Találatok a következő kifejezésre: 19 éves éve menstruálok, (2 db)

19 éves vagyok, 6 éve menstruálok, de még mindig nem rendszeres. Sőt van mikor egy-egy ciklus hossza meghaladja a 35 napot is! Ez baj?

Legjobb válasz: Szia! Én 23 vagyok és az elmúlt 2 évben állt be pontosra, emellett kb 8 éve szedek fog.gátlót, kisebb megszakításokkal. A nõgyógyászom sosem mondta hogy baj lett volna, hogy ilyen sokára állt be. Különbözõek vagyunk.

Szia! Én 23 vagyok és az elmúlt 2 évben állt be pontosra, emellett kb 8 éve szedek fog.gátlót, kisebb megszakításokkal. A nõgyógyászom sosem mondta hogy baj lett volna, hogy ilyen sokára állt be. Különbözõek vagyunk.
helló!!!!én 25 vagyok és kb 14 évesen jött meg elõször!azóta sem rendszeres, van olyan, hogy félévente egyszer van....a doki azt mondta ebben nincs semmi fura, hát ezek után próbálj okos lenni...
uu az utolsó válaszolónak durva:Sfélévben 1*.akkor pl nem is derül ki csak ha már 6hónapos terhes vagy h azért nem jött meg?!!érdekes sztem az nem normális:S nekem nagyon rendzsertelen volt..volt hogy 2 hétre is megjött nah az nagyon durva volt..!most 18 vok és mivel komoly kapcsolatba kerültem ezért úgy döntöttünk h jobb lenne fogamzásgátlóval védekezni+ azért is jó mert beállította a ciklusomat!nekem nagyon jót tett!sztem ezt kéne tenned
Szia! Bajnak nem baj, csak zavaró lehet. Az elsõ válaszolónak igaza van: különbözõek vagyunk, a hormonrendszerünk is különbözõ! Mindenkinél, akinek nem mesterségesen beállított a ciklusa, elõfordulhatnak pontatlanságok. A 35 nappal semmi gond nincs, 25-35 nap között normális, de ha 3-4 napot késik még ehhez képest is, az sem feltétlenül kóros. Lehet, hogy mostanában sok volt a stressz, felfáztál, stb. Sok minden beleszólhat. Szerintem, ha csak nem élsz együtt pasival, ne kezdj el emiatt fogamzásgátlót szedni, mert az csak elfedi a rendszertelenséget, és ha majd babát szeretnél késõbb, újra szembesülsz a problémával, sõt valószínûleg nehezebben is sikerül majd.
Nekem is eléggé rendszertelen volt... Úgy értve hogy nem napra pontosan jött meg. De a fogamzásgátló helyre állította nekem is a ciklusomat. 2. válaszolónak csak azt üzenném, volt osztálytársam így nem vette észre, hogy terhes, csak a 4-5. hónapban derült ki. :S Nem normális az, hogy félévente 1x jön meg. Szerintem azzal nõgyógyászhoz kéne fordulni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)
a ritkán menzeszes vagyok....sztek, nem voltam orvosnál ezzel?többnél is...azt mondták szedjek antibébit, ez renben is van, de eljött az idõ mikor gyereket szeretnénk a férjemmel, de ilyenkor nem lehet úgye tabit szedni...akkor is elmentem a nõgyógyászhoz, kivizsgált, semmi bajom szerinte ez normális, és próbálkozni kell...na erre varrjatok gombot...
Nem fába vésett idõpont alapján jön meg. Az ilyen eltéréssel nincs semmi baj.
hormonális változás én a helyedben azért elmennék egy kontrollra
Semmi gond ezzel, nem gépek vagyunk.
Nincs ezzel baj, jól van ez így, nyugi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!