Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok 3 (29 db)

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

18 hetes vagyok, és már 9-10kg-ot híztam, ez még normálisnak mondható? Nem voltam vékony alkat, és 3 műszakos munkából estem ki, mivel veszélyeztett vagyok és feküdnöm lehet! !

Legjobb válasz: A 28. hétig én is felszedtem 15 és fél kilót - mindig mondta a védõnõ , hogy az sok - , de ezután nálam lelassult a hízás.Most az utolsó 12 hétben "csak" 3,5 kg jött fel, az is inkább víz. Ha kicsit odafigyelsz és csökkented a szénhidrát bevitelt, biztosan lassul majd a gyarapodás. Ha más gondod nincs, akkor meg nem kell annyira foglalkozni ezzel, majd szülés után szépen leadod.:)Boldog babavárást! 40 hetes kismami

A 28. hétig én is felszedtem 15 és fél kilót - mindig mondta a védõnõ , hogy az sok - , de ezután nálam lelassult a hízás.Most az utolsó 12 hétben "csak" 3, 5 kg jött fel, az is inkább víz. Ha kicsit odafigyelsz és csökkented a szénhidrát bevitelt, biztosan lassul majd a gyarapodás. Ha más gondod nincs, akkor meg nem kell annyira foglalkozni ezzel, majd szülés után szépen leadod.:) Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Valószínûleg a sok ágybanfekvés az oka.sokat változtatni nem tudsz, maximum egy kalória szegény étrenddel tudsz javítani a helyzeten, szerencsére jön a gyümiszezon!
Miért tagadjuk, nem kevés, de lehet, nem fogsz többet hízni. A munkából kiesés felborítja a napi ritumust, ami önkéntelen hízást eredményez, nem beszélve a fekvésrõl. Figyelj oda, mit eszel, többször kevesebbet, sok sok rostot, gyümit, és igyál legalbb 2-3 liter folyadékot. És amennyit lehet, azért mozogjál, és iktass be egy napi rendszerességet, ugyanakkor egyél, kelj, feküdj, ez segíthet abban, hogy ne legyen 40 kg belõle.. Vigyázz magatokra és persze mindennél fontosabb az egészség, utána úgyis lemegy, ami feljött:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) egy kicsit nyugodtabb vagyok hogy nem csak én vagyok így!!!
Szerintem , ha odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel, akkor ne foglalkozzál vele. Én is 27 hetesen +15 kg-nál tartottam, most +1 kg jött hozzá. Én a 18-27 között híztam 8kg-ot, ami lehet a székletproblémák miatt volt. És nem zabáltam , napi3x eszem, Este 18 után már nem, csak nagyon ritkán (max heti1x). Ez mind csak adottság kérdése, ezelött kb6-10 éve szült ismerõseim mind mondják , h. 20-30 kg-ot híztak a babavárás alatt.Más generáció.
Szia! én is szoktam ilyesmit érezni, de fogalmam sincs mitõl van :) és én is akkor ha állok... 18+3h km
Én nyillalást éreztem ezidõtájt, az sem volt egy élmény! :)
Elsõ vagyok, igen a nyilalás nálam is meg van, tényleg nagyon hülye érzés :) :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint várhatom a nyilalást is:) .Azt is csak állva érzitek?
Elsõ vagyok, hát azt sajna nem, azt mindenféle testhelyzetben :) fõleg ilyenkor, amikor ilyen hülye idõ van :S
Második vagyok, én a nyillalást éreztem mindenféle pózban, sõt egyszer volt olyan is, hogy arra ébredtem reggel, hogy iszonyatosan lezsibbadt a gátam. Lehet, hogy még ilyen is jön, készülj fel! :)
A kérdező hozzászólása: Most megérezhetjük a testrészeinket, amikrõl máskor tudomást sem veszünk:) .Köszönöm a válaszokat, és minden szépet és jót kívánok Nektek!

18 hetes vagyok. Eddig 3, 5kg-ot híztam. Diétáznom kellene?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem.Nem kérdezted a védõnõdet vagy az orvosodat?Õk biztos látják a súlyod és szóltak volna ha gond lenne.Ez még nem olyan sok, hogy diétára fogjanak.Elképzelhetõ ha bejön a nagy meleg akkor nem lesz étvágyad és akkor jól jön majd az a pár kiló. Boldog babavárást kívánok! 23 hetes

Szia! Szerintem nem.Nem kérdezted a védõnõdet vagy az orvosodat?Õk biztos látják a súlyod és szóltak volna ha gond lenne.Ez még nem olyan sok, hogy diétára fogjanak.Elképzelhetõ ha bejön a nagy meleg akkor nem lesz étvágyad és akkor jól jön majd az a pár kiló. Boldog babavárást kívánok! 23 hetes
Szia!Szerintem ez igy tökéletes.Minden hónapban 1kg a megengedett a könyv szerint, de mindenkinél más.Alkati kérdés szerintem!Jó egészséget!
Nem kell diétáznod, egyáltalán nem sok a 3, 5kg.
Áááááá! nehogy diétázz! Én is kb ennyinél jártam. Most vagyok plusz 8-9 kilónál és 33 hetesen. Nem tudhatod, hogy késõbb mennyit szedsz majd fel. Van aki az elején hízik többet, van aki a vége fele! Egyél rendesen. Sok gyümi, zöldség! Azért élvezd is a terhességet! :)
Tudta az orvos, hogy terhes vagy? Akkor be veheted.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy tudta. Már csak letagadni is nehéz lenne.
Ha az orvos tudta, hogy terhes vagy, akkor ennek megfelelõen írt gyógyszert. Mi laikusok honnan tudhatnánk, hogy ezeket a gyógyszereket lehet-e szedni? Miért bíznál jobban bennünk, akik nem tanultunk évekig orvostudományokat, és praktizálunk évek/évtizedek óta mint az orvosban, aki ezeket mind megtette. Valószínûleg mérlegelte, hogy a fertõzés és hurut károsabb a gyerkõcnek, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása lenne az. Ha úgy döntesz, hogy nem veszed be, akkor mitõl várnád a gyógyulást? Nagyobb baj is lehetne belõle, aminek esetleg mûtét lesz a vége, és akkor végképp nem kérdés, hogy milyen gyógyszert adnak, mivel altatnak stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben sikerült beszélem a nõgyógyászommal, azt mondta nyugodtan szedjem be.

18 hetes vagyok. Kb.3 hete újra iszom kávét, napi 2-t, árthat?

Abbahagytam a terhesség elején,de ismét iszom, mert eléggé fejfájós vagyok, ez segít elmulasztani. Gyógyszert nem akarok szedni, mert ismét rászoknék (migrénes vagyok egyébként). Remélem nem teszek túl rosszat?! De szenvedni se szeretnék a fejfájástól!

Legjobb válasz: Szia! Ezek szerint neked is alacsony a vérnyomásod. Én is ugyanilyen vagyok. kb a 12-16 hét között nem igazán kívántam a kávét, de azóta max napi kettõt megiszom, ha érzem a nyomást a fejemben. Tejjel higítom. Szeintem még mindíg jobb, mint bármilyen gyógyszer.

Szia! Ezek szerint neked is alacsony a vérnyomásod. Én is ugyanilyen vagyok. kb a 12-16 hét között nem igazán kívántam a kávét, de azóta max napi kettõt megiszom, ha érzem a nyomást a fejemben. Tejjel higítom. Szeintem még mindíg jobb, mint bármilyen gyógyszer.
nyugodtan lehet, én is iszom napi 1-2 adaggal. Sok tejjel hosszú kávét. Nem fõzõset, 3in1-t vagy Ricoré instanat kávét. Abba csökkentett a koffeintartalom.
Szia! Én is iszom minden reggel, kb. 13 hetes korunk óta, igaz, 3in1-bent, és még azt is higítom tejjel, de szerintem nem árt, nyugodtan ihatod. Inkább a kávé mint a gyógyszer! Boldog babavárást: 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: igen a vérnyomásom sincs rendben! mostanában mindig el akarok ájulni ha nem iszok kávét...! :S köszi szépen, megnyugodtam, boldog babavárást mindannyiótoknak! :)
ebben az esetben egyértelmûen akkor teszel jót, ha iszod azt a napi 2-3-t.! Boldog babavárást, el ne ájulj itt nekem! :) )

18 hetes vagyok, visszamennék dolgozni 2-3 hétre még idén, de az irodában egész nap nyomtatás, szkennelés, fénymásolás megy. Árthat ez a babácskámnak?

Irodai munkát végzek, a szobában 4-en vagyunk egy nem túl nagy irodában (20-25 nm). Mindenkinek számítógép, nyomtató, és van a szobában egy nagy fénymásoló-szkenner-nyomtató, ami szinte egész nap megy, mert mindenki odajár. Szeptember óta táppénzen vagyok, haematómám volt, de a doki most visszaengedne. Csak a Gyed miatt gondoltam, hogy visszamennék. Ártalmas lehet a babácskámra, hogy egész nap mennek ezek a gépek?

Legjobb válasz: Dehogyis! Ha megnézed, pont az adminisztrátorok, titkárnõk szoktak a legtovább dolgozni, s engedi is az orvosuk. Mert nem végeznek nehéz fizikai munkát, s a gépek sugárzása bár mérhetõ, de elenyészõ. Ennél a mobilod többet sugároz.. Nyugi és ha bírod, jó munkát, boldog babavárást!

Dehogyis! Ha megnézed, pont az adminisztrátorok, titkárnõk szoktak a legtovább dolgozni, s engedi is az orvosuk. Mert nem végeznek nehéz fizikai munkát, s a gépek sugárzása bár mérhetõ, de elenyészõ. Ennél a mobilod többet sugároz.. Nyugi és ha bírod, jó munkát, boldog babavárást!
A gépek miatt ne aggódj! Én is számítógép elõtt ültem végig. Aztán amiatt jöttem táppénzre 7 hónaposan, mert már hamar fáradtam, naponta 2-szer kellett 2 emeletet lépcsõznöm a munkahelyemen. De mint ahogy az elsõ is írta, amúgy ezek a gépek nem sugároznak olyan nagyon! Boldog pocakosodást!
34. hétig dolgoztam, semmi bajom nem lett..... neked sem lesz, csak jót teszel magadnak ha nem otthon punnyadsz...
Ha szeretnél visszamenni, és nem okoz gondot a munkahelyeden, hogy csak 2-3 hétre mennél, akkor menj. Bár, nem tudom, hogy ennek így mi értelme van. 2-3 hét nem sokat dob a pénzeden. Arra figyelj, hogy megfelelõ tartásban ülj, ne nyomd a pocakodat folyamatosan, ha tudod, tedd fel a lábad. Sok folyadék, rendszeres étkezés. A gépek nem fognak ártani a babának. :)
csak 2-3 hétre? Nyugodtan dolgozhatnál végig ha nincs semmi bajod. Tudod a terhesség nem betegség :)
Szerintem se árthat a kicsinek, nyugodtan menj vissza, fõként így, hogy tolerálják a munkahelyeden az állapotodat.Én ezt nem mertem megcsinálni, mert csak bosszúból is megszívattak volna odabent, mert "teherbe mertem esni"......
A kérdező hozzászólása: 3.-nak! Tényleg? Na ne mondd! Nem betegség? Azta!!! Micsoda felfedezés! Meg volt az oka, hogy eddig miért nem dolgoztam, és annak is megvan az oka, hogy ebben az évben még miért csak max. 3 hetet mennék. Pl: a fiamnak téli szünete lesz. Magyarázattal nem tartozok neked, de azért, hogy te is értsd, január elején pedig költözik a cég, nem közelebbre, mint most van. A költözésben nem veszek részt, és ezt el sem várnák tõlem, mert szerencsére rendes a fõnököm, az osztályt pedig pakolni kell. Ha nem tudsz részleteket, akkor ilyeneket ne írogass, uralkodj magadon, és tartsd magadban!
A kérdező hozzászólása: A többieknek köszönöm a válaszokat!
Szia! Én 10 hetes vagyok és nagyon félek a fénymásoló sugárzásától. Ráadásul van, hogy órákig megy a gép és olyan büdös van az irodánkban, mint egy nyomdában. Mellesleg persze, hogy nem betegség a várandósság, csak hogy napi 3x-i hányást minimális étkezés mellett nem nevezném kicsattanó boldogságnak sem! Az állandósult hasfájásról és a többirõl nem beszélve.

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája
Mekkorák voltak a most mért értékek, és az elõzõek?
6-os azért 6 hét alatt nõnie kellett, majd 10 cm-t azt nem lehet elmérni! Ilyet ne mondj, mert butaság!
dokitól miért nem kérdezted?
Bizonyára nem egy uh gépen csinálták a 12 hetit és a 18 heti uh-ot, vagy nem ugyanaz az orvos csinálta! Nekem is volt ilyen és én is kétségbe estem, hogy hogy lehet, hogy semmit sem nõtt 3 hét alatt, de a dokim megnyugtatott, hogy az elõbb leírtak miatt lehetnek ilyen eltérések!
A kérdező hozzászólása: bpd:38 mm FOD: 49 mm Fl:23, 6 mm.
Kérdezõ, ez egyáltalán nem rossz eredmény! Összehasonlításként: Bpd 41 mm Fl 26 mm ez volt a mi eredményünk a 18 hetes uh-on! Ehhez képest most 33 hetesen 2500 gr :) ami nem éppen aprócska!!
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam már megijedtem hogy valami baj van a kisbabával. De azt én is gondoltam hogy ha nagyobb baj lett volna akkor nem várna 3 hetet. Köszi mindenkinek.
Kérdezõ, leírnád esetleg, hogy pontosan milyen méreteket mért az orvos?
7-es, azt mondom, illetve írom, amit én meg is tapasztaltam! 21 hetesen a debreceni genetikán csináltak nekem ultrahangot, ezt követõen majdnem 3 héttel késõbb a saját orvos csinálta a következõt, és a kettõ között szinte semmilyen növekedés nem volt!!!!!! Egyébként meg nyilvánvalõ, hogy ha a kérdezõ esetében vmilyen nagyobb probléma lenne, akkor nem 3 hétre hívta volna vissza a dokija!
A kérdező hozzászólása: Orvos se mondott ugy semmit hogy baj van csak ezt az egyet hogy kisebb egy kicsit. Elvileg ezen az ultrahangon látszódnia kéne hogy kisfiú lesz vagy kislány :) Hát az én pocaklakóm szégyenlõs nagyon. Hason feküdt.:) 4d-s ultrahangról mi a véleményetek?
szerintem ezzel addig nincs baj ameddig kevesebb mint 2 hét a méretbeli lemarADÁSA.... Meg majd 2 hét múlva úgy is meglátjátok mennyit nõtt, nem hiszem hogy baj lesz vele...lehet genetikailag ilyen és nem lesz túl nagy baba:) )
akkor ne aggódj, az em jelent semmit és valóba szonográfusonkét is eltérõek lehetnek az adatok. én 12+1 hetesen eléggé görcsöltem, ügyeletre mentünk vele, az ottani orvos az uh alapján azt mondta, h a baba mérete alapján inkább 12+4-5 hetes. Pár nappal késõbb a 12. heti UH-ra mentünk akkor már a saját orvoshoz, õ kevesebbnek mérte és azt mondta, h a baba mérete pont megfelel a számolt korának, nem idõsebb, még néhány nappal sem....
A kérdező hozzászólása: Kisebb mint az átlagos 18 héthez. lehet hogy én írtam le rosszul a kérdésbe. Bocsi
A 18 hetes korához képest kisebb, mint az átlagos 18 hetes babaméret, vagy konkrétan a te babád most, 18 hetesen kisebb, mint 12 hetesen volt? bár, ha az utóbbiról lenne szó, szerintem nem 3 hét múlva akarna legközelebb látni az orvos...
4-es vagyok, volt szívhangja, minden rendben volt csak kisebb volt a méret???
Kisebb volt mint a 12 hetes ultrahangon? Nem voltál dokinál?
hogy érted hogy ott nagyobbak voltak a számok? most mekkorára márte a doki ? és 12 hetesen mekkora volt ??
10-es pontosan így van, ahogy írod!! Én 18 hetesen voltam 4 nap alatt 3 különbözõ helyen uh-on (Debrecen genetika, Istenhegyi Géndiagnosztika, saját orvos) és mind a 3 különbözõ méreteket mért!

18 hetes terhes vagyok utolsó vérzésem első napja 03.13. uh szerint 3 nappal később többi lent?

de a véd?n? szerint az én utolsó vérzésem els? napja 03.21!múlt hét kedden voltam vérvételen afp-n amikor 17 hetes voltam uh szerint és doki szerint is de véd?n? szerint 16 és pontosan lett levéve az afp de magas lett a vel?cs? záródási rendellenesség kockázata!okozhatta az hogy rossz id?ben lett levéve a vér?pénteken megyek uh-ra remélem nem lesz semmi gond!írjatok már ilyen tapasztalatokat nektek mi hogy volt mert én mindjárt meg ?rülök!!!!!!ti féltetek?

Legjobb válasz: Szia! Ez a 3-ik terhességem, 11 hetes babás vagyok. A másodiknál végig az volt, hogy a lányom méretei mindig kisebbek voltak, mint amit az uh kiszámolt az utolsó menstruációból. Ez a csúszás abból adódott, hogy nem 28 naposak a ciklusaim, ez miatt az apf-m sem volt jó, mert nem jó idõben vették le. Csináltattunk integrált tesztet, semmi probléma nem volt. Most is rákészültünk erre, az apf egy õsrégi, megbízhatatlan módszer, megyünk integrált tesztre. Neked már sajnos nem lehet levenni, menj el a uh-ra az a biztos. Minden rendben lesz:)

Szia! Ez a 3-ik terhességem, 11 hetes babás vagyok. A másodiknál végig az volt, hogy a lányom méretei mindig kisebbek voltak, mint amit az uh kiszámolt az utolsó menstruációból. Ez a csúszás abból adódott, hogy nem 28 naposak a ciklusaim, ez miatt az apf-m sem volt jó, mert nem jó idõben vették le. Csináltattunk integrált tesztet, semmi probléma nem volt. Most is rákészültünk erre, az apf egy õsrégi, megbízhatatlan módszer, megyünk integrált tesztre. Neked már sajnos nem lehet levenni, menj el a uh-ra az a biztos. Minden rendben lesz:)
Te tudod az utolsó mensid dátumát? 03.13-án volt? mert ha igen, akkor mindegy, hogy mit monda a védõnõ, a hivatalos terhességi kort ebbõl kell megállapítani. Emellett pedig az is fontos mit mond a doki az uh alapján! De nem az a fontos, hogy a védõnõ mit mond amikor hasra csapott! Miért mondta, hogy 03.21-én volt az utolsó mensid? Mire alapozta? Bocs nekem kicsit zavaros s történet. Az afp-t sokszor veszik le rossz idõben, de akkor is adhat fals eredményt, ha jó idõben veszik le. Elavult módszer, csak arra jó, hogy a kismamák megijedjenek. Ha a 12 hetes uh és vérvétel eredménye jó lett, akkor az a lényeg, nem pedig az afp.
A kérdező hozzászólása: a legelsõ uh-n az volt írva a papíromra hogy akkor volt az utolsó vérzésem a számított adatokból a mikor mentem 12 hetesen akkor 13 hetesnek becsülték a babát kb akkora amikor volt az igazi utolsó vérzésem de ezt a védõnõ nem veszi figyelembe a saját papírjain nem írta át!mikor meg megy a dokimhoz ki van akadva a védõnõre hogy mit csinál meg nem tud számolni meg ilyenek most meg én iszom meg az egésznek a levét hogy végig idegeskedhetem az egész terhességem! ja mert az afp-s papírra is az lett írva hogy 03.21 és nem 03.13
A kérdező hozzászólása: kb 6 vagy 7 hetes koromtól szedem a gravidát és a magne b6-ot az jó?remélem igazotok lesz és nem lesz semmi baj
A kérdező hozzászólása: ja és nekem is a kombinált tesztemre az volt írva hogy alacsony kockázat ott minden rendben volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!