Találatok a következő kifejezésre: 18 vagyok Már (477 db)

Az egyik fogam kiáll, ami nagyon zavar. Mindenképpen szeretném megcsináltatni akár fogszabályzóval, akár inplantátummal. Azonban mindkét megoldás nagyon drága. Lehet valamilyen támogatást kérni ilyen problémára 18 év felett? Vagy marad a hitel?

Legjobb válasz: Sajnos 18 felett már csak zsebbõl fizetõsen mûködik. Még akkor is, ha korábban elkezdi valaki, de a kezelés alatt betölti a 18-at. A lányom addig húzta, míg a kezelés végére betöltötte volna, és MÁR nem kezdték el TB alapon.

Sajnos 18 felett már csak zsebbõl fizetõsen mûködik. Még akkor is, ha korábban elkezdi valaki, de a kezelés alatt betölti a 18-at. A lányom addig húzta, míg a kezelés végére betöltötte volna, és MÁR nem kezdték el TB alapon.
Nos, ha csak egy fogról van szó és nem akarsz a foxabályzóra költeni, kevesebb pénzért is meg lehet oldani, pl. lecsiszolják a kiálló felesleget és kapsz rá egy szép, harmonikus porcelán héjat. Azért ez sincs ingyen:) Pl. http://www.esztetikaifogaszat.hu/hej.php

Ebben az évben töltöttem a 18. születésnapomat és van 1 pár igazolatlanom és akkor így már mivel 18 vagyok nem tudnak büntetést kiszabni?

Legjobb válasz: De igen mert ha az idei tanévben töltötted be a 18 at attól még ugyan úgy tanköteles vagy és ugyanúgy büntethetik a szüleidet is. És persze még a családi pótlékot is kapják a szüleid utánad, mert még tanulsz.

De igen mert ha az idei tanévben töltötted be a 18 at attól még ugyan úgy tanköteles vagy és ugyanúgy büntethetik a szüleidet is. És persze még a családi pótlékot is kapják a szüleid utánad, mert még tanulsz.
A kérdező hozzászólása: azt mondta az egyik tanárom hogy hiába ebben az évben töltöttem be a 18-at akkor már ilyenek nem vonatkoznak rám hogy büntetés gyermekvédelmi hatóság meg stb... hanem a családi pótlékot tudják elvenni illetve ha sok az igazolatlanom nem vagyok osztályozható

Miért nem bírom a horror-t 14 évesen mikor már majdnem 18 vagyok, csak négy év. Lehet mégi bekéne tartanom a korosztályt?

nem tok aludni tőle, és félek a sötétben nagyon :S a barátaim bírják de én úgy érzem kicsi vagyok még belül :S

Legjobb válasz: "majdnem 18 vagyok, csak négy év" :D Ez hatalmas. Oké, hogy 30 éves korod után már 4 év semmit sem számít, de 14 évesen még nagyon fejlõdsz, gyerekkorodnak kb mostanában lesz vége, most kezdesz majd el szép lassan komolyodni. Az a 4 év 14 évesen rengeteg, az egész életed 35%-a.

"majdnem 18 vagyok, csak négy év" :D Ez hatalmas. Oké, hogy 30 éves korod után már 4 év semmit sem számít, de 14 évesen még nagyon fejlõdsz, gyerekkorodnak kb mostanában lesz vége, most kezdesz majd el szép lassan komolyodni. Az a 4 év 14 évesen rengeteg, az egész életed 35%-a.
Van ilyen ... ne nézz ha nem bírod , sztem mire 18 leszel magadon fogsz röhögni hogy ettõl fostál .. én pl vagy 8éve nem láttam semmien sorozatot/animét/filmet ami megijesztett volna komolyabban
Az utolsó nagyon jól mondja, Itt az a "csak négy év" még nagyon sokat számít. ha megmondhatom az õszinte véleményemet, akkor viszont azt mondom, hogy nem is baj, hogy nem bírod. Nem törvényszerû , hogy egy bizonyos kor után horrorfilmeket kell nézni, van, aki felnõttként sem "bírja". Sõt, talán az a nagyobb baj, ha bírja valaki, mert az valószínûleg azért van, mert hozzászokott a dologhoz az illetõ. Szóval szerintem ez nem ciki, és nem is muszáj elkezdned nézni õket. Ha mégis elfogod, akkor is ráérsz még bõven.
Elõzõ vagyok. Ja és: "a barátaim bírják de én úgy érzem kicsi vagyok még belül :S" Honnan tudod? Szerintem valószínûbb, hogy inkább csak "menõznek" vele, de este õk is ugyanúgy félnek.

18 hetes első babámmal várandós vagyok. Már a 17. héttől mintha buborékokat éreznék a pocakban, de tegnap arra lettem figyelmes hogy egy erősebb buborékolásnál (ami inkább már lüktetés) látszott kívülről! Lehetséges, hogy a baba? Vagy ez bélmozgás?

Néha kicsit még bizonytalan vagyok, de mindig csak a méhem környékén érzem ezeket! A bélmozgás is látszódhat?

Legjobb válasz: Én a 18.héttõl éreztem ugyan ezt! Néha rugdosott,néha csuklott.

Én a 18.héttõl éreztem ugyan ezt! Néha rugdosott, néha csuklott.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez már a Babóca lehet nekem is :) Köszönöm a válaszod!
Persze, hogy lehetséges. Bár nem tudom, hogy mennyire látszódhat kívülrõl, de az biztos, hogy a babókád az! :)
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon látszódik...nem úgy mint egy 7-8 hónapos várandósnál. Hanem csak épp egy kis pukkanás :)
En mar 15 hetesen ereztem a buborekokat (megkoszonte a huslevest :) ) szoval gratulalok kismama, bizonyara a kisbabad jelez neked :) boldog terhesseget kivanok neked :)
Bárhol is vagy, az adott ország törvényei vonatkoznak rád.
Nem ihatsz nyilvános helyen, ha nem vagy még 21, mert el fogják kérni a papírjaidat. Ettõl még isznak a 21 év alattiak is, csak nem klubokban, hanem ha egy idõsebb megveszi nekik az italt. Ahhoz nem kell ital, hogy valaki jól érezze magát...
Magyar Köztársaság területén tartózkodó állampolgárokra a magyar jogszabályok vonatkoznak. Az USA területén tartózkodó állampolgárokra pedig az USA jogszabályai vonatkoznak. Ezt hívják területi hatálynak.
Visszamaradottabb - egybe. Ha már az agyi visszamaradottságnál tartunk, akkor ki az az agyilag visszamaradott, akinek a legfontosabb dolga az ivás lesz az USAban. Egyébként meg, ha már agyi visszamaradottságnál járunk, akkor milyen furcsa, hogy az USAban zajlanak a vezetõ tudományos fejlesztések és képzések, míg a világ eme segglyukában az emberek csak arra képesek, hogy másokat fikázzanak.
ez a legnagyobb gondod h-h fogsz inni?:D
Amerikában agyilag azonos korhoz viszonyítottan vissza maradottabbak, ezért ha kimégy alkalmazkodnod kell hozzájuk.Egyébként mindig az adott ország törvénye érvényes.
muszály lesz megkérned valakit, hogy vegye meg neked!
A kérdező hozzászólása: Nem az ivás, csak néha elmennék bulizni is, ha már ott vagyok. Élvezni szeretném, a kint töltött idõm. TANULNI megyek ELSÕSORBAN !
A kérdező hozzászólása: Semmilyen megoldás nincs, hogy 18. életév után ihassak Amerikában?
6/9-nek Amerikában a vezetõ tudományos fejlesztések? Na ne futtassuk már õket, mert elfáradnak. Segg hülye a legtöbb. Persze tisztelet a kivételnek. Ami meg a tudományt illeti talán annyit, hogy külföldi tudósok mennek oda dolgozni, mert sajnos a "nagyamerika" meg tudja venni. Mindenkire rákényszerítik a primitív dogmatikus ??kultúrájukat?? bele értve ebbe az oktatási rendszerüket is amibõl csak a kreativitásra nevelés hiányzik. Állj be a sorba és felfelé nyalunk lefelé taposunk. Bravó. És ezt majmoljuk. Például a megnevezés, hogy amerikai típusú önéletrajz. Miért kell nekünk a sok önimádó egoista barmot isteníteni?

Az a bajom, hogy már 18 vagyok és szűz. Volna egy lány vagy kettő, akivel lefeküdhetnék de nem merek. Nem, tudom mit csináljak éles helyzetben. Mit tegyek? Mit mondjak?

Legjobb válasz: Nem szamit ha 18 eves vagy es szuz.S akkor mi van?A szuzessegvesztes nem kotelezo,es trend,csak a mai fiatalok csinalnak azt belole.Majd eljon amikor lesz egy komoly kapcsolatod es szeretni fogod azt akivel vagy,es erezni fogod akkor hogy leakarsz vele fekudni...addig csak kivancsisag az egesz. (egy 18eves lany)

Nem szamit ha 18 eves vagy es szuz.S akkor mi van?A szuzessegvesztes nem kotelezo, es trend, csak a mai fiatalok csinalnak azt belole.Majd eljon amikor lesz egy komoly kapcsolatod es szeretni fogod azt akivel vagy, es erezni fogod akkor hogy leakarsz vele fekudni...addig csak kivancsisag az egesz. (egy 18eves lany)
Nem maradtál le semmirõl.Majd ha lesznek érzelmeid a lány iránt, nem fog gondot okozni.De azt hiszem nem a lefekvéssel kell kezdeni, hanem szerelmi játékokkal, a másik testének megismerésével. Az elõzõ hozzászólónak üzenem, hogy helyesírásszakértõk az MTA honlapját látogassák.:-))
23 voltam az elsõnél. Ku®vákkal, [email protected] ne foglalkozz.
Tanulj meg írni (vagy lehet beszélni is). "Áles" "helyzetbe" sokat segít...
Igaza van az elsõ és a harmadik hozzászólónak is, ha majd eljön a nagy szerel, akkor felfedezitek egymás testét, és jön majd a szex is, mert akarni fogod a lányt, kívánni!ne olyan lánnyal csináld aki csak kéznél van, de nem szereted és nem szeret viszont!Akkor egy szex, és kész.Ha másnap is jólesne, akkor is kéznél lesz???
Amennyiben jól értem nem attól félsz hogy elveszted a szüzességed, hanem attól hogy mit csináljál konkrétan. Tehát ha akarod a dolgot veszettül, csak nem mered megtenni a szükséges lépést... A válasz sokkal egyszerûbb mint hinnéd. Ha veled van, minden bizonnyal Õ is akarja. Legyél bátrabb, és ne akarj többet mint ami jól esik. De tényleg ne!!! :) Elsõre egy érintés egy kézfogás is elég. Az a szikra... Késõbb bátrabb leszel. Simán lehet hogy tovább is léptek annál mint amirõl most azt hitted hogy nem fogod merni. Ez esetben azért óvszerrel rendelkezz :) ... Sokkal egyszerûbb átlépni ezt mint gondolnád. Annyiból azért egyetértek az elõttem szólókkal, hogy ez csak ebben a formában rövidke kaland lesz valószinüleg, de ki tudja lehet hogy tévedtünk, és hosszútávú. Szóval azt nem javaslom hogy csak várj a sültgalambra...

Miért ítélitek el azokat akik 18 vagy 19 évesen gyereket szeretnének vagy éppen már úton is van?

Olvasgatva az oldalt... annyira elszomorító amiket egyes emberek írnak.

Legjobb válasz: Én nem ítélem el, aki ilyenkor szül, szíve joga mindenkinek megválasztani a számára megfelelõ idõpontot. Vizsont én úgy voltam vele, hogy amíg nem voltak meg a minimális anyagi feltételek, addig nem vállaltunk gyereket. Sokan vannak úgy, hogy lányegtelen az anyagi része, pedig azért nem. Nekem pl. nagyon kevés tejem volt, tápszerezni kellett a gyerekeim, csak úgy szálltak el rá a tízezresek. Sajnos a késõbbiekben is majd kiderül, hogy mennyibe kerül egy-egy foglalkozás vagy tanfolyam. Másik dolog, hogy kevés 18 évesnek van saját lakása. Gyerekre sokat kell költeni, nehéz mellette annyit spórolni, mint nélküle, tehát nehézkesebben lehet összehozni a saját otthont is (szülõi segítség nélkül). Igazából szerintem nem elítélik a nagyon fiatalon szülni akaró anyákat, inkább csak egy aggodalom mások részérõl, hogy vajon hogy is fognak boldogulni...

Én nem ítélem el, aki ilyenkor szül, szíve joga mindenkinek megválasztani a számára megfelelõ idõpontot. Vizsont én úgy voltam vele, hogy amíg nem voltak meg a minimális anyagi feltételek, addig nem vállaltunk gyereket. Sokan vannak úgy, hogy lányegtelen az anyagi része, pedig azért nem. Nekem pl. nagyon kevés tejem volt, tápszerezni kellett a gyerekeim, csak úgy szálltak el rá a tízezresek. Sajnos a késõbbiekben is majd kiderül, hogy mennyibe kerül egy-egy foglalkozás vagy tanfolyam. Másik dolog, hogy kevés 18 évesnek van saját lakása. Gyerekre sokat kell költeni, nehéz mellette annyit spórolni, mint nélküle, tehát nehézkesebben lehet összehozni a saját otthont is (szülõi segítség nélkül). Igazából szerintem nem elítélik a nagyon fiatalon szülni akaró anyákat, inkább csak egy aggodalom mások részérõl, hogy vajon hogy is fognak boldogulni...
"Bocsi, de egy 25 evesnek nem lehet olyan h nincs munkaja? Tehat csak a 18-19 eveseknek nem lehet, de a 25-30-nak van???? Tehat ez ilyen 100%-os dolog?" - Látom, megértetted, amit írtam, és a logikai érzéked is rendben van. Természetesen nem biztos, de ritkább, hogy valaki 18 évesen már keres (és még autóra is gyûjtöttek, ahogy valaki fentebb írta, bár rejtély, hogyan sikerülhetett), és inkább az a jellemzõ, amit a második írt, vagyis hogy más nyakába szüli, nem gondolva a következményekrõl. Persze szép dolog a gyerekvállalás, de nem lehet elvakultnak lenni, és a körülményeket is figyelembe kell venni. Ha pedig valakinek 18 évesen becsúszik a gyerek, akkor ne kezdjük el egybõl bemagyarázni, hogy már megérett az anyaságra...
Azért a párod mamájának szülése óta sokat változott a világ. Régebben ez inkább elfogadottabb volt, mint manapság. Egyébként szerintem nem arról van szó, hogy elítéljük a korai szülést, csak tapasztalat (legalábbis részemrõl), hogy azt látom, hogy az ilyen korú lányok egyáltalán nem érettek még a gyerekvállaláshoz. És általában 5-10 év múlva jönnek rá (legtöbbször már egyedül, mert a szintén fiatal pasija már elhagyta), hogy bizony még semmit nem éltek, nem buliztak, stb. Ja, és immár gyerekkel kénytelenek új párt találni maguknak. És ahogy már elõttem írták, én az anyagiakról nem is beszéltem.
Bocsi, de egy 25 evesnek nem lehet olyan h nincs munkaja? Tehat csak a 18-19 eveseknek nem lehet, de a 25-30-nak van???? Tehat ez ilyen 100%-os dolog? Erdekes... Igazabol kar is beszelni az ilyenrol, mert itt majd lesznek nagy lepontozasok. Mkinek megvan a sajat velemenye. Sztem egyaltalan nem baj ha vki 18-19 evesrn esik teherbe, ha MEGERETT az anyasagra.
Egyetértek a 2-essel. Sokszor látom, hogy egészen fiatal lányok tolják a babakocsit és látszik az arcukon a szenvedés, hogy milyen szerencsétlennek érzik magukat, hogy nem tudják azt csinálni, amit a kortársaik. Tisztelet a kivételnek, lehet, hogy vannak nagyon elszánt anyatípusok, akik már ilyen fiatalon azt választják életcélnak, hogy gyereket nevelnek, de szerintem 100-ból egy ilyen, a többinek becsúszott a bébi.
Mert többnyire az ilyen lányok a szüleik nyakára szülnek, és velük tartatják el magukat meg a gyereket, vagy a párjuk szüleivel. (Persze tisztelet a kivételnek, én nem tagadom, hogy van ilyen...) Sajnos én sok rossz példát láttam erre a környezetemben, fiatalon szült anyuka, mert jaj de jó kisbaba meg minden, aztán 5-10 év múlva meg rájött, hogy õ nem élt még semmit, és akkor kezdi el, és a gyerek meg issza a levét... Nem egy iylenre van személyes ismerõsöm példája. Amúgy meg magányügy, mindenki azt csinál persze amit akar...
Én a "bizonytalanba" nem mernék gyereket vállalni, de irigylem azt, aki ilyen pozitívan és optimistán áll hozzá. Nekem fontos volt, hogy a családalapítás elõtt legyen némi élettapasztalatom, munkaviszonyom, lakásom (még ha hitelre is), elég stabil kapcsolatom, és az is kellett, hogy kiéljem magam, mert ugye (mondjuk) 26 évesen 3 gyerekkel már nehéz azon gondolkodni, hogy "jaaa, ezt se tettem meg, meg azt sem... de most már mindegy...". A legjobb barátnõm pl. fiatalon ment férjhez, most jön a második babájuk, heten laknak egy családi házban a férje szüleinél, és most a 6nm-es kis szobájukba jön a gyerek, ahol õ lesz a 4. lakó... Lakást/házat nem tudnak venni, a GYES nem túl biztató hitelképesség szempontjából...
Mert egy 18-19 éves aligha tud pénzt keresni, hogy a gyereke megkapja, ami kell, és manapság nem szokás, hogy valaki eltartatja magát csak azon az alapon, hogy õ nõ, és majd õ szüli a gyerekekeket, a férif (vagy szülõ?) dolga meg fizetni utána.
Várom a lepontozásokat...DE én 18 éves vagyok és kismama vagyok, és én vagyok a legbüszkébb a leendõ kislányomra, mindig az az elítélendõ ami éppen "nem divat", mindenünk meg van, és a kislányunknak is meg lesz mindene, saját lakás, saját autó, amit a párommal KÖZÖSEN, teremtettünk meg, bár a lakásban csak a bútorok az "enyémek" de soha nem volt ebbõl gond, az autót ketten vettük, a szüleim SEMMIT sem segítettek, bár a nagymamám ennél többet, nem kértem, DE elfogadtam, mindenki nagyon örül a babánknak, senki nem néz le miatta, persze irigyek mindig vannak, a párom idõsebb tõlem, szóval nem egy bulizós iszákos link alak, elég jól keres, amibõl mindhármunknak meg lesz mindene, valamint vállalkozást szeretnénk indítani ha a kislányom megszületett és egy picit nagyobb lesz, amiben nekem is lesz részem és munkahelyem, és nem eltartatni fogom magam, mielõtt még feljönne ez is! Várom a lepontozást, jöhet nyugodtan :)
Hármas vagyok :) Sokan csak azért ítélik el szerintem a fiatal anyukákat, mert õk nem fiatalon szültek/olyan példát láttak ahol fiatal anyukák nem foglalkoztak a gyerekükkel, én nem ítélek el senkit, de az sem jobb ha valaki 40 évesen szül, mert a karrier volt neki az elsõ! :)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek Senki véleményével nem kell foglalkozni. Csak az a baj, hogy nagyon nehéz... Akár ezen a téren akár nem
#19 vagyok: #3-astól én kérdeztem a munkát: szerintem igenis becsülendõ mindaz, amit leírtál és még mindig azt mondom, hogy aki minden téren felkészült rá, az igenis vállaljon nyugodtan babát, akárhány éves és tojjon nagyívben arzokra akik beszólnak!!!
3-as vagyok olvastam hogy valaki kérdezte hogy mit dolgoztam 13 éves koromtól, mivel vidéken lakunk így mindent amit csak el lehetett vállalni, tavasszal nyáron és õsszel szüreteltünk, gyümölcsöt szedtünk, pálinka fõzdének is dolgoztam stb, aztán 15 éves koromtól vállaltam hivatalos diákmunkát, mert akkor lehettett legelõször menni és suli mellett dolgoztam délutános mûszakban, minden nap amikor csak tudtam, dolgoztam Tescoban, és különbözõ gyárakban, nyáron fagyizóban stb, és még most is dolgozgatok, de nem mondanám hogy túlságosan meg erõltetem magam ( heti 3-4 nap, 6-8 óra)
"A párom mamáma 16 évesen szült, az anyukája szintén. " Abban az idõben egy életet leéltek egy fizetésbõl, ma már ez szinte lehetetlen.
Nem értem mi olyat írtam amiért igy le kellett pontozni?! 28-as válaszoló
Kérdezõ, én egyetlen olyan párt sem ítélek el, akik gyereket vállalnak, ha 16 évesek, ha 46, a saját életét mindenkinek joga van a saját elképzelései, preferenciái, sorrendje szerint élni. Viszont maximálisan elítélek mindenkit, aki ráerõszakol másra egy gyereket, ha a párjára, ha a szüleire, ha az anyósáékra... mert hát a saját életét mindenkinek joga van a saját elképzelései, preferenciái, sorrendje szerint élni:)
"40 évesen szül, mert a karrier volt neki az elsõ! :) " De nem biztos ez sem, mert lehet nem találja meg azt a férfit akit Apának is eltud képzelni.
"Sokan csak azért ítélik el szerintem a fiatal anyukákat, mert õk nem fiatalon szültek/" Ez lehet igaz de fordítva is legalább ennyire igaz.
A baj ott kezdõdik, hogy elég sokan mániákusan a "szomszéd kertje nézegetésével" vannak elfoglalva, azt hiszik, hogy a saját útjuk az egyetlen jó és járható út és a saját céljuk az egyetlen jó cél, és kritizálnak mindenkit, aki más úton remél a céljaihoz eljutni. Holott az utak száma végtelenül sok, és a célok száma is az.
A kérdező hozzászólása: A suli végén 2 barátnõmmel beszéltünk a házasságról és a gyerekekrõl, hogy ki mit gondol, mikor képzeli el ezt az egészet. Az egyikõjüknek 21 éves az unokatesója és terhes volt, nyáron már meg is szült. Õ már egybõl mondta, milyen már az, hogy ennyi idõsen gyereke van. ( Hozzá teszem bankban dolgozik, megtudnak, élni, sõt, együtt is élnek) Mondtam, hogy én annyira szeretnék fiatal anyuka lenni 19-20-21 évesen. Egybõl lehurrogott. Õ majd 25-26 és a fölött akar. Mondtam, hogy nekem az már késõ. De... azt ne felejtsük el, hogy 18 lesz majd nemsokára, soha nem volt még barátja, nem is érdeklik a fiúk ( legalábbis én úgy vettem észre) mindig otthon ül, velem, a legjobb bnõjével soha nem akar eljönni sehová. Pedig mindig hívom. És soha. Össze van nõve a tesójával. Az ilyenek jó, hogy késõbb vállalnak gyereket.
4/43 as. Pont errõl irtam it felül. Én is látom ezeket a babakocsis koravén leányzókat, nekem is mindig ez jut az eszembe. Ez a gyerekszülés ilyen korán olyan mint a tetoválás, ha új, akkor egy ideig van egy varázsa, ami elmúlik, aztán nem tudod leszedni magadról már sohasem, hogy olyan légy mint régen, egy ostoba elhamarkodott döntésed volt, aminek a nyomát egy életen át kell hordoznod. Rengeteg a felelõtlen ösztönlény, ösztönlány.
koravén -.- Gondolom te 30 év fölött szültél, az is lehet hogy védekezés mellett esett teherbe egy fiatal nõ! Attól mert valaki fiatalon vállal babát még nem koravén! De a véleményed és elítélésed tükrözi a belsõdet!
jah, 43-as olyan frankón kifejtette, mint aki tapasztalatból beszél :)
45-ös vagyok megint! Igen csak úgy írta valóban mint aki tapasztalatból beszél, ráadásul a szóhasználat, koravén meg szaporodnak, A 25-40 éves is ugyanúgy szaporodik, mint a 18 éves, csak lehet hogy valakinek attól több esze van mint hogy azért vállaljon gyereket hogy szaporodjon!
43/47 ezt a csodálatos hozzászólást én írtam, és én egy f.26 vagyok. De ettõl függetlenül pont ez a véleményem, nem bántam meg hogy ezt írtam. Jaj, és úgy írom, hogy meg szerelmes sem vagyok
23-as vagyok, és köszönöm azoknak akik lepontoznak, biztos én állok rosszul a dologhoz hogy dolgoztam és tanultam és a gyerekem mellett is tanulni fogok hogy több szakmám legyen és így nagyobb esélyem a munkaerõpiacon akár itthon akár külföldön. Az hogy még csak 21éves leszek nem zárja ki szerintem hogy felnõtt módjára tudjak gondolkodni.
Kérdezõ, néha belenézetnél a családi kapcsolatok témakörbe is, HEMZSEG az olyan kérdésektõl, akik 20-23 évesen panaszkodnak az anyósukra, a párjuk éjjel-nappal dolgozik, õk meg gyesen vannak, kevés a pénz, nem lehet különköltözni. Akkor a másik kedvenc, már 3 gyereke van a csajnak, soha nem dolgozott, õt már megverte a férje, mivel munkahely nincs, nem tud elköltözni. Stb., nem telik el nap ilyen kérdés nélkül.
13éves korom óta dolgoztam, és félretettem mindent, mivel a szüleim eltartottak még, írtam hogy a ház a páromé, nekem csak a bútor van benne a kocsi meg mellesleg, ne egy 10milliós autóra gondoljatok 400ezer forint volt a felét én fizettem a másik felét a párom!
Hát nekem sajnos tapasztalatom is van a témában, már nem én szültem 18 évesen, az öcséméknek lett akkor babája. Amikor megtudtuk, h terhes a csaj ( mire szólt, mert nem látszott!!! ) 16 hetes terhes volt, de godnoltuk, el lesznek anyuméknál, segít mindenki amiben tud. DE azóta már megszületett a pici, a csaj nem fejezte be a sulit, anyáméknál laknak tesommal, a gyest zsebpénznek tekinti, anyámék fizetnek mindent és akkor még neki áll feljebb, ha bárki MEGKÉRI, hogy legalább a házimunkában segíthetne! Szóval ezek után nekem senki ne mondja, h 18 évesen feltétlenül érett egy nõ az anyaságra, az anyaság NEM abból áll h szeretem és mindenkinek mutogatom a gyerekem, hanem abból h felelõsségteljesen el is tudom látni és GONDOSKODNI TUDOK RÓLA! 39 hkm
3-asnak: így értem. Én többre gondoltam. Én akkor sem vállalnám be, mert így nagyon kiszolgáltatottnak érezném magam, de ez már az én véleményem. Sok boldogságot nektek :-)
Nem arról van szó, hogy látunk pár példát akik miatt kialakul egy rossz összkép. Hanem arról, hogy 10-bõl 9 fiatal anyuka nem érett, felelõsségteljes, késõbb megbánja. Sajnos ez a szabály, ami alól persze van kivétel, de pont azért kivételek mert õk vannak kisebbségben.
Ja, és én is falun nõttem fel. 26 éves vagyok, 16 lány volt az osztályunkban. 11 már 18-20 évesen anyuka lett, 10 elvált.
ez teljesen az érettségtõl függ. a lejgobb barátnõm 18 éves. Van egy 2, 5 éves kislánya és augusztusban lesz az elsõ házassági évfordulójuk. 5 éve vannak együtt a férjével. Saját házuk van hitel és apuka, anyuka segítsége nélkül.
Na igen, a másik oldal is túlzás, hogy csak az éli ki magát aki 30-35 éves koráig minden hétvégét végigbulizott és e nélkül nem is lehet gyereket vállalni.
Ha valaki ugy érzi készen áll az anyaságar 18 évesen akkor semmi kifogásom ellene, mert vannak fiatal anyukák akik jobb anyák mint más " 35 éves érett nö", nem a korod dönti el hogy jo anya válik belöled vagy nem!
Elözö vagyok amugy én 24 éves terhes kismami vagyok
Én érettségi után elmentem szakmát tanulni, mellette dolgoztam és a kisfiam mellett is fogok új szakmát tanulni, persze estin, hiszen nem más nyakára szültem a gyerekem. Majdnem minden pénzem félretettem, és nem jártam bulizni se meg nagyon sehova mióta rendesen dolgoztam, de nem is hiányzott. Mindig is családra vágytam, és lehet hogy nem milliomosok vagyunk, de mindent meg tudunk adni a kisfiunknak és tudom hogy én leszek az egyik legjobb anya a világon. Ettõl függetlenül én sem nézem jó szemmel azokat akik fiatalabbak vagy velem egykorúak, becsúszik a baba, és amint lehet lepasszolják a nagyszülõknek, meg arra használják hogy pózolnak velük a közösségi oldalakon, mert sajnos nekik ebben merül ki a gyereknevelés..... Én ezt szívvel lélekkel fogom csinálni! 20éves 34hkm
ez egy jó kérdés! 18 éves vagyok és kismama, nagyon lenéznek mindenhol a pocakom miatt :( én büszke vagyok arra hogy babám lesz. befejeztem az iskolát, munkám van és félretett pénz a picire. nem anyámékkal élek hanem külön háztartásban a párommal. nem hiszem hogy ebben a kor lenne a mérce, hiszen nem kor, hanem pénz kell egy gyerek felneveléséhez. nem?
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hány évesen vállal gyereket. Ha valaki 18-19 évesen szeretne anya lenni, és nem a szülei nyakára szüli, akkor teljesen rendben van. Szerintem ez még mindig jobb, mint a másik véglet. Aki 40 évesen szüli az elsõ gyerekét, és amikor viszi az iskolába azt hiszik, hogy a mamája jött érte. ( Jó ha valakinek, addigra jön össze, az teljesen más.) Én igaz, hogy "már" 21 éves vagyok, de sokan még mindig 18-nak néznek, és vadidegen emberek, olyanok, akiknek semmi közük nincs hozzá, (legtöbbször a kíváncsi nyugdíjasok) odajönnek hozzám és megkérdezik tõlem, hogy nem túl korai-e nekem 17-19 évesen egy gyereket szülni. (Novemberre várom a kisfiam) Szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával!!!
Szerintem sem életkorhoz kellene kötni a terhességet.Mivel köztudott, hogy két ember sem egyforma.Nekem 2 éves kisfiam van, pedig 23 éves vagyunk.Nem érzem magam rossz anyának, mert nekem õ az elsõ, foglalkozom vele, nem pedig húzom a számat, hogy van egy gyerekem.Az életkorra visszatérve, nekem volt egy osztálytársam 1!!!nap volt kettõnk között (én voltam az idõsebb) nekem gyermekem van, komoly felfogással, õ meg úgy gondolkodik mint egy 15 éves. Hogy lehet két embert egy mércére rakni??Lehet egy 18 éves is komoly, meg persze egy 35 éves is, de lehet komolyabb a 18 éves is, mint a 35 éves.Nem kell általánosítani.Nem vagyunk milliomosak, de a kisfiunk mindent megkap.Az meg, hogy nincsen fisher price-s játéka, tehetek róla, hogy nem érdekli??
Sziasztok! Én 22 éves vagyok és szeptembertõl kezdünk neki a babaprojektnek. Szüleimmel élünk a párommal, de nem csak mi miattunk maradtunk itt, hanem kifejezetten a szüleim kérték , hogy maradjunk, mert kevesebb lett a fizetésük és nem tudják fenn tartani a lakást, ezért maradtunk. Egyébként mindketten dolgozunk, van fizetésünk, a rezsit felezzük, nagybevásárlást általában mi intézzük, van saját autónk, így nem érzem hogy a szüleim nyakára szülnék gyereket. Szóval mielõtt valakire azt mondanánk, hogy a szülei nyakára szül, elõször meg kéne kérdezni h miért lakik/laknak még ott. Üdv
26-os vagyok "A szülei nyakára szülni" nem egyenlõ azzal, hogy 1 háztartásban élnek. Nálam az azt jelenti, hogy megszüli a gyereket, és a szülei tartják el a babát is, az anyát meg az apát is.
3-as: nem akarok kötekedni, de 18 éves korodra milyen munkából szedtél össze elég pénzt autóra meg házra?

Törött ujjal segítettem itthon ablakot takarítottam. CSíkos maradt, és ezért nem enegdnek discoba 18 vagyok. Egyszerűen erre nem tudok mit reagálni?

Elvan törve az ujjam, most ép sínben van. Egész nap segítettem így is itthon abalkot takarítottam pórszívóztam stb. Ma lesz bn?m szülinapja mennék discoba is. És most mondta anyám, hogy csíkos maradt az abalak és felejtsem el hogy megyek bulizni. 11re itthon vagyok.!! hozzáteszem 18,5 éves lány vagyok, egyetemista!!! MOst erre mit reagáljak normális ez?

Legjobb válasz: Ez egyértelmûen látszik, hogy csak valamilyen kifogás a szülõ részérõl.Vonulj el egy kicsit, nyugodj meg gondolod végig a dolgokat, majd higgadt fejjel menj oda anyukádhoz, hogy beszélni szeretnél vele. Mond el neki, hogy miért szeretnél elmenni a buliba, magyarázd el neki, hogy a igazi jó hangulat éjfél után kezdõdik stb, majd biztosítsd arról, hogy felnõtt vagy, és megbízhat benned.Amennyiben megegyeztek egy idõpontban, hogy mikorra kell hazaérned,akkor érj is haza. Azzal, hogy 18 vagy, az azt jelenti, hogy nagykorú lettél,DE!Amíg a szüleid tartanak el,és azt a kenyeret eszed,amire õk keresik meg a rávalót,és amíg õk biztosítanak Neked fedeled a fejed fölé,addig sajnos azt kell tenned,amit õk mondanak. Épp ezekért javasoltam, hogy ülj le megbeszélni a dolgokat!Nincs veszíteni valód

Ez egyértelmûen látszik, hogy csak valamilyen kifogás a szülõ részérõl.Vonulj el egy kicsit, nyugodj meg gondolod végig a dolgokat, majd higgadt fejjel menj oda anyukádhoz, hogy beszélni szeretnél vele. Mond el neki, hogy miért szeretnél elmenni a buliba, magyarázd el neki, hogy a igazi jó hangulat éjfél után kezdõdik stb, majd biztosítsd arról, hogy felnõtt vagy, és megbízhat benned.Amennyiben megegyeztek egy idõpontban, hogy mikorra kell hazaérned, akkor érj is haza. Azzal, hogy 18 vagy, az azt jelenti, hogy nagykorú lettél, DE!Amíg a szüleid tartanak el, és azt a kenyeret eszed, amire õk keresik meg a rávalót, és amíg õk biztosítanak Neked fedeled a fejed fölé, addig sajnos azt kell tenned, amit õk mondanak. Épp ezekért javasoltam, hogy ülj le megbeszélni a dolgokat!Nincs veszíteni valód
Ez egy nagyon gyenge kifogás amit kitalált anyukád. Mondd el neki, hogy Te elszeretnél menni és csak egyszer lesz ennyi éves a barátnõd. Mondd meg Neki, hogy nyilván Neki se esne jól ha fordított helyzetben nem engednék el. Off: Egyébként elõzõ válaszolók szerintem azért említette meg, hogy törött a keze mert hogy Õ így is segített. Nem azért, hogy mert törött a keze nem jól lett letakarítva az ablak.
A nem törött kezeddel kicsit suvickold meg az üveget, hogy szép tiszta legyen, csikmentes és irány a buli!Ha igy sem enged, akkor ez a csik csak egy kifogás anyukád részérõl!
Én simán elmennék. Ilyenekbe belekötni, hogy csíkos maradt az ablak...ez lehet attól is, hogy rossz minõségû a tisztítószer, vagy az ablaktörlõ rongy.
Nem kell kimagyarázni magad öltözz azt menj. Nehogymár még te gyõzködd a mutert.. fail 18/F
Na a felnõttséggel egészen addig ne tessék dobálózni, amíg a delikvens a szülei házába megy haza és amíg nincs önálló keresete.
OMG. erre nem tudok mit mondani, nagykorú vagy, azt csinálsz amit akarsz.
Már felnõtt vagy, ha nem engednek el a szüleid, akkor hívd ki a rendõröket.
Törött újjal is lehetett volna rendesen m, egtakarítani az ablakot, legfeljebb a másik kezeddel kellett volna fényesítned! De talán más oka is van, amirt anyukád nem enged el. Igaz, hogy nagykorú vagy, de amíg a szüleid tartanak el, alkalmazkodnod kell hozzájuk. Ha nem akarszakkor költözz el, és tarsd el sajátmagadat.
18.06.-nak. Ha az én fiam lennél, és a tiltásom ellenére elmenné, .akkor nem engednélek többet haza. De legalábbis nem tartanálak el tovább! Amíg az én kenyeremet eszed, addig alkalmazkodnod kell hozzám. A kérdezõ pedig beszélje meg az anyukájával, hogy miért szeretne elmenni. 27/F
Igen, moslékos vödör elég unintelligens. Hmm, a problémádra, hát tényleg érvelj egy kicsit, sajnáltasd magad, legyél meggyõzõ. Akik pedig megszólták a kérdezõt, mert õ még a szülõkkel él és nincs joga hõbörögni, hát bizony nincs igazuk, lehet úgy is gyereknek lenni, hogy mellette kedvesek a szülõk hozzá és kompromisszumokat kötnek egymással. Szülõk oldaláról nézve talán lehet azért nem engedik el, mert elõtte rossz tapasztalatuk volt a kislányuk bulizásaikor, talán részegen ment haza hajnalba, csak ezt épp a kérdezõ el felejtette leírni.
Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy örüljek-e annak, hogy ennyire felindultál rám, de ahogy elnézem a válaszod tartalmát, inkább nem. Akár hiszed akár nem, nem rajtam fordul meg a világ tengelye, még ha beleszakadsz akkor is lesznek olyan szülõk akik megmondják a gyereküknek mit tegyen, és lesznek olyan gyerekek akik elfogadják a szülõk döntését.Jogilag természetesen igaza van, az alkotmány biztosítja a mozgásszabadságot, és a szabad költözködés jogát. De ha te arra biztatod a 18 éveseket, hogy jelentsék fel a szüleiket, lelked rajta, de ne csodálkozz ha utána egy szál ruhában az utcán találják magukat, és mehetnek kukázni hátha megtalálják a kidobott száraz kenyér és a szaros pelenka között a diplomájukat is.Vagy mehetnek repedtsarkúnak repedt bokával. Nem kötelezõ a szülõkkel élni, ha a kérdezõnek nem teszik a rendszer, akkor önállósodhat. És ki kell hogy ábrándítsalak: nemcsak annak tûnök.
kíváncsi lennék az én válaszomban hol találtad meg azt, hogy tegyen feljelentést.. Amúgy mókás egy figura vagy, és szerintem teljesen bolond! Az ilyeneknek, mint Te csak csendben olvasgatni kellene, és tanulni az esetekbõl, nem észosztónak lenni! Attól, hogy valaki nem él a szüleivel 18 évesen nem lesz prostituált! Valahogy Te párhuzamot húztál a kettõ között! A felfogásoddal bajok vannak, úgyhogy szerintem csendben olvasgass, mert csak kinevetteted magad.
A másik meg, nehogy már azért " dobja ki " a szülõ a gyerekét, mert nem azt teszi amit mond.. na azért nem kellene túlzásokba esni! És akármilyen hihetetlen akkor is a gyereke marad! Az olyan szülõ, aki még képes ilyenen elgondolkodni, annak kár volt gyereket szülni. Egy szülõnek nem az a feladata, hogy úgy kezelje a gyerekét mint egy rabszolgát, hanem az hogy felnevelje, támogassa (ameddig tudja), és az legyen neki a fontos, hogy a gyermekét boldognak lássa. Késõbb ezért a gyermek hálás lesz... Aki meg nem így gondolkozik, na az ne szüljön gyereket!!!
Engem ez a veszély nem fenyeget, hogy ilyen gyereket szülök. Nagyon szép elveket puffogtatsz, leírod milyennek kéne lennie a világnak, de nem ilyen.Törõdj bele, amit megtehetsz az az, hogy a saját életedet megpróbálod ezekhez az elvekhez igazítani, aztán vagy sikerül vagy nem.Elég egy rossz választás, és máris szétpukkant a színes szappanbuborék.És amíg nincs gyereked, addig ne játszd a fejed, mert nincs mire.
1.) törött ujjal nem takaríttatok ablakot a gyerekemmel. 2.) elmúlt 18, amíg nem állít haza minden hétvégén makonyarészegen és nem hányja tele a lakást, nem drogozik, addig nem szólok bele, hogy hova megy 3.) amíg normálisan él - a kérdezõ a jelek szerint igen, mert egyetemista és még otthon is segít törött ujjal - addig nem vagdosom a fejéhez az "amíg az én kenyeremet eszed" c. förmedvényt. De ilyet egyébként is undorító mondani a saját gyerekemnek, akit azért hoztam a világra mert én akartam és nem azért, mert jelenést láttam, amelyben õ a világra kéretõzött. 18 évesen kezdtem dolgozni, és egy évig még a szüleimmel laktam. Nagyon hamar tisztáztam velük, hogy én döntök abban, hogy mikor megyek haza, mire költöm a fizetésem (természetesen hozzájárultam a rezsihez), hol dolgozom, stb. Úgyhogy húzzál disco-ba, ha meg a szüleid nem képesek felfogni, hogy felnõttél, akkor két választásod van: vagy elfogadod a kiszolgáltatott gyerek-szerepet, vagy elmész kollégiumba, albérletbe, és suli mellett dolgozol. Tudom, hogy az nehezebb, de ha ez az ára...
kíváncsi lennék a moslékos vödör mire játsza magát!!!???
"Az olyan szülõ, aki még képes ilyenen elgondolkodni, annak kár volt gyereket szülni" Én már úgy utálom, hogy itt megmondják kinek kellett volna gyereket szülni, kinek nem. Hé kérdezõ!!! Ezek szerint neked nem szabadna élned! Mert szarok a szüleid, legalább is ebben szarok. Vond le a következtetést, és tedd amit kell. És mond meg a barátaidnak, akik szeretnek, és örülnek , hogy élsz, hogy tévedtek, mert itt valaki ezt mondta, hogy a szüleidnek nem lett volna szabad gyereket vállalniuk. És mond meg azoknak, akik a jövõben lehet, hogy az életüket köszönhetik neked, hogy sorry, neked itt megmondták. Kapjon már az agyához, aki ilyet ír. " A szülõnek az a feladata, hogy támogassa (ameddig tudja) a gyerekét" Nem! A szülõnek az a feladata, hogy addig, támogassa, míg a gyerek nem önálló, és abban amit még nem tud megcsinálni. 18 évesen, már a legtöbb gyerek sokat tud tenni önmagáért. Innen megegyezés kérdése a dolog. De önfeláldozást nem lehet várni a szülõtõl. Õ is úgy él ahogy akar. "Késõbb ezért a gyermek hálás lesz..." Na ezen gondolkodok majd, meg utána kérdezek. Szerintem a gyermeki hála nagyon fontos (fõleg a gyereknek), de nem olyan, mint amikor agy barátom megtesz nekem valamit, és én azt mondom: Jövök neked eggyel. Szerintem kicsi az esélye, hogy a gyerek visszaad bármit is. Nincs ebben a kérdésben rend, összevisszák a gondolatok, és a hülye média még véletlenül sem segít.
kérdezõ leírnád hogy mi volt? :) elengedtek?
és azt leirod hogy van az ujjad? nekem pénteken eltört és sinbe van meddig fog még fájni? neked hogy volt? én alig birom már annyira sz*r. :S ja egyébként nemtom a kedves szülõk melyik évszázadba vagy hányadik dimenzioba élnek...akinek volt eltörve az ujja tudja milyen borzasztó fájdalommal jár és aki ilyen állapotba segít a szüleinek annak minden elismerésem és minimum lett volna a részükrõl hogy viszonozzák a segítséget a beteg akaratának teljesitésével.
A kérdező hozzászólása: hát nekem kb. egy hétig fájt, utána már elenyészõ volt a fájdalom. 1, 5 hónap után akárhova hajlítgattam már nem fájt:)
Én nem hiszem, hogy egy ablakon nem fér el 1-2 csík, de a 18 éveseknek igenis kell járni bulizni!!! Azzal nincs semmi baj, hogy a szülõkkel élnek (én is velük éltem még akkor), de nem Õk szabták meg a napjaimat, persze elmondták a véleményüket, meg hogy ne legyek sokáig... mosolyogtam, és mentem :) Attól, hogy velük éltem nem lettem a tulajdonuk!
Törött új, én repedt bokacsontal jártam dolgozni és bulzni...Törött új az semmi, Amgy 18 évesnek joga van oda menni ahova és amikor akar...Még engedélyt se kéne kérned csak a mostani 18 évesek tutyimuityi életképtelen szülõfüggõk, én 18 évesen már eltartottam magam Pesten egyedül... 28N
Ajánld fel, hogy holnap újra megcsinálod csíkmentesre. Szükséged van az anyagi támogatására, fontos neked a beleegyezése a dolgaidba. De beszélj vele, mert csak jó lenne tudnod, hogy valójában miért nem enged el. Elmondhatnád, hogy ez miért fontos neked. És ha tényleg az ablakkal van baja azt még megcsinálhatod. Vagy kitalálhatsz más segítséget. Veszekedni hülyeség. Légy taktikus! A fiam mindig ezt csinálja, és egészen jó kompromisszumokat kötünk. Ügyes a gyerek, és eddig még nem bántam meg ha alkut kötöttünk.
"18.06.-nak. Ha az én fiam lennél, és a tiltásom ellenére elmenné, .akkor nem engednélek többet haza. De legalábbis nem tartanálak el tovább! Amíg az én kenyeremet eszed, addig alkalmazkodnod kell hozzám. A kérdezõ pedig beszélje meg az anyukájával, hogy miért szeretne elmenni. 27/F" En meg, ha a te gyereked lennek, nem nagyon mennek haza inkabb..... !!!! Mi az hogy nem enegedned haza a gyerekedet??? Buggyant egy alak lehetsz. Remelem nincs gyereked es nem is lesz.
Ja, 35, ketgyerekes anyuka.
mekkora baromság ez az "én kenyeremet eszel, azt teszed amit mondok"... és ahogy dobálóznak vele az emberek észre kellene venni, hogy gyereke van, nem tulajdona!!! és utánna még csodálkoznak a "szülõk" hogy nem olyan jó a kapcsolatuk a gyerekükkel...
18:13-nak: törvényileg felnõtt, ezért nem korlátozhatja. A kereset dumát meg hagyjuk, mert amennyit ma keres egy ember, az a megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok.
18.11 Kedves 27 éves srác. Én olyan közegben élek ahol teljesen én irányítom a sorsom. és mind2 szülõm él és 1 család vagyunk. Mégse szólnak h tanulj feküdj le gyere haza x idõpontra. már 16 éves korom óta magam intézek mindent amit lehet. Ha azt mondom nekik h 1 hétig lehet nem jövök ne várjatok. teljesen átlagos nekik megszokták. És a szüleim véleményre eléggé kemény azokkal a szülõkkel szemben akik a gyereknek 1 drágább ruhát nem engednek meg v éppen ékszert. v késõre esõ diszkót. Nekem is vannak ékszereim de ezeket mind saját pénzbõl intéztem. mintahogy a ruháimat mindent..
A csikos ablak ürügy valószínû...Amúgy ez az én kenyerem szöveg gáz, nem a tuladona az a gyerek, 18 éves meg már rohadtul nem gyerek, ezért van ennyi albérletes gürcölõ 18 19 20 éves , inkább nem ezsik otthon kenyeret és lukakban gürcöl egyetem mellett...
Jah még annyit leírok h. mikor muternak szóltam h nézzen már itt meg pár kérdést. ezekrõl "amíg az én kenyeremet eszi meg itt lakik" féle szarról nagyon nevetett. Csak annyit szólt rá elég mocsok 1 szülõ ha a gyereken élõsködik. és igaza is van. Sok ember lehúzza a gyerekét családi pótlékkal azt még õk szövegelnek h kussoljunk míg otthon lakunk. Azért a szerencsések közé tartozom h nálunk nincs ien kenyeres hülyeség. és teljesen alap dolog h itthon lakom. 18/F
18 vagy, ezért sztem lehet visszafeleselni:- Takarítottam, törölgettem azt is törött ujjal, és sajnálom, ha csíkos maradt az üveg! Törekedtem, csináltam, nem úgy van, hogy nem csináltam semmit, annyit megérdemlek, hogy elmenjek kicsit szórakozni... Nem kell ezt olyan nagy hangerõvel, csak lzáán... Sok sikert!
Én 28 éves vagyok, de a szüleim már 13 évesen sem szóltak bele a dolgaimba, igaz hogy tizenéves korom óta önnelátó vagyok, én nem vagyok az az irányítható típus...Vicces jó hogy a szülök nem akarják nézni azt hogy felnött gyerekük a párjával szexel, de sajnos amilyen kielégületlen szülõk vannak, valószinû irigyek a fiatalságra...
Valami más oka lehet, nem a csíkos ablak. Máskor elengedett szórakozni? Ha igen, akkor talán az az oka, hogy nem szeretné, ha rossz társaságba keverednél. Talán utálja a barátnõdet, esetleg tud róla egy-két olyan dolgot, amit te nem. Nem tudom, mi lehet a háttérben, de talán a társasággal van gondja, ezért keres kifogásokat. Igaz, hogy felnõttnek számítasz, így bármikor elmehetsz otthonról, de lehet, hogy jobban jársz, ha maradsz és inkább megbeszélitek õszintén a dolgokat.
Legyél kreatív, nem csak este lehet szórakozni, és nem csak dszkóban.
köszönöm :) akkor nekem még péntekig fájni fog kb :/

18 hetes kismama vagyok. Már mozog a babám, de 2 napja nem érzem hogy mozgolodna, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)

Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)
Nekem is szokott ilyen lenni, hogy 1-2 napig alig mocorog, én megfigyeltem, hogy a hidegfrontnál sokkal kevésbé intenzív mint máskor.Ne aggodj, pár hét múlva már sokkal többet fog ficánkolni.Boldog babavárást!21 hetes kismama
Szia az elõttem szólóknak teljesen igazat adok.Ha nagyon nyugtalanit menj el a védõnõhöz és ott meghallgatja a sziívhangot és attól megnyugszol! 25 hetes kismami

18 lesz hamarosan, még lehet vele valamit kezdeni? Vagy már késő? Fiú

jó volt a kapcsolatunk,családban élünk.pár hónapja mióta "komolyabb" barátn?je van,kicsit elszállt vele a ló...nem hallgat rám,visszabeszél,úgyse..persze...rám nyomja a telefont...persze ha pénz kell,hízeleg...ma volt az utolsó nap,hogy kiborultam,eddig jól t?rtem.megláttam egy pilsing(lehet nem helyesen írtam)a nyelvében...na ez kellett nekem..nem vagyok maradi(38 éves vagyok)de nem volt velem megbeszélve,és ez fájt!mondtam,h vegye ki,de nem tette.nem csinálja amit mondok.mindent megkapott eddig(normál keretek közt-pl:jogosítvány,kirándulások,jobb cip?-ruha)nem egyedüli gyerek,de ? a legnagyobb,a húga 17 éves a legkisebb 4 hónapos.mit csináljak??nagyon nehéz...de elfogadok jó tanácsot!még nekem van lelkiismeret furdalásom...

Legjobb válasz: 20 éves lány vagyok, én is rengeteget lázadoztam ayuék ellen,de ilyen lépéseket megbeszéltem velük, fél éve van tetoválásom,de beleegyezésüket kértem. 18 évesen nem hinném, hogy tudsz ellene tenni, magától rá fog jönni mennyi mindent köszönhet neked/ nektek. De próbálj meg vele beszélni, hogy számíthat Rád, nem tiltod dolgoktól, csak aggódsz érte ezért szeretnédtudni, haveroknak nem kell ezt tudni. Amugy helyes írása: piercing. :) Remélem fiatal korom ellenére tudtam valami okosat mondani.

20 éves lány vagyok, én is rengeteget lázadoztam ayuék ellen, de ilyen lépéseket megbeszéltem velük, fél éve van tetoválásom, de beleegyezésüket kértem. 18 évesen nem hinném, hogy tudsz ellene tenni, magától rá fog jönni mennyi mindent köszönhet neked/ nektek. De próbálj meg vele beszélni, hogy számíthat Rád, nem tiltod dolgoktól, csak aggódsz érte ezért szeretnédtudni, haveroknak nem kell ezt tudni. Amugy helyes írása: piercing. :) Remélem fiatal korom ellenére tudtam valami okosat mondani.
18 éves és fiú! Esélyed sincs befolyásolni. Mást nem tehetsz, mint, hogy elmondod a véleményed, és próbálod élni a mindennapokat, ahogy eddig is. Komolyan nincs mit tenni, hagynod kell, majd kinövi. Pár év és újra a régi lesz, csak õ most így lázad. A komoly kapcsolatában pedig azt kell mutatnia, hogy erõs és azt tesz, amit akar, mert õ férfi - ha befolyásolod, a lány puhánynak fogja tartani (a fiad fejében elsõsorban). Kitartást és türelmet kívánok neked! L27
Ne legyen lelkifurdalásod! Ez a következménye annak, ha egy gyerek "mindent" megkap. Az aupka hol van? Õ miért nem beszél a fejével? 18 évesen gondolom, még nem dolgozik, ti tartjátok el. Ez rendben is van, de ez nem, jelenti azt, hogy mindent megkell kapnia! Beszéld meg vele, hogy havonta kap egy X.összeget (ahogy az anyagi lehetõségeid engedik), gazdálkodjon azzal. Bárhogy hízeleg is, ne adj neki több pénzt. Tanulja meg beosztani, amit kap, Ha nem elég neki, akkor keressen valamilyen diákmunkát. Ne kapjon többet, mint amennyit a testvére! 18 évesen már kellene neki valamilyen szinten felelõsséget is tanulnia! Csak ha következetes vagy és szigorú, akkor tudod megváltoztatni.
Az én fiam ugyan még "csak"most lesz 17 éves!Általában könnyen kezelhetõ, de vannak rosszabb napjaink is.Nálunk ki van osztva a házimunka, amiben segítenie kell.Pl:Õ takarítja a folyosót!A legutóbbi takarításkor legalább 4x szóltam neki, hogy aktuális lenne, de valahogy mindig fontosabb dolga akadt!Na de jött a hétvége!Kért egy kis pénzt, én meg nem adtam.Elõször azt hitte, hogy hülyéskedek, de aztán belátta, hogy nem.Azóta megint segít amikor kérem!Amúgy 18 évessel nagyon sok mindent nem tudsz "csinálni", csak bízhatsz benne, hogy egyszer elmúlik ez a korszaka is. Az én fiam úgy lázadt tavaj, hogy kopaszra vágatta a haját, bakancsot viselt és málhazsákot hordott, mint a skeanhead-ek.Elmondtam neki, hogy ez nekem nem tetszik, és hogy kik hordanak ilyet és miért.A suliba is többször behivattak emiatt, de szerencsére mostanra kinõtte ezt a "divatot"és normálisan öltözködik!Szerintem ne tiltsd meg neki, csak mond el, hogy ez neked nem tetszik!
hát én még gyerek vagyok. (14) de szerintem tudsz. amég nálatok él addig a szülõk tartják el, ergo ha olyat csinál ami neked nem tetszik, vonj meg tõle dolgokat, mond meg neki h ez neked így nem jó és vagy azt csinálja amit te mondasz neki vagy költözik. (Mivel gondolom nincs más választása 18 évesen mint, hogy engedelmeskedjen mert pénzügyi keretet nem tudom, hogy tudna-e magának szerezni, hogy fent tartsa magát, de gondolom nem. Szóval teljesen rád van utalva.)
Lehet õt "zsarolni", mivel még nem önfenntartó, lehet szigorúbbnak lenni, de nem biztos, hogy ettõl a viszony jobb lesz.. Én úgy vettem észre, intelligens a kérdezõ, tehát nem a szülõi tekintély iránti sérelemmel van a baj, hanem a viszony romlásával. Kinövi majd.. Addig viszont nincs nagyon ötletem. Talán az értelmes beszélgetést javaslom, baráti hangnemben, hogy (úgy) lássa, felnõttként kezeled. Ha valami rosszul esik, mint ez a piercing-dolog is, azt is ilyen hangnemû beszélgetés során lehet elmondani neki, akkor talán felfogja, de összeveszni sajnos nem érdemes, mert akkor csak mégjobban eltávolodik. 18 éves lázadó fiú esetén nem jó ötlet a szigor, mert úgysem segít.
ja, 25 éves lány vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!