Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok és a (142 db)

18 hetes vagyok és a 12. -ik héttől szedek napi egy Gravidát. Kell egy idő után csökkenteni a szedését vagy esetleg teljesen elhagyni? Vagy szedhetem nyugodtan a terhesség végéig?

Legjobb válasz: sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el,és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.

sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el, és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.
Szedheted a terehesség végéig, de már elõbb el kellett volna kezdeni.
kedves elsõ hozzászóló! nem felesleges a 12. hét után sem, mert az egész terhesség alatt szükség van a vitamin pótlásra, pláne téli idõszakban! Úgy tudom, hogy a harmadik harmadban lehet csökkenteni az adagot
ajánlott a szedése egész terhesség alatt. Sõt még a szoptatás alatt is. Én a kezdettõl szedem az Elevitet meg a Jodid 200-at. 35km
A kérdező hozzászólása: A 12.-ik hét elõtt folsavat szedtem, de mondta az orvosom hogy azt már abbahagyhatom. Ezért kezdtem a 12.-ik héttõl szedni a Gravidát.
A kérdező hozzászólása: Ja és 8 hetesen tudtam meg hogy babát várok és akkor kezdtem a folsavat szedni.
Én már a terhesség elõtt elkezdtem szedni a Graviát, a nõgyógyász javaslatára, és végig fogom szedni a terhesség alatt, sõt még lehet utána is!
jogos a kérdés, nekem a 20. héten csinálják, jövõ héten.
Nálunk csak a 18. héten csinálják. Én 18+4 voltam akkor.
Nekem is azt mondta a dokim, hogyha meglesz az afp eredménye, menjek uh-beutalóért. 16 hetesen van ugye az afp, azt mondták kb. 2 hét mire megjön az eredmény, szóval én is 18-19 hetesen tudok majd uh-ra menni.
Én ma kértem idõpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára, nekem azt mondták a legideálisabb a 19. hét.
Én is az Istenhegyire megyek, 18+6 hetes leszek aznap(õk számolták ki, hogy mikorra kell, hogy adják az idõpontot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok korábbi idõpontot kérni, hátha.
Ezt az UH-t 18-22 hetes korban csinálják. A védõnõm azt mondta, hogy a dokik szokták is kérni tõlük, hogy a testesebb kismamákat inkább 21-22 hetesen küldjék, ne 18, mert náluk 18 hetesen nem biztos, hogy mindent pontosan meg tudnának nézni.
Én Görögországban élek és itt a második genetikai ultrahang a 23.héten történik. Hamarabb semmiféleképpen sem lehet azt mondták mert ekkortól látszanak a baba veséi is amit itt vizsgálnak. úgyhogy szerintem nem kell aggódni ha valaki késõbbi idõpontot kap. Ja és itt az elsõ genetikai ultrahangon mérik a nyaki tarkóredõt meg a vérvétel is ekkor történik Down-szûrés végett. Az eredményt még aznap kézhez kaptam..


18 hetesek vagyunk és a bal oldalon lent az alhasnál húzódik?

Nem fáj csak inkább olyan kellemetlen érzés,ezért nem is vagyok megijedve,hogy ne tán baj lenne mert biztos nincs!Az lehet,hogy azért érzem ezt mert a baba ott helyezkedik el?Éjszaka azt érzetem amikor fordultam át egyik oldalamról a másikra mintha a baba is át "csúszott" volna a másik oldalra.Ez lehet hülyeség nem tudom mihez hasonlítani.Volt valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Szerintem csak a méhszalagok húzódását érzed. Ahogy nõ a méh, úgy húzódnak a méhszalagok. Nem hiszem, hogy azt éreznéd, hogy átcsúszik a babád egyik oldalról a másikra.:)

Szerintem csak a méhszalagok húzódását érzed. Ahogy nõ a méh, úgy húzódnak a méhszalagok. Nem hiszem, hogy azt éreznéd, hogy átcsúszik a babád egyik oldalról a másikra.:)
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez bután hangzott csak olyan érzéshez hasonlítottam, olyan mint ha tényleg átcsúszna egyik oldalról a másikra!:-) De az elképzelhetõ, hogy csak a bal oldalon érzem azt ahogy nyúlnak a szalagok? Köszönöm, hogy válaszoltál!
Minden OK, ne aggódj. Nekem hol itt, hol ott fájdogál, feszül, húzódik, mindjárt megjön és még sorolhatnám, de eddig jól vagyunk és remélem ez után is:) Elmúlik ez is.
A kérdező hozzászólása: Biztosan minden rendben van és lesz is mindenkinél!Én is erre gondoltam, hogy a szalagok nyúlnak meg ilyenek csak az a furcsa, hogy csak a bal oldalon érzem ezt.De nem idegesítem magam rajta egyáltalán mert érzem azt legbelül, hogy minden rendben van és jól érzi magát a kicsikém!Csak mivel elsõ baba ezért vannak fura dolgok amiket nem tudok hova tenni.
Nem gúnyolódni akartam, csak aranyos volt, amit írtál.:) Igen, normális, hogy csak egyik oldalon érzed, én is mindig csak a bal oldalon éreztem az elsõ kicsimmel, jobb oldalt soha. Ja, igen, elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem gúnyolásból írtad!:-) De remélem ez a húzódó érzés hamarosan elmúlik!

Nem túl korai hogy már 16. hetesen éreztem a picit? És most már 18. hetes vagyok és eddig csak nagyon lennt éreztem, de tegnap óta már a köldököm körül éreztem, sőtt hajnalban a mellbimbómon több apró kis verejtékszerű átlátszó lé volt

Ráadásul nagyon élénken mozog hosszabb ideig és naponta sokszor! Nem túl koraiak még ezek?

Legjobb válasz: szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami

szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami
Szia! Én is már 16 hetesen éreztem a babót, pedig ez csak az elsõ terhességem. Jó babavárást. 17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ terhesség ráadásul 7 évet vártunk rá, a mellbimbómon pedig lehet hogy ilyen elõtej féleség volt, és az én melleim is óriásiak, nem tudom mi lesz még de ha tényleg nem korai, akkor jöjjön aminek jönni kell:) ))
Szia!Én most 33hetes vagyok, már 15 hetesen éreztem.
Szia! Én is 16 hetesen kezdtem érezni a hasam aljánál, most 18 hetes vagyok én is, és néha a köldököm alatt érzem, igen intenziven, és sokáig, sõt mintha egész nap mozogan, én is csodálkoztam azon, hogy a köldök alatt érzem. Szerintem nem korai.
Az elõzõ válaszoló vagyok: a cicim nekem is nagyot nõtt, 75B-bõl már 90C- méretû. Az elõtejet nem vettem még észre, mondjuk nekem az elsõ terhességemnél sem szivárgott az elõtej.
Nekem már a 17 héten meg tudta mondani, hogy kislány. De a bavótól is függ, hogy mutatja-e magát. Szurkolok, hogy lássák. 32 hkm
Én holnapután megyek legközelebb uh-ra (28 hetes vagyok) és nem mutogatja magát a babóka, szóval nem tudjuk, ki is van odabenn. Még a 4D-n sem derült ki, annyira nem volt együttmûködõ. :-)) Õ már a harmadik babó, az elsõ kettõt már a 12. illetve a 18. héten biztosra tudtuk. Ez a mostani pici egyelõre meglepi. :-))
A kérdező hozzászólása: Nos, õ lesz akkor az igazi meglepi :) egyébként ez is izgi nagyon, amikor azon gondolkodsz hogy vajon ki lakhat odabenn :)
Nekem a fiamat a 18. héten tutira fiúnak mondta az orvosom és úgy is lett!:) A kislányomnál már a 12. héten mondta, hogy kislány formája van, de végül a 20 hetes 4D-s ultrahangon derült ki biztosra, hogy csajszink lesz másodszorra.:) És így is lett:) Gratulálok, majd megírod, hogy kiderült-e?
A kérdező hozzászólása: És a 20. héten végzett 4D-n szép volt már a picúr vagy érdemes vele várni még? Persze hogy megírom, holnap este megyek, legkésõbb csütörtök délelõtt megírom a választ :)
Sziasztok, nekünk sem derült ki 18hetesen, ezért elmentünk 20hetes 4d-re. Meg is mutatta egybõl a kukacát :) ) Szerintem érdemes 20hetesen, ha nagyon kíváncsi vagy a nemére, bár 24. héttõl ajánlják a 4d-t, de nekünk 20 hetesen is élmény volt, és a szonográfus hölgy is mondta, hogy csuda édespofi, annak ellenére, hogy még vékonyka. De szép formás babát fogsz már látni, kontúros, jellegzetes arcvonásokkal/ már az arcán látszott, hogy kisfiú...legalábbis nekünk így volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor megvárom a mai napot, hogy mit mond a doki, lát-e már valamit és ha nem látja h kislány v kisfiú-e akkor bejelentkezünk :) Köszönöm a sok választ, legkésõbb holnap reggel megírom, mi volt a dokinál :) Jó babavárást!
Szia, a 15-ös vagyok.:) Szerintem érdemes picit tovább várni, mert az én lányom elmászott az ultrahnag elõl, így nem sokat látunk belõle.:)
Mi 26 hetesen voltunk, állítólag az a legjobb idõ, mert ott már szép formás, de még elég pici ahhoz, hogy mocorogjon és ne takarják el a végtagjai az arcát. már tényleg nagyon kis formás volt :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát a picír megint nem mutatta meg magát. Azt tudjuk h egészségesek vagyunk, nagyon szépen fejlõdünk, ahogy a doki mondta " az egész hasam csak babából áll" már most :) és ez a lényeg, a nemét talán 3 hét múlva megtudjuk, akkor megyek legközelebb :) Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Mindenképp megírom :) és drukkolok Neked is h mihamarabb megmutassa magát :)
Én 17 hetes terhes vagyok de a mi babánk is szégyellõs nagyon mindíg össze van zárva a kis lába :) Remélem hamarosan megtudjuk mi is mert nagyon szeretném tudni! Igazából örülök ha fiú, ha lány, de már nagyon szeretném tudni! Szorítok hogy kiderüljön holnap neked! :) Majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Írok ha megmutatja magát :)
Nalunk ugyan meg tudtak nezni mindket gyereknel, de a sogornom hiaba jart 2-3 hetente magandokihoz uh-ra, hiaba ment el 4d-re is, a baba csak 32 hetesen mutatta meg magat, hogy kislany. Addig vagy ugy tartotta a labat osszezarva, hogy nem tudtak megnezni, vagy pedig a laba kozott volt a koldokzsinor.
Akkor nagyobb az esély a kislányra! :)
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok már nagyon :)
Nekünk is csak 32 hetesen tudták megmondani, hogy kislány. Addig nem látszott, mindig úgy fordult.
Hát, velünk nem ez a helyzet, csak hasonló! 18 hetesen 98 % -ra mondta a doki a kislányt..be is szervezkedtünk ugy a 28. hét körül, ruhák, egyebek.. A 30 hetes uh-n viszont egyértelmüen kisfiu! :) Ugyhogy a rózsa szin cuccok mennek a vaterára. Vagy nem tudta rendesen megnézni és rámondta (sztk) vagy nem tudom! :) )
A kérdező hozzászólása: Oh, az igen :) Óvatosak leszünk majd :)
A 20.heti genetikai uh-n mutatta magát elõször a kisfiam. Onnantól viszont a kuki volt mindig az elsõ amit mrgpillantottunk az uh-kon :)
A kérdező hozzászólása: Úgy látom sokan vagyunk akiknek szégyenlõs a babucija :)
Mi 13+4-nél tudtuk meg, h kislány, igaz a 4D-s UH-n. Jó is, h voltunk, m utána sokáig nem mutatta meg magát! :) Mi 3* voltunk 4D-n, utolsónak 32. héten, és akkor is tökéletesen látszott a kis pofija, nem takarta el magát!
Szia! én is szoktam ilyesmit érezni, de fogalmam sincs mitõl van :) és én is akkor ha állok... 18+3h km
Én nyillalást éreztem ezidõtájt, az sem volt egy élmény! :)
Elsõ vagyok, igen a nyilalás nálam is meg van, tényleg nagyon hülye érzés :) :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint várhatom a nyilalást is:) .Azt is csak állva érzitek?
Elsõ vagyok, hát azt sajna nem, azt mindenféle testhelyzetben :) fõleg ilyenkor, amikor ilyen hülye idõ van :S
Második vagyok, én a nyillalást éreztem mindenféle pózban, sõt egyszer volt olyan is, hogy arra ébredtem reggel, hogy iszonyatosan lezsibbadt a gátam. Lehet, hogy még ilyen is jön, készülj fel! :)
A kérdező hozzászólása: Most megérezhetjük a testrészeinket, amikrõl máskor tudomást sem veszünk:) .Köszönöm a válaszokat, és minden szépet és jót kívánok Nektek!

18 hetes vagyok, és náthás. A Maripen gyógyszert irta ki az orvosom, napi 3×1-et. Én még is félek kicsit. Nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Én 20 hetesen vagyok náthás. szombaton kezdõdött, citrom, méz és kamillatea 3 nap alatt segített. én nem mernék gyógyszert bevenni. bár lázam nincs, az baj lenne, akkor már vennék be gyógyszert

Ikerkismamák! Nektek is már hamar nagy lett a hasatok? Én 18 hetes vagyok, és már kb.6 hónaposnak nézek ki, és érzem is magamat?

Kilóban is már híztam vagy 5 kilót, de centiben nagyon sokat n?tt a hasam. Már most 96 átmér?j?......hogy fogom így kihúzni a 38.hétig??????

Legjobb válasz: Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de megkérdezhetem, hogy mikortól kezdett el nõni a hasad? Én még csak 7 hetes iker kismama vagyok és szeretném tudni, hogy mire számítsak :) Köszi

Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de megkérdezhetem, hogy mikortól kezdett el nõni a hasad? Én még csak 7 hetes iker kismama vagyok és szeretném tudni, hogy mire számítsak :) Köszi
A kérdező hozzászólása: Képzeld én meg olyan csiklandozást érzek....Te BP-i vagy? Mert én az ÁEK-ben fogok szülni. Te hol fogsz? Neked nõ már pocakod rendesen? Képzeld tegnap a rendelõben megkérdezte e gy néni tõlem, hogy most már bármelyik szülök nem? :) Mondtam neki, hogy hát remélem nem.....
Szia!ennek örülök hogy minden oké!AFP eredményt 8-án csinálták és a doki kapja meg az eredményt!azt mondta ha gond lesz majd hív!(hál istennek nem hívott)én is 28-án megyek dokihoz, genetikára!már szeretném látni õket!képzeld tegnap óta idõközönként olyan mintha rugdosnának!(lehet hogy csak behaluzon)de baromi jó érzés!szegény páromat kikészítem!
A kérdező hozzászólása: Uh-ot nem tudott nézni, viszont ilyen doppler vizsgálattal, ami csak a szívhangot jelezte ki, azzal megvizsgált, és mind a kettõ rendben van.. hála Istennek. Én 28án megyek genetikai uh-ra. Te már voltál? Neked az AFP-d milyen volt? Nekem csak kedden lesz meg.
volt egyszer kétszer valami de(lehet hogy a belek voltak) nem tudom igazán mit kéne éreznem :-( már nagyon kiváncsi vagyok milyen érzés!(pláne 2) mit mondott a doki minden oké?uh?
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem annyira érzem õket :( De ma megyek dokihoz, mert a múlhéten kedden voltam amniocenétzisen, és azért izgulok, hogy mi a helyzet a uh-on. AMúgy képzeld azért kellett mennem, mert az egyik babának a tarkóredõjét 1, 7, re a másikét 2, 8-ra mérték. És mivel semmilyen vérvizsgálat nem mérvadó ikreseknél, ezért ajánlották nekem..... Te érzed már a babákat?
szia!hát a Bencét én is szeretném de a párom "még gondolkodik"!hát az a helyzet hogy tavaly szeptemberben elveszítettünk 1-et (és gyorsba) 2, 5hónapra rá 2 lett!dokik kérdezték van e a családban vagy beültetés és mondtam hogy ha a "tisztitás" közben nem ültettek be akkor nem!tényleg akartam kérdezni érzed már õket?
A kérdező hozzászólása: Szia!nekünk Bence, és Tomi lesz. Hát ha lány lett volna legalább az egyik, nekünk sem lett volna gondunk. Nekem van már egy fiam. Neked?
szia!az egyiket"én" mondom tuti fiunak!de a másikra is az mondják de nem biztos mert kicsit szégyenlõs a drágám!(remélem 28-án minden kiderül)az a baj hogy a lány nevekkel nincs gondunk de ha fiú lesz mind a 2 gondban vagyunk!nektek megvannak már a nevek?
64 kg-ról kezdtem a terhességemet 160 cm vagyok. Nekem is hamar nõtt a hasam, igaz második terhességem volt. 21 hetesen 92 cm volt a hasam, a végén 106 cm, de felül hatalmas pukli volt, ott volt a B baba. :-) Egyébként 20 hétig híztam én is 4 kg-ot, aztán kicsit leállt a hízásom, 13 kg lett a vége. 35+5 hétre születtek a fiúk 2 és 2, 5 kg-mal.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nekem nagyon hamar elkezdett nõni hasam. Amúgy én 162 cm magas vagyok és 65kilóról indultam, és kb. 72 centirõl indultam. De nekem az utolsó egy hét alatt nõtt 10 centit a hasam. Már most zavar a hirtelen növekedés, meg kell még szoknom. Hát alvással már most gondok vannak.... Amúgy nekem fiaim lesznek. Neked milyen nemüek lesznek? persze itt nem a 7 hetes kismamára gondolok. Kitartás mindenkinek! (ezzel magamat vígasztalom)
szia!én 17+5napos ikres vagyok!kb. 3-3, 5kg híztam!nekem 87 átmérõjû (178cm magas, 60kg vagyok)12 héten vettem igazán észre és mint ha folyamatosan lufit fújnának bennem (ez az elõzõ hozzászólónak is üzizem) ügyik vagyunk kibirjuk!kitartás! jó egészséget és szülést kivánok
Szia!igen Bp-i vagyok!Én a Jánosba fogok szülni!hát nõ rendesen! párom az csak nézi nézi és megszólal hogy már megint nõtt?hát remélem sokáig bent maradnak!

18. Hetes vagyok és még nem mozog a babám. Az apukája, ha a hasamon fekszik butyborékoló hangot hall, de én nem érzek semmit. Első baba. Ugye nincs vele semmi gond? Jövőhéten kell mennem uhra

Legjobb válasz: Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!

Nekem is a 18. hét után kezdett el mozogni :) Szerintem nincs semmi gond, ne aggódj, ha mégis annyira aggódnál, menj el UH-ra és nézesd meg. Kitartást!
én is csak a 21-22 héten éreztem elõször meg a babámat nekem mellsõ fali volt a lepényem, állítólag lehet hogy ezért
21+3 hetes vagyok, nem mondanám h érzem a babámat.A köldök alatt 5-6cm-re néha mintha vmi lenne, de lehet bélmozgás is.Nagyon várom már én is.Nekem melsõ falon van a lepény.
Ugyan ezt csináltuk mi is, hallgattuk de én nem éreztem semmit vagy nem voltam biztos benne. Végül biztosra a 22. héten mozdult meg akkor már látszott is. Ne aggódj ha már megmozdult megkönnyebbülsz hogy ezt eddig is érezted.
Az én Picim igazán CSAK A 23.HÉT KÖRÜL kezdett el mozogni, vagyis én akkor éreztem egyértelmûen. Ez mindenkinél nagyon változó. Én is és Töpörtyû is makk egészségesek vagyunk, nincs ezzel semmi gond!
A lányom a 20 héten mozdult meg, utána meg sem állt! :) )
Ne aggódj, az elsõ baba általában csak 19-20 hetesen mozdul meg, akkor is csak egy apró rebbenést érzel. Eltelik majd néhány nap, mire rájössz, hogy ez már AZ, nem pedig csak a belek mozgása (elsõ terhességnél könnyû összekeverni). Szóval figyelj befelé, és várj, hamarosan felveszi veled a kapcsolatot... Boldog babavárást.
Ne aggodj, én az elsö babámat pont 20hetesen éreztem meg.Hamarosan érezni fogod te is.
Elsõ baba?Ha igen akkor ne aggódj, majd késöbb fogod érezni a mozgást.Van aki csak a 21 héten érzi elõször.A bugyborékoló hang a te beleidbõl és gyomrodból származik, nincs még annyi magzatvíz, hogy az bugyborékoljon, valamint a baba még nem "kavarja" a magzatvizet. 31 hetes km.
Igen így van a mellsõ fali lepény tompítja a mozgásokat. Nekem is mellsõ fali, de mostanra már nem tompít semmit:D :) Olyan erõseket rúg a fiam, hogy csak na és bizony néha már fáj is. 31 hetes km.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!