Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen ultrahangon, (88 db)

18 hetes ultrahangon tényleg lesz bent orvos is?

Eddig csak az Ultrahangos néni volt bent,de azt mondták hogy a 18 hetesre orvos is be jön.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszból úgy tûnik, mintha a szonográfus jobb lenne, mint az orvos. Na mindegy. Én úgy tudom, hogy a 18 hetest (nálunk 19 hetes) orvos végzi, és nem is akármelyik orvos. Ez genetikai ultrahang, amihez nem ért minden orvos, a szonográfus meg tuti nem.

Az elsõ válaszból úgy tûnik, mintha a szonográfus jobb lenne, mint az orvos. Na mindegy. Én úgy tudom, hogy a 18 hetest (nálunk 19 hetes) orvos végzi, és nem is akármelyik orvos. Ez genetikai ultrahang, amihez nem ért minden orvos, a szonográfus meg tuti nem.
Nálunk minden uh-t orvos csinál. Csak egy szonográfus van a megyében, de õt általában csak maszekban lehet elérni. Szombathely
2-es vagyok. Kedves "gyerekcipo" Nem kérek ehhez hasonló privát üzeneteket: "Tanulj meg olvasni."
Nálunk minden genetikai vizsgálatot orvos néz.
nálunk a 12 heti és 19 heti genetikai uh-t a szonográfus néz akinek egyébként ez a végzettsége tehát egyáltalán nem rosszabb mint az orvos ez egy nagy marhaság hogy a szonográfus nem tudja mit kell nézni 2 éve lett ahova én járok igy eddig a saját és egy másik orvos volt bent a genetikai uh-n most már nem.
Nálunk is orvos végzi mindig!! Mondjuk õ fogadott, lehet azért van jelen!
A 18 hetes UH-t kizárólag "B" kategóriás UH vizsgával rendelkezõ személy végezheti. Szonográfusnak ez általában nincs meg, tehát orvos végzi! Ez a protokoll! K.

A 18 hetes ultrahangra csak 1 ember jöhet be vagy 2 is bejöhetnek?

Legjobb válasz: 18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé

18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé
Függhet attól, hogy magándokihoz mész-e, vagy sztk-s rendelésre. Mert szerintem az sztk-ra csak egyedül mehetsz be. Függhet a dokitól is. Bár én még nem tapasztaltam, hogy valaki 2 emberrel ment volna be UH-ra, de nem is tartom kizártnak - magánrendelésen. Kellemes babavárást:)
Nálunk a 18- 20. hét között végzik, tehát van ilyen, ne aggódj. A férjem bejöhetett, meg sem kérdeztük, szabad-e. Mondjuk 2 embernél én biztos rákérdeznék elõtte, mondjuk az idõpontkérésnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Igen tudom, hogy 16 hetes uh szokott csak lenni viszont az orvosom úgyy intézte az idöpontokat, hogy 16 hetesen csak a vér vizsgálat legyen az uh pedig a 18.héten.Sajna nem én döntöttem el így:/

18 hetes ultrahangon mekkora volt a babátok becsült súlya, BPD-je?

Legjobb válasz: Szia!18 hetesen 239g és 22cm volt!BPD:43mm 29 hetes kismama

Szia!18 hetesen 239g és 22cm volt!BPD:43mm 29 hetes kismama
Szia! Becsült súly:239g BPD:41mm 27h KM
Szia Becsült súly 310g BPD: 42mm de mi 19 hetesen voltunk. 21hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Mi is 19hetesen voltunk.BPD:46cm, becsült súly:307g (22h)


Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

A 18 hetes ultrahangon az orvos azt mondta, hogy rossz helyen van a méhlepény. Mi és hogyan fog változni?

A papirra az van irva,hogy hátsó falon tapad,széli része a bels? méhszálat eléri.Egy hónap múlva kell visszamennem,de nem vagyok nyugodt.Azt hallottam,hogy nagy baj is lehet bel?le.

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam a 18.héten, de a 24. héten már jó helyen volt. Ne izgulj, de azért ne emelj nehezet, és mi hanyagoltuk a házas életet is! Boldog babavárást: 31 hetes kismama

Szia! Én is így voltam a 18.héten, de a 24. héten már jó helyen volt. Ne izgulj, de azért ne emelj nehezet, és mi hanyagoltuk a házas életet is! Boldog babavárást: 31 hetes kismama
Ezzel csak az a baj, hogy eléri a méhszájat, ez a nem jó dolog. De ilyenkor van, hogy vándorol még a méhlepény, szóval nem biztos, hogy így fog maradni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. Magával a hátsó fali tapadással nincs baj. Ha továbbra is fedni fogja a méhszájat, akkor többet kell pihengetned és nagy esélyed van a császárra. De a kicsinek ettõl nem lesz baja.
17Hetes vagyok és éppen most vették észre nállam is ezt a problémát.Engem is aggaszt, de nekem is egy honap mulva kell visszamenni.Azt mondom magamban ha nagy baj lenne, sürübben kellene járnom kontrollra.És az orvosomon nem láttam a kétségbe esést.Rendkivül jo doki, lelkiismeretes.Ha valami gond lenne annak ugy is van tünete.És ráérünk akkor aggodni.Nekem azt mondta, pihenjek nagyon sokat, a szextöl eltiltott, és szedjem a Magne B6-ot.

18 hetes ultrahang után hogyan következnek tovább a "kötelező" ultrahangok?

Legjobb válasz: a 24 és 26 hét között el kell menni vércukor terhelésre, idöpontot kell kérni és éhgyomorra kell menni. aztán a védönö beutal még vérvételre mert ilyenkor megnézik a vérképet mégegyszer. után a 30. héten lesz uh ..

a 24 és 26 hét között el kell menni vércukor terhelésre, idöpontot kell kérni és éhgyomorra kell menni. aztán a védönö beutal még vérvételre mert ilyenkor megnézik a vérképet mégegyszer. után a 30. héten lesz uh ..
Szia!Én miskolci vagyok és itt van 24 hetesen, 32 hetesen és 36 hetesen!:-)25 hetes kismama
Nálunk utána már csak a 32. és a 36. héten van. Pécsi vagyok
Nálunk is csak 32, ill. 36 hetesen. Ha a vércukor terhelés eredménye miatt szénhidrát diétára fognak, akkor nálunk van még egy UH 28. héten (Szekszárd)

Az Afp vizsgálatra 12-ére kaptam időpontot, onnan 2 hét az eredményig. Akkor már betöltött 19 hetes leszek. Akkor a 18 hetes ultrahang is tolódik. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.

Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.
Szia! Én jövõ héten megyek genetikai uh-ra, és akkor már én is betöltött 19 hetes leszek. Biztosan nem gond, több helyen azt olvastam, hogy 18-20 hét között esedékes az uh vizsgálat! Boldog babavárást!

18 hetes ultrahangon, meglehet biztosra állapitani, hogy a baba kislány vagy kisfiú?

Legjobb válasz: általában meg tudják mondani biztosra, de azért vannak kivételek. Mondjuk a te esetedben, nagyon valószínû, hogy ha fiút mondanak, akkor fiú, mert azt mindig biztosabban látják. Még ha lányt mondanak, az jobban lehet késõbb fiú, mint fordítva. De az a tuti amikor megszületik! Én is kislányt vártam, és a doki szerint fiú, max csak 18 éves kora után lehet majd lány... De hát a remény vész el utoljára...(-:

általában meg tudják mondani biztosra, de azért vannak kivételek. Mondjuk a te esetedben, nagyon valószínû, hogy ha fiút mondanak, akkor fiú, mert azt mindig biztosabban látják. Még ha lányt mondanak, az jobban lehet késõbb fiú, mint fordítva. De az a tuti amikor megszületik! Én is kislányt vártam, és a doki szerint fiú, max csak 18 éves kora után lehet majd lány... De hát a remény vész el utoljára...(-:
Minden a baba fekvésétõl függ. Mi is a szülõszobán tudtuk meg a nemét, pedig 4D-n is voltunk.
Nekem aztondták a 18 hetesen, hogy kislány, de azért még ne híreszteljem a városba! Hát apa megtette helyettem!De végülis bejött! Szerintem nem csak attól függ, hogy a pici mutatja e magát, hanem, hogy mekkora az UH-os gyakorlata! Mit mondtak a tiéd mi lesz?
20:49 vagyok. ma voltunk 11+4-nél a 2-kkal UH-n és állítja a doki, h kisfiú
Ha megmutatja magát, igen.
Nekem 16 hetesen már meg tudták volna mondani, de nem akartuk elõre tudni. Az utolsó UH-n a doki hangosan a fejünkhöz vágta: "Annyi szülõ akarja megtudni a gyereke nemét, maguk nem akarják tudni, õ pedig olyan szépen mutatja magát, ÜVÖLT A NEME!" :) Másnap reggel megszültem az én drága kislányomat. Szóval ha szétteszi a lábait, már a 16. héten 2D-n is lehet látni.
22. héten is csak annyit mondtak, h hááát talán nem fiú...
Nekem 16 hetesen a hagyományos ezer éves ultrahangon megmondta a doki hogy lányom lesz.
Nekem végig nem tudták megmondani, mert nem olyan fekvésben volt. Pedig, volt amikor kiküldtek sétálni, vagy az orvos egy kicsit megpróbálta arréb tuszkolni, de csak amikor kibújt, akkor tudtuk meg, hogy kislány. Azért volt olyan szégyellõs. EGyébként szerintem a többdimenziós ultrahangon nagy rá az esély, a hagyományos TB-sen egyáltalán nem biztos, hogy látni fogják.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszi a válaszokat!Hát azt mondta az orvos, hogy õ fiúnak nézi.De nem volt benne biztos!Már van két fiam, úgyhogy én bizakodtam az ultrahangig hogy talán össze jön, de hát akkor lehet mégis csak az orvosnak lesz igaza, és fiam lesz ismét!Bár teljessen más a terhességem, mint a másik kettõvel volt, most minden lehetséges rosszul létem volt eddig.Kivános nem vagyok, bár egy ideig a hideg colán kívûl nem ittam semmi mást meg! Sokan azt mondják, kislányom lesz, hát majd talán a legközelebbi ultrahangon többet tudunk majd! Jó baba várást nektek és én is kívánok nektek könnyû szülést!
Szia! Mi 18+3 naposak vagyunk pár napja voltam uh, hasi ultrahangon úgy látta a doktornõm, hogy kislány de nem volt benne biztos és gyors a hüvelyin is megnézte de addigra összezárta a lábacskáit, úgyhogy nem tudjuk még mi lesz.Engem mindig 4D ultrahangon néz a dokim.(Babamozit kértünk és minden alkalmat felvesznek dvd-re ezért van , hogy 4D uh néz mindig)Nekünk az elsõ baba lesz, az a lényeg , hogy egészséges legyen.(Én kicsit a lányka felé húzok:) Jó babavárást és könnyû szülést neked!
Nekem mindkettõt megmondták és meg is mutatták ugyhogy én is láttam:-) El is találták mindkettõt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Jó baba várást mindenkinek!!!!

A 18. hetes ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy a pici kisagyába apró cysta van. Nagyon aggódom, Nagy a baj? Ez mitől alakulhat ki?

Az orvos azt mondta, hogy sok esetben el? fordul és majd felszívódik, de azért vissza rendel kontrollra.

Legjobb válasz: Szia, nekünk is volt plexus cloridus cystánk mindkét oldalon. Minket el akartak küldeni magzatvíz mintavételra, de nem vállaltuk a kockázatot. Most 29 hetesen nyoma sincs a cystának és a baba egészséges kisfiú! Ne hagyd magad megrémíteni, ha gondolod menj el 4D-re ott mindent alaposan megnéznek, de a cysta biztosan fel fog szívódni! Boldog babavárást!

Szia, nekünk is volt plexus cloridus cystánk mindkét oldalon. Minket el akartak küldeni magzatvíz mintavételra, de nem vállaltuk a kockázatot. Most 29 hetesen nyoma sincs a cystának és a baba egészséges kisfiú! Ne hagyd magad megrémíteni, ha gondolod menj el 4D-re ott mindent alaposan megnéznek, de a cysta biztosan fel fog szívódni! Boldog babavárást!
Ne aggódj, nálunk is volt az egyik oldalon. Legtöbbször a cystának látszó dolog az agyi érfonat fejlõdésének egyik fázisa, igazat mondott a doktorod. Az esetek döntõ többségében a 22-24-dik hétre már nyoma sincs. A kisfiam már 5 hónapos, egészséges. Boldog babavárást kívánok!
Szia! elõször is nyugodj meg! nekünk is volt cystánk a baba fejében mindkét oldalon!nekem 16 hetesen modták elõször 4d ultrahangon, a 18 hetes ultrahangon már csak egy volt rá két hétre nekünk is kellet menni kontrolra ott már egy cysta se volt!nekem azt mondta a dokim hogy elég sok babánál elõfordul ebben a fejlõdési korban olyan 16 hetes kortól 20 hetes korig! nem mindenkinél fordul elõ de elég sok esetben találank ilyet a babáknál!teljesen ártalmatlan heteken belül nyoma sem lesz, ugyhogy emiatt ne aggodj!én is nagyon ideges voltam mikor megtudtam de elmult, nektek is biztos elfog mulni!további boldog babavárást:üdv 33 hetes kismami
Szió! Húgom és barátnõm kislányának is volt a fejében a 18. héten, aztán pár hét alatt felszívódott. Ne aggódj, nektek is fel fog szívódni. Nagyon gyakori dolog, csak nagyobb odafigyelést igényel. Szorítok, hogy minden rendben legyen! Majd írd meg! 25 hetes kismama!
Szia! Nekünk is mondták a 18. héten, a 20. héten pedig már semmit sem láttak. Gyakori a ciszta, szülésig felszívódik. Nekem "csak" elnézték. :x

AFP eredményem 17 lett.12 hetes, és 18 hetes ultrahangon is mindent rendben találtak, nem küldtek sehova, más is volt így?

Az AFP-t úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni.18 hetes ultrahang szerint 3 nappal fiatalabb terhes voltam, azaz 15 hét 4 nap amikor levették. Lehet ez az oka?

Legjobb válasz: De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.

De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.
A kérdező hozzászólása: Jajj 16 lett, nem 17, elírtam! Nincs MoM értékem. A védõnõ se mondott semmit.Csüt. megyek a dokimhoz, majd megkérdezem, de remélem nincs semmi baj.Köszi szépen!
A 16 és 17 közt nincs különbség , én alacsonynak találom, de nem kell aggódnod, viszont az ultrahangos dokinak nem jogköre további vizsgálatra küldenie, azt majd a saját dokid teheti meg, ha visszamész az eredménnyel, s a diagnózisokat is õ állítja fel. Addig légy türelmes, és ne idegeskedj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!