Találatok a következő kifejezésre: 18 hetesen, be (21 db)

A 18 hetes ultrahangra csak 1 ember jöhet be vagy 2 is bejöhetnek?

Legjobb válasz: 18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé

18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé
Függhet attól, hogy magándokihoz mész-e, vagy sztk-s rendelésre. Mert szerintem az sztk-ra csak egyedül mehetsz be. Függhet a dokitól is. Bár én még nem tapasztaltam, hogy valaki 2 emberrel ment volna be UH-ra, de nem is tartom kizártnak - magánrendelésen. Kellemes babavárást:)
Nálunk a 18- 20. hét között végzik, tehát van ilyen, ne aggódj. A férjem bejöhetett, meg sem kérdeztük, szabad-e. Mondjuk 2 embernél én biztos rákérdeznék elõtte, mondjuk az idõpontkérésnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Igen tudom, hogy 16 hetes uh szokott csak lenni viszont az orvosom úgyy intézte az idöpontokat, hogy 16 hetesen csak a vér vizsgálat legyen az uh pedig a 18.héten.Sajna nem én döntöttem el így:/

Naponta hányszor jelentkezik be a 18 hetes pocak babod? Nekem max kétszer ha ülök vagy fekzsek?

Legjobb válasz: Én vasárnap leszek 19 hetes,de ha én is egy helyben vagyok,ha ülök,állok,vagy fekszek akkor egyfolytában mocorog,ez lehet akár napi 8-1 alkalom is van amikor elég sokáig mocorog,hosszú percekig,van hogy csak rúg 2-3-at,nekem nagyon intenzív a törpe,remélem egy kicsit nyugisabb lesz idekint!:) :) Boldog babavárást neked!

Én vasárnap leszek 19 hetes, de ha én is egy helyben vagyok, ha ülök, állok, vagy fekszek akkor egyfolytában mocorog, ez lehet akár napi 8-1 alkalom is van amikor elég sokáig mocorog, hosszú percekig, van hogy csak rúg 2-3-at, nekem nagyon intenzív a törpe, remélem egy kicsit nyugisabb lesz idekint!:) :) Boldog babavárást neked!
elsõ vagyok megint, a 8-1 az 8-10 akart lenni! :)
Szia! én is szoktam ilyesmit érezni, de fogalmam sincs mitõl van :) és én is akkor ha állok... 18+3h km
Én nyillalást éreztem ezidõtájt, az sem volt egy élmény! :)
Elsõ vagyok, igen a nyilalás nálam is meg van, tényleg nagyon hülye érzés :) :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint várhatom a nyilalást is:) .Azt is csak állva érzitek?
Elsõ vagyok, hát azt sajna nem, azt mindenféle testhelyzetben :) fõleg ilyenkor, amikor ilyen hülye idõ van :S
Második vagyok, én a nyillalást éreztem mindenféle pózban, sõt egyszer volt olyan is, hogy arra ébredtem reggel, hogy iszonyatosan lezsibbadt a gátam. Lehet, hogy még ilyen is jön, készülj fel! :)
A kérdező hozzászólása: Most megérezhetjük a testrészeinket, amikrõl máskor tudomást sem veszünk:) .Köszönöm a válaszokat, és minden szépet és jót kívánok Nektek!


18 hetes babás vagyok. A dokim elküldött genetikai vizsgálatra. Az orvos a Bajcsiba dolgozik. Be kell ott jelentkezni genetikai tanácsadásra vagy csak oda megyek és várom a soromat?

Legjobb válasz: Szia én multhéten voltam pont ugyan ott:) Nos odamész bejelentkezel a kartonozoban aztán fel kell menni asszem a 2dik emeletre és ott lesz a folyosó végén a genetikai tanécsadás arra mindenképp menj mert én is megjártam vártam 3órát a semmire:( Utána fel kell menni asszem a 4dik emeletre és ott lesz az UH de ott csak akkor vizsgál meg a doki ha meg van a genetikai tanácsadásod:)Én este 7re értem be az Uh:):) AMugy a Dr.Ferenczy Miklóshoz jelentkezz be õ ott a genetikus guru:) Remélem te elõbb bejutsz majd mint én :) Boldog babavárást:)

Szia én multhéten voltam pont ugyan ott:) Nos odamész bejelentkezel a kartonozoban aztán fel kell menni asszem a 2dik emeletre és ott lesz a folyosó végén a genetikai tanécsadás arra mindenképp menj mert én is megjártam vártam 3órát a semmire:( Utána fel kell menni asszem a 4dik emeletre és ott lesz az UH de ott csak akkor vizsgál meg a doki ha meg van a genetikai tanácsadásod:) Én este 7re értem be az Uh:) :) AMugy a Dr.Ferenczy Miklóshoz jelentkezz be õ ott a genetikus guru:) Remélem te elõbb bejutsz majd mint én :) Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bejelentkeztem! A dokinõvel beszéltem, mondta menjek oda 3-ra, jelentkezzek be, da innivaló ropi, szotyi nélkül ne menjek mert sokat kell várni! :) O

18 hetes vagyok, tegnap ota be vannak vizesedve az ujjaim a kezemen a gyürű nyoma látszik, baj ez?

a védönö beijesztett a toxikémiával a terhességem elején, a bokám nem dagadt, csak a kezem, mit csináljak felhivjam a dokit, vagy ez normális, ne aggódjak mit csináljak tegnap voltam uh-n és utánna vettem észre.van rá valami tea amit szabad és vizhajtó? segitsetek.

Legjobb válasz: Szia Én is 4napja kezdtem vizesedni, dagad a bokám a kezem stb. Én úgy tdom kevesebb sós és fûszeres étel, viszont a folyadékot nem szabad hanyagolni. Valamint a káve fekete tea mellõzése! A vízhajtót felejtsd el, nem javasolt.A babódnak sok folyadékra van szüksége! De ne aggódj, ha nagyon gáz a helyzet hívd fel a dokid, õ tudja mi a teendõ. Boldog babavárást 28 hetes kismama

Szia Én is 4napja kezdtem vizesedni, dagad a bokám a kezem stb. Én úgy tdom kevesebb sós és fûszeres étel, viszont a folyadékot nem szabad hanyagolni. Valamint a káve fekete tea mellõzése! A vízhajtót felejtsd el, nem javasolt.A babódnak sok folyadékra van szüksége! De ne aggódj, ha nagyon gáz a helyzet hívd fel a dokid, õ tudja mi a teendõ. Boldog babavárást 28 hetes kismama
Elsõ vagyok! Találtam egy jó cikket Neked http://www.babanet.hu/faq/terpan05.php
A kérdező hozzászólása: nem gáz, remélem ettõl roszab nem lesz, csak korainak találom, 18 hetesen.
A kérdező hozzászólása: pont most olvastam én is ugyanezt, iszok is cickafark teát köszi neked

18 hetes terhes vagyok és 3 napja vírusos hasmenésem van, bélgörcsökkel. Semmi se használ. Árthat ez a méhszájnak vagy a babának? Mit vettetek be ellene, mi használt? Szén, Smecta, MagneB6, Troparin, Normaflore (orvos mondta) nem használ.

Legjobb válasz: 36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.

36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már szóltam neki, õ mondta, miket vehetek be. Lányomtól kaptam, valószínûleg valami ovis kór, Õ már túl va rajta. Sajna a felsorolt kajákon már túl vagyok, most nem eszem semmit, csak nagyon éhes vagyok:(:(:( és szédülgetek az éhségtõl. Bár a Smecta por legalább cukros, attól kicsit kevésbé szédülök.
Pirítós kenyér! Az legalább eltelít. Jó a banánturmix is. Folyadékgyanánt ehetsz üres húslevest is, a sok tápanyag miatt, ami belefõ, így nem gyengülsz le annyira és pótolod a hiányzó sót és folyadékot a szervezetedben. Szerintem Bolus astringens-t is bevehetsz (én 4-et szoktam ilyen esetben) és utána már nincs bajom, ha még is akkor 6 óra múlva még 2-t. Jobbulást!
babának közvetlenül nem árt, hacsak nem maga a vírus. Keményedéseket és méhszájnyílást viszont kiválthatnak a görcsök és a bacik is, nagyon figyelj a higiéniára minden egyes alkalommal!!! A dokid egyébként biztos mondta volna, ha tényleg nagy bajt okozhatna, esetleg kérj egy tenyésztést utána, hogy kiderüljön, nem jutott-e a hüvelybe valami baci. Ezekre a bélgörcsökre nekem javasolták a nospát is (szélgörcsre is), de kérdezd meg a dokid, hátha szedsz valamit, amivel nem lehet egyszerre szedni!

18 hetes kismama vagyok és az első baba! Napjában többször is ugy érzem mint ha ki-be huzkodnám a hasam. és mintha tolná valami előre! Nagyon rossz érzés! Mi lehet ez? Nem huzom ki meg be de olyan érzésés napjában igen sokszor?

Legjobb válasz: szerintem keményedést érzel, csak nem tudod rendesen megfogalmazni, hogy mit is érzel pontosan:) nem olyan, mintha egy vasgolyót felfújnának benned mint egy lufit? mert akkor az keményedés

szerintem keményedést érzel, csak nem tudod rendesen megfogalmazni, hogy mit is érzel pontosan:) nem olyan, mintha egy vasgolyót felfújnának benned mint egy lufit? mert akkor az keményedés
érdekes, h nem hívott be vizsgálatra...sajnos amúgy bármikor bármi elõfordulhat...én megvizsgáltatnám magam
Sajnos még igen, ellehet vetélni, úgyhogy szedd be a magneb6-ot, s feküdj feküdj feküdj, abszolut ne emelj, ne takaríts, mindent csak szépen lassan, s akkor minden oké lesz. Nem akarlak ijesztgetni, fõnökasszonyomnak 24 hetesen folyt el a magzatvize, s már nem tudtak segíteni a babán.

18 hetes vagyok és ma vettem észre hogy van egy fogam amin van egy kis lyuk! Már voltam fogorvosnál 2 hete ellenörzésen de ott nem vették észre! Be lehet tömetni?

Én ugy hallottam hogy ilyenkor nem lehet adni érzéstelenitöt! Igaz ez?

Legjobb válasz: Nyugodtan tömesd be.Nem ártalmas a terhesség ebben a szakaszában az érzéstelenítõ a kicsire.Azonkívül az a fog rohamosan romlani fog a terhesség alatt,inkább elõzd meg!

Nyugodtan tömesd be.Nem ártalmas a terhesség ebben a szakaszában az érzéstelenítõ a kicsire.Azonkívül az a fog rohamosan romlani fog a terhesség alatt, inkább elõzd meg!
Szia! Nekem a tömés esett ki a fogamból kb. a 12. héten, de nem fájt. Így én az újratömést fájdalomcsillapító nélkül kértem. Biztos, ami biztos. Ha neked sem fáj, akkor próbáld meg te is így. Közben még mindig lehet fájdalomcsillapítót kérni! De feltétlenül említsd meg, hogy terhes vagy!
Szia! Szerintem egy fogtömést, ki lehet bírni érzéstelenítõ nélkül, nekem még sose adtak tömésnél. De én 14hetes vagyok és most kellett kihúzni a fogam és a doki adhatott érzéstelenítõt. Természetesen elõtte konzultáltam a nõgyógyásszal, azt mondta mindent csinálhat velem a fogorvos, csak ne legyen röntgen. Csináltasd meg, mert utána csak rosszabb lesz. Problémamentes terhességet kívánok!

18 hetesen +4 kiló az soknak számít? Mikor indul be leginkább a súlygyarapodás, vagy ez is egyénenként változik?

Legjobb válasz: Inkább a kezdõsúlyodtól függ, hogy milyennek számít. Normál kezdõsúlynál teljesen átlagos súlygyarapodás. Ha túlsúlyosként kezdted, akkor viszont nagyon sok. Ha viszont a kelleténél alacsonyabb testsúllyal indultál neki a terhességnek, akkor elég kevés. Itt megnézheted, hogy mi számít "elvileg" egészségesnek: [link]

Inkább a kezdõsúlyodtól függ, hogy milyennek számít. Normál kezdõsúlynál teljesen átlagos súlygyarapodás. Ha túlsúlyosként kezdted, akkor viszont nagyon sok. Ha viszont a kelleténél alacsonyabb testsúllyal indultál neki a terhességnek, akkor elég kevés. Itt megnézheted, hogy mi számít "elvileg" egészségesnek: [link]
20. hét után indul be a baba növekedése igazán, én csak most kezdtem hízni. Lehet, hogy amúgy is hiányzott rólad az a négy kiló ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!