnék. Hogy a kapcsolat kibírná e. (Az ilyenekbõl általában szakítás lesz elõbb-utóbb, és legtöbbször a gyerek issza meg a levét) Elgondolkoznék azon, hogy egyáltalán tudnám e vállalni a picit, anyagilag meg tudnám e oldani, vagy esetleg segítség nélkül. (Az ember nem támaszkodhat mindig a szüleire) De ezt mindenki csak saját maga tudja eldönteni. Ezt senki nem mondhatja meg helyetted, hogy hogyan dönts.
Akkor tartanám meg, ha emiatt nem kellene feladni a tanulmányaimat, törekvéseimet. Most mennél egyetemre, (vagy tanulnál tovább másutt) azért erre is gondolni kell... Tehát akkor tartanám meg, ha a pasim nem venné készpénznek, hogy én most már csak anya + feleség vagyok, hanem emellett nem sikkadna el, hogy még ha gyerekem is van, de egy 19 éves fiatal nõ vagyok önálló elképzelésekkel, vágyakkal... (Lehet, hogy lepontozásban fogok részesülni, de kérlek, gondolkozz el ezen! Fiatal vagy, egy életed van! A magazt is egy élet, de ragaszkodj a sajátodhoz is!) Nem sózná rám teljes egészében a háztartást plusz gyereket, hanem együtt megtalálnánk a módját, hogy ettõl ne törjön ketté az életem. Ha ezt így meg lehet vele beszélni, és partner, nem az a típus, aki azt mondja, hogy "én ugyan be nem pelenkázom a gyereket az nõimunka" akkor megtartanám.
biztos kapcso9lat, már nem vagy tini, miért ne tartanád?!
ha még tanulsz, nincs közös lakásotok, nincs biztos anyagi hátteretek (és most nem a szülõkre gondolok, hanem rátok, h mind a 2-töknek van e keresete), akkor semmi esetre sem tartanám meg. ha tanulsz még, eleve kizárt nálam a baba. én 24 vagyok, még tanulok, 3 éves kapcsolatban élek, de ha baba jönne énmég most is elvetetném.
Igen, én megtartanám. Mire szülsz, 20 leszel valszeg, az nem is olyan vészes, fõleg iyen komoly kapcsolat mellett. Persze az is fontos hogy a barátod vállalja-e meg hogy áll hozzá a dologhoz. Ne vetesd el, lehet hogy késõbb megbánnád, vagy kiderül hogy nem lehet többé babád, akkor már késõ bánat.
20 évesen 3 éves kapcsolat mellett is azt mondom h nem lennék rá felkészülve, és elvetetném
Ha úgy döntenél, hogy nem tartod meg, akkor se öld meg, mert egy undorító gyilkos lennél. Inkább add örökbe. :)
Én egyértelmûen megtartanám, nem tom milyen helyzetben vagytok, és h a sulival h állsz, de sztem nagyon megbánnád késõbb h mit tettél ha elvetetnéd.gondolj bele mégiscsak a saját gyereked.én és a barátom is vallásosak vunk és én azt vallom, h ha egyszer ezt kaptad ne dobd mert ugye egy szülinapi ajándékat sem dobsz ki?a nõvérem pszichológus és heti rendszerességgel jönnek hozzá nõk, h abortuszuk volt és h nem tudnak tükörbe nézni, és ezeknek a nõknek kb a 80%-a nem tud újra teherbe esni, mert stresszes és lelki ismeret furdalása van, akinek meg sikerül nem tud úgy nézni a gyerekére, mert az jut eszébe h vajon aki már halott is így nézne ki? sztem tarts meg, ha meg nem megy akkor add örökbe. de semmiképp ne öld meg. én szorítok értetek! Kety
Ennyi idõsen nem tartottam volna meg. most 23 vagyok, ha most becsúszna, akkor igen. de így is fenekestül felforgatná az életemet.
Most 24 vok, és most már biztos megtartanánk, da valósz 19 évesen is rábeszélt volna a párom, hogy tartsuk meg, bár akkor az én életem fenekestül felfordult volna(harmadéves fõiskolás voltam ilyen idõsen)... Van egy kolléganõm, aki fiatalon elvetetett egy babát, majd mikor már szeretett volna csak évek elteltével jött a baba. Sõt, van, aki abortusz után soha többet nem is esik teherbe, kevés, de van. Borzasztó lehet most neked, de remélem sikerül jól döntened...
Hányok azoktól, akik lelkiismeretfurdalást akarnak kelteni szegény lányban, akinek így is lehet épp elég baja. Ha az abortusz mellett dönt, nyilván nem örömében, nincs szükség az okoskodásra... Kérdezõ, amíg nem döntesz úgy, hogy megtartod, magzatnak hívd, hiszen az, és nem baba. Nem akarlak biztatni az abortuszra, de igenis ez egy létezõ lehetõség a többi közül, és a Te testedrõl és életedrõl van szó, Tied a döntés. Tied és a párodé, de a végsõ szó mindig a Tied. Te fogod kihordani, megszülni, - nem az, aki sipákol az abortusz ellen. Vagy Te fekszel a mûtõasztalra, és nem, aki esetleg kimondottan erre a megoldásra biztat. Úgyhogy ne hagyd, hogy ítélkezzenek, beleszóljanak, érzelmileg zsaroljanak. Fontold meg mind a két oldalt, és dönts. Már csak az érdekelne, milyen fogamzásgátló módszerrel sikeredett be a gyerek.
A kérdező hozzászólása: bogyot szedtem , csak kaptam egy eros vesefertozest es ennek a fertozesnek a kezeles semlegesitette a bogyok hatasat de nekem errol nem szoltak , az este meglett a dontes elmondtam a paromnak s o sot orult neki szerencsere anyagilag jol alunk mindketten , most mar a lakast es az egybekoltozest tervezgetjuk hiaba feltem ennyire hiszem minden oke lett , mindenkinek koszonom a valaszat s jah valoban most kelletett volna kezdjem az egyetemet de hat atiratkoztam tavolsagira azt igy sikerul azt is befejeznem :)
A 16:43-as vok, gratulálok a döntésetekhez!!! Rendes pasi lehet a párod... Ha most még nem is érzed igy teljesen, de pár év mulva biztosan örülni fogsz enneka döntésnek!!! sok sikert!!!
Én is nagyon gratulálok! Már nem tom hányas vok mert sokszor írtam! Az akit le abortuszellenes-eztek és akinek itt a válaszai fõként 0 pontosak. Jó döntés, amit, ha lesz eyg gyönyörû kisbabátok, biztos nem bántok meg!
Persze, hogy most én se fogom azt mondani, hogy ó, hát miért nem mentél inkbb abortuszra - de mindent ne adj fel! Ne kelljen 40 évesen a gyereked fejéhez vágnod, hogy "mindent feladtam érted, feláldoztam érted az életem" stb. MInidg állj ki magadért, még ha gyereked is lesz!
Utolsó, h te mien önzõ vagy!
nehéz idõszak elé nézel, de reméljük egyszer sem fogod azt gondolni, h a fiatalságodat áldoztad fel.
Nem önzõ vagyok, csak tudom, hogy egy életem van. És a nõkbe amúgy is túl gyakran sulykolja a társadalom, hogy szorítsák háttérbe a saját érdekeiket, az a dolguk. Nem eltaposni kell másokat, de igenis törekedjen kompromisszumra, saját magának az érvényesülési teret verekedje ki a Kérdezõ, akkor is, ha gyereket vállal. Ezzel nem mondtam semmi rosszat.
Kérdezõ, amíg nem döntesz úgy, hogy megtartod, magzatnak hívd, hiszen az, és nem baba. Nem akarlak biztatni az abortuszra, de igenis ez egy létezõ lehetõség a többi közül, és a Te testedrõl és életedrõl van szó, " Kedves válaszoló! Te egy lelketlen állat vagy, leginkább az olyanokhoz hasonlítanálak, akik éhség idején felfalják a kicsinyeiket, mert olyankor nem a gyermekeik, hanem kaják. Amúgy természetesen nem csak az õ testérõl és életérõl van szó, hanem a babáéról is, de szerencsére jól döntött, és nem hallgatott az olyan szánalmas emberekre, mint pl te, aki simán elveszi egy ártatlan baba életét.
Nem lehet jól dönteni? Mégis? Ha elveteted, akkor lehet, hogy örök életedben bánni fogod. Ha megtartod és minden összedõl körülötted, akkor mondhatod azt, hogy : kár volt ide még ez a gyerek is! De azt már akkor tuti, hogy nem fogod mondani, mert imádod!
Csak rajtatok múlik, hogy ti most mit szeretnéte!Ha folyton arra vársz, hogy meglegyen mindened, mire jön a gyerek, akkor 35 évesen fogsz szülni. Hihetetlen, hogy mit meg nem képes tenni egy szülõ a gyerekéért, és nem feltétlenül érzi lemondásnak!Nem ennyire veszélyes a helyzet, hiszen régóta együtt vagytok és nagylány vagy. A szüleid mit szólnak? Hidd el, mindent másképp lát egy ember, ha már megszületik a babája, minden szebb lesz és ha gondoskodni kell róla, akkor menni fog, mert akarod! Sok sikert és jó döntést!
22 vagyok, párom 24, 2, 5éves kapcsolat, elég komoly DE tul fiatal vagyok egy gyerekhez...nem tartanám meg...
pont ezaz, kedves elõttem szóló, h egész életre szóló döntést hoznak, és baromi sok az olyan eset, ahol ponthogy elrontottak mindent azzal h megtartották a gyereket. nemtudták felnevelni, mert nemvolt meg a háttér, a gyerek intézetbe került, az apa elhagyta õket, az anya pedig alkoholista lett. ez kell a gyereknek? hát nem. a gyereknek egy tisztességes család kell, ahol szereteben, és biztonságban nevelik fel. amíg ezt nemtudod neki megadni, addig épphogy kegyetlenség õt világra hozni, csupán elviekbõl.
kegyetlenség világra hozni?! És megölni nem kegyetlenség? Inkább legyen egy szegényebb, de szeretõ családja, minthogy meg se szülessen, vagy gazdag, de rideg családban kelljen felnõnie.
Én fiú vagyok, de nekem most nem kéne gyerek. Ha a párod idõsebb, és biztos munkája van, akkor talán, de ha kb egyidõsek vagytok, akkor semmiképp nem tartanám meg. Aki meg azt mondja, hogy egy undorító gyilkos lenne, kapja be, nem az õ sorsáról van szó.
"Inkább legyen egy szegényebb, de szeretõ családja, minthogy meg se szülessen, vagy gazdag, de rideg családban kelljen felnõnie. " szerinted csak ez a 2 lehetõség van??? szegény, rideg, kemény, családokról még nemhallottál? ahol egyenesen utálják a gyereket? szerinted ez mi? ilyen helyre hozni egy gyereket? és õ akkor már megszületett. már él. sokkal nagyobb kegyetlenség, mint egy max 12 hetes magzatot elvetetni
És szerinted akérdezõnek szegény, rideg, kegyetlen családja van vagy mire fel ez a nagy felháborodás? Nagyoibb kegyetlenség elvenni az életét, már él, lélegzik, vannak saját szervei, dobog a kis szíve...joga van az élethez. Fõleg hogy a "szülei" is szeretik egymést. Ahol van hely kettõnek, ott háromnak is:)
és honnan tudod h milesz a késõbbiekben? hogy nem romlik e el az életük? h megfognak e tudni bírkózni egy gyerekkel? lehet h a fiú besokall és lelécel. a lány egyedül nemfogja tudni felnevelni, mert nagyon fiatal még. és kész, elis van rontva mind a gyerek, mind a fiatal anya élete. nagyon fiatalok még, nagyon nehéz lesz megbirkózniuk egy gyerekkel. sokkal nagyobb áldás egy felkészült családba a gyerek, mintegy nevárt gyerek kihordása egy felkészületlen családba. a 12 hetes magzat pedig csakegy magzat, nemegy hús-vér élõ ember.
És a magzat vajon nem él? Tárgy? Késõbb hálás lesz az életéért, hidd el, akármilyen családba is születik. Az anyja pedig enm lesz egyedül, mert ott lesznek a szülei, akik nyilván nagyon fogják szeretni a kis unokájukat, akármennyire is enm tervezett baba volt.
najó, egyikünk sem fogja tudni meggyõzni a másikat. a kérdezõ majd leszûri, h neki mi a helyes. akárhogy dönt, reméljük h számára a leghelyesebben fog dönteni
Így van:)
De sötét vagy, kedves abortuszellenes. A magzat NEM lélegzik. Aki ennyire sötét az miért vitatkozik? Ismerek nem egy embert, aki utálja az anyját-apját (nem azért, mert kamasz és akkor szokás, hanem huszonsok évesek, és megalapozottan). Pedig nem is éheztek, nem voltak verések. Márpedig egy idejekorán jött gyerek az feszültség, egy 19 évesnek még nem feltétlenül van felelõsségtudata, két és fél év még nem világraszóló kapcsolat. Nem tudjuk, hogy jobb-e a gyereknek, de amíg csak egy véres kis csomó addig ne tekintsük már emberi lénynek. Él, az tuti. A búza is élt valamikor amit a kenyeredben eszel. Körülbelül akkora tudati szintje van a magzatnak is. Nemmellesleg láttam abortuszos videókat, a jó késõi, kifejlett csecsemõt elvetetõ fajtából, ömlik a vér, hullanak a végtagok. Undorító, gyilkosság, stb. De LEHET, hogy indokolt. Én megmondom õszintén nem akarok felnevelni debil, fogyatékos gyereket. Én is szenvedek, õ is szenved, és a társadalomnak sincs _semmi_ haszna belõle.
Utolsó, te egy érzéketlen lény vagy, azt már hozzá sem teszem hogy emberi.
"Aki meg azt mondja, hogy egy undorító gyilkos lenne, kapja be, nem az õ sorsáról van szó." Hehe és ha téged vetettek volna el? Senkinek nincs joga elvenni a másik életét, legyen akármennyi idõs. Ha nem akarod/tudod felnevelni, akkor add otthonba, ha olyan rossz lesz az élete, majd õ eldönti, hogy kell-e neki...
Én biztos, hogy megtartanám. 16L Azóta meg született már?

19 éves lány vagyok és még szűz 5 hónapos vagyok a barátommal és már szeretném vele a szexet mert megbízok benne de félek h fájni fog ha várok vagy 2 hónapot akkor is ugyan olyan érzés lesz szóval ha most fáj akkor 2 hónap múlva is fog?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni,hogy télleg lazulj el,csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert

Attól függ, hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni, hogy télleg lazulj el, csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert
Ha szereted, és elõtte felizgattátok egymást, azért az nem akkora fájdalom.Inkább csak kellemetlen lehet, de az sem kötelezõ, mint ahogy a vérzés sem.Valahogy nõk milliárdjai kibírták, mint ahogy a szülést is, pedig az összehasonlíthatatlanul nagyobb fájdalom. De ezek szerint még nem vagy felkészülve rá.
én speciel nem éreztem semmit. de mond beszélj errõl barátodnak, h félsz, de mégis szeretnéd. beszéljétek meg. nem azt mondom h percrõl percre, de beszélni kell róla, úgy mindkettõtöknek könnyebb, és a lelki kapocs is erõsödik. bátran szólj neki ha faj, ha máshogy szeretnél valamit. hidd el kedvedre fog tenni. L/18
Ö.... figyelj csak, az hogy 19 éves vagy és 5 hónapja vagytok együtt ez még nem elég ahhoz, hogy szexeljetek... volt már petting? egyáltalán feltérképeztétek már egymást? tudja, hogy mi a jó neked? tudod, hogy mi a jó neki? a szex nemcsak abból áll, hogy puuffff bele a közepébe, oszt jól van. Az emberek nem azért szexelnek, mert x éves vagyok vagy mert már ennyi ideje együtt vagyunk.... ez sokkal többrõl szól. és ne feledkezzetek meg a védekezésrõl sem. amúgy az a véleményem, ha az elsõ szeretkezés elõtt kellõképpen feltérképezitek egymás testét, akkor elég nagy eséllyel indulsz arra, hogy nem fog fájni. persze minden ember más és más. de ha elég nedves vagy, ha , ár elõtte játszottatok, ha már nem fáj, mikor pl az ujjával kényeztet, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.
Hát ha azalatt a 2 hónap alatt sokat ujjaz a barátom téged, akkor valószínûleg kicsit mégjobban kitágulsz, így pcit kevésbé is fájhat.:)

Tisztelt Doktor Úr! Egy 19 éves lány vagyok, akit 2 hete kezeltek candida fertőzéssel, kaptam gyógyszert (a párom is), kenőcsöt, kúpot. A panaszaim el is múltak napokon belül, de ezután 1, 5 héttel gyakori vizelési ingerem lett, ami égő érzéssel párosult.

Tisztelt Doktor Úr! Egy 19 éves lány vagyok, akit 2 hete kezeltek candida fertőzéssel, kaptam gyógyszert (a párom is), kenőcsöt, kúpot. A panaszaim el is múltak napokon belül, de ezután 1,5 héttel gyakori vizelési ingerem lett, ami égő érzéssel párosult. Ezek a jelek a felfázásra utaltak, de gyakran úgy érzem a fertőzésem is kiújulóban van. A fertőzés óta nem voltam a párommal és egyéb fertőző helyeken sem, pl uszoda. A két problémát sajnos már nem tudom elkülöníteni, de szörnyű vizelési ingerem van. Ön szerint hogyan tudnám minél elbb hatékonyan kezelni a problémám? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi kontrollvizsgálatot. Enélkül nem lehet tanácsot adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi kontrollvizsgálatot. Enélkül nem lehet tanácsot adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Egy 19 éves lány vagyok, akit 2 hete kezeltek candida fertőzéssel, kaptam gyógyszert (a párom is), kenőcsöt, kúpot. A panaszaim el is múltak napokon belül, de ezután 1, 5 héttel gyakori vizelési ingerem lett, ami égő érzéssel párosult.

Tisztelt Doktor Úr! Egy 19 éves lány vagyok, akit 2 hete kezeltek candida fertőzéssel, kaptam gyógyszert (a párom is), kenőcsöt, kúpot. A panaszaim el is múltak napokon belül, de ezután 1,5 héttel gyakori vizelési ingerem lett, ami égő érzéssel párosult. Ezek a jelek a felfázásra utaltak, de gyakran úgy érzem a fertőzésem is kiújulóban van. A fertőzés óta nem voltam a párommal és egyéb fertőző helyeken sem, pl uszoda. A két problémát sajnos már nem tudom elkülöníteni, de szörnyű vizelési ingerem van. Ön szerint hogyan tudnám minél elbb hatékonyan kezelni a problémám? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi kontrollvizsgálatot. Enélkül nem lehet tanácsot adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy mielőbbi kontrollvizsgálatot. Enélkül nem lehet tanácsot adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Egy 19 éves kocsi 1.2-es motorjának nagyon megerőltető lenne, ha országúton 3-3, 5 ezres fordulaton pörgetném?

Olyan 100-110 km/h, esetleg tartósan is. Ez nagyon rossz lenne neki?

Legjobb válasz: A benzinmotorok jóval magasabb fordulatot bírnak el, mint a vezetõk hiszik. Az üzemanyag-takarékosság miatt a kis szívó benzineseket is dízelmódra, kicsivel alapjárat fölött pörgetve szeretik használni, a valóságban viszont magasabban, a nyomatékcsúcs közelében tartva lennének igazán elemükben és így is sokáig bírnák az igénybevételt. Ezt a terhelést el kell viselnie az autónak. Gondolom, a végsebesség jócskán 110 km/h fölött van, tehát nem arról van szó, hogy folyamatosan teljes teljesítményen járatod. Kis terheléssel biztosan kibírja, nagyon megterhelve viszont már nem az.

A benzinmotorok jóval magasabb fordulatot bírnak el, mint a vezetõk hiszik. Az üzemanyag-takarékosság miatt a kis szívó benzineseket is dízelmódra, kicsivel alapjárat fölött pörgetve szeretik használni, a valóságban viszont magasabban, a nyomatékcsúcs közelében tartva lennének igazán elemükben és így is sokáig bírnák az igénybevételt. Ezt a terhelést el kell viselnie az autónak. Gondolom, a végsebesség jócskán 110 km/h fölött van, tehát nem arról van szó, hogy folyamatosan teljes teljesítményen járatod. Kis terheléssel biztosan kibírja, nagyon megterhelve viszont már nem az.
A motornak nem a fordulatszám megterhelõ, hanem az ellenállás amit le kell küzdenie, tehát az autó mozgatása. Ha 5-ös fokozatban mész 40-el és még emelkedik is az út kicsit, az a katasztrófa tipus. Ott a motor szinte a halálán van, annyira megterhelõ számára.
Én egy 35 éves autóval, amelyben szintén 1.2-es benzinmotor van, rendszeresen szoktam 90-100-as tempóval közlekedni országúton. Fordulatszámmérõ nincs benne és a váltó is csak 4 fokozatú. Így gondolom ilyen tempónál 4000 fölött forog a motor. Ezidáig semmi baja nem lett ettõl a 3, 5 évtized alatt.
3500as fordulatszám tartomány még a régi Ladákban, Polskikban is zöld mezõnek számít, tehát egészséges a motornak. Az hogy 1.2es nem sokat nyom a latba, gondolom 5 sebességes. Régi szakik szerint az autó végsebességének a 80%át nyugodtan ki lehet használni.
4-5 ezres fordulatig használhatod nyugodtan szerintem, hisz ez még csak a fele a fordulatszám tartománynak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Visszahízhatok ha így folytatom? 68ról 55kgra fogytam le 2, 5 hónap alatt és most már csak súlyt tartanék.19 éves 55kgos lány

Napi 25 percet futok és 45 percet biciklizem. Reggelire ennék egy szelet barna kenyeret felvágottal, ebédre mondjuk fél adag spagetti, vacsorára pedig zöldség vagy gyümölcs (6 el?tt)Közte egy bögre tejeskávé mindenképpen. Nem merek még ennyit enni, mert félek hogy visszahízom. Most akarom kipróbálni, hogy egy hétre elteszem a mérleget és így ennék és megnézném, hogy mennyit hízom vissza.

Legjobb válasz: Fehérje? Ha husokat eszel kevésbé leszel éhes. Mert a fehérjének van egy ilyen hatása.

Fehérje? Ha husokat eszel kevésbé leszel éhes. Mert a fehérjének van egy ilyen hatása.
hány centi magas vagy?
A kérdező hozzászólása: 164cm, aspagettit csak példának hoztam, természetesen helyette ebédre húst is ennek
mennyit ettél mikor ofgytál? mennyit? visszahíztûl?
A kérdező hozzászólása: szerencsére, a tapasztalat azt mutatja, ha minden nap sportolok, akkor ehetek normálisan és nem jön vissza semmi mondjuk este 6 után most se eszem, meg nem eszem magam tele sütivel se de már tudok enni változatosan finom dolgokat :)

Sokan írják, hogy 1, 5-2 éves gyerekük 15-19 kiló, kétévesek 20 kiló fölöttiek. Õk (hogy) találnak még pelenkát a gyermekükre?

Ahogy elnéztem, a pelusok kevesebb kilósokra vannak méretezve, nem beszélve az éjszakáról.

Legjobb válasz: A lányom 18 kg volt 2,5 évesen, és még kellett a pelus. Sajnos már csak a Libero volt jó rá, õk még 7-es pelust is gyártanak. A legdrágább, ami csak van, de még létezik.

A lányom 18 kg volt 2, 5 évesen, és még kellett a pelus. Sajnos már csak a Libero volt jó rá, õk még 7-es pelust is gyártanak. A legdrágább, ami csak van, de még létezik.
En lanyom 2, 5 eves, 91-92 cm magas, 13, 5 kilo es ejjel-nappal libero 6-os vagy pampers 6-os pelust hord. Nappalra birna meg az 5-os is, de ejszakara mar nem, ezert veszek 6-ost. Sulya alapjan siman az 5-os kene meg, mert a hatos 15-16 kilotol van, de az ejszakak nem birjak az 5-ost. Liberobol egyebkent van meg 7-es is.
Kisfiamnak is 6-os libero-t veszünk.2 éves és 15 kg, 94 cm.A Lidl-s pelus is jó, de csak a Toujours-os. A babydream-be viszont az 5-ös kezd kicsi lenne.Nem tudjátok van 6-os belõle?
1-es vagyok. Az, hogy 18 kg, nem jelenti azt, hogy dagi, vagy aránytalan. Magasságához pont jó a súlya, vannak ilyen gyerekek is. Az a baj, hogy az átlag pelenkák nem veszik ezt figyelembe, és kénytelenek vagyunk megvenni a drágát. Egy barátnõm egyébként azt mondta, hogy õ a Lidl-ben veszi az 5-ös pelenkát a fiának (5 éves, de beteg, sajnos). És az nagyon nagy. Én egyszer voltam ott, de pont elfogyott, talán azt érdemes megnézni.
ma 22hónaos a fiam, aki 18 kg.Õ is liberot használ, 6-osat, de már lehet a 7-eset ki kellesz próbálni, bár az lehet nagy lesz.Mi mindig is liberot vettünk mióta megszületett, csak az volt jó, egyedül az birta akár 13 órát is anélkül hogy kifolyt volna a pisi, pedig rengeteget próbáltunk.Nappal is és éjjel is ezt használja.A szobasztisztasággal még nem próbálkozunk, tehát pelusos még.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :)
3-as vagyok. A párommal nem vagyunk kimagaslóan "nagyok". Én 170cm és 72kg-mal lettem terhes, 12kg-ot híztam. A férjem 183cm és kb 90kg. A kislányunk 4950g és 55 cm született, elsõ gyerek, és nem cukros, ahogy én sem voltam soha. Ilyen lett, mit tehetnénk, genetika!:) )) Most 2évesen olyan mint egy 3-4éves. Viszont a családomban gyakori a nagy súllyal született baba. Anyám 165cm és az öcsémet 4580g szülte, õ most 23éves 198cm.
A fiam 2.5 éves, 15 kilós ( a nõvére 4 éves és szintén 15 kilós :D ) nappalra bella háppy 5-ös pelust hord, éjjelre meg ennek a 6-os méretét. Libero-ból eggyel nagyobb kéne mindenbõl, ez a bella háppy többet bír!
Fogalmam sincs. a lányom 3 múlt, már rég nem pelusos és 12 kiló :D
1-es vagyok. Nem túl gyakori, de azért elõfordul. Én 180 cm vagyok, a férjem 190, nyilván nem kicsi a gyerekem sem. Most kiscsoportos, az oviban a 28 gyerekbõl 3 akkora, mint a lányom, a többiek jóval kisebbek. Egyébként simán elmegy nagycsoportosnak. Szomorú, hogy már csak a Libero van, bár nagyon jó minõségû, de nagyon drága is. A fiam most 2 éves, még eszében sincs bilizni, de már lassan rá is kicsi az 5-ös pelus. 15 kg.
A lányom 2évesen 18kg(100cm). Éjszakára 6os liberot, nappalra minden másból 5öst hord. Hamarosan váltanunk kellesz nagyobb méretre, mert éjjel egyre sûrûbb a "baleset".
Hát azért nem hiszem, hogy annyira gyakori a fent írt súlyok. Egy átlag gyerek ovis korában 15kg. De rákerestem a kedvedért, még 30kg-os gyereknek is van pelenka http://www.pelenkacentrum.hu/webaruhaz/pelenka/up-go-bugyipe..
Szió, én pine pelenkát használok, abból ahogy néztem, az 5-ös méret 18-25 kg-s babáknak való, úgyhogy a két évesekre is jó, akik 20 kg felettiek. :)

A 10 éves lányom augusztusban nagylány lett! Nagyon erősen vérzet és 10 napig tartott neki! úgy h 12. -én jött meg neki aztán elmúlt 17. -én.2 napig nem jött neki semmi, aztán 19. -én vissza jött neki ami megint 5 napig tartott ne!?

ebben a hónapban már csak 6 napig volt de végig erősen vérzett!nem volt étvágya,szédűlt!elvigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.

A gyermek-nõgyógyász nem feltétlenül az asztalra felfektetést, és a láb széttárását jelenti. Õ többet tud a gyermeki lélekrõl, intimitásról, mint egy háziorvos.Hisz erre képezték ki. Beszélget, tanácsokat ad, szórólapot, s mint szakorvos jobban tudja a speciális problémákat, mint egy begyepesedett háziorvos. De valóban, ha nincs a környéken ilyen, akkor a laborvizsgálatot a családorvos is elvégeztetheti.
Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.
Ilyenkor könnyen vashiányossá válhat a vérveszteség miatt, ezért lehet rosszul. Érdemes lenne valami vastabbettát adni neki.
Sajnos bizony 10-12 éves kislányt is simán megvizsgálhat az orvos fiziálisan, nemileg, többen is írták, akik átéltek hasonlót.
Ilyen fiatal korban össze-vissza is megjöhet és ez még nem jelent semmi bajt, nekem 10-12 napig tartott a mensim, 11 évesen jött meg, szóval a hónap fele mensivel ment el és mindig megjött rendesen.De igen is ha el akarod vinni nõgyógyászhoz, gyerekgyógyászt keres és nõi orvost mert nagy a valószínûsége, hogy nem csak egy egyszerû hasi uh-t fog rajta csinálni, hanem megvizsgálja. Aztán ha orvoshoz viszed, akkor tisztázd és beszéld át a kislányoddal hogy vizsgálat esetén mi is legyen, én pl 10 évesen már simán szégyenlõs voltam és az kizárt lett volna hogy alul levetkõztem volna úgy az anyám elõtt hogy majd a doki elõtte vízsgálja meg a nemiszervem, az tök intim testrész, azért azt ne nyitogassa szét a doki még a szülõm elõtt sem. 10 éves kislányt két féle képpen vizsgálhat meg a doki, vagy a hüvelyén keresztül, vagy végbélen keresztül.De ez annyiból áll, hogy megnézi a szeméremajkait, a hüvelyét, és egy ujjal vagy hüvelyébe, vagy végbelébe felnyúl, hüvelynél mintát vesz, de csak pálcát használ ehhez. Ezt a lehetõséget beszéld át a kislánnyal, hogy mi legyen, mert ha elviszed gyerekgyógyászhoz tuti behív oda a doki és ha nem csak beszélgetni akar, hanem végbélen, vagy hüvelyen keresztüli vizsgálatot akkor mi legyen, elfordulj, kimenj, vagy mi legyen.Aztán fenn áll még az is hogy a cicijét is meg akajra nézni simán. Beszéld át a kislányodat minden felmerülõ lehetõséget.Én sem tenném ki ennek a kislányom, de ettõl még a saját orvosoddal beszélhetsz, vagy simán felkeresheted a házi, gyerek orvosodat egyedül és kikérheted annak véleményed. Ezt hidd el sajnos egyik orvos sem tud intimitást és lelki segítséget nyújtani egy 10 éves kislánynak ha ott vetkõzni kell és a legintimebb testrészét megmutatni. Ha csökken a mensis napok száma az jó jel, sajna az erõs vérzés ellen nem sok tenni való van, valakinek egész életében erõs vérzése van. Vigyázz azzal is ne hogy valami hormon gyógyszert írjanak fel, mert attól kiszõrõsõdhet és akár meghízhat a gyerek, erre is jó az orvostól rákérdezni. Gondold végig és beszéld meg a kislányoddal is hogy mi legyen. Mire jutottál?Mit fogsz tenni?
Az elsõnél nekem is kb 10 napos volt, pár napra abbamaradt aztán újra (így összesen volt 10 kb) szerintem ha ebben a hónapban 6 napig volt akkor nincs baj! az elején még fura aztán szép lassan beáll. az erõs vérzés mennyire volt erõs? mert valakinek erõs, vkinek meg gyengébb... szóval szerintem nem kéne fõleg 2 hónapnyi menstruálás még a legelején fura lehet ezért az étvágytalanság stb.
De az feltétlenül a felfektetést és lábszéttárást jelentené szegény kislánynak, én nem tenném ki még ilyen traumának, hiszen nincs is igazán oka. Ha mégis ragaszkodsz ez elvitelhez, akkor legalább nõi orvoshoz vidd, hogy ne okozzon neki olyan mély nyomokat, amik aztán egész életére kihathatnak.
A saját nodokidat nem tudod megkérdezni esetleg telefonon , hogy mit javasol? Egyébként én tinikent szívesebben beszéltem volna a menzeszemrol egy gyereknogyogyasszal, mint a háziorvossal, akivel gyakrabban találkozom. De ezt gyereke válogatja. Esetleg öt kérdezd meg mit szeretne. A nõki is max ultrahangot csinál ilyenkor, "úgy " biztos nem vizsgálja meg -ha meg akarná, elsõ körben nem hagynam.
Nem kell orvoshoz vinni.
Hát Nekem szintén így volt kivéve azt, hogy az elsõ gyenge volt de sokáig tartott, és utána egész nyáron, nekem azt csinálta, hogy 1 hétig megvolt, 1 hétig nem...! Nem kell aggódni egyenlõre ha így folytatja akkor ajánlanám!
Megint az elsõ vagyok. Én nem írtam, hogy vigye a Kérdezõ nõgyógyászhoz a kislányt!
És szerintetek arra csak nõgyógyász küldheti el?
Elsõ vagyok. Igaza van a 3. válaszolónak! Egy teljes vérkép nem árt.
valóban akár vérszegény is lehet emiatt, de azt háziorvos is ki tudja vizsgálni és kezelni is tudja. Ha egyéb panasza nincs nem hinném, h elsõ lépésben ki kéne tenni egy nõgyógyászati vizsgálatnak. Ha a háziorvos úgy látja, h szükséges úgyis továbbküldi.
Nem hinném, h komoly baja van. Most alakul a hormonrendszere és ez tud ilyet csinálni. Ez ellen egyenlõre sok mindent nem lehet tenni. Akkor menjetek el orvoshoz(háziorvos), amikor rosszul érzi magát, arra kaphat gyógyszert és ha szükség van rá görcsoldó, fájdalomcsillapító injekciót.
Nagyon szívesen, kedves anyuka, a lényeg, hogy mindig beszéld meg a kislányoddal hogy mikor mire számítosn késõbb is és ha alaposan átbeszélitek és az õ igényeit is figyelembe veszed akkor sosem lesz nagy baj, tudod elõbb-utóbb majd középiskoláskorában vagy a suli után kiköt egy nõgyógyásznál és akkor is meg kell hallgatni hogy nõ vagy férfi orvosnál könnyebb számára az elsõ vizsgálaton túlesni, az õ igényeit kell majd szem elõtt tartani. Remélem a kislányod most már jobban lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!