Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok kicsit (30 db)

A kérdező hozzászólása: 18-hetes terhes!
Meg nem kell hogy jojjon, de majd a vege fele meglatod, hogy hol fog jonni! Ne aggodjal, senkie sem lyukas, ugy tudnam leirni neked, hogy szivarogni kezd. A lyukat ne keresd, nem fogod megtalalni.
Mi az hogy zárt? Másnak sem egy csõ. Nem slagból jön a tej. Normális alakja van? Kiemelkedik, ha megérintik, vagy hidegre? Ha igen, akkor korrekt módon fog spriccelni a tej. Keress néhány videót, vagy ismerõst, ha nem hiszed. Kis lyukak vannak mellbimbón (ezek nem látszanak, és csak akkor nyílnak ki, ha jön a tej). Van, aki fél méterre el tud lõni vele.
Nem nevetlek ki, egy barátnõm is ugyanebben a helyzetben volt, õ sem értette, hogyan jön ki onnan a tej... Ne aggódj, attól, hogy te nem látod, azért még van hol kifolynia. Megtapasztalod, amint megszületik a picurod. Boldog babavárást!
Fog az jönni, ne aggódj. De még nem is kell, hogy jöjjön, majd csak a végefelé. Az elõzõ hozzászóláshoz, ez még a jobbik, ha ilyet kérdez a barátnõ. Tõlem azt kérdezte, hogy a pisi honnan jön! :D
Utolso, kinek a pisije jon honnan?
Amúgy a tejet módosult verejtékmirigyek termelik. Tehát hasonlóan jön ki, mint a verejték... kicsit gyorsabban. Ez még feltûnõbb mondjuk a kacsacsõrû emlõsnél, akinek "emlõje" sincs, csak teje.

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

Ma voltam orvosnál, mert barnáztam egy kicsit. Azt mondta, hogy a lepény rendben, de egy nagyon kicsit fedi a méhszájat. Történt hasonló? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos

Nyugi, meg minden rendben lehet, a lepeny a meh novekedesevel siman feljebb kuszhat. Nekem a 18. hetig rajta volt teljesen a mehszajon, a 24. hetre mar csak ralogott es a 32. heten meg mar felkuszott a fundusba. Egyszoval nyugi, meg siman valtozhat a helyzete. Ne aggodj! Boldog babavarast! 37+3 hetes pocakos
Igen, nekem is volt ilyen a terhesség elején. Azt mondta az orvosom, hogy ha a lepény takarja a méhszájat, akkor az akadályozhatja a természetes szülést (más gondról nem számolt be). Végül természetes úton szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. 18. héten még van remény a változásra? Ja, és bocs, nem tudtam rendesen feltenni a kérdést, nem engedte a szerver...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ez a "vicces" hogy a fundusban van csak egy része rálóg. Reménykedem.


Már 1 hete csak kolbászzsíros kenyeret kívánok és eszek. Megpróbálok leszokni róla, de nem tudom, hogy ez az 1 okozhatott valami problémát a kicsinek? 18 hetes vagyok.

Csak normális válaszokat kérnék. Köszönöm!

Legjobb válasz: A kicsinek nem lesz baja tõle. Max vagy a te gyomrod fog fájni, vagy meghízol.

A kicsinek nem lesz baja tõle. Max vagy a te gyomrod fog fájni, vagy meghízol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Szoktam cifrázni a kenyeret sok savanyút eszek mellé vagy befõttet, kompótot, éppen mi van itthon. Hát sajnos nem vagyok vékony 167 cm és 78 kg, így nem lenne gond ha nem kívánnám. Remélem elmúlik ez a falánkságom. 2-3 naponta szedek Elevitet, illetve sok gyümit eszek, de ez a fránya zsíros kenyér! :D Köszönöm mégegyszer mindenkinek a megnyugtató választ!
Semmi bajod nem lesz.Igaza van az elõttem szólónak változni fog még ez. Én a savanyú dolgokat kívántam illetve egyfolytában paradicsom levet ittam.Aztán egy idõ után elmúlt. Én szedtem mellette vitamint.
Nem marad ám így! Edd amíg kívánod, aztán majd egyszer csak már nem fogod kívánni. Akkor majd kívánsz mást:) A kívánásnak állítólag oka van, valamit pótol a szervezeted. Persze azért hónapokig ne csak ezt egyél! :) Babának nem lesz semmi baja, elvon az mindent a Te szervezetedbõl, ami kell neki!:)
Biztos oka van ha kívánod! Nem vagy esetleg vékony?Szerintem sem okoz semmi károsat a babánál, a kilókat meg ledobod majd amikor cügölöd a gyereket ide-oda egész nap! :) 7 hós anyukája
De aranyos... én még nem is ettem kolbászzsíros kenyeret pedig falusi vagyok a javából, na ezt kipróbálom. Amúgy baj nem lesz, max kicsit jobban mennek fel a kilók, de ha ez esik jól. Vitamint szedj mellette! :) :)
Szerintem még mindig jobb vagy mint én. Én fagyit csokival. Pedig elõtte...jó ha havonta. Én 10+6 hetes vagyok. Tegyél rá zöldséget! Esetleg hagyma? Picit próbáld meg változatossá tenni.
Ugyan mi baja lenne, régen az emberek egész nap szalonnát, tepertõt, kolbászt, hurkát, disznósajtot ettek, mégis egészséges gyermekek születtek...
Szerintem nem lehet baja tõle, max a vitaminhiány nem tesz jót neki, esetleg ha nem szedsz, szedj valami terhes vitamint is.
Igen, régen is ezt ettek, de akkor az emberek egész nap meg sem álltak, annyit mentek, dolgoztak. Azért irodai munka mellett zsíroskenyerezni durva elhízást eredméynez. Kérdezõ, nem baj, ha eszed, de valamilyen mértéket állíts fel! Mondjuk 2 szelet/nap a maximum.

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

18 hetes vagyok tegnap már 3szor bejelntkezett a kicsim pci rugdosásokat éreztem?

nem eröteljes volt de nem is a beleim voltak van rá esély hogy mostmár lassan minden napos lesz a kisbabám rugkapálása? Vagy mikortól válik intenzívé és a párom hányadik héttöl érzi majd ö is?

Legjobb válasz: Én is a 18.héttõl éreztem elõször.de nekem már akkor a párom is érezte.sztem tuti õt érezted :) boldog babaváräst 39hkm

Én is a 18.héttõl éreztem elõször.de nekem már akkor a párom is érezte.sztem tuti õt érezted :) boldog babaváräst 39hkm
Ha egyszer megmozdul akkor már biztosan naponta akár oránként is érezni fogod a pici rugását! Boldog babavárást!
mostmár elõfordulhat hogy naponta, max. kétnaponta érezni fogod a picurt :) nekem a 19. héten kezdett el mozgolódni és a 22. héten már apa is érezte a rugásokat. azóta már erõsödött így már látni is lehet a nagyobb csapásokat :) 26 hkm

Kicsi a helye a babanak? Lehet hogy viccesen hangzik a kerdesem, ne nevessetek :-) 18 hetes vagyok. Vettem egy szivhang hallgatot. Amikor hasznalom, a babamat mindig ugyanazon a helyen talalom.

Ez biztos, mert ha a hallgatot 5cm-vel arrebb nyomom, mar nem hallom a pici sziv duborgeset. Mikor erzem hogy mozgolodik, akkor is mindig a pocakom bal oldalan van. Vajon miert erzem igy? Tenyleg ilyen kicsi a helye meg?

Legjobb válasz: nem kicsi helye. majd ha ott nem jó neki odébbmegy.

nem kicsi helye. majd ha ott nem jó neki odébbmegy.
Nem kicsi a helye, hanem ott szeret tanyazni. :-) Az elso babam nekem jobb oldali volt vegig, ez annyit tesz, hogy en is mindig ott talaltam ot meg a szivhanghallgatoval, a vedono is, a mozgasat is ott ereztem elsore, kesobb is. Amikor mar nagy volt es befordult, meg akkor is kepes volt teljesen jobbra huzodni, a nap donto tobbsegeben deformalt, jobbra hegyesedo pocakom volt. :-)
:) Nem kicsi a helye, még bõvel elfér, bukfencezik. De az hogy egy helyen hallod, ne aggódj, azt az oldalt szereti. Az én lányom mindig a jobb oldalon van, bár már mindenhol érzem, de a kis teste a jobb oldalon van. Attól függetlenül hogy pl 18 hetesen 2szer voltam uh-n (4D és a kötelezõ) 4 nap eltéréssel, egyik nap fejvégû volt, a következõn már csücsült. :) Persze sokat mozog, de attól még lehet egy oldalon. Boldog babavárást kívánok! 33 hetes kismami
Én pont ma töltöttem a 18 hetet. Angelsounds készülékkel már a 12. héttõl hallgatózunk, tök jó. Megnyugtat!NE AGGÓDJ! A mi kiscsajunk (kedden tudtuk meg, a doki szerint 90 %) szívverése mindíg a köldököm alatt jobbra található, de egyszer már hallottam ahogy egy kicsit balra ment, miközben hallgatóztam.A doki azt mondta, hogy néha mozognak csak el, mert jó ott nekik.(Majd késõbb már nagyobb területen fogod hallani a szívverését) Egyébként nem nagyon vándorol, de már hallom ahogy mocorog, meg lubickol, sokszor alig hallom a szívverését a sok mozgástól. Bal oldalon tegnap mintha egy kis pukkanásszerût éreztem volna. Lehet, hogy már a mozgását érzem, de nem vagyok még biztos benne. Te érzed már, hogy mozog? Ha igen, milyen gyakran?
Egy 18 hetes baba még picuri az ilyen ketyerékhez...:-) Szerintem a saját szívverésed hallod, vlm hasi ütõeret találtál. Ekkor a kisbaba még nagyon aktív, hidd el, folyton pörög. Ekkor még hozzávetõleg 15 cm hosszú és 300 g körül lehet. Zsír, izmok, erek, méhlepény, magaztvíz veszi körül. Tehát kb akkora, mint a tenyered. Az ilyen mûszer még nem képes érzékelni a szívverését, akármit is írtak, akármilyen drága is volt. Ha szerencséd van, az utolsó tirmeszterben hallhatod, de csak ha "jól" fekszik :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, koszi a valaszokat! A 3. valaszolonak irom, hogy a hallgatot a 14. hettol tudtam hasznalni. Biztos hogy a babat hallom, mert a szivvereseinket nem lehet osszekeverni (az ove kb 2* olyan gyors mint az enyem). Persze nem igazi szivverest hallok, hanem mintha valaki magassarku cipoben szaladgalna (tudtam en hogy lany lesz! :) )
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, megnyugodtam hogy mas babak is igy vannak :) Az utolso valaszolo kerdezte, hogy erzem-e a baba mozgasat. Azt hiszem, kb egy hete igen.. Mintha kicsi bokdosesek jonnenek bentrol kb naponta 5*. Nekem is Angelsound van, de tovabb fogom adni amint rendesen erzem a baba mozgasat. Nektek is boldog babavarast!

Ugye az a lényeg hogy a genetikai uh-n és 4D-n is minden rendben? 18 hetes vagyok. Mind kettő uh-n rendben volt minden. Az AFP-m egy kicsit rossz lett, nem drasztikusan. Emiatt aggódom egy kicsit.

Legjobb válasz: Nekem alacsony volt az AFP-m 0,66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

Nekem alacsony volt az AFP-m 0, 66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

Jelenleg GYed-en vagyok itthon 15 hós babámmal.18 hetes vagyok a picivel és veszélyeztetett terhes. Vettessem fel magam táppénzre (elvileg úgy kicsivel többet kapnék) vagy nem érdemes vesződni vele?

Legjobb válasz: Én gyeden maradtam, mikor a másodikkal terhes lettem, gyedbe is szültem. A táppénz 60%. Talán akkor érné meg, ha most max. gyeden vagy, mert ugye akkor magas a bruttód. Vagyis, ha a bruttód 200 ezer felett van, akkor érdemes talán táppénzre menned.

Én gyeden maradtam, mikor a másodikkal terhes lettem, gyedbe is szültem. A táppénz 60%. Talán akkor érné meg, ha most max. gyeden vagy, mert ugye akkor magas a bruttód. Vagyis, ha a bruttód 200 ezer felett van, akkor érdemes talán táppénzre menned.
Ha biztos vagy benne, hogy többet kapnál, akkor menj táppénzre, annyira nem veszõdség havi egyszer elmenni a házidokihoz a papírért és beküldeni. De alaposan kérdezz utána, én is így voltam, 18 hós volt a fiam amikor terhes lettem, és 3 helyen 3 féle választ adtak arra mennyi táppénzt kapnék (köztük 2 OEP-szerv volt, mindkettõ mást mondott), úgyhogy végül maradtam GYED-en inkább.
kimaradt a NEM szó...szóval nem kockáztatnék... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meggyõztetek. Maradok Gyeden. Már maga a papír ügyek intézése sem egyszerû gyerkõccel, szóval nem variálok.
Ha idén szülsz, akkor az égvilágon semennyire nem befolyásolja a következõ baba utáni GYED összegét az, hogy mennyit voltál idén táppénzen. A TGYÁS és a GYED alapját is a jelenlegi szerzõdés szerinti béred fogja jelenteni, akár voltál táppénzen, akár nem, mindkettõ a szerzõdés szerinti bét 70%-a lesz (maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a), a TGYÁS-nál 16% a levonás (csak SZJA), a GYED-nél 26% (SZJA és nyugdíjjárulék). Én biztos elmennék táppénzre a helyedben, ha többet kapnék úgy.
érdekes, h nem hívott be vizsgálatra...sajnos amúgy bármikor bármi elõfordulhat...én megvizsgáltatnám magam
Sajnos még igen, ellehet vetélni, úgyhogy szedd be a magneb6-ot, s feküdj feküdj feküdj, abszolut ne emelj, ne takaríts, mindent csak szépen lassan, s akkor minden oké lesz. Nem akarlak ijesztgetni, fõnökasszonyomnak 24 hetesen folyt el a magzatvize, s már nem tudtak segíteni a babán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!