Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen ultrahang eredményem (9 db)

Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

Az Afp vizsgálatra 12-ére kaptam időpontot, onnan 2 hét az eredményig. Akkor már betöltött 19 hetes leszek. Akkor a 18 hetes ultrahang is tolódik. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.

Szia. Én holnap megyek a genetikai uh-ra és én is 19+2 hetes vagyok. Szerintem csak Afp-nél fontos, hogy mikor veszik le a vért. Az uh-nál nem hiszem , hogy annyira fontos a pontos idõpont.
Szia! Én jövõ héten megyek genetikai uh-ra, és akkor már én is betöltött 19 hetes leszek. Biztosan nem gond, több helyen azt olvastam, hogy 18-20 hét között esedékes az uh vizsgálat! Boldog babavárást!

AFP eredményem 17 lett.12 hetes, és 18 hetes ultrahangon is mindent rendben találtak, nem küldtek sehova, más is volt így?

Az AFP-t úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni.18 hetes ultrahang szerint 3 nappal fiatalabb terhes voltam, azaz 15 hét 4 nap amikor levették. Lehet ez az oka?

Legjobb válasz: De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.

De, nagyon is lehet ez az oka. Az AFP levetelenek legidealisabb idopontja betoltott 16 het 2 nap. A 17 a regi mertekegyseg szerint van, nincs a papirodom MoM ertekben is megadva? Ez az ujabb, elterjedtebb mertekegysege az AFP-nek. Nekem pl. 23 lett, ami neked 17, a MoM ertekem pedig 0.7.
A kérdező hozzászólása: Jajj 16 lett, nem 17, elírtam! Nincs MoM értékem. A védõnõ se mondott semmit.Csüt. megyek a dokimhoz, majd megkérdezem, de remélem nincs semmi baj.Köszi szépen!
A 16 és 17 közt nincs különbség , én alacsonynak találom, de nem kell aggódnod, viszont az ultrahangos dokinak nem jogköre további vizsgálatra küldenie, azt majd a saját dokid teheti meg, ha visszamész az eredménnyel, s a diagnózisokat is õ állítja fel. Addig légy türelmes, és ne idegeskedj.


A 18 hetes ultrahangra kell vinni az AFP eredményét?

Nekem addig nem fog megérkezni...Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem baj ha nem érkezik meg.Nálunk megkérdezték van e már papír róla.Mivel nem volt én sem vittem :-)

Nem baj ha nem érkezik meg.Nálunk megkérdezték van e már papír róla.Mivel nem volt én sem vittem :-)
Szia, igen elvileg vinni kell, de az orvostól is függ. Egyébként elég elavultnak tekintik az AFP-t, úgyhogy lehet megcsinálják anélkül is a genetikai uh-t! Üdv: 24 hetes kismama
Elméletileg kellene, de gyakorlatban meg a vizsgálatot végzõ dokitól kellene megkérdezni, hogy ragaszkodik-e hozzá.
Úgy tudom nem, de elõfordulhat az is hogy te nem kapod meg, de az orvos már meg tudja nézni a rendszerben. Ha gond lenne úgyis visszahívnának. Nekem fals lett az eredményem, visszahívtak 2 hét múlva kontrollra, gondolom ez egyfajta elõírás. Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást! 30 hetes km
Szia! Nekem kellett vinni, de hívd fel az ultrahangos osztályt és kérdezd meg! Boldog babavárást kíván 8 hónapos anyuka!
Az AFP eredmény kell a 18. heti genetikai uh-n, nekem is hiányolták. Aztán visszahívott 2 hétre rá más okból, így akkor vittem. Igazából meg se nézte rendesen. Szóval ha megcsinálják az uh-t és utólag megmutatod, az sem baj!
Orvosa válogatja, én egy magánklinikán csináltattam az AFP-t és nem érkezett meg az eredmény az uh-ig, mire az orvosom azt mondta, ez hiba.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)
Szia! A mamanet.hu-n de tökéletesek az eredményeid!

Ultrahang eredmény mikor biztosabb, 18 vagy 30 hetesen?

Azt h fiú,vagy lány mikor látni jobban?

Legjobb válasz: Nem tudom, nekem most a harmadikkal a 16. héten 80 százalékra mondták, hogy kislány. Az elsõvel 16. héten megmondták hogy fiú, a lányommal a 19. héten, hogy kislány.

Nem tudom, nekem most a harmadikkal a 16. héten 80 százalékra mondták, hogy kislány. Az elsõvel 16. héten megmondták hogy fiú, a lányommal a 19. héten, hogy kislány.
30 hetesen már majdnem szülsz, szóval elég késõ lenne. 18 hetesen valószínûleg 70-80%-ra megmondja a dokid.
Nekem már a 12 hetesen is látszott, az orvosom azt mondta, hogy 18hetesen már biztos!
18 hetesen tökéletesen látszódott, most 32 hetesen már szinte alig kivehetõ a picúr, teljesen össze van gömbölyödve, mintha már alig férne. :) Szerintem ha jól fekszik, akkor 18 hetesen már 100%. 34 hetes km
16, 18, 19, 22 hetesen mondtak kislányt sima uh-on 98-99 %-ra.Tegnap 26 hetesen 4d-n a doki kimerte jelenteni, hogy 100 % kislány :) Képem is van róla, jól látszik :)
Elsõ vagyok, kedves utolsó, megtennéd, hogy felrakod a képet, mert én is azon vacilálok, hogy tényleg kislány lesz-e a miénk! :)
Köszönöm! Nagyon cuki, hát Õ már biztosan kiscsaj, remélem holnap nekem is megerõsítik! :)

Ezek milyen eredmények? 18 hetes terhes vagyok, ma voltunk a genetikai ultrahangon.

BPD:38 mm;OFD:50 mm;HC:141mm;APD:40 mm;TAD:42 mm;AC:129 mm;és a súlya 216g. Placenta a hátsó falon tapad;magzatvíz menny.e átlagos. Viszont le van írva hogy a bal plexusban 3.9mm-es,a jobb oldalon 3.5 mm-es CPC látható.Viszont az ultrahangos azt mondta hogy ettől nem kell megijedni,majd az orvossal beszéljük meg.Viszont én nagyon megijedtem.Félek hogy baja lesz a kisbabámnak.Valaki volt/van hasonló helyzetben?? A leletemre rá van írva az is hogy diagnózisok: 02000:Fenyegető vetélés.Viszont ezt nem mondta ott a doki.

Legjobb válasz: Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)

Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)
23.hétben vagyok. Genetikán a 18.héten voltam (korom és alacsony AFP miatt), nekem is ráírták hogy felritkult plexusok azaz ciszták vannak a baba koponyájában, s emiatt (is) amniot javasoltak. Persze megijedtünk, sos idõpontot kértünk egy híres pesti UH központba ( Magzati Diagnosztikai Központ ), 3 nap múlva mentünk UH-ra, a baba teljesen egészséges, nincs ciszta a fejében!!!! És kisfiú. Szóval ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz esetleg ettõl a cisztától bármi baja a babámnak?
"A plexus ch. ciszta önmagában semmit nem jelent, legfeljebb tartós fennállása indokolhatja a magzatvíz vizsgálat (amniocentézis) elvégzését genetikai vizsgálat céljából." dr. Nagy László írta a Babaneten :) Kontroll ultrahangra visszahívtak? Gondolom egy hét múlva lesz, legalábbis nálam úgy volt és felszívódott addigra. Engem elküldtek a genetikára, de ott már teljesen negatív lett az ultrahang lelet! :) Beszélj a dokiddal, szerintem csak õ fog tudni teljesen megnyugtatni. Boldog babavárást :) 39+5 hkm
Nekem nem tudták megmondani végül kislány lett.Csak 4d-n 28 hetesen.
Na, ma is lánykát mondtak. szóval 3 szonográfus talán már nem tévedhet. Amúgy megint a 2D-n mutatta meg, hogy mibõl látja.
Nekem is simán mondták meg 12. hetesen, volt 4D is de ott nem látta :)
Szia, ha szerencsed van mint pl nekem, akkor beterpeszt es egy az egyben latszik hogy kisfiu vagy kislany e. Nekem ezt 16. heten megmondtak. De ez csak szerencse kerdese :)
Ha úgy fekszik meg tudják mondani! Nálam a 19. héten mondta a doki hogy kislány, és pár hét múlva a 4d-s uh megerõsítette!
Ha be lehet látni a lába közé, akkor meg tudják mondani. Mi a 12. héten megtudtuk, hogy kisfiú. Egyértelmûen látszott.
simán meg tudják mondani ha úgy fekszik, ha szégyenlõs akkor nem...
Ekkora terhességnél még leginkább a sima 2D-s uh-n látják a nemeket (persze, ha a baba is épp úgy fekszik). Nekem 12. héten mondták, hogy kislány (2D alapján, de 4D-t is kapcsoltunk, csak az inkább mozi élményes), majd a 16. héten megint 2D-n mutatta a szonográfus a jeleket, hogy bizony lány. Ma, megyek 18 hetesre, szerintem itt is még a 2D mutatja a nemet jobban. Sõt ugye minden adatot 2D-rõl mérnek, a 4D tényleg inkább mozizás, meg persze biztos azon is látszik, ha nagy a baj..ez meg ugye nem áll fent, mert ne legyen baj! :)
Nem tudták megmondani, mert nem úgy feküdt, össze voltak zárva a lábai, majd csak 24 hetesen mondták meg hogy fiú. A lányomnál megmondták hogy lány a 18. Héten, de ott a gép is jobb volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.tegnap meg tudtam hogy kis fiúcska lesz:És egészséges


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!