Találatok a következő kifejezésre: 18. heti mit (137 db)

A papíromon 18 hetes leszek jövő héten, de valójában csak 17 mivel a gépbe nem tudtak visszaállítani 1 hetet, mert csak később derült ki hogy 1 héttel fiatalabb vagyok mint megállapították. Mehetek 17 hetesen 18 heti uh-ra?

Doki beküldött 18 heti uh-ra,de akkor még csak 17 hetes 1 napos leszek valójában.Bemenjek vagy várjak még 1 hetet?Dokimat nem tudom elérni.

Legjobb válasz: A 18-20. heti Uh-ra akkor kell menned, ha már megvan az AFP eredményed. Ha azok a szerencsések közé tartozol, akik már meg is kapták, akkor mehetsz. De ha még nem kaptad meg, akkor kérj másik idõpontot a dokidtól, mert 1-2 héten belül mehetsz vissza az AFP-vel is a kezedben. 23 hetes kismama

A 18-20. heti Uh-ra akkor kell menned, ha már megvan az AFP eredményed. Ha azok a szerencsések közé tartozol, akik már meg is kapták, akkor mehetsz. De ha még nem kaptad meg, akkor kérj másik idõpontot a dokidtól, mert 1-2 héten belül mehetsz vissza az AFP-vel is a kezedben. 23 hetes kismama
Én tegnap voltam 18 hetesen, és az UH-on derült ki, hogy már 19+2. És nem mondta, hogy gond lenne. Persze nálam fordított az eset. Szerintem menj most, ha még nem jó, úgyis visszahív 1-2 hét múltára.

Mikor érdemesebb a genetikai UH-ra elmenni? 19. héten vagy 18. héten?

Nekem úgy mondták, 18-20. hét között. Van jelentõsége? Van olyan szerv amit ha nem látnak a 18. héten a 19. hetin látni fogják? :)

Legjobb válasz: Szerintem 18. héten érdemes elmenni, mert ha valami gond van, akkor több idõ marad még gondolkodni a hogyan-továbbon. Ilyenkor már minden szerv kifejlõdött minimum kezdetleges szinten. Elvetetni pedig orvosi indokkal 20. hétig lehet, a diagnosztika csúszása miatti okból 24. hétig. Amúgy, ha a 12. heti UH rendben volt, akkor nem nagyon van min aggódni.

Szerintem 18. héten érdemes elmenni, mert ha valami gond van, akkor több idõ marad még gondolkodni a hogyan-továbbon. Ilyenkor már minden szerv kifejlõdött minimum kezdetleges szinten. Elvetetni pedig orvosi indokkal 20. hétig lehet, a diagnosztika csúszása miatti okból 24. hétig. Amúgy, ha a 12. heti UH rendben volt, akkor nem nagyon van min aggódni.
Elméletileg teljesen mindegy, valóban akkor van jelentõsége, ha gond lenne, hogy minél hamarabb lehessen dönteni. De fejlettség szempontjából mindegy. Én 18+3 voltam, tökéletesen látszott minden pici csontja.
Nekem genetikus mondta, hogy kifejezetten a betöltött 19. héten érdemes menni, azt nem fejtette ki, hogy miért.

Mit érezhetek majd ha megmozdúl a babám? Most töltöttem a 18. hetemet. Mikorra várható az első jel?

Legjobb válasz: Már bármikor megmérezheted,de elsõ babás anyukáknál nem ritka,h a 20. hét után érzik csak meg. Én a 15. héten éreztem elõször.Akkor olyan volt mintha egy pillangó repkedett volna odabent.Aztán két hétig semmi.A 17. héten is éreztem egyszer vagy kétszer,aztán a 18-20. hétig sokszor éreztem,csak nem tudtam,h õ az,mert a pillangót vártam,közben már rendesen rúgdalt.A 21. héten tudtam megmutatni a férjemnek,h ilyen,amikor rúg és a 26. héten volt elõször szemmel látható a helyezkedés.

Már bármikor megmérezheted, de elsõ babás anyukáknál nem ritka, h a 20. hét után érzik csak meg. Én a 15. héten éreztem elõször.Akkor olyan volt mintha egy pillangó repkedett volna odabent.Aztán két hétig semmi.A 17. héten is éreztem egyszer vagy kétszer, aztán a 18-20. hétig sokszor éreztem, csak nem tudtam, h õ az, mert a pillangót vártam, közben már rendesen rúgdalt.A 21. héten tudtam megmutatni a férjemnek, h ilyen, amikor rúg és a 26. héten volt elõször szemmel látható a helyezkedés.
nekem szöszmötölésre hasonlított leginkább, mintha valami birizgálna
Nekem pedig olyan volt mintha egy cérnaszálat húztak volna végig a hasamon... 20. hét körül fogok jobban érzeni:)
Teljesen változó, hogy ki mikor érzi elõször, egyénfüggõ. Én pl. 16 hetesen éreztem elõször, de azóta semmi. Lassan belépünk a 18. hétbe. Elsõ babánál általában a 20. hét környékén szokták a kismamák biztosra érezni a kicsit. Lehet, hogy már most is érzed, csak figyelmen kívül hagyod a kis jeleket vagy összekevered bélmozgással, stb. Nekem olyan volt, mintha kis lufi pukkant volna a hasamba. Ne izgulj, fogod érezni!
szia.én is lufikat éreztem a hasamban 17 hetesen, már elötte is éreztem ugyanezt, de akkor még egyértelmûen nem mertem mondani, hogy érzem.most 20 hetes vagyok.kb 2 hete folyamatosan minden nap érzem.és bármily hihetetlen, tegnap még láttam is. egy jó nagyot pukkant a pocakom egy helyen.hamrosan benned is tudatosul, hogy érzed a mozgását.fantasztikus érzés.


26 hetes terhes vagyok. Utoljára a 18. héten volt uh. Egy nem régi kérdésnél azt írták csak a 30. hét körül lesz a következő. Most akkor mikor, mert van aki 28. hetet mondott?

Legjobb válasz: Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.

Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.
Én pont tegnap kérdeztem meg a dokit, hogy mikor kell legközelebb mennem UH-ra, 19 hetesen voltam utoljára, 32. héten lesz a következõ.
Szia! A kötelezõk általában 12. 18. 32. 36. héten vannak. De ahogy már itt olvasgattam ez is kórház függõ. Én mivel magán orvoshoz járok, így 4 hetente nézi a bébit uh-al. 31 hetes kismama
A nagy kötelezõ Uh a 12., 18.-19., 28-32. ig héten van.Én is voltam vércukorterhelés után sima 2D-s saját orvosos uh-n de sztem ezek csak plusz dolgok.Egyébként most vagy abban az aidõben, hogy elmehess 4D-re hogyha szeretnél, mert a 28. héttõl gyönyörû kis pufók babák vannak már a pocakban.

A 18. heti uh vizsgálat után mikor van a következő kötelező?

Az baj lenne, ha havonta egyszer csináltatnák uh-t? Csak, hogy minden rendben van-e.

Legjobb válasz: Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.

Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.
Hivatalosan a következõ kötelezõ uh a 30-32. héten, utána a 36-38. héten van. Van, akinek a magánorvosa csinál havonta is a vizsgálatok alkalmával. Mi a 25. héten voltunk 4D-n csak a két kötelezõ között. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: OFF: Úristen! Most láttam, hogy á-val írtam a csináltatnék-ot... De gáz! On: Köszönöm a válaszokat!
Nekem 28-30 hetet mondtak, én 19+4 hetesen voltam, majd 29+4 hetesen! 37 hkm

Mindenki a 18. heten megy uh-ra? Nekem akkora irta be az idöpontot a vedönö. Az nem késö? Ott mit fognak a nemén kivül nézni?

Legjobb válasz: Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.

Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.
ez nagyon érdekes!!!!!! én most vagyok 6hetes és már volt uh-om!!!és 2-hét mulva ujra mennem kell...sztem ez igy tuti késö föleg ha neadj isten valami gond van ilyenkor már nem sok mindent lehhet tenni.de bizzunk a dokidban ne aggodj... bizti tudja mit csinál.
A kérdező hozzászólása: Mar voltam 6-12 hetesen uh-on.Csak en ugy tudtam hogy 16 hetesen kell menni nem 18 es ezert aggodtam egy kicsit hogy ha nagyon fontos ez az uh akkor nehogy kesön csinaljak.... De akkor jo ha 18-20 között van a következö a 12. utan!
16 hetesen az AFP vér levétele van, ezzel az eredménnyel a kezedben kell menni a 18. heti UH-ra. Nekem egyébként 20. hétre esett ez az UH.
Ne aggódj nem vagy elkésve még! Nekem pl.csak 22 hetesen csinálták, annyira nem volt idõpont az UH rendelésen. De ha eddig a 2 UH-n részt vettél és oké volt minden akkor ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Mindenkinek jo baba várást!!!!!!

18 Hét körüli kismamik hogy vagytok? Eddig miket tapasztaltatok? Nagy már a pocakotok? Mozgolódik már a baba?

Nekem már jól látszik a hasam és aki nem ismer az is látja,hogy baba.Párszor már éreztem mozgolódni,de még nem aktiv annyira,hogy minden nap..Üdv és boldog babavárást!!

Legjobb válasz: Szia! 18+3 vagyok jelentem :) Én már teljesen jól vagyok, semmi émelygés, semmi hányás. Most már az okoz "gondot", hogy nõ a pocak, és nem tudok már ugyanúgy hajolgatni és guggolni, mert kényelmetlen :) Egyébként már eléggé nõ, formás :) A babát éreztem másfél hete is, de tegnap nyugiba feküdtem a fotelban és hihetetlenül erõsen éreztem, hogy egymás után 3x megrúgott. :) Fantasztikus volt :)

Szia! 18+3 vagyok jelentem :) Én már teljesen jól vagyok, semmi émelygés, semmi hányás. Most már az okoz "gondot", hogy nõ a pocak, és nem tudok már ugyanúgy hajolgatni és guggolni, mert kényelmetlen :) Egyébként már eléggé nõ, formás :) A babát éreztem másfél hete is, de tegnap nyugiba feküdtem a fotelban és hihetetlenül erõsen éreztem, hogy egymás után 3x megrúgott. :) Fantasztikus volt :)
Szia én holnap leszek 18hetes és a 16. héten éreztem a picúrt mozogni azóta minden nap vagy reggel vagy este(nálunk ezek a nyugis idõszakok, mert napközben dolgozok olyankor kevésbé tudok figyelni a "kis mozgolódásaira") Nekem még annyira nem látszik a hasam csak az veszi észre aki ismer amúgy nem feltûnõ, de azért most már nõdögél:)
17+3 hetes vagyok, 3. baba. Már mindenki számára látható, hogy babát várok, fõleg, hogy már a kardigánnal sem "álcázom magam", mert jó idõ van. Elég fáradt vagyok folyamatosan, de az nem biztos, hogy a terhességtõl, hanem a két másik gyerekemtõl. Egyébként jól vagyok. Jah most épp izgulok egy picit, mert tegnap megfejelte a pocakomat a kisebbik gyerekem és eléggé fájt utána a pocakom. Délután elugrunk a védõnõhöz, szeretném, ha hallgatna egy szívhangot. 13.hét óta érzem a mozgását, de nem minden nap. Nektek is jó babavárást.
Sziasztok! 17+5 napos vagyok. Még nem éreztem mozogni egyáltalán. :( Hatalmas hasam van viszont.

18 hétben vagyok. Enyhe nyomásra színtelen valami jön mindkét mellemből (véletlenül nyomtuk meg). Mi ez?

Legjobb válasz: Nekem is! 26 hetes múltam és kb a 18. héttõl erõsödött, elõtte volt ez már. A magas prolaktinszint okozza, ami a tejserkentó hormon, tehát elvileg ez már elõtej, csak még igen gyenge, inkább tisztitja a csatornákat .. ne aggódj miatta.

Nekem is! 26 hetes múltam és kb a 18. héttõl erõsödött, elõtte volt ez már. A magas prolaktinszint okozza, ami a tejserkentó hormon, tehát elvileg ez már elõtej, csak még igen gyenge, inkább tisztitja a csatornákat .. ne aggódj miatta.
Elõtej jöhetett neked.Ennyi ídõsen nekem is jelentkezett. Nem kell félned ez normális dolog. 25hetes pocakos
Igen kend be, mondjuk bármilyen testápoló jó rá ilyenkor. Amikor elõfordul a váladékozás mosd le vizzel, mert sajnos az is nagyon szárít. Elsõ voltam. üdv.
Szia.Ne aggódj, valószínû, elõtej.Nekem azt mondta a doki, ne nyomkodjam.34 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: juj köszi a gyors válaszokat, akkor megnyugodtam. egyébként azóta nagyon ki van száradva. ilyenkor már kenjem be valamivel?
Én csak 17 hetes vagyok, és nyomás nélkül is szokott 1-1 csepp jönni, a legváratlanabb idõpontokban. Éjjel is, a hálóingemen kis sárgás foltok jelzik a nyomát. A doki azt mondta, normális.

A 18. heti (de 19 hetes voltam akkor) ultrahangon, a doktor azt látta, hogy kisfiam lesz. Mit gondoltok erről? Ezt vehetem biztosra?

A legérdekesebb az egészben az, hogy miután megtudtam, elindultam vásárolni, de egy bels? hang azt mondta, hogy ne vegyél kéket,zöldet,barnát. Tudom, bután hangzik.

Legjobb válasz: Szia! Hát nekünk a 32.hétig fiút mondtak( ugyanaz a doki,mindig)!Mi is az összes rokontól kaptunk egy csomó fiús göncöt!másfél hete kórházban kerültem,így másik doki csinálta a 32.hetes uh-t!Én kértem h nézzünk be a lába közé is,és bizton látszott a nunija!Még a MÉHÉN is megállította a dokinõ a képet!Elég furi volt,kellett egy kis idõ megszokni Fannikát!De szerintem is akkor lesz bizti ha megszületik!Én már nem hiszek a szememnek sem uh-n!

Szia! Hát nekünk a 32.hétig fiút mondtak( ugyanaz a doki, mindig)!Mi is az összes rokontól kaptunk egy csomó fiús göncöt!másfél hete kórházban kerültem, így másik doki csinálta a 32.hetes uh-t!Én kértem h nézzünk be a lába közé is, és bizton látszott a nunija!Még a MÉHÉN is megállította a dokinõ a képet!Elég furi volt, kellett egy kis idõ megszokni Fannikát!De szerintem is akkor lesz bizti ha megszületik!Én már nem hiszek a szememnek sem uh-n!
nekem 100 szazalekrA MONDTAK HOGY FIU a 18 hetes ultrahangonlatni lehetett a hereit!es az is lett!!puszi 6 hos baba anyuja
Biztos hogy az Uh-gép minõségétõl meg a vizsgáló doki tapasztalatától is függ. A lányommal SZTK rendelésre jártam, a 18 hetin azt mondták, hogy MINTHA lány lenne de nem biztos. Épp ezért zömmel sárga, zöld, narancs cuccokat vettünk, amik ízlésesen kombinálva teljesen uniszex színek, a babakocsi meg piros+fekete lett. Végülis tényleg lányunk született. A fiammal a Bolgárkerék utcában voltunk és már a 12. héten 100%-ra megmondták h fiú, amit én a kezdetektõl "tudtam" is - csak senki nem hitte el :)
nekem a 16. héten már megmondta, hogy kisfiú, de akkor én még nem láttam, így a 21. héten is rákérdeztem, akkor már én is láttam, a párom még nem. A 25. héten már méricskélte a doki. A 25-30 centis babócámnak már 1 centis kukija van. A dokibácsi nyelt egy nagyot, és azt mondta: jól el van eresztve ez a gyerek! :)
Nekünk is a 19. héten a köt. UH-n mondta a dokim (Bolgárkerék u), hogy fiúcska, de mielõtt mondta volna, mutatta, és már mi is láttuk egyértelmûen. Azóta minden uh-n megkérdezem, hogy még mindig fiú? Még mindig. De ha az az 1% esély megvan rá, van lánynevünk nekünk is, így nem leszünk kétségbe esve. De tényleg inkább kislány születik fiúnak, mert max ott nem látnak semmit, vagy nem úgy látják. Nekünk világoskénk babakocsink van, kékes, sárgás, zöld ruhácskák. Szerintem a kislány sem fogja ledobálni magáról, azért mert nem rózsaszín :o) Még a következõ baba sem, ha õ kislány lesz :o) Szóval szerintem nyugodtan vásárolj, a köv. uh után meg mégnyugodtabban :o)
Ultrahangon azt lehet egyértelmüen megállapitani, ha a baba fiú, mert látni lehet a herezacskót - lányokal csak azt lehet látni, hogy nincs semmi, tehát nagyobb a tévedés esélye. Sokszor viszont a pici ugy fekszik, hogy nem lehet látni az alsórészét, akkor nincs esény rá, hogy megmondják hogy mi lesz. Ha az orvos egyértelmüen fiút látott, akkor az is lesz, ha csak tippelt, akkor várd meg a következö uh-t
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Mindenkinek! Hamarosan megyek egy újabb 4D-s UH-ra, úgy november körül, és ott majd kiderül. :) Reméljük. Nektek pedig kellemes babavárást, és a babázóknak nyugodt éjszakákat kívánok :)

18. heti UH után mikor lesz a legközelebb UH?

Közben esetleg már lehet menni 4d-re is ugye?!

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ez változó,hogy ki mikor megy.Én már több idõpontot is hallottam.Felénk a 32. héten van legközelebb UH vizsgálat.Ezért is szoktak elmenni a kismamák közben 4D-re.A legideálisabb a 20-24. hétig (de majd biztos lesznek cáfolók) Boldog babavárást kívánok!És jó mozizást a 4D-hez! 19 hetes

Szia!Szerintem ez változó, hogy ki mikor megy.Én már több idõpontot is hallottam.Felénk a 32. héten van legközelebb UH vizsgálat.Ezért is szoktak elmenni a kismamák közben 4D-re.A legideálisabb a 20-24. hétig (de majd biztos lesznek cáfolók) Boldog babavárást kívánok!És jó mozizást a 4D-hez! 19 hetes
Nekem a 18. heti után volt a 24.héten is , 22 hetesen voltunk , és majd a 32.héten is lesz.
Nekem a 30. héten. Most vagyok 28 hetes, már nagyon várom, mert 4D-re nem megyünk.
Szia.Én a 19héten voltam uh-on, a kórházban.Legközelebb a 22.héten megyek az orvosom magánrendelõjébe.4D-re mi is szeretnénk menni a 22-25.hét között, állítólag akkor érdemes késõbb már nem, mert nem fér rá teljes mérettel a baba a képre amit csinálnak.20hetes km.Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!