Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, kb. 1 (4 db)

18+1 hetes vagyok, kb 5napja alig alszom, forgolódok éjszaka, és a legkellemetlenebb h a hasamnak sehogy sem jó! mi lehet velem?

ha kitámasztom a hasam, ha háton, ha már majdnem hason fekszek, sehogy sem jóó! mintha már "zavarna" a hasam!ma hajnalban még a fejem is elkezdett fájni, de nem hagyja abba!

Legjobb válasz: Van ez így. :) Én a harmadikkal majdnem két hónap fél éjszakáit a karosszékben aludtam, mert rosszul feküdt, ha nekem jó volt, akkor az neki nem tetszett és fordítva.

Van ez így. :) Én a harmadikkal majdnem két hónap fél éjszakáit a karosszékben aludtam, mert rosszul feküdt, ha nekem jó volt, akkor az neki nem tetszett és fordítva.
szia! Hajjajaj , micsoda ismerõs "tünet" :) Volt, hogy 2szer is felkeltem éjjel, mert annyira nem tudtam aludni. Próbáltam forogni , de sehogy se volt jó :) Ez a terhesség egyik "kellemetlen" velejárója lehet, nekem még hátfájás is jött hozzá. Aztán mostmár kezdem egész jól érzeni magam , ügy 3-4 hétig tartott.Nem tudom mitõl lehet ez , talán megváltozik a súlypontunk a baba meg a testünk miatt... Kitartás!:) 30 hetes kismami
szia.19 hetses vagyok.én is detto ezzel a problémával küzdök.az elalvás kegyetlen, nehezen találom meg a helyem, még a párnát is odaraktam a hasamhoz.miután elalszom ugy hajnalig nincs gond de aztán utána 5-10 percenként felébredek.egyszerüen nem tudom a helyem megtalálni, ami kényelmes lenne.elötte mindig hason aludtam el, de most már nem tudok mert a babo ott a pocimba, na meg már a hasam is utbavan.de azért néha arra ébredek h hason vagyok.tudom h nem nyomom össze, de akkor is.remélem nem fog ez a rossz alvás végigkísérni. Boldog babavárást

18 hetes kismama vagyok, kb. 1 hete érzem a pocaklakóm mozgását, de nem minden nap! Egyik nap egész nap ficánkol, másnap semmi. Ez nem baj ugye? Egy kicsit a méhlepényem lent van, lehet ez az ok?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem baj, olyan pici még, hogy ez bõven belefér! A lent tapadt lepénynek semmi köze ehhez. Nekem is az volt és ahogy nõtt a méh, felhúzódott szépen.

Nem baj, olyan pici még, hogy ez bõven belefér! A lent tapadt lepénynek semmi köze ehhez. Nekem is az volt és ahogy nõtt a méh, felhúzódott szépen.
Ebben a terhességi korban, amiben te jársz, teljesen normális még, hogy nem érzed minden nap a mozgást. A babának is vannak aktívabb és lustább napjai, ne aggódj. Félidõ után már egyre rendszeresebben fogod érezni!
Szia! Csatlakozom az elöttem szólókhoz, bár én megilyedtem, hogy nem érzem minden nap, de a 20. hét után már biztos rendszeres lesz a mozgása. A méhlepénynek tényleg nincs ehhez köze! Gratulálok a babához!

18 hetes kismama vagyok és kb.1 hete, hogy nem dohányzom. Eddig sajnos elszívtam napi kb.4-max 5 szálat, sokszor csak néhány slukkot belőle, de múlt héten végleg letettem. Ugye még nem késő?

A v?legényem, mikor rájött, hogy eddig cigiztem, annyira megharagudott rám, hogy azóta nem szól hozzám, de el?tte még mindenféle rémtörténetekkel ijesztgetett és iszonyú lelkiismeret furdalást keltett bennem, hogy kockáztattam a kisbabánk életét. Teljesen igaza van és szörnyen szégyenlem magam és innent?l nem szívok el több cigit, mindenképpen ki fogom bírni. De. Meg tudnátok nyugtatni, hogy nem lesz baj, mostantól tényleg egy szálat sem fogok szívni? Ugye mg nem kés?? Nem rontottam el?

Legjobb válasz: Jobb késõn, mint soha, de az elsõ 12 hét a legfontosabb. Nagyon felelõtlen voltál, de most már ne idegeld magad, az is árt a babának.

Jobb késõn, mint soha, de az elsõ 12 hét a legfontosabb. Nagyon felelõtlen voltál, de most már ne idegeld magad, az is árt a babának.
Szép tõled, hogy letetted, és maradjon is ez így most már mindörökre. Azért bele-betegednek nem feltétlenül kell, gondolj arra, ha minden baba valami testi-szellemi hibával született volna meg az elmúlt 30-40-50-60 év alatt, akinek a mamája cigizett, tele lenne a világ születési hibás emberekkel. De az ördög nem alszik, azért jó, hogy legalább ezek után nincs semmi veszélynek kitéve. Élj egészségesen, várd õt szeretettel és felelõsséggel, jó egészséget, sok boldogságot kívánok nektek!
Én szégyellem magam de csak 20 hetesen tettem le végleg.Szerencsémre egészségesen született a fiam, igaz 2 héttel korábban de nem lett semmi baja.Attól függetlenül lelkiismeret furdalásom van még azóta is h miért nem tettem le rögtön.Szóval az a lényeg h nekem egészséges 3 hetes kisfiam van.Remélem nálad sem lesznek gondok!Az a 4-5 szál amúgy nem sok de jobb h letetted.Szerintem nem lesz gond.
semmi baj nagyon ugyes vagy abbahagytad grtaula neked.Ne aggodj a baba megno es nem lessz baj tole ha a terhesseg tovabbi reszeben nem dohanyzol. Soha nem keso abbahagyni a dohanyzast a baba miatt A nikotin egy par heten belul kiurul Szedd a terhesvitamint es egyel sok zoldseget gyumolcsot a babanak. Szep varandosagot kivanok neked
Soha nem késõ! és gratulálok! :) nekem 10 év után sikerült letenni. de ha nincs a párom, még mindig szívom!
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólónak: Teljesen igazad van, nem felejtem el, hogy ráadásul még hazudtam is neki. Neki is teljesen igaza van, hogy nem szól hozzám, de remélem azért elõbb utóbb meg fog enyhülni.Õt is a hazugság bántja legalább annyira, mint maga az, hogy veszélyeztettem a babát. Mindkettõtõl teljesen kivan. Jogosan. Én is kivagyok, magamtól. De hidd el, ha én azt gondoltam volna, hogy ezzel az életét kockáztatom, nyilván nem teszem. Azt tudtam, hogy nem hasznos, de azt gondoltam, azért nagy bajt nem csinál, ha nem sokat cigizel és nem végig. Azt mondod, nem hiszed h létezik olyan, hogy vki leteszi 17 hetesen és utána nem fog rágyújtani. Miért nem hiszed? Eddig is volt emiatt lelkiismeret furdalásom, de most, hogy láttam milyen fájdalmat okoztam a võlegényemnek és hogy Õ mennyire meg van ijedve, bevallom én is megijedtem és megesküdtem , hogy ha törik ha szakad, kibírom és akkor sem gyújtok rá, ha beledöglök. Nem fogok rágyújtani és kész. Eddig is jó hülye voltam, most már elég. És közben õszintén remélem, hogy nem tényleg nem csináltam bajt.
Csak reménykedni lehet, hogy nincs semmi baja, de hidd el, szerintem az egészségesen élõ terhes kismamák is épp úgy aggódnak, mint most, Te. Aki egészségesen él, annál is elõfordulhat, hogy valami rendellenessége lesz a babájának. Ez sajna benne van a pakliban. Nekem már van két gyerekem, nem dohányoztam, még is végig majréztam a terhességet. Nem vészesen, de azért nagyon vártam a vizsgálatokat, hogy megnyugtassanak, hogy minden rendben van odabenn. Az elsõ terhességem vetéléssel végzõdött. Nem tudtam, hogy terhes vagyok, repültem, és nagyon erõs hányingerem volt. Bevettem egy gyógyszert, hogy elmúljon. Allergiás is voltam, és arra is szedtem gyógyszert. Mindkettõ magzatkárosító hatású volt, nagyon valószínû, hogy emiatt vetéltem el. Ezzel csak arra szerettem volna kilyukadni, ha valami nagy gubanc lenne a fejlõdésben, akkor már lehet, hogy elvetéltél volna az elsõ 12 hét alatt. A vizsgálatok alkalmával viszont a dokiknak mindig mond, hogy cigiztél. Van egy ismerõsöm, aki nagyon-nagyon-nagyon erõs dohányos volt. Neki a dokija meg is tiltotta, hogy egyik napról a másikra letegye a cigit. Végül is talán szülés elõtt egy hónappal fejezte be a leszokást. A baba is nikotin függõvé vált az anya pocakjában, és emiatt nem szabadott egyik napról a másikra letennie a cigit. Végül is 3 héttel hamarabb született a lánya, kisebb, de nem vészes súllyal, és egészségesen. Viszont több anyukát is ismerek (pl szomszéd), aki leszokott a terhessége során a cigirõl, de szülés után ismét rágyújtott és emiatt nem szoptatta a babáját. Remélem Neked sikerül végleg leszoknod. Nagyon jó babát szopiztatni (már, ha belejöttél, mert néha vannak benne nehézségek).
A kérdező hozzászólása: Még egyszer mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat! Szerdán megyek genetikai nagy ultrahangra, remélem csupa jó hírrel jövök majd haza és talán már azt is fogom tudni milyen nemû lesz a kisbaba.Puszi mindenkinek!Köszönöm a biztatást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Ami nagyon bánt az a, hogy a võlegényem szerint kockáztattam a kisbabánk életét, megbízhatatlannak és önzõnek tart, amiben igaza van, hiszen nem szabadott volna egyáltalán cigiznem, de, hogy kockáztattam a babánk életét, ez azért túlzás szerintem. Ahogy utánaolvastam a dolognak, úgy látszik leginkább a koraszülés veszélye fenyegeti a dohányzó kismamákat, az is azért, mert a méhlepény bolyhocskái, amin keresztül az oxigén és a táplálék eljut a babához, a cigitõl úgymond elmeszesedik és nem tudja ellátni a funkcióját, leválhat a méhrõl és kora szülést eredményezhet. A méhlepény azt hiszem a 12. héten kezd el "mûködni", amíg én cigivel rongáltam az kb. 5-6 hét volt.Tényleg ennyire komoly aggodalomra adtam okot, fenyegettem a babánk életét? Mit tettem? Mi történhetett? És mi lesz ezután? Ahogy mondtam, nem dohányzom mostantól, akkor minden rendben lesz, ugye?
ne idegesítsd már magadat !!! nagyon jó, hogy letetted ! mostmár legyél erõs, és ne szívd, ha nehéz lenne, kérj a kispapától segítséget, hogy ne hagyja! szép babát kívánok!

18 hetes ikres kismama vagyok. Pár napja kezdődött, hogy a nap folyamán néha elkezd fájni a hasam alsó része, majd kb.1 perc után elmúlik, később újra kezdődik. Másnál is van ilyen?

Az orvosom szerint normális, mert n? a méhem, de félek, hogy ezek a hirtelen jöv? fájdalmak ne okozzanak gondot.

Legjobb válasz: Szia, Gratu a picikhez:) Nem írt magnéziumot fel? azt szedhetsz ezekre a görcsökre. Nekem csak egy pocaklakóm van 14hetesen olyan fájásaim voltak, mint aki szül (semmi bajunk, kaptam magnéziumot, amit ha érzem kimerülök beszedek, és nincs panaszom) nyugi nem fog még kinyílni a méhszáj... Pihenj sokat ha teheted, és szedj magnéziumot(alapból magnézium pezsgõtablettát "szedek" és ha kimerülök akkor magnézium citritet) amúgy magneB6ot is szedheted. Azért szólj az orvosodnak

Szia, Gratu a picikhez:) Nem írt magnéziumot fel? azt szedhetsz ezekre a görcsökre. Nekem csak egy pocaklakóm van 14hetesen olyan fájásaim voltak, mint aki szül (semmi bajunk, kaptam magnéziumot, amit ha érzem kimerülök beszedek, és nincs panaszom) nyugi nem fog még kinyílni a méhszáj... Pihenj sokat ha teheted, és szedj magnéziumot(alapból magnézium pezsgõtablettát "szedek" és ha kimerülök akkor magnézium citritet) amúgy magneB6ot is szedheted. Azért szólj az orvosodnak
Szia én 19 hetet töltöttem ma, ugyan csak egy babócám van, de azt hiszem, ismerem ezt a fajta fájdalmat. Nem görcs, hanem olyan izomláz-szerû húzódás? Mert nekem az szokott lenni, pl hétfõn este ültem a metrón, nem volt semmi bajom, majd már felállni sem tudtam, meg kiegyenesedni sem. Nekem 2-3 napig szokott tartani, és a 3. nap végére látványosan nagyobb a hasam mindig. Neked lehet, hogy erõsebb, mivel két babának több hely kell. De szerintem nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: MagneB6-ból 3-szor 1-et szedek naponta (lehet, hogy növelni kellene). A két baba miatt elõfordulhat, hogy erõsebbek a fájdalmaim, csak mivel ez az elsõ terhességem, fogalmam sincs, hogy mi meddig tekinthetõ normálisnak. :( Mindenesetre köszi a válaszokat és mindenkinek boldog babavárást!
Szia, én 17 hetes ikres vagyok. Nekem is szokott lenni néha ilyen fura érzésem. Olyan mintha nyilallna vagy valaki húzna. Tuti hogy a méhszalagok nõnek. Ilyenkor nem szabad magad kicsitse megeröltetni, inkább feküdj le és pihenj egy kicsit. Amúgy neked minden rendben a szokásos vizsgálati eredményekkel? Nekem többször mondták, hogy a 2 baba miatt sok eredmény nem olyan mint lennie kell. Kicsit aggódok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!