Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen az ha (54 db)

Neked csinál bajt, ha megakad a torkodon.:)
Nem lesz semmi baja a babának!Valamelyik este nekem is lecsúszott a szálka, semmi bajunk nem lett tõle:-)Akkor van baj ha megakad a torkodon.
ne aggódj nem csinál semmi bajt :)
Átszúrja a gyomrod és a beleid majd beleáll a méhedbe... Gondolkozzál már egy kicsit mielõtt ekkora hülyeségeket kérdezel!

18 hetes kismamák! Ha van pocakfotótok megosztanátok velem? Kíváncsi vagyok Nektek mekkora! Kicsit kicsinek találom az enyém! Bár az orvosom szerint minden rendben a babóval! És ez a lényeg!

http://kep.psharing.com/590710.jpg%5B/URL%5D

Legjobb válasz: 23. hétig nem nõtt a a hasam. Kb. akkora volt mint neked. Bocs fotóm nincs. A 23. hét után viszont szépen elkezdett nõni, és a végén szép kis kerek pocakom lett. Nem mindenkinek nõ meg hamar és lesz nagy a hasa. Odabent jól elfér a kis picúrod, de lesz õ még nagyobb is, majd akkor elkezd gömbölyödni jobban a hasad.

23. hétig nem nõtt a a hasam. Kb. akkora volt mint neked. Bocs fotóm nincs. A 23. hét után viszont szépen elkezdett nõni, és a végén szép kis kerek pocakom lett. Nem mindenkinek nõ meg hamar és lesz nagy a hasa. Odabent jól elfér a kis picúrod, de lesz õ még nagyobb is, majd akkor elkezd gömbölyödni jobban a hasad.
A tippelõs kérdésnél is kiderült hogy megfelelõ méretû a pocid, vékony vagy és ez a normális méret barátnöm velem egy idõs terhes és 25 hetesen még szinte semmi hasa nem volt enyém meg már akkor hatalmasan látványos volt pedig a babája már akkor nagyobb volt mint az enyém.Alkat függõ.Ne aggódj. ûdv:32hetes km.
Ugyhogy nyugodj meg te vékony vagy én meg sokat hiztam az elsõ 4 honapban savam volt és mindig rágcsálnom kellet hogy elmuljon sajnos, de most már csak babára hizok igy 32 hét végére 10 kg nál tartok. te nem fogsz sokat hizni szerencsés vagy a baba meg fejlödik. Neked is boldog babavárást és könnyû szúlést! Üdv 32 h km
Még mindig én vagyok van 18hetes fotóm is de azért nem tettem fel mert nekem tényleg nagy hasam volt ezért mutattam meg elõbb a 28 heteset itt a 18 hetes is mindenki többnek nézte a tippelésnél. http://kepfeltoltes.hu/view/110621/20110621_014__www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nagyon aranyos vagy! :)
Kicsinek találod a tiéd? Nekem negyed ekkora sem volt, olyan lapos voltam a 26. hétig, mint az alföld, nyugodj meg, minden rendben. Mindenki másképp pocakosodik, valakinek már akkora hasa van, mintha a 35. héten lenne, másnak meg semmi, nem szélesedik, nem domborodik (mint én). Csinos kismama vagy, ne parázz! ;)
A kérdező hozzászólása: Igen Neked tényleg nagy volt! :) Már nyugodt vagyok mert tényleg nem a pocak mérete a lényeg! A lényeg hogy a babó jól van! Köszönöm még egyszer! Neked is könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: De szép pocakod van! Tényleg alkat függõ! És a bõr nyúlása is! Szerencsés vagy! Ahogy nincs egyforma terhesség nincs egyforma pocakméret sem! Köszönöm! Boldog babavárást! És gratulálok!
Én a 32 hetes km vagyok , nekem elég nagy már a pocakom de nem repedt még egyáltalán meg a bõröm semmit nem látni ugyan olyan mint volt ez alkat függõ. Itt egy kép amire én kértem tippeket 4 hete volt aki 22nek tippelte volt aki 35nek, és volt aki megkérdezte kinyomtam-e a hasam? http://kepfeltoltes.hu/view/110906/20110901_001__www.kepfelt..
A kérdező hozzászólása: Hát nekem azért ruhában is észrevehetõ! Fõleg azért mert passzos ruhákat hordok mert büszkén viselem az enyhén domborodó pocakot! :) Csak kicsit türelmetlenek vagyunk! De majd csak megnõ! :) Legalább nem reped szét a bõrünk! Ami valljuk be nem utolsó szempont! ;) Köszönöm! Neked is!
Én 16 hetes vagyok és az enyém is elég kicsi. Ma voltam vérvételen és a többi kismama csak csodálkozott , hogy 16 hetes vagyok, mert õk semmit nem látnak rajtam. Gondolom te is ugy vagy, hogy ruhában szinte semmi, de így oucér hassal azért gömbölyödik. Nekem a védõnõ még azt mondta, hogy még izmos a hasam, azért nem látszik. Pedig nem is tornázom, nem vagyok egy Rubint Réka tipus. Boldog babavárást neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnyugtattál! Csak pont a tippelõs miatt.. valaki 11 hete írt! :( Az egy kicsit kevés! De igen alkat függõ! Még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Aranyos vagy!
Én húsos alkat vagyok, puffadok is , nekem nagyobb.De a tied csinosabb.

18 hetesen normális ha genetikai uh-n azt írták, hogy 4 mm-re tág vesék?

Azt mondta a dokimnak a genetikus, hogy majd figyelje, mert most üres és a leleten is csak annyi van, hogy tel?d? magztani hólyag, a gyomrot nem írta.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.

Szia! Gondolom a baba veséjérõl van szó. Általában a fiúknál fordul elõ egy kis tágulat. Elnövik. Valamint az anyukák egy részénél is kialakul vesetágulat.
szia! nagy valószínûséggel a babád veséjérõl írták ezt - bár tény, hogy az anyukáknál is elõ szokott fordulni, abban az esetben, ha a baba nyomja a húgyvezetéket, ezááltal a vizelet nem tud elfolyni a vesébõl, így ott a pangás miatt tágulás alakul ki -. azért gondolom, h a magzatról írták, mert ha nem így lenne, akkor nem a szülésznek kéne nyomon követni és nem emelik ki, hogy telõdõ magzati húgyhólyag! biztosan jó kezekben vagy, mivel észre vették és figyelni fogják! amíg van hólyagtelõdés, addig nincs gond, fõleg ha nem növekszik tovább a tágulat. ha pedig növekedne, akkor azt észre veszik és cselekedni fognak! addig meg ne aggódj, mert az sem jó! :) orvosodtól bátran kérj információt, ezért van! :) minden jót! :) http://fru.szimpatikus.hu
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Nem voltam egyértelmû, de rájöttetek, hogy a baba veséjérõl volt szó. Az orvost kérdeztem és azt mondtam, hogy minden rendben 4 hét múlva vár a következõ UH-ra. Amúgy azt is mondta a gentikus, hogy ez határérték, amit szintén nem értettem, de biztos az is a tágulatra vonatkozott.
A kérdező hozzászólása: A 26.héten a veséket teljesen épnek látta az orvos :)

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

A 13. , 18+3 napos, 19. hetesen és 21. héten voltam uh-on. Az utolsó 4D-s volt a 18 hetes pedig "önszorgalomból":) . Az jó ha legközelebb csak a 25-26. héten megyek. Nincs késő?

A 25. héten megyek terheléses cukorvizsgálatra és ha megvan az eredménye gondoltam azzal majd elmegyek a dokihoz is. Ugyanis nem mondta mikor menjek legközelebb hozzá. Nála a 19.héten voltam utoljára a genetikai uh-on, nem baj ha 6 hét telik el az uh-ok között?

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.

Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.
Most nézem, félreérthetõ amit írtam, nincs vagy, hanem csak simán 12, 18, 28, 36-ik héten 1-1. De persze nehezen bírjuk ki, én nem is bírom ki, hogy ne lássam ilyen sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Eddig minden rendben volt velünk, csak gondoltam nehogy gond legyen, hogy nem megyek. Boldog babavárást Nektek!

Mi van akkor, ha nem készül el az AFP eredménye, mire megyek a 18 hetes UH-ra?

Pécsre járok, de Kaposváron lakom, ezért itt vették le az AFP-t, hogy egy vérvételért ne menjek le Pécsre. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy hiába vették le már 1 hete, még nem biztos, hogy hétf?re meglesz a lelet, és kedden megyek a 18 hetes UH-ra. Mellesleg egy szégyen, ami itt Kaposváron m?ködik...

Legjobb válasz: Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama

Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama
Pesten is csak az AFP eredménnyel lehetett menni uhra.
Pécsett a megyeiben vették le nekem a vért az AFP-hez, és a Klinikára kellett mennem 18. hetire. Sajnos a leletet én sem tudtam vinni. Simán megcsinálták az 18. heti uh-át 2 perc alatt(no comment). A leletemre ezt írták: " AFP lelet ismeretlen, amennyiben kóros kontroll szükséges." A lelettel mentem az orvosomhoz, nála már ott volt addigra az AFP-ém. Szóval szerintem ne aggódj!
Szombathelyen az AFP-leletet a kórházba küldik automatikusan, ha a kismama odamegy 18 hetes ultrahangra. Idõpontra kell menni, és aszerint besorolják, odakészítik a leleteket. Na, ez így mûködik elméletben, nekem viszont valahogy elveszett az idõpontom, de azért megcsinálták az UH-t, viszont mivel nem volt idõpont, nem volt hová rakni az AFP eredményt, és elveszett szõrén-szálán. De kértem másolatot az SZTK-ban utólag. Aztán kb. két hónap kalandozás után egyszer csak megküldték a védõnõnek az eredetit. Na, még mindig olyan rossz Kaposvár? :)
A kérdező hozzászólása: Imádnám Szombathelyet, hidd el! :) Kb. 87X megkérdezték, hogy "Ha a 12. heti vérvételt el lehetett intézni Pécsen, akkor a 16. hetit miért nem lehet??" Anyádért. És akkor mosolyogva mondd el az orvosnak, hogy Doktor úr, dehát a 16. héten nincs uh, és csak egy vérvételért menjek le Pécsre. És nem hiszitek el, de a legtöbb bambán bámul: ÉS TÉNYLEG!! Amikor levették a vért, közölték, 1 hét múlva lehet menni érte, ma meg leordította a nõ a fejemet, amiért mentem. Ráadásul délelõtt? Mit képzelek? Tájékoztattam, hogy nem tudtam, hogy papírhozzáférés csak délután lehetséges, majd elköszöntem. De ez csak 1 icipicccc rész. Majd egyszer megírom könyvben az egész ellátást. :)
Bp. János Kórházban csak AFP eredménnyel csinálta meg az UH-t az orvos, de ott eleve úgy van kiírva, hogy 18-20 heti genetikai ultrahang, bele szokott férni. Amúgy nekem több doki is megjegyezte, igazából nincs jelentõsége önmagában az AFP szintnek, csak ez a szokás, kérik a genetikaihoz. Szerintem rég rossz, ha egy eltérés miatt "alaposabban" vizsgálnak - amúgy nem alapos egy genetikai UH?..

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Ha bukik a baba szopi után az aszt jelenti hogy sokat evett? 18 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .

A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .
Igen ilyenkor a felesleg jön ki. Ami tényleg fontos, hogy emellett gyarapodjon a súlya.
Szerintem csak azt jelenti, hogy még nem zár rendesen a gyomor záróizma...

Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

Mitől van az, ha elmegyek pisilni, utána fáj a petefészek környékén? Húzódik, kellemetlen érzés.18 hetes mami

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igazán válaszolni nem tudok a kérdésedre csak azért irok mert ugyanigy vagyok én is és pont 18 hetes is vagyok. Nem tudom nálad hogy van de nekem nem tart sokáig és nem is erõsen fáj csak pisilés közben is mintha erõs nyomás alatt lenne a hólyagom és ahogy kiürül akkor meg szinte mensi szerû húzódást érzek egy pár percig. Én ugy gondolom hogy bajt nem jelent mert semmi arra utaló tünetem nincs,szerintem inkább a méhünk nyomja a hólyagot. Ne haragudj hogy igazán segiteni nem tudtam,de hátha picit megnyugtat hogy nem vagy ezzel egyedül:-) Boldog babavárást kivánok! Tudod már hogy fiú vagy lány lesz esetleg? Én a 16.ik héten tudtam meg hogy fiú:-)

Szia! Sajnos igazán válaszolni nem tudok a kérdésedre csak azért irok mert ugyanigy vagyok én is és pont 18 hetes is vagyok. Nem tudom nálad hogy van de nekem nem tart sokáig és nem is erõsen fáj csak pisilés közben is mintha erõs nyomás alatt lenne a hólyagom és ahogy kiürül akkor meg szinte mensi szerû húzódást érzek egy pár percig. Én ugy gondolom hogy bajt nem jelent mert semmi arra utaló tünetem nincs, szerintem inkább a méhünk nyomja a hólyagot. Ne haragudj hogy igazán segiteni nem tudtam, de hátha picit megnyugtat hogy nem vagy ezzel egyedül:-) Boldog babavárást kivánok! Tudod már hogy fiú vagy lány lesz esetleg? Én a 16.ik héten tudtam meg hogy fiú:-)
A kérdező hozzászólása: szia!köszönöm a hozzászólásodat.kicsit megnyugatott hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel.egyébként a tüneteink egy és ugyanazok.Sajnos nem tudom még ki lakik a pocakban, nem mutatta magát a lelkem, de jövõ héten megyek uh-ra, majd akkor talán nem lesz szégyenlõs a picur.a továbbiakban minden jót kivánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!