Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen egy (93 db)

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

11 hetesen voltam genetikai UH-n. Mindent rendben talált. Úgy tudom 18 hetesen van még egy. Akkor 15 hetesen miért hívott vissza? 12 hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem is havonta kellett dokihoz mennem így havonta csinált UH-ot.11-15 hétig neked is az 4 hét a 18 hét meg már sok lenne...

Nekem is havonta kellett dokihoz mennem így havonta csinált UH-ot.11-15 hétig neked is az 4 hét a 18 hét meg már sok lenne...
nekem 4hetente kellett visszamennem - magánrendelésre.. Lehet aggódik.. fizetõs doki? Mondjuk én azért örültem, mert nálam volt egy rakat gond, de ugye a mani nem mindegy:S
A kérdező hozzászólása: Fizetõs igen, de még éppen ki lehet bírni. Azt mondta minden rendben.Nem emlitette hogy valamiért is aggódna, de jelét sem láttam rajta.
Nekem is 4 hetente kell menni. Lehet ezért hívott, hogy havonta lásson. Ha csinál uh-t is, talán azért, hogy megnézze, mikor leveszik a 1
Bocs, szóval mikor leveszik 16 hetesen az AFP-t, a babád méretei alapján is vagy e annyi idõs, mert ha nem, adhat fals eredményt. Nálunk a kórházban AFP levétele elõtt csinálnak ellenõrzõ uh-t, de hallottam már olyat hogy máshol nem.

Éreztétek 18 hetesen, hogy a baba teljes erőből nekifeszül a hasatoknak egy ponton, ahol iszonyúan kidomborodik (nem csak egy tappancsnyi méret) és kő kemény?

Már-már ijeszt?,amikor ilyet csinál :) Szinte fáj,olyan mintha mindjárt kiszakítaná a hasamat... Veletek is volt hasonló így az elején? Ugye ez nem gond?

Legjobb válasz: Én is 18 hetesen éreztem ezt elõször, nagyon fura volt, de imádtam! Még mindig csinálja, csak mostmár nagyobb a púp :) Biztos, hogy nem gond! Láttam koraszülöttekrõl videókat, õk is csinálnak hasonlót az inkubátorban, ha hason fekszenek idõnként kinyomják a popójukat az égbe :) A mi picink is gyakorol ilyenkor, én nagyon szeretem amikor csinálja! 31 hetes kismami

Én is 18 hetesen éreztem ezt elõször, nagyon fura volt, de imádtam! Még mindig csinálja, csak mostmár nagyobb a púp :) Biztos, hogy nem gond! Láttam koraszülöttekrõl videókat, õk is csinálnak hasonlót az inkubátorban, ha hason fekszenek idõnként kinyomják a popójukat az égbe :) A mi picink is gyakorol ilyenkor, én nagyon szeretem amikor csinálja! 31 hetes kismami
Nekem 32 hetesen is kinyomja magát, majd' kiszakad a hasfalam :) Olyankor simogatom õkelmét :)
Én is 18km, de én még egyáltalán nem érzek semmit! 1. bébi
A kérdező hozzászólása: Nekem is elsõ baba. Egy hete nagyon aktív, szinte minden napra tartogat valami újat. Most éppen ezzel ijesztget :) Remélem kint nyugisabb lesz! :) ))
Nem gond, nekem is ezt csinálja a 16. hét óta, kicsit néha "fáj" is. Épp most is ezt gyakorolja:) Az elsõ babám nem volt ennyire aktív odabent és csak a 20 héttõl éreztem.
Nekem már hetek óta ezt csinálja a lányunk, idõnként annyira kinyomja magát, hogy már azt hiszem, kiszakad a bõröm. Ilyenkor kicsit megsímogatom és akkor visszahúzódik....vagy lehet azért csinálja, mert símogattam, és így jobban érzi? Már nem tudom, melyik volt elõbb, a tyúk vagy a tojás, a lényeg az, hogy ez nálunk napirendi pont. Tegnap pl olyan lett a köldökömnél a hasam, mint egy kúp. Elég ijesztõ látvány volt elõször, de egy kis simike után visszagömbölyödtem. (31 hetes mami)
az én kisfiam is ilyen feszüléseket csinál.De ha simizem akkor nekem is ellazul a pocimban. Az elõzõekben valaki azt írta, hogy kinyomja a kis popóját, hát ezen jót nevettem , elképzeltem ahogy odabenn pózol.Olyan aranyos:D Idõnkét meg akkorákat rúg, hogy el sem hiszem, hogy ekkora erõ van benne.Mintha biciklizne, vagy bokszolna odabenn olyan nagyok és ütemesek a rugik.Hogy mi lesz itt még késõbb? 22 km
A kérdező hozzászólása: Nekem is este csinálja, amikor simogatom, masszírozom a hasam és hallja az apukája hangját. :) Attól én is félek, mi lesz késõbb... És vajon kint nyugis vagy mozgékony lesz, van összefüggés? Köszönöm a válaszokat!


. Én 18 hetes terhes vagyok és az uh: a BPD 40mm nem túl kicsi? Már volt egy vetélésem és aggódóm . Üdv Marianna

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggodnod.nekem a 18 hetes uh n 35mm volt a bpd és mondta a doki hogy kisebb a baba 2 héttel.valoszinûleg nálad is ez lehet..De a nagylányomnak 19 hetesen 42mm volt a bpd.

Szerintem nem kell aggodnod.nekem a 18 hetes uh n 35mm volt a bpd és mondta a doki hogy kisebb a baba 2 héttel.valoszinûleg nálad is ez lehet..De a nagylányomnak 19 hetesen 42mm volt a bpd.
Szia! Én már megszültem, de elõkerestem az UH papírjaimat, amibõl van bõven.. 19 hetesen a BPD 45mm volt. 32 hetesen 72mm, pedig akkor olyan min. 80-nak kellett volna lennie. A súlya is csak 1400gr volt. Onnantól kórház, heti 2 Uh, Nst meg miegymás. Most nem részletezem, hosszú lenne. A lényeg: Teljesen normál súllyal (3250gr) és gyönyörû kis buksival született meg a kislányom. Szerintem a te értéked teljesen jó, a dokid úgyis szólna, ha gond lenne. Nyugi, minden rendben a picikéddel! Boldog, problémamentes babavárást kívánok!
18 hetesen a bpd normal tartomanya 36-47mm.Ugyhogy semmi okod az aggodalomra.Teljesen normalis a babucid merete

A gondozáson a doki azt mondta, 18 hetesen menjek uh-ra, az AFP eredménnyel együtt. Azután tegnap a saját dokim azt mondta, 16 hetesen menjek uh-ra, és egy szót sem szólt az AFP-ről. Most akkor 16 vagy 18 hetesen?

Vagy mindkett??

Legjobb válasz: Nem értem miért vagy két orvosnál?? Az egyiknél állapodj meg és az õ utasításait kövesd. Lehet hogy mind a kettõ külön vizsgálatra hívott. Nem értem.. Két orvos? Ezt részletezd lecci.

Nem értem miért vagy két orvosnál?? Az egyiknél állapodj meg és az õ utasításait kövesd. Lehet hogy mind a kettõ külön vizsgálatra hívott. Nem értem.. Két orvos? Ezt részletezd lecci.
Szió!Én Veszprémben élek, és 19 héten kell mennem ultrahangra AFP papírommal együtt.Nem értem néha az orvosokat, azt sem tudják mit beszélnek.18 hetes kismami
Nekem is hasonló a helyzetem. A védõnõ mellett nálunk van egy orvos, aki a beutalókat megírja, lepecsételi a kiskönyvem, stb, de õ nem nyúl hozzám, Pl. az AFP -re is õ fogja megírni a beutalót, a jövõ héten kell hozzá mennem. Emellett van fogadott orvosom is, õ szintén a jövõ héten hívott vissza, õ havonta megvizsgál, elvégzi az uh-okat, figyelemmel kíséri a laboreredményeket, tanácsokkal lát el. Õ majd 18 vagy 19 héten hív vissza uh-ra, ezt majd a jövõ héten beszéljük meg. Szerintem a fogadott orvosodhoz is menj, meg menj AFPre is, az is nagyon fontos!
Az AFP vizsgálatot a 16.héten csinálják, a genetikai UH-t a 18-19.héten. Oda mindenképpen az AFP eredményével kell menni. De érdemes lenne megkérdezned az orvosodat, hogy õ mit javasol, mert mindenhol másképpen végzik el a vizsgálatokat. (Pl. a vércukrot általában 24 hetesen csinálják, nekem 28 hetesen kellett mennem.)
Szia! Ahogy az elõttem író kismama mondja, nekem is így kellett mennem: betöltött 16. héten kell menni az AFP vérvételre, ennek eredményével UH-ra kb. két hét múlva. A 18. heti genetikai UH sokszor a 20. héten van. A terheskönyvekben is így írják: 18-20. heti ultrahang.
Szia!16 hetesen leveszik a vért (AFP).Annak az eredményével kell menni uh-ra.Boldog babavárást. 17 hetes kismami
Aki azt kérte, hogy 16 hetesen menj UH-ra, valószínûleg azért küldött, hogy az UH eredménybõl állapítsa meg a pontos terhességi kort, és utána küld AFP-re, mert ennél a vizsgálatnál fontos, hogy betöltött 16. hetesen menj. Az AFP eredmény birtokában pedig kb. 18 hetesen szoktak genetikai UH-ot csinálni. Nálam is így volt, csak nekem mindezt ugyanaz az orvos mondta.

Mekkora egy 18 hetes magzat?

Most 11 hetes vagyok, és sajnos a doki nem tudott videót csinálni a babáról, mert épp elromlott a videója.

Legjobb válasz: A magzat a 17-20. hét között: kb.350g tömegû, és kb. 25 cm. A mozgásait ha elõször vagy terhes a 20. hét körül már érezni fogod. Ha többedszer vagy terhes akkor már a 18. héten. Én már látta élõben 18 hetes magzatot, igazi emberke, csak piciben. Nagyon aranyosak... Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen egész terhességed alatt, és legyetek nagyon boldogok együtt..

A magzat a 17-20. hét között: kb.350g tömegû, és kb. 25 cm. A mozgásait ha elõször vagy terhes a 20. hét körül már érezni fogod. Ha többedszer vagy terhes akkor már a 18. héten. Én már látta élõben 18 hetes magzatot, igazi emberke, csak piciben. Nagyon aranyosak... Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen egész terhességed alatt, és legyetek nagyon boldogok együtt..
Szia. Èn most a 19.hetet töltöm holnap.Tegnap voltam dokinál, a babám 14cm hosszú a popo´játo´l a fejeíg.Az orvos azt mondja, ez jo´méret, norma´lis. szerintem a 24 cm kicsit sok egy 18 hetes terhesse´gnek. az én babám a 16.he´ten mozdult meg elözször érezhetöen.elsö baba.nagyon jó érzés.tegnap a babámnak szépen látszódott a talpacskája, mindd az 5 újjacska´jával, minden szerve, és testre´sze. gratula a babához.vigya´zz magatokra.
Ha sok a24 cm, akkor reklamálj Lampé Lászlónál, aki neves ember a szülészet terén. Õ írta a szülésznõk könyvét is ( sok közül az egyiket legalábbis). Mert én ezt onnan írtam.
holnap töltöm a 18ik hetet és nekem 14 cmes és azt mondta, normális méretekkel rendelkezik.a 24et én is sokallom
Sziasztok! Arról egyikõtök sem írt hogy melyik hosszúságát néztétek a babának!Mert az UH-n a CLR-t adják meg(fejbúbtól popsiig), de a legtöbb kismamáknak szóló könyvben a teljes hossz szerepel!Így magyarázható a nagy különbség , lehet mind a kettõtöknek igaza van!:-))) Remélem segítettem!
Szia. a következõ oldalon követheted hétrõl hétre a magzatod fejlõdését: http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl Sok szerencsét!
A méret ilyenkor m ég nagyon változó én a második babámat várom.Az átlag 12-13cm az ülõ magasság.Nekem az elsõ babám ennyi idõsen kisebb volt mint a második.Jelenleg 18 hhetes vagyok én is.van egy oldal ahol nagyon jó dolgokat lehet megtudni a fejlõdésrõl : http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=12&lan..

Ma voltam orvosnál, mert barnáztam egy kicsit. Azt mondta, hogy a lepény rendben, de egy nagyon kicsit fedi a méhszájat. Történt hasonló? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos

Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos
Igen, nekem is volt ilyen a terhesség elején. Azt mondta az orvosom, hogy ha a lepény takarja a méhszájat, akkor az akadályozhatja a természetes szülést (más gondról nem számolt be). Végül természetes úton szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. 18. héten még van remény a változásra? Ja, és bocs, nem tudtam rendesen feltenni a kérdést, nem engedte a szerver...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a "vicces" hogy a fundusban van csak egy része rálóg. Reménykedem.

18 hetes kismama vagyok. Egy ideje érzem a buborékolást, mintha a baba mozogna? De van amikor pár napig semmi. Ez hogy lehet?

oda rakom a kezem,de van hogy semmit nem érzek.ez baj?vagy ilyenkor még ez normális?és rendesen mikor fogom érezni?pedig vékony testalkatu vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ezzel én is így voltam a 18.hét környékén.Elsõ babámat várom és minden apró dologra figyeltem,hogy megtudjam mikor mozog a pici.A kis buborékokkal nem minden nap találkoztam,de a 20.héttõl rendszeressé vált a bejelentkezés már rúgás formájában is.Úgyhogy gondolom neked is már csak egy kis idõt kell kibírnod és akkor minden nap érezheted a picurt.Teljesen normális,hogy most csak néha érzed. Boldog Babavárást! 38 hetes

Szia! Ezzel én is így voltam a 18.hét környékén.Elsõ babámat várom és minden apró dologra figyeltem, hogy megtudjam mikor mozog a pici.A kis buborékokkal nem minden nap találkoztam, de a 20.héttõl rendszeressé vált a bejelentkezés már rúgás formájában is.Úgyhogy gondolom neked is már csak egy kis idõt kell kibírnod és akkor minden nap érezheted a picurt.Teljesen normális, hogy most csak néha érzed. Boldog Babavárást! 38 hetes
Szia! Én is így voltam, a 19.héten pl. alig éreztem valamit, úgy kellet neki könyörögni, aztán a 20. héten olyat kaptam, hogy Apa is megérezte:) És nekem onnantól ez mindennapos.
Én a 14. héttõl éreztem a buborékolást, persze nem mindennap.18. hétben volt egy erõteljesebb rúgás, aztán napokig semmi, vagy csak buborékolás. Most a 20. hétben járok és már rendesen érzem a mozgását a picinek, nem egész nap, gondolom valamikor aludnia is kell. Ahogy erõsödik és nõ, annál jobban fogod érezni Te is. Ne aggódj emiatt!
Szia! 14.héttõl éreztem a buborékokat, 19. héten az elsõ rugást, ami onnantól kezdve napról-napra erõsödik. Minden rezdülését viszont a 28. héttõl érzem. Úgyhogy ne ijedj meg, örülj annak, hogy ennyi idõs terhesen már érzel valamit, mert van, aki a 22.hét körül érzi meg.:) Boldog babavárást! 31hetes pocis

Mit ajánlotok a 18 hetes UH-nál mit egyek/igyak, hogy a babám mozogjon és megmutassa milyen van?

teli hólyaggal menjek be a rendel?be vagy ilyenkor már nem kell?

Legjobb válasz: Nálunk a 18 hetes még hüvelyi, és ezért pisilni kell elõtte. javaslom a kávét vagy a kólát, attól sokat mocorog.

Nálunk a 18 hetes még hüvelyi, és ezért pisilni kell elõtte. javaslom a kávét vagy a kólát, attól sokat mocorog.
A szénhidráttól általában "felpörögnek" picit! :D Nálunk hasi, ezért nem gáz, ha nem teljesen üres a hólyagod!
Én elõtte 30perccel megettem majdnem eggy tábla 70% os kakaótartalmú csokit. Utána éreztem hogy kicsit sok volt mert pörgött a szívem is. :) De az uh án mindent láttunk mert mozgott a csöppünk.
Szõlõcukor és jó savanykás citromos limonádé, ...Kóla, kávé, csoki....szegény babó :(
kóla, kávé, csoki, zöldtea. Ha egyik sem, akkor egy kicsit ringasd meg a pocid, hátha felébred! :D
A csoki, vagy a kóla nálam is bevált!
3/4 órával elõtte fél tábla csoki.
Az en lusti babamnal egyedul a Burger King mukodott :D
Ilyenkor már nem kell:) Az evés-ivás nem befolyásolja, de ha mozogsz elõtte és nem ücsörögsz, akkor van esélyed, hogy éppen ne aludjon mikor bemész az uh-ra.
Szia! Nekem azt mondták az UH-on, hogy a vizsgálat elõtt mozogni kell és nem szabad leülni pihenni, mert akkor tuti, hogy elalszik a baba. Üdv: 34 hkm

18 hetesen mekkora a feje a babának? Ugye a baba kb20cm, akkor a kis feje minek a nagyságához hasonlítható? Mint egy nagyobb dió?

Lehet hülye kérdés de nagyon foglalkoztat.

Legjobb válasz: 18 hetes magzatra gondolok!

A kérdező hozzászólása: 18 hetes magzatra gondolok!
Olyan kisebb mandarin-nagyságú lehet kb. De ez baba-függõ is. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!