Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, tegnap (25 db)

18 hetes vagyok tegnap már 3szor bejelntkezett a kicsim pci rugdosásokat éreztem?

nem eröteljes volt de nem is a beleim voltak van rá esély hogy mostmár lassan minden napos lesz a kisbabám rugkapálása? Vagy mikortól válik intenzívé és a párom hányadik héttöl érzi majd ö is?

Legjobb válasz: Én is a 18.héttõl éreztem elõször.de nekem már akkor a párom is érezte.sztem tuti õt érezted :) boldog babaváräst 39hkm

Én is a 18.héttõl éreztem elõször.de nekem már akkor a párom is érezte.sztem tuti õt érezted :) boldog babaváräst 39hkm
Ha egyszer megmozdul akkor már biztosan naponta akár oránként is érezni fogod a pici rugását! Boldog babavárást!
mostmár elõfordulhat hogy naponta, max. kétnaponta érezni fogod a picurt :) nekem a 19. héten kezdett el mozgolódni és a 22. héten már apa is érezte a rugásokat. azóta már erõsödött így már látni is lehet a nagyobb csapásokat :) 26 hkm

Segítség.18 hetes vagyok. Tegnap 4d-n oldalkamra tágulatot találtak 7.8mm. Amniocentézist javasoltak. Hasonló helyzetben voltatok már? Tapasztalat lennék kiváncsi

Legjobb válasz: Szia, nekem a 29. hetes UH-on találták ugyanezt, ugyanígy 7,8mm, de nem mondott rá semmit a doki, azt mondta normál érték még.

Szia, nekem a 29. hetes UH-on találták ugyanezt, ugyanígy 7, 8mm, de nem mondott rá semmit a doki, azt mondta normál érték még.
Én csak azt szeretném mondani, hogy a AFP-re nem tudom miért mondták, hogy kevés. Nekem ugyanez az eredményem és azt mondták teljesen rendben van. 0, 7-tõl jó és neked 0, 81 mert a korrigáltat kell nézni. Akkor az miért nem jó, nem értem? Ezen kívül az elsõ terhességemnél 0, 64 volt a korrigált értékem ami tényleg alacsony de nem küldtek vele sehová bár volt 12.heti kombinált tesztem ami meg nagyon jó lett. Egészséges kislányom született, már 2, 5 éves. Az oldalkamra tágulathoz nem tudok hozzászólni, nem tudom miaz de nem tudnál elmenni egy másik orvoshoz? Én ezt tenném, kikérném más véleményét is mielõtt amniora mennék.
Szia! Én az Afp miatt voltam aminocentézisen, de nagyon rettegtem. Még hetekkel utánna is azt néztem, nem folyik-e a magzatvíz, nem repesztették -e meg a burkot. Nagyon rossz volt, de meg kellett tudnom, mi a helyzet. Nagyon meg kell gondolni, ki tud felnevelni egy beteg babát. Van, aki tud, mind anyagilag, mind érzelmileg, de van, aki nem. Az Afp-édet én sem értem, de a tágulat miatt elõbb tényleg nézesd meg egy másik dokival is!
Nekem a dokim a 12hetes UH-n az 1.56mm NT értékre mondta, hogy rossz(??????) - azóta sem értem miért- és az amniót akarta erõltetni. Én elmentem BP-re a Hajdú Krisztina dokinõhöz a 14héten, aki még az akkor mérések alapján is azt mondta, hogy a baba tökéletes!! Õ szuper genetikus, ódákat zengenek róla itt is, de tényleg hihetetlen megnyugtató az õ szájából hallani, hogy minden oké. Ha van lehetõséged, menj el hozzá. Az Istenhegyi Klinikán dolgozik. Egyébként ha nem is hozzá, de valami másik dokihoz is mindenképp menj el, hogy más mit mond. Több szem többet lát!!
A kérdező hozzászólása: Amniotól félek.Veszélyeztetett terhes vagyok.Az afp eredményemre is azt mondták kevés:AFP:27, 86, MOM:0, 77, KORRIGÁLT MOM:0, 81 HCG:15886, HCG MOM:0, 57, KORRIGÁLT HCG MOM 0, 60 HASONLÓ EREDMÉNY?

18 hetes vagyok, tegnap ota be vannak vizesedve az ujjaim a kezemen a gyürű nyoma látszik, baj ez?

a védönö beijesztett a toxikémiával a terhességem elején, a bokám nem dagadt, csak a kezem, mit csináljak felhivjam a dokit, vagy ez normális, ne aggódjak mit csináljak tegnap voltam uh-n és utánna vettem észre.van rá valami tea amit szabad és vizhajtó? segitsetek.

Legjobb válasz: Szia Én is 4napja kezdtem vizesedni, dagad a bokám a kezem stb. Én úgy tdom kevesebb sós és fûszeres étel, viszont a folyadékot nem szabad hanyagolni. Valamint a káve fekete tea mellõzése! A vízhajtót felejtsd el, nem javasolt.A babódnak sok folyadékra van szüksége! De ne aggódj, ha nagyon gáz a helyzet hívd fel a dokid, õ tudja mi a teendõ. Boldog babavárást 28 hetes kismama

Szia Én is 4napja kezdtem vizesedni, dagad a bokám a kezem stb. Én úgy tdom kevesebb sós és fûszeres étel, viszont a folyadékot nem szabad hanyagolni. Valamint a káve fekete tea mellõzése! A vízhajtót felejtsd el, nem javasolt.A babódnak sok folyadékra van szüksége! De ne aggódj, ha nagyon gáz a helyzet hívd fel a dokid, õ tudja mi a teendõ. Boldog babavárást 28 hetes kismama
Elsõ vagyok! Találtam egy jó cikket Neked http://www.babanet.hu/faq/terpan05.php
A kérdező hozzászólása: nem gáz, remélem ettõl roszab nem lesz, csak korainak találom, 18 hetesen.
A kérdező hozzászólása: pont most olvastam én is ugyanezt, iszok is cickafark teát köszi neked


18 hetes vagyok. Tegnap megkért anyósom hogy kenjem rá a hajára a hajfestéket. Igyekeztem gyorsan, hogy ne szivjam be a gőzöket, szagokat. De negyed órán keresztül igy is beszivtam. Árthattam a babának ezzel az egyszeri alkalommal?

Legjobb válasz: A mai hajfestékekben általában nincs vagy csak igen kis mennyiségû ammónia van. Tehát: ezzel nem ártottál. Még te is festethetsz hajat kismamaként.

A mai hajfestékekben általában nincs vagy csak igen kis mennyiségû ammónia van. Tehát: ezzel nem ártottál. Még te is festethetsz hajat kismamaként.
a fodrászoknak árt, akik egész nap ezt szívják.
Nem ártottál. Ne félj :) )
Anyukám haját festegettem, kb. másfél-két havonta, nagyon drága és jó minõségû festékkel, 3 terhességen át. Gond nem volt, az elsõ trimeszterben meg kihagytam, de csak a hányinger miatt, azt átvészelte valahogy nélkülem. Az orvos nem is értette, amikor kérdeztem, hiszen sokan végig festik a hajukat, és ott a bõrrel is érintkezik.
Én a 9 hónap alatt is végig festettem a hajamat magamnak, tehát érintkeztem is a hajfestékkel és be is szívtam, nem okozott semmit a babánál, aki ma már 15 éves, egészséges :)
Nekem azt mondta az fodrászom, hogy semmi gondot nem okoznak ezek a festékek. Azzal érvelt, hogy akkor egy fodrász sem dolgozhatna terhesen...elég logikusnak tûnt a számomra, így én már ettõl nem parázok. (33. hetes mami)
Nyugodj meg! nem ártottál neki semmit, ne félj :) A mai kozmetikai szerekben már kevés a méreganyag, és hidd el az a negyed óra nem okozott semmi gondot:) Barátnõm fodrász, most szült egy hete. Végig dolgozott terhessége alatt, a picinek semmi baja nem lett:) Csak nyugalom! Boldog bbavárást!:) 36+4km

Megnyugodhatok végre? 18 hetes vagyok, tegnap voltam uh-n, ahová az AFP eredményemmel mentem, ami viszont alacsony lett. Konkrétan 14, 4 IU/ml (ref. Tartomány 21, 0 - 41, 0).

Ott meg azt mondták, hogy nincs semmi gond, meg hogy nem 60 kg-s n?kre tervezték a vizsgálatot, mindezt tök flegmán. (Amúgy a súlyomat miért hozták fel? Túlsúlyos lennék? Pedig még egy dekát sem híztam!) Azt gondoltam, hogy azért elküldenek még valami vizsgálatra, hogy tutira minden rendben van-e, de semmi. Sajnos nem a saját orvosom vizsgált, és kb 2 percig tartott az egész uh. Ugye minden rendben, nem kell paráznom?

Legjobb válasz: nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.

nem kell. nyugaton az AFP-t már nem is csinálják pont ezért mert egy felesleges stressz a kismamáknak.
Szia! Az AFP egy nagy hülyeség.Nekem meg mind a 4.gyerekemnél majd a 100-at verte és egészséges mindegyik! De ha gondolod, akkor kérhetsz down szûrést vérvételbõl.Egyébként, ha az UH minden rendben volt, akkor ezzel ne foglalkozz!Jó egészséget, boldog babavárást!

Nem túl korai hogy már 16. hetesen éreztem a picit? És most már 18. hetes vagyok és eddig csak nagyon lennt éreztem, de tegnap óta már a köldököm körül éreztem, sőtt hajnalban a mellbimbómon több apró kis verejtékszerű átlátszó lé volt

Ráadásul nagyon élénken mozog hosszabb ideig és naponta sokszor! Nem túl koraiak még ezek?

Legjobb válasz: szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami

szia! szerintem nem korai én 10 hetes vagyok egy kedves ismerõsöm pedig 16 hetes ugyanannyi mint te vagy és már õ is mondta hogy érezte a picurkát nem is egyszer!ami a melledbõl jött nem valami elõtej? csak azért mert neki is folyik!és akkora lett a melle mint egy kosárlabda! boldog babavárást kivánok neked és örülj hogy ilyen aktiv a babókád! üdv:egy 10 hetes kismami
Szia! Én is már 16 hetesen éreztem a babót, pedig ez csak az elsõ terhességem. Jó babavárást. 17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ terhesség ráadásul 7 évet vártunk rá, a mellbimbómon pedig lehet hogy ilyen elõtej féleség volt, és az én melleim is óriásiak, nem tudom mi lesz még de ha tényleg nem korai, akkor jöjjön aminek jönni kell:) ))
Szia!Én most 33hetes vagyok, már 15 hetesen éreztem.
Szia! Én is 16 hetesen kezdtem érezni a hasam aljánál, most 18 hetes vagyok én is, és néha a köldököm alatt érzem, igen intenziven, és sokáig, sõt mintha egész nap mozogan, én is csodálkoztam azon, hogy a köldök alatt érzem. Szerintem nem korai.
Az elõzõ válaszoló vagyok: a cicim nekem is nagyot nõtt, 75B-bõl már 90C- méretû. Az elõtejet nem vettem még észre, mondjuk nekem az elsõ terhességemnél sem szivárgott az elõtej.

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.

Legjobb válasz: Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet õ tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem õk is csak emberek jó baba várást
A terhesség korát az utolsó menses elsõ napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétõl függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérõ lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérõ ütemben nõ. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
Szia! Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel késõbb mentem újra vizsgálatra (amibõl 3, 5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

18 hetes vagyok és tegnap ittam egy kis colát, és azt vettem észre, kb.3perc mulva, hogy a babám rugdos. Lehet hogy nem "ízlik"neki a cola?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást,csak megkívántam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.
Cukortól, édestõl, buboréktól rugdos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.:)
Nem lesz semmi baj ha néha megiszol ilyesmit amit megkívánsz :) Én mondjuk leszoktam errõl mert az én kislányom is a szénsavastól (a sima víztõl is) olyan bulit rendez odabent hogy én megyek a hasam után kb. Õ már elég nagy is, úgyhogy fájdalmat is okoz ha így ugrándozik. Tehát ha jót akarok, nem iszok ilyesmit :) 34 hetes
Én még mindig csak a szénsavasat tudom meginni. Persze ásványvizet iszom. Néha egy kis kóla nem árt, de ahogy írtad, nem fogod túlzásba vinni. Azért kezdett mocorogni, mert a kóla megemelte a vércukorszintedet, amit persze Õ is érzékel, és a cukor mivel energia, beindult. :) Ezért javasolják a cukros dolgokat vagy a kávét uh-k elõtt. Sok boldogságot! 35 hetes kismami
Szia! Én csak a szénsavast tudom meginni, kóla, ásványvíz vagy kinley. Nekem a legjobban az ásványvíztõl bulizik odabenn (a kólától nem!), de ez nem jelenti azt, hogy nem tetszik neki. Azt úgyis észre fogod venni, ha a babád nincs oda valamiért, mert akkor nem kívánod azt a dolgot. 37hetes pocis

Tegnap délután óta folyamatosan fáj a fejem. Nem bírom tovább! Milyen fájdalom csillapítót vehetek be, ami nem árt? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno

én is voltam így...egy algopirintõl nem lesz semmi baj nekem védõnõ mondta anno
Szia! Én 17 hetes vagyok, múlt héten voltam ugyanígy, hogy már hányingerem volt a fejfájástól. A patikában a Paramax Rapid nevû fájdalomcsillapítót adták, amit lehet szedni a terhesség alatt is bármikor. Próbáld ki. De "tûzoltásnak" nyugodtan vehetsz be algopyrint is, azt csak az elsõ és utolsó trimeszterben nem javasolják, és egy-egy szemtõl nem lesz baja a babának. Jobbulást!
Nekem a panadol vált be.A terhesség minden szakaszában lehet szedni. jobbulást 28 hetes mami
Szia! Van aki a paracetamolra esküszik (nekem nem használt) van, aki az algopyrinre... Egy korábbi válaszomból bemásolom: Levendulás párologtatás, fejmasszázs. A nagylábujjak párnáinak a masszírozása is enyhülést hozhat, illetve, ha veszel egy palackot és a talpaddal görgeted. Én migrénes-fejfájós-hányós voltam, ha semmi nem használt a dokimmal megbeszéltem, és egy fél Algopyrint bevettem, de egyszer kaptam Algopyrin injekciót is. Ha nagyon-nagyon fáj, ötvözd a gyógyszert és a masszázst. Üdv.
Vérnyomásod?mert nekem néha egy pohár kávé nagyon bevállik!
Szia! Én csak a homeopátiás dolgokat használom. A gyógyszertárakban kaphatók és olcsóbbak mint más gyógyszerek. Fogfájásra nagyon bevált. 30 hetes kismamai
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Az alternatív módok nem használnak (egészségtantanár lévén) elég sokat ismerek, de most nem vált be semmi. A kávétól rosszul vagyok, tehát azt nem tudom meginni. És ma még a zöld tea is kijött belõlem. Tehát marad egy szem bogyó!! Remélem használ, mert már én se és a párom se bírja ezt a fejfájást.

18 hetes vagyok, a hasam aljan, egeszen lennt a tegnap ota olyan kemenyedest erzek, ez mitol lehet?

Foleg ha lefekszem egyszer egyszer mintha egy nagy tojas lenne ott... Olyan kemeny lessz kozben. Vajon valami gond van?

Legjobb válasz: Napi 3x2 MagneB6 sokat segit! (en Beresbol szedek 1-et, abban van annyi mint a masik fajtabaol a 6 szemben) Nekem a 16. hetben kezdodott.

Napi 3x2 MagneB6 sokat segit! (en Beresbol szedek 1-et, abban van annyi mint a masik fajtabaol a 6 szemben) Nekem a 16. hetben kezdodott.
Szia! Nekem anno azt mondta a dokim, hogy ha egy óra alatt maximum 4x keményedik a hasam, és nem tart egy-egy keményedés 1percnél tovább, akkor normális, és csak azt jelenti, hogy készül a méh a szülésre, ill.nõ.Nekem is a 18.héten kezdõdött.
Ne ijjedj meg, ez teljesen normális, ha nem egyfogyjtában keményedik!Ha csak egyszer egyszer és nem is minden nap akkor a szervezeted készül a szülésre, igaz még odébb van de már most elkezdi.Ha folyamatosan görcsbe van akkor menj csak dokihoz, nem kell mindenért rohangálni sztem.Ezek méh összehúzódások gyakoriak lesznek már-de mondoom a te esetedben még ritkán kell legyen.Tényleg hihenni kell és szedhetsz nyugodtan az elevit mellé magne b6ot.MAx 3szor 2de csak akkor szedj ennyit ha gyakran keményedik.Én egyet kettõt vettem be anno ennyi idõsen attól függ mennyit igényelt a dolog.Késõbb meg elképzelhetõ, hogy már nem is lesz elég ez az adag.nekem 32hetes kor után nem volt elég a 4szer2szem a magne b6ból, átváltottam a béres magnéziumra és abból egy szem elég volt, mert nagyobb dózisu.De ezt még te ne szedd, csak késõbb ha indokolt.37hetes kismama
Az nem árt ha elmész a dokihoz, mert õ tudja mit és mennyit szedj. Lehet, hogy gyógyszert is kapsz, nem csak magneb6-ot.
Én is egész nap szenvedtem tegnap . MagneB6-ot szedek minden nap 3x1, de tegnap 5x1 szemet vettem be és estére már nagyon jól éreztem magam !!!:) Ne aggódj , ilyenkor pihenni kell és másnapra elmúlik ! Sok sikert! 15 hetes Kismama:)
Nincs gond csak nõ a méhed. Nekem is Magne B6-ot írt fel a doki amibõl 3x1-et szedek mindennap. Nekem is szokott keményedni én ilyenkor lefekszem és pihenek. 17 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: Most hivtam fel a novert, es azt mondta, hogy eleg baj, menjek azonnal a doktornohoz, mer gorcsol a mehem. Ennyire gond lehet?
Lehet szedni mert a Magnézium B6 izomlazító és arra szedjük a keményedésekre.Ez azért van mert készül a méh a szülésre.Üdv 36hetes kismama
Az Elevit mellett is szedheted a MagneB6-ot. A szervezet ezzel jelez, hogy itt az ideje lassítani. Innentõl egy picit többet kell majd pihenned.
A kérdező hozzászólása: es mitol van? Az Elevit mellet meg szedhetem a B6-ot is?
És igen, azt elfelejtettem, hogy a magne b6-ot nyugodtan szedheted!Én 3x1et szedtem, de ez mindenkinek változó, kinek mennyire keményedik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!