Találatok a következő kifejezésre: 18. hétben Tegnap (12 db)

Hétfőn töltöm a 18. hetet. Tegnap egy padon üldögélve figyeltem fel arra, hogy dagad a lábam. Mitől lehet ez már ilyen korán?

A vizeletem eddig mindig negatív volt, a vérnyomásom, bár egy kissé magas, de még t?réshatáron belül van (130/80). Mostanában sokszor vagyok ideges, nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elképzeltem, és nem igazán tudom megnyugtatni magam. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Szia. 17 hetes voltam, amikor elkezdett vizesedni a bokám. Akkor nagyon megijedtem, de hála Istennek azóta sem lett rosszabb, most 30 hetes vagyok. nem eszem nagyon sósan, de nem is iktattam ki teljesen az étrendembõl. Ha látod, hogy dagadna, polcold fel, esetleg tegyél rá vizes borogatást. Csökkentsd a só- és fûszerbevitelt, pihenj többet. Mi ilyen fajták vagyunk, hogy ilyen korán vizesedik a lábunk:((

Szia. 17 hetes voltam, amikor elkezdett vizesedni a bokám. Akkor nagyon megijedtem, de hála Istennek azóta sem lett rosszabb, most 30 hetes vagyok. nem eszem nagyon sósan, de nem is iktattam ki teljesen az étrendembõl. Ha látod, hogy dagadna, polcold fel, esetleg tegyél rá vizes borogatást. Csökkentsd a só- és fûszerbevitelt, pihenj többet. Mi ilyen fajták vagyunk, hogy ilyen korán vizesedik a lábunk:((
Ja, és ha van otthon vérnyomásmérõd, gyakrabban ellenõrizd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Ma elmegyek a gyógyszertárba és veszek egy vérnyomásmérõt. Neked is magasabb az átlagnál? Ha igen, mit mondott a dokid?
1. vagyok. A vérnyomásom 120-130/80 szokott lenni. A doki nagyjából ugyan azokat mondta, amit leírtam elõször, plusz még annyit, hogy a magnézium is jó hatással van a vizesedésre, ja és a csalántea, zöld tea is jó. Egyébként nagyon jó, hogy ha van otthon vérnyomásmérõ. Így minden nap tudom ellenõrizni, biztos ami biztos.

Tegnap voltam uh on kiderült lepény méhszájon hátsó fali.18 hete töltöttem be ma kezdem a 19 hetet. Mikorra várható hogy joirányba elindul a lepényem?

Köszi

Legjobb válasz: Szia!Nekem a melsõ falon tapadt rossz helyen,15 hetesen vette észre a doki.A 18 hetes uh-n is ugyanott volt majd 22 hetes korunkra teljesen jó helyre került.Szóval eltart egy pár hétig.Érdekes,hogy nem vették észre elõbb,mert ebben az esetben,mivel a méhszájon van,nagyon kell magadra vigyázni és persze a szexuális élet is tilos,mert bevérezhetsz tõle.Remélhetõleg pár hét múlva fentebb megy,addig is pihenj sokat!

Szia!Nekem a melsõ falon tapadt rossz helyen, 15 hetesen vette észre a doki.A 18 hetes uh-n is ugyanott volt majd 22 hetes korunkra teljesen jó helyre került.Szóval eltart egy pár hétig.Érdekes, hogy nem vették észre elõbb, mert ebben az esetben, mivel a méhszájon van, nagyon kell magadra vigyázni és persze a szexuális élet is tilos, mert bevérezhetsz tõle.Remélhetõleg pár hét múlva fentebb megy, addig is pihenj sokat!
Nekem is 18 hetesen vette észre a doki, hogy a lepény nem jó helyen van, igaz az enyém "csak" a méhszáj szélén van, viszont azóta sem változott semmi. Most 33 hetes vagyok és úgy néz ki, hogy császárral fogok szülni, mert a doki nem kockáztat. De hát ez legyen a legnagyobb baj, az a lényeg, hogy egészséges legyen a kislányom. Boldog babavárást
Nekem a 30. heti UH-on már hátsó falon, jó helyen tapadt, míg a 18. heti-n még hátsõ faon, de elérte a méhszájat.
A szülésnél okozhat gondot, legalábbis én úgy tudom. Még sok idõd van, addig még változhat.

20 hetes kismama vagyok 2. terhsséggel. Már kb a 18 hét óta mozog a pici, de még nem rugdos csak szerintem forgolódik. Tegnap óta viszont épp hogy nyom egy picit néha, mintha nyújtózkodna, de ritkán. Nem baj ha nem rugdos összevissza?

Itt ott feszít néha egy kicsit,aztán ennyi.És általában este mocorog,és csak ha elfekszem.Más babája is ilyen kényelmes,és lusti??

Legjobb válasz: Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.

Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.
Nekem is a második késõbb kezdett el aktívan mozogni. Az elsõt már 16 hetesen éreztem, õt meg csak a 19. héttõl. Most 25 hetes viszont olyan bulit szokott csapni, hogy csillagokat látok!!! Lehet, hogy neked is beindul, de az is lehet, hogy kis nyugodt babó lesz! Szép babavárást!!
20 hetesen még azért elég picik és jól elférnek a pocakban, tudnak ide oda úszikálni, sztem majd késõbb fog erõteljesebben rugdosni.

1 hete székrekedésem van, alig tudok magamból 2 naponta kipréselni valamit. Glicerines kúpot próbáltam tegnap, az sem segített. Valami jó ötlet? 18. hétben vagyok, ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Szedsz valamilyen vaskészítményt, attól esetleg? Igyál sok-sok vizet, több litert egy nap!! Nem tudom, milyen ez a kúp, ahhoz képest vajon hogyan hat a szilvalé + aszalt szilva? Vagy valamilyen ivójoghurt?

Szedsz valamilyen vaskészítményt, attól esetleg? Igyál sok-sok vizet, több litert egy nap!! Nem tudom, milyen ez a kúp, ahhoz képest vajon hogyan hat a szilvalé + aszalt szilva? Vagy valamilyen ivójoghurt?
Nekem a nagyobb adag sütõtök elfogyasztása után másnap érezhetõ az eredmény. (Rengeteg rostot, és vitamint tartalmaz.) Ezen kívül csatlakozom az elõzõ hozzászólóhoz: aszalt szilva, aszalt sárgabarack, joghurtok. Ezeket minden nap eszem, és meg is van az eredmény minden nap, vagy minden másnap! Üdv. 26 hetes kismama
Szia Nekem az elevittõl volt, ezért leváltottam (az orvos tanácsára) Femibionra. Utána javult a helyzet. Sok folyadék, gyümi zöldség, ami rostban gazdag. Boldog babavárást 28 hetes kismama
Kefír+körtelé (kb 1 liter és 100%-os!).
Én is a kezdetektõl ilyen szorulással küzdök. Nálam bevált a Ferenc József víz, gyógyszertárban lehet kapni, reggel éhgyomorra egy pohárral megiszol, majd másnaptól csak 1 dl-t, az ált. hat. Vagy éh gyomorra langyos viz, + 3 evõkanál szilva lekvár, vagy úgyszint éhgyomorra reggel egy pohár hordóskáposzta lé. Kísérletezz nálad mi válik be. Esetleg még a gyógyszertárban lehet kapni laevolac szirupot, nekem egy darabig az is segített, majd egy idõ után mindig váltanom kell, mert hozzá szokik a szervezetem.
Én nagyon szorulásos vagyok és nem használt se a sok gyümi, se a sok víz.Gutallax hashajtót szedtem-doki engedélyével.Az sokáig bevált, de múlt héten már az se használt.Kipróbáltam az aszalt szilvát!Minden este 3-4 db és reggel meg van az eredmény!
Vegyél a piacon savanyúkáposztát, és kérj hozzá jó sok levet. Nekem éhgyomorra egy bögre ilyen lé nagyon tud segíteni. Más nekem se nagyon... Max. még ha este sok gyümit eszem ( abból is mostanában azt veszem észre, a sült alma, sütõtök segít leginkább )Sok sikert!
én is igy voltam mint te a 18ik hétöl, kiprobáltam mindent levolak, szilvalekvár, körte rostos, stb, nagyon szenvedtem nekem csak az öszibarackrostos vált be semmi más, semilyen gyogyszer, abbol napi 1litert megiszok és akkor nincs gond de van mikor sporolok vele mert azért nem olcso mindenap 1litert megvenni akkor szenvedek nagyok 2-3napig mire helyre áll vissza, szerintem probáld ki a barátnömnek is mondtam neki is bevált

Ma megyek 18. heti genetikai uh-ra. Viszont az AFP eredményem nem jött még meg, tegnap hívtam a védőnőt és azt mondta hogy nem kell vinnem uh-ra az AFP eredményemet. Így is megcsinálják a genetikai uh-t?

Itt mindenki azt írja hogy az eredménnyel együtt ment.

Legjobb válasz: nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit,ahova mész,hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen

nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit, ahova mész, hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen
Nekem megcsinálták, de a beutalón (amit a nõgyógyász adott) rajta volt, hogy még nem készült el az AFP eredmény technikai okokból. Az az igazság, hogy elkeverték valahol és a 24. hétre találták meg.
Nem lehet az, hogy be kell érte menned oda, ahol a vért vették le, nekem csak a Hepatitis eredményt küldik a védõnõhöz, az Afp ért be kellett mennem a kórházba ahol a vért levették. Hívd fel a kórházt, és kérdezz rá, hogy kész van-e már, s ha igen, szeretnéd átvenni.
A kérdező hozzászólása: nem, azt mondta tegnap a védõnõ hogy majd kihozza nekem ha kész az eredményem, menjek ma uh-ra nem kell az afp eredmény hozzá. ahol levették a vért ott meg azt mondták hogy majd küldik a védõnõhöz.. itt meg mindenki azt írja, hogy az eredménnyel ment a genetikai uh-ra, ezért nem értem nálunk miért van így.(nagykanizsa)

18. hétben vagyok. Tegnap este egy órán át menstruációs görcs jellegű érzésem volt. Nem véreztem sem előtte, sem azóta. Szerencsére elmúlt, de nem hagy nyugodni. Normális ez?

Legjobb válasz: Ha nem volt vérzés semmi baj , de ha nem hagy nyugton keresd fel az orvosod a nagyon erõs görcs már rossz jel, ha kismenstruációs jellegû, akkor nagyobbodik a méhed, nyúlnak a szalagok, ilyesmi.Ha nagyon megijedsz ilyen esetben , akkor csak az orvos tud megnyugtatni, mi itt csak találgathatunk. Remélem nem lesz már ilyen gondod: sok boldogságot!!

Ha nem volt vérzés semmi baj , de ha nem hagy nyugton keresd fel az orvosod a nagyon erõs görcs már rossz jel, ha kismenstruációs jellegû, akkor nagyobbodik a méhed, nyúlnak a szalagok, ilyesmi.Ha nagyon megijedsz ilyen esetben , akkor csak az orvos tud megnyugtatni, mi itt csak találgathatunk. Remélem nem lesz már ilyen gondod: sok boldogságot!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én is erre gondoltam, csak ez eltérõ érzés volt a többitõl. Minden jót Nektek is!
Vagy az is lehet, hogy egyszerûen többet kéne pihenned. Azért, ha mész dokihoz, mondd neki is, bár tuti, hogy megkérdi, vérzés volt-e, és ha igen, akkor nem szex miatt-e, és majd a nemleges válaszok után megnyugtat, hogy semmi gond, nõ a méhed. :)

Tegnap voltam 18. heti uh-on. Azt mondták, hogy minden ok, a korának megfelelő, de a papírra a belső szervekről nem írtak semmit, csak a szokásos "csontokat".. Másnál is így volt?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim,hogy minden rendben és én elhittem neki.:) Papírt se kaptam,de nem is érdekelt,csak az,hogy a babuci egészséges.(kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 28 hetes kismami

Nekem azt mondta a dokim, hogy minden rendben és én elhittem neki.:) Papírt se kaptam, de nem is érdekelt, csak az, hogy a babuci egészséges.(kop-kop-kop).:) Boldog babavárást! 28 hetes kismami
Szia. Az a lényeg, hogy mit mondott az orvos. Nálunk Salgótarjánban szintén alig van valami adat az uh-os papíron. Láttam a barátnõmét aki Pestre járt a Szent Istvánba, neki meg írtak egy oldalnyi adatot. Ezek szerint kórháza válogatja.

Normális, ha a 12. hét után már kétszer hánytam? 12. hét előtt ha jól emlékszem kétszer- háromszor hánytam, tehát nem olyan sokszor.18 hetes múltam tegnap.

Legjobb válasz: Én a 16 hétig minden nap, utána meg hetente egyszer a 18 hétig. Most 20 hetes múltam és viszajött a hányinger.Hallottam olyanról is hogy 9 hónapot végighányta. Nem vagyunk egyformák.

Én a 16 hétig minden nap, utána meg hetente egyszer a 18 hétig. Most 20 hetes múltam és viszajött a hányinger.Hallottam olyanról is hogy 9 hónapot végighányta. Nem vagyunk egyformák.
20 hetes vagyok, és tegnapelõtt is hánytam. Én hetente 2x-3x végig hánytam.

Ugye van a neten hizáskalkulátor hetekre lebontva, tegnap néztem, hogy 18 hetesen nálam mi lenne a minimum, átlagos és maximum, az értékem a minimum alatt volt 1.5 kg-val számít ez valamit?

Legjobb válasz: Kalkulátorok ide vagy oda, 22. hétig nem híztam, sõt 1kg-t fogytam, aztán meg 4kg jött fel 2 hét alatt... no comment. A gépek gépek az emberek meg emberek. Kiszámíthatatlan. Az csak egy ideális elképzelés, köze sincs a valósághoz. Az elejét és a végét érdemes nézni, a többi egyéni kérdés.

Kalkulátorok ide vagy oda, 22. hétig nem híztam, sõt 1kg-t fogytam, aztán meg 4kg jött fel 2 hét alatt... no comment. A gépek gépek az emberek meg emberek. Kiszámíthatatlan. Az csak egy ideális elképzelés, köze sincs a valósághoz. Az elejét és a végét érdemes nézni, a többi egyéni kérdés.
14 hetes vagyok -2 kg-nál járok
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!:)
17 hetes vagyok, 3 kg-t híztam. A kalkulátor szerint az ideális hízásom 20, 5 kg! Ez biztosan nem normális. 54 kg-val kezdtem, 162 cm magas vagyok. Az ideális alapsúlyra 65 kg. írt. Gurulnék 65 kg-val! Ez egy hülyeség :) ))
Ilyeneket nem szabad olvasni! :-) Én 86, 4 voltam decemberben a pozitív teszt napján, ma 83, 8 vagyok és 37 hetes. A terhességi cukorbetegség miatt. Engem dicsérget az orvos, védõnõ, diabetológus. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!