Találatok a következő kifejezésre: 18 hetes vagyok, kb (19 db)

18 hetes vagyok. Kb.3 hete újra iszom kávét, napi 2-t, árthat?

Abbahagytam a terhesség elején,de ismét iszom, mert eléggé fejfájós vagyok, ez segít elmulasztani. Gyógyszert nem akarok szedni, mert ismét rászoknék (migrénes vagyok egyébként). Remélem nem teszek túl rosszat?! De szenvedni se szeretnék a fejfájástól!

Legjobb válasz: Szia! Ezek szerint neked is alacsony a vérnyomásod. Én is ugyanilyen vagyok. kb a 12-16 hét között nem igazán kívántam a kávét, de azóta max napi kettõt megiszom, ha érzem a nyomást a fejemben. Tejjel higítom. Szeintem még mindíg jobb, mint bármilyen gyógyszer.

Szia! Ezek szerint neked is alacsony a vérnyomásod. Én is ugyanilyen vagyok. kb a 12-16 hét között nem igazán kívántam a kávét, de azóta max napi kettõt megiszom, ha érzem a nyomást a fejemben. Tejjel higítom. Szeintem még mindíg jobb, mint bármilyen gyógyszer.
nyugodtan lehet, én is iszom napi 1-2 adaggal. Sok tejjel hosszú kávét. Nem fõzõset, 3in1-t vagy Ricoré instanat kávét. Abba csökkentett a koffeintartalom.
Szia! Én is iszom minden reggel, kb. 13 hetes korunk óta, igaz, 3in1-bent, és még azt is higítom tejjel, de szerintem nem árt, nyugodtan ihatod. Inkább a kávé mint a gyógyszer! Boldog babavárást: 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: igen a vérnyomásom sincs rendben! mostanában mindig el akarok ájulni ha nem iszok kávét...! :S köszi szépen, megnyugodtam, boldog babavárást mindannyiótoknak! :)
ebben az esetben egyértelmûen akkor teszel jót, ha iszod azt a napi 2-3-t.! Boldog babavárást, el ne ájulj itt nekem! :) )

Ikerkismamák! Nektek is már hamar nagy lett a hasatok? Én 18 hetes vagyok, és már kb.6 hónaposnak nézek ki, és érzem is magamat?

Kilóban is már híztam vagy 5 kilót, de centiben nagyon sokat n?tt a hasam. Már most 96 átmér?j?......hogy fogom így kihúzni a 38.hétig??????

Legjobb válasz: Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de megkérdezhetem, hogy mikortól kezdett el nõni a hasad? Én még csak 7 hetes iker kismama vagyok és szeretném tudni, hogy mire számítsak :) Köszi

Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de megkérdezhetem, hogy mikortól kezdett el nõni a hasad? Én még csak 7 hetes iker kismama vagyok és szeretném tudni, hogy mire számítsak :) Köszi
A kérdező hozzászólása: Képzeld én meg olyan csiklandozást érzek....Te BP-i vagy? Mert én az ÁEK-ben fogok szülni. Te hol fogsz? Neked nõ már pocakod rendesen? Képzeld tegnap a rendelõben megkérdezte e gy néni tõlem, hogy most már bármelyik szülök nem? :) Mondtam neki, hogy hát remélem nem.....
Szia!ennek örülök hogy minden oké!AFP eredményt 8-án csinálták és a doki kapja meg az eredményt!azt mondta ha gond lesz majd hív!(hál istennek nem hívott)én is 28-án megyek dokihoz, genetikára!már szeretném látni õket!képzeld tegnap óta idõközönként olyan mintha rugdosnának!(lehet hogy csak behaluzon)de baromi jó érzés!szegény páromat kikészítem!
A kérdező hozzászólása: Uh-ot nem tudott nézni, viszont ilyen doppler vizsgálattal, ami csak a szívhangot jelezte ki, azzal megvizsgált, és mind a kettõ rendben van.. hála Istennek. Én 28án megyek genetikai uh-ra. Te már voltál? Neked az AFP-d milyen volt? Nekem csak kedden lesz meg.
volt egyszer kétszer valami de(lehet hogy a belek voltak) nem tudom igazán mit kéne éreznem :-( már nagyon kiváncsi vagyok milyen érzés!(pláne 2) mit mondott a doki minden oké?uh?
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nem annyira érzem õket :( De ma megyek dokihoz, mert a múlhéten kedden voltam amniocenétzisen, és azért izgulok, hogy mi a helyzet a uh-on. AMúgy képzeld azért kellett mennem, mert az egyik babának a tarkóredõjét 1, 7, re a másikét 2, 8-ra mérték. És mivel semmilyen vérvizsgálat nem mérvadó ikreseknél, ezért ajánlották nekem..... Te érzed már a babákat?
szia!hát a Bencét én is szeretném de a párom "még gondolkodik"!hát az a helyzet hogy tavaly szeptemberben elveszítettünk 1-et (és gyorsba) 2, 5hónapra rá 2 lett!dokik kérdezték van e a családban vagy beültetés és mondtam hogy ha a "tisztitás" közben nem ültettek be akkor nem!tényleg akartam kérdezni érzed már õket?
A kérdező hozzászólása: Szia!nekünk Bence, és Tomi lesz. Hát ha lány lett volna legalább az egyik, nekünk sem lett volna gondunk. Nekem van már egy fiam. Neked?
szia!az egyiket"én" mondom tuti fiunak!de a másikra is az mondják de nem biztos mert kicsit szégyenlõs a drágám!(remélem 28-án minden kiderül)az a baj hogy a lány nevekkel nincs gondunk de ha fiú lesz mind a 2 gondban vagyunk!nektek megvannak már a nevek?
64 kg-ról kezdtem a terhességemet 160 cm vagyok. Nekem is hamar nõtt a hasam, igaz második terhességem volt. 21 hetesen 92 cm volt a hasam, a végén 106 cm, de felül hatalmas pukli volt, ott volt a B baba. :-) Egyébként 20 hétig híztam én is 4 kg-ot, aztán kicsit leállt a hízásom, 13 kg lett a vége. 35+5 hétre születtek a fiúk 2 és 2, 5 kg-mal.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nekem nagyon hamar elkezdett nõni hasam. Amúgy én 162 cm magas vagyok és 65kilóról indultam, és kb. 72 centirõl indultam. De nekem az utolsó egy hét alatt nõtt 10 centit a hasam. Már most zavar a hirtelen növekedés, meg kell még szoknom. Hát alvással már most gondok vannak.... Amúgy nekem fiaim lesznek. Neked milyen nemüek lesznek? persze itt nem a 7 hetes kismamára gondolok. Kitartás mindenkinek! (ezzel magamat vígasztalom)
szia!én 17+5napos ikres vagyok!kb. 3-3, 5kg híztam!nekem 87 átmérõjû (178cm magas, 60kg vagyok)12 héten vettem igazán észre és mint ha folyamatosan lufit fújnának bennem (ez az elõzõ hozzászólónak is üzizem) ügyik vagyunk kibirjuk!kitartás! jó egészséget és szülést kivánok
Szia!igen Bp-i vagyok!Én a Jánosba fogok szülni!hát nõ rendesen! párom az csak nézi nézi és megszólal hogy már megint nõtt?hát remélem sokáig bent maradnak!

18 hetes vagyok. Egy órája arra ébredtem, hogy fáj a jobb vesém! Azóta kb 6x voltam wc-n. Mi lehet ez? Árt a picimnek?

Az utolsó pisilésnél már picit véres volt a vizeletem.

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, hogy mi lehet ez, talán húgyúti fertõzés, de én a helyedben most bemennék az ügyeletre! Ha nincs nagy gond, úgyis hazaengednek, de legalább azonnal jó kezekben leszel! Szorítok neked/nektek! 34 hetes ikres kismama

Nem tudom pontosan, hogy mi lehet ez, talán húgyúti fertõzés, de én a helyedben most bemennék az ügyeletre! Ha nincs nagy gond, úgyis hazaengednek, de legalább azonnal jó kezekben leszel! Szorítok neked/nektek! 34 hetes ikres kismama
Remélem azóta voltál az éjszaka dokinál. Mert ez tuti nem normális dolog. Mit mondtak?
Szia! Én ugyanígy voltam szombattól. Szombaton bementem ügyeletre, igaz nem nõgyógyhoz, azt mondta fertõzés, kaptam rá gyógyszert. Tegnap este kipisiltem egy hatalmas vesekövet, azóta semmi bajom... Szerintem nézesd meg a vizeleted, ha fertõzés, úgyis kimutatja a teszt:) 36+4 hetes km
Egy barátnõmnek volt ilyen, neki kiderült, hogy vesetágulata lett, a baba nyomta a veséjét, attól. Bentfogták a kórházban és kb. egy hétig ott kellett lennie. Õ akkor már túl volt a 30. héten. A végén a 40. héten egészséges kisbabát szült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!! Még éjjel elmentünk a háziorvosi ügyeletre! Ott kaptam injekciót és mondta a doki, hogy reggel menjek azonnal a nõgyógyászhoz.Mikor hazajöttünk sikerült elaludni, aztán reggel mentünk a nõdokihoz. Írt gyógyszert és megnyugtatott, hogy semmi gond nem lesz. Pénteken még megvizsgálnak, aztán megyünk a babucit is megnézni uh-n. Remélem minden ok lesz! Mégegyszer köszönöm a válaszokat és a drukkot! :) Minden jót Nektek!


18 hetes vagyok és tegnap ittam egy kis colát, és azt vettem észre, kb.3perc mulva, hogy a babám rugdos. Lehet hogy nem "ízlik"neki a cola?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást,csak megkívántam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.
Cukortól, édestõl, buboréktól rugdos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.azért nem fogom túlzásba vinni a cola ivást, csak megkívántam.:)
Nem lesz semmi baj ha néha megiszol ilyesmit amit megkívánsz :) Én mondjuk leszoktam errõl mert az én kislányom is a szénsavastól (a sima víztõl is) olyan bulit rendez odabent hogy én megyek a hasam után kb. Õ már elég nagy is, úgyhogy fájdalmat is okoz ha így ugrándozik. Tehát ha jót akarok, nem iszok ilyesmit :) 34 hetes
Én még mindig csak a szénsavasat tudom meginni. Persze ásványvizet iszom. Néha egy kis kóla nem árt, de ahogy írtad, nem fogod túlzásba vinni. Azért kezdett mocorogni, mert a kóla megemelte a vércukorszintedet, amit persze Õ is érzékel, és a cukor mivel energia, beindult. :) Ezért javasolják a cukros dolgokat vagy a kávét uh-k elõtt. Sok boldogságot! 35 hetes kismami
Szia! Én csak a szénsavast tudom meginni, kóla, ásványvíz vagy kinley. Nekem a legjobban az ásványvíztõl bulizik odabenn (a kólától nem!), de ez nem jelenti azt, hogy nem tetszik neki. Azt úgyis észre fogod venni, ha a babád nincs oda valamiért, mert akkor nem kívánod azt a dolgot. 37hetes pocis

18+1 hetes vagyok, kb 5napja alig alszom, forgolódok éjszaka, és a legkellemetlenebb h a hasamnak sehogy sem jó! mi lehet velem?

ha kitámasztom a hasam, ha háton, ha már majdnem hason fekszek, sehogy sem jóó! mintha már "zavarna" a hasam!ma hajnalban még a fejem is elkezdett fájni, de nem hagyja abba!

Legjobb válasz: Van ez így. :) Én a harmadikkal majdnem két hónap fél éjszakáit a karosszékben aludtam, mert rosszul feküdt, ha nekem jó volt, akkor az neki nem tetszett és fordítva.

Van ez így. :) Én a harmadikkal majdnem két hónap fél éjszakáit a karosszékben aludtam, mert rosszul feküdt, ha nekem jó volt, akkor az neki nem tetszett és fordítva.
szia! Hajjajaj , micsoda ismerõs "tünet" :) Volt, hogy 2szer is felkeltem éjjel, mert annyira nem tudtam aludni. Próbáltam forogni , de sehogy se volt jó :) Ez a terhesség egyik "kellemetlen" velejárója lehet, nekem még hátfájás is jött hozzá. Aztán mostmár kezdem egész jól érzeni magam , ügy 3-4 hétig tartott.Nem tudom mitõl lehet ez , talán megváltozik a súlypontunk a baba meg a testünk miatt... Kitartás!:) 30 hetes kismami
szia.19 hetses vagyok.én is detto ezzel a problémával küzdök.az elalvás kegyetlen, nehezen találom meg a helyem, még a párnát is odaraktam a hasamhoz.miután elalszom ugy hajnalig nincs gond de aztán utána 5-10 percenként felébredek.egyszerüen nem tudom a helyem megtalálni, ami kényelmes lenne.elötte mindig hason aludtam el, de most már nem tudok mert a babo ott a pocimba, na meg már a hasam is utbavan.de azért néha arra ébredek h hason vagyok.tudom h nem nyomom össze, de akkor is.remélem nem fog ez a rossz alvás végigkísérni. Boldog babavárást

14 hetes vagyok, és elég nagy a hasam. Kb, mintha 18 hetes lennék. Második baba. Másnak is nagyobb a hasa, mint a terhesség kora valójában?

Amúgy vékony alkat vagyok.Néha a baba mocorgását is érzem nagyon finoman:)

Legjobb válasz: A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)

A sógornõmmel egy hét különbséggel szültünk, õ a második, én az elsõ babámat. Õ 24 hetesen már úgy nézett ki, mintha mindenórás lenne, nekem meg még csak egy diszkrét kis pocakom volt :)
Azt olvastam, hogy igen, második terhességnél hamarabb kezd nõni a has. Rám nem vonatkozik, mert az elsõvel is rögtön látszott, a másodiknál is, és most a harmadiknál is.
Igen, második-többedik terhességnél hamarabb látszódik a has, mert a szövetek már "kinyúltak",
Nekem is hamarabb látszódik. Hozzáteszem, hogy nekem még így, félidõsen is pici a pocakom a második babával, eddig még senki sem vette észre, hogy terhes vagyok. Ettõl függetlenül most hamarabb nõ, mert most már van valamennyi hasam, az elsõ babámmal meg a korai huszas hetekig teljesen lapos voltam. Furcsa, én igen vékony vagyok, a lapossághoz képest most már gömbölyû a pocakom, mégsem vesz észre senki semmit (sok ismerõsnek még el sem mondtam, hogy babát várunk).

Az utolsó mensim első napja július 18. Elvileg ma lennék 10 hetes. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy kb.7 hetes. Igaz lenne, hogy csak 7 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.

Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.
Szia! Hasonló cipõbe járok mint te én most 18 hetes lennék a menszi alapján de egyébként valójában csak 16 hetes és 3 napos. Ez azért lehet (legalábbis nállam ez a helyzet áll fenn) mert 28 napos ciklus helyett 36 napos ciklusom volt, így a peteérésem is késöbbre esett. Ez magyarázza a csúszást. Alapjáraton mindenki 28 nappal számol. Nem tudom nállad felmerülhetnek-e ilyen problémák, de valószinüleg a lehetõ legkésebb idõpontban fogant a baba. Ne aggódj ez nem jelent rosszat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ovulációs tesztet használtam augusztus 1, 2, pozitív volt. Abból gondolom, hogy 3.-án foganhatott meg a pici. De mindegy mennyi idõs az a lényeg, hogy egészséges legyen. Már dobog a pici szíve. :)
Gondolom kesobb fogant meg a pici, es ezert mas a merete, de emiatt ne aggodj. A 12.heti UH meretek alapjan szoktan hivatalosan megvaltoztatni a tervezett szules datumat (ha szukseges). Te egyelore szamolj nyugodtan az utolso mensi elso napjaval.

Miért nem érzem még a babám? 19 hetes vagyok, ez a harmadik terhességem. Elõzõeket kb 17-18 hetesen éreztem már.

Legjobb válasz: 176cm vagyok és 74 kiló vagyok. Van rajtam egy kis plusz,esetleg ez befolyásolhatja?

A kérdező hozzászólása: 176cm vagyok és 74 kiló vagyok. Van rajtam egy kis plusz, esetleg ez befolyásolhatja?
igen, a túlsúly is befolyásolhatja. Mellsõfali méhlepénnyel késõbb érzi az ember. Az is lehet, hogy a baba nem úgy fekszik és rúg, hogy te azt érezd.
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ terhességemnél mellsõ fali volt, de most nem az.
Szia! Én is a harmadikat várom, 21 hetes vagyok, a 17. héttõl érzem. Az elsõ kettõt csak a 20. héten éreztem elõször. Én a helyedben a megnyugvás miatt elmennék a védõnõhöz és kérném hogy hallgassa meg a szívhangot. Biztosan szívesen megteszi, sõt ez a dolga! Egyébként valószínûleg nincs baj, de én is megnyugszom ha hallom h minden oké odabenn! További szép babavárást!

10 hetes terhes vagyok, a hasam viszont már "akkora", mintha kb.16-18 hetes lennék. Mitől van ez?

Az els? terhességem alatt sokáig nem látszott a pocakom, most viszont már a 8. hétt?l szemmel látható. Az UH szerint csak egy baba van. Lehetséges, hogy mégis ketten lennének? 6 hetesen voltam UH-n, lehet, hogy olyan kicsi volt, hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: Második terhességnél gyorsabban nõ a has. Nálam is nagyobb volt kezdetektõl fogva. A végére azonban nem lett nagyobb hasam, ugyanakkora volt mint az elsõ terhességemnél.

Második terhességnél gyorsabban nõ a has. Nálam is nagyobb volt kezdetektõl fogva. A végére azonban nem lett nagyobb hasam, ugyanakkora volt mint az elsõ terhességemnél.
vékony testalkatú vagy? én 50 kg kezdtem a terhességem és rajtam is már látszott rögtön az elején. Igaz nálam 2-en voltak :) )de kiderült rögtön a 2. uh-n.8.héten
Én is úgy tudom, hogy a 2. vagy többedik terhesség jóval hamarabb látszik! Unokatesóm most várja a 3. gyermekét, 2 héttel "fiatalabb" terhes mint én és nagyon nagy a hasa, pedig csak egy lakó van! :D Nekem is látszik már, sokan nem hiszik el, hogy még csak 15 hetes vagyok( elsõ pindurkám) Boldog babavárást! :)

Este mikor a hátamra fekszek kb 5 perc mulva bekeményedik egy kicsit a hasam olyan mintha oda bujna a babám és kinyomná valamilyét! Lehetséges ez hogy a baba bujik oda? 18 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Nekem szigorúan megtiltotta a dokim, hogy a hátamon feküdjek. Sajnos már nem emlékszem, hány hetes voltam, de azt mondta, hogy nekem sem és a kicsinek sem tesz jót. Én szédültem/szédülök is ilyenkor, amit azzal magyarázott, hogy a kicsi a gerinchez nyom egy eret, ami az oxigént szállítja, ezért leszek rosszul és a kicsi szintén nehezebben jut így elegendõ oxigénhez. Nekem eléggé komolyan rugdos ilyenkor a kicsi (pl:uh-on). Szerintem nem nagyon tetszik neki sem a helyzet. Remélem, nem ijesztettelek meg. Nem ez volt a célom, de lehet, hogy neked is a nemtetszését jelzi a szervezeted és a babód.

Szia! Nekem szigorúan megtiltotta a dokim, hogy a hátamon feküdjek. Sajnos már nem emlékszem, hány hetes voltam, de azt mondta, hogy nekem sem és a kicsinek sem tesz jót. Én szédültem/szédülök is ilyenkor, amit azzal magyarázott, hogy a kicsi a gerinchez nyom egy eret, ami az oxigént szállítja, ezért leszek rosszul és a kicsi szintén nehezebben jut így elegendõ oxigénhez. Nekem eléggé komolyan rugdos ilyenkor a kicsi (pl:uh-on). Szerintem nem nagyon tetszik neki sem a helyzet. Remélem, nem ijesztettelek meg. Nem ez volt a célom, de lehet, hogy neked is a nemtetszését jelzi a szervezeted és a babód.
Szia!Nekem is van ilyen mostanaban, hogy bekemenyedeik a mehem kisebb teruleteken, hol jobbra hol balra ...de nem is gondoltam arra hogy akar a picurkam is lehet!Viszont nalam ez fuggetlen a testhelyzettol...Remelem tudja valaki a valaszt mert engem is nagyon erdekel mi lehet??? 17 hetes kismama
Ha jól érzed magad, és nincs kellemetlen érzés akkor valószínüleg a babácska helyezkedik. Ha valami nem jó neki akkor iszonyatos rugdosásba kezd. De 18 hetesen még irtó sok helye van, és nem is nyom el semmit. Hanyatt fekvésben megoszlik a vélemény. Mindig úgy feküdj ahogy neked és babácskának jó. Egyébként meg ha nagyobb lesz, akkor amikor lefexel nagyon aktív lesz, mert olyankor unatkozni fog. Nem mozogsz, nem ringatózik odabent, igy elszórakoztatja majd magát azzal, hogy lerugja a vesédet :) , beakasztja a bordáidhoz a talpiját, vagy épp ráül a húgyhólyagodra. Csoda jó érzés lesz, kellemetlen de ha átgondolod, hogy mit miért csinál iszonyat jókat lehet rajta mosolyogni. Csodálatos babavárást, és kellemes ünnepeket! 4, 5 hós fiúcska anyukája :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!