Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen lehet (144 db)

18 hetesen lehet még háton fekve aludni, ha kényelmes?

Legjobb válasz: én 20 hetes vagyok de az én gyerekem nagyon nem díjazza ha hanyatt fekszem! rögtön jelez,hogy "beszûkült" a helye. csak keveset feküdhetek hanyatt azt is csak ha felhúzom a lábam......

én 20 hetes vagyok de az én gyerekem nagyon nem díjazza ha hanyatt fekszem! rögtön jelez, hogy "beszûkült" a helye. csak keveset feküdhetek hanyatt azt is csak ha felhúzom a lábam......
Igen, ekkor nyugodtan, ha nincs keményedésed, más gondod.
Szerintem igen.én 24 hetes vagyok és csak háton fekve tudok elaludni!
Én az utolsó hetekben is aludtam háton, sõt, jobbára csak úgy aludtam. Amíg jól esik, aludj nyugodtan a hátadon, bár szakemberek azt mondják, hogy amikor már nagyobb a baba, akkor elnyomhat ereket, de szerintem ez is egyén függõ. Boldog babavárást Mindenkinek!! :-) Üdv: 3 lányos, 7+2 hetes km.
Én 34 hetesen még mindig alszom néha háton. Mikor kényelmetlenné válik a helyzet, akkor változtatok. De tényleg vicces, hogy a szakemberek egy részénél (dokik, szülésznõk, védõnõk)hódít az az irányzat, hogy a kismama nem feküdhet háton, de amikor a vajúdásnál és a szülésnél a leginkább szükség lenne az összeszedettségre, energiára, megfelelõ keringésre, akkor el sem tudják képzelni, hogy ne hanyattfekvõ helyzetben legyen a kismama.

Nagyon vizes a lábam.18 hetesen lehet a terhességtől? Én terhesség nélkül is dagadtam de csak nagy melegben.

Kicsit megilyedtem, ez nem korai, vagy lehet ez mástól is? Vérnyomásom teljesen jó.

Legjobb válasz: én a32. héttõl kezdtem el vizesedni. Nekem is ront rajta a meleg. Hallottam, hogy ha dagad a lábunk arra jó a sós-hideg vizes lábáztatás. És azt olvastam, hogy rengeteg vizet kell inni. Tudom furcsán hangzik, de minél többet iszol, annál több ürül és nem leszel olyan vizes! :) 34 hetes kismama

én a32. héttõl kezdtem el vizesedni. Nekem is ront rajta a meleg. Hallottam, hogy ha dagad a lábunk arra jó a sós-hideg vizes lábáztatás. És azt olvastam, hogy rengeteg vizet kell inni. Tudom furcsán hangzik, de minél többet iszol, annál több ürül és nem leszel olyan vizes! :) 34 hetes kismama
Lehet a terhességtõl, valószínûleg hajlamos vagy rá, ha elõtte is bedagadt a lábad melegben. Pihenj és polcold fel a lábad! Legközelebb emlísd meg a dokinak is!
Szia! Nekem a homeopátiás bogyó bevált a lábdagadásra! Kitartás

18 hetesen lehet látni ahogy rugdos?

3 napja minden este amikor lefekszem tv-ni,a köldököm alatt kezd el rugdosni a baba és lehet látni is :) nem korai ez még? :)

Legjobb válasz: Ha vékony alkat vagy,akkor szerintem lehetséges már :)

Ha vékony alkat vagy, akkor szerintem lehetséges már :)
A kérdező hozzászólása: Igen, magas vékony vagyok.De eddig érezni is alig éreztem és most látom is :) Hihetetlen *.*
Nekem is így volt, 18 hetesen kezdett egyértelmûen mozogni, most meg már simán látni a nagyobb rúgásokat fekve a hasamon. 19 hetes vagyok. Én is magas, vékony alkat vagyok alapból.


Terhességi toxikózis 18 hetesen lehet?

Tegnap kényelmesen a tv el?tt oldalt fekve a köldököm alatt úgy éreztem, mintha a baba befelé rángatná a köldökzsinórt. Máshogy nem tudom leírni. Ilyen érzés volt. Meg a hasam alján a jobb oldalon kemény volt, mintha ott lenne valamije és feszítené. Nagyon kellemetlen érzés volt, fájt is. Felálltam, de ki sem tudtam rendesen egyenesedni. Aztán kb. 15 perc múlva elmúlt. Ma reggel megint kezdtem ezt érezni, de sokkal gyengébben. Felhívtam az orvosom és azt mondta, hogy lehet, hogy csak magzatmozgás. Megkérdezte, hogy milyen a vérnyomásom, mert lehet a terhességi toxikózis is. Holnap reggel menjek be a kórházba ultrahangra és néznek labort is. Ennyit mondott semmi mást. A vérnyomásom terhesség el?tt alacsony volt (90/60, 100/70),terhesség alatt eddig normális. Most megmértem 110/70. Itt most utána néztem, hogy ez mit is jelent. Hát elég ijeszt?. De mindenhol azt olvastam, hogy csak a terhesség végén alakul ki. Akkor most hogy is van ez? Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Te jó ég...! Biztosan jól értetted a dokid? A terhességi toxikózis teljesen más, semmi köze a fent leírt tünetekhez. (fehérjevizelés, magas vérnyomás) Semmi bajod, nyugi!!!!! Szegény babu mocorgott egyet.

Te jó ég...! Biztosan jól értetted a dokid? A terhességi toxikózis teljesen más, semmi köze a fent leírt tünetekhez. (fehérjevizelés, magas vérnyomás) Semmi bajod, nyugi!!!!! Szegény babu mocorgott egyet.
A kérdező hozzászólása: Igen, jól értettem. Ezt mondta. Meg is ijedtem, de igazad van, én sem értem, hogy mibõl következtetett erre. De remélem nem is lesz baj...
Semmi köz a toxikózisnak a magzatmozgáshoz...nem értem ezt a dokit..ha aggaszt, tisztázd vele, hogy értette, amit mondott, mert ez teljesen összefüggéstelen..

18 hetesen lehet normális, hogy még rossz a közérzetem? Vagy ez már orvosi eset?

10-12. hétre elmúlt a klasszikus hús-ételundor, rettent? , hányinger. Bár az étvágyam az javult, sokat émelygek még és ett?l a közérzetem sem az igazi. Pedig a baba is megmozult már :-) Az els? terhességemnél ilyenkor már jól voltam.

Legjobb válasz: HA vigasztal akkor más is van így:-)egyik terhesség sem egyforma úgyhogy kitartás:-)))Jó babavárást!

HA vigasztal akkor más is van így:-)egyik terhesség sem egyforma úgyhogy kitartás:-)))Jó babavárást!
Én ilyen tájon kezdtem. Elsõ 3 hónapba semmi bajom n em volt:-)
Nekem is visszatért :( Nem pont olyan, mint ami a 10. hétig volt, de utána annyira jól voltam, most meg megint nem :( Nálam mondjuk elsõ terhességnél is így volt, meg sem lepõdtem.
Én 18 hetes koromig kõkeményen hánytam, most 23 hetes vagyok és naponta többször émelygek, fõleg a sok savam miatt. Ezenkívül dagad a bokám és a lábszáram, fáj a hátam és a gerincem. Még hol van a vége és addig még mennyit fokozódnak a tüneteim???!!! Szóval nyugi, vannak nálad rosszabb állapotban is:)

Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!

A 18 hetes genetikai UH-ra, csak akkor lehet menni ha betöltöm a 18hetet?

Legjobb válasz: Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti,hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van,hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész,akkor lehet beparázol,hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)

Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti, hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van, hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész, akkor lehet beparázol, hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ilyenkor nagyon alaposan átnézik az agykamrákat, gerincet, csöves csontok fejlõdését, belszerveket. Várd ki a 18 hetet, hogy nagyobb legyen a babád, mert a dokid annál jobban meg tudja vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

12 hetesen volta utoljára ultahangon. Jövő héten kell mennem akkor leszek 18 hetes. Nem sok idő ez ami a két uh közt eltelt? Aggódokhogy minden rendban van e. A kötelezö uh. n kívül többször szeretnék menni azt lehet?

Legjobb válasz: Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske

Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske
Szia, én is így voltam uh-n ahogy te, nyugi semmi baja a picinek, elvan õ, szépen növöget! Az én kislányom kifejezetten utálja az uh-t, persze ha tehetném én minden héten megnézném, de úgy gondolom elég így 6 hetenként menni!Mikor már elkezd mocorogni, akkor már uh nélkül is tudni fogod hogy minden ok!Az meg már nem sok idõ! Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismama
én is ugy erzem, hogy rengeteg ido tellik el a ket uh kozott.. pedig en magandokihoz jarok, aki mindig uhz (12, 16, 19 hetesen voltam en a te "idodben"). 4 d ultrahangra mehetsz. én 30 hetesen voltam utoljara, most 34 hetes vagyok, en is a jovo heten megyek, hat alig varom.. mondjuk utana lesz a 36 hetes nagy uh, és utana a dokihoz megyek egy het mulva, es megint uh, de akkor is.. jo lenne tudni, hogy mindig jol van a picim.. 4d ultrahangra mehetsz, de az fizetos, kemenyen, vagy olyan magandokihoz jarsz, aki uh-z, és akkor nemcsak a korhazban lathatod a manód. boldog babavarast, és turelmet (de azonnal, es nekem is :) ))
Hát így igen soknak tûnik a 6hét, tényleg. Én ezt úgy oldom meg, h magándokihoz járok és azt javasolta, hogy a 2.trimeszterben 3hetente szeretne látni. Tudom, ez így másabb, hiszen fizetni kell, és sajnos nem mindenki teheti meg.Én úgy "spórolok", h letelik a 3hét és a 4.héten megyek. :) Jó egészséget kívánok!!!
szia!Én is soknak találom, úgyhogy inkább én is magándokihoz járok. Mivel 4 hetente kell menni, azt gondoltuk a férjemmel, hogy havonta ennyit megér nekünk, így voltunk a 12. héten a kötelezõn a kórházban, a 16-on magán, majd 19 hetesen megint a kórházban, utána 23 hetesen magán...így azért nyugodtabbak vagyunk.Egyébként a kórházban végzett vizsgálatért nem kér pénzt a dokim, úgyhogy így ki lehet bírni.Majd a 36. héttõl kell hetente járni, addig nem vészes az összeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája

18 hetes kismama vagyok. Már mozog a babám, de 2 napja nem érzem hogy mozgolodna, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)

Szia! Semmi baj nincs! Nekem is a 18. hétben mozdult meg, de én kb. 3-4 hétig utánna egyáltalán nem éreztem, majd a 22. héttõl erõsödtek a mozgások és mostmár minden nap érzem a babát. A pici még nem annyire erõs, hogy minden mozgását érezhesd. Lehet, hogy befelé rugdos a belsõszervek felé és lehet, hogy alszol amikor intenzívebb, vagy csak alszik. A dokim azt mondta, hogy a pici a nap 95%-át végigalussza és végülis mi sem vagyunk egyforma aktívak minden nap! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)
Nekem is szokott ilyen lenni, hogy 1-2 napig alig mocorog, én megfigyeltem, hogy a hidegfrontnál sokkal kevésbé intenzív mint máskor.Ne aggodj, pár hét múlva már sokkal többet fog ficánkolni.Boldog babavárást!21 hetes kismama
Szia az elõttem szólóknak teljesen igazat adok.Ha nagyon nyugtalanit menj el a védõnõhöz és ott meghallgatja a sziívhangot és attól megnyugszol! 25 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!