Találatok a következő kifejezésre: 18. hétben s (25 db)

18 hetes 4d-s uh-on lehet már látni a baba pofiját? Vajon az erősebb vonásokat, hogy kire hasonlít? A 18 heti genetikaim 4d-s lesz.

Legjobb válasz: Mi ma voltunk genetikai 4d-n,19+5hetes vagyok,én is vártam,hogy majd "babaszerû"lesz,de sajna nagyon sovi még.Sztem ne várd,mert csalódni fogsz,aztán ha mégis akkor meg kellemes csalódás.A doki azt mondta inkább 26-28 héttõl látszik a pofija.

Mi ma voltunk genetikai 4d-n, 19+5hetes vagyok, én is vártam, hogy majd "babaszerû"lesz, de sajna nagyon sovi még.Sztem ne várd, mert csalódni fogsz, aztán ha mégis akkor meg kellemes csalódás.A doki azt mondta inkább 26-28 héttõl látszik a pofija.
Mi is 19 hetesen a 2. genetikain voltunk 4D-n. Már babaszerûbb volt, mint a 12 hetesen, de tényleg soványka még. Vonásokat még nem nagyon lehet látni. Utána 29 hetesen voltunk a következõn, akkor már tényleg pufi arcocskája volt, de már nem is fért bele a képbe már :o)) Ha bírod anyagilag, mindenképpen megéri a genetikai 4D-s, de 10 hét múlva lehet inkább találgatni, hogy kire hasonlít :o)

Ha a 18. heti (sztk-s) uh-n fiút mondtak, akkor tuti kisfiú lesz? Mennyire lehet ezt eltéveszteni?

Legjobb válasz: Nekem 18. héten 100%-ra megmondta, hogy kisfiam lesz, kórházi uh-volt, nem fogadott orvos csinálta, és valóban az is lett, még a 22. héten 4D-n megerõsítették.

Nekem 18. héten 100%-ra megmondta, hogy kisfiam lesz, kórházi uh-volt, nem fogadott orvos csinálta, és valóban az is lett, még a 22. héten 4D-n megerõsítették.
nekem a 18. ultrahangon mondták hogy kisfiú lesz és az is lett bár én akkor hittem el biztosan mikor 4d-n láttam a kis kukiját
Nekem még nem volt 12 hetes, de már 99%ra mondták, hogy fiú :) Mondjuk nem sztkban voltam, de állítólag ott is rákérdezhettem volna. Most 25 hetes vagyok és minden egyes UH-nál megerõsítették :)
Általában igen, nekem is a 18.hetin derült ki hogy kisfiú és az is lett, de 100% majd szülés után lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm :)
Kislányomnál 12 hetes uh- n kislányt mondtak utána is végig, és kislányom született :) Ez már 6 éve :) Most 12 hetes 18 hetes uh-n is kis fiút mondtak most 30 hetes uh-n megint kis fiút szerintem nem tévesztik el :) . 33+4 hkm :) és 6 éves kislány anyukája
A dokim már a 13. héten mondta, hogy valószínûleg fiú. Utána a genetikai uh-n is megerõsítette a doktornõ. A 18. héten már egyértelmû volt. A fiúkat könnyû felismerni, mert a herezacsi elég feltûnõ. :) Kislányoknál odalóghat a köldökzsinór, ez becsapós lehet. A fiúknál egyértelmûbb a helyzet. :)
A kérdező hozzászólása: Én is így hallottam, hogy a fiúkat ritkán tévesztik el. Csak mert már nagyon fiúra készülünk (vásárlás, rokonok, meg úgy agyban) :D Köszi a válaszokat

S. O. S. Nagy baj ha az AFP vizsgálatra a vért nem a 16. héten veszik le, hanem a 18. héten?

A 18.19.héten már nem lehet kimutatni a vérb?l amit a 16-on?

Legjobb válasz: aha, baj, én úgy tudom, akkor már nem mutat reális értéket. Legalábbis az egyik ismerõsömnek elszámolták a heteit, a 15.héten csinálták meg a vizsgálatot, azt mondták neki, hogy tuti dawn-kórós lesz, vetesse el.sokkolta a hír, de nem akarta elvetetni, végig gondolta, utána számolt, kérte hogy ismételjék meg, mert szerinte nem a 16.héten történt a vérvétel, megismételték, és kiderült, hogy minden oké! Azóta 5 éves a kislány és rendkívül okos, egészséges....

aha, baj, én úgy tudom, akkor már nem mutat reális értéket. Legalábbis az egyik ismerõsömnek elszámolták a heteit, a 15.héten csinálták meg a vizsgálatot, azt mondták neki, hogy tuti dawn-kórós lesz, vetesse el.sokkolta a hír, de nem akarta elvetetni, végig gondolta, utána számolt, kérte hogy ismételjék meg, mert szerinte nem a 16.héten történt a vérvétel, megismételték, és kiderült, hogy minden oké! Azóta 5 éves a kislány és rendkívül okos, egészséges....
Szia.én csak a saját tapasztalatom tudom leirni.amikor nekem leveték az afp-t nem töltöttem be a16.hetetpár nap eltérés volt.a lényeg hogy alacsony lett az értékem.küldtek genetikai ultrahangra és magzatvíz vételre, bár én 33éves vagyok.ez az egész kalamajka kb5hétig tartott gondolhatod addig mit éltem át.a lényeg hogy mindent rendbe találtak.én már tudom hogy nem szabad elkeseredni.ha bárhová is küldenek az a te és a babád érdeke.reméllem tudtam valamiben segíteni
Hali! Én még csak 20 éves vagyok, jelenleg 17 hetes a pocilakóm. Én sem töltöttem te a 16. hetet, éppen ezért csomószor vissza kellett mennem vérvételre, bár ezelõtt is elõszeretettel csapoltatott az orvos :) A lényeg, hogy semmi gond nem lett belõle, az orvos azt mondta, ha figyelek magamra, a pici egészséges, és ha a pici egészséges, a vizsgálatok csak "rutinból történnek" Boldog babavárást mindenkinek! :)

A 18. hétben megyünk 4D-s UH-ra, már nagyon várom. Kinek, milyen tapasztalat van, aki ilyen idősen ment?

Még ugye mindent lehet látnia a babából? Tudom, hogy még soványka lesz, de az a lényeg, hogy egészséges legyen.

Legjobb válasz: Szia! Én 20hetesen voltam ultrahangon, és a kislányom egybõl szétdobta a lábát, így láttuk hogy 3 csík van neki ott, tehát kislány :-) Ilyenkor a picik még nagyon csontosak, husi réteg nincsen rajtuk, az csak késõbb kezd majd kialakulni. Néha úgy nézett ki mint egy kis Ûrmanó, de nagyon édes volt. Imádom. Azóta már 40hetes kismama vagyok, és voltam 36hetes UH-is. Na az már túl késõ volt. A második 4D-s uh-ot célszerû 30-31.héten elvégezni, olyankor már szépen látszik a baba minden vonása.

Szia! Én 20hetesen voltam ultrahangon, és a kislányom egybõl szétdobta a lábát, így láttuk hogy 3 csík van neki ott, tehát kislány :-) Ilyenkor a picik még nagyon csontosak, husi réteg nincsen rajtuk, az csak késõbb kezd majd kialakulni. Néha úgy nézett ki mint egy kis Ûrmanó, de nagyon édes volt. Imádom. Azóta már 40hetes kismama vagyok, és voltam 36hetes UH-is. Na az már túl késõ volt. A második 4D-s uh-ot célszerû 30-31.héten elvégezni, olyankor már szépen látszik a baba minden vonása.
Mi voltunk 18 hetesen is 4D-s uh-n. Nagyon nagy élmény volt, nagyon cuki volt! És lehetett látni hogy tényleg kislány. (ezt már 12 hetesen is megmondták) Annyira nem volt csonti, de még nem is husos, és én nem láttam ufócskának, szép kis kerek fejecskéje volt. Mindent látnak amit kell! Jó mozizást! 3 hónapos kislány anyukája
Én is 18hetesen voltam, nagyon klassz volt. Pont anyák napján voltunk. Én sem láttam ufósnak, már akkor szép kerek arca volt, és még a szülés alatt sem torzult el, igaz extra gyorsan született. Az arcvonások teljesen ugyanazok, még a kézmozdulatai is. A hasamban is nagyon jártak a kezei, és idekinn is. Ha ébren van, a keze le nem áll. A hasamban is végig mosolygott, idekinn még álmában is elsõ naptól kezdve, ritka ha nem. Aztán voltunk még 26hetesen, itt már pufibb volt mindene. Születéséig nem sokat változott már. Jó így utólag nézegetni a képeket, és összehasonlítani a melletted szuszogó kisbabáddal, hogy mennyit változott, de mégis ugyanolyan.
Lemaradt, most 11 hetes a kisfiam! Jó mozizást!:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi a terhesség témakörébe akartam írni. De így is várom a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Kedves Anyucik! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Boldog Karácsonyt!

Van rá esélyem, hogy végig kihordjam a Babám, s minden rendben legyen, ha a 18. héten az UH azt mutatta, hogy a méhlepény fedi a méhszájat? A pihenés azt jelenti, h folyamatosan ágyban legyek, vagy csak a megterhelésektől kell óvnom magam?

Legjobb válasz: A méhlepény még felhúzódhat. Nekem a 19 héten elérte a méhszájat, a 25 héten már 7 cm-rel volt fentebb. A Babót gond nélkül kihordhatod. Ha pihenést javasolt a dokid, akkor sokat kell feküdnöd!!! Ha nem fog változni a méhlepényed szülésig, akkor számíthatsz császármetszésre. A lényeg, hogy ne aggódj, még sok idõd van szülésig. Pihenj, felpóckolt lábbal, többet nem tehetsz.

A méhlepény még felhúzódhat. Nekem a 19 héten elérte a méhszájat, a 25 héten már 7 cm-rel volt fentebb. A Babót gond nélkül kihordhatod. Ha pihenést javasolt a dokid, akkor sokat kell feküdnöd!!! Ha nem fog változni a méhlepényed szülésig, akkor számíthatsz császármetszésre. A lényeg, hogy ne aggódj, még sok idõd van szülésig. Pihenj, felpóckolt lábbal, többet nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szükségem van az ilyen megerõsítésekre!:-)
A méhlepény a legtöbb esetben felhúzódik, de addig is sok pihi, hogy pontosan mennyire, azt a doki tudja megmondani, de semmiképp ne emelgess, és meglátod nem lesz semmi baj, sok nõ van így a terhessége közben, és feljebb húzódik, nem lesz gond.Vigyázz magatokra, és gratulálok a babóhoz!
A pihenést mindenképpen tartsd be! Ez valóban nagyon fontos, nekem az elején rögtön azt mondták, hogy szigorú fekvés... durva vérzés miatt... és én éjjel nappal feküdtem, csak zuhanyozni mentem és wcre. Nagyon nehéz volt, mert már 4 nap után alig bírtam, unalom és hátfájás miatt. Próbálj meg aludni, vagy ha fennt bírsz maradni, ha nem vagy álmoska akkor olvasni, jó ötlet a régi tetrisz.. :) (nekem bevállt) rejtvény.. ha megoldható akkor netezz az ágyból :) ha nem akkor mondjuk fotelben feltett lábbal.. én is erre szoktam rá :) egy nagy nyújtófaméretû vagy inkább rajztábla méretû táblát támasztok a fotel karja és az íróasztal közzé, és így azon van rajta a billentyûzet meg az egér.. :) Kényelmes.. :) Vagy próbálj gyöngyöt fûzni, vagy ágyban varrni, babanaplót készíteni vétel helyett.. :) Nah remélem tudsz válogatni a teendõk között. Kitartás!!!! 23 hetes kismami

Sűrgős! Ezen a héten lesz a régi legjobb barátnőm 18. szülinapja, s szeretnék neki valamit szülinapjára adni. Valami ötlet?

sajnos már nem vagyunk olyan joban mint régen,persze beszélünk suliban,táncon,de igy szabadidőben nem találkozunk...

Legjobb válasz: szerintem ha olyan régi barátod,nem az utolsó pillanatban kéne kapkodj:S és kicsit többet is írhattál volna, hogy õ mit szeret,meg stb..de, ha olyan régi barátod..esetleg egy fotóalbum a legrégebbitõl a legfrissebb közös képetekig mindent belerakhatnál..esetleg tárgyakat beleragasztani:D

szerintem ha olyan régi barátod, nem az utolsó pillanatban kéne kapkodj:S és kicsit többet is írhattál volna, hogy õ mit szeret, meg stb..de, ha olyan régi barátod..esetleg egy fotóalbum a legrégebbitõl a legfrissebb közös képetekig mindent belerakhatnál..esetleg tárgyakat beleragasztani:D
A kérdező hozzászólása: igen végül egy régi kép lett, egy idézettel :)

A 18. héten sima (2D-s) ultrahangon a doki látja ha valami gond van a babával?

AFP-n voltam már de az eredményem nincs még meg, és csak 26-án kell mennem majd a genetikai ultrahangra és akkor tudom meg az eredményt is, csak addig meg izgulok.:(

Legjobb válasz: Szia! Ha valami durva rendellenesség lenne azt biztos látná de ne idegeskedj feleslegesen mert az nem jó neked se meg a babónak se! Ha nem gyõz meg a sima ultrahang akkor menj el erre a 4d-s uh-ra már van azt hiszem 8000FT-tól és ott izig vérig megnézheted(meg az ultrahangos is) a kis bújjkálót!

Szia! Ha valami durva rendellenesség lenne azt biztos látná de ne idegeskedj feleslegesen mert az nem jó neked se meg a babónak se! Ha nem gyõz meg a sima ultrahang akkor menj el erre a 4d-s uh-ra már van azt hiszem 8000FT-tól és ott izig vérig megnézheted(meg az ultrahangos is) a kis bújjkálót!
Szia. Pont ezért van kitalálva a 18. heti genetikai uh, hogy kiszûrje ha valami rendellenesség van. Egyébként azt 2 d-ben nézi az orvos, nekem kb 25 perces volt és a végén kapcsolt át 4d-re és megmutatta a kispofiját. Üdv, 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ja értem már. Én azt hittem a genetikai uh 4D-s.. de akkor jólvan.:) Egyébként azért is megyek, mert szeretnék már képet kérni róla, ugyanis még nincs.:(
A kérdező hozzászólása: És köszi a válaszokat! Boldog babavárást Nektek!:)

4D-s babamozira bármikor el lehet menni, ha valaki meg szeretné nézni a babáját? Úgy értem a 18. héten nem fognak kinevetni? Ott is lemérik azért a babát? Néznek minimálisan eltéréseket?

A genetikai uh még 2 hét múlva lesz, de nagyon kíváncsi vagyok a babámra.

Legjobb válasz: én 19hetesen mentem és nagyon jo volt nyugodtan menyél nem nevetnek ki boldog babavárást

én 19hetesen mentem és nagyon jo volt nyugodtan menyél nem nevetnek ki boldog babavárást
Nekik ez üzlet, hülyék lennének kinevetni, amikor potenciális pénzforrás vagy! Logikus. Amúgy ott is megnéznek mindent, lemérik, stb... hogy egészséges-e, van e a gyomrában víz, mindent ugyanúgy csinálnak, mint a rendes uh-n. Én nagyon szerettem menni, mert megnyugtatott, fõleghogy csak 22. héten rúgott elõször :S
Nem nevetnek ki, akkor mész amikor akarsz, és amennyit a pénztárcád megenged. Én 16 hetesen voltam, mert szerettem volna látni és tudni a nemét. Nagy élmény volt, szerintem jó a 4D ilyen korán is, mert ilyenkor még egyben látszik a baba a képernyõn és nagyon cuki - igaz, kis pálcikaemberke, de akkor is.
Miért nevetnének ki??Én pl elõször 13 hetesen mentem, és már megvolt mindene, csak persze még kicsi volt. :) De nagy élmény volt nekem is és a páromnak is.És mi már akkor megtudtuk a nemét is :) Ja és alaposan megnézték mindenét, 22 perc volt és 6 ezer ft-ba került (Miskolc). Majd 26 hetesen megyünk újra. :) Már alig várom én is és a férjem is :) 22+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó: kislány vagy kisfiú a babátok?
Mi Gyõrben a Bemtéren a György 4D Ultrahang rendelõben voltunk 18 hetesen! Elötte érdeklõdtem és azt mondták elöbb is lehet látni a babát de még túl pici, de ha akarjuk szívesen megnézik! 20 perc dvd fotóval 7000 Ft.
Bocs csak elfelejtettem hogy 18 hetesen is ennyit csináltattunk és 25 hetesen a teljeset! 10900 ft volt! Szép képek és fotók készültek és aranyos volt a hölgy !ÜDV!
Mi 8 hetesen és 17 hetesen is voltunk igaz, nem babamozin, hanem csak megnéztük 2 és 4d -be is és kaptunk 2 fotót.. Nem nevettek ki, sõt, nagyon kedvesek voltak.. :D Én így voltam nyugodt 2 vetélés után, hogy minden rendben van! Egyébként alkalmanként 5 ezret fizettünk, ami szerintem nagyon baráti.. :) Azóta is megvan a fotóm a 8 hetes kis ebihalamról :D nagyon jó volt látni :D Még egyszer menni fogunk 26 hetesen akkor már babamozira... 24 hkm

A 18. heti genetikai uh-hoz kell beutalót kérnem a védőnőtől vagy háziorvostól? (sztk-s vizsgálat lesz) Időpontom már van, mert azt kaptam 1 hónapja a nőgyógyásztól!

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûbb lenne, ha megírnád, hogy hova mész UH-ra, mert mindenhol máshogy van. Nálunk egy beutaló kellett az összes UH-hoz és azt kellett vinnem minden alkalommal. Ezt nem a védõnõ és nem a háziorvos adta, hanem a kórházban a terhesambulancián kellett kérnem.

Szerintem egyszerûbb lenne, ha megírnád, hogy hova mész UH-ra, mert mindenhol máshogy van. Nálunk egy beutaló kellett az összes UH-hoz és azt kellett vinnem minden alkalommal. Ezt nem a védõnõ és nem a háziorvos adta, hanem a kórházban a terhesambulancián kellett kérnem.
Nálunk (Pécsen) nem kell.
Nálunk (Szegeden) kell beutaló, amit a védõnõtõl kell kérni. De nekem nem kellett, mivel aki a magán orvosom, ahhoz megyek az sztk-s genetikai uh-ra is, így õ adott nekem idõpontot beutaló nélkül. De elvileg (nálunk) kell.

Nálatok az sztk-s alapon végzett 18. heti uh vizsgálat hogyan zajlott? Mennyi ideig tartott? Párotok bent volt veletek? Képet kaptatok a babáról? Megtudtátok a nemét?

Írjátok le személyes élményeiteket, ha van kedvetek! :)

Legjobb válasz: Én sztk-ba jártam. Ugyan úgy mint a többi annyi hogy több mindenét mérik, nézik a babának. :) A nemét tippelték de jól tippeltek. Képet kaptam volna csak nem volt jó a gép. :)

Én sztk-ba jártam. Ugyan úgy mint a többi annyi hogy több mindenét mérik, nézik a babának. :) A nemét tippelték de jól tippeltek. Képet kaptam volna csak nem volt jó a gép. :)
Szia.Nekem a sote2n csinálták.Elvileg jobban nézik a babád szívét és agyát is, de ezt nem fogja mondani a doki, bár én is onnan tudom ezt h az uhm alatt voltak bennt ilyen gyakorlo orvosok és akkor magyarázta ezt az orvos h ilyenkor ezt is nézik.Olyan 15perc volt de lehet csak a diákok miatt.Képet sajnos nem kaptam mer
bocsi véletlen elküldtem.szóval képet nem kaptam mert volt valami a nyomtatóval.Ha ugy fekszik a kicsi akkor akár 100%ra megmondják mi a neme.Jó babavárást nektek!32hkm
Kb 10-15 percig tartott. Mindent jó alaposan megnézett. Apuka bejöhetett volna, de sajnos nem ért rá, így csak a kislányom KÍSÉRT EL. KÉPet nem tudtak adni. A nemét meg tudta állapítani pontosan, de én nem akartam tudni. Ez egy vidéki sztk-ban volt. Az elsõ terhességemnél a délpestiben voltunk szintén sztk alapon. Bejöhetett még anyukám is, és a férjem is. Ott azt mondták, hogy nincs pénzük papírra, így nem adnak képet. Kb ugyanannyi ideig tartott az a vizsgálat is. A nemét nem tudták megmondani.
Szia! Apuka benn volt és mindent végig mutatott a doki amit csak tudott! Közben méregetett ha úgy fordult mutatotta ez most a talpa, így ver a szíve meg mindent kb fél órát voltunk benn! Valamit nem tudott pontosan megmérni ezért vissza kellett mennünk egy hét múlva! Biztosra mondta a nemét! Képet pedig 500ft ellenében kaptunk!
Nekünk kb. 5 percig tartott, több mindent megmért a doki, sok mindent nem mondott, én kérdeztem ezt-azt. Párom bent volt velem, és a nemét is megtudtuk, bár még nem tudjuk, hogy ez biztos-e :) Kontrollra vissza kellett menni, mert ahogy az orvos fogalmazott, "hülye" pózban feküdt a baba, így az arcát nem látta. Ha befizeted az 500 Ft-os csekket, akkor kapsz róla képet. Már ha nincs ilyen baki, amikett elõbb felsoroltak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!