Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok. Fáj (29 db)

18 hetes vagyok, fáj a fejem de nagyon. Mit lehet bevenni, hogy elmúljon?

Legjobb válasz: AAlgopyrint, szülés után is azt adnak.

AAlgopyrint, szülés után is azt adnak.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy az a lényeg, ne legyen "forte" "rapid" vagy ilyesmi megjelölése...mondta az algopyrint és a panadolt is, hogy be lehet venni.De elõször én is a folyadékpótlással próbálkoztam, hogy elmúljon.Végül nem vettem be semmit! 16hkm
Szerintem nézz utánna mi okozhatja ha többször elõfordul. Nekem a 16-18 hét között volt sokszor. Rájöttem, hogy nem ittam elég folyadékot azért. Azóta nem fáj, csak figyelnem kell az elegendõ folyadékmennyiségre.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le. Mindenkinek zöld kezet adtam
Az oké, a paracetamol viszont a magzatot lökheti ki korai terhességben. 1-1. :) de mindegy is, lényegtelen, a lényeg: algopyrin a legjobb döntés.
Most komoly, hogy az Algopyrin-t a hozzászólok 85%-a ajánlja és engem meg lepontoztatok?! Kicsit gáz.. Elsõ voltam.
Okés hogy a Nurofen és a Panadol ugyanazt csinálja, de más a hatóanyaguk. Inkább szedjen valaki Panadolt mint Nurofent. Az Ibuprofen hatóanyag a magzatban képes bezárni egy olyan eret, amelynek nyitva maradása kulcsfontosságú a magzati vérkeringésben. Ennek az érnek a záródása vérkeringési elégtelenséget, illetve akár magzati halált, vetélést okozhat. Mi a keringési elégtelenséggel szoktunk találkozni, a vetélések, halva szülések esetén értelemszerûen neonatológus nem vesz részt az ellátásban. Felmerülhet azonban, hogy egy magzat tisztázatlan okból történõ elvesztése hátterében ártalmatlannak vélt gyógyszerek anya által történõ szedése is állhat. A gyógyszer hatékonyságát egyébként jól jellemzi, hogy koraszülöttek esetében, amikor a probléma gyakran az, hogy ez a bizonyos ér nem záródik a megszületést követõen, akkor az Ibuprofen a választandó gyógyszer és nagyon jó arányban záródnak is ezek az erek.
A Nurofen és a Panadol ugyanazt csinálja egyébként, a paracetamol és a nem szteroid gyulladásgátlók prosztaglandinok termelését gátolják, ami a beágyazódáshoz és a korai terhesség fenntartásához nagyon fontos. Ezért én személy szerint a paracetamolt sem javaslom a 12. hétig, utána is csak keveset, és csak ha nagyon muszáj. Inkább Algopyrin.
Kedves Második! Nurofent ne vegyél be mert ibuprofén a hatóanyaga. Vetélést okoz. Kérdezõ: Algopyrin, kék dobozos Panadol. Én már 30 hetes terhes vagyok, a múltkor majd széthasadt a fejem de nem volt itthon semmilyen fájdalom csillapítóm, csak olyan amit nem vehettem be. Végsõ elkeseredésemben fogtam egy ruhazsepit, bevizeztem és a homlokomra tettem. 15 perc alatt elmúlt. Legközelebb is ezt fogom alkalmazni. :-) Boldog Babavárást!
Vérnyomást mértél már? Szerintem nem ártana!
Algopyrint, vagy Panadolt(bár ezt én csak 1x vettem be, mert nekem semmit nem használ).2gyerekes+24hkm
Igen, nekem is rendszeresen írta ki a nõdokim az algopyrint. Mást ne vegyél be, csak ha a dokid is azt mondja. Algoflexet pl. tuti nem szabad, mert ibuprofén hatóanyagú.
Leggyengébb panadolt szoktam (világoskék a doboza), ezt is lehet terhesen.
Szia. Én most vagyok a 11 hétben.A múlt héten tört rám elõször nagyon heves fejfájás, akkor vettem be egy paracetamolt, de kijött belõlem.Kicsit késõbb nurofent, az jó volt. Irass fel Algopirint, azt szedhetik a kismamák.Én is irattam azt magamnak.
A Paramax Rapid betegtájékoztatójában az van, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt is lehet alkalmazni a jelzett dózisban.

Ma nagyon fáj a szeméremcsontom és a hüvelyem. Mit tudok ellene tenni? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :).

Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :) .
Nekem is fáj, nyilallgat, van, hogy elmúlik egy idõre. Én Magnerot-ot szedek. Reggelre a derekam is fájt, pedig még csak 17 hetes vagyok :) Mikor mégy dokihoz legközelebb? Sztem említsd meg neki, biztos megnyugtat majd.
Igazából semmit, nekem a 16. hét körül kezdõdött, azaz épp 21 hete tart és egyre erõsebb. Semmi nem hat rá. 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

18 hetes vagyok, és nagyon nyomja a húgyhólyagomat, és fáj a derekam, mikor kuszik feljebb a baba?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás

Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás
Nem akarlak elkeseríteni, de ha fejvégû fekvésû akkor szinte végig érezheted. Én 34 hetes vagyok és folyamatosan nyomja a hólyagomat. Én is megtervezem az utat, hol tudok elmenni pisilni, néha 5-10 percenként kell :) És ahogy az elõttem író is jelezte, egy idõ után a súlya miatt fog majd nyomni és amikor "tornázni" kezd az is kellemetlen lesz :) Kitartás!
Nekem keresztben fekszik, és sokszor úgy tolja valószínûleg a kis popsiját, hogy konkrétan rá ül a húgyhólyagomra... Képes vagyok én is 10 percenként pisilni, még ha már jóformán nincs is mit... De nekem amúgy a terhesség eleje óta szinte állandóan pisilhetnékem van, szóval ez szerintem már így marad. :) 28 hetes kismama


Akik II. Kompressziós harisnyát (280den) hordtak terhesség alatt, azoknak segített valamit? Rettenetesen fáj már most a lábam, pedig még csak a 18. hetes vagyok. Köszönök elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Én végig hordtam, felváltva combfixet és harisnyanadrágot, másképp nem tudtam volna végigcsinálni. Ha egy-egy nap lustaságból nem vettem fel (néha azért kényelmetlen és a harisnyanadrágot leráncigálni pisiléshez nem egyszerû eset) estére már nagyon fájt és be volt dagadva.

Én végig hordtam, felváltva combfixet és harisnyanadrágot, másképp nem tudtam volna végigcsinálni. Ha egy-egy nap lustaságból nem vettem fel (néha azért kényelmetlen és a harisnyanadrágot leráncigálni pisiléshez nem egyszerû eset) estére már nagyon fájt és be volt dagadva.
szia! nekem segit igaz én ff vagyok, viszér ellen kéne hordanom de sajna ilyen melegbe én nem tudom felvenni, mert hosszu nadrággal nagyon meleg!
Normális. 2 gyerekes 23 hetes
A kérdező hozzászólása: csak mert elso gyerekkel nem emlekszem ilyenre.akkor szo szerint semmi bajom nem volt, mintha nem is lennek terhes...most meg minden bajom van.:(
Sajnos én is így érzek, csak épp a harmadikkal. Ez a legdurvább az eddigiek közül. Elsõ trimeszterben harmadik trimeszteres tüneteket produkáltam. Javaslom Neked a hastartó pántot, nekem rengeteget segít, elsõ kettõnél nem is tudtam, hogy létezik ilyen...

18 hetes vagyok. Egy órája arra ébredtem, hogy fáj a jobb vesém! Azóta kb 6x voltam wc-n. Mi lehet ez? Árt a picimnek?

Az utolsó pisilésnél már picit véres volt a vizeletem.

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, hogy mi lehet ez, talán húgyúti fertõzés, de én a helyedben most bemennék az ügyeletre! Ha nincs nagy gond, úgyis hazaengednek, de legalább azonnal jó kezekben leszel! Szorítok neked/nektek! 34 hetes ikres kismama

Nem tudom pontosan, hogy mi lehet ez, talán húgyúti fertõzés, de én a helyedben most bemennék az ügyeletre! Ha nincs nagy gond, úgyis hazaengednek, de legalább azonnal jó kezekben leszel! Szorítok neked/nektek! 34 hetes ikres kismama
Remélem azóta voltál az éjszaka dokinál. Mert ez tuti nem normális dolog. Mit mondtak?
Szia! Én ugyanígy voltam szombattól. Szombaton bementem ügyeletre, igaz nem nõgyógyhoz, azt mondta fertõzés, kaptam rá gyógyszert. Tegnap este kipisiltem egy hatalmas vesekövet, azóta semmi bajom... Szerintem nézesd meg a vizeleted, ha fertõzés, úgyis kimutatja a teszt:) 36+4 hetes km
Egy barátnõmnek volt ilyen, neki kiderült, hogy vesetágulata lett, a baba nyomta a veséjét, attól. Bentfogták a kórházban és kb. egy hétig ott kellett lennie. Õ akkor már túl volt a 30. héten. A végén a 40. héten egészséges kisbabát szült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!! Még éjjel elmentünk a háziorvosi ügyeletre! Ott kaptam injekciót és mondta a doki, hogy reggel menjek azonnal a nõgyógyászhoz.Mikor hazajöttünk sikerült elaludni, aztán reggel mentünk a nõdokihoz. Írt gyógyszert és megnyugtatott, hogy semmi gond nem lesz. Pénteken még megvizsgálnak, aztán megyünk a babucit is megnézni uh-n. Remélem minden ok lesz! Mégegyszer köszönöm a válaszokat és a drukkot! :) Minden jót Nektek!

18 hetes vagyok nagyon fáj a hasam és tele van a belem bugyborékokal. Voltam dokinál de nem tudja mitöl van. Mit tudok ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint,talán ezek segítenek a felfúvódásodon.

Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint, talán ezek segítenek a felfúvódásodon.
Ha bugyborékolást érzel, az lehet a baba mozgása is!

18 hetes vagyok, és mostanában elég sokat fáj a fogam, amire időnként beveszek egy panadolt. Mennyire árt ez a babának?

Fogorvoshoz csak a jöv? héten tudok elmenni, addig muszáj bevennem valamit, meg?rülök a fájdalomtól.

Legjobb válasz: Próbálj tûrni amig csak lehet, de az se jó a babának ha te szenvedsz.Szóval ha már elviselhetetlen vegyél be. Mindenképpen menj fogorvoshoz!!!

Próbálj tûrni amig csak lehet, de az se jó a babának ha te szenvedsz.Szóval ha már elviselhetetlen vegyél be. Mindenképpen menj fogorvoshoz!!!
Én mondok egy tippet, ami nálam igen bevált. Én szedtem rendesen az elevitet, azt hittem elég kalcium jut a szervezetembe, de a fogam rettentõen fájt. Voltam fogorvosnál is, ki is húzta (nem lehetett megmenteni). És utána fájt másik kettõ. Akkor elkezdtem szedni a Béres Kalciumát és mint akit elvágtak, azóta semmi problémám nincs a fogammal, van lyuksa, de az a lényeg, hogy nem fáj. Szerintem próbáld meg, de úgy tudom nem jó a pezsgõtabletta, inkább a kapszulát vedd be. Az ára nem vészes: 50db max.900ft. Remélem rajtad is segít! Jó egészséget kívánok! 22hetes
Én is akkor lettem jobban, amikor elkezdtem kalcium pezsgõtablettát inni az Elevit mellé. Ha már nagyon fájt, akkor Paramax Rapidot szedtem, meg Sensodine szájvízzel öblögettem, az is sokat segített. (orvosnál is voltam, de hol az egyik fogam volt érzékenyebb, hol a a másik. Érdekes, h mióta megszültem, semmi problémám.)

Tegnap délután óta folyamatosan fáj a fejem. Nem bírom tovább! Milyen fájdalom csillapítót vehetek be, ami nem árt? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno

én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno
Szia! Én 17 hetes vagyok, múlt héten voltam ugyanígy, hogy már hányingerem volt a fejfájástól. A patikában a Paramax Rapid nevû fájdalomcsillapítót adták, amit lehet szedni a terhesség alatt is bármikor. Próbáld ki. De "tûzoltásnak" nyugodtan vehetsz be algopyrint is, azt csak az elsõ és utolsó trimeszterben nem javasolják, és egy-egy szemtõl nem lesz baja a babának. Jobbulást!
Nekem a panadol vált be.A terhesség minden szakaszában lehet szedni. jobbulást 28 hetes mami
Szia! Van aki a paracetamolra esküszik (nekem nem használt) van, aki az algopyrinre... Egy korábbi válaszomból bemásolom: Levendulás párologtatás, fejmasszázs. A nagylábujjak párnáinak a masszírozása is enyhülést hozhat, illetve, ha veszel egy palackot és a talpaddal görgeted. Én migrénes-fejfájós-hányós voltam, ha semmi nem használt a dokimmal megbeszéltem, és egy fél Algopyrint bevettem, de egyszer kaptam Algopyrin injekciót is. Ha nagyon-nagyon fáj, ötvözd a gyógyszert és a masszázst. Üdv.
Vérnyomásod?mert nekem néha egy pohár kávé nagyon bevállik!
Szia! Én csak a homeopátiás dolgokat használom. A gyógyszertárakban kaphatók és olcsóbbak mint más gyógyszerek. Fogfájásra nagyon bevált. 30 hetes kismamai
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Az alternatív módok nem használnak (egészségtantanár lévén) elég sokat ismerek, de most nem vált be semmi. A kávétól rosszul vagyok, tehát azt nem tudom meginni. És ma még a zöld tea is kijött belõlem. Tehát marad egy szem bogyó!! Remélem használ, mert már én se és a párom se bírja ezt a fejfájást.

18 hetes kismama vagyok és szinte mindig, a terhesség elejétől kezdve, fájnak a bimbóim. Nagyon kellemetlen. Meddig lesz ez ilyen?

Ha van rajtam melltartó azért, ha nincs azért. Mikor este levetk?zöm, szinte égnek, k?kemények, van hogy szinte lilára gémberedtek. Nem viszketnek, nincsenek kiszáradva, de fájnak nagyon. Ez mit?l lehet? Normális?

Legjobb válasz: 33 hetes vagyok, és most is fáj a mellbimbóm. Ez a mell tejtermelésre, szoptatásra készülõdésétõl ilyen. Én szinte nem bírom ki melltartó nélkül, így vettem pár olcsó sportmelltartót, abban alszok éjszaka. Olcsósága ellenére meg is vagyok elégedve vele, jobb az anyaga, minõsége (tiszta pamut, vastagabb anyagú), mint a fehérnemûboltban vásárolt drágább szaténé.

33 hetes vagyok, és most is fáj a mellbimbóm. Ez a mell tejtermelésre, szoptatásra készülõdésétõl ilyen. Én szinte nem bírom ki melltartó nélkül, így vettem pár olcsó sportmelltartót, abban alszok éjszaka. Olcsósága ellenére meg is vagyok elégedve vele, jobb az anyaga, minõsége (tiszta pamut, vastagabb anyagú), mint a fehérnemûboltban vásárolt drágább szaténé.
A kérdező hozzászólása: A mell tejtermelésre való felkészülése? Húúú, akkor ez végig így lesz? Még a fájdalom maga hagyján, de a látvány, hogy annyira irritált, hogy lilásra színezõdik, nagyon durva.Ha ez ennyire fáj, kicsit tartok tõle a szoptatás sem lesz teljesen fájdalommentes. Vagy nincs hozzá köze? Nagyon sokat gondolok rá, hogy milyen jó lesz amikor szopik a kisbaba, de kicsit tartok tõle, hogyha ez ennyire fáj már most, mi lesz akkor?
Nem lesz folyamatosan erõs a fájdalom, változó. Néha lecsillapszik, néha felerõsödik. De az elszínezõdésre készülj fel. Nekem már majdnem fekete. :( Meg a hónaljam is besötétedett nagyon. :( Sajnos a húgomtól tudom, hogy az elsõ perce az egyes szoptatásoknak fájdalmas. Ha pedig be is gyullad a mell, akár az egész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!