Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, nagyon fáj (10 db)

18 hetes vagyok nagyon fáj a hasam és tele van a belem bugyborékokal. Voltam dokinál de nem tudja mitöl van. Mit tudok ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint,talán ezek segítenek a felfúvódásodon.

Vszinû nyomódnak a beleid és nem tudnak normálisan mozogni.Próbáld ki az Espumisan-t vagy a Reni Deflatint, talán ezek segítenek a felfúvódásodon.
Ha bugyborékolást érzel, az lehet a baba mozgása is!

Ma nagyon fáj a szeméremcsontom és a hüvelyem. Mit tudok ellene tenni? 18 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :).

Nekem is 18-20 hetesen kezdõdött és azóta is tart (28 hetes vagyok most). Nem tudom, mit lehet tenni ellene - szerintem leginkább elviselni :D . Megkérdeztem a védõnõmet, mert engem is aggasztott, hogy nincs-e valami gond és azt mondta, hogy ez természetes. Azóta már másokkal is találkoztam, akik ezt tapasztalták :( . Kitartás! Nemsokára találkozol a világ legklasszabb kis emberkéjével, és akkor már nem is fogsz erre emlékezni :) .
Nekem is fáj, nyilallgat, van, hogy elmúlik egy idõre. Én Magnerot-ot szedek. Reggelre a derekam is fájt, pedig még csak 17 hetes vagyok :) Mikor mégy dokihoz legközelebb? Sztem említsd meg neki, biztos megnyugtat majd.
Igazából semmit, nekem a 16. hét körül kezdõdött, azaz épp 21 hete tart és egyre erõsebb. Semmi nem hat rá. 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

18 hetes terhes vagyok, nagyon fáj és nyilal a méhem és a petefészkem. Ez lehet attól, hogy vékony testalkatom van és nyúlnak a szalagok?

Az orvosom szerint amíg nincs görcs addig nincs baj!

Legjobb válasz: Nekem is gyakran fájt, szúrt, nyilallt a hasam a védõnõ azt mondta azért mert tágul a méhem és elõzõleg szerzett felfázás vagy vmi miatt nehezebben nyúlnak a dolgok ott bent. Most 27 hetes vagyok és már szinte teljesen elmúlt! Türelem és jó egészséget!

Nekem is gyakran fájt, szúrt, nyilallt a hasam a védõnõ azt mondta azért mert tágul a méhem és elõzõleg szerzett felfázás vagy vmi miatt nehezebben nyúlnak a dolgok ott bent. Most 27 hetes vagyok és már szinte teljesen elmúlt! Türelem és jó egészséget!
Szia. Én 16 hetes vagyok és ugyanezek a panaszaim. Az orvosom nekem is ugyanazt mondta, mint neked. Az elõzõ válasz számomra is tanulságos volt, mert az elmúlt néhány évben sok felfázásom volt. Szerintem ne aggódj, nincs baj.


18 hetes vagyok, és nagyon nyomja a húgyhólyagomat, és fáj a derekam, mikor kuszik feljebb a baba?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás

Nekem is nagyon nyomta ennyi idõsen.Most 25 hetes vagyok és néha még mindig megnyomkodja.Aztán késõbb már a súja fogja nyomni.Szerintem szokj hozzá mert sokszor elõ fog fordulni még a szülésig.Én ha megyek valahova akkor megtervezem az útvonalat hogy biztosan útbaessen olyan hely ahol van mosdó.Kitartás
Nem akarlak elkeseríteni, de ha fejvégû fekvésû akkor szinte végig érezheted. Én 34 hetes vagyok és folyamatosan nyomja a hólyagomat. Én is megtervezem az utat, hol tudok elmenni pisilni, néha 5-10 percenként kell :) És ahogy az elõttem író is jelezte, egy idõ után a súlya miatt fog majd nyomni és amikor "tornázni" kezd az is kellemetlen lesz :) Kitartás!
Nekem keresztben fekszik, és sokszor úgy tolja valószínûleg a kis popsiját, hogy konkrétan rá ül a húgyhólyagomra... Képes vagyok én is 10 percenként pisilni, még ha már jóformán nincs is mit... De nekem amúgy a terhesség eleje óta szinte állandóan pisilhetnékem van, szóval ez szerintem már így marad. :) 28 hetes kismama

18 hetes vagyok, fáj a fejem de nagyon. Mit lehet bevenni, hogy elmúljon?

Legjobb válasz: AAlgopyrint, szülés után is azt adnak.

AAlgopyrint, szülés után is azt adnak.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy az a lényeg, ne legyen "forte" "rapid" vagy ilyesmi megjelölése...mondta az algopyrint és a panadolt is, hogy be lehet venni.De elõször én is a folyadékpótlással próbálkoztam, hogy elmúljon.Végül nem vettem be semmit! 16hkm
Szerintem nézz utánna mi okozhatja ha többször elõfordul. Nekem a 16-18 hét között volt sokszor. Rájöttem, hogy nem ittam elég folyadékot azért. Azóta nem fáj, csak figyelnem kell az elegendõ folyadékmennyiségre.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le. Mindenkinek zöld kezet adtam
Az oké, a paracetamol viszont a magzatot lökheti ki korai terhességben. 1-1. :) de mindegy is, lényegtelen, a lényeg: algopyrin a legjobb döntés.
Most komoly, hogy az Algopyrin-t a hozzászólok 85%-a ajánlja és engem meg lepontoztatok?! Kicsit gáz.. Elsõ voltam.
Okés hogy a Nurofen és a Panadol ugyanazt csinálja, de más a hatóanyaguk. Inkább szedjen valaki Panadolt mint Nurofent. Az Ibuprofen hatóanyag a magzatban képes bezárni egy olyan eret, amelynek nyitva maradása kulcsfontosságú a magzati vérkeringésben. Ennek az érnek a záródása vérkeringési elégtelenséget, illetve akár magzati halált, vetélést okozhat. Mi a keringési elégtelenséggel szoktunk találkozni, a vetélések, halva szülések esetén értelemszerûen neonatológus nem vesz részt az ellátásban. Felmerülhet azonban, hogy egy magzat tisztázatlan okból történõ elvesztése hátterében ártalmatlannak vélt gyógyszerek anya által történõ szedése is állhat. A gyógyszer hatékonyságát egyébként jól jellemzi, hogy koraszülöttek esetében, amikor a probléma gyakran az, hogy ez a bizonyos ér nem záródik a megszületést követõen, akkor az Ibuprofen a választandó gyógyszer és nagyon jó arányban záródnak is ezek az erek.
A Nurofen és a Panadol ugyanazt csinálja egyébként, a paracetamol és a nem szteroid gyulladásgátlók prosztaglandinok termelését gátolják, ami a beágyazódáshoz és a korai terhesség fenntartásához nagyon fontos. Ezért én személy szerint a paracetamolt sem javaslom a 12. hétig, utána is csak keveset, és csak ha nagyon muszáj. Inkább Algopyrin.
Kedves Második! Nurofent ne vegyél be mert ibuprofén a hatóanyaga. Vetélést okoz. Kérdezõ: Algopyrin, kék dobozos Panadol. Én már 30 hetes terhes vagyok, a múltkor majd széthasadt a fejem de nem volt itthon semmilyen fájdalom csillapítóm, csak olyan amit nem vehettem be. Végsõ elkeseredésemben fogtam egy ruhazsepit, bevizeztem és a homlokomra tettem. 15 perc alatt elmúlt. Legközelebb is ezt fogom alkalmazni. :-) Boldog Babavárást!
Vérnyomást mértél már? Szerintem nem ártana!
Algopyrint, vagy Panadolt(bár ezt én csak 1x vettem be, mert nekem semmit nem használ).2gyerekes+24hkm
Igen, nekem is rendszeresen írta ki a nõdokim az algopyrint. Mást ne vegyél be, csak ha a dokid is azt mondja. Algoflexet pl. tuti nem szabad, mert ibuprofén hatóanyagú.
Leggyengébb panadolt szoktam (világoskék a doboza), ezt is lehet terhesen.
Szia. Én most vagyok a 11 hétben.A múlt héten tört rám elõször nagyon heves fejfájás, akkor vettem be egy paracetamolt, de kijött belõlem.Kicsit késõbb nurofent, az jó volt. Irass fel Algopirint, azt szedhetik a kismamák.Én is irattam azt magamnak.
A Paramax Rapid betegtájékoztatójában az van, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt is lehet alkalmazni a jelzett dózisban.

18 hetes kismama vagyok és szinte mindig, a terhesség elejétől kezdve, fájnak a bimbóim. Nagyon kellemetlen. Meddig lesz ez ilyen?

Ha van rajtam melltartó azért, ha nincs azért. Mikor este levetk?zöm, szinte égnek, k?kemények, van hogy szinte lilára gémberedtek. Nem viszketnek, nincsenek kiszáradva, de fájnak nagyon. Ez mit?l lehet? Normális?

Legjobb válasz: 33 hetes vagyok, és most is fáj a mellbimbóm. Ez a mell tejtermelésre, szoptatásra készülõdésétõl ilyen. Én szinte nem bírom ki melltartó nélkül, így vettem pár olcsó sportmelltartót, abban alszok éjszaka. Olcsósága ellenére meg is vagyok elégedve vele, jobb az anyaga, minõsége (tiszta pamut, vastagabb anyagú), mint a fehérnemûboltban vásárolt drágább szaténé.

33 hetes vagyok, és most is fáj a mellbimbóm. Ez a mell tejtermelésre, szoptatásra készülõdésétõl ilyen. Én szinte nem bírom ki melltartó nélkül, így vettem pár olcsó sportmelltartót, abban alszok éjszaka. Olcsósága ellenére meg is vagyok elégedve vele, jobb az anyaga, minõsége (tiszta pamut, vastagabb anyagú), mint a fehérnemûboltban vásárolt drágább szaténé.
A kérdező hozzászólása: A mell tejtermelésre való felkészülése? Húúú, akkor ez végig így lesz? Még a fájdalom maga hagyján, de a látvány, hogy annyira irritált, hogy lilásra színezõdik, nagyon durva.Ha ez ennyire fáj, kicsit tartok tõle a szoptatás sem lesz teljesen fájdalommentes. Vagy nincs hozzá köze? Nagyon sokat gondolok rá, hogy milyen jó lesz amikor szopik a kisbaba, de kicsit tartok tõle, hogyha ez ennyire fáj már most, mi lesz akkor?
Nem lesz folyamatosan erõs a fájdalom, változó. Néha lecsillapszik, néha felerõsödik. De az elszínezõdésre készülj fel. Nekem már majdnem fekete. :( Meg a hónaljam is besötétedett nagyon. :( Sajnos a húgomtól tudom, hogy az elsõ perce az egyes szoptatásoknak fájdalmas. Ha pedig be is gyullad a mell, akár az egész.

18 hetes kismama vagyok, kb 2 hete minden nap görcsölök. Azt mondta az orvosom, hogy nem eléggé tágul a méhem, és a baba ahogy fordul, azért fáj. De én nagyon aggódom, hogy valami baj van. Ez mindenkinek fáj? Természetes?

Legjobb válasz: szerintem egyén függõ,én megse éreztem amikor befordult,jó ne engem vegyél alapul,mert én a szülésrõl megkérdeztem,hogy mért félnek ettõl a nõk.magas a fájdalomküszöböm,lehet neked alacsony.egyik ismerõsünknek is nagyon fájt amikor befordult. ne aggodj.

szerintem egyén függõ, én megse éreztem amikor befordult, jó ne engem vegyél alapul, mert én a szülésrõl megkérdeztem, hogy mért félnek ettõl a nõk.magas a fájdalomküszöböm, lehet neked alacsony.egyik ismerõsünknek is nagyon fájt amikor befordult. ne aggodj.
Nekem is fájt kicsit...de nem volt vészes, aztán a természet behozta a lemaradást.Bár, én sem vagyok az a minden jelre vetélést sejtõ kismama.Azt beszélik, aki így éli meg a terhességet a szülés is könnyebb lesz.Próbáld meg te is könnyebben venni.Ha fáj, had fájjon, ez a dolga, pihenj sokat. Ha a doki azt mondja, hogy minden rendben, akkor az úgyis van.(Majd ha azt mondja, hogy baj van, akkor ijedj meg..most nem kell.)

18 hetes terhes vagyok, és öt napja fáj a fejem, vérzik az orrom és nagyon szapora a szívverésem. Mi a teendőm?

Legjobb válasz: Azonnal fordulj orvoshoz!!! Mivel az orrod vérzik és fáj a fejed ezért lehet hogy magas a vérnyomásod és ezt muszály neki tudni!!!

Azonnal fordulj orvoshoz!!! Mivel az orrod vérzik és fáj a fejed ezért lehet hogy magas a vérnyomásod és ezt muszály neki tudni!!!
Tényleg nagyon gyorsan menj orvoshoz! Ez terhességi mérgezés is lehet!

18 hetes kiamama vagyok és szinte egész nap fáj a fejem és sehogy sem szűnik ki! Ma bevettem egy advilt mert más nem volt itthon de nagyon kiütött alig tudtam magamhoz térni! Mit vehetek be ilyenkor?

Legjobb válasz: migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.

migraines vagyok és fél algoflex is segített..néha nem jó az sem, de akkor inkább pihenj..az advil nagyon erõs azt ne.
panadolt is vehetsz be, nekem 3 orvos ajánlotta.Amúgy az utolsó hónapban vagyok, sok gyszert kellett sajnos szednem, de minden rendben van, megvannak azok a gyszerek, pl epilepszia ellenes szerek, stb, ami károsabb.Ezekre nincs különösebb kimutatás, de a védõnõ biztos tud segíteni ha bizonytalan vagy, vagy a gyszertáros.boldog babavárást!
a rubophen is jó, de az advil nem
Nekem azt mondta a háziorvos, hogy semmi olyat ami paracetamolt tartalmaz és sajnos az összes recept nélkül kapható fájdalomcsillapító ilyen... Érdemesebb beszélni az orvossal és aspirint, vagy algopirynt feliratni, azt nyugodtan lehet szedni persze csak mértékkel. Én egy idõben minden ok nélkül lázasodtam és akkor azt írtak fel, de szerintem ezt orvosa válogatja. Biztos a véltozékony idõ miatt van. Boldog babavárást :) 16 hetes kismami

Hajnal óta fáj a jobb petefészkem körül, ha fekszek elmúlik, de ülve nagyon kellemetlen. Mitől van ez? 18 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Nem tudom, de nekem is volt. Elmúlik majd. Azt mondták, hogy azért mert tágul a méh. Nem tudom így van-e tényleg :/

Nem tudom, de nekem is volt. Elmúlik majd. Azt mondták, hogy azért mert tágul a méh. Nem tudom így van-e tényleg :/
A kérdező hozzászólása: Köszi :) .Nagyon kellemetlen érzés, most enyhült, feküdtem egyfél órát.
A kérdező hozzászólása: Most már minden rendben :) úgy néz ki csak helyet csinált magának a kicsikém :) .Most forgolódik, mozgólodik a drágám :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!