Találatok a következő kifejezésre: 18. héten mondták, (36 db)

Tapasztalat: 18. héten kinek nem mondták pontosan a baba nemét? Kinek "változott" meg a baba neme később?

Arra lennék kíváncsi, hogy ha kislányt mondtak lehet-e kisfiú a végére...

Legjobb válasz: Nem saját tapasztalatok, de: Amikor a kisebbik lányomat vártuk, akkor a 26. héten mentünk 4D-re, és akkor jött ki egy pár épp. hasonló korú terhes volt a lány, és õ mesélte, hogy most tudták meg, hogy mégse kislányuk lesz, hanem fiú, pedig 3 uh-n is elõtte lányt mondtak. Egy barátnõmnek 15. héten mondta a dokija, hogy lányt lát. 20. hétre kisfiú lett :) nekem két lányom van, mind a kettõnél a 18. héten mondták, hogy lány. Mondjuk dr Hajdú Krisztinánál voltam, õ az egyik legjobb szonográfus Magyarországon, nem nagyon szokott tévedni :) A nagyobbik pl nem mutatta magát, de a medence csont alapján is megállapította simán, hogy szerinte csajszi :)

Nem saját tapasztalatok, de: Amikor a kisebbik lányomat vártuk, akkor a 26. héten mentünk 4D-re, és akkor jött ki egy pár épp. hasonló korú terhes volt a lány, és õ mesélte, hogy most tudták meg, hogy mégse kislányuk lesz, hanem fiú, pedig 3 uh-n is elõtte lányt mondtak. Egy barátnõmnek 15. héten mondta a dokija, hogy lányt lát. 20. hétre kisfiú lett :) nekem két lányom van, mind a kettõnél a 18. héten mondták, hogy lány. Mondjuk dr Hajdú Krisztinánál voltam, õ az egyik legjobb szonográfus Magyarországon, nem nagyon szokott tévedni :) A nagyobbik pl nem mutatta magát, de a medence csont alapján is megállapította simán, hogy szerinte csajszi :)
Nekem is megmondták hogy lányzó a 18. héten, pedig nem látta pontosan a kis ...-ját:) hanem õ is valami csont alapján mondta hogy olyan lányos:)
Utolsó UH-n derült ki, hogy kisfiú, addig 95% kislányt mondtak. Most megint kislányt mondanak, szinte 100% biztonsággal. Bízom benne, hogy az elmúlt 5 év alatt fejlõdtek az UH gépek és már nem változik. Nem szeretnék a szülõágyon meglepõdni :-)
Nekem a 20.hétben mondták, hogy kisfiú, de barátnõm ikreket várt..7hónapig két kislányra számított, ahogy mondták, aztán kiderült két kisfiú lakik odabenn :D nagyon rejtve helyezkedtek. Unokanõvéremnek pl meg sem tudták mondani így õ szüléskor lepõdött meg :D persze szerintem akinek lelkiismeretes dokija van és ért a dolgához meg tudja mondani :D
Elsõ vagyok megint. Azért szerintem a 4D-s uh-n, fõleg, ha huszonixedik héten történik, nem nagyon szoktak tévedni már. Azon még avatatlan szemnek is egyértelmûen látszik, hogy mi van a képen :) A 18. heti lehet becsapós talán. meg van, amelyik orvos nagyon korán megmondja, ismerõsnek már a 12. héten mondta a dokija, hogy tuti fiú. És igaza lett :)
Szia! Nekem a 10. héten halkan megjegyezte a doki, hogy úgy tûnik kisfiú, aztán a 18. héten voltunk 4D-n és ott már 100%-ra mondták, amit azóta is megerõsítettek minden UH-n. Szóval szerintem a 18. héten már pontosan meg tudják mondani és nem változik utána :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Remélem nem fogok csalódni, mert van egy kisfiam és nagyon szeretnék egy kislányt. Amikor mondták, hogy kislány, sírtam örömömben... A lényeg, hogy egészséges babáink legyenek!
Nekunk spec a 2.uh-n mondtak, h fiu, de 2 ismerosomnek beneztek. Az egyiknel a fiu lett lany (a kordot neztek kukinak), a masiknal egyszeruen lanyt mondtak es fiu lett, ami a 4D-rol derult ki. A vicc hogy mindketten ereztek, h nem stimmel a dolog, ezert kerdezgettek, csinaltak meg uh-t. Hat, en is ugy ereztem, h lanyt hordok a szivem alatt es fiu lett. Talan a kov. leanyzo lesz. Ne eldd bele magad, mert nekem csalodas volt azert. Igaz, h most mar furi lenne, ha lanyom lenne, imadom a fiamat, de akkor is sokk volt eloszor. Sosem gondoltam, h en fius anyuka lennek. 5 hetes terhes kismama

18. héten azt mondták, hogy lányom lesz. Mennyire hihetem el?

Legjobb válasz: Szia.Nekem is a 18.héten mondta´k,hogy kislány,és hogy 100%.Èn bízom benne,legalábbis,mert mostmár sokminden rózsaszín és sága színekben van.

Szia.Nekem is a 18.héten mondta´k, hogy kislány, és hogy 100%.Èn bízom benne, legalábbis, mert mostmár sokminden rózsaszín és sága színekben van.
Nekem a 12. héten azt mondták hogy fiu, a 18 héten pedig hogy lány. Kiváncsi leszek a köv UH-ra.
A 18.héten mondták, hogy lány, be is írta´k a kiskönyvembe.A 22.héten sajna nem mutatta meg maga´t, de reme´lem, hogy a következönél is azt mondja a doki, hogy la´ny.
Csak annak higyj biztosan, amit a saját szemeddel látsz. Én 13 hetesen 4D ultrahangon saját szememmel láttam, hogy fiú. Egyértelmû volt. Egy sima ultrahangnál csak a doki tudja, mennyire egyértelmû, õ se mindig.
Szia!2babám lesz, 12hetesen az egyikre fiút mondott a doki, 18 hetesen 2 lányt látott!Azt mondta még ezt sem vegyem véglegesnek!Reméljük a 26hetesen megmutatják magukat!Minden jót!Az egészség a lényeg!!!Egy 24hetes kismama!!!
Szia! Én 34 hetes vagyok, és még most sem tudják pontosan megmondani. Állítólag fiú lesz, de ez nem jelent semmit, barátnõm kislányát is annak látták 3 éve, sõt, annak idején engem is. 4D ultrahangon próbáld meg, ott jobban látszik (igaz, hogy nagyon drága).
A 4D-s ultrahang a tuti. Sajnos nem ingyenes, de szerintem megéri. Én 26 hetes voltam és akkor derült ki, hogy kisfiúnk lesz. A 4D-s ultrahang nagyon szép emlék, kaptunk négy fényképet és egy 20 perces DVD-t, amin az egész vizsgálat látszik és az, hogy mindene ép és egészséges baba. Na, meg persze a bizonyíték, hogy kisfiú! :) Ajánlom mindenkinek!

Ha a 18. heti (sztk-s) uh-n fiút mondtak, akkor tuti kisfiú lesz? Mennyire lehet ezt eltéveszteni?

Legjobb válasz: Nekem 18. héten 100%-ra megmondta, hogy kisfiam lesz, kórházi uh-volt, nem fogadott orvos csinálta, és valóban az is lett, még a 22. héten 4D-n megerõsítették.

Nekem 18. héten 100%-ra megmondta, hogy kisfiam lesz, kórházi uh-volt, nem fogadott orvos csinálta, és valóban az is lett, még a 22. héten 4D-n megerõsítették.
nekem a 18. ultrahangon mondták hogy kisfiú lesz és az is lett bár én akkor hittem el biztosan mikor 4d-n láttam a kis kukiját
Nekem még nem volt 12 hetes, de már 99%ra mondták, hogy fiú :) Mondjuk nem sztkban voltam, de állítólag ott is rákérdezhettem volna. Most 25 hetes vagyok és minden egyes UH-nál megerõsítették :)
Általában igen, nekem is a 18.hetin derült ki hogy kisfiú és az is lett, de 100% majd szülés után lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm :)
Kislányomnál 12 hetes uh- n kislányt mondtak utána is végig, és kislányom született :) Ez már 6 éve :) Most 12 hetes 18 hetes uh-n is kis fiút mondtak most 30 hetes uh-n megint kis fiút szerintem nem tévesztik el :) . 33+4 hkm :) és 6 éves kislány anyukája
A dokim már a 13. héten mondta, hogy valószínûleg fiú. Utána a genetikai uh-n is megerõsítette a doktornõ. A 18. héten már egyértelmû volt. A fiúkat könnyû felismerni, mert a herezacsi elég feltûnõ. :) Kislányoknál odalóghat a köldökzsinór, ez becsapós lehet. A fiúknál egyértelmûbb a helyzet. :)
A kérdező hozzászólása: Én is így hallottam, hogy a fiúkat ritkán tévesztik el. Csak mert már nagyon fiúra készülünk (vásárlás, rokonok, meg úgy agyban) :D Köszi a válaszokat

Hány hétig szedtetek terhesvitamint? Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 18. hétig elég szednem. Szerintetek is így van?

Ladeevit-et szedtem egyébként.

Legjobb válasz: Errõl megoszlanak a vélemények.Én 35 hetes vagyok, de még mindig szedem.Az összes vérvételem eredménye tökéletes.Az én orvosom javasolja a szedését.Azt mondta, hogy nála okosabb emberek úgy állították össze a vitamint, hogy minden benne legyen, amire a kismamának és a kisbabának szüksége van.Én a baba elõtt vashiányos voltam.A vitamin ezt is megoldotta.Én a szoptatás alatt is szedni fogom, mert akkor is fontos, hogy jól érezzem magam, ne gyengüljek le stb.Az elsõ 6 hónapban Elevitet, azóta én is Ladeevitet szedek.Azért tértem át, mert a Ladeevitben van jód és omega 3.A babám most hagyta el a 2 kilót, kb. 3 kg-ra számítunk, szóval az se igaz, hogy nagy súlyú babák lesznek tõle.Ez egy baromság.Az öröklött dolgoktól függ 100 %-ban.De arra kíváncsi lennék, hogy miért mondta az orvosod, hogy ne szedd.

Nekem a dokim azt mondta, hogy az elsõ 12-13 hétben mindenképpen szedjem. Én a Femibiont szedem, 13+4 hetes vagyok, még van belõle 10 db. Utána azt mondta, tökéletesen megfelel a Centrum multivitamin is. Szóval én azt fogom szedni.
Engem hülyének nézett a doki, amikor rákérdeztem a vitmainokra. Folsav, most meg Mg, de egyelõre erre sincs szükségem. Ha jó a véreredményed, a terhességeddel rendben van minden, és nincs valamilyen betegséged, akkor nem kell szedni. Ez az újabb divat, hogy kell szedni terhesvitamint. :) Esetleg ha látod, hogy romlanának a fogaid (21. héttõl kb.), Ca pótlást csinálhatsz.
n elevitet szedtem, és végig.40+3 szültem, megmaradt 9 szem, azt beszedtem még a szoptatás alatt.
Nekem a dokim azt mondta, szedjem a Centrumot. Erre a védõnõ azt mondta, hogy ne, mert attól 4 kiló feletti babák szoktak születni. Ezt elmeséltem a dokimnak, aki szó szerint azt mondta, hogy "egy nagy lóf*szt"! :) ))) El is magyarázta, hogy hogy is mûködik ez az egész, ha érdekel, elmondom.
én végig szedtem gravidát.és tényleg nem igaz hogy nagy lesz a baba.2900 gr-mal született a kislányom.nekem is minden vérképem tökéletes volt. igaz én nem minden nap szedtem hanem egy héten 4-5 nap szedtem. szerintem szedd végig te is. 19 hós kislány anyukája
Errõl megoszlanak a vélemények.Én 35 hetes vagyok, de még mindig szedem.Az összes vérvételem eredménye tökéletes.Az én orvosom javasolja a szedését.Azt mondta, hogy nála okosabb emberek úgy állították össze a vitamint, hogy minden benne legyen, amire a kismamának és a kisbabának szüksége van.Én a baba elõtt vashiányos voltam.A vitamin ezt is megoldotta.Én a szoptatás alatt is szedni fogom, mert akkor is fontos, hogy jól érezzem magam, ne gyengüljek le stb.Az elsõ 6 hónapban Elevitet, azóta én is Ladeevitet szedek.Azért tértem át, mert a Ladeevitben van jód és omega 3.A babám most hagyta el a 2 kilót, kb. 3 kg-ra számítunk, szóval az se igaz, hogy nagy súlyú babák lesznek tõle.Ez egy baromság.Az öröklött dolgoktól függ 100 %-ban.De arra kíváncsi lennék, hogy miért mondta az orvosod, hogy ne szedd.
Én a 16dik hétig szedtem a Femibiont naponta. Utána heti egyszer, vagy ahogy eszembe jut. A doki szerint nyáron inkább egyek gyümit, zöldséget, de szeptemben közetépétõl újra heti 2-3 alkalommal fogom szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azzal érvelt a dokim, hogy azért ne szedjem tovább, mert az én és a babák súlya is nagyon megnõ, ha végig szedem. (ikreket várok) De azt hiszem nem hallgatok rá, valamilyen vitamint mindenképpen szedni fogok továbbra is.
12.hétig minden nap, utána már csak 2 naponta a terhesség végéig.
ket terhesseg alatt vegig naponta, plusz szoptatas alatt es terhesseg elott is.
Én végig szedtem az elsõvel is és a másodikkal is ez a terv. Vitaminra nekem van szükségem, amúgy is szoktam szedni, nem csak terhesen. A baba elveszi tõled, ami kell neki, független attól, hogy te szedsz-e vitamint vagy sem.
én már teherbeesés elött jóval elkeztdtem szedni a terhesvitaminokat, végig a terhesség alatt és most szoptatás alatt is végig szeretném szedni.a kisbabám makkegészséges egy igazi kis vasgyuró és én sem vagyok lemerülve, nem romlanak a fogaim, nem hullik a hajam.Én Gravidát és omega3-at szedek
Szia! A terhesvitaminokat lehet szedni végig, sõt, még szoptatás alatt is. Tulajdonképpen olyan, mint a multivitaminok, csak kicsit több van bennük az egyes összetevõkbõl. Nem tudom, miért mondott ilyet a dokid, talán kérdezd meg õt. ;) A párom gyógyszerész, anyósom is, így nekem van itthon bõven. Én is kérdeztem a kedvesem, hogy meddig szedjem, erre õ: - Hogy-hogy meddig? Hát végig! Ezek csak vitaminok.. Ártani nem fog, BÁRKI szedhetné, akinek multivitaminra van szüksége! Nekem van 1-2 *-om a vérképemen, szóval szedek még mellette mást is. Mindenesetre kérdezd meg a dokidat, miért mondta.. Boldog babavárást! :) û 14 hetes kismami
Nekem az orvosom nem ajánlotta a terhesvitaminokat. Igaz, nyáron voltam kismama, saját kertünk van, ahol minden megterem.. 4. baba, mégis végig tökéletes volt végig az összes véreredményem. Szerintem kérdezz rá az orvosodra, õ mit ajánl, hiszen õ ismer, õ látja a leleteidet!
Nem vettétek észre, hogy az orvosok is "össze-vissza" beszélnek? Egyik orvos ezt mondja, a másik homlokegyenest mást állít. Nekem az egészbõl az jött le, akinek nincs problémája (egészségügyi, terhességi), annak felesleges szedni. Régen sem szedtek vitaminokat.
Nekem a 26. hétig 100%-ra mondták, hogy kislány majd pár héttel késõbb 4d uh-ra kukacot növesztett, és fiú lett. :)
ha sima u.h-on mondták, akkor azt még ne vedd tutira. (elég sokakat ért már meglepetés)
hát, tesóméknak lányt mondtak gen.in, köv. uh- n meg a doki azt mondta mintha zacsit látna :) de tutit még nem tudnak, mert nem mutatta meg magát a kölök tendesen :)
Az öcsém a 30. hétig 100% kislány volt, úgyhogy szerintem még ne fesd rózsaszínre a falat :) )
25 hetesen nincs kukac, szülõágyon megkukacosodott :D
A kérdező hozzászólása: Akkor nem is élem bele magam és pár hét múlva elmegyek 4d-re, legalább látni fogom már a vonasait is!:-)

Azoknak a kismamáknak a válaszait várom, akiknek a 18 heti uh-n biztosra mondták a fiút. Végül ki született? Fiú vagy Lány?

A betöltött 18. héten mentem uh-ra, s ott megkérdeztem a nemét. Annyit mondott a szonográfus, hogy épp rajta ül, aztán pár perc s mondta, hogy kisfiú. Kés?bb pár perc elteltével ismét rákérdeztem, szintén fiút mondott. Az ismer?seim körében bizonytalanra mondták, de nekem nem tették hozzá, hogy talán fiú és azt se, mint pl. a bn?m kislányára, hogy nem tudni, hogy a feneke vagy a nunija, s mégis lány lett. Ha egyb?l ráágják, ha meglátják z mennyire valószín?? Lányt szerettem volna, de mivel els?, így a fiúnak is nagyon örülünk :) Csak annyiszor hallottam már, hogy ezt mondták, s az lett, hogy kíváncsi vagyok, ha biztosra mondják van-e tévedés?

Legjobb válasz: 18+2naposan mondták hogy fiú és persze az is lett :)

18+2naposan mondták hogy fiú és persze az is lett :)
fiú volt, lattam lebegni a futykoset. annak is született :) )
12., 18. és az azt követõ UH-kon agészen a 28. hétig fiút mondtak, majd a 28. héten kiderült, hogy KISLÁNY! :DDDD
18.hetin kisfiút mondtak, de úgy mondták, hogy 90%.Aztán a 24 hetes 4D-n már nekünk is egyértelmûen látszott, hogy kukacos :) Már 3, 5 éves, és tényleg kisfiú:D
igaz 4 D uh volt ott mondták hogy fiú és az is lett, láttuk a fütyijét
19 hetesen határozottan fiút mondtak, 24 hetes 4D-n határozottan fiút, 32 hetesen határozottan fiút, 38 hetesen is, és tényleg fiú lett.
nekem mindkét esetben fiút mondtak a 19hetesen, és most van egy 22 és egy 3hónapos fiam :-) pedig a kicsit a dédi lánynak álmodta, mondtam is a dokinak.annyit mondott nevetve:mondjuk meg a dédinek, addig aludjon, míg fiúval nem álmodik :-)))
12 hetesen fiú, és már 15 hónapos nagyfiú. :)
Ma mar nem olyan gyakori a tevedes szerintem. Elofordul, de ritkan. Ismeroseim kozott meg nem volt ra pelda. Olyan volt, hogy csak az utolso uh-n latszott a neme a babanak, olyan is volt, hogy nem volt benne biztosa a doki sokaig, igy inkabb nem is mondott semmit. Ket fiam van, az elso babat sima uh-n 14 hetesen mar sejteni lehetett, hogy fiu, a 20. heten biztosra mondtak. A masodik gyereknel 15 hetesen 4dsen tutira mondtak, hogy fiu, majd vegig.
Nekem határozottan fiút mondtak, de le sem lehetett volna tagadni, mert egyértelmûen látszott. Fiú is lett.
Mi 4D-re mentünk a 19. hét elején, mert a sima uh-n a doki azt mondta õ még nem tudja ezt megmondani. A 4D-n a doki elsõ kérdése az volt, hogy akarjuk e tudni a nemét. Annyira tisztán látszott a kis fütyije, hogy laikus szemmel is összetéveszthetetlen volt. Kisfiú is lett. Egyébként én úgy tudom, hogy a kisfiúból nem lesz kislány, viszont fordítva elõfordulhat, tehát ha lányt mondanak, akkor még lehet fiú.
Fiút mondtak 18 hetesen és az lett. Határozottan mondta, hogy fiú.
12. heti uh-n montdta az orvosom, hogy nagyon fiúnak néz ki, de késõbb többet tud majd mondani. Késõbb is fiúnak látta, 2 éve született és tényleg fiú lett :)
A kérdező hozzászólása: S neked hogy mondták? Bizonytalanul, hogy talán az, de nem tudják vagy egybõl rávágták, mint nekem? Azt kihagytad, s erre is kíváncsi lennék. S köszi a gyors választ!
Nekem is fiút mondtak, az is maradt, bár még 37 hetesen mindig a pocimban van!!!
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak szól:)
A kérdező hozzászólása: 37 hetes kismami, majd ha megszületik írd meg, hogy végül ki lett:)
Nekem is fiút mondtak a 18. hetin, elég határozottan mondták. És az is lett, már 2 éves.
Nekem elõször nem tudta. Azt mondta, úgy fordul, hogy nem egyértelmû. Aztán azt mondta, már látja a kukacot:D 23 hetesen 4d-n mi is láttuk, és valóban fiú lett:)
Nekem 14 hetesen látták elõször, hogy kisfiú. Egyértelmû azt mondta. Aztán 2 másik orvos is megerõsítette pedig nem is kértük, hogy nézzék és azt sem tudták, hogy elvileg fiú.
Amúgy rám születésemig azt mondták, hogy fiú leszek aztán mikor kibújtam derült csak ki, hogy nem úgy van az :D De ez 20 éve volt...
A kérdező hozzászólása: Én nem láttam sajnos, csak nehezen az uh-n a picit, mert mellettem volt a monitor, s néha ha felültem picit, s oldalra néztem, akkor láttam, s elég rossz minõségû volt. Szóval én nem sokat láttam. 4D-re nincs pénzünk, mivel 90ezres jövedelembõl élünk ketten a párommal, amibõl 20-30 ezreket elszed após, mert nála lakunk, s nem szeretné hogy elköltözzünk, s inkább mindent megtesz azért, nehogy magára hagyjuk. A gyerek az tervezett volt, mert nem akartunk a végletekig várni, pár após szerint korai, fiatalok vagyunk. Én 27, párom 28, szerintem nem korai, s mivel esélyem volt arra h veszélyeztetett legyek, így inkább 30 éves korom elõtt összehoztuk, mert szeretnénk még így is idõvel egyet. Hátha addig rendezõdnek az anyagiak. S após nem láncol minket magához.
Mekkorák voltak a most mért értékek, és az elõzõek?
6-os azért 6 hét alatt nõnie kellett, majd 10 cm-t azt nem lehet elmérni! Ilyet ne mondj, mert butaság!
dokitól miért nem kérdezted?
Bizonyára nem egy uh gépen csinálták a 12 hetit és a 18 heti uh-ot, vagy nem ugyanaz az orvos csinálta! Nekem is volt ilyen és én is kétségbe estem, hogy hogy lehet, hogy semmit sem nõtt 3 hét alatt, de a dokim megnyugtatott, hogy az elõbb leírtak miatt lehetnek ilyen eltérések!
A kérdező hozzászólása: bpd:38 mm FOD: 49 mm Fl:23, 6 mm.
Kérdezõ, ez egyáltalán nem rossz eredmény! Összehasonlításként: Bpd 41 mm Fl 26 mm ez volt a mi eredményünk a 18 hetes uh-on! Ehhez képest most 33 hetesen 2500 gr :) ami nem éppen aprócska!!
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam már megijedtem hogy valami baj van a kisbabával. De azt én is gondoltam hogy ha nagyobb baj lett volna akkor nem várna 3 hetet. Köszi mindenkinek.
Kérdezõ, leírnád esetleg, hogy pontosan milyen méreteket mért az orvos?
7-es, azt mondom, illetve írom, amit én meg is tapasztaltam! 21 hetesen a debreceni genetikán csináltak nekem ultrahangot, ezt követõen majdnem 3 héttel késõbb a saját orvos csinálta a következõt, és a kettõ között szinte semmilyen növekedés nem volt!!!!!! Egyébként meg nyilvánvalõ, hogy ha a kérdezõ esetében vmilyen nagyobb probléma lenne, akkor nem 3 hétre hívta volna vissza a dokija!
A kérdező hozzászólása: Orvos se mondott ugy semmit hogy baj van csak ezt az egyet hogy kisebb egy kicsit. Elvileg ezen az ultrahangon látszódnia kéne hogy kisfiú lesz vagy kislány :) Hát az én pocaklakóm szégyenlõs nagyon. Hason feküdt.:) 4d-s ultrahangról mi a véleményetek?
szerintem ezzel addig nincs baj ameddig kevesebb mint 2 hét a méretbeli lemarADÁSA.... Meg majd 2 hét múlva úgy is meglátjátok mennyit nõtt, nem hiszem hogy baj lesz vele...lehet genetikailag ilyen és nem lesz túl nagy baba:) )
akkor ne aggódj, az em jelent semmit és valóba szonográfusonkét is eltérõek lehetnek az adatok. én 12+1 hetesen eléggé görcsöltem, ügyeletre mentünk vele, az ottani orvos az uh alapján azt mondta, h a baba mérete alapján inkább 12+4-5 hetes. Pár nappal késõbb a 12. heti UH-ra mentünk akkor már a saját orvoshoz, õ kevesebbnek mérte és azt mondta, h a baba mérete pont megfelel a számolt korának, nem idõsebb, még néhány nappal sem....
A kérdező hozzászólása: Kisebb mint az átlagos 18 héthez. lehet hogy én írtam le rosszul a kérdésbe. Bocsi
A 18 hetes korához képest kisebb, mint az átlagos 18 hetes babaméret, vagy konkrétan a te babád most, 18 hetesen kisebb, mint 12 hetesen volt? bár, ha az utóbbiról lenne szó, szerintem nem 3 hét múlva akarna legközelebb látni az orvos...
4-es vagyok, volt szívhangja, minden rendben volt csak kisebb volt a méret???
Kisebb volt mint a 12 hetes ultrahangon? Nem voltál dokinál?
hogy érted hogy ott nagyobbak voltak a számok? most mekkorára márte a doki ? és 12 hetesen mekkora volt ??
10-es pontosan így van, ahogy írod!! Én 18 hetesen voltam 4 nap alatt 3 különbözõ helyen uh-on (Debrecen genetika, Istenhegyi Géndiagnosztika, saját orvos) és mind a 3 különbözõ méreteket mért!

Akinek a 18. heti uh-n kislányt mondtak, az is maradt?

Elég határozottnak tűnt az orvosom a kislányt illetően,illetve nagyon szépen mutatta is magát,én sem láttam semmi "extrat",két kis babszem alak volt ott neki,arra mondta a dr-Úr,hogy a nagy ajkak és szinte biztos,hogy kislány. Akinél így alakult,a végén kislány lett??

Legjobb válasz: Nekem ezen az UH-n mondták elõször, hogy "talán kislány". Akkor bent volt a férjem is, aki ránézett, és azt mondta: ott a puncija! A dokinéni nézett rá, hogy laikusként nehogy már lássa! A többi UH is azzal telt, hogy talán ez, talán az, egyedül a férjem volt eltökélt, hogy az punci, nem más, nem igaz, hogy nem látjuk? Hát a lányunk most játszik mellettem :) Szóval nekünk bejött apa jól látó szeme, jobb még a dokinál is.

Nekem ezen az UH-n mondták elõször, hogy "talán kislány". Akkor bent volt a férjem is, aki ránézett, és azt mondta: ott a puncija! A dokinéni nézett rá, hogy laikusként nehogy már lássa! A többi UH is azzal telt, hogy talán ez, talán az, egyedül a férjem volt eltökélt, hogy az punci, nem más, nem igaz, hogy nem látjuk? Hát a lányunk most játszik mellettem :) Szóval nekünk bejött apa jól látó szeme, jobb még a dokinál is.
A barátnõmnek az utolsó pillanatig kislányt láttak...aztán egy kisfiú bújt ki :D
Igen. Akkor azt mondta a doki, hogy 80%-ban lány. Még laikusként mi is láttuk az uh-n a nagyajkait, nem lehetett eltéveszteni. Azóta már majdnem 4 éves.... :)
Nekünk úgy tûnik, nem. 18 hetesen sima UH-n lányt mondtak, aztán 3 hét múlva meg "megkukacosodott" a 4D-sre. Azóta fiút mondtak mindig elég határozottan. Egyyébként van fiú- és lánynevünk is. Egyik ismerõsöm pár hete szült, nekik végig fiút mondtak, és végül kislány lett :) 39+3h kismama
Nekünk sokáig nem tudták megmondani, mert a baba nem mutatott semmit. :) kb. a 24. héten mondták, hogy lány... kérdeztem, hogy mennyire biztos ez? Azt mondta a UH-os nõ, hogy szerinte az. (teljesen mindegy volt nekünk, csak egészséges legyen! De a ruhácskák és egyebek vásárlása miatt az információt szerettük volna tudni) 32. hét körül megint rákérdeztünk, akkor egy másik néni volt, õ nem tudta megmondani, mert megint nem mutatta az alfelét. :-P Végül lány lett tényleg, én végig úgy érzetem, hogy lány lesz. :D
Nekem a 18. heten kisfiut mondtak, aztan a 24. heten mar kislany gyanus volt, vegul lanyom lett.
Igen, kislány maradt. :)
A kérdező hozzászólása: Én is 2d-n voltam most, a saját orvosomnál, kedden megyünk 19+2 hetesen a genetika uh-ra, ott majd újból rákérdezek.Nagyon örülnénk neki, kisfiúnknak és bátyámnak is veseproblémája van, így a fiú ág valószínûleg hordozza a hibás gént.
Nekünk igen!
nekünk azt mondta kislány gyanús.. de igazából a 24 dik héten mikor dvd-ét csináltattunk mutatta meg a kis suncit, úgyhogy igaza volt az ultrahangos hölgynek. ma éppen 2 éves a kislányom :) ))
igen, 18. héten sima 2d-n kislányt mondtak és az is maradt!
19 hetes uh-on lanyt mondtak es fiu lett :)

Mit szóltok ehhez? 18. héten lepénytapadás:mellső-, hátsó falon+takarja a méhszájat a genetikai uh-on mondta a doki, és h nem fog már változni, ágynyugalom.

..ma 21.héten az orvosom azt mondta,h a mells? falon+fundusban tapad a lepény,és h nem tudja mit látott a másik doki.Mindkett? igen elismert személy.Attól félek,h a kórházi uh-gondolom én-komolyabb gép,mint a dokimé.Kérdeztem,h 2-3 hét alatt ennyit változhat?Azt mondta nem,és h -diplomatikusan-? nem láthat a másik doki szemével.+ h semmi eltiltás,tehát szex,túrázás,terhestorna is mehet.Kinek hinnétek?

Legjobb válasz: Én is jártam így. A 4D uh-n azt mondta a doki, hogy elöl tapad a lepény. Se elõtte, se utána nem mondtak ilyet sem a kórházban, sem a dokim. Azt hiszem, én a helyedben elmennék egy harmadik helyre.

Én is jártam így. A 4D uh-n azt mondta a doki, hogy elöl tapad a lepény. Se elõtte, se utána nem mondtak ilyet sem a kórházban, sem a dokim. Azt hiszem, én a helyedben elmennék egy harmadik helyre.
Szia nagyon nehéz helyzet. Én elmennék egy harmadik orvoshoz, fizetõs UH-ra, pl. a Magzati Diagnosztikai Kpba, az az ország egyik legjobb masinája.
Hát amit a 18 hetesen mondott a doki, tnéyleg sántít, pedig azért a gen.Uh-on nem szoktak béna dokik lenni...hogy lehet egyszerre a mellsõ, és hátsó falon is, és még a méhszájat is takarja???? Ez nekem magas... Szerintem is menj el egy 3-dik Uh-ra! Minden jót!
Szia!Én ma voltam dokinál, mert kevés vér jött belõle.Az ultrahangos papíromra ezt írta:Plac.tap:mellsõ-hátsófal bal oldal és méhszájban. Táppénzre kellett mennem, mert csak feküdnöm szabad.Azt mondta 2 hónapig is eltarthat ez az állapot.És amit én is furcsállottam, hogy egy hete ebbõl semmit nem látott.Mindentõl tiltva vagyok, nem emelhetek, nem hajolgathatok, semmi sex csak fekvés.Most nagyon megvagyok ijedve.Elsõ baba és 6 évet vártunk rá. Minden jót és pihenj nagyon sokat! 14 hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszi a hszólásokat
Szia!Utolsón vagyok!Csak érdeklõdnék, hogy voltál e már másik orvosnál, ha igen mit mondott?

18. héten vagyok, ma voltam dokinál és azt mondta nyílik a méhszáj. Azért ez elég korai nem?

Meg lehet ezt úszni baj nélkül is?3x1 magnéziumot mondott,mást nem.A leginkább az ágynyugalmat szeretném elkerülni,f?leg hogy még hátravan az esküv?m.

Legjobb válasz: tényleg eléggé korai, de erre nincs más recept, mint a sok-sok pihenés és a magnézium is segít. Ezt nem mondta neked? Milyen értéket adott a méhszájadra? Próbáld meg beosztani a napjaidat, és tényleg amennyit lehet fekve tölteni, mert ez a lényeg.

tényleg eléggé korai, de erre nincs más recept, mint a sok-sok pihenés és a magnézium is segít. Ezt nem mondta neked? Milyen értéket adott a méhszájadra? Próbáld meg beosztani a napjaidat, és tényleg amennyit lehet fekve tölteni, mert ez a lényeg.
Hát elég korai. Próbálj meg minél többet pihenni és ne emelj, ne mozdulj hírtelen. A magnéziumot pedig szedd rendesen. Remélem nem lesz gond.
Ki lehet huzni, ha valoban pihensz, egy ismerösömnel is hasonlo volt a helyzet, es mar a 30. hete körül van... :) Az esküvö nem lesz egyszerü igy.... nagyon vigyazz magadra.
Mennyire vagy nyitva? Én a 16. héttõl voltam nyitva (csak a külsõ méhszáj) és szerencsére nem volt semmi gond! Pihizz sokat, és ne fáraszd ki magad! Nekem azt tanácsolták, hogy minél kevesebbet autózzak, mert az zötyög és amint tudok feküdjek le, mert az ülés közben is dolgozik a gravitáció! Vigyázz magadra! Nekem 3x2 mg-ca -ot kellett szednem, meg 2 naponta 1 Elevitet. Sok sikert, boldog baba várást! 6 hós baba boldog anyukája!
Szia, én is a 20. héttõl vagyok nyitva egy újjnyira, és le van rövidülve a méhszájam.Nekem is magnesi citricit kell 3*2t szednem, és sok sok pihenés, ami legjobb ha vízszintes helyzetben történik.Én sem vagyok mindig ágyban, meg néha ellógok otthonról, de csak kocsival, és nem gyalog.Otthon is kímélem magam, max. fõzés, a többit a férjem csinálja.Eddig még változatlan a helyzet, kétszer voltam azóta dokinál.Most 30 hetes vagyok.
Jajj, a méhnyakam van lerövidulve, bocsi.1.5 a három helyett.Utolsó voltam.
Szia! Elõzõ babámmal a 18. héttõl fokozatosan nyíltam, a doki koraszüléssel ijesztgetett. Mg-citricit kellett szednem a 36.hétig. 40+4 voltam, amikor szültem, de akkoris indították:) Pihennem kellett(volna), de nem ment, és így is tólhordtam. Most 18 hetes vagyok, és a 9. héttõl 2110 a cg-m. A jelenlegi dokim nem riogat. Van, akinél alkati dolog, hogy korán nyílik. Sajna nekem voltak szomorú elõzményeim, ami miatt nem a legjobb a méhszájam zárófunkciója. De remélem a 36.hétig kihúzzuk. Én jelenleg pihenni nem nagyon tudok, merthát egy 15 hós örökmozgó mellett lehetetlen. A sok folyadék is fontos a Mg mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, ma ismét dokinál voltam a méhszájra ill. méhnyakra 3100 az érték, és csak annyit mondott hogy ne végezzek nehéz munkát.Szóval talán nincs nagy baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!