Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, nem dolgozom, (3 db)

18 hetes terhes vagyok, nem dolgozom, csak amit itthon csinálok, megfőzök, feltakarítok, kimosok, teregetek, vasalok, kint a kertben kapálgatok. Kevesebbet kellene tevékenykednem?

Ami egy kertes ház körül teend? akad. Közben ha úgy érzem lepihenek. Mostanában nap végére bekeményedik a hasam és feszít. Eddig nem szedtem magne-b6-ot, szerintetek csak úgy magamtól elkezdjem? Nem ártok vele? Még ennél is kevesebbet kellene dolgozgatni?

Legjobb válasz: Az semmiképp se jó,hogy bekeményedik a hasad,vigyázz magadra,pihenj még többet és kérdezd ki az orvosod véleményét!

Az semmiképp se jó, hogy bekeményedik a hasad, vigyázz magadra, pihenj még többet és kérdezd ki az orvosod véleményét!
Ilyen korban szerinte már normálisnak tekinthetõ a keményedés, ha a napi 10-et nem haladja meg és csak 2-3 percig tartanak. Ha munka közben nem jelentkezik, akkor igazából elfáradsz estére, és igen, lehet kicsit vissza kéne fogni, fõleg a kertészkedést, mert gondolom ott hajolgatsz rendesen. Én azt ajánlom, ne kezd el magdól szedni a magnéziumot, konzultálj orvosoddal, nem csak egyfajta mg van, nekem sem a magne b6-ot írták fel. Próbálj kicsit lassítani, pihenj többet és nem lesz semmi baj:-)
Szerintem ha a házimunka közben nem jelentkezik a keményedés, a ház körüli teendõket nyugodtan el lehet végezni, ha nem vagy vesz.terhes.Legalábbis nekem a dokim ezt mondta.A magne b6-tal nem ártassz, szerintem szedheted nyugodtan.Volt hogy én is magamtól szedtem, és magamtól variáltam az adagon, de azért jobb ha doki mondja meg mennyit szedj.Én azért mindig szóltam a dokimnak ha valamit változtattam(utólag)de erre csak azt mondta hogy jól tettem:) 32hetes kismama
A sok pihenés az csak jó lehet. Velem volt h a takaritás kellõs közepén ( az összes ruha ki volt pakolva a szekrénybõl, h portalanitsam a polcokat, porszívó elõl, vödör elõl stb) fogtam magam es lefeküdtem aludni. Mindent lehet, de szépen óvatosan. A mg-vel ártani nem ártasz, de segíthetsz és ami nem kell a testednek, kipisiled.
Szia En 21 hetes kismama vagyok, es nalam is jelentkjezett mar a kemenyedes.En megkerdeztem az orvost, es O azt mondta, h ilyenkor mar vannak, es nyugodtan szedjek ra magne b6-ot. Termeszetesen ha nem mulna es csak rosszabb lenne, akkor szolj Te is az orvosodnak, hatha tenyleg O mas gyogyszert javasol neked. Es a munkarol csak annyit, ha jol esik csinald, de ha erzed, h mar nem esik jol fejezd be pihenj egyet, hidd el megvar az teged. Boldog babavarast kivanok

25 hetes terhes vagyok. Október 1-től nem dolgozom de először a 18 nap szabadságot veszem ki. Utána leszek táppénzen. Utána mi a teendő?

A konkrét kérdésem hogy szülésig van a táppénz és utána ha megszületik a baba akkor kell-e tovább intézni valamit?

Legjobb válasz: TGYÁS amit 28 nappal már elkezdhetsz a szülés elõtt. Ahhoz képest 28 nappal elõtte, hogy ki vagy írva szülni. Mert persze azt senki sem tudja, hogy pontosan mikor szülsz elõbb vagy késõbb. TGYÁS elõtt táppénz illetve a szabid van. Nálad szabi, táppénz, TGYÁs, GYED, GYES(ha otthon vagy vele 2-3 éves kora között)

TGYÁS amit 28 nappal már elkezdhetsz a szülés elõtt. Ahhoz képest 28 nappal elõtte, hogy ki vagy írva szülni. Mert persze azt senki sem tudja, hogy pontosan mikor szülsz elõbb vagy késõbb. TGYÁS elõtt táppénz illetve a szabid van. Nálad szabi, táppénz, TGYÁs, GYED, GYES(ha otthon vagy vele 2-3 éves kora között)
Szülés után meg kell igényelni a tgyást és a családi pótlékot.
TGYÁS amit 28 nappal már elkezdhetsz a szülés elõtt. Ahhoz képest 28 nappal elõtte, hogy ki vagy írva szülni. Mert persze azt senki sem tudja, hogy pontosan mikor szülsz elõbb vagy késõbb. TGYÁS elõtt táppénz illetve a szabid van. Nálad szabi, táppénz, TGYÁs, GYED, GYES(ha otthon vagy vele 2-3 éves kora között)
91 napos magzatra már jár a családi adókedvezmény amit te vagy a férjed is igényelhettek. Nem témához tartozó csak hát ha errõl nem tudtok.
A kérdező hozzászólása: A családi adókedvezményt már megigényeltük. Köszönöm.

18 hetes kismama vagyok, mindenért sirok, nemrég házasodtunk össze, új hely+anyós, szextilalom, párom sokat dolgozik. Majdnem minden nap sirok. Ti is? Ugye nem ártok a babánknak? Egy idő után már azért sirok, mert miért sirok.

Legjobb válasz: Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana,en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.

Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana, en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.
Én is nagyon sírós voltam az elsõ 11 hétben, szintén a túl sok és gyors változástól. Ellmúlik!! Fel a fejjel! Gondolj a bébidre, majd a tudat, hogy van, erõt fog adni! Kitartás!
Próbálj kicsit pozítívan gondolkodni, mert az állandó sírás nem tesz jót a babádnak. Kiegyensúlyozottnak kellene lenned, mert ha túl zaklatott vagy, szerintem ez nyugtalanná teszi a gyereket is. PErsze én is érzékeny vagyok, van amikor elsírom magam valamin, de ez csak percekig tart. Légy türelmes magadhoz, a férjedhez, és próbáld kihasználni még azt a pár hónapot, amíg nem vagy 24 órás szolgálatban. Olvasgass, hallgas zenét, sétálj és ábrándozz a születendõ gyermekrõl. MEglátod, sokkal jobban telnek a napok majd. (27 hetes mami)
Miért sírsz? Mert ha bánatodban, félelmedben, akkor az nem jó a babának. Ha csak a hormonok, érzelmek miatt, az nem baj. Mi is 20 hetesen házasodtunk, de ez nem ok a sírásra. Új hely sem, ismerkedj, sétálj, keress anyukákat, járj terhestanácsadásra, barátkozz anyukákkal, élvezd ha jó idõ van. Párom nekem is sokat dolgozott, dolgozik, ma is 22-kor ér majd haza, reggel 6-kor ment el, elsõ terhességem is így csináltam végig-egyedül egy ismeretlen városban, akkor költöztünk esküvõ után, senkit nem ismertem, egyeddül voltam. Szextõl mi is el voltunk tiltva, nem minhta férjemnek ilyen munkabeosztás mellett lett volna rá ereje-ideje....Ki lehet bírni, mindent a babáért!! Nem kell sírni, élvzed a terhességed, vissza nem hozhatatlan idõszak!!! A második már közel sem olyan, én visszasírom elsõ terhességem.)) Ha gondolod, írj privit, dumcsizzunk:-)
hát azért a mindennapos sírás nem velejárója a terhességnek! Próbálj most a babádra koncentrálni! anyósoddal ha jól kijöttök próbálj beszélgetni, pároddal ha otthon van, menjetek le jó nagyot sétálni, a szextilalmat meg egy kis házi masztival stleg enyhítheted.
jaj de aranyos vagy:) ))) ezek a hormonok, és ez lesz szülésig sõt még utána is kicsit! Velejárója a babavárásnak:)
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nincs szextilalom, és amúgy is létezik a szexnek több formája....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!