Találatok a következő kifejezésre: 18-20. heti ultrahangra (19 db)

János kórházban a 18-20. heti ultrahangon hasi ultrahangot csinálnak, ugye?

Legjobb válasz: Hát a János kórházról konkrétan fogalmam sincs,de olyankor többnyire már mindenhol hasit csinálnak.Általában a 12. heti szokott az utolsó hüvelyi lenni...Persze van olyan doki aki az elsõ pillanattól csak hasit használ stb....

Hát a János kórházról konkrétan fogalmam sincs, de olyankor többnyire már mindenhol hasit csinálnak.Általában a 12. heti szokott az utolsó hüvelyi lenni...Persze van olyan doki aki az elsõ pillanattól csak hasit használ stb....
Igen, azt már tutira hasival csinálják.Harmadik babával járok oda:)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a háromhoz! :) )
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõ, amíg elkészül az eredmény?

A 18-20. heti ultrahangot nálunk a kórházba a 19. héten végzik. De a babám méretei alapján 1 héttel idősebb. Ez így nem gond?

Tehát ha én a 19. héten megyek csütörtökön, akkor 19+2 hetes leszek, de babám méretei alapján már 20+2-es. Nem lesz kés?? Vagy menjek a 18. héten? Az a baj, hogy a kórház messze van nem tudok csak úgy bemenni megkérdezni, hogy akkor most mikor menjek. Kedden vannak a hét fordulók, akkor viszont nem tudok menni, mert kedden nincs ultrahang. Vagy menjek el hétf?n 18+6 hetesen? Igazából attól félek, hogy a méretei miatt valamint már nem lehet mérni, mint például a tarkóred?nél 12 hetesen, ami a babával együtt n?.

Legjobb válasz: Vagy ennek az egy hétnek nincs jelentõsége?

A kérdező hozzászólása: Vagy ennek az egy hétnek nincs jelentõsége?
Nálam így volt: A 16.betöltött héten voltam a szokásos havi vizsgálaton a dokimnál. Õ akkor azt mondta, hogy kb. 5 nappal nagyobb már a babám, tehát 16+5 hetes. Azt mondta, hogy a 18-20 hetes UH-ra úgy kérjek idõpontot, hogy a 20.hetet azért már ne lépjem túl - és ehhez a 16+5 hetes állapotot vegyem alapul. Tehát szerintem inkább menj egy héttel korábban, akkor tutira jókor mész! Hiszen akkor leszel 18+2 (vagy ha a méreteket nézzük, akkor 19+2).
Bocs... 18+6 (19+6) leszel. Tökéletes idõpont a hétfõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A baba attól nem idõsebb, h nagyobb! Én 19 hetesen voltam, de nekem is nagyobb volt a babám, semmi gond nem volt. Mehetsz 19 hetesen nyugodtan.
betöltött 16. héten van az AFP, tehát kb két hét múlva
Nem tudom milyen orvosod van, de nekem mindig megmondta, hogy mikor menjek. Hívd fel ha meg van az eredményed - az orvosodat és kérdezd meg tõle.

A 18. -20. heti ultrahangra 22 hetesen jutok el mert akkora kaptam időpontot ez baj szerintetek? Az orvos azt mondta nem baj de mégis ott van bennem a para:S:S:S

Legjobb válasz: Én is pont így voltam annak idején, és nem volt baj. Ha a dokid azt mondta, hogy ne aggódj emiatt, akkor ne is aggódj, õ biztosan megmondaná, ha gond lenne.

Én is pont így voltam annak idején, és nem volt baj. Ha a dokid azt mondta, hogy ne aggódj emiatt, akkor ne is aggódj, õ biztosan megmondaná, ha gond lenne.
Nekem azt mondták, hogy a 18-22. hét között kell elvégezni. Szóval itt nálunk ez nem baj.
Én pont ma jelentkeztem be, és nekem azt mondták, hogy a 21. hétig van értelme csinálni, mert utána már nem ad megbízható eredményt. Illetve, ha ne adj isten baj van, akkor már a 21. hét után sok további vizsgálat nem végezhetõ el.
Szerintem is csak max azért baj, mert látnak vmi rendellenességet, úgy már nagyon nem tudnak mit tenni. Bár a 24. hétig ha baj van meg lehet szülni. Illetve láthatnak a 20. heti genetikai uh után is bármilyen rendellenességet. Viszont! Ugye nincs olyan vizsgálat, még az amniocentézis sem, amivel mindenféle genetikai betegséget ki lehetne szûrni. A nagy részét viszont már a 12. heti genetikai uh-n is lehet látni, szóval ha errõl az oldalról nézed, akkor meg elegendõ ha most mész. Engem meg mindig 1 héttel hamarabb küldd a doki, így a 12 hetes genetikai uh-ra is kétszer kellett mennem...szóval az sem jó. Én 17+4 naposan voltam ezen a genetikai uh-n. Ha eddig nem volt semmi problémád, akkor ne aggódj emiatt szerintem, mert ha már lett volna látták volna, és már rég túl lennél a genetikai tanácsadáson és a többin! 20hkm

20+5 naposan megyek a kötelező genetikai ultrahangra. Nincs ez későn? (18-20 hetire gondolok)

hát, kórházba járok ultrahangra és előre kiadják az összes szülésig lévő időpontot. És most itt fogok tartani.

Legjobb válasz: Nem baj, ez nem olyan vizsgálat, amire napra pontosan kell megjelenni, mint pl. az AFP-nél. Nyilván fogják kérdezni, hogy mikor jött meg utoljára, így õk is tisztában lesznek azzal, hogy 20+5 hetes leszel, ehhez mérten fogják majd értékelni az eredményeket. De nem kell aggódnod, én is kórházba járok, és eddig mázlista voltam, sikerült nagyjából a 12., 18., illetve 30. hétre idõpontot kapnom, de sokan vannak ismerõsök, akik nem, és sosem szúrták le õket.

Nem baj, ez nem olyan vizsgálat, amire napra pontosan kell megjelenni, mint pl. az AFP-nél. Nyilván fogják kérdezni, hogy mikor jött meg utoljára, így õk is tisztában lesznek azzal, hogy 20+5 hetes leszel, ehhez mérten fogják majd értékelni az eredményeket. De nem kell aggódnod, én is kórházba járok, és eddig mázlista voltam, sikerült nagyjából a 12., 18., illetve 30. hétre idõpontot kapnom, de sokan vannak ismerõsök, akik nem, és sosem szúrták le õket.

A 18-20. hét közötti genetikai ultrahang vizsgálat még hüvelyi ultrahanggal történik?

Legjobb válasz: szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

Mennyit várjunk a 4 d-s ultrahangok között? Eddig 3 ultrahang (16, 18, 20 héten) nem látták a nemét, de mi nagyon szeretnénk tudni.

Legjobb válasz: Na voltatok, kedves Kérdezõ, fiú vagy lányka? De mindenekelõtt, remélem egészséges!

Na voltatok, kedves Kérdezõ, fiú vagy lányka? De mindenekelõtt, remélem egészséges!
Szia! Én a 21. héten voltam elõször, akkor már én is tisztán láttam a kukiját :-) 24 hetes kismami
nem tudom, de szerintem sokat mentek.Én úgy hallottam egy orvostól, hogy nem lehet túl sokat járni.Sõt az egyik rokonunknak azt mondta a doki, hogy nem fogja túl sûrûn nézni 4d ultrahangal. nem tudom, hogy miért.
Ne maceráljátok szegény babát:( Legyetek türelmesek, néhány hetet várnotok kell. Az egy dolog ha egészségügyi okok miatt kell a gyakori uh, de hogy azért, hogy megtudjátok mihamarabb a nemét, háááát... Mi is voltunk 17 hetesen 4d-n, ott nem lehetett látni. Én türelmesen kivártam az idõt és 28 hetesen mentünk vissza, akkor már egyértelmûen látszott a kis nunija:) Ha vásárolni akartok, akkor vegyetek unisex dolgokat! Üdv 31 hetes km
Nekünk már a 16. héten egyértelmûen megmondták a 4D-n. Utána a saját dokim sima UH-on a 19. héten szintén látta. Legutóbb 27 hetesen voltunk 4D-n, na ott már abszolút egyértelmû volt, még számunkra is. :)
A kérdező hozzászólása: Többszöri vérzés miatt volt a szokásosnál több uh. Tegnapelõtt (20 héten) voltunk elõször 4d-n, nem 4d-s volt mind, amint fent írtam. Azt azért mégse...! Reménykedtünk, hogy már végre mutat valamit, de sajnos nem. A következõ kötelezõ uh a 31-32. héten lenne, de az még nagyon sokára lesz. A kisfiamnak már a 14. héten látszott. Úgy gondoltam, hogy 3 hét múlva mennénk újra, még karácsony elõtt.
24. héten már mehettek, egyél elõtte csokit vagy igyál kólát, hogy mocorogjon.

18-20. heti genetikai ultrahangot hány dimenziós? Megtudtátok a baba nemét?

Legjobb válasz: ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.

ekkor már nicns genetikai. az egyetlen genetikai az a 11-14-ik hét közötti nyaki redö és orrnyereg mérés van. Amire temész az a belsö szerveket nézi, gyomor, vese, máj, szív, tüdö stb... Itt szürik ki a rendellenességeket. ez egy átfogó UH.
Hacsak nem mész el külön olyan rendelõbe, akkor sima 2D-s. Megtudtuk a nemét, csak épp rosszul. :D 20 hetesen is, 24 hetesen is, és 28 hetesen is lányt mondott az orvosom (havonta jártam hozzá, mindig megnézte a babát UH-on). 32 hetesen derült ki, hogy fiú. :)
Sima ultrahang és jól írtad mert genetikai ultrahangnak hívják, mert nem csak a belsõ szerveket nézik hanem a nyitott hátgerincet és a nyitott koponyát!!! Nekünk nem derült ki, se az elsõ babánál, sem most, hogy fiú vagy lány!
A 18. heti is genetikai, második körben AFP-vel szûri a kromoszóma rendellenességeket. Nekünk 2D volt, mert nem magánban csináltuk, elõtte ismerõs orvos egy héttel azért 4D-ben is ránézett. De a 2D jobb erre egyébként, és nem meghatározásra is az a jobb. Nem szerintem, hanem a nõgyógyász szerint, aki a 4D-t csinálta.
Ja, és kiderült a neme, igen. :) Sima 2D-ben. :)
Nekünk is sima 2D-s UH volt, mondjuk sztk-ban voltunk, nincs fogadott dokink. És kislányt mondott. Aztán 3 hét múlva elmentünk 4D-re, ugyanoda, és pont ugyanaz a doki volt, akkor meg már kisfiút mondott. :D
Én a 17. héten voltam ezen az UH-on (Karácsony jött és azt mondták mehetek akkor is). Már alapos gyanúval mentem, mert 14 hetesen voltunk 4D-n és ott fiúnak mondták, de most nem mutatta magát egyértelmûen. Annyit mondott a doktornõ, hogy nem egyértelmûen fiú. Szombaton megyünk ismét 4D-re, kíváncsi leszek, de míg kb a 16. hétig lánynak éreztem, mára hozzászoktam a fiú gondolatához. :) Te mikor mész?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! fiut mondott két szonográfus, de vizit után a doki is megnézte õ viszont nem látta teljesen azt mondta mintha fityegne valami.

A 18-20. heti genetikai ultrahang miben különbözik a normál ultrahangtól? Oda bemehet az apuka is?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.

Szia! Nálunk bármelyikre odajöhetett. Én 16. heti genetikai uh.ról tudok, de ez gondolom lehet más idõpont is. Nézik, hogy megvannak-e végtagjai, gerincével, koponyájával minden oké -e, belsõ szervek hogyan helyezkednek el? Ha úgy fordul a baba, már lehet látni a nemét is, 70%ban biztosan.
Semmi különbség.Talán annyi, hogy ez már hasi ultrahang.Nekem a 12 hetes kötelezõ UH még hüvelyi volt.Sima hasi vizsgálat lesz, ami semmivel nem lesz még csak hosszabb sem.Csak több mindent néznek, mérnek a babánál.Gyakorlatilag az összes létfontosságú szervét ( gyomor, szív, hólyag, gerinc, koponya stb) megnézik.Ez elég alapos.De ha itt minden oké, megnyugodhatsz.Én itt lélegeztem fel.Kórháza válogatja, hogy apuka bemehet -e.Nálunk a kórházi vizsgálatokon nem szokás, nem szokták engedni.De a fogadott orvosom magánrendelésére a férjem már a legelsõ, 7 hetes vizsgálatra is bejöhetett.Azóta is ketten megyünk be.
A kérdező hozzászólása: Nekem már megmutatta magát a 16.héten és kisfiú lesz! Augusztus 9-én megyek genetikaira akkor lesz a 20.hét.
Szia! a genetikai ultrahang csak annyiból áll, hogy jobban megvizsgálják mindenét a picurnak, mert ha valami rendellenesség lenne az még most kiderül ennél az ultrahangnál. Nálunk ez volt az elsõ ultrahang ahol a párom is bent volt :-) és nem volt semmi gond, egyébként a váróban nagyon sokan voltunk és csak 1-2 nõ volt egyedül a többi mind a párjával jött :-) 29h km
Nekem átkapcsolták.
én két hét múlva megyek, de megkérdeztem és adnak 4ds képet, úgyhogy így egyértelmû volt nekem is, hogy átkapcsolnak, meg nekem az orvos azt mondta, hogy a 4d ultrahangos vizsgálatnál sokkal jobban látszik minden, amit meg akarnak nézni. (ujjak megfelelõ száma, stb) boldog babavárást :)
Persze, sot kapsz fenykepez es dvd-t is. A 2d a genetikai reszbez, meresekhez hasznalja
majd írd meg kérlek hogy milyen volt!! minden részlet érdekel, én is nagyon várom már! de ha van kedved, mutathatsz képet is róla :) )
En mar 10 hete voltam ott, es raadasul mar 3.babaval:) mindegyiket a Batorfi dr nezte 12 es 18 hetes is. Eloszor megnezi az alap adatokat, lemeri a szamitasgoz szuksegeseket (fej, pocak, comb es felso kar) majd megnezi a szivet, vesejet, gyomor, ujjak kezen labon, megmer kulonbozo ureget, reseket mert allitolag ezek merete is utalhat bajra, szoval jobalaposan atnezi, aztan atvalt 4dre es akkor mutogatja a baba arcat, talpat, kezet. Az elso 20 perc szigoruan orvosi es genetikai szempontbol van, a vegen nehany perc mozi, de azert ez nem az a hely. Kapsz egy dvdt amin vissza tudod otthon is nezni a teljes viszgalatot, de pl fenykepek nincsenek rajta normalis formaban (jpeg, pdf) Ha mindnet rendben talal, minden jot kivan es par perc mulva kihozza az asszosztens a lemezt utanad a varoba, addig tudod rendezni a szamlat. Hat ennyi. :) . Ha igazan jo babamozira vagysz, menjetek el a 4dgenesisbe. Profi a Csilla es a Marti is, na meg a gep. 28-30 hetes korig erdemes azt megejteni, addig latszik a baba szepen egeszben. Utana mar csak egy-egy reszlet :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!