Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok. Nagyon (59 db)

18. hetes vagyok, nagyon fája derekam . Ülni is nagyon nehezen tudok. Mit lehet tenni? Fastum gel-t lehet -e használni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ilyesmit ne használj addig amíg nem beszéltél a dokiddal! Feltételezem, hogy nem is a derekad fáj, hamem lehet hogy a csipõd tágul, és kisugárzik! Nekem is volt nem is olyan rég, hogy lépni alig bírtam! PIHENJ!!!!!! Boldog baba várást! Üdv.: 19 hetes kismami

Szia! Szerintem ilyesmit ne használj addig amíg nem beszéltél a dokiddal! Feltételezem, hogy nem is a derekad fáj, hamem lehet hogy a csipõd tágul, és kisugárzik! Nekem is volt nem is olyan rég, hogy lépni alig bírtam! PIHENJ!!!!!! Boldog baba várást! Üdv.: 19 hetes kismami
Szia! Nekem is volt(tudom, hogy ez sovány vigasz)de majd elmúllik.Én is szerettem volna f.gelt használni, de a patikus hölgy inkább nem ajánlotta.Azt mondta elöbb a dokival beszéljem meg.Hát annyiba maradt, türtem a fájdalmat....de késöbb elmúlt(vagy nem is!?):-) Boldog babavárást!
Tilos fastum gélt használni. Inkább törekedj arra, hogy megtaláld a növekvõ pocid miatt a súlypontodat és a helyes testtartást. Ha ez meglesz elmúlik a következõ nagyobb pocaknövekedésig. Akkor ez kezdõdik elõrõl.

18 hetes vagyok, nagyon fáradok, napi 8 órán át ülőmunkát végzek, és nagyon nem érzem jól magam, felvesznek vajon táppénzre?

nincs fogadott orvosom

Legjobb válasz: Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!

Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!
Pont mostanában szigorítottak a táppénzen. Magándoki szerintem felvenne, de ülõ munka mellett sztk-s orvos ill. háziorvos nem biztos. Találj ki valamit!
A változások nem a dokikra vonatkoznak, azzal egy doki nem fog foglalkozni mennyit kap a kismama. Ha rosszul vagy, akkor - normális doki esetében - azzal fog foglalkozni és ad neked igazolást, hogy elmehess táppénzre! Nem az a lényeg, hogy ülõmunka, hanem az hogy rosszul érzed magad, keményedsz vagy bármi, és ezt figyelembe kell vennie egy orvosnak. Az már más kérdés, hogy most kevesebb lesz a táppénz, mint volt, de ez a dokinak lényegtelen, az egészséged és a baba egészsége fontosabb.
A dokinak annyiban nem lényegtelen, hogy minél több ember van táppénzen, annál többet fizet a tb. Mert, ha jól tudom a nagy részét a TB fizeti! Barátnõmet most nem írták ki táppénzre, az orvosok is "be vannak fenyítve"!
Én 3 éve jártam így. 6 hónapos terhes voltam, amikor betelt a pohár, mert minden bajom volt (vizesedtem, a doki állandóan azt mondta, hogy sétáljak sokat, rakjam fel a lábam, amilyen gyakran csak tudom). Ezt persze egyiket sem tudtam megoldani, mert olyan volt a beosztásom... Egyik reggel elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki, hogy a munkámból kifolyólag nem oldható meg az, amit mondott, szeretném, ha adna igazolást, hogy el tudjak menni betegállományba. Õ leírta egy papírra, hogy az ülõ munkától megereszkedett a méhem, és javasolja veszélyeztetett terhesség miatt betegállományba felvételemet. Na, több se kellett, másnap már csak összepakolni mentem be és elköszönni. Persze kapott egy kis pénzt ezért az orvosom (ha jól emlékszem 5 ezret adtam neki). Szerintem nincs veszteni valód, próbáld meg, legfeljebb azt mondják, hogy nem.
Nekem pénzt sem kellett adni. Ülõ munkám volt, de egy percre sem lehetett felállni, mozogni, nagyon fájt minden nap estére a hasam. Ezt elmondtam a dokinak, és már adta is az igazolást. Nem kellett pénzt adnom érte. Bátran kérdezz rá, ez most a baba érdeke is!

18 hetes vagyok nagyon fáj a hasam és tele van a belem bugyborékokal. Voltam dokinál de nem tudja mitöl van. Mit tudok ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint,talán ezek segítenek a felfúvódásodon.

Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint, talán ezek segítenek a felfúvódásodon.
Ha bugyborékolást érzel, az lehet a baba mozgása is!


Ennyi szerintem sem árthat.
Ne aggódj egy kortytól nem lesz baj, és nem volt ez a százalék olyan magas!:)
Semmi baj, a mostan idegeskedéseddel jobban ártasz, mint azzal a kevés borral!
jézusom....
Ez komoly???
Ugyan már :-) Van, akinek a doki ír fel estére egy fél pohár vörösbort.
Ne viccelj. Valaki végiogpiálja az egész terhességet és megszüli a tök egészséges babáját. Persze nyilván egy krónikus alkoholizmus esetében jóval nagyobb az esély hogy beteg baba születik, de napi fél dl vörösbor megengedett, nekem legalábbis ezt mondta a doki, fõleg mikor görcsölgettem, akkor minden nap ittam egy keveset.
Ennyitõl nem lesz baj. De persze rendszert ne sinálj a kortyolgatásból sem:) !
nem tudom, hogy milehet ez de nekem is van ilyen
Nekem is elõfordult az elején, én Neogranormon kenõccsel kentem. Már nincs ilyen gondom, de ha nagyon viszkedne, akkor is ezzel kenegetem.
Igaz ez nem válasz a kérdésedre de nekem is van ilyen és én sem tudom mi az:) ) de úgy vagyok vele míg nagyobb gondot nem okoz és nem fáj jobban addig rá tudom írni a várandóság számlájára, mint az összes többit pl. puffadás, székrekedés, hízás, lábdagadás stb.stb....:) )) Üdv 34 hetes km.

Ma nagyon fáj a szeméremcsontom és a hüvelyem. Mit tudok ellene tenni? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :).

Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :) .
Nekem is fáj, nyilallgat, van, hogy elmúlik egy idõre. Én Magnerot-ot szedek. Reggelre a derekam is fájt, pedig még csak 17 hetes vagyok :) Mikor mégy dokihoz legközelebb? Sztem említsd meg neki, biztos megnyugtat majd.
Igazából semmit, nekem a 16. hét körül kezdõdött, azaz épp 21 hete tart és egyre erõsebb. Semmi nem hat rá. 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nem túl korai hogy már 16. hetesen éreztem a picit? És most már 18. hetes vagyok és eddig csak nagyon lennt éreztem, de tegnap óta már a köldököm körül éreztem, sőtt hajnalban a mellbimbómon több apró kis verejtékszerű átlátszó lé volt

Ráadásul nagyon élénken mozog hosszabb ideig és naponta sokszor! Nem túl koraiak még ezek?

Legjobb válasz: szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami

szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami
Szia! Én is már 16 hetesen éreztem a babót, pedig ez csak az elsõ terhességem. Jó babavárást. 17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ terhesség ráadásul 7 évet vártunk rá, a mellbimbómon pedig lehet hogy ilyen elõtej féleség volt, és az én melleim is óriásiak, nem tudom mi lesz még de ha tényleg nem korai, akkor jöjjön aminek jönni kell:) ))
Szia!Én most 33hetes vagyok, már 15 hetesen éreztem.
Szia! Én is 16 hetesen kezdtem érezni a hasam aljánál, most 18 hetes vagyok én is, és néha a köldököm alatt érzem, igen intenziven, és sokáig, sõt mintha egész nap mozogan, én is csodálkoztam azon, hogy a köldök alatt érzem. Szerintem nem korai.
Az elõzõ válaszoló vagyok: a cicim nekem is nagyot nõtt, 75B-bõl már 90C- méretû. Az elõtejet nem vettem még észre, mondjuk nekem az elsõ terhességemnél sem szivárgott az elõtej.

Ma voltam orvosnál, mert barnáztam egy kicsit. Azt mondta, hogy a lepény rendben, de egy nagyon kicsit fedi a méhszájat. Történt hasonló? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos

Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos
Igen, nekem is volt ilyen a terhesség elején. Azt mondta az orvosom, hogy ha a lepény takarja a méhszájat, akkor az akadályozhatja a természetes szülést (más gondról nem számolt be). Végül természetes úton szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. 18. héten még van remény a változásra? Ja, és bocs, nem tudtam rendesen feltenni a kérdést, nem engedte a szerver...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a "vicces" hogy a fundusban van csak egy része rálóg. Reménykedem.

18 hetes vagyok, és nagyon nyomja a húgyhólyagomat, és fáj a derekam, mikor kuszik feljebb a baba?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás

Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás
Nem akarlak elkeseríteni, de ha fejvégû fekvésû akkor szinte végig érezheted. Én 34 hetes vagyok és folyamatosan nyomja a hólyagomat. Én is megtervezem az utat, hol tudok elmenni pisilni, néha 5-10 percenként kell :) És ahogy az elõttem író is jelezte, egy idõ után a súlya miatt fog majd nyomni és amikor "tornázni" kezd az is kellemetlen lesz :) Kitartás!
Nekem keresztben fekszik, és sokszor úgy tolja valószínûleg a kis popsiját, hogy konkrétan rá ül a húgyhólyagomra... Képes vagyok én is 10 percenként pisilni, még ha már jóformán nincs is mit... De nekem amúgy a terhesség eleje óta szinte állandóan pisilhetnékem van, szóval ez szerintem már így marad. :) 28 hetes kismama

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!