Találatok a következő kifejezésre: 19 éves és 3 (24 db)

Egyik ismerősöm 19 éves és 3 dobozzal szív naponta. Meddig fog élni?

Legjobb válasz: Ameddig a szervezete bírja... Amúgy meg ez lehet 25évesen, 30, 40 ,50 de ha így folytatja szerintem az 50et se éri meg..

Ameddig a szervezete bírja... Amúgy meg ez lehet 25évesen, 30, 40 , 50 de ha így folytatja szerintem az 50et se éri meg..
Genetikától függ. Van olyan aki soha nem cigizik mégis tüdõrákos lesz, van olyan aki percenként elszív egy cigit és semmi baja.
Sok mindentõl függ, hozott gének, szervezet ellenálló képessége, immunrendszer, táplálkozás... Hallottam olyat aki 37-40 éves korára ilyen intenzív dohányzás mellett gége vagy tüdõrákot kapott...
Az nem lehet elõre tudni. Az viszont biztos hogy 30 éves korára 10 m-ert nem fog tudni gyalogolni
Nem sokáig.
Nana :) egyik ismerõsöm 23évesen halt meg tüdõrákba.. Illetve nem abba, mert még elõtte végzett magával aranylövéssel mert nem akart megfulladni és úgy meghalni.. Bár erre rájön a 7-8év füvezés is napi 2-3g
Mint nélküle... Anyu tinédzser kora óta cigizik és tíz évet letagadhatna a korából. A nagymamám sose gyújtott rá és elvitte a tüdõrák. Nem a cigin múlik, ez már meg van írva elõre De három doboz azért durva. Mindig füstöl egy a kezében? :-O
Aztaq. Nem tudom, nekem is volt egy ilyen ismerõsöm, aki ennyi idõsen szintén ennyit szívott. Õ még él, azóta kb 22 éves lehet.
465, 34254673654734645 napig
A papám nagy dohányos volt, több, mint 70 évet élt. Apám túl van az ötvenen, bár õ 1, 5-2õt szív naponta.
3 dobozzal???? Egy középkategóriás cigi kb 800 forint, napi 2400 költ arra hogy szétcsessze az egészségét? Képzelem milyen jó illatú lehet a tag... Az akinek ennyi pénze van, az örökké fog élni... Ha tudod szoktasd le, vagy küld el segítségért, van szivjon e cigit, ha tudsz segíts neki! Miért szív ennyire sokat!?
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom miért csinálja. mondtuk már neki hogy szokjon le de leszarja, ritkább esetben van hogy csak 2t szív naponta (dobozt), de az a minimum, általában a 3 doboz megvan.

18 éves lány vagyok és 3 éve van párkapcsolatom. A párom 19 éves. és mikor összejöttünk rá ő pár nappal már mondta hogy kicsim vagy akármit. én 3 év alatt nem mondtam neki semmit. Egyszerűen nem jön ki pedig nagyon szeretem a páromat. Mit csináljak?

smsben és msnen mindig írom neki hogy picim vagy szivem vagy kicsim, de szavakban nem jön ki. egyszer?en nemértem miért kb mindennap bennem van h szeretném neki mondani de olyankor elpirulok és elkezd verni a víz.. nemértem miért van.. a párom azt mondta ?t nem zavarja, mert ilyen vagyok elfogad így. de ? kb minden második mondatában becéz valahogy 3 éve folyamatosan. és soha nem szolít a rendes nevemen. Renáta.. de még annyit se mondd soha hogy Reni.. mindig csak vmi aranyos becézés.. mit kéne csinálnom hogy elmúljon ez a rossz érzés és végre olyan könnyen vegyem, mint akárki más és úgy szólítsam ahogy épp szeretném.. ? mert mikor hülyeségeket beszélek akkori csak annyit mondd hogy kicsim vagy akármi semmi többet szal rám szól.. és fordított esetben én inkább elkezdek belemerülni a témába ahelyett hogy énis csak ennyit mondanék mer akkor egyb?l tudná hogy hülyeséget beszél :S

Legjobb válasz: én sem becéztem soha a férjemet,pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra,sztem ne problémázz ezen,vagyunk ezzel igy páran,a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)

én sem becéztem soha a férjemet, pedig nem lenne rossz de valahogy nem jön a számra, sztem ne problémázz ezen, vagyunk ezzel igy páran, a telómban kiscicámnak van elmentve de amugy nem mondom neki:)
én is ccsak annyit tudok mondani h Nyuszó, vagy Nyuszkó ! :S nem tudom miért, egyszerüen nem tudom kimondani h Szivem, vagy valami! :) )
A kérdező hozzászólása: köszi :) így máris jobb kicsivel :) azért éreztem furin magam mer semelyik ismerõsõmnek nincs ilyen baja :S és egyszerûen azt hittem nekem van valami bajom :S de ezekszerint nem csak én vagyok így vele :) :S
én csak szivizek..de az ugy jön hogy akárkinek mondom. a páromra soha egyetlen becécést sem mondtam.maximum a nevét cifráztam. bence pl: bencusskám. de semmi nyuszi kicsim picim életem:)
mikor mondta hogy szeretlek, alig bírtam kifacsarni a fogaimm közül egy halovány "énis"-et, attól függetlenül, hogy fülig szerelmes voltam belé. Becézés? Jézus sohasem ment! A nevén se szólítani. Max. Édes. Az is csak msn-en. Mi ilyenek vagyunk, elég zárkózottak ebben a témában, szerintem nincs mit tenni. Egy 14 éves lány
Mindenki más....én 1 év utàn mondtam elõször páromnak hogy:"bírlak":) 4 éve eggyütt vagyunk és van egy kislányunk is....nekem sem megy ez az érzelgõsdi!!!ha barátodat nem zavarja akkor ezen ne problémázz!
A humor a megoldás. Elõször találj ki valami szokatlant. Pl: Édesdrágabocimackóm, az ilyenek vagy ehez hasonlók eveszik a dolog élét és ezáltal átmenetet képeznek a kétfajta hozzá-állás között. Ha ez megvan képes leszel kimondani, hogy szivem. Gyakorlati elõnyökkel is jár, egy szexi becézéssel eléggé fel lehet izgatni egy fiut vagy rá tudod venni dolgokra. 16/f

Idén mesterképzésre jelentkezett 2 18 éves és 3 19 éves. Mégis hogy?

Itt a bizonyíték:

Legjobb válasz: Én simán el tudom képzelni, hogy nem tudták pontosan hogy mi is az a mesterképzés, meg hogy az diplomásoknak szóló képzés, ezért bejelölték, de név meg szakleírás alapján szimpinek tûnt, ezért bejelölték.

Én simán el tudom képzelni, hogy nem tudták pontosan hogy mi is az a mesterképzés, meg hogy az diplomásoknak szóló képzés, ezért bejelölték, de név meg szakleírás alapján szimpinek tûnt, ezért bejelölték.

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Legjobb válasz: 19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!

itt már nem segít az ha megbeszéled a dolgot az anyukáddal! a megoldás az elsõ válaszolók közt volt! költözz albérletbe! jobb megoldást én nem látok!
Hm... lehet csak méregbõl mondta, mert nem dolgozol és lógatod a lábad (ezt nem írtad le, ha mégis dolgozol, akkor bocs a feltételezésért) Nem tudod feljelenteni...mégis mit mondanál. Nem akarlak bántani, félre ne érts, de én is voltam 19 éves, és fogalmam sem volt, mit akarok az élettõl. Nem tanultam, csak a nyelvvizsgát csináltam meg, nem dolgoztam. Anyum rám is mérges volt, na nem akart otthonról kihajítani, de... elviselhetetlenebb voltam mint kamasz koromban. Ha leírod, hogy mi lehet a gondja az anyukádnak...talán többet tudnánk segíteni, keresni a megoldást
19 éves vagy, anyukád nem kötelezhetõ arra, hogy továbbra is ellásson. Nem lehet kötelezni, mert már elmúltál 18. Költözz ideiglenesen családsegítõkhöz, vagy olyan helyre, ahol 18-24 éves körig lehet lakni, mert az állam támogatja az otthonról kirúgott fiatalokat 24 éves korig!
Kereshetsz albérletet néhány lakótárssal.
Szerintem válalj munkát, és költözz albérletbe..
Bocs, az utolsó bejegyzésed késõbb jött, mint ahogy írtam. Neked mi a meglátásod, miért akar anyukád kitenni? Anyagi oka van, vagy valamiért nem jó a viszonyotok? Mi történ köztetek?
Szerintem fordulja családsegítõhöz, ott biztos meg tudják mondni mit tehetsz! Sajnállak nagyon, amiért ilyen helyzetbe kerültél, de hidd el Anyukád most a saját életét [email protected] el ezzel, nem a Tiedet! (Persze ezek a gondolatok biztos nem vigasztalnak most.)
Ilyet nem mond egy szülõ ok nélkül, de tény, hogy elküldhet, mert már nagykorú vagy. Nem írtál róla, miért jutottatok el idáig, mi történt köztetek? Iskolába jársz? Dolgozol már? Ha dolgozol, kiveszed-e a részed a költségekbõl? Részt veszel otthon a házimunkában? Mi a kifogása anyukádnak ellened?
Sajnálom a helyzeted, mindenképp meny el az önkormányzat szociális osztályára a családsegitõkhöz, bírosági panasznapra. Kérdezd meg milyen pénzek járnak, nincs e hely valamilyen gyerekotthonban. A lakást meg túrd át hivatalos papírokért, a lakás paírjait jó lenne megnézni tényleg anyud nevén van-e. Beszélj az összes rokkonal, néz albérlet után. Jellentkez a munkaügyi központba. Anyuddal meg közöld hogy ha idõslesz és a pasik már sehol ne téged hívjon. Egyesített Szociális Intézmény Szolnok, Kaán K. út 20. Dr. Szabó Julianna, igazgató-fõorvos tel.: 56/410-00, 3410-000 porta e-mail: [email protected] http://www.humanszolgaltato.hu/csaladsegito_szolgalat/csalad.. http://www.birosag.hu/engine.aspx?page=courtdata&group=BIR_J..
kollégiumba menj
Addig is kötelezõ eltartani, amíg tanulsz, nem?
Na itt a nagy tévedés:nem kell eltartania...hozzájárulni az eltartásáhouz igen....de a kettõ nem ugyanaz. Úgyhogy érdemels lenne mindenkinek elgondolkoznia, mielött mag akarja mondani otthon a tutit.
Igen, én kérek elnézést, a kérdezõ biztos nem arcoskodott, csak fel akarja jelenteni az anyját. Az a 30.000 ft kb egy ember rezsije, tehát anyuka a kérdezõre költi. Ezt az újhullámos baromságot meg, hogy egy szülõnek örökké ki kell nyalnia a gyereke valagát, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nincsenek, el kellene már felejteni.
Tévedés, hogy nem szüntetheti meg az állandó lakcímed: ha a lakás kizárólag az õ tulajdonában van, akkor a bíróságon kérvényezheti "állandó lakcím megszüntetését". Mivel már elmúltál 18 éves, sanszos, hogy a bíróság meg is teszi ezt.
ma 16:11 vagyok! Én 21/L vagyok párom 19/F. 19 évesen nem tudja magát fenntartani, sajnos. Legalábbis nem törvényesen. Szomszéd lány is végzettsége van Õ 20 éves Õ se talált munkát SEHOL! Persze aki 30 évesen szüleik meg egybõl 3 végzettséggel és legalább 6 év gyakorlattal annak könnyû elhelyezkedni.
Ne hagyd azt hogy lássa rajtad, hogy rosszul érzed magadat, mert ez ad neki erõt! Ha minden áron ezt szerette volna elérni veled kapcsolatban, hogy kirúg otthonról, és utána a képedbe röhög, mikor a családi pótlékot szeretnétek visszakérni, akkor nagyon rossz indulatú ember lehet, és csak azt szeretné hogy neked még rosszabb legyen! Nézz elõre! még ha nem is tudod majd mit kezdesz magaddal! Ami a legfontosabb, hogy a tettéért cserébe soha még csak ne is köszönj neki az utcán, ne is akard felismerni, azokkal törõdj, akik szeretetet adnak neked, és segítik az életedet. Õ eddig segített neked te eddig szeretted õt, most már nem tartozol neki egy köszönéssel sem! Addig biztosan nem, amíg Õ meg nem teszi az elsõ lépést feléd, hogy bocsánatot kérjen tõled tettéért! Valahogy érd el, hogy ezt az álláspontodat visszahallja tõled! Késõbb majd meg fogja bánni a tettét, fõleg, ha majd nem mosolyog rá a kutya sem, és nem segít neki senki sem öreg napjaira...Majd akkor hiányozni fogsz neki, te meg majd segítesz neki ha bocsánatot kér tõled, amit ugye nagyon nehéz kimondani:) Amúgy sok szerencsét az életed során, eljönnek majd még a te napjaid is, ha igazán megharcolsz értük!
Ne keresd egy jó darabig! Sõt, ne vegyél tudomást arról, hogy õ létezik! Elõbb-utóbb belátja, hogy hülyeséget csinált... Szépen írasd át magadra a családi pótlékot, és keresd fel édesapádat azzal, ami történt, és mondd neki, hogy ezentúl neked utalja a gyerektartást! (Biztos, hogy ha pl. a bíróságra írsz egy beadványt, elõ fogják keríteni.) Kitartás! Érettségi után sokkal könnyebb lesz, addig próbáld kihúzni a barátodnál, vagy állj össze több másik fiatallal egy albérletbe!
Hát itt nagyon sokan mondták 18 éves korodtól rakhat ki. Én azt hallottam, hogy 20 éves korodik kötelezõ eltartania. Szerintem menj el a legközelebbi önkormányzathoz, kérdezz utána. Én 20-tól tudom, de úgy tûnik rosszul. Namind1, önkormányzathoz elmennék azért.
anyám velem megtette ugyanezt, kirakott 20évesen és utána hallottam h a bejelentett címedrõl nem rakhatnak ki csak úgy, utána kéne járni h h néz ki a kényszerkijelentés és h megtette-e. mert azért nem éppen könnyû estin, én is úgy csináltam, feleannyi a tanóra mint napppalin ugyanannyi az elvárás viszont. ha nem tudsz mit tenni és költözni kell elmennék a helyedben mekibe v tescoba nemtom mik a lehetõségek, és kolesz v lakótársak. ugyan jogilag nem értek hozzá, de ha apától járna gyerektartás amíg nappalis, akkor anyától nem, ha kirakta? vagy ez már ilyenkor jóindulat kérdése? mindenesetre elég szemét az ilyen anya, tudom. kitartást!
Megteheti, hogy kirak. 18 éves korod után nem kötelessége eltartani, eddig is szívességbõl maradhattál. Ha már nem otthon laksz, akkor a gyerektartás neked jár. Amúgy is neked járna, nem anyádnak. Szerintem anyád hazudik, hogy ne kelljen neked adnia. Szintén a családi pótlék is neked jár, nem anyádnak: az állam ennyivel száll be a nevelési költségekbe. Nem sok, de ez van. Megintcsak hazudik...
Üdv. Vegyél fel és beszélgetünk. [email protected] Gábor vagyok :D
Az ilyen nem anya! Az ilyen ... inkább nem is írom le. Felháborító! Egyébként én is hasonló helyzetben vagyok. Hova valósi vagy?
sajnos nincs ilyen törvény:( a csp-t igényelheted saját jogon, a gyerektartást meg addig fizeti az apa ameddig bíróság útján vissza nem vonja. Akár 30 éves korodig is fizetheti. Tudom, mert 22 éves vagyok és van egy lányom, apám mégis fizet utánam gyerektartást, mert mondta, hogy inkább nekem adja mint a banknak a tartozása miatt. A növérem után meg 28 éves koráig fizette... Amúgy anyád a lakásból kényszerkijelenthet de szerintem nem tette meg csak fenyegetözik. Próbáld még kihùzni ezt az 1 évet aztán úgyis kimész Angliába! Kitartást kívánok!
Sajnos megteheti. 18 éves korodig voltál tanköteles, és fiatalkorú. Most már felnõtt embernek számítasz jogilag, így az anyukádnak nem kell eltartania többé (hangsúlyozom JOGILAG). A morális része már más probléma. Muszáj lesz elmenned dolgozni és albérletezni ha ki akar tenni, ugyanis semmit nem tehetsz ellene.
Gyere hozzám:) Ha csinálsz házimunkát cserébe lakhatsz itt.
Szia! Szomorúan olvastam amiket írtál...én is voltam ilyen helyzetekben...Az én anyukám bármilyen kis apróságon fel tudja húzni magát és gondolhatod akár egy órán át tudja mondani az õ igazát..még ha nincs is neki:) Az én szüleim 3 éves koromban váltak el (most leszek augusztus végén 24)apukámmal egy városban laktunk...de volt olyan h 6 évig látni se láttam mert anyu részérõl a "családom"ellene beszélt mindig elõttem szidták aput meg minden! Ennek ellenére imádom aput..De sajnos július 4én volt egy éve h meghalt---feladta---Az anyai részrõl a családom senki csak egyik unokatesóm mondta h sajnálom:S durva és Egyszer amikor anyuval vitatkoztunk felhoztam neki ezt..de nem értette meg hogy szerethettem aput ennyire amikor nem is volt velem. nekem is mondta(többször is) h költözzek el...ne aggódj mondtam én is..h akkor megyek..Ki tenni csak úgy tehetett hogy aláírt a nevedben hamisított...valahogy apud kéne megkeresni tudom nem keres de...én megbántam h nem tettem sokat segíthetett volna nekem ha van!!Akkor jöttem rá mennyit amikor meghalt! Valaki azt írta hogy ezt megbeszélni nem lehet már de igenis meg kell amikor jó napja van látod rajta jó kedve van és mond neki hogy szeretnél kettesben beszélni...ha van kert kint a szabadban...v a te szobád..és beszéljétek át hogy ez így nem mehet...h te nem akarsz elköltözni mert szereted õt és le kell érettségizned mert csak úgy tudsz elhelyezkedni jól keresni:) Ha neki a pénz a fontos az én anyum is ilyen! Azt nem tudom mennyit szoktál keresni de megbeszélheted anyuddal h ha keresel akkor hazaadsz valamennyit és majd ha dolgozol akkor többet..én 80000ret keresek és 20000at hazaadok..pedig hónap végén már alig tudom h mit együnk a párommal:S ha gondolod az a lakbér:S mert te is használod a vizet villanyt stb.. és eszel!v ha van pénzed akkor vegyél magadnak de jobb amit anyu fõz gondolom!Segíts neki otthon takarítani is bármit ami nem pénzbeni de látszatja van elmosogatsz helyette stb..már is kedvesebb lesz veled szerintem legalábbis nálam bejött anno:D Az hogy a pasija nem jön be az sorry de be kell nyelned muszáj õ se cikizi a tied õ öt szereti el kell fogadnod!Az én anyukám is összejött egy furi fazonnal:S olyan a hangja mint egy dörmögõ macinak de komoly:D mondtam h anyu ne már és csak azért is megszületett húgom akit imádok és muszáj volt a pasinál meg az anyjánál laknunk:S útáltam de muszáj mert õ adja a fedélt és a kaját!!!!Szerencsére elköltöztünk már nem lakik velünk a pasi:) :) :) Most nõi uralom van:) ) Visszatérve tûrni kell egy évig aztán úgyis kimész Londonba addig meg amennyit csak lehet tanulj addig se látod a pasit v menj a pasidhoz tévézni nála legyetek aludj nála 1X 2X..stb ha keresel vmennyi pénzt adj haza de hagyj magadnak is vagy annyi is elég h megkérdezed van kenyér hozzak és veszel a saját pénzedbõl ha van persze!! Bocsi ha egy kicsit gubancos a story de olyan kicsi ablakban lehet írni:Dnem görgetem mindig vissza gondold végig szolnok meg szép város és nagy:) Neten nézz utánna hol van a gyámügy de biztos a polg mesteri hivatalban is találsz vkit aki segit DE EZT CSAK VÉGSÕ ESETBEN!!!pussz
Csak nagyjából olvastam el a válaszokat. Kedves kérdezö nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, hozzám jöhetnél, csak én külföldön élek... Milyen szövetkezetekben dolgozol, hogy csak 40 ezret kereshetsz? Ahol én voltam ott 160 óra a max, ami 520-as órabérrel szép összeg. Azoknak a válaszolóknak, akik az édesanyának adtak igazat: Az a baj, hogy a törvény itt nem pontos, valóban 18 éves kortól az ember "felnött", mégis vannak iskolák, ahol 20 éves korig tanul az ember(én is így voltam)...Ezen szerintem módosítani kellene(a törvényeken). Az meg más kérdés, hogy megteheti jogilag, na de milyen anya, aki megteszi? Ha gyermeket vállalok nem 18 évre vállalom, hanem egy életen át.
Utolsó válaszadóval tökéletesen egyetértek! Ha életet adunk, akkor szeressük is azt egy életen keresztül!
Én a helyedben napi szinten zaklatnám amíg nem adja oda a családit meg a gyerektertást.
Remélem az a fiú akihez mentél, rendes ember. Anyukádról lehetetlen úgy véleményt mondani, hogy ne töröljék ki innen! Nem szülõ az ilyen! Édesapádat keresd meg szerintem nyugodtan, azt gondolom ezek után, hogy Anyukád tett valami olyat, hogy Apád nagyívbe elkerülje(és így sajnos Téged is)! Ékes bizonyítéka annak, hogy nem tartozol hozzá, hogy elküldött mikor mentetek a csp-ért. Fel a fejjel és álljon melletted a barátod is! Sok sikert az újrakezdéshez! 21/L
egy jó ügyvéd bármit meg tud nyerni, van esélyed, de ahoz pénz kell Pont most néztem, hogy a kérdésed alatt volt egy google hirdetés Nézd meg http://www.drgaaledina.hu/
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de nem. Megpróbálok még egy két segélyt kérni, aztán elcuccolni vkikkel albérletbe, de még jövõ hét után lesz fogadó nap suliba talán felvesznek a koleszba, ha lesz hely. Most már kicsit le nyugodtam, így könyebb is gondolkodni. köszönöm a tanácsokat
Sok sikert :)
Kérdezõ, vedd fel velem a kapcsolatot! Egyébként 18éves kor felett kérheted, hogy te kapd a cspt, én úgy tudom.
Borzasztónak tartom az ilyen anyát. A szememben nem is anya. Mitõl gondolja valaki, hogy betöltesz egy korhatárt és meg tudsz állni a lábadon? Én 18 évesen még szakmát tanultam! Már húszon túl vagyok, kint az iskolapadból, keresek állást, de sajnos nem találok, pedig lassan már mindenhova küldöm az önéletrajzomat. És nem arról van szó, hogy válogatok. És igen, zavar. Nem tudom ki lenne képes, milyen szülõ az, aki ilyen helyzetben kitenné az enyém (vagy a te) szûröm, mert betöltöttem egy kort... Részemrõl az ilyen nem szülõ.
Ez egy szarkupac, nem szülõ, kinyomni nem nagy érdem...Felnevelni, szeretni, emberré formálni annál nagyobb.Ennek is csak a csp meg a stb kellett, aztán a gyerek levan tojva és 18 éves kora után meg mehet a p*ába... 28N
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívott anyám :S Azt akarta h menjek át hozzá jövõ hétvégén vacsorára. Köpni-nyelni nem tudtam, azt hazudtam neki h nem érek rá... Szerintetek át kéne mennem hozzá?
elmentél végülis?
A kérdező hozzászólása: ezen a hétvégén kéne mennem, de sztem nem megyek. nem tudom ezek után mit vár tõlem :S
Szerintem írd ide a számlaszámod, már van vagy 70 ember, aki elolvasta a történeted, és biztosan vannak akik szívesen segítenek, és tudnak is, ha mást nem, egy keveset!
Egyszerûen nem értem meg mért nem lehetett az esti vacsora adagot beletenni egy tányérba, és beba.zni a hûtõbe???! Mondjuk a helyedben, én direkt elõrántottam volna valami húst a hûtõbõl, vagy tojást, vagy tudom is én mit, és csináltam volna egy kaját saját magamnak...Elõbb-utúbb csak leszoktak volna arról, hogy ne egyenek meg mindent csak azért mert te késõbb jössz haza...Amúgy az a nagy helyzet, hogy a szülõkkel nem 19 évesen kellene megtalálni a hangot, hanem kb. 16évesen. Addigra legyenek meg a saját dolgaid, a saját véleményed, a saját akaratod a házban! Ha akkor nem alakul ki ez a saját karaktered, akkor ez az elnyomásod csak fokozódik, és lásd, az az eredménye, hogy még ki is röhög az anyád, ha a saját pénzedet kéred vissza, vagyis a csp-t. Szóval a lényeg, hogy én pl. kivívtam magamnak anno valamilyen tiszteletet, nem hagytam, hogy a szüleim rám másszanak, megértettem velük, Ezeket a dolgokat, hogy a félre rakott vacsora is ehetõ lesz még órák múlva, vagy amikor elmegyek valahova haverokkal, az ugyanúgy fontos, mint az hogy iskolába járok. Így magánéletem is volt. Nem hagytam semmiféle lelki terrornak, semmilyen érzelmi befolyásnak. csak is kizárólag az értelmes dolgokkal foglalkozom. Szerintem otthon beléd simán bele lehetett rúgni, mert hagytad magadat minél jobban befolyásolni! Mostanra meg már ha hangot adsz valaminek, annak nincs súlya. Értem a problémádat, de hidd el el lehet jutni addig a pontig, ha nagyon erõs vagy, hogy az anyukád neked adjon már igazat, és a te véleményedet tartsa jónak! Csak ez szakaszosan alakul ki, és legalább 16 éves korodtól el kell kezdened vele a folyamatos harcot. csak így lesz meg késõbbiekben köztetek az egymás iránti tisztelet! Most már mondjuk mindegy ez az egész, de az életed késõbbi szakaszában majd mutasd meg magadnak is, és anyukádnak is néha néha, hogy nem vagy te egy otthonról kilökhetõ akárkicsoda, nem lehet téged csak úgy elnyomni! Ha eddig nem mutattad meg, mutasd meg most, pl. azzal, hogy visszaszerzed magadnak a csp-t, elmész dolgozni, befejezed a sulidat, megélsz akármi legyen is. Majd ha anyukádnak meg kell valami, akkor meg bánj vele úgy mintha valami idegen lenne, úgy ahogy õ bánt te veled... A lényeg az az, hogy mi itt megsajnálhatunk meg minden, meg segíthetünk neked jó tanácsokkal, de az élet az nem ilyen, ha pl. elveszíted a barátodat, már nem sok mindenkihez tudsz majd segítségért fordulni, és saját magadnak kell majd mindent egyedül megoldanod! Erre törekedj, és ne mutasd ki anyukád felé ezek után, hogy sikerült neki az utcára kidobós terve...jézus úgy beszélek mintha valami fater lennék...:)
Félelmetes, milyen hidegvérrel írtok itt páran arról, hogy egy Anya akinek kötelessége (nem papíron, törvényekkel alátámasztva) segíteni a gyermekét, mennyire érthetõen teszi, ha a csökött kis életét szeretné kicsit kevésbé csökötten élni, amihez úgy érzi az kell, hogy kidobja a gyermekét. Félelmetesek vagytok.
Nem tudod apukád hol lakik vagy esetleg egy rokon tudja és személyesen beszéld meg vele hogy te kéred a gyerektartást.
igen bíróság elõtt jó lenne megtudni h 100%-e h fizet.
Családi pótlékot egyszerûen kéred az államkincstárba a saját számládra utalni.Anyád nem kell hozzá. Apádat felhívod, hogy már nem laksz anyádnál, és megadod a számlaszámod, hova utaljon. Nem értelek.Tényleg vissza akarsz költözni anyád mellé?Egyébként nincs az a bíróság, aki kötelezné rá, hogy fogadjon vissza, gondolkozz, akkor ennyi erõvel apádhoz is becuccoltathatnának.De ez nem így mûködik... Sajnállak, de ugyanakkor magadnak kerested a ajt.Igenis el kellett volna fogadnod, hogy anyukádnak barátja van, az, meg hogy balhéztál azon, hogy a pasi ruháit is be kell tenni a mosógépbe..szánalmas....
A kérdező hozzászólása: ezek után nem akarok már visszaköltözni hozzá, csak a pénzt ami nekem járna azt akarom megkapni. Voltam az államkincstárba a jövõ havi csp-t már az én számlámra utalják, de a mostanit már kiutalták az anyámnak-viszont õ ezt nem akarja oda adni.Azt mondta ez jár azért, mert a múlt hónapba még otthon lakhattam. Hívtam apám h irassa át a munkahelyén a bankszámla számot h a gyerektartást nekem utalja majd(utalja, õ, de anyám azt állítja soha nem fizetett egy ft-ot se :S ), meg mondtam mi van, de csak azt mondta h beszéljem meg anyámmal h haza mehessek, meg h majd küldjem el sms-ben a bankszámlaszámomat. Jah, meg közölte h mivel õ minden hónap 3-án kap fizetést, a gyerektartást is már megkapta anyám :S Azért akarnám feljelenteni, mert kitett egy ft nélkül az utcára, mert nem akarja oda adni azt a pénzt ami igenis nekem jár!!! Ha õ ilyen velem, én se fogok kedveskedni vele az biztos. Én még mindig úgy gondolom h nem nekem kellett volna alkalmazkodnom anyám pasijához, hanem neki hozzám. Elvégre õ költözött be egy már megszokott élettérbe. Nekem õ senkim se h beleszóljon h minek megyek el itthonról( anyámnak megszoktam mondani h kivel, hova megyek, mikorra jövök-soha nem volt belõle probléma) meg hepciáskodik nekem h kiélt k. leszek sõt már az is vagyok, csak rá kell nézni a fejemre h ennyit eljárok buliba-ha már este elmentem vhova akkor a hapsi azt mondta h buliba megyek k-urvulni, holott volt h csak moziba, vagy pizzázni mentem el, vagy csak beültem vhova barátommal vagy barátnõimmel :S Amikor itt volt mindent felzabált, ha nem voltam vacsi idõbe éhes vagy épp nem voltam otthon mire éhes lettem volna már megette elõlem. ha ezt szóvá tettem anyámnak akkor a hapsija mellé állt h mert mért nem eszek amikor kész a kaja. Mondjuk mert nem vagyok éhes, vagy mert dolgoztam, vagy akármi miatt. De hiába magyaráztam. Gusztustalan volt h alsógatyában mászkált mindenhova a lakásba a pasi, és ráadásul olyanba amibõl a fél tõke majdh nem kinn volt-akaratlanul is feltünt. Mosni meg ugy szoktunk h csak hétvégén a ruhákat, bugyit, zoknit, melltartót meg 2 naponta kézzel. Anya is meg én is a sajátomat. Akkor kezdtem el mosni a barátja alsógatyáit én, mikor a konyhába összefutottunk és anyám csipkés majdhnem átlátszó bugyija volt rajta, mert nem volt tiszta alsója!!! Azt hittem elhányom magam! Nem akartam ezt még egyszer látni, vagy h legközelebb meg meztelenül mutatkozzon elöttem :S
Az e havi gyerektartásra és családi pótlékra már keresztet vethetsz, hacsak be nem perled anyádat. Az viszont sokkal többe fog kerülni, mint a két említett összeg... Már az ügyvéd megbízási díja is több. Ezt sajnos elbuktad. Nagyon jó, hogy beszéltél édesapáddal, illetve hogy már intézkedtél a MÁK-nál. Ebbõl a pénzbõl és az alkalmi hoszteszmunkáidból talán kihúzod albérletben (lakótársakkal közösen persze) az érettségiig. Nyugodj meg, az érettségi azért nem olyan nehéz, hogy hétvégente ne mehetnél el dolgozni suli mellett... Kitartás, ügyes voltál eddig is! :)
Tudom hogy ez most nem vigasztal de anyukád életébõl a pasik pár év múlva kikopnak ott marad magányos vénlányként és akkor nagyon megbánja hogy így viselkedet veled.
Sajnos vannak ilyen lóty*k akik ha viszket a pin*juk elfelejtik hogy anyák, és csak a pasin jár az eszük és csak a pasi számít aki kefélgeti õket.tudok olyat aki a tartásdíjat nem a gyerekére költi hanem szoláriumra mûkörmösre, ruhákra, a gyerek meg szakadt ruhákba jár és folyton éhes.
20:36-nak Mi a szar az hogy boldogságra vágyik, és ez esetben kiba.za a lányát az utcára????? Te ezt hol tartod normális emberi gondolkozásnak? Az õ lánya volt/van nevelje is fel, ha kell meg segítse is az életét! Bevállalta ba..za meg, akkor törõdjön is vele! Ha nem boldog mellette, attól még a felelõssége ott van!Azt be kell tartania, ha szar az élete, ha nem! Mindig így volt ez õseink körében! Mindenki felnevelte majd életképessé tette saját gyermekét, a mai csúcsszuper világban, ezt mért kell megváltoztatni? A fõ kérdésem viszont az, hogy egyáltalában mért vannak olyan emberek, akiknek eszükbe jut, hogy 18 életévet betöltött gyermekünket az utcára vágjuk, mert a saját boldogságunk fontosabb????Fõleg ilyen módon, hogy még pénzt sem adunk neki!!!!Úgyhogy te is elmehetsz a búsba, ha így vélekedsz a gyereknevelésrõl kisfiam!
Dehogy menj! Mutasd meg neki, ha már volt ilyen ****** hogy kirakott, megállsz te a saját lábadon is! Ne keresd, majd fog õ, ha belátja, mit tett.
A kérdező hozzászólása: nincs vmi törvény h a szülõ nem rakhatja ki a lakásból a gyereket hiába nagykorú ha még nem fejezte be a középiskolát? Tudom h 18 éves koromig vagyok tanköteles, de most azért h fenn tudjam tartani magam, ott kéne hagynom a sulit, mert magántanulóként nem tudnám csinálni a munka mellett. Ahol lakok, vagy csak gyárba 3-4 müszakba lehet menni dolgozni vagy kocsmába, ahol nem 8 órát kellene dolgoznom. Levelezõn meg nincs olyan h csak az utolsó évet kezdem el, szeptemberbe indul és csak ugy ha 11. osztálytól.
A kérdező hozzászólása: Év vesztes vagyok, és 5 osztályos gimibe járok, most fogok csak érettségizni. Nincs keresetem. Diák munkázni szoktam néha ha tudok menni. MOndtam neki h akkor kérem a családi pótlékot ha ki akar tenni, meg én ugy tudtam h apám utal havi 20.000Ft-ot gyerektartást(amig be nem fejezem a gimit addig utalja-még egy pár évvel ezelött anyám ezt mondta), de most anyám azt mondta h apám egy vasat se szokott küldeni és ha családi pótlékhoz sincs nekem semmi közöm. Mit tudok csinálni?
Próbálj meg egy picit nyugton maradni. Érettségizz le, szerezz egy szakmát munkát és költözz el.
A kérdező hozzászólása: egy pár éve még azt mondta h apám havi 20.000ft-ot utal gyerektartásként.meg mutatta a banszámla kivonatot. Most meg azt h apám soha egy fillért nem adott. Ki akar tenni egy ft nélkül. két i8skola szövetkezetnél vagyok tag, de általába csak az egyiktõl hívnak. Viszont 40 ezer ft-nál nem kereshetek többet, mikor már elérem azt az összeget akkor abba a hónapba nem hívnak dolgozni. Ez nem tudom miért van. Tavaly minden pénzt amit kerestem oda adtam neki, és talán egyszer vagy kétszer kértem tõle egy ezrest starndra vagy mozira. ha meg vmi kellett akkor kölcsönbe adott nekem pénzt. Mint pl. az iskolai tankönyvek vagy osztálypénz, cipõ, ruha ilyesmi. Amint elmentem dolgozni így évközbe vissza kellett adnom a kölcsönt. Ezt meguntam és azóta nem adom neki oda.
Szerintem van jogod anyukád barátját, életét kritizálni, ha az a te életedet is befojásolja. Anyád visszaél a szülõi hatalmával, ha a véleményed elmondása után kirakással fenyeget. És ez akkor is érvényes, ha jogilag már nem vagy gyerek. Tudtommal még tanulsz.
A kérdező hozzászólása: én megvárnám amig leérettségizem, de anyám már most ki akar tenni. Én szivem szerint feljelenteném. Csak nem tusom h megtehetem e
nem lehet, hogy csak mérges volt és azért mondta? próbáld megbeszélni vele..
A kérdező hozzászólása: érettségi után ki akarok menni London au-par-kedni egy évet, és amit ott keresek abból finanszíroznám az egyetemet. Kötelezheti a bíróság anyámat h amig nem fejezem be a gimit addig ne rakhasson ki?
Ahogy látom, Õ viszont "megunta", hogy Te meguntad a költségekbõl való részvételt és még megjegyzéseket is teszel a barátjára. Adok-kapok helyzet ez már nálatok, mert elmérgesedett a viszonyotok. Nem hiszem, hogy azzal kezdõdött ez az egész, hogy egyszer csak közölte anyukád, költözz el! Ez egy folyamat. Az a baj, hogy a helyzetet "izomból", jogi lépésekkel szeretnéd megoldani. Szerinted milyen légkör alakul ki nálatok, ha feljelented azért anyukádat, hogy legyen szíves téged továbbra is eltartani és fedelet biztosítani? Rettegsz attól, hogy el kellene tartani magad, önállóvá válni, viszont erõszakkal szeretnéd ezt ráerõltetni anyukádra. Ez nem jó így, másképp állj a kérdéshez és talán még meg tudjátok beszélni. Õ is, Te is hibáztatok, hogy idáig fajult a helyzet.
családi pótlékot kérheted saját jogon, a gyermektartást meg a bíróságon kérvényezheted...munkásszállóra talán elég, ha vállalsz munkát mellette a tescoban v hasonló helyen részmunkaidõben ja és igen, kitehet, de ez esetben a csalási pótlékra nem lesz jogosult
barhogy is beszologatsz a hapsija miatt, sosem ertettem azilyen anyakat, noket. mia fenenek vallaltak gyereket ha a hapsija az fontosabb? legalabb azt varna meg mig befejezed a sulit leerettsegizel, akkor sem lenne a jogos a kirakasod akkor is egy genya huzas lenne, de legalabb akkor meg az ember jobban elfogadna. ne keseredj el ha netan megtenni, apad gyerektartasara es a csaladi potlekra igenyt tarthatsz. aztan ne felejsd el anyad is lesz majd oreg es rad fog majd szorulni, akkor ismeteld meg neki ezen szavakt amiket neked mondott....
A lakásból nem tehet ki, ha az az állandó lakcímed, az a te otthonod is. Azt nem tudom, hogy jogilag mennyire köteles eltartani, mivel nagykorú vagy, így elvileg nem kéne, viszont még nappalin tanulsz, középiskolában. De a lakásból semmiképp nem tehet ki. Ha pénzt nem ad, próbálj diákmunkát vállalni, hogy a kiadásaidat fedezni tudd. Vagy a másik megoldás, hogy elköltözöl albérletbe lakótársakkal (rengeteg olyan oldal van a neten, ahol szobatársat, lakótársat keresnek, és estin vagy levelezõn fejezed be az iskolát munka mellett.
Nézd, apukád nem ad egy fillért sem, tehát anyukád egyedül próbál eltartani, iskoláztatni. Nagykorú vagy, simán eltarthatnád magad Te is, ezzel szemben, amit keresel, magadra költöd, Õt pedig kritizálod. Én is idegbajt kapnék ebben az esetben, de szerintem Te is azt fogsz kapni, ha ilyen helyzetbe kerülsz majd a saját gyerekeddel. Anyukád mérgében, tehetetlen dühében mondja azt, hogy kitesz, pont azért, mert nem érzi, hogy felfogod, milyen nehéz neki egyedül állni kettõtök költségeit, pedig elvárhatná, hiszen már nem vagy kisgyerek. A lakás gondolom anyukádé, a barátja pedig akkor mászkál ott alsógatyában, amikor anyukád megengedi. Nagyon nehéz együtt élni máskkal, idegenekkel, én ezt elhiszem, de az diktál, aki a költségeket állja és akié a lakás. Ez van. Gondolom ez az egész helyzet úgy alakult ki nálatok, hogy azt mondta anyukád, ha nem tetszik valami, mehetsz.
A kérdező hozzászólása: nem akarom ott hagynia sulit, igy h még nincs meg az érettségim se...
A kérdező hozzászólása: Sokat veszekszünk mostanában az uj pasija miatt. Én nem bírom a hapsit, és ennek hangot is szoktam adni.
Így már értem. Nincs jogot anyukád barátját, életét kritizálni.
Úgy tudom, ki nem tehet jogilag.
15:39 vagyok, én sem láttam a késõbbi bejegyzéseid. Mondd anyudnak, hogy márpedig maradsz a fenekeden és nem fogsz elköltözni, vagy családi pótlék vándorol a te zsebedbe, mert ugye 23 éves korodig jár (feltétele, hogy nappali tagozatos legyél) Nem túl jó fej anyukád!
hát..nem irigyellek! elég durva ez anyád részérõl! ezt velem is megcsinálta egyszer, majd közöltem vele, hogy õt is apám tartja el! remélem rendezõdik a dolog! Szorítok:)
A kérdező hozzászólása: Jogilag tehetek vmit ellene? Mi történne ha feljelenteném? Anyám azt mondta ha nem megyek el akkor a rendõrség fog elvitetni, meg h már ki is jelentett a lakásból, mivel mint tulajdonos megtehi h az én tudtom nélkül kijelentsen, és a rendõrök elvinnének mert neme nincs semmilyen jogom ott tartozkodni
Tûrj az érettségiig és utána menekülj amilyen messze csak tudsz. Hidd el, késõbb csak rosszabb lesz. Gyûlölöm az ilyen szülõi hozzáállást. 31F
jobban belegondolva, ha az állandó lakcímed ott van, akkor nem tehet ki, de eltartani nem köteles
A kérdező hozzászólása: azt mondta már kijelentett, és ha nem megyek el magamtól majd a rendõrök elvisznek
Én úgy tudom, állandó lakcímrõl a Te beleegyezésed nélkül nem jelenthet ki.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h én szinte nem is emlékszem rá. A telefonálást is az utobbi 4 évbe teszi meg, h szülinapomkor felhív és ennyi. elötte semmi. Pedig lett volna lehetõsége h látogasson.
.. de egy próbát nem ér meg? Amúgy melyik városban laksz? Csak hátha esetleg tudok segíteni...
A kérdező hozzászólása: Szolnok
Akkor sajna nem :( De én a helyedben bocs, de apuddal tennék egy kísérletet. Lehet nem is miattad, hanem anyud miatt nem keresett...
Ha a házban nincs semmilyen jogod (tulajdon vagy haszonélvezeti) akkor édesanyád bármikor kitehet, joga van hozzá. Felnõttkorú vagy tehát elvileg már tudnod kéne gondoskodni magadról. Ha minden kötél szakad estin befejezheted a sulit, mellette dolgozhatsz hogy megélj valahogy az albérletben. Ha anyád nem gondolja meg magát akkor tényleg elég nagy bajban vagy, de meg fogod oldani.
Megteheti. Nem is kell rendõrég, bõven elég az, ha legközelebb kiteszed a lábadat, õ meg kicseréli a zárat. A nyarat próbáld meg rokonoknál kihúzni, aztán kérj kollégiumot. Az államkincstárba igényelheted saját magadnak a családi pótlékot, így a te számládra megy.Gyermektartásra már nem vagy jogosult, de amíg nem érettségizel le rokontartásra igen(ez kevesebb, mint a gyermektartás általánban).Ezt a gyámhivatalban érdemes elkezdeni.A családi pótlék egyébként 20 éves korig jár...(ha tanulsz) /vagy:leülsz beszélni anyukáddal, bocsánatot kérsz, meghúzod magadat érettségiig(arra úgyis tanulni kellene ezerrel), beállítod az órádat, hogy csörögjön kajaidõben stb..és nem szólv vissza, akármi van!
Így jár az a gyerek akit csak családi pótlékért szültek, meg bocs de az a véleményem.Költözz albérletbe lakótársakkal jobban jársz.
Én nem mennék el otthonról. Valami nem stimmelhet ezzel a pasival, ha anyád ennyire ideges. Lehet, hogy ki fogja tenni. Egyszer majd azt mondja neki, 3 napja van, hogy elköltözzön, különben a rendõrséggel viteti el. Szerintem tévedésbõl Terajtad gyakorol... Nyugi. A helyzet változni fog. Amit Te tehetsz, hogy kifejezed az érzéseidet nyíltan, õszintén, másokba nem belemarva. Biztosan igazad van abban amit érzel. Mesélj róla édesanyádnak is! És nyugodtan várj. Szeretem, hogy ilyen eltökélt vagy a tanulással kapcsolatban. Ezt jól csinálod. Errõl ne hagyd Magad lebeszélni. Mindig tanulj valamit rendszeresen. És várj. A görcs is elmúlik, tudod. A baj is el szokott múlni. Ne menj sehova. Anyád is változik szegény. Máskorra más lesz. Nyugi. Fejezd ki Magad, ez a legfontosabb. Fejezd ki az érzéseidet õszintén! Drukkolok! drama
A kérdező hozzászólása: tudom h kap uttánam gyerektartást, mert a bíróság kötelezte apámat h fizessen és a fizetésébõl vonják neki. Láttam a bankszámla kivonatot is amin rajt volt, meg emlékszem anyám anno mondta is
ÉS most nem tudnád vele megbeszélni? Neki is mondd el, hogy mi a helyzet, hogy nincs hová menned... ki tudja, még a végén kiderül, hogy tök jófej rendes apud van... jobb esetben
A kérdező hozzászólása: apámat 7 éves koromban láttam utoljára, azóta évente egyszer felhív telefonon és ennyi.
Egyébként szerintem mihelyett tudsz, menj el... ilyen "anya" mellõl jobb minél hamarabb eltakarodni.. aki még önmagát állítja be mártírnak, hogy nem ****ta ki a lányát 18 éves korában. Akinek csak addig vagy jó, ameddig a családi pótlék jár utánad.
A kérdező hozzászólása: mondtam neki haadja oda a családi pótlékot meg a gyerektartást mert tudom h jár, de nem adja. Képes lenne egy ft- nélkül ki tenni az utcára.
kérj segítséget a gyámügyön, húzd ki egy évig munkásszállón, aztán irány külföldre bébisintérkedni...de a csp-t és a gyermektartást kérd át a te nevedre, gyámügyön segítenek
Végülis odaadni nem köteles, de az elvielg azért van, hogy rád költse, közvetlenül vagy közvetetten. De szemét dolog, hogy csak eddig voltál jó neki. Hol laksz amúgy?
A kérdező hozzászólása: hát ha azért van h rám költse és most meg ki akar tenni, akkor ahoz nekem van jogom ha már nem lakok otthon, nem?
Fordítva, mihelyett nem laksz otthon, úgy tudom, õ nem jogosult egyikre sem. A csp-ra azért lett volna jogosult, mert a CSALÁDjában van eltartott gyermek, és hogy besegítsen anyagilag a nevelésébe. A gyerektartást meg azért kapná, hogy az apa az õ részét kivegye a támogatásodból. Szóval tulajdonképpen a gyerektartás arról szól, h apud így "költi rád" azt, amit amúgy rád költene, ha veletek élne. De miután elköltözöl, úgy tudom, anyud nem jogosult gyerektartásra.
az anyja nem, de õ jogosult lesz mindkettõre... apád nem tudod megkeresni, hogy egy évet kihúzz nála?
Szerintem várd meg, amíg a rendõrök elvisznek. Anyád szív ezzel nagyobbat, nem te, te nem vagy bûnözõ, pusztán a családodnál akarsz élni. Viszont: eltartani nem köteles, de a családi pótlék sem jár neki akkor. Ezt be lehet jelenteni valahol... hát nem tudom, hol. De a sulidban biztosan megmondják, beszélj az osztályfõnököddel vagy az igazgatóval, vagy olyan tanárral, aki jó fej, és bírjátok egymást. Azt hiszem, családi pótlék csak akkor van, ha anyád iskolalátogatási papírral igazolja, hogy jár utánad, viszont a papírt a sulidból szerezheti meg. Akadályozd meg! Apádat meg hívd fel, kérdezd meg, mi az igazság, utal-e pénzt, ha igen, mennyit, mondd meg, hogy ezentúl neked adja, és kérdezd meg, nem mehetnél-e hozzá egy évre. Végülis apád is van, nem csak anyád. Szóval mondd meg anyádnak, hogy te megvárod a rendõröket. Ha tényleg kihívja õket, szépen mesélj el nekik mindent, ebbõl neked NEM lehet bajod, csak anyádnak. Ezért nem is hiszem, hogy kihívná õket.
Tudod, mennyi a családi pótlék? kb 13000 ft, plusz az a 20000, amit vagy kap az apádtól utánad, vagy nem. Szerintem fürdesz otthon, eszel, tvzel, netezel, szóval anyád azt az összeget rád költi, nyugodj bele. Ez meg, hogy feljelentheted-e...hát NEM. Egyáltalán mi lenne a feljelentésed jogi alapja? Az, hogy nem tart el tovább? Ennyi erõvel õ is feljelenthetne téged becsületsértés miatt, amiért beszólsz a pasijára. Az az igazság, hogy a rendõrök nem anyádat, hanem téged néznének hülyének. Az meg ugyan engedtessék már meg anyádnak, hogy 19 évvel a gyereke születése után ne csak anya legyen, hanem nõ is, saját élettel. Valamit te is nagyon elronthattál, mert tényleg nem úgy kezdõdik a családi viszály, hogy a szülõ azt mondja a gyerekének, költözz el. Nem lehet, hogy túl nagy arcod volt mostanában, és anyád besokallt?

Szerintetek az gáz ha 19 évesen (közel a 20-hoz) csak 1 fiúval voltam szexuálisan és kapcsolatban? (3 és fél évig)

Legjobb válasz: 19 évesen tapasztalatlan.... Ha, ha.... Minek kellene lenned? Én akkor még szûz voltam. És? Majd lesz tapasztalatod. Csak rajtad múlik.

19 évesen tapasztalatlan.... Ha, ha.... Minek kellene lenned? Én akkor még szûz voltam. És? Majd lesz tapasztalatod. Csak rajtad múlik.
Dehogy gáz. Becsülendõ :)
Gáznak nem gáz. Viszont ha ki akarod élni magad és kipróbálni más pasikkal is stb. akkor ha most lettél szingli itt rá a lehetõség. De ha nincs rá igényed akkor irány a következõ komoly kapcsolat :) 23/F
Nem gáz. Sõt, értékelendõ.
A kérdező hozzászólása: Azért érzem gáznak mert tapasztalatlan érzem magam
Hát ha te gázos vagy akkor én is. 18 évesen vesztettem el és 2 évig voltam a sráccal majd összejöttem egy másikkal és vele vagyok már lassan 4 éve. Soha nem volt rá indíttatásom h "kiéljem" magam.
*to
I don't want live on this planet anymore.
Miért lenne gáz??? Miéééért??
Nem attól lesz valaki tapasztalt h hány pasival csinálta. Egy pasival is sokmindent ki lehet próbálni, meg lehet tapasztalni.

19 éves vagyok és 3 hetet késett. 3 teszt is pozitiv. Lehetséges hogy tehes vagyok?

örülnénk neki. tervesztük a dolgot csak azt nem gondoltam,hogy rögtön sikerülhet. szerintetek terhes vagyok?

Legjobb válasz: Igen! Ha már 3 hete késik és pozitívak a teszteid is, akkor biztos, hogy terhes vagy!

Igen! Ha már 3 hete késik és pozitívak a teszteid is, akkor biztos, hogy terhes vagy!
Ha a tesztek pozitívak, akkor elég nyílvánvaló, hogy sikerült. Boldog babavárást!
mi ebben a kérdés, hát persze, hogy az vagy!
Micsoda kérdés! Ha pozitív lesz a tesztem én is fel fogom tenni ezt a kérdést :) Gratulálok!
Igen, terhes vagy. Menj el nõgyógyászhoz és õ majd elküld védõnõhöz is.

Tisztelt Főorvos Úr! A 19 éves lányomnak egy ellenőrző hasi ultrahang vizsgálat során, melyre azért került sor, mert a májában van egy 5 mm-es hemangioma és az epehólyagjában pedig 3 db 3 és 5 mm közötti koleszterin polip, találtak a jobboldali petefészké

Tisztelt Főorvos Úr! A 19 éves lányomnak egy ellenőrző hasi ultrahang vizsgálat során, melyre azért került sor, mert a májában van egy 5 mm-es hemangioma és az epehólyagjában pedig 3 db 3 és 5 mm közötti koleszterin polip, találtak a jobboldali petefészkében egy 31x13x17 mm-es, egy belső septumot tartalmazó cisztát. A radiológus doktornő azt mondta, hogy nem kell emiatt aggódni, mert lehet hogy magától felszívódik, és azt javasolta, hogy 3 hónap múlva ismét menjünk el egy ultrahang vizsgálatra. Sajnos elég nehezen tudjuk megoldani az orvosi vizsgálatokat, mivel vidéken élünk és a lányom Budapestre jár főiskolára, így hét közben nincs itthon. Egyedül nem szívesen megy orvoshoz, főleg nem nőgyógyászhoz, tekintettel arra is, hogy mivel eddig nem volt rá szüksége, így nőgyógyásznál még nem is volt soha. (Ezt kérem ne vegye sértésnek a szakmájára nézve, de gondolom tisztában van vele hogy a nők nagy része nem szívesen jár nőgyógyászhoz.) Az ultrahang vizsgálatot is csak az őszi szünetben tudták elvégezni itthon, mivel tudomásunk szerint a sürgősségi esetektől eltekintve Budapesten nem vehet igénybe orvosi ellátást, mert ott még ideiglenes lakcíme sincs, és a “kártyája” is az itthoni háziorvosnál van. Az interneten olvastam, hogy térítés ellenében beutaló nélkül is lehet CA125+HE4 vizsgálatot kérni bizonyos laboratóriumokban, melyet meg tudnánk oldani, mivel vérvételre a fővárosban is el tudna menni a lányom. Mivel nincs olyan orvos ismerősünk, akitől megkérdezhetnénk, ezért sajnos nem tudom, hogy ennek a vizsgálatnak az eredményét befolyásolja-e, hogy a ciklus mely napján veszik a vért. Egyébként a lányomnak azon kívül, hogy a kezdetektől fogva elég fájdalmasak a menstruációi, nincsenek más tünetei. Természetesen, ha a teszt eredménye indokolja a nőgyógyászati kivizsgálást, akkor feltétlenül megoldjuk valahogy, ha másképpen nem megy, akkor magánúton. Lehet, hogy túlzónak tartja az aggodalmamat, de úgy gondolom, hogy egy negatív teszt valamelyest megnyugtatna a következő ultrahang vizsgálatig, ha pedig mégis rossz lenne az eredménye, akkor gyorsabban tudnánk intézkedni a következő vizsgálatokról. Kérem, hogy ha lehetséges akkor segítsen nekünk a válaszával, és egyéb véleményét és tanácsát is szívesen venném. A vérvétellel kapcsolatban még azt is szeretném megkérdezni, hogy éhgyomorral kell e menni, valamint az ultrahang vizsgálat eredményében szereplő septum-ról sem tudom pontosan, hogy micsoda, ezért ha ezt is megírná, akkor nagyon megköszönném. Elnézését kérem a hosszadalmas levél miatt, de úgy éreztem a helyzetünk megértéséhez ezeket feltétlenül le kellett írnom. Tisztelettel és köszönettel: Mária

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatánál, a nőgyógyászati rendelésen fel tud keresni a hölgy, időpontot a központi számon keresztül lehet kérni, Horváth Szilvia asszisztensnőnél. A személyes konzultáció kapcsán minden részletet tisztázni tudunk. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatánál, a nőgyógyászati rendelésen fel tud keresni a hölgy, időpontot a központi számon keresztül lehet kérni, Horváth Szilvia asszisztensnőnél. A személyes konzultáció kapcsán minden részletet tisztázni tudunk. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! A 19 éves lányomnak egy ellenőrző hasi ultrahang vizsgálat során, melyre azért került sor, mert a májában van egy 5 mm-es hemangioma és az epehólyagjában pedig 3 db 3 és 5 mm közötti koleszterin polip, találtak a jobboldali petefészké

Tisztelt Főorvos Úr! A 19 éves lányomnak egy ellenőrző hasi ultrahang vizsgálat során, melyre azért került sor, mert a májában van egy 5 mm-es hemangioma és az epehólyagjában pedig 3 db 3 és 5 mm közötti koleszterin polip, találtak a jobboldali petefészkében egy 31x13x17 mm-es, egy belső septumot tartalmazó cisztát. A radiológus doktornő azt mondta, hogy nem kell emiatt aggódni, mert lehet hogy magától felszívódik, és azt javasolta, hogy 3 hónap múlva ismét menjünk el egy ultrahang vizsgálatra. Sajnos elég nehezen tudjuk megoldani az orvosi vizsgálatokat, mivel vidéken élünk és a lányom Budapestre jár főiskolára, így hét közben nincs itthon. Egyedül nem szívesen megy orvoshoz, főleg nem nőgyógyászhoz, tekintettel arra is, hogy mivel eddig nem volt rá szüksége, így nőgyógyásznál még nem is volt soha. (Ezt kérem ne vegye sértésnek a szakmájára nézve, de gondolom tisztában van vele hogy a nők nagy része nem szívesen jár nőgyógyászhoz.) Az ultrahang vizsgálatot is csak az őszi szünetben tudták elvégezni itthon, mivel tudomásunk szerint a sürgősségi esetektől eltekintve Budapesten nem vehet igénybe orvosi ellátást, mert ott még ideiglenes lakcíme sincs, és a “kártyája” is az itthoni háziorvosnál van. Az interneten olvastam, hogy térítés ellenében beutaló nélkül is lehet CA125+HE4 vizsgálatot kérni bizonyos laboratóriumokban, melyet meg tudnánk oldani, mivel vérvételre a fővárosban is el tudna menni a lányom. Mivel nincs olyan orvos ismerősünk, akitől megkérdezhetnénk, ezért sajnos nem tudom, hogy ennek a vizsgálatnak az eredményét befolyásolja-e, hogy a ciklus mely napján veszik a vért. Egyébként a lányomnak azon kívül, hogy a kezdetektől fogva elég fájdalmasak a menstruációi, nincsenek más tünetei. Természetesen, ha a teszt eredménye indokolja a nőgyógyászati kivizsgálást, akkor feltétlenül megoldjuk valahogy, ha másképpen nem megy, akkor magánúton. Lehet, hogy túlzónak tartja az aggodalmamat, de úgy gondolom, hogy egy negatív teszt valamelyest megnyugtatna a következő ultrahang vizsgálatig, ha pedig mégis rossz lenne az eredménye, akkor gyorsabban tudnánk intézkedni a következő vizsgálatokról. Kérem, hogy ha lehetséges akkor segítsen nekünk a válaszával, és egyéb véleményét és tanácsát is szívesen venném. A vérvétellel kapcsolatban még azt is szeretném megkérdezni, hogy éhgyomorral kell e menni, valamint az ultrahang vizsgálat eredményében szereplő septum-ról sem tudom pontosan, hogy micsoda, ezért ha ezt is megírná, akkor nagyon megköszönném. Elnézését kérem a hosszadalmas levél miatt, de úgy éreztem a helyzetünk megértéséhez ezeket feltétlenül le kellett írnom. Tisztelettel és köszönettel: Mária

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatánál, a nőgyógyászati rendelésen fel tud keresni a hölgy, időpontot a központi számon keresztül lehet kérni, Horváth Szilvia asszisztensnőnél. A személyes konzultáció kapcsán minden részletet tisztázni tudunk. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatánál, a nőgyógyászati rendelésen fel tud keresni a hölgy, időpontot a központi számon keresztül lehet kérni, Horváth Szilvia asszisztensnőnél. A személyes konzultáció kapcsán minden részletet tisztázni tudunk. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy 19 éves kocsi 1.2-es motorjának nagyon megerőltető lenne, ha országúton 3-3, 5 ezres fordulaton pörgetném?

Olyan 100-110 km/h, esetleg tartósan is. Ez nagyon rossz lenne neki?

Legjobb válasz: A benzinmotorok jóval magasabb fordulatot bírnak el, mint a vezetõk hiszik. Az üzemanyag-takarékosság miatt a kis szívó benzineseket is dízelmódra, kicsivel alapjárat fölött pörgetve szeretik használni, a valóságban viszont magasabban, a nyomatékcsúcs közelében tartva lennének igazán elemükben és így is sokáig bírnák az igénybevételt. Ezt a terhelést el kell viselnie az autónak. Gondolom, a végsebesség jócskán 110 km/h fölött van, tehát nem arról van szó, hogy folyamatosan teljes teljesítményen járatod. Kis terheléssel biztosan kibírja, nagyon megterhelve viszont már nem az.

A benzinmotorok jóval magasabb fordulatot bírnak el, mint a vezetõk hiszik. Az üzemanyag-takarékosság miatt a kis szívó benzineseket is dízelmódra, kicsivel alapjárat fölött pörgetve szeretik használni, a valóságban viszont magasabban, a nyomatékcsúcs közelében tartva lennének igazán elemükben és így is sokáig bírnák az igénybevételt. Ezt a terhelést el kell viselnie az autónak. Gondolom, a végsebesség jócskán 110 km/h fölött van, tehát nem arról van szó, hogy folyamatosan teljes teljesítményen járatod. Kis terheléssel biztosan kibírja, nagyon megterhelve viszont már nem az.
A motornak nem a fordulatszám megterhelõ, hanem az ellenállás amit le kell küzdenie, tehát az autó mozgatása. Ha 5-ös fokozatban mész 40-el és még emelkedik is az út kicsit, az a katasztrófa tipus. Ott a motor szinte a halálán van, annyira megterhelõ számára.
Én egy 35 éves autóval, amelyben szintén 1.2-es benzinmotor van, rendszeresen szoktam 90-100-as tempóval közlekedni országúton. Fordulatszámmérõ nincs benne és a váltó is csak 4 fokozatú. Így gondolom ilyen tempónál 4000 fölött forog a motor. Ezidáig semmi baja nem lett ettõl a 3, 5 évtized alatt.
3500as fordulatszám tartomány még a régi Ladákban, Polskikban is zöld mezõnek számít, tehát egészséges a motornak. Az hogy 1.2es nem sokat nyom a latba, gondolom 5 sebességes. Régi szakik szerint az autó végsebességének a 80%át nyugodtan ki lehet használni.
4-5 ezres fordulatig használhatod nyugodtan szerintem, hisz ez még csak a fele a fordulatszám tartománynak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

19 éves fiú vagyok, és szeretnék összejönni egy 15 éves lánnyal, szerintetek ebben a korban ezzel a korkülönbséggel milyen kapcsolatra számíthatok? Ez tarthat akár 2-3 évig is? Vagy csak pár hónapig maximum?

Legjobb válasz: Ha a lány is komolyan gondolja akkor sokáig tarthat. Vannak olyan ismerõseim akik között ennél nagyobb korkülönbség van. ui: ha mégsem sikerülne akkor érettebb után kell nézned de drukkolok

Ha a lány is komolyan gondolja akkor sokáig tarthat. Vannak olyan ismerõseim akik között ennél nagyobb korkülönbség van. ui: ha mégsem sikerülne akkor érettebb után kell nézned de drukkolok
Ez tényleg nagyban függ a lánytól. Én is 15 voltam, mikor összejöttem a 19 éves barátommal. 3 éve vagyunk együtt.
15 voltam, barátom 21. egy éve vagyunk együtt. <33
15 évesek között vannak már érettebbek. :) Csak meg kell találni õket..én is 15 évesen érett voltam már, egyedül láttam el magam stb így nem voltam az a kis ribancos csajszi sose, mindenért megküzdöttem. :( :) 18/L
énis 15 vagyok és a párom novemberben lesz 19 :) 1 éve jól megvagyunk, és ha igen, a lány komolyan gondolja (mint én annakidején) akkor rengeteg évig együtt lehettek. akár "örökre" Sz*
én 14 vagyok barátom 20:) lassan 6hónapja vagyunk együtt és úgy érzem hogy sokáig együtt leszünk:)
tehát szerintem mindkettõtöktõl függ h milyen kapcsolatra számíts:) és igen ha szeretitek egymást eltarthat 2-3 évig ha szeretitek egymást elõzõ voltam
Mûködhet ha mindketten akarjátok de arra gondolnod kell hogy õ nem biztos hogy le akar veled feküdni. Nekem van olyan ismerõsom aki 2évig nem feküdt le a pasiával.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!