Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok. Milyen (19 db)

18 hetes vagyok. Bdp 45 mm, Femur:26 mm. Milyenek ezek az értékek?

A táblázatokat ismerem, személyes tapasztalatokat várok!

Legjobb válasz: A babám 18 hetes méretei a következõk voltak - BPD: 45.5 mm, HC:161.4 mm, AC: 132.6 mm, FL: 26.7 mm. Becsült súly: 245 gramm. Az értékeid teljesen jók.

A babám 18 hetes méretei a következõk voltak - BPD: 45.5 mm, HC:161.4 mm, AC: 132.6 mm, FL: 26.7 mm. Becsült súly: 245 gramm. Az értékeid teljesen jók.
Nekem a 18 hét 3 napos UH értékeim: BPD:42mm Torax:42 mm Femur:31mm
Szerintem is jók az értékek. Nekem a 18.hetes adatok (hétfõi :) ) a következõk: BPD:43mm, Fl:30mm, AC:132mm, becsült súlya: 260gramm. :)
Nekem, nekünk: Fft: 111, 5 mm , BPD: 43, 5 mm, FEMUR: 30mm ! Nekem úgy tûnik hogy nagyobb babád lesz! Milánom az elõzõ értékek tulajdonosai :) : 3600grammal születtett! A tiéd kb. 4kilos lesz.

Milyen értéktől számít a méhlepény mélyen tapadónak? Nekem 18 mm állapított meg a méhszájtól való távolságot.18 hetes vagyok. Tudom hogy ez még változhat csak hogy ez a 18mm épphogy kevés vagy mégis mihez viszonyítsam?

Legjobb válasz: a mélyen tapadó meg az elölfekvõ lepény az nem ugyanaz. az elölfekvõ az jelenti azt amit irtál, hogy még a méhszáj közelében van, de ahogy nõ a terhességed, meg a méhed úgy egyre feljebb kerül, ne aggódj!!! Nekem is igy volt!! a mélyen tapadó az azt jelenti hogy a méhnyálkahártyán mélyebben ered az a rosszabbik változat, mert az nem változik. De szerintem neked az elõbbi van.

a mélyen tapadó meg az elölfekvõ lepény az nem ugyanaz. az elölfekvõ az jelenti azt amit irtál, hogy még a méhszáj közelében van, de ahogy nõ a terhességed, meg a méhed úgy egyre feljebb kerül, ne aggódj!!! Nekem is igy volt!! a mélyen tapadó az azt jelenti hogy a méhnyálkahártyán mélyebben ered az a rosszabbik változat, mert az nem változik. De szerintem neked az elõbbi van.
Az elõzõ válaszoló nem egészen jól írta, olvass utána nyugodtan, de nekem is mélyen tapadt és ez azt jelenti, hogy közel a méhszájhoz.Az elöl fekvõ jelenti, hogy rajta van a méhszájon és az a rosszabb.Nálam a 15. héten derült ki, hogy mélyen tapad.Sokat kellett pihenni, hogy nehogy baj legyen pl. vérzés stb., de mire 22 hetesek lettünk fentebb jót és a doki már azt írta a leletemre, hogy jó helyen tapad.A 18 mm egész jó, ne aggódj, fentebb fog menni pár hét múlva, csak addig pihenj sokat!A doki minket persze a házasélettõl is eltiltott, hogy nehogy baj legyen.Minden jót nektek! 32 hetes kismama

Ha az anya szülés után azonnal lemond a gyermekéröl az apa nevelheti e atörvény tudta nélkül? Vagy 18 hetes koráig milyen indokkal veszik el a gyereket?

Legjobb válasz: Ha az anya lemond, akkor az apád kérdezik meg. A törvény tudta nélkül cselekedni a törvényt sértheti. Hidd el, a kórházban szívesebben odaadják egy családtagnak a gyerkõcöt, mint az otthonban dolgozó nevelõnõknek.

Ha az apukája táplálja, gondozza, akkor õt fogadja el a baba gondozó figuraként, ugyan olyan jó neki. Menj be kérdezd meg a gyámügynél, mi a teendõd, az a legtisztább. Akár fel is hívhatod most telefonon, és akkor mondja, mit vigyél magaddal. Nme veszik el a gyereket a szülõjétõl( apjától) ok nélkül. Ha az anyja lemond, akkor még ott az apja. Neked kell gondoskodni róla. Nmecsakhogy lehet, hanem köteles vagy. Ha házasok voltatok a fogantatáskor. Ha nem akkor kell az apasági nyilatkozat.
Ha az anya lemond, akkor az apád kérdezik meg. A törvény tudta nélkül cselekedni a törvényt sértheti. Hidd el, a kórházban szívesebben odaadják egy családtagnak a gyerkõcöt, mint az otthonban dolgozó nevelõnõknek.
"A törvény tudta nélkül semmiképp sem nevelheti az apa, csak úgy ha az anya ténylegesen otthagyja. De miért is kellene törvény nélkül nevelni??? Ha az apának bejelentett állása , lakhatósági feltételei vannak (albi vagy saját lakás), akkor már nevelheti 1dül is, törvényesen. Az anya lemondását írásban kell intézni. Mondjuk személyes véleményként , elég érdekes kérdés ez....milyen anya mondd le a saját gyerekérõl?..." na ne viccelj, az apának ugyanolyan jogai vannak, mint az anyának...nem kell ehhez bejelentett állás meg meg saját kéró vagy albérlet...ha anyu lemond a babáról és házasok, akkor 0 gond, ha nem házasok, akkor köll még egy apasági nyilatkozat
az anyának és az apának ugyanolyan jogai vannak, szerinted anyucinál csinálnak környezettanulmányt, miután megszül, meg anyucinak kell bejelentett munka, hogy megtarthassa a gyereket????? a gyes alanyi jogon jár + kap családit apuka is kevered az örökbefogadással szerintem, a vér szerinti szülõknek azonos jogai és kötelezettségei vannak
Sajnos nem tudok választ adni a kérdésedre, de abban a faluban, ahol lakom van egy lány, aki már 14 éves, és mikor az anyukája világra hozta, ott hagyta a korházban, de az idõsebbik fiú testvére érte ment és kihozta és õ a gyámja a kislánynak.Tehát ha egy testvérnek is van ezekszerint joga kihozni, akkor az apának miért ne?De a törvény tudtával és nem nélküle.
A törvény tudta nélkül semmiképp sem nevelheti az apa, csak úgy ha az anya ténylegesen otthagyja. De miért is kellene törvény nélkül nevelni??? Ha az apának bejelentett állása , lakhatósági feltételei vannak (albi vagy saját lakás), akkor már nevelheti 1dül is, törvényesen. Az anya lemondását írásban kell intézni. Mondjuk személyes véleményként , elég érdekes kérdés ez....milyen anya mondd le a saját gyerekérõl?...
tök mindegy, hogy szerinted fel vagyok-e háborodva vagy sem, nem a középkorban vagyunk, hogy az egyedülálló szülõket üldözzék...most írom le utoljára, azonos jogai vannak a szülõknek, akármilyen nemûek.... a környezettanulmány nem az, amire te gondolsz...az, hogy a védõnõ ránéz a gyerekre az teljesen független az anya egyedülálló státuszától és semmi köze a bejelentett vagy nem bejelentett vagy nem létezõ munkahelyhez (ez nem környezettanulmány)....mit gondolsz, a mostani válság után hány egyedülálló szülõ vagy akár házaspár gyerekét vitték volna állami gondozásba, ha a bejelentett állás számítana valamit ? ;)
Lakás, albi talán nem feltétlen kell, mert lakhatnak pl. a nagyszülõknél is; de azt is megnézik akkor alaposan hogy hány négyzetméteren hányan laknak? De bejelentett munkaviszony én úgy tudom kell.
de szép anya az ilyen.. már nem azért de ilyenkor a kisbabának szüksége van az anyukájára.. ö az akit mikor megszületik egybõl felismer..õ táplálja stb..
de ne haragudj, te most mit vagy ennyire felháborodva, hogy "anyuci"? Igen, elsõszámú kiemelt mindig az "anyuci". Általában anyuci rendes, akarja a babát és mindent megpróbál tenni a baba neveléséhez. Egyedülálló anyáknál is van környezettanulmány, és azért kell a bejelentett munka, hogy lássák: felelõsségteljes, ha lejár az a 2 év (mostmár), akkor is tud-e/akar-e majd dolgozni? Mit gondolsz, ezt nem figyelik?
Ahhoz, hoyg a saját gyerekemet neveljem, nem kell semmit bizonítanom, csak annyit, hogy az én gyerekem. Hajléktalanok is nevelnek gyereket, ha a gyarekneveléshaz lakást vagy munkahelyet kellene bizonyítani, a fél ország árva lenne.
Te adhatod örökbe. Ha nem mondassz le róla, nem veheti el senki. Hacsak nem ütöd, éhezteteted stb. akkor is eljárás kell hozzá. Csak legyen benne a születési anyakönyvi kivonatánam az "apa" résznél a neved, és az adataid. Anyakönyveztetni amúgy is az apák szokták, az anyakönyvi hivatalban, a kórház által kiadott igazolásssal, és a saját iratokkal. Már ha anyuka kórházban szült. Amúgy csak bemégy, és bejelented: ez és ez a gyerekünk született.

Milyen az integrált illetve kombinált teszt? Hol, mikor mennyiért csinálják? 18 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ahova én járok, ott mindenkinek megcsinálják a kombinált tesztet, hozzá tartozik a terhesgondozáshoz és nem kell érte fizetni. Az integráltról nem tudok nyilatkozni, nem csináltattam, de aszzem az fizetõs. Egy kis segítség, de gondolom itt egyik sem ingyenes: http://www.downszures.hu/

Ahova én járok, ott mindenkinek megcsinálják a kombinált tesztet, hozzá tartozik a terhesgondozáshoz és nem kell érte fizetni. Az integráltról nem tudok nyilatkozni, nem csináltattam, de aszzem az fizetõs. Egy kis segítség, de gondolom itt egyik sem ingyenes: http://www.downszures.hu/
Én ott csináltattam integrált tesztet, amit az 1. válaszoló küldött neked. 25.000 Ft volt. Elsõ alkalommal vérvétel + ultrahang, 2. alkalommal vérvétel. Ezeket kiküldik Angliába, és ha megvan az eredmény felhívnak, át is faxolják ha kéred. Viszont most látom, hogy 18 hetes vagy, akkor sajnos errõl már lemaradtál, mert az 1. vérvételnek 11-14 hét közötti intervallumban meg kell történnie.
Igen, te már csak a négyes tesztet tudod elvégeztetni. elsõ voltam
Nem. A kombinált tesztet a 11-13 hét között csinálják, egy UH és egy vérvétel formájában. Ezt kielemzik és megkapod az eredményt. Errõl már lecsúsztál. Az integrált teszt szintén 11-13 hét közötti uh és vérvétel + 16-20hét közötti vérvétel. Tehát már errõl is lecsúsztál. Amit meg tudsz csináltatni az az ún. négymarkeres teszt. Ez 16-20 hét közötti vérvétel+uh. (asszem.)
A kérdező hozzászólása: A négyes teszt az a kombinált teszt?
A kombinált tesztet nálunk ingyenesen végzik a 12. héten, vérvétellel történik. Az integrált teszt pedig 15.000 Ft-ba kerül, és valamivel pontosabb eredményt ad a fejlõdési rendellenességeket illetõen. Kb.2 hét mire megérkeznek az eredmények.Ezt 18. hét körül csinálják. Én csak kombináltat csináltattam, és jók lettek az eredmények. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem szóltak, hogy vannak ilyen vizsgálatok is.AFP-t csináltak.Az nagy baj ha csak ez a vizsgálat van meg?

Milyen itthon végezhető tornagyakorlatokat csinálhatok? 18 hetes vagyok.

Tudnátok írni néhány gyakorlatot, esetleg egy tornasort, vagy valami linket hol esetleg video is van hozzá?

Legjobb válasz: Vannak nagyon jó dvd-k. Nekem pl. jógakönyvem van, de azok a gyakorlatok nem leírhatóak.

Vannak nagyon jó dvd-k. Nekem pl. jógakönyvem van, de azok a gyakorlatok nem leírhatóak.
http://www.beyou.tv/videos/Prenatal-Yoga-Vibe Ezek jóga gyakorlatok, de talán segít. Boldog babavárást. 24.hetes kismama
Béres Alexandra Változz vissza címû DVD-jén nagyon jó terhesség alatti torna van! Kevesen tudják, de az eleje arról szól, amit babásan lehet csinálni, - nagyon jó, nyugis zenére, mindent megmozgat, de könnyû, míg a 2. része a DVD-nek a régi alak visszanyerésére gyúr.

Tegnap délután óta folyamatosan fáj a fejem. Nem bírom tovább! Milyen fájdalom csillapítót vehetek be, ami nem árt? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno

én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno
Szia! Én 17 hetes vagyok, múlt héten voltam ugyanígy, hogy már hányingerem volt a fejfájástól. A patikában a Paramax Rapid nevû fájdalomcsillapítót adták, amit lehet szedni a terhesség alatt is bármikor. Próbáld ki. De "tûzoltásnak" nyugodtan vehetsz be algopyrint is, azt csak az elsõ és utolsó trimeszterben nem javasolják, és egy-egy szemtõl nem lesz baja a babának. Jobbulást!
Nekem a panadol vált be.A terhesség minden szakaszában lehet szedni. jobbulást 28 hetes mami
Szia! Van aki a paracetamolra esküszik (nekem nem használt) van, aki az algopyrinre... Egy korábbi válaszomból bemásolom: Levendulás párologtatás, fejmasszázs. A nagylábujjak párnáinak a masszírozása is enyhülést hozhat, illetve, ha veszel egy palackot és a talpaddal görgeted. Én migrénes-fejfájós-hányós voltam, ha semmi nem használt a dokimmal megbeszéltem, és egy fél Algopyrint bevettem, de egyszer kaptam Algopyrin injekciót is. Ha nagyon-nagyon fáj, ötvözd a gyógyszert és a masszázst. Üdv.
Vérnyomásod?mert nekem néha egy pohár kávé nagyon bevállik!
Szia! Én csak a homeopátiás dolgokat használom. A gyógyszertárakban kaphatók és olcsóbbak mint más gyógyszerek. Fogfájásra nagyon bevált. 30 hetes kismamai
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Az alternatív módok nem használnak (egészségtantanár lévén) elég sokat ismerek, de most nem vált be semmi. A kávétól rosszul vagyok, tehát azt nem tudom meginni. És ma még a zöld tea is kijött belõlem. Tehát marad egy szem bogyó!! Remélem használ, mert már én se és a párom se bírja ezt a fejfájást.

A 18 hétre átlagban mennyi kg-os hízás az elfogadható? 17 hetes vagyok és 1 kg híztam eddig, ha 165 cm magas vagyok és jelenleg 64 kg akkor milyen ütemben lenne a rendes hízásütemem?

Legjobb válasz: Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)

Mindenki más ütemben hízik, én például 30 hétig csak fogytam /folyamatos hányás miatt / aztán az utolsó 10 hétben 5 kg-ot híztam. Azért ne ijedj meg, mert nem hízol, attól a babád minden tápanyagot belõled hasznosít magának. Ismerek olyan kismamát, akivel ugyanannyi idõs terhesek voltunk, 25 hetesek és õ már 18 kg-ot hízott. Örülj, hogy 18 hét alatt nem ment fel nagyon sok kg. 4 hónapos baba anyukája :)
A hizas "torvenyszeru" terhesseg alatt...Miert ne lenne elfogadhato?!Ugy veszem ki az email-edbol, hogy nagyon felsz a hizastol, es estleg dietazol is?!Remelem nem, ha nincs semmi bajod, nem hanysz, hasmenes stb akkor hizni fogsz!De ne aggodj aztan tuti ledobod!!!En 1kilot fogytam, de mostantol kezdve fogok hizni, mert megyek haza holidayre 1honapra es az otthoni etelek tuti megteszik a hatasukat!!!Ja kulfoldon elek es 13hetes kismama vagyok:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Nem félek a hízástól, csak 3 nap múlva lesz az esküvõm és attól tartottam, hogy nem lesz-e addig hirtelen alakváltozás, mert azzal riogattak! Diétáról meg hallani sem akarok, minden tápanyagot beviszek, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, soványhusit eszek. Vitamint nem szedek, de semmibõl nincs hiány a szervezetemben a vérkép szerint! Köszönöm a a megnyugtatást! Jó babavárást mindenkinek! :)

18 hetes 4 napos terhes vagyok! A hüvelyi vizsgálatom eredménye 3100! Tudom ez azt jelenti, hogy 1 ujjnyira nyitva a külső méhszáj! Milyen veszéllyel jár ez? Magnéziumot szedek!

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj, nekem a 16-ik héttõl 2100, és most még mindig változatlan, pedig már 36 hetes vagyok. A magnéziumot szedd, mert a keményedésektõl is tovább nyílhat. Nekem most kellett abba hagynom. Mindent csináltam azóta is, csak lassabban, óvatosabban. A szexet sem mellõztük, de persze csak gumival, mert ilyenkor már sajnos nagyobb a ferõzés veszélye. Nyugi ki lehet húzni végig. Boldog babavárást!

Szia. Ne aggódj, nekem a 16-ik héttõl 2100, és most még mindig változatlan, pedig már 36 hetes vagyok. A magnéziumot szedd, mert a keményedésektõl is tovább nyílhat. Nekem most kellett abba hagynom. Mindent csináltam azóta is, csak lassabban, óvatosabban. A szexet sem mellõztük, de persze csak gumival, mert ilyenkor már sajnos nagyobb a ferõzés veszélye. Nyugi ki lehet húzni végig. Boldog babavárást!
Szia. A mg-ot a keményedések miatt szeded, a nyitott méhszájnál nincs semmi jelentõsége. Arra kell vigyáznod, hogy nehogy fertõzést kapj. Gondolok itt arra, hogy ne menj uszodába, szerintem ebben az esetben a szexet is hanyagolni kell, használj valamilyen intim mosakodót. De az orvos nem mondott semmit amikor megállapította, hogy 18 hetesen már nyitott a külsõ méhszáj? Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit, csak hogy ne emeljek, ne erõltessem meg magam!Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat, most egy kicsit megnyugodtam!

18 hetes kismama vagyok. Milyen hőfokú medencében fürödhetek?

Természetesen els?dleges a víztisztaság.

Legjobb válasz: 37 fokosnál ne legyen melegebb, és ne is legyen nagyon hideg. Amúgy nem kell méregetni, érezni fogod, mint ahogyan mindent, csak eltudományosodtunk:) Üdv, egy 31 hetes kismama aki elõször inkább az ösztöneire hallgat, utána meg az orvosokra.

37 fokosnál ne legyen melegebb, és ne is legyen nagyon hideg. Amúgy nem kell méregetni, érezni fogod, mint ahogyan mindent, csak eltudományosodtunk:) Üdv, egy 31 hetes kismama aki elõször inkább az ösztöneire hallgat, utána meg az orvosokra.
Szia! A lényeg hogy testhõmérsékletûnél ne legyen melegebb a víz, és nekem azt mondta a védõnõm, hogy a termálvizes medencéket kerülni kell a terhesség alatt!
Termál- és gyógyvizeket kerüld, egyébként testhõmérsékletû, vagy annál hidegebb is lehet.

18 hetes terhes vagyok. Ma tudtam meg h kukacost hordok a pocakban. :DKellene egy kis segítség, mert a férjemmel nem nagyon jutottunk eddig se dűlőre fiú nevekkel. Légyszí írjátok le ki milyen nevet adna?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy egyedül! Múltkor végig néztük az összes fiú nevet és még elképzelésünk sincs! Milyen vezeték névhez keresel nevet?

Szia! Nem vagy egyedül! Múltkor végig néztük az összes fiú nevet és még elképzelésünk sincs! Milyen vezeték névhez keresel nevet?
Én voltam ki lánynevezett, bocsi, nem is értem hol járt az eszem hogy nem esett le:) )
Igen, a Berta a vezetékneve. Csak azért írtam ki mert szerintünk fontos, hogy összecsengjen a keresztnév a családnévvel.
Sebestyénem van, és ha a kistesó fiú lett volna, András lett volna. Úgy néz ki, puncisunk lesz:) 18 hetes km
Szia!Nekünk is fiunk lesz kb 3 hét múlva, Bencének fogják hívni.A környezetünkben sok Dávid született szerintem illik a Simon vezeték névhez, de ti tudjátok..))
Nekünk Zsoltunk vagy Péterünk lesz:)
Az én két kedvencem a Levente és a Bálint.
Gondolom az a vezetékneve.
A Berta nem lány név?
Bõven van idõtök:) Ne kapkodjátok el a névválasztást. Keresgéljetek, "ízlelgessétek" a neveket. Ha már csak 3-4 marad a rostán, akkor érdemes itt kérdezni... Bár szerintem akkor sem, döntsön a szülõ, ne mások:) Minden jót nektek!!!
Mi is hasonló helyzetben voltunk a férjemmel. Kislány nevünk volt, de kisfiú még lehetséges variáció sem. A 12. heti uh-on már megtudtuk, hogy kisfiú s akkor kezdtük el nézegetni a fiú neveket. Ahogy olvasgattam a lehetõségeket az egyik név olvasásakor valami megmagyarázhatatlan melegséget éreztem. Mivel megállapodtunk a férjemmel, hogy ha kislány akkor én, ha kisfiú akkor õ nevezi el, így megemlítettem neki A Nevet, s másnap már boldogan emlegettük nevén a kis pocaklakónkat. Szóval a neve: Berta Benett :) Nézegess neveket és hagyd, hogy a kisfiad válasszon :)
Szia.Én 17 hetes vagyok.Nekem is kisfiam lesz.A neve pedig: Tamás lesz.Mi is nagyon sokat gondolkoztunk rajta, hogy mi is legyen a neve.De valahogy mindíg az volt elõttünk, hogy olyan nevet kell választanunk, ami ha mi születnénk most és mi kapnánk ezt a nevet, akkor örülnénk-e neki.Így döntöttünk a Tomika mellett.Meg az is fontos volt, hogy lehessen szépen becézni, viszont ne nagyon lehessen csúfolni.Meg mi nem nagyon szeretjük ezeket a mai cifra "divatos"neveket.Annak a gyerek sem biztos hogy örülne.Szerintem mindenképpen az õ érdekét tartsátok szem elõtt.
Nekünk is elég nehezen ment fiúnevet választani. Én is a zsobort szerettem volna, de az apukának nem tetszett, így zalánnak fogják hívni. Nekem még patrik tetszik az már van baráti körben.
Nekem a kedvencem a Zsombor
Nekünk ha fiú lesz, akkor Norbert lesz. Jövõhéten megyek a 18 hetes UH-ra, remélem kiderül majd, hogy milyen nemû lesz :)
Szerintem a legszebb fiúnév a Barnabás.
A kérdező hozzászólása: Simon vezetéknevû lesz, 1szerûen nem tudunk mi sem választani az utónévkönyvbõl...
Semmi gond. Végül is a mai világban történnek érdekes névadások... sosem lehet tudni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!