Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok és napok óta (4 db)

18 hetes kismama vagyok és napok óta 130-140 között mozog a pulzuszámom. Mitől van ez, és okozhat-e problémát a babánál?

Legjobb válasz: Szia. A 130-140 az sok.100körüli az norma´lis.Beszélj a védönöddel,vagy az orvosoddal.A ve´rnyoma´soddal nincsen gond???

Szia. A 130-140 az sok.100körüli az norma´lis.Beszélj a védönöddel, vagy az orvosoddal.A ve´rnyoma´soddal nincsen gond???
Szia Szerintem nem olyan nagy gond, mert terhesség alatt egyébként is magasabb a pulzusszám. Bár nekem ritmuszavar miatt egyébként is ennyi szokott lenni, de azért említsd meg a dokinak.
Szia! Mindenféleképp értesítsd az orvosodat, vagy védõnõdet! Igen a terhesség alatt magasabb lehet a pulzusszám, de nem 130-140.
Azért magasabb, mert a szív 50-60%-al többet dolgozik, hogy a babában is tudja keringetni a vért. Nekem is 100-110 között szokott lenni, beszélj a védõnõvel.nem lesz gond.-)
szia! A terhesség alatt valóban megemelkedik a pulzusszám de szerintem ez egy kicsit magas. A biztonság kedvéért azért nem árt ha felkeresel egy szakorvost. Mert a terhességed végére ez még csak növekedni fog mivel a terhed is több lesz és bizony az is megnöveli a pulzusszámot. Fõ a nyugalom. Nem szabad idegeskedned. A babának szerintem nem árthat.
érdekes, h nem hívott be vizsgálatra...sajnos amúgy bármikor bármi elõfordulhat...én megvizsgáltatnám magam
Sajnos még igen, ellehet vetélni, úgyhogy szedd be a magneb6-ot, s feküdj feküdj feküdj, abszolut ne emelj, ne takaríts, mindent csak szépen lassan, s akkor minden oké lesz. Nem akarlak ijesztgetni, fõnökasszonyomnak 24 hetesen folyt el a magzatvize, s már nem tudtak segíteni a babán.

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.


18 hetes terhes vagyok, és öt napja fáj a fejem, vérzik az orrom és nagyon szapora a szívverésem. Mi a teendőm?

Legjobb válasz: Azonnal fordulj orvoshoz!!! Mivel az orrod vérzik és fáj a fejed ezért lehet hogy magas a vérnyomásod és ezt muszály neki tudni!!!

Azonnal fordulj orvoshoz!!! Mivel az orrod vérzik és fáj a fejed ezért lehet hogy magas a vérnyomásod és ezt muszály neki tudni!!!
Tényleg nagyon gyorsan menj orvoshoz! Ez terhességi mérgezés is lehet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!