Találatok a következő kifejezésre: 19 éves éve (127 db)

Miért 67 év a nyugdíj korhatár, ha 40 év a kötelező munka? Ha 19 évesen kezdtem dolgozni, 40 év után 59-60 éves leszek, akkor nem mehetek nyugdíjba?

Legjobb válasz: Mert nem mindenki kezd 19 évesen dolgozni. Ha tanulsz, egyetemre jársz, neadjisten doktorálsz, akkor 25-28 éves korod körül kezdesz dolgozni.

Mert nem mindenki kezd 19 évesen dolgozni. Ha tanulsz, egyetemre jársz, neadjisten doktorálsz, akkor 25-28 éves korod körül kezdesz dolgozni.
Meg aztán manapság ritka az olyan szerencsés ember, akinek negyven éven keresztül folyamatosan mindig van bejelentett munkája. Egyébként meg nem 40 év a kötelezõ munka, ennél jóval kevesebb, csak ennyi év munka után mehetnek el a nõk akkor is nyugdíjba, ha még nem érték el a nyugdíjkorhatárt. Egyébként mióta 67 a nyugdíjkorhatár? Jelenleg 62, és tudtommal 65-re tervezik emelni.
De ez is érdekes lesz ha 65-re emelik, amikor negyvenévesen már mindenhonnan kinéznek, hogy öreg vagy. És legyünk õszinték, nem egy 60-65 éves ismerõsöm van, akik már elég rozzantak szellemileg-testileg. Most nem gúnyból mondom, de a magyar viszonyok között a 65 éves emberbõl már igazi öregember válik az esetek nagy részébe. Mit akarnak azokkal még dolgoztatni? Jó a tanultabbak lassabban épülnek le, volt 68 éves óraadó magyar tanárom, aki toppon volt, de ez nem a többség.
Én nem bízom az állami ellátásban, inkább saját magam gyûjtök tartalékot, azt akkor használom fel, amikor akarom, nem kell semmiféle korhatárt elérni hozzá.
Az egyetem nem beleszámít a nyugdíjba?

Nyugdíj kérdés. Ha valaki 24 évesen diplomázott (19 évesen kezdte, évvesztes volt), utána 1 évig munkanélküli volt, és 25 évesen kezdett dolgozni, mikor mehet nyugdíjba, hogy ne kapjon kevesebb nyugdíjat? 65 évesen?

Úgy tudom, az egyetemi évek már nem számítanak szolgálati id?nek. Ha 62 évesen megy el nyugdíjba, akkor kevesebb lesz a nyugdíja, mivel a 40 éve nem lesz meg, csak 37?

Legjobb válasz: A jelenlegi törvények szerint ja, meg kell lennie a 40 évnek, szóval 65 évesen. De ne élj álomvilágban. Mire odajutsz, valószínûleg nem lesz nyugdíj már. Lesz egy állami segély az idõseknek az éhenhalás elkerülésére, mai értéken mondjuk 30-50 ezer forint értékben. Ezen túl pedig te gyûjtöd össze az aktív éveid során azt a pénzt, amibõl meg tudsz élni nyugdíjasként. Én például tudom, hogy 55 éves korom környékén szeretném eltenni magam nyugdíjba. Addigra akarok összegyûjteni akkora vagyont, hogy abból meg tudjak élni és persze részben a családomat is finanszírozzam (azért csak részben, mert akkorra a gyerekeim már felnõtt keresõk lesznek és még feleségem is lesz).

A jelenlegi törvények szerint ja, meg kell lennie a 40 évnek, szóval 65 évesen. De ne élj álomvilágban. Mire odajutsz, valószínûleg nem lesz nyugdíj már. Lesz egy állami segély az idõseknek az éhenhalás elkerülésére, mai értéken mondjuk 30-50 ezer forint értékben. Ezen túl pedig te gyûjtöd össze az aktív éveid során azt a pénzt, amibõl meg tudsz élni nyugdíjasként. Én például tudom, hogy 55 éves korom környékén szeretném eltenni magam nyugdíjba. Addigra akarok összegyûjteni akkora vagyont, hogy abból meg tudjak élni és persze részben a családomat is finanszírozzam (azért csak részben, mert akkorra a gyerekeim már felnõtt keresõk lesznek és még feleségem is lesz).
Nem az eddigi formájában. Idén kezd el nyugdíjba vonulni a Ratkó korszak elsõ hulláma, akik 1950-56-ban születtek, az abortusztilalom idején. Nekik már most kevesebb lesz a nyugdíjuk, mint annak, aki 2-3 éve ment nyugdíjba. A mostani nyugdíjasok nyugdíját még megtartják, elsõ sorban mert õk még mindig egy 3 milliós választói réteg, de az újonnan nyugdíjba vonulók már most jól megérzik a különbséget, viszont ez csak évente max. 100-150 ezer új embert jelent a 3 millió mellé, szóval még egy ideig nem lesz gond a szavazókkal. Az eddigi átlag 75-80%-ról most is le fog menni olyan 60-70%-re az összeg, amit az utolsó fizetéshez képest megkapnak az újonnan nyugdíjba vonulók elsõ nyugdíjként.
Most épp nem csak az életkor számít, ha nem az átlag fizetés is. Ugyanis van aki 25 év szolg. idõre kap 300ezer nyugdíjat és van aki a 41 év szolg idõre 42ezret!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igazad van... És az állami sgély szociális alapon jár majd, vagy mindenki megkapja, aki dolgozott x évet?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint kb 20-25 évig lesz még mostani nyugdíj?

Van egy 19 éves lány akibe nagyon szerelmes vagyok. Sajnos foglalt, van pasija, és a lány idõsebb is nálam kb.2 évvel. Mit tegyek? (17f)

Az a legnagyobb problémám hogy nem merek neki szólni, meg hogy nem tudom hogyan kezdjem. Elõször csak barátkozzak vele, ismerjem meg? Vagy ez hülyeség és térjek rá egybõl a lényegre hogy szerelmes vagyok belé? Néhányszor már beszéltünk a neten de csak hétköznapi dolgokról. 17 éves fiú vagyok. Régebbrõl ismertem de csak látásból, nem beszélgettem vele akkor. Utána jó pár évig nem is hallottam róla. 8 évig. Ez nagyon sok, meg sem ismertem mikor elõször megláttam a gimiben, csak néztem, mondom ki ez a jó csaj, de aztán késõbb név alapján felismertem. Van valami esélyem szerintetek? Mint említettem van barátja, aki 22 év körüli.

Legjobb válasz: Hát... szerintem felejtsd el. Fõleg hogy pasija van. én 20 évesen kezdtem úgy érezni, hogy a nálam idõsebb csajok is komolyan érdeklõdnek irántam :D 16 éves koromba is kavartam két 19 éves csajjal, de egyik sem gondolta komolyan, csak úgy elvoltunk. Az ilyen tini csajoknak idõsebb pasi kell :)

Hát... szerintem felejtsd el. Fõleg hogy pasija van. én 20 évesen kezdtem úgy érezni, hogy a nálam idõsebb csajok is komolyan érdeklõdnek irántam :D 16 éves koromba is kavartam két 19 éves csajjal, de egyik sem gondolta komolyan, csak úgy elvoltunk. Az ilyen tini csajoknak idõsebb pasi kell :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen sajnos ez a baj. De elõítéletekkel vannak egybõl a fiatalabbak iránt? Mert ha mondjuk megelõzöm a koromat, és mind mentálisan tudok annyit nyújtani mint az idõsebb fiú?
A kérdező hozzászólása: Pozitív tanácsokat várnék hogy hogyan/mit írjak neki illetve hogyan közöljem vele az érzéseimet. Ilyen hogy felejtsd el úgy sem fog menni és nem is segít. Majd ha végleg visszautasít akkor úgy is elfelejtem.
Mégis mit tudnál nyújtani neki, ha még szólni sem mersz neki?!
A kérdező hozzászólása: Bármit megadnék neki.
A kérdező hozzászólása: Ez nem függ össze azzal, hogy nem merek neki szólni. ha már összejönne, akkor vagány lennék.
Inkább tartsd tiszteletben h van párja, és felejtsd el. Ha mégis bepróbálkozol akkor számíts arra h lekoptat a korod miatt + amiért van barátja, ha nem koptat és netán összejöttök, gondolj már bele abba hogy mi lesz ha veled is ugyanezt fogja tenni?? Jön meg egy csávó aki elcsábítja és ezúttal tõled.
A kérdező hozzászólása: igazad van erre én is gondoltam, csak a környezetemben haverok, + faterom is biztat és mondogatja hogy mi a francra várok, mondjam már meg neki...

19 éves pasi vagyok, sokak szerint jóképű de mégis fél év alatt súlyos depresszióba estem, sok sok csalódás a nőkkel, facebook . Régi gyerekkori énem széttörése, szülőkkel nem beszélgettem sokat apámmal nem, de anyával néha igen?

Er?s hangulatingadozások, csökkent gondolkodási képesség,az élet szar,folytonos heves szívdobogás, öngyilkossági gondolatok,figyelmetlenség,csapott szájzúgok,a szemek red?je, tág üveges pupillák... tiszta öregnek érzem magam néha. Alváshiány,étvágy csökkenés és még a többi tünete.

Legjobb válasz: Fiatal vagy még :) Tûzz ki új célokat magad elé. Tanulj valami újat, keress új hobbit, változtass a külsõdön... tedd az ami úgy érzel, segítene. Nem szabad feladnod, mert lehet ennél rosszabb is. Én 22 éves lány vagyok. Az egész tinikorom szar volt, anyám elnyomott, nem engedett ki otthonról, elverte mellõlem a barátaimat és a pasikat. Végül, 19 évesen kidobott otthonról eltiltva tõlem a testvéreimet. Anyósomékhoz kellett költöznöm akikkel nem voltam túl jóban. Na ott is én voltam a hamupipõke :) Több idegösszeroppanás után végleg megbetegedtem. Autoimmunos tüneteim vannak, rosszul vagyok, depressziós vagyok. Már beszélni sem bírok az emberekkel. Úgy érzem mindenki hátbatámadott, egyedül a párom lóg a nyakamon, de õ úgy megváltozott hogy már csak nyûgnek érzem. Mégis kénytelen vagyok vele élni mert munkát nem kapok, betegeskedem, ülök egész nap itthon és nézek ki a fejembõl. Én edzeni kezdtem, jógázni, befestettem a hajam és igyekszem minden nap kezdeni magammal valamit, nem punnyadok pedig mást sem szeretnék. Pedig elõttem már tényleg bezárult minden kapu... Szedd össze magad, nem szabad elhagynod magad ilyen kis apróságok miatt. Egy filmbeli idézet szokott segíteni rajtam, de nem tudom sajnos hirtelen honnan van. Remélem téged is megihlet: "A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek ha hagyod, és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. de nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni! Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább! csak így lehet gyõzni!" Ha van kedved dumálni, írj nyugodtan :)

Fiatal vagy még :) Tûzz ki új célokat magad elé. Tanulj valami újat, keress új hobbit, változtass a külsõdön... tedd az ami úgy érzel, segítene. Nem szabad feladnod, mert lehet ennél rosszabb is. Én 22 éves lány vagyok. Az egész tinikorom szar volt, anyám elnyomott, nem engedett ki otthonról, elverte mellõlem a barátaimat és a pasikat. Végül, 19 évesen kidobott otthonról eltiltva tõlem a testvéreimet. Anyósomékhoz kellett költöznöm akikkel nem voltam túl jóban. Na ott is én voltam a hamupipõke :) Több idegösszeroppanás után végleg megbetegedtem. Autoimmunos tüneteim vannak, rosszul vagyok, depressziós vagyok. Már beszélni sem bírok az emberekkel. Úgy érzem mindenki hátbatámadott, egyedül a párom lóg a nyakamon, de õ úgy megváltozott hogy már csak nyûgnek érzem. Mégis kénytelen vagyok vele élni mert munkát nem kapok, betegeskedem, ülök egész nap itthon és nézek ki a fejembõl. Én edzeni kezdtem, jógázni, befestettem a hajam és igyekszem minden nap kezdeni magammal valamit, nem punnyadok pedig mást sem szeretnék. Pedig elõttem már tényleg bezárult minden kapu... Szedd össze magad, nem szabad elhagynod magad ilyen kis apróságok miatt. Egy filmbeli idézet szokott segíteni rajtam, de nem tudom sajnos hirtelen honnan van. Remélem téged is megihlet: "A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek ha hagyod, és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. de nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni! Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább! csak így lehet gyõzni!" Ha van kedved dumálni, írj nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Ha már a barátok is eldobtak magamtól, legyek öngyilkos vagy mi? Sok fiú haverom van, de lányokkal jobban elbeszélgetek mert sokkal megértõbbek, átérzik a szívükkel, és énis jó ember voltam. Mért van az hogy akiben nagy a szeretet, pont ellentetjére fordul? Ha nem is velük akkor veletek, hadd beszélgessek. Remélem lesz itt olyan aki megértõ lány/férfi.
Mármint az én helyzetem nem olyan súlyos, mint a tiéd. :) 22/N
Átérzem a fájdalmadat, bár nem olyan súlyos, mint az én helyzetem. Én 1 éve falat építettem magam köré védõmechanizmusként. Nekem is voltak csalódásaim, bíztam olyan emberekben, akikben nem kellett volna, suliban cikiztek, mert különc voltam. De sose adtam fel. Neked sem szabad, soha! Néha a barátok jobb pszichológusok, de ha másképp nem megy írhatsz nekem is.
Kedves Fiatalok! Elszomoritó számomra ez a sok fiatal depresszsiós ember. Én egy 65 éves nagyi vagyok. Nekem is van szorongásos depresszióm, amit pszihológus kezel, ugy mondanám a körzeti orvos küldött beutalóval a Mentálhigiéniára, és ott megállapitották hogy szorongásos depresszióm van. Beállitottak gyógyszeres kezelésre, mellyel nagyon jól érzem magam, ismét normális ember lettem, mehetek emberek közé, társaságba, szórakozni. Menjetek feltétlenül kezeltetni, mert a depresszió egy nagyon sulyos "sunyi" betegség, lassan, de karmaiba tart és még öngyilkosságba is kerget. Ki lehet belõlle gyógyulni, feltétlenül tartsatok egymással kapcsolatot, esetleg személyeysen találkozzatok, beszélgessetek, kiránduljatok, jó nagyokat kell nevetni, pozitivan gondolkodni, az szépre gondolni, és a szomoru napokban is észrevenni a szépet, mindig csak a szépet, és ilyen fiatalon csak arra gondolni hogy biztos lessz jobb, sokkal jobb. Csak egyedül ne legyetek, magatokban, mert az nagyon rossz. Ha más nem egy kedves kiskutya, akibõl árad a szeretet, örül ha közeledben lehet, és megsimogatod, és gondoskodsz róla. Nekem is van egy csodálatos kiskutyásm, aki tökéletes stressz oldó. Fel a fejjel, az élet szép, de a kerités nincs mindig kolbászból.
Szia:) az az igazsag hogy En meg csak 16 eves (lany) vagyok viszont a pszihologia iranyaba szeretnek tovabbmenni (tudom H ez meg valtozhat meg minden de engem elegge erdekel)...valojaban sokat lelkizek..neha tobbet is mint kellene....de altalaban ratapintok a lenyegre...olvasgatok itt is hatha tudoo Segiteni...es oszinten szolva nem is tudom elore Is elnezest kerek ...de mekkora mocsok barataid lehettek h pont ebben a nehez idoszakodban Nem alltak melled...szerintem is kezdj Mindent tiszta lappal..ismerkedj uj emberekkel, valtoztass A kulsodon (sok Embernek Segit) es nezz meg par tajulsagos filmet, amitol megvaltozik Az eletszemleleted es meglatod h az elet rovid es Ne pocsekold El egyetlen napodat sem depis gondolatokkal..:) tenyleg igyekezz inkabb h mindent amire mindig is vagytal kiprobalj (persze Nem drogokra meg ilyenekre gondolok).A filmek foleg Abban segitenek h meglassad h nem erdemes vegetvetned az eletednek...mert sok ember mar csak utolso Napjaiban gondol bele H megv mennyi mindent Szeretett volna csinalni..muszaj meg most eszrevenned hogy Elotted az elet Es Ezt tekintheted Egy Probatetelnek...ha meg fiatal korodban kuzdesz Es minden Eled allo feladatot A kepessegeidnek megfeleloen probalss megoldani, akkor kesobb meg nagyon buszke lehetsz magadra h mennyi mindent elertel....es kitudja..ha lehet h van lelekvandorlas, most ne nezz hulyenek akkor kovetkezo Eletedben nagyon boldog lehetsz, hiszen most batran kuzdottel. A szerelmi ugyek miatt a legfoloslegesebb tonkretenni Az eletedet...ha nem talaltad meg Meg az igazit na bumm...majd jon a kovetkezo Akivel Lehet H az egesz eletedet letudod Elni es meg orulni is fogsz hogy Nem jott Ossze a Dolog Az elozo Csajjal...mert kulonben nem botlottal volna bele A nagy õ-be.:) lepj tul A rossz dolgokon lasd mindenben a jot, keress olyan baratokat kik meg is erdemelnek teged, orulj minden aprosagnak es hidd el boldog eleted lesz:) ) sok Sikert!!:D
Ugytunik sokat olvastal a problemadrol, mert a szakszavakat is kivulrol ismered... szerintem vigyazz, ne ess bele a hipohondriaba is mindezek melle... Amugy nincs ebben az eletben semmi olyan biztos dolog amivel biztatni tudnalak. Igy latom, megsem vagyok depis, mert eros vagyok. Szal szerintem ezen foleg a ido segit majd, es persze neked is tenned kell erte. Talalj valamit ami lekot, a muveszetek szerintem nagyon jok erre is. A gyermekkori traumakbol is ki lehet jonni, nekem is sierult, amin sokan csodalkoznak is. Ne kivulrol jovo dologgal robald megoldani, hanem magadban keresd a megoldast.
kérdezõ, írj rám beszélhessünk, ha van kedved.
A kérdező hozzászólása: Nos mit is mondhatnék? Egyedül nem vagyok mert eléldegélek :) ami kb annyiból áll ki hogy ha lefekszem éjfélkor 11 kor kelek fáradtan , . volt hogy ki se keltem az ágyból stb... :S tudod ez a tipikus 'tökmindegy minden' érzet... Úgy éreztem eldob mindenki, kiforgatja a szavamat, rossz dolgokat beszélnek a hátam mögött, mintha összeesküdtek volna ellenem.. fõleg ha társaságban sugdolóztak.. és kérlek szépen tovább fokozta a negatívokat, hogy elmondtam néhány barátomnak képzeld el akikkel felnõttem nem értette meg a fele ... elküldtem azonnal az anyjukhoz! Velem ne beszéljen így, felszínesen errõl... nem tudott volna megértõ lenni, meg kifogásokat keres hogy nem akar eljönni velem pszichiáterhez? Aha, nem sajnáltatom magam de mivan ha tényleg bekattanok, tegnap is azon gondolkoztam inkább meghalnék mostmár, és lassan a félelem küszüböt is átlépem hogy nem haboznék meghúzni a fegyvert... De inkább aludtam .. és itt vagyok még mindig , de egy állandó érzelmi ürességben borzalmas élni... mi értelme? ::SS
A kérdező hozzászólása: 22 éves lány, nost ezt megtudom érteni és, sajnos át is tudom érezni mirõl beszélsz :S rendben majd irok üzit
Miért van az, hogy ennyi depis ember van? Bár mondhatnám, hogy üdv a klubban, mert én depis vagyok. Csak én már 25 éves leszek. Most olvastam át konkrétan amit kiírtál, hogy milyen tünetei vannak, hát ember mit ne mondjak, ugyanazokon megyek keresztül mint te. Bár konkrétan nem vezettél rá a dolgokra, de gondolom, hogy az egyedüllét, hogy nincs senkid, gondolom, neked is az a bajod, vagy is feltételezem. Egyébként, ha van kedved, velem is dumálhatsz. Lehet hogy én is elég sokszor gondolok arra, hogy "meg kellene halni", de megnyugodhatsz, SOSEM vágnék olyant a fejedhez, hogy öld meg magad, vagy ilyesmi. Mert sajnos van sok olyan nyomorék ember aki nem érti meg azt hogy min megyünk keresztül és egybõl bevágnak egy ilyent. Na depis embernek meg elég lehet egyetlen ilyen beszólás, hogy elhitesse magával véglesen, hogy nincs értelme élnie tovább és eldobja az életét. Ha van kedved, meséld el hogy mi a problémád konkrétan. Egyet tudok tanácsolni, ezt kellene nekem is tennem, bár azt hiszem, én nem fogom ://, hogy MENJ EL PSZICHOLÓGUSHOZ, mielõtt túl késõ nem lesz. Én sajnos már 3 éve szenvedek depresszió miatt, konkrétan inkább amiatt, hogy nem kellek senkinek, nem tudok ismerkedni, nagyon kevés az önbizalmam és tojik rám miden csaj :(.. Na mindegy.. Ha gondolod rám írsz.. Amit az elõbb írtam meg ajánlom neked. Menj el, mert lehet még neked tudna segíteni.
játszd újra Sam. na igen: a haverokismerõsökjóbarátok. :/ múljon el benned a harag az csak téged mérgez. én nagyon hasonló szituba kerültem. Ezt most elmondom neked õszintén. Az exem akit szerettem, és a maga módján talán õ is szeretett, nem tudta megadni nekem a biztonságot érzelmileg.mikor is az õ barátbarátja, értette a lelkem! Borzasztó volt az eszmélés. én még mindig az exemet szeretem, de azt is látnom kellett hogy õ engem annyira nem ..-sokkal több figyelemét törõdést kaptam a másik sráctól. És csak ilyen gesztusokra gondolj!! semmi többre. Merthogy én szakítottam és kiléptem onnan. nem tudtam volna ilyen helyzetbe hozni egyikünket se, pedig piszok magányos, megalázott, és elhagyatott voltam. Nagyon gyakran megeshet ilyen, de ha egy kapcsolat tényleg jó ott nem. az etika meg jobb esetben mûködik. A depire: ha végképp csõdöt mondasz fél v egy xanax estére, valami szénhidráttal. Rendszeres életmód- értsd napi rutin amit betartasz- és amit te választasz meg. vitaminok. még van más is de azt inkább privátban ha érdekel.
Így átgondolva a film talán valamelyik Rocky lesz :D
A kérdező hozzászólása: Tavaly viszont egy elég durva szakításom is volt.. amikor rámozdult rögtön az akkori barátnõmre egy úgymond ' jó barátnak' hitt ember de rögtön amienst vége lett.... azt mondta nem érdekli.. mondom jólvan, neked hogy esne ha felpróbálnám a te volt szerelmed?? Megtudnám verni, ölni
Keress egy jó pszichiátert
.

Szerintetek az gáz ha 19 évesen (közel a 20-hoz) csak 1 fiúval voltam szexuálisan és kapcsolatban? (3 és fél évig)

Legjobb válasz: 19 évesen tapasztalatlan.... Ha, ha.... Minek kellene lenned? Én akkor még szûz voltam. És? Majd lesz tapasztalatod. Csak rajtad múlik.

19 évesen tapasztalatlan.... Ha, ha.... Minek kellene lenned? Én akkor még szûz voltam. És? Majd lesz tapasztalatod. Csak rajtad múlik.
Dehogy gáz. Becsülendõ :)
Gáznak nem gáz. Viszont ha ki akarod élni magad és kipróbálni más pasikkal is stb. akkor ha most lettél szingli itt rá a lehetõség. De ha nincs rá igényed akkor irány a következõ komoly kapcsolat :) 23/F
Nem gáz. Sõt, értékelendõ.
A kérdező hozzászólása: Azért érzem gáznak mert tapasztalatlan érzem magam
Hát ha te gázos vagy akkor én is. 18 évesen vesztettem el és 2 évig voltam a sráccal majd összejöttem egy másikkal és vele vagyok már lassan 4 éve. Soha nem volt rá indíttatásom h "kiéljem" magam.
*to
I don't want live on this planet anymore.
Miért lenne gáz??? Miéééért??
Nem attól lesz valaki tapasztalt h hány pasival csinálta. Egy pasival is sokmindent ki lehet próbálni, meg lehet tapasztalni.

Nincsenek olyan barátaim akikkel eltudnék menni netalán bulizni meg csavarogni 19 évesen. És az egész 19 évem így telt el. Peddig én nyilt vagyok mindenkivel. Miért van ez? És mit csináljak ellene, hogy megváltozzon az egész? !

Legjobb válasz: velem is ez volt amikor vége lett középsulinak minden barátom osztálytársam eltávolodott egymástól szép lassan elmentek külföldre v az ország másik felére egyetemre... aztán elkezdtem dolgozgatni meg mindenféle tanfolyamokra járni ahol rengeteg új emberrel ismerkedtem meg lettek új barátaim, sok sok haver. Ez pár éve volt azóta régi osztálytársaimmal is újra jóba lettem de muszáj megjegyeznem hogy ezért nekem is sokat kellett tennem hogy fel frissítsem ezeket a kapcsolatokat magyarul ne várd meg h történjen valami hanem te is tegyél érte. Mivel nem ismerlek nem tudom mik a lehetõségeid de próbálj ki új dolgokat járj el új helyekre aztán majd alakul. 23/f

velem is ez volt amikor vége lett középsulinak minden barátom osztálytársam eltávolodott egymástól szép lassan elmentek külföldre v az ország másik felére egyetemre... aztán elkezdtem dolgozgatni meg mindenféle tanfolyamokra járni ahol rengeteg új emberrel ismerkedtem meg lettek új barátaim, sok sok haver. Ez pár éve volt azóta régi osztálytársaimmal is újra jóba lettem de muszáj megjegyeznem hogy ezért nekem is sokat kellett tennem hogy fel frissítsem ezeket a kapcsolatokat magyarul ne várd meg h történjen valami hanem te is tegyél érte. Mivel nem ismerlek nem tudom mik a lehetõségeid de próbálj ki új dolgokat járj el új helyekre aztán majd alakul. 23/f
Hát néha én is így érzem és rájöttem h magamba kéne keresni a hibát mert mindig az van h egy évig tök jól elvagyok velük utána meg mintha kerülnének és rájöttem arra h igazábol én unom meg õket és már nem úgy viselkedem velük ahogy kéne... Nem lehet h ez a gond veled is ? Próbáld meg azt h felhívod mondjuk egy régi pl általános sulis barátodat hogy van e kedve átjönni nem hiszem h nemet mondana és aztán majd alakulgatnak a dolgok. am teljesen együtt érzek veled nekem is mostanában ilyeneken jár az agyam :) 16F
Velem is megtörtént 2x is hogy összebarátkoztam valakivel, aztán pár hónap múlva megszakadt a kapcsolat, nem akartak velem beszélni sem nem tudom miért. Az egyik az osztálytársam és õ lett a legnépszerûbb mostanra :( Az elõzõ 15/L vagyok
Velem ugyan ez a helyzet. Pontosan, ahogy leírtad. Amúgy hol laksz? én Pest mellett, 20/L.
A kérdező hozzászólása: Nagyatád-on lakom Somogy megye!:(

19 évesen félhetek a mellráktól? Már elég rég óta kb. más fél éve csomó van a mellemben, ami picit érzékeny pl. zuhanyzásnál.

N?gyógyászhoz járok, viszont a ráksz?résnél a melleket ? nem nézi... Régen oldalt a mellemnél csak akkor éreztem ezt, miel?tt megjött volna. De a fogamzásgátló szedése óta állandóan érezni lehet. Csak hormon lehet?

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy a rák sajna nem életkorfüggõ- ugye sok gyerek is van, aki rákos, fiatalabbak, mint 19 é. Amúgy a csomót a mellben mindig meg kell nézetni. Én is találtam egyet már, fibroma.. de legalább nem rák! Azt ajánlom, hogy nézesd meg mindenképpen egy dokival, kérj beutalót a körzetisedtõl- vagy egyszerûen a saját nõgyógyászodnak mondd, hogy ez van. És ha lehet megkérnélek rá, hogy legközelebb ne várj 1.5 évet ilyen problémák tisztázásaval, de persze csak akkor, ha jót akarsz magadnak!

Az a helyzet, hogy a rák sajna nem életkorfüggõ- ugye sok gyerek is van, aki rákos, fiatalabbak, mint 19 é. Amúgy a csomót a mellben mindig meg kell nézetni. Én is találtam egyet már, fibroma.. de legalább nem rák! Azt ajánlom, hogy nézesd meg mindenképpen egy dokival, kérj beutalót a körzetisedtõl- vagy egyszerûen a saját nõgyógyászodnak mondd, hogy ez van. És ha lehet megkérnélek rá, hogy legközelebb ne várj 1.5 évet ilyen problémák tisztázásaval, de persze csak akkor, ha jót akarsz magadnak!
szerintem nézesd meg, legalább megnyugodsz. egyébként szerintem nem valószínû, de ha nekem lenne hasonló, én tuti megnézetném. 19/L
Mondd meg az orvosnak, hogy nézze meg. Egyáltalán mi az, hogy nem vizsgálja meg a melleid?!
A kérdező hozzászólása: Unokatesóm is hozzá jár, õ már 30 éves, de azt mondta õ nem vizsgál melleket csak 40 év felett. :O Egyszerûen már nem tudom hova menjek, mindig olyan idióta dokikat fogok ki. Ráadásul általában olyan lekezelõek, szótlanok, hogy tiszta kellemetlen az egész.

Láttám Schwarzeneggert 19 évesen amikor már 4 éve keményen edzett, hát eléggé izmos volt, nálatok hogyan van ez, van közületek olyan aki ennyi idő edzés alatt ilyen eredményt elért volna?

a google ba egyébként simán meg lehet találni ezeket a képeket!

Legjobb válasz: nem hiszem hogy az oldalon van olyan ember aki 4év alatt olyan lett mint Arnold 19 évesen volt... Arnold a világ egyik legjobb testépítõje, szuper genetikája van, csak sajnos már nem olyan mint régen, túl van már a 60-on. 14 hónap múlva lejár a kormányzási ideje és állítólag újra szinészkedni fog!

nem hiszem hogy az oldalon van olyan ember aki 4év alatt olyan lett mint Arnold 19 évesen volt... Arnold a világ egyik legjobb testépítõje, szuper genetikája van, csak sajnos már nem olyan mint régen, túl van már a 60-on. 14 hónap múlva lejár a kormányzási ideje és állítólag újra szinészkedni fog!
A kérdező hozzászólása: Arnold Forever
19évesen 4éve edz? nekem van képem amikor 15.életévében versenyen pózol . arrol nem beszélve h elötte minden nap úszott ökölvívást is cinálta és akkora sportoló volt h nagy:D aki igy nõl fel csak az érhet el ekkora eredmény . õ nem 4év alatt lett akkora mint amit a képen látttál hanme közel 19év alatt. arni forever:)

19 éves vagyok, és szeretnék babát több mint egy éve. Miért nem jön össze?

medd? vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.

Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.
Ne akarj 19 évesen babát. Hidd el, annyira ráérsz még erre! Éld az életet, élvezd minden percét annak, hogy szabad vagy, nincsenek olyan kötöttségeid, amik miatt nem lenne idõd magadra. Foglalkozz magaddal, tanulj, flörtölj, szórakozz. Ez való a 19 éveseknek, nem a gyerek. Most lehet, hogy babát szeretnél, de tuti biztos, hogy pár év múlva (lehet 5 év, lehet 10 év) megbánod, hogy nem élted ki magad. Akkor meg már késõ lesz!!!
Elõzõ válaszoló vagyok! Hozzátenném, én 22 hetes kismama vagyok és 25 éves! Most jutottam el arra az elhatározásra, hogy igen, babát szeretnék. Meg van a megfelelõ háttér, úgy érzem kiéltem magam, tanultam, megvolt a tini korom. Te csak most vagy benne igazán, nehogy elszúrd!!!!!!
Én nem akarlak a tervedrõl lebeszélni, persze nekem is lenne ehhez a témához hozzáfûznivalóm... Szerintem keress fel egy nõgyógyászt, ha veled van a baj, arra õ fényt deríthet. Aztán a párodnak is el kell mennie dokihoz. Ha mindketten rendben vagytok, akkor lehet, hogy csak rossz idõben próbálkoztok, ezért nem fogan meg a baba. Szedhetsz terhes vitaminokat is... de majd a doki részletesen elmondja.
Azt gondolom, gyerek ne neveljen gyereket. Tapasztalat: anyám 17 évesen esett velem teherbe, 18 évesen szült meg engem úgy, hogy lélekben még õ is gyerek volt. Csak hát akkoriban a faluban az a szóbeszéd járta, hogy aki az elsõ gyerekét elveteti, annak soha többé nem lehet. Így születtem meg én. :P Anyám pont emiatt soha nem tudott karriert építeni, manapság ez pedig fõleg nehéz, miután kisgyerekes anyukákat senki nem vesz fel dolgozni! Azóta is a szememre veti néha hogy ha anno nem találkozik apámmal, teljesen máshogy alakult volna az élete. Mindig maradni fog benne egy tüske emiatt, hogy nem bontakoztathatta ki a tehetségét, nem élhette ki magát. Ráadásul õt az anyukája egész életében kisgyerekként kezelte, ezért is mondhatja azt, hogy neki sosem volt rendes fiatalkora, és csak anyukája halála után, 26 évesen lett igazán felnõtt. Én most 22 éves vagyok, és józan belátással tudom mondani, hogy nem tartom magam érettnek az anyaságra sem gondolkodásban, sem más téren, nincs meg az a tapasztalatom a világról, ami elengedhetetlen a gyerekneveléshez, azaz hogy ne csak biológiaileg legyek a gyerekem anyja, hanem érzelmi, erkölcsi és anyagi támaszt is tudjak neki nyújtani. A mai világban azt hiszen, 25 éves kor alatt nem is lenne szeabad szülni engedni a nõket. Lehet, kicsit sarkalatos a véleményem, de szerintem ráérsz még a gyerek-témán agyalni...
Elképzelhetõ, hogy pszichikai tényezõk gátolják a teherbeesést. Lehetséges, hogy tudat alatt te is tisztában vagy azzal, hogy még igazából túl fiatal vagy az anyasághoz, és emiatt nem jön össze.

25-30 év körüli férfiak, nálatok van esélye egy 19 éves lánynak?

Félreértés ne essék, nem keresek párt, de az a helyzet, hogy sokszor voltam már olyan helyzetben, hogy a fent említett évükben járó pasik tetszettek meg, nem a saját korosztályombeliek. Arra lennék kíváncsi, hogy sok körkülönbség e ez és hogy egyáltalán gondolkodnátok komoly kapcsolaton egy ennyi éves csajjal. Kort is létszi!

Legjobb válasz: Nos, én lány vagyok, de az a véleményem, hogy az ilyen korosztályú pasiknak bejönnek az ilyen fiatal lányok. Nekem mondhatni két ennél sokkal idõsebb férfi udvarol , udvarolt, 38 és 41 évesek....én vagyok 20, egyikõjük mér három éve kitartó...és õt egyáltalán nem zavarná a korkülömbség, a környezet véleménye, semmi...Mindkettõjük nagyon is komolyan gondolta a dolgot...Nekem is az idõsebb korosztály a favorit, a jelenlegi párom is 31 éves...én most vagyok 20.

Nos, én lány vagyok, de az a véleményem, hogy az ilyen korosztályú pasiknak bejönnek az ilyen fiatal lányok. Nekem mondhatni két ennél sokkal idõsebb férfi udvarol , udvarolt, 38 és 41 évesek....én vagyok 20, egyikõjük mér három éve kitartó...és õt egyáltalán nem zavarná a korkülömbség, a környezet véleménye, semmi...Mindkettõjük nagyon is komolyan gondolta a dolgot...Nekem is az idõsebb korosztály a favorit, a jelenlegi párom is 31 éves...én most vagyok 20.
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ :)
Mivel egy 30-as, 40-es pasit megfiatalít egy 20 év körüli lány és ezáltal új lendületet kap az ember, a legtöbb pasi jó néven veszi egy ilyen fiatal lány közeledését:) Norbi 36
Nekem is tetszene a dolog 35F
biztos hogy nincs, 31
Ha mindkét fél "kap" a kapcsolatból és nem csak "ad" akkor nem számítanak az évek.
Az ilyen idõs pasik csak ilyen korú lányokat akarnak!
Ezt nagyon nehéz általánosságban mondani, de nincs. Már randiztam 18 éves lánnyal, és õ még picit gyerek, más az élete. Nekem nagyon fura lenne. Persze ez nem általános szabály, de nekem legyen min 22. 26/F
25ként határeset. 30ként kizárt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!