Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok és napok (25 db)

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

18 hetes vagyok és a 12. -ik héttől szedek napi egy Gravidát. Kell egy idő után csökkenteni a szedését vagy esetleg teljesen elhagyni? Vagy szedhetem nyugodtan a terhesség végéig?

Legjobb válasz: sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el,és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.

sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el, és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.
Szedheted a terehesség végéig, de már elõbb el kellett volna kezdeni.
kedves elsõ hozzászóló! nem felesleges a 12. hét után sem, mert az egész terhesség alatt szükség van a vitamin pótlásra, pláne téli idõszakban! Úgy tudom, hogy a harmadik harmadban lehet csökkenteni az adagot
ajánlott a szedése egész terhesség alatt. Sõt még a szoptatás alatt is. Én a kezdettõl szedem az Elevitet meg a Jodid 200-at. 35km
A kérdező hozzászólása: A 12.-ik hét elõtt folsavat szedtem, de mondta az orvosom hogy azt már abbahagyhatom. Ezért kezdtem a 12.-ik héttõl szedni a Gravidát.
A kérdező hozzászólása: Ja és 8 hetesen tudtam meg hogy babát várok és akkor kezdtem a folsavat szedni.
Én már a terhesség elõtt elkezdtem szedni a Graviát, a nõgyógyász javaslatára, és végig fogom szedni a terhesség alatt, sõt még lehet utána is!

18 hetes vagyok és az utóbbi 1, 5 hétben már többször éreztem a baba mozgását (első baba) de ma pl nem. Néha egész nap jelentkezik máskor 2 napig semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!

Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Igen egy bizonyos ideig normális!


Mellviszketés? 18 hetes vagyok és néhány napja iszonyatosan viszket mindkét mellem, de csak nap közben, amikor melltartó van rajta.

Már kb. az összes melltartómat el?vettem, de mindegyikben ez van. Mit csináljak? Egyébként rendszeresen kenem babaolajjal. Várom a tippjeiteket!

Legjobb válasz: Ne hordj melltartót és kenegesd továbbra is:-)

Ne hordj melltartót és kenegesd továbbra is:-)
Nekem a viszketésre a hintõpor vált be.Tiszta piros pöttyös voltam már, mikor itt ajánlotta valaki, és bevált:-)))23hetes km
Nekem is nagyon viszketett (most a lábammal vagyok úgy), de ez már a vizesedéstõl van 36.hetes km vagyok. Én a mellemet meg a hasamat , millupa, , terhessegi csikokra való krémmel kentem és csak attól nem viszkettem.
Szia! Én is 18. hétben járok, a mellbimbóm már teljesen ki volt sebesedve. Nekem a DM saját termékû mama-olaja vált be. Ezzel kenem a pocimat és a cicimet is, csíkok ellen vettem, de nagyon megnyugtatja a bõröm.

18 hetes vagyok. Pár napja délután is és este is mocorog a babám. /? /

Elég aktív, más is van így a babájával hogy egy kis izgő mozgó ilyen hamar?

Legjobb válasz: 16. héttõl alig állt le a lányom! :D

16. héttõl alig állt le a lányom! :D
en is 18hetes vagyok, az en fiokam is mocorg estenkent, vagy ha lustizok, vezetek. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! sokan nem hiszik el h ilyen hamar már mindennap mozog:-)
érdekes, h nem hívott be vizsgálatra...sajnos amúgy bármikor bármi elõfordulhat...én megvizsgáltatnám magam
Sajnos még igen, ellehet vetélni, úgyhogy szedd be a magneb6-ot, s feküdj feküdj feküdj, abszolut ne emelj, ne takaríts, mindent csak szépen lassan, s akkor minden oké lesz. Nem akarlak ijesztgetni, fõnökasszonyomnak 24 hetesen folyt el a magzatvize, s már nem tudtak segíteni a babán.

18 hetes kismama vagyok és napok óta 130-140 között mozog a pulzuszámom. Mitől van ez, és okozhat-e problémát a babánál?

Legjobb válasz: Szia. A 130-140 az sok.100körüli az norma´lis.Beszélj a védönöddel,vagy az orvosoddal.A ve´rnyoma´soddal nincsen gond???

Szia. A 130-140 az sok.100körüli az norma´lis.Beszélj a védönöddel, vagy az orvosoddal.A ve´rnyoma´soddal nincsen gond???
Szia Szerintem nem olyan nagy gond, mert terhesség alatt egyébként is magasabb a pulzusszám. Bár nekem ritmuszavar miatt egyébként is ennyi szokott lenni, de azért említsd meg a dokinak.
Szia! Mindenféleképp értesítsd az orvosodat, vagy védõnõdet! Igen a terhesség alatt magasabb lehet a pulzusszám, de nem 130-140.
Azért magasabb, mert a szív 50-60%-al többet dolgozik, hogy a babában is tudja keringetni a vért. Nekem is 100-110 között szokott lenni, beszélj a védõnõvel.nem lesz gond.-)
szia! A terhesség alatt valóban megemelkedik a pulzusszám de szerintem ez egy kicsit magas. A biztonság kedvéért azért nem árt ha felkeresel egy szakorvost. Mert a terhességed végére ez még csak növekedni fog mivel a terhed is több lesz és bizony az is megnöveli a pulzusszámot. Fõ a nyugalom. Nem szabad idegeskedned. A babának szerintem nem árthat.

18 hetes vagyok, nagyon fáradok, napi 8 órán át ülőmunkát végzek, és nagyon nem érzem jól magam, felvesznek vajon táppénzre?

nincs fogadott orvosom

Legjobb válasz: Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!

Az sztk-s orvos felé jelzed, hogy nem érzed jól magad és õ ad majd egy igazolást, amivel mehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre. Normális doki simán ad igazolást, a legtöbbjük együttérzõ a kismamákkal!
Pont mostanában szigorítottak a táppénzen. Magándoki szerintem felvenne, de ülõ munka mellett sztk-s orvos ill. háziorvos nem biztos. Találj ki valamit!
A változások nem a dokikra vonatkoznak, azzal egy doki nem fog foglalkozni mennyit kap a kismama. Ha rosszul vagy, akkor - normális doki esetében - azzal fog foglalkozni és ad neked igazolást, hogy elmehess táppénzre! Nem az a lényeg, hogy ülõmunka, hanem az hogy rosszul érzed magad, keményedsz vagy bármi, és ezt figyelembe kell vennie egy orvosnak. Az már más kérdés, hogy most kevesebb lesz a táppénz, mint volt, de ez a dokinak lényegtelen, az egészséged és a baba egészsége fontosabb.
A dokinak annyiban nem lényegtelen, hogy minél több ember van táppénzen, annál többet fizet a tb. Mert, ha jól tudom a nagy részét a TB fizeti! Barátnõmet most nem írták ki táppénzre, az orvosok is "be vannak fenyítve"!
Én 3 éve jártam így. 6 hónapos terhes voltam, amikor betelt a pohár, mert minden bajom volt (vizesedtem, a doki állandóan azt mondta, hogy sétáljak sokat, rakjam fel a lábam, amilyen gyakran csak tudom). Ezt persze egyiket sem tudtam megoldani, mert olyan volt a beosztásom... Egyik reggel elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki, hogy a munkámból kifolyólag nem oldható meg az, amit mondott, szeretném, ha adna igazolást, hogy el tudjak menni betegállományba. Õ leírta egy papírra, hogy az ülõ munkától megereszkedett a méhem, és javasolja veszélyeztetett terhesség miatt betegállományba felvételemet. Na, több se kellett, másnap már csak összepakolni mentem be és elköszönni. Persze kapott egy kis pénzt ezért az orvosom (ha jól emlékszem 5 ezret adtam neki). Szerintem nincs veszteni valód, próbáld meg, legfeljebb azt mondják, hogy nem.
Nekem pénzt sem kellett adni. Ülõ munkám volt, de egy percre sem lehetett felállni, mozogni, nagyon fájt minden nap estére a hasam. Ezt elmondtam a dokinak, és már adta is az igazolást. Nem kellett pénzt adnom érte. Bátran kérdezz rá, ez most a baba érdeke is!

Én egy 18 hetes kismama vagyok és még nem mozdult meg.1 hete éreztem vmit, de azt hittem hogy csak az ideg járkál a hasamban. Mi a normális napi mozgás ilyenkor?

Legjobb válasz: Sokan ilyenkor még nem is érzik! Ezen ne izgulj, 1-2 hét és minden egyes nap fogod érezni!! Még egy kis türelem! Üdv, 31 hetes kismami

Sokan ilyenkor még nem is érzik! Ezen ne izgulj, 1-2 hét és minden egyes nap fogod érezni!! Még egy kis türelem! Üdv, 31 hetes kismami
Légy egy kis türelemmel. Amit egy hete éreztél nagy eséllyel már a baba volt, mert nekem is kb 17-18 hetesen volt egy mozgás a pocakomban, de nem voltam benne biztos, hogy a baba, mert nekem is inkább idegrángáshoz hasonlított. Utána hiába figyelgettem minden nap, nem történt semmi. Majd másfél-két héttel késõbb jelentkezett ismét a babám egy határozott rúgással, az már egybõl kívülrõl is látszott és érezte a férjem is. Még utána is eltelt jó egy hét, mire eljutottam odáig, hogy minden nap éreztem a babát. Nyugi, 18 hetesen még nem vagy lekésve semmirõl!

18+5 hetes vagyok. Nagyon, szinte napról napra nő a hasam. Akkor ugye a baba is rendben van és növekszik? December eleje óta nem látott orvos és még 2 hétig nem is fog. Nálunk ez a rendszer.

A hasam tényleg nagyon n?. Szinte szemmel láthatóan, egyik napról a másikra nagyobb lesz. A kollégan?m jan. 5-én ment 36 hetesen szülési szabira akkora hassal, mint nekem van most.

Legjobb válasz: Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!

Szió! Én 30 hetes vagyok, de nekem is hatalmas a hasam, mindenki azt hiszi, hogy 2 hét múlva megszülök... Egyébként nekem a kolleganõim azt mondták (és lehet benne valami igazság), hogy az, hogy kinek mekkorára nõ a hasa, az genetika fõként. Nálunk tesómnak is iszonyat nagy volt a pocija, meg anya azt mondta, hogy neki is az volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez mindenkinek más. Szép babavárást!
Akkor biztosan nõ a baba, szóval jól van. Még nem érzed?
Szia! A hasad mérete nem csak a baba méretétõl függ, hanem a magzatvíz mennyiségétõl és a placentától is. Ahogy a nõk testalkata ugy a terhességek, has növekedése és mérete se egyforma. A barátnõm most 6 hónapos terhes és neki már most akkora a hasa mint nekem 38 hetesen volt közvetlen szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem érzem most már közel 2 hete. Sõt mivel ma munkahelyen felhúztak, õ is sokkal jobban rúgkapált. Szerintem a megugrott vérnyomástól, bár lehet, semmi köze nem volt a kettõnek egymáshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!