Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok 3. babával (9 db)

18 hetes terhes vagyok 3. babával. Még nem mozdult meg a babym, baj lehet vagy csak kis lustaság? A 2. gyermekem már ilyenkor mozgott. Kezdjek aggodni?

Legjobb válasz: Szerintem semmi ok az aggodalomra az én babám 19- 20 hetes korában kezdett mozogni! Lehet hogy egy kis lustaság ahogy te is mondtad! 22 hetes kismama

Szerintem semmi ok az aggodalomra az én babám 19- 20 hetes korában kezdett mozogni! Lehet hogy egy kis lustaság ahogy te is mondtad! 22 hetes kismama
Ne aggódj, biztos nincs baj, csak kicsit lustább vagy még van elég helye és nem érzed a mozgolódását.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Szerintem is csak kicsit lustább baba lesz. Lehet, ez végig jellemzõ lesz rá. De most voltál vagy mész uhra, ott biztos megnyugtatnak, hogy minden rendben:-)
Szia!Én is pont így voltam vele, csak én a másodikat várom, az elsõt már 16 hetesen éreztem, mindenki azt mondta, hogy a másodikat hamarabb fogom érezni.Tiszta ideg voltam mert csak a 19hét körül éreztem határozottabban.Nyugi, minden rendben!!Szerintem nem jó ha álltalánosítjuk a babákat, õk sem egyformák!Pár hét és ugy fog ficánkolni, hogy csak na!Boldog Kistesó várást!23hetes kismama

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert
Szia! én is szoktam ilyesmit érezni, de fogalmam sincs mitõl van :) és én is akkor ha állok... 18+3h km
Én nyillalást éreztem ezidõtájt, az sem volt egy élmény! :)
Elsõ vagyok, igen a nyilalás nálam is meg van, tényleg nagyon hülye érzés :) :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint várhatom a nyilalást is:) .Azt is csak állva érzitek?
Elsõ vagyok, hát azt sajna nem, azt mindenféle testhelyzetben :) fõleg ilyenkor, amikor ilyen hülye idõ van :S
Második vagyok, én a nyillalást éreztem mindenféle pózban, sõt egyszer volt olyan is, hogy arra ébredtem reggel, hogy iszonyatosan lezsibbadt a gátam. Lehet, hogy még ilyen is jön, készülj fel! :)
A kérdező hozzászólása: Most megérezhetjük a testrészeinket, amikrõl máskor tudomást sem veszünk:) .Köszönöm a válaszokat, és minden szépet és jót kívánok Nektek!


Tudta az orvos, hogy terhes vagy? Akkor be veheted.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tudta. Már csak letagadni is nehéz lenne.
Ha az orvos tudta, hogy terhes vagy, akkor ennek megfelelõen írt gyógyszert. Mi laikusok honnan tudhatnánk, hogy ezeket a gyógyszereket lehet-e szedni? Miért bíznál jobban bennünk, akik nem tanultunk évekig orvostudományokat, és praktizálunk évek/évtizedek óta mint az orvosban, aki ezeket mind megtette. Valószínûleg mérlegelte, hogy a fertõzés és hurut károsabb a gyerkõcnek, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása lenne az. Ha úgy döntesz, hogy nem veszed be, akkor mitõl várnád a gyógyulást? Nagyobb baj is lehetne belõle, aminek esetleg mûtét lesz a vége, és akkor végképp nem kérdés, hogy milyen gyógyszert adnak, mivel altatnak stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben sikerült beszélem a nõgyógyászommal, azt mondta nyugodtan szedjem be.

18 hetes terhes vagyok és 3 napja vírusos hasmenésem van, bélgörcsökkel. Semmi se használ. Árthat ez a méhszájnak vagy a babának? Mit vettetek be ellene, mi használt? Szén, Smecta, MagneB6, Troparin, Normaflore (orvos mondta) nem használ.

Legjobb válasz: 36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.

36 órán keresztül semmit ne vegyél be, ami hasfogó. Hagy távozzon a szervezetedbõl a vírus. Minden féleképpen jelezd a terhesgondozó orvosodnak. Nem kell félni, nem minden vírus árt a babának. Igyál sok folyadékot, egyél rizst, banánt, almát, fõtt krumplit, pirított grízt, sárga répát.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már szóltam neki, õ mondta, miket vehetek be. Lányomtól kaptam, valószínûleg valami ovis kór, Õ már túl va rajta. Sajna a felsorolt kajákon már túl vagyok, most nem eszem semmit, csak nagyon éhes vagyok:(:(:( és szédülgetek az éhségtõl. Bár a Smecta por legalább cukros, attól kicsit kevésbé szédülök.
Pirítós kenyér! Az legalább eltelít. Jó a banánturmix is. Folyadékgyanánt ehetsz üres húslevest is, a sok tápanyag miatt, ami belefõ, így nem gyengülsz le annyira és pótolod a hiányzó sót és folyadékot a szervezetedben. Szerintem Bolus astringens-t is bevehetsz (én 4-et szoktam ilyen esetben) és utána már nincs bajom, ha még is akkor 6 óra múlva még 2-t. Jobbulást!
babának közvetlenül nem árt, hacsak nem maga a vírus. Keményedéseket és méhszájnyílást viszont kiválthatnak a görcsök és a bacik is, nagyon figyelj a higiéniára minden egyes alkalommal!!! A dokid egyébként biztos mondta volna, ha tényleg nagy bajt okozhatna, esetleg kérj egy tenyésztést utána, hogy kiderüljön, nem jutott-e a hüvelybe valami baci. Ezekre a bélgörcsökre nekem javasolták a nospát is (szélgörcsre is), de kérdezd meg a dokid, hátha szedsz valamit, amivel nem lehet egyszerre szedni!

18 hetes kismama vagyok. 30 perc futopadon valo sétálás és 3 kg-os sulyokkal valo edzés (karozás, vállazás) árthat a babának?

hátazni is szoktam, és taposozni is, 4 éve edzek rendszeresen, és nem szeretném abbahagyni, nem vagyok vesz. terhes.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond, addig míg meg nem erõlteted magad. A futópadon való sétálás tuti nem baj. Viszont a súlyzózás, taposógép nekem nem tetszik, mert a hasizmodat is érinti, no de nem közvetlenül. 6 hetes kismama

Szerintem nem gond, addig míg meg nem erõlteted magad. A futópadon való sétálás tuti nem baj. Viszont a súlyzózás, taposógép nekem nem tetszik, mert a hasizmodat is érinti, no de nem közvetlenül. 6 hetes kismama
Az a döntõ, hogy te mit érzel, ha nem érzed megerõltetõnek, akkor jó. Amúgy elég jól hangzik a fenti edzésprogram, de a hasizmokat se felejsd el.
Ha edzésben van a tested biztos nem gond, hogy folytatod, de az emelgetést/súlyokkal való edzést mellõzném, sajnos egy ismerõsömnek a 8-dik hónapban leszakadt a placentája és nem vették észre, csak mikor már kellett szüljön. Már el volt zöldülve a placenta, még max. fél nap és vérmérgezésben halt volna meg Õ is és a baba is. Szerencsére ma már jól vannak. Szomorú dolog, de neki is emelgetéstõl volt, nem vigyázott eleget, nekem meg azt mondták max. 2 kg amit felemelhetünk ilyenkor. Amúgy nem bírom megállni én sem mindig, hogy ne emeljek, de talán ebbõl adódott, hogy nem tapadt jól a placentám 16 hetesen, szerencsére rendbejött minden, de azóta jobban odafigyelek és vigyázok magamra. Szerintem kérd ki egy terhes torna oktató véleményét és alakítsátok közösen át az edzéstervedet. Akkor biztos nem lesz semmi baj és te is nyugodtan edzhetsz tovább. BÚÉK. 27 hetes kismama

Szerintetek lány vagy fiú a babám? A doki nem mondta meg. Ez a 18 hetes uh kép.22+3 h km

http://kepfeltoltes.hu/view/130516/945275_518873511494006_20..

Legjobb válasz: szerintem fiú, de nagyon rossz a kép! nem szeretem, hogy csomószor nem mondják meg, pedig õk már tudják szerintem:)

szerintem fiú, de nagyon rossz a kép! nem szeretem, hogy csomószor nem mondják meg, pedig õk már tudják szerintem:)
Hát errõl a képrõl az égvilágon semmi se derül ki sajnos... A lába is keresztben van és nagyon homályos is..
ne hari de ebbõl a képbõl semmi nem látszódik...az egész baba van rajta, az is homályosan...mégis mi alapján döntsül el ??? doki se ez alapján tippelt az tuti :DD
Ebbõl a képbõl egy doki sem tudja megmondani, nemhogy egy laikus. Nem látni a lába közé, így nem lehet megmondani.
Itt mindenre választ találsz: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/
Kissé alacsony a vörösvértest, és magas a fehér, de ezt okozhatja egy gyulladás is, ha nem tévedek.
Ilyeneket inkább a gyerekvállalás kategóriába kéne tenni, ott a sok kismama már profi ezekben.

18+3 hetes terhes vagyok. Nem érzem a babám mozogni. Más is van így vele? És milyen jelek vannak. Tapasztalt anyukák és mindenki aki tudja már hogy milyen, kérem írjon.

Másik kérdésem pedig hogy mennyi id? mire megjön az AFP-eredmény, mert én már elég rég várok (2hete).

Legjobb válasz: Szerintem 1 héten belül fogod érezni :) Türelem :) Tudni fogod egybõl, hogy õ az!!! Nálunk pont 2 hét alatt jött meg az afp eredménye, a dokinál kellett érdeklõdni, de valahol a védõnõhöz küldik! Hívj fel egy illetékest (nem tudom, nálatok ki). Jó babavárást.

Szerintem 1 héten belül fogod érezni :) Türelem :) Tudni fogod egybõl, hogy õ az!!! Nálunk pont 2 hét alatt jött meg az afp eredménye, a dokinál kellett érdeklõdni, de valahol a védõnõhöz küldik! Hívj fel egy illetékest (nem tudom, nálatok ki). Jó babavárást.
Szia! Én 21 hetesen éreztem elõször mozogni a kisfiamat. Egy jó nagyot rúgott, így nem tudtam mással összekeverni, azóta is elég erõteljesen mozog, bár nem ficánkol egész nap, mint ahogy sokan írják. Az AFP eredménye nálunk 2 hét, de ha valakinél gond van, akkor telefonon értesítik.
Szia! szerintem ne izgulj annyira, biztos minden rendben van, az, hogy mikor érzed meg a babád függ attól is, hogy például mennyire vastag a hasfalad vagy a méhed milyen, én az elsõ babát a 15. hét elején éreztem elöször, mert nagyon vékony vagyok, olyan volt, mintha csak az ideg ugrált volna a hasamban :) aztán ez az érzés egyre erõsödött, innen tudhattam, hogy tényleg õt éreztem 15 hetesen :) feküdj a hátadra nyugodj meg és figyelgesd :)
én 20 hetesen éreztem elõször, olyan volt, mintha böködtek volna belülrõl.ne izgulj, hamarosan érezni fogod!
Szió! Én most vagyok 24 hetes, és uígy voltam, mint Te, halálra izgultam magam, mert mindenhol azt írják, hogy a 14-18 héten "kell" érezni. Hát Nekem 21hét+4naposan mozdult meg elõször, legalábbis akkor éreztem tutira, hogy Õ az. Mondtak mindenfélét, buborék, meg pillangószárny, meg tudomisén miket :-)), de Én elsõre is egész egyszerûen rúgásnak hívnám. Meg fogod ismerni szerintem. Kitartás :-) Ja, és fantasztikus érzés ám, az elsõ hétben nem is tudtam semmi mással foglalkozni, állandóan a hasamat tapiztam, és könnybe lábadt a szemem mindenhol, és elmúlt az össze aggodalmam, pedig a dokim szerint szörnyû vagyok. :-) Jó egészséget!
Nekem a Bp-i Bajcsyban csinálták az afp-t, és 2, 5-3 hetet mondtak, annyi is volt mire megjött. De ne izgulj, ha a 12 heti UH-od okés volt, nem hiszem, hogy baj lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!