Találatok a következő kifejezésre: 19 éves és szeretnék (61 db)

19 éves koromba szeretnék kimenni édesapámhoz nagy Britanniába dolgozni, és nevelőapám és édesanyám azt mondják, hogy nem engednek majd ki. Lehetséges?

Ha 19 éves leszek, akkor van valami törvény arról, hogy itthon tudnak tartani? Különben édesapámmal most se engednek találkozni. 14 éves fiú vagyok, és én ezt már kiszámítottam hogy mikor akarok kimenni, mikor végzek a sulival stb.

Legjobb válasz: Nyugodtan kimehetsz, nincs semmi beleszólásuk 18 éves korodtól.

Nyugodtan kimehetsz, nincs semmi beleszólásuk 18 éves korodtól.
Már a 18. születésnapod utáni napon mehetsz, ha akarsz anélkül, hogy bárki beleszólhatna. :) (Ha pedig most szeretnél vele találkozni, és nem engedik, apukád ez ellen is felléphet, mert olyan nincs, hogy elzárnak a szülõdtõl!! Nem feltétlenül kell még éveket várnod, ha nem akarsz.)
1. Elöször is Nagy-Brittania - tanuld meg, hogy hogy irjßak. 2. Kérdés, hogy édesapád tartja-e veled a kapcsolatot, és egyáltalán akarja-e, hogy kimenj hozzá? 3. Megkérdezdet, hogy édesanyádék miért nem akarják ezt? Nyilván van valami indokuk - és azt nem árt elöször átgondolni. 4. VISZONT ha a 18 évet betöltötted, akkor JOGILAG nagykorú vagy, és nem tilthatnak meg neked semmit. 5. Attól, hogy nagykorú vagy, még nem feltétlen tudsz kimenni édesapádhoz, mert ahhoz elég sok pénz is kell, és ezt nem kötelesek sem édesanyádék, sem édesapád fizetni - tehát CSAK akkor tudsz utazni, ha elötte összeszedtél elég sok pénzt: oda-visszaút, az ottani tartózkodásra a megélhetés a minimum.
Menj csak, ha elmúlsz 18 éves. Sok sikert Nektek!
18. születésnapodon nagykorú leszel, utána oda mész és azt csinálsz, ami neked tetszik.
Jól írja az elsõ. 18 évesen azt csinálsz amit akarsz. Bár nem árt elõtte jól végig gondolni, és apáddal is megbeszélni. Ugyanis Angliában nem sokra mész ha nem tudsz angolul kommunikálni, és nincs valami jó szakmád, vagy legalább valami gyakorlatod. Angliában meg szakmát tanulni bár lehet, de nem ingyenes. Elég drága összeget kell fizetni (tudom, mert nyakig benne vagyunk a témában) Az is lehet, hogy bár te eldöntötted, de apád nem így gondolja. Volt már rá példa, hogy a szülõ mégsem örült a rég nem látott gyerekének, aki csak kolonc lett volna a nyakán..
18 éves korod után oda mész, ahová akarsz, feltéve, hogy ki tudod fizetni, meg hogy egyáltalán kellesz-e ott.
18 éves korod után oda mész, ahová akarsz és ha javasolhatom menj is apukádhoz, ha ott biztosított lesz a jövõd! Anyukádék nem szabhatják meg akkor már.
A kérdező hozzászólása: 5/8-as: Édesapámmal napi szinten beszélek telefonon vagy skypeon, és nagyon akarja, hogy kimenjek hozzá, neki is ez a terve, hogy együtt dolgozunk a jövõbe, ugyanis õ egy nagyon jó autószerelõ, saját vállalkozásába én is beszállnék, ugyanis én is autószerelõi pályára készülök. A kimenést meg elintézné, repülõjegyet küldene nekem, angolt meg tanulom szorgalmasan :)
1. Elöször is Nagy-Brittania - tanuld meg, hogy hogy irjßak. Elnézést - helyesen: 1. Elöször is Nagy-Britannia - tanuld meg, hogy hogy írják.
A kérdező hozzászólása: köszönjük :)
na, ez tök jó, h vannak komoly terveid, tanulsz egy jó szakmát! :D 18 után oda mész, ahova jól esik, max anyád kitalálja mérgében, h ha apádnál akarsz élni, akkor vissza se menj hozzájuk. még ha össze is vesztek emiatt, pár év múlva megenyhül, mert hiányozni fogsz neki. inkább gyõzd meg arról, h milyen jó lesz neked ott kint, biztos munka, megélhetés, jobb környezet, nyelvtanulás.
Anyukádék mivel indokolják, hogy "nem engednek"? Mert esetleg lehet valami a háttérben, amiröl te nem tudsz. De ha csak féltékenység, akkor készülj a nyelvvel is meg a szakmával is, és ha nagykorú lettél, akkor mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Szerintem félnek, hogy lezuhan a repülõ, vagy ilyesmi, például télen se biciklizhetek, mert csúszik az út, és akkor 'becsúszok az autó alá', meg hasonló, emiatt alig engednek el valahova.
Jogilag mindenképpen mehetsz. A most még hátralévõ 4 év alatt nagyon sokat fogsz még fejlõdni. Ezerszer átgondolhatod a dolgot. Addig meg tanulj szorgalmasan.

18 éves lány vagyok és 3 éve van párkapcsolatom. A párom 19 éves. és mikor összejöttünk rá ő pár nappal már mondta hogy kicsim vagy akármit. én 3 év alatt nem mondtam neki semmit. Egyszerűen nem jön ki pedig nagyon szeretem a páromat. Mit csináljak?

smsben és msnen mindig írom neki hogy picim vagy szivem vagy kicsim, de szavakban nem jön ki. egyszer?en nemértem miért kb mindennap bennem van h szeretném neki mondani de olyankor elpirulok és elkezd verni a víz.. nemértem miért van.. a párom azt mondta ?t nem zavarja, mert ilyen vagyok elfogad így. de ? kb minden második mondatában becéz valahogy 3 éve folyamatosan. és soha nem szolít a rendes nevemen. Renáta.. de még annyit se mondd soha hogy Reni.. mindig csak vmi aranyos becézés.. mit kéne csinálnom hogy elmúljon ez a rossz érzés és végre olyan könnyen vegyem, mint akárki más és úgy szólítsam ahogy épp szeretném.. ? mert mikor hülyeségeket beszélek akkori csak annyit mondd hogy kicsim vagy akármi semmi többet szal rám szól.. és fordított esetben én inkább elkezdek belemerülni a témába ahelyett hogy énis csak ennyit mondanék mer akkor egyb?l tudná hogy hülyeséget beszél :S

Legjobb válasz: én sem becéztem soha a férjemet,pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra,sztem ne problémázz ezen,vagyunk ezzel igy páran,a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)

én sem becéztem soha a férjemet, pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra, sztem ne problémázz ezen, vagyunk ezzel igy páran, a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)
én is ccsak annyit tudok mondani h Nyuszó, vagy Nyuszkó ! :S nem tudom miért, egyszerüen nem tudom kimondani h Szivem, vagy valami! :) )
A kérdező hozzászólása: köszi :) így máris jobb kicsivel :) azért éreztem furin magam mer semelyik ismerõsõmnek nincs ilyen baja :S és egyszerûen azt hittem nekem van valami bajom :S de ezekszerint nem csak én vagyok így vele :) :S
én csak szivizek..de az ugy jön hogy akárkinek mondom. a páromra soha egyetlen becécést sem mondtam.maximum a nevét cifráztam. bence pl: bencusskám. de semmi nyuszi kicsim picim életem:)
mikor mondta hogy szeretlek, alig bírtam kifacsarni a fogaimm közül egy halovány "énis"-et, attól függetlenül, hogy fülig szerelmes voltam belé. Becézés? Jézus sohasem ment! A nevén se szólítani. Max. Édes. Az is csak msn-en. Mi ilyenek vagyunk, elég zárkózottak ebben a témában, szerintem nincs mit tenni. Egy 14 éves lány
Mindenki más....én 1 év utàn mondtam elõször páromnak hogy:"bírlak":) 4 éve eggyütt vagyunk és van egy kislányunk is....nekem sem megy ez az érzelgõsdi!!!ha barátodat nem zavarja akkor ezen ne problémázz!
A humor a megoldás. Elõször találj ki valami szokatlant. Pl: Édesdrágabocimackóm, az ilyenek vagy ehez hasonlók eveszik a dolog élét és ezáltal átmenetet képeznek a kétfajta hozzá-állás között. Ha ez megvan képes leszel kimondani, hogy szivem. Gyakorlati elõnyökkel is jár, egy szexi becézéssel eléggé fel lehet izgatni egy fiut vagy rá tudod venni dolgokra. 16/f

Párom most lesz 19 éves, és valami finomsággal (is) szeretnék kedveskedni Neki. Tudtok esetleg valami finom kis torta, süti receptet? (Nem gondolok sok sütire/nagy tortára, mert csak kettecskén ünneplünk )

Legjobb válasz: http://www.nosalty.hu/turo_rudi_torta_recept_3001 http://www.nosalty.hu/vakondturas_torta_recept_1082 http://www.nosalty.hu/kapuciner_bomba_recept_1161 http://www.nosalty.hu/pottyos_torta_recept_13688 Nekem ezek tetszenek,de ez egy nagyon jó oldal,itt körülnézhetsz:) 13/L

ha valami egyszerû de nagyszerût szeretnél akkor eper gyümölcs torta veszel torta tésztát(alapot) pudingot öntessz az üegébe rá az epreket, jó sokat aztán zselatin meg tejszinhaba tetjére, azzal még játszadozhattok is uténa:P könnyû kis desszert, de szerintem fini és nyári kis torta
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget! :)


Van 1 fiú, aki 19 éves, és a volt barátom, szeretem, de ezt nem lehet mit tegyek?

Most jöt ki börtönb?l, 1 évet volt bent, kisebb ügyekért, el kéne felejtenem,de már 5 éve szeretem,és most néha szoktunk msnen,meg iwiwen levelezni, és ritkán,de összefutunk, mit tegyek, h elfejetsem???

Legjobb válasz: xD ♣

xD ♣
Jó kis barátod van. Most jött ki a börtönbõl...
kerüld ki
jelensd fel zaklatásért!!
Miert volt bortonben??Mert ha nem volt bunos attol meg lehet jo ember es semmi baj sincs azzal, hogy szereted. Te kell ismerjed ot, hogy tudd milyen stb...O szeret teged?? Ha megbizol benne, akkor nyugodtan mondd el neki az erzeseidet, viszont elobb gyozodj meg, hogy foge bantani...sok sikert!!
namármost szereted vagy el akarod felejteni?
kedvenc CD-t, vagy készíts neki tortát saját kezûleg, ha szeret olvasni egy jó könyvet
egy màrkàsabb meleg pulcsi, vagy egy kellemes parfüm, vagy ha jàr edzeni , akkor egy bérlettel lepd meg, esetleg törölközö a nevével himezve.

Elég sovány vagyok és már 19 éves. Szeretnék izmosodni, ám nem tudom, hogy hogyan kezdjem el. Konditerembe nem nagyon akarok járni, inkább itthon csinálnék valamit. Mit javasoltok?

Pl.: szedjek-e valamit vagy milyen rendszerességben, mennyit edzek és mivel, hogyan? Köszönöm a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Hali. 19 éves vagyok, 173 cm. 18 évesen 54 kg voltam.... Akkor én is el akartam kezdeni valami proteint szedni, mert 1-általán nem bírtam felmenni még 1 fél kilót sem. Aztán átálltam rendszeres kajálásra. 10 kilót szedtem fel fél év alatt. Közben persze edzettem is, de nem kondiban, hanem csak 1 xerû húzódszkodással. Az eredmény hamar meglátszott. Szerintem felesleges proteineket tömnöd magadba. Biztosan hamarabb meg lenne a hatása, de mire az, ha teljesen ingyen és egészségesen is fel tudsz szedni néhány kilót? Persze testalkat függõ a dolog, de megéri kipróbálnod. Nem veszíthetsz semmit...

Hali. 19 éves vagyok, 173 cm. 18 évesen 54 kg voltam.... Akkor én is el akartam kezdeni valami proteint szedni, mert 1-általán nem bírtam felmenni még 1 fél kilót sem. Aztán átálltam rendszeres kajálásra. 10 kilót szedtem fel fél év alatt. Közben persze edzettem is, de nem kondiban, hanem csak 1 xerû húzódszkodással. Az eredmény hamar meglátszott. Szerintem felesleges proteineket tömnöd magadba. Biztosan hamarabb meg lenne a hatása, de mire az, ha teljesen ingyen és egészségesen is fel tudsz szedni néhány kilót? Persze testalkat függõ a dolog, de megéri kipróbálnod. Nem veszíthetsz semmit...
Mi az , hogy ingyen és egészségesen ??? A kaját amit megeszel az ingyen van neked ? Mert akkor szólj és énis onnét fogom beszerezni a dolgokat!!! A másik, hogy egészségesen....A sok hulladék kaja sokkal!!! egészségtelenebb , mint a fehérje és egyéb étrendkiegészítõ termékek!!! Kérdezõ ! : egyél sokat, ha meg nem tudsz felszedni akkor sem, akkor b12 a megoldás !
Hát pedig igazán izmosodni csak a konditerembe lehet.Lehet a játszótéren bóhockodni a fegyencedzéssel , de sose tudsz felszedni komolyabb izomtatot. Nem aztmondom hogy nem jó ez a otthoni/fegyencedzõsködés mert ad egy kis alapot de sok olyan srác van aki lejön terembe és mondta h elõtte egy fél évet otthon bohóckododt és a fél év alatt nem fejlõdödt annyit mint most a terembe kb 2 hét alatt..Kell egy jó étrend , edzeni és kész.
A kérdező hozzászólása: Ebben az étrendben tudtok segíteni?
Igen Írd be ide a keresõbe h. tömegnövelõ étrend a kérdésekre adott válaszokból pillantok alatt megértesz mindent.
19 évesen még nagyon korai lenne férjhez menned...Szerezz tapasztalatokat, és majd 5 év múlva gondolkozz el megint ezen.Véleményem szerint.
19évesen férjhez akarsz menni?? Szerintem ne tedd! Megfogod bánni! Most vagy a legszebb korban, ilyenkor buli-buli az élet! Hát hogy ki fog e jönni veled? Azt nemtom. Kérdezd meg töle, hogy az elözöekkel mi volt a probléma pontosan, és te ezeket a "hibákat" ne kövesd el! Akkor minden oké lesz!
Ha akarsz egy pár boldog évet, menj hozzá most! AAztán a boldog évek közben szelídísd meg! xD
A kérdező hozzászólása: köszike hogy irtatok, nost hozzá füzném hogy az elsõ párjával meg maradt volna, de a lány szülei nem engedték neki, a másik párja pedig nem tudta meg becsülni, nem szerette a nõ igazán, igen én már meg kérdeztem tõlle hogy szeretne e velem lenni, azt mondta hogy igen, és szerintem jol ki fogunk jönni egymással, én ugy érzem hogy itt az ideje hogy férjhez mennyek tudom hogy furcsán hangzik de ez igy van ! xD irjatok még több választ légyszike!
még fiatal vagy, és ha csak simán összeköltöztök, stb, akkor már megismered. és szerintem várdd meg, amíg õ meg nem kérdezi hogy szeretnél e hozzámenni.

19 éves vagyok, és szeretnék babát több mint egy éve. Miért nem jön össze?

medd? vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.

Szia! Biztos, hogy 19 évesen babát akarsz? Meg van hozzá a megfelelõ anyagi háttered? A kapcsolatod elég erõs? Nem vagy még te is gyerek? Nem-e akarsz még élni, vagy karriert csinálni, mielõtt a gyerekednek szentelnéd az életedet? Ezeket félretéve: Az, hogy teherbe esel-e a párodtól is függ. Akkor a legbiztosabb, hogy teherbe esel, ha a párodnak 1 hónapig nincs magömlése. (tehát semmi szex, önkielégítés, vagy orális szex 1 hónapig) És te pont a menzeszt követõ 14. napon szexelsz vele. (a 14 nem biztos, ezt kérdezd meg mástól.) Ja, és a póznak is lehet jelentõsége. De a legjobb lenne, ha megbeszélnéd a nõgyógyászoddal.
Ne akarj 19 évesen babát. Hidd el, annyira ráérsz még erre! Éld az életet, élvezd minden percét annak, hogy szabad vagy, nincsenek olyan kötöttségeid, amik miatt nem lenne idõd magadra. Foglalkozz magaddal, tanulj, flörtölj, szórakozz. Ez való a 19 éveseknek, nem a gyerek. Most lehet, hogy babát szeretnél, de tuti biztos, hogy pár év múlva (lehet 5 év, lehet 10 év) megbánod, hogy nem élted ki magad. Akkor meg már késõ lesz!!!
Elõzõ válaszoló vagyok! Hozzátenném, én 22 hetes kismama vagyok és 25 éves! Most jutottam el arra az elhatározásra, hogy igen, babát szeretnék. Meg van a megfelelõ háttér, úgy érzem kiéltem magam, tanultam, megvolt a tini korom. Te csak most vagy benne igazán, nehogy elszúrd!!!!!!
Én nem akarlak a tervedrõl lebeszélni, persze nekem is lenne ehhez a témához hozzáfûznivalóm... Szerintem keress fel egy nõgyógyászt, ha veled van a baj, arra õ fényt deríthet. Aztán a párodnak is el kell mennie dokihoz. Ha mindketten rendben vagytok, akkor lehet, hogy csak rossz idõben próbálkoztok, ezért nem fogan meg a baba. Szedhetsz terhes vitaminokat is... de majd a doki részletesen elmondja.
Azt gondolom, gyerek ne neveljen gyereket. Tapasztalat: anyám 17 évesen esett velem teherbe, 18 évesen szült meg engem úgy, hogy lélekben még õ is gyerek volt. Csak hát akkoriban a faluban az a szóbeszéd járta, hogy aki az elsõ gyerekét elveteti, annak soha többé nem lehet. Így születtem meg én. :P Anyám pont emiatt soha nem tudott karriert építeni, manapság ez pedig fõleg nehéz, miután kisgyerekes anyukákat senki nem vesz fel dolgozni! Azóta is a szememre veti néha hogy ha anno nem találkozik apámmal, teljesen máshogy alakult volna az élete. Mindig maradni fog benne egy tüske emiatt, hogy nem bontakoztathatta ki a tehetségét, nem élhette ki magát. Ráadásul õt az anyukája egész életében kisgyerekként kezelte, ezért is mondhatja azt, hogy neki sosem volt rendes fiatalkora, és csak anyukája halála után, 26 évesen lett igazán felnõtt. Én most 22 éves vagyok, és józan belátással tudom mondani, hogy nem tartom magam érettnek az anyaságra sem gondolkodásban, sem más téren, nincs meg az a tapasztalatom a világról, ami elengedhetetlen a gyerekneveléshez, azaz hogy ne csak biológiaileg legyek a gyerekem anyja, hanem érzelmi, erkölcsi és anyagi támaszt is tudjak neki nyújtani. A mai világban azt hiszen, 25 éves kor alatt nem is lenne szeabad szülni engedni a nõket. Lehet, kicsit sarkalatos a véleményem, de szerintem ráérsz még a gyerek-témán agyalni...
Elképzelhetõ, hogy pszichikai tényezõk gátolják a teherbeesést. Lehetséges, hogy tudat alatt te is tisztában vagy azzal, hogy még igazából túl fiatal vagy az anyasághoz, és emiatt nem jön össze.

én 19 éves lány vagyok, 20 éves leszek, miért baj az hogy ha férjhez szeretnék menni, és gyereket szeretnék?

van egy 27 éves pasim, aki szerint még fiatalok vagyunk ahhoz, hogy gyerekünk legyen és hogy össze költözzünk, egyébként én már csak komoly kapcsolatot szeretnék, és ezt a pasi tudja hiszen myvip randin ismerkedtünk össze,

Legjobb válasz: Szerintem nem baj! Attól függ mióta vagytok együtt.... Eyg hét után én sem szeretnék gyereket a barátomtól. :) -z-

Szerintem nem baj! Attól függ mióta vagytok együtt.... Eyg hét után én sem szeretnék gyereket a barátomtól. :) -z-
Azért baj, mert most vagy abban az idõdben, hogy a fõiskolán/egyetemen kívül nem nagyon van más dolgod. A szüleid eltartanak, még abba a családba tartozol. Most tudsz jókat bulizni, most tudod kiélni az életedet. 10 év múlva elég majd a gyereken filózni. Ha jövõre születik egy gyereked, akkor azt 10-11 éves koráig nagyon ritkán hagyhatod egyedül, nem lesz szabadidõd, állandóan vele kell foglalkoznod. Amikorra õ 10 éves lesz, te leszel 29-30, amikor megint szabadságod lesz. Hidd el, hogy ezt a szabadságot ebben a korban sokkal jobban ki tudod használni mint majd akkor. Minden többi barátnõdnek akkor lesz gyereke, õk akkor lesznek elfoglalva, így kénytelen leszel majd a fiatalabbak társaságát keresni. Ettõl függetlenül azt mondják, az ember 22 éves kortól tud teljesen értelmes gyereket szülni. Remélem segíthettem :) Miért a filmek, sorozatok kategóriában tetted fel a kérdésedet?
van biztos munkahelyed és saját lakásod ahol rendesen fel tudnál nevelni egy gyereket? mert kétlem ha még az egyetemet sem végezted el és nem is akarod... számolj azzal hogy a pasi akár el is hagyhat... sosem árt ebbe is belegondolni, legtöbb a terhesség alatt lép le vagy csalja meg a feleségét. Szerintem van mit elcseszned, az egész életedet, még ha unalmas is de legalább szabad vagy, örülnöd kéne neki hogy nem abból áll az életed hogy fõzöl, mosol, takarítasz a férjedre meg a gyerekre egész délelõtt, a nap másik felében meg a munkában szenvedsz. ha nem akarsz apáddal élni akkor költözz el, ehhez nem kell férjhez menned.
Szia! Én 12 vagyok és imádom a gyerekeket:) Úgyhogy semmi gond nincs azzal h gyereket szeretnél és házasságot ha a párod is szeretné:) Uncsitesóm 20 éves és most vesznek házat és összeköltöznek.:) Mostanában a lányok 17 éveen szülnek, bár ez még butaság olyan korán!
elõzõnek! a mostani 17évesekre egy kiskutyát nem bíznék!nemhogy gyereket...

Nem szeretnek a szüleim.19 éves lány vagyok és nem értik meg, hogy felnőttem. Decemberben megyek ki külföldre dolgozni. Hiányozni fogok nekik? Rájönnek akkor, hogy elrontották a dolgokat?

Már eléggé régóta érzem, hogy nem szeretnek. F?leg apa. Mivel nem hasonlítok rá (barna hajam és b?röm van), a húgom meg tiszta apa (sz?ke). Jó párszor azt vágta a fejemhez, hogy én egy selejt vagyok, nem vagyok a gyereke. Volt olyan, hogy rászóltam a húgomra vmi miatt és én voltam a hülye, és feljött a szobámba és megfenyegetett h kettétöri a laptopom, ha mégegyszer ilyet mondok, aztán pedig leverte a polcaimat és rengeteg mindent összetört. 3 hete pedig bejött a szobámba és felborította a szekrényemet, mivel nemtetszett neki ahogy áll (már selejtes volt mikor összeraktuk, ferdén állt kicsit). Azt mondta, hogy megnem próbáljak újat venni, mivel annak is az lesz a sorsa. Azóta dobozokban vannak a ruháim. Ott köt belém ahol tud, múlthéten kajálás közben szólt be, nem tetszett neki, hogy elsz?r a s?r?jét ettem meg a kajának. Megkérdezte, h miért zavarja. Válasza: Hogy tudjalak csesztetni, ne legyél ennyire boldog.

Legjobb válasz: szió en egesz eletemben azt hallgattam anyamtol, hogy miert nem fojtott meg a gyerekagyban, meg miert hozott haza a korhazból most kozeledik a hetvenhez, nincs senkije, en boldogan élek a családommal (ferjemmel + most varunk pici babát), és nagyon rossz érzés nekem, hogy most nagyon "teper", és vágni lehet, hogy mennyire fél a magánytól (pedig van batyam, akit istenit, meg o is szereti, csak hat neki is van csaladja, es a batyam gyerekei nem nagyon szeretik) tobb mint valoszinu, hogy kesobb fognak rajonni, de akkor mar nagyon nehéz lesz, és az érzelmeket, a megbantottsagot nem lehet mindig befolyásolni, hiaba jonnek ra, hogy mekkorát hibáztak. Addigra regenerálódsz érzelmileg, valoszinuleg nemcsak hogy szukseged nem lesz rajuk, hanem egyszeruen elmulik sok dolog. de mindezek ellenére te probálj meg mindent, és csak azutan mondj le roluk, ha mindent megtettel. akkor nem zsarolhatnak erzelmileg, nem jatszhatnak arra, hogy normalis, kedves, erzekeny lany vagy. sok szerencsét kívánok angliához.

Most látom csak milyen sok sorstársam van. A szüleim engem sem kezelnek másképp, csak én 21 leszek hamarosan és még mindig kis pisisként kezelnek. Apukám alkoholista, egész életemben vert, anyukám pedig nem foglalkozik semmivel, nem is érdeklem. Nagyon jól teszed, hogy lelépsz külföldre, hidd el, sokkal jobb életed lesz odakint. Csak aztán ne felejtsd el hogy miként bántak veled a szüleid, mert szinte biztos, hogy könyörögni fognak hogy gyere vissza és lásd el õket öreg napjaikra. Én is hasonlóképp teszek majd mint te, csak engem még fél évig ide köt a suli mert szakmát tanulok. Utána irány Németország és már csak látogatóba jövök vissza...
szió en egesz eletemben azt hallgattam anyamtol, hogy miert nem fojtott meg a gyerekagyban, meg miert hozott haza a korhazból most kozeledik a hetvenhez, nincs senkije, en boldogan élek a családommal (ferjemmel + most varunk pici babát), és nagyon rossz érzés nekem, hogy most nagyon "teper", és vágni lehet, hogy mennyire fél a magánytól (pedig van batyam, akit istenit, meg o is szereti, csak hat neki is van csaladja, es a batyam gyerekei nem nagyon szeretik) tobb mint valoszinu, hogy kesobb fognak rajonni, de akkor mar nagyon nehéz lesz, és az érzelmeket, a megbantottsagot nem lehet mindig befolyásolni, hiaba jonnek ra, hogy mekkorát hibáztak. Addigra regenerálódsz érzelmileg, valoszinuleg nemcsak hogy szukseged nem lesz rajuk, hanem egyszeruen elmulik sok dolog. de mindezek ellenére te probálj meg mindent, és csak azutan mondj le roluk, ha mindent megtettel. akkor nem zsarolhatnak erzelmileg, nem jatszhatnak arra, hogy normalis, kedves, erzekeny lany vagy. sok szerencsét kívánok angliához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok kedves hozzászólást. Mindegyik nagyon jól esett. Úgy tûnik, hogy nagyon kedves családhoz kerülök. Repülõjegyet s megvették nekem, meg nyelvsuliba is beírattak. De azért kíváncsi leszek a kinti életre, meg a karácsonyra.
Hasonló a helyzet nálunk is, megspékelve azzal, hogy egymással is folyton veszekednek, és mindig "válni akarnak" (csak egyszer lépnék meg...), és amikor épp nincs más, hát engem cseszegetnek. Én nem hagytam félbe a fõsulit, de azon vagyok, hogy minél hamarabb el tudjak költözni. Anyu már valamennyire észhez tért, õ idõnként bocsánatot kér, ha tudja, hogy nem okkal cseszegetett, apámmal lehetetlen beszélni, õ sose fogja beismerni, hogy nem normális, ahogy viselkedik. De ha megszabadulok tõle, utánam ne jöjjön, én nem fogom keresni. Remélem, javul nálad a helyzet valamennyire, én se vagyok sokkal idõsebb, mint te, hát, nem tudom, egyre több ilyen van a világban, nem tudom, kísértetiesen hasonló esetek, valami baj van, amit észre kéne venni, és vszleg a mi generációnk feladata lesz megoldani. Egy biztos, elõdeink rossz szokásait, tetteit, tulajdonságait semmi esetre se szabad tovább vinnünk, és tudatosan kell erre törekednünk. Hajrá, neked is!
Minden együttérzésem, 18-19 évesen én is éppen ezért mentem el az ország másik végébe egyetemre, mert anyámmal három mondatot nem tudtam úgy beszélni, hogy ordítás ne legyen a vége. Azt csináltam, hogy egyrészt hónapokig nem mentem haza, de még csak nem is telefonáltam, ha õ hívott, nem vettem fel. Hatásos volt: kb. egy év alatt rájött, hogy már nem vagyok gyerek, és ha fejre áll is, nem fogok úgy ugrálni, ahogy õ szeretné (õ eleve abból indult ki, hogy selejtes példány vagyok - pont, mint a te szüleid -, és bármit csinálok, annak nem lesz jó vége). Kb. két év alatt sikerült elérnem, hogy most már szívesen megyek haza havonta-kéthavonta egy hétvégére, de soha nem leszek hajlandó újra anyámmal lakni. Õ is beismerte, hogy hibázott (ez azért elég keserves menet volt), én pedig úgy érzem, meg tudtam bocsátani neki. Szerintem nagyon jót fog tenni nektek is az angliai munka, nekik is lesz módjuk arra, hogy gondolkodjanak, és te is tisztázhatod magadban a dolgokat. Sok sikert! :)
Szia! Õszintén sajnálom, hogy nélkülöznöd kell a szeretõ szülõi törõdést! Nagyon jól teszed, hogy elmész, és ahogy itt írta valaki: maradj is kint, tanulj, mûveld magad, és hagyd gyógyulni a sebeidet. Biztosan találsz kint is barátokat, és olyat, aki szeret, önállósodsz majd, és minden könnyebb lesz. Megjósolhatatlan, hogy a szüleid ehhez hogyan fognak viszonyulni, ezzel még ráérsz foglalkozni. Menj, és próbálj meg boldog lenni. Vigyázz magadra!
Tudod, ha fiatalabb lennél, azt mondanám rosszul látod, beképzeled, biztos nagyon szeretnek, de mivel 19 éves vagy, több eszed, tapasztalatod van, reálisabban látod a dolgokat. Nem mondom, hogy nem szeretnek, mert biztos, csak nem úgy, ahogy Te ezt elvárnád. Mielõtt elmész, mondd el nekik õszintén, hogy mit érzel és, hogy mennyire rosszul esik neked, ahogy veled viselkednek. Aztán írhatsz kintrõl is pár elgondolkodtató levelet nekik. Talán az õszinteség és a távolság helyrerázza Õket!
Megint én. Sírva kerestek az igaz, de mikor hazamentem apám lerendezett annyival hogy nem vagyok normális és elment. Meg is akart verni elõször, de anyám leállította. Anyám még sírt egy ideig meg minden de aztán másnaptól ment minden ugyanúgy. Szóval, csak azt akarom mondani, hogy NEM VÁLTOZTAK meg! Üdv.
Mi lesz igy a fosuliddal, otthagyod? A tesod nagyon szegyellje magat, szerintem vedd levegonek, ha ilyen rondan viselkedik veled. Gondolom, ha kijossz Angliaba, majd elvarja, hogy talan ot is kiszerezd kesobb, es hogy mindig ajandekokkal lepd majd meg. Nem szep dolog a szuleid reszerol, hogy kulonbseget tesznek koztetek, ezt soha nem tudom megerteni, hogyan lehet. Ugyes vagy, amiert kijossz Angliaba, igy egyedul elintezted, jot fog tenni a nyugalom, majd meglatod. Jarj nyelviskolaba, es tanulj, kint is mehetsz egyetemre, es akkor majd itt megalapozod a jovodet, nem kell, hogy visszamenjel Magyarorszagra. Remelem az angliai csalad szeret majd teged, ha nem, akkor majd keress masikat, minden jot neked, szia
A kinti eletrol annyit irok neked, hogy teljesen mas mint Magyarorszag, ne ijedj meg, ha eloszor nem fog tetszeni valami. Mas orszag, mas kultura, rengeteg a kulfoldi, a vilag minden orszagabol elnek Angliaban. Szerintem fogd fel egy nagyon jo lehetosegnek, orulj, hogy ilyen fiatalon sikerul kijutnod, es legy eros, ugyes, akarmennyire is majd lesz honvagyad, szerintem maradj kint, mert sokkal jobb az elet, mint otthon. En is itt elek Angliaban, es soha nem megyek mar vissza magyarba.
Édes istenem! Mintha a saját életemrõl írtál volna. Ebbõl is látszik, hogy a "szüleink" mennyire más felfogásban nevelkedtek. Abban a családban, ahol alá és fölérendeltségi viszony van ott sohasem lesz egyetértés. A szeretet nekik mást jelent, mint amit mi "gyerekek" felnõtt gyerekek szeretnénk kapni. Ez a jelenség ami nálatok is van tipikusan a féltékenységrõl szól. Féltékenyek rád, mert valamilyen szinten biztos, hogy túlnõtted õket. Külföldi karrier, iskolai végzettség, fiatalság-szépség, és ész, hogy átlátsz rajtuk. Ezek biztosan bosszantják õket csak nem valószínû, hogy belátják. Egyébként ha kimész se várd, hogy tárt karokkal fognak hazainvitálni. Én 15 évesen iskolai csereprogram keretében mentem ki Ausztriába tanulni és semmi mást nem hallottam, csak, hogy sírva fogok haza szaladni, meg hogy vért fogok izzadni és el ne képzeljem, hogy ez nekem sikerülhet. DE! Sikerült. Az ottani emberek (szülõk maguk is) meg nem gyõztek csodálkozni, hogy ennyi idõsen tök egyedül helyt tud állni egy tinédzser. Nyílván boszzantotta õket, hogy pitiáner "jóslatuk" nem vált be. Persze a pénz amit eközben megkerestem az anyám szó nélkül lenyúlta. És még én voltam lehordva mindennek. Na mindegy ennek már 15 éve. És igen most hogy már harminc vagyok csak szép lassan esik le, hogy az anyám valójában mindig is szégyelt, mert van egy iker testvérem. Jó lenne minnél többet megtudnod a születésed körülményeirõl. Pl. várt gyerek voltál-e? Biztosan akart-e mindegyik szülõd? Voltak-e nehézségeik abban az idõben amikor születtél? Egy megoldás létezik, sajnos a távolságtartás. Fontos, hogy lássák rajtad, hogy nem tudnak a dühöngéseikbe csak úgy, mert neki épp olyan kedve van, belerángatni. Egyszerûen legközelebb, mikor belédkötnek állj fel és hagyd õket faképnél. Ne a szobádba menj, mert lehet, hogy annyira feldühíted, hogy neked esik és megver. Inkább mondd azt, hogy most sétálni mész, egy óra múlva visszajösz és reméled addigra minden rendben lesz. Ezt mondd a lehetõ legnyugodtabb hangon. Valószínüleg tajtékozni fog, de már nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy ha bántani mer, akkor egyenesen a rendõrségre mész. Egy dolog biztos! NEM A TE HIBÁD!!!! Nem a te hibád, hogy állandóan beléd kötnek. Nem a te hibád hogy nem tud elfogadni olyannak amilyen te vagy. Nem a te hibád, hogy megszülettél. Nem a te hibád, hogy õk nem tudják féken tartani az indulataikat. Fontos hogy KIÁLLJ saját magadért. Itt most nem a vissza beszélésre gondolok, az úgy is csak olaj a tûzre. Csak úgy tudsz föléjük kerekedni, ha látják rajtad, hogy nem vagy többé céltábla. Ha beléd köt, mert szerinte nincs rend vagy valami hasonló, kérdezd meg, hogy szerinte mi lenne a helyes? Kérdezd meg, hogy õ hogyan fogna neki? Mi az amit õ tenne? Tudom, hogy gyûlölettõl fûtve és megalázva milyen nehéz ilyen módon reagálni, de így nem lehet majd fogást találni rajtad, ill. erre biztosan meglepõdnek majd. Ha ez sem hoz némi javulást, nem marad más mint a külön éltre való berendezkedés. Errõl viszont ne tudjanak. Csak akkor közöld velük, ha már menned kell. Ha az állás nem jön be próbáld újra és újra, mert hiába nem úgy mész el otthonról, hogy felégetsz magad mögött minden hidat, de ezt õk tutira annak veszik. Élvezni fogják azt a percet amikor úgymond dolgod végezetlen mész haza. Én drukkolok neked! Nem lesz könnyû, de KITARTÁS!!!!!! Ha van lelkierõd írj, hogy mi lett veled!!! Üdv sorstárs.
Bocs ami még lemaradt, hogy soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek. Inkább majd képesek lesznek azt állítani, hogy nem is emlékeznek ilyesmire. Karácsonykor biztosan hiányozni fogsz nekik, de lehet, hogy ezért is te leszel a hibás. Fõleg ha anyukád majd nekiáll bõgni. Soha nem fognak tõled bocsánatot kérni. Az egész egyszerûen rangon aluli számukra. Õk a családot, mint rendszert úgy fogják fel, hogy õk a középpont. Csak nekik lehetnek elvárásaik és a tökéletes sem elég jó nekik. Szinte biztosan önértékelési problémáik vannak mégpedig elég súlyos. Saját magukkal sem elégedettek, ezért haragszanak a világra a rendszerre, kormányra és mindenre amirõl úgy gondolják, hogy ellenük van. Sajna rád is így tekintenek. Gondolom nincs semmi amit szerintük te valaha is jól csináltál. Feltétlen olvasd el: Sarah Forward: Mérgezõ szülõk (Toxical Parents), Dr. W.Dryden-Jack Gordon: Rettenetes szülõk. Remélem tudtam némileg segíteni.
a lehetõ legjobb amit teszel, hogy elmész. az hogy késõbb hogy alakul a kapcsolatotok, az csak rajtad áll, mennyire engeded közel õket magadhoz.azon sem csodálkoznék ha semennyire.kellemes ünnepeket és sok boldog percet, honapot, évet kivánok neked az új, sokkal szebb jövõdben
Szerintem nem szeret téged, mert nem az õ ygereke vagy, anyud lehet félrelépett, sorry.De általában akkor utálja valaki ilyen nyilvánosan a gyerekét ha igázoból nem az övé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!